Ανατροπή , Τώρα!
14/10/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανατροπή , Τώρα!

Στη Λεωφόρο Συγγρού έφτασε η Πρωτοχρονιά και… μοιράζουν δώρα. Ένα τέτοιο, ίσως το μεγαλύτερο, έκανε ο Μεϊμαράκης και η αγία οικογένεια Καραμανλή που τον στηρίζει, στον Αλέξη Τσίπρα.

Την ώρα που κρίνεται το μέλλον της χώρας και η πορεία της στη ΝΔ τα δωράκια αυτοϋπονόμευσης εμφανίστηκαν ξανά. Αντί να ασχολείται ο κόσμος και το πολιτικό σύστημα με τα σκληρά μέτρα, με τη σφοδρότητα του μνημονίου και τους φόβους ότι η ελληνική κοινωνία δεν θα αντέξει, θα καταρρεύσει και μαζί θα καταρρεύσουν και τα δημόσια οικονομικά, στη ΝΔ ασχολούνται με την εκλογή προέδρου αλλά σε επίπεδο «λιμανίσιο».

Την ίδια στιγμή που χάνεται και το τελευταίο οχυρό του ΣΥΡΙΖΑ, η διαφάνεια και η εντιμότητα, δηλαδή δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα, στη Συγγρού έκαναν το θαύμα τους. Ενώ όλος ο κόσμος μιλά για τον υπουργό με 8 γράμματα που είχε τρία εκατομμύρια και ξέχασε να δηλώσει το ένα και τον Φλαμπουράρη που παραδέχθηκε την… απώλεια μνήμης του το 2014 σε ότι αφορά την εταιρεία του, στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν να κάνουν ταχύρρυθμα μαθήματα… γαλλικής με δάσκαλο τον βαρύ κι ασήκωτο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τόσα και τόσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία ομφαλοσκοπεί. Είναι έτοιμη να… πασοκοποιηθεί, δηλαδή να βαρέσει διάλυση τώρα που ο τόπος έχει ανάγκη από στιβαρή αντιπολίτευση. Μα με τι μούτρα θα βγουν στην κοινωνία και θα ζητήσουν στήριξη; Πώς θα πάνε στη Βουλή να αντιπαρατεθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψεκασμένο; Πώς θα αντικρίσουν τον Τσίπρα να κρατά την κοιλιά του από τα γέλια που κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να διαλύσει τη ΝΔ;

Βέβαια εκεί στη Συγγρού δεν τους έκανε ο Σαμαράς. Δεν τους άρεσε που επί έξι χρόνια κράτησε ενωμένο το κόμμα, το έκανε κυβέρνηση, έβαλε το λιθαράκι του για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Όχι, ο Σαμαράς δεν ήταν του χεριού τους εκείνων που κάνουν κουμάντο στη ΝΔ, τους χάλασε τη σούπα και μόλις κατάφεραν να τον διώξουν (γιατί δεν έφυγε ουσιαστικά μόνος του) αποφάσισαν και να αυτοκτονήσουν.

Τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στη ΝΔ προφανώς και δεν ευχαριστούν κανέναν. Ματαιόδοξοι, θεσιθήρες, αλαζόνες, λαμόγια και ανίκανοι κομπλεξικοί έχουν συγκεντρωθεί στη Συγγρού και κάνουν διαγωνισμό βλακείας.

Ίσως πάλι όλα αυτά να είναι τακτικός ελιγμός της ομάδας που στηρίζει τον Μεϊμαράκη. Έχουμε αναφερθεί στα σενάρια που ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες. Από το να φύγει ο Βαγγέλας από την κούρσα μέχρι να αναβληθεί η διαδικασία. Και γιατί όχι; Να πάνε σε αλλαγή καταστατικού και η εκλογή προέδρου να έρθει από ένα συγκεκριμένο και στημένο κονκλάβιο, αποκλείοντας τη βούληση του νεοδημοκρατικού λαού.

Οι μάσκες έπεσαν μόλις έπεσαν και τα μπινελίκια του ταβερνιάρη. Οι χοροί και τα τραγούδια στη ΝΔ μόλις άρχισαν. Οι Κένταυροι και οι Ρέιντζερς, κάπως όψιμοι βεβαίως, αποφάσισαν να ελέγξουν το κόμμα με πυγμή και πολλά μπινελίκια .

Αλλά ένα ερώτημα που τίθεται μετά τα χθεσινά γεγονότα είναι το εξής: Ποιος έβαλε τον Βαγγέλα να κάνει το σόου που έκανε; Τον έβαλε ο Καραμανλής ή κάποιος άλλος; Έχουν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν ξεκάθαρα για το παιχνίδι που παίζουν; Θα τολμήσουν να απολογηθούν για την κατάντια της ΝΔ;

Το επεισόδιο και οι φόβοι για ρήξη και διάσπαση στη ΝΔ επιβεβαιώνει όλους εκείνους που ζητούν να χτιστεί ένα νέο κόμμα, να υπάρξει πλήρης ανανέωση προσώπων και δομών στη Συγγρού. Να έρθουν νέα πρόσωπα, που διψούν για προσφορά, που έχουν νέες ιδέες, ακηδεμόνευτα, που έχουν όρεξη να αλλάξουν τη ΝΔ και να αλλάξουν τη χώρα.

Ο Βαγγέλας με τις αθλιότητές του και τις μαγκιές του έκανε μεγάλο κακό στη ΝΔ, παρ’ ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπήρξε στρατιώτης της. Ίσως, όμως, έκανε κι ένα πολύ μεγάλο καλό. Έβαλε τις βάσεις για να έρθει η ανατροπή. Δεν πάει άλλο μ’ αυτήν την σαπίλα, με τις οικογένειες, τους Καραμανλήδες, τους Μητσοτάκηδες, με τους «μπροστινούς» τύπου Βουλγαράκη, Αντώναρου ή του «αυτοφωράκια» Βαγγέλα. Τώρα είναι η ώρα και η μεγάλη ευκαιρία για τη ΝΔ να μην βουλιάξει αλλά να αλλάξει ριζικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 14/10/2015 07:03:16

  Aπό τότε πού ἔφυγε ὁ ΑΣ, ἤ μᾶλλον τόν ἐξώθησαν σέ παραίτηση, ἡ ΝΔ πέθανε γιά μένα. ῎Αλλος ΣΑΜΑΡΑΣ δεν ὑπάρχει ὄχι μόνο στήν ΝΔ ἀλλά σέ ὁλόκληρη τήν πολιτική σκηνή. Γι αὐτό οὐδόλως μέ ἐνδιαφέρει τί μέλλει γενέσθαι στό κόμμα, ἐκτός καί ἐάν ἐπιστρέψη ὁ ᾿Αντώνης ἤ ἀποφασίσει νά κάνη τό μεγάλο βῆμα γιά
  τήν ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!

  Περιμένω πρωτοβουλίες του, ὄχι γιά τό κόμμα, ἀλλά γιά τήν ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (γ. . .το).

 2. Τάσος avatar
  Τάσος 14/10/2015 08:20:35

  Οταν η Βάση της ΝΔ βλέπει να υποστηρίζει τον Μεϊμαράκη όλος ο δημοσιογραφικός υπόκοσμος και οι βουλευτές που δεν μπορούν να περπατήσουν χωρίς να φαν γιαούρτι στην Β'Αθηνών και Πειραιώς ξέρει: Τζιτζικώστα δαγκωτό!

 3. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 14/10/2015 08:51:11

  Οκτώ χαρακτηριστικά που οι managers εκτιμούν περισσότερο από την εκπαίδευση
  "Smart is the New Rich: Money Guide for Millennials”

  Από πολύ νωρίς στη ζωή μας αφιερώνουμε αρκετό χρόνο και πολλά χρήματα στην εκπαίδευσή μας, με την ελπίδα πως με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία στο μέλλον. Όπως όμως μας διδάσκει η πραγματικότητα, οι περισσότεροι managers δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τα πτυχία και τον βαθμό απολυτηρίου.

  Σύμφωνα με την Christine Romans, ανταποκρίτριας του CNN και συγγραφέα του βιβλίου: "Smart is the New Rich: Money
  Guide for Millennials," οι περισσότεροι εργοδότες εκτιμούν πολύ περισσότερο χαρακτηριστικά όπως η ακεραιότητα και ο επαγγελματισμός παρά η εκπαίδευση.

  Όπως γράφει στο βιβλίο της: "Τα χαρακτηριστικά αυτά ονομάζονται "ήπια χαρακτηριστικά", αλλά στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά ήπια είναι. Η σκληρή αλήθεια είναι πως οι εταιρείες έχουν ανάγκη από ταλέντα με ηγετικές ικανότητες και με τα οποία μπορούν να συνεργαστούν. Οι δεξιότητες αυτές είναι ζωτικής σημασίας αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να πάρεις πτυχίο σε αυτές."

  Η Roman παραθέτει επιπλέον μια έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία στελέχωσης Express Employment Professionals, η οποία έχει περισσότερα από 700 παραρτήματα σε ΗΠΑ, Καναδά και Βόρειο Αφρική. Σύμφωνα με την έρευνα εργοδότες κλήθηκαν να αναφέρουν τις 8 δεξιότητες που θεωρούν σημαντικότερες σε έναν υπάλληλο.

  Ακολουθούν τα αποτελέσματα της έρευνας:
  1. Συμπεριφορά
  2. Ηθική / ακεραιότητα
  3. Αξιόπιστο ιστορικό
  4. Πολιτισμικότητα
  5. Ειδικές δεξιότητες
  6. Προϋπηρεσία
  7. Συστάσεις
  8. Εκπαίδευση

  Παραθέτοντας τα λόγια του CEO της εταιρείας Bob Funk, η Romans αναφέρει πως οι υποψήφιοι δεν θα έπρεπε να βασίζονται αποκλειστικά στο βιογραφικό τους όταν κάνουν αίτηση για την οποιαδήποτε δουλειά.

  "Ακόμα και η καλύτερη εκπαίδευση που μπορεί να έχει κανείς δεν αποτελεί υποκατάστατο μιας καλής συμπεριφοράς. Σαφώς και η εκπαίδευση παίζει σπουδαίο ρόλο, αλλά ενώ οι εργοδότες μπορούν να διδάξουν τους υπαλλήλους τους νέες δεξιότητες, είναι πολύ πιο δύσκολο να τους διδάξουν πράγματα όπως η ακεραιότητα, η ηθική ή, η καλή συμπεριφορά."

  MSN Lifestyle / Καριέρα

 4. Δρόμος avatar
  Δρόμος 14/10/2015 09:06:41

  Tα "γαλλικά" ο κ. Μεϊμαράκης στην επιτροπή μια χαρά ήξερε να τα ξεστομίσει. Στον Τσίπρα που καταστρέφει μιά χώρα ολόκληρη είναι ΚΟΤΑ.... ΛΥΡΑΤΗ... Από αβάντα... σε αβάντα....
  Την ώρα που γίνεται ο κακός χαμός στον Σύριζα, την ώρα που ετοιμάζονται να περάσουν τα χειρότερα μέτρα που έχει δεί ποτέ αυτός ο τόπος, την ώρα που η Ζωή ετοιμάζεται με τα στοιχεία που διαθέτει να τους τινάξει όλους στον αέρα, έρχεται ο Βαγγέλας και ΣΚΟΠΙΜΩΣ τα κάνει όλα μπάχαλο...
  Δείτε μόνο τον πρωτοσέλιδο της Αυγής για να καταλάβετε... Τρίβουν τα χέρια τους οι Συριζαίοι για το αναπάντεχο δώρο που τους έκανε.

  Σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα οφείλουν όλοι να παρέμβουν και να τελειώσει εδώ και τώρα η ιστορία αυτή.
  Και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ.
  Και ο Σαμαράς πρέπει να παρέμβει αλλά κυρίως ο Καραμανλής, που δεν βγάζει άχνα και αφήνει τον εκλεκτό υποψήφιο του να κάνει αυτά τα ρεζιλίκια....

  Τελικά τί ακριβώς κάνει αυτός ο άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια πέρα από το να καλλιεργεί ένα ψεύτικο μύθο γύρω από το όνομα του, κανείς δεν έχει καταλάβει.
  Όλα αυτά τα χρόνια, πότε έβαλε πλάτη στις δύσκολες ώρες? Πότε βγήκε να μιλήσει ανοιχτά για τα αίσχη του Πασόκ και να στηρίξει με σθένος το κόμμα και τον πρόεδρο του?
  Μας έβαλε ο αλητήριος ο ΓΑΠ στον ΔΝΤ και δεν βγήκε να αστράψει και να βροντήξει στην βουλή και να τον τελειώσει....
  Από το 2010 έχουν έρθει τα πάνω κάτω σε αυτή την χώρα και δεν βγήκε μία φορά να μιλήσει.
  Το 2012 με μιά του μόνο κουβέντα, ούτε Καμμένος θα υπήρχε, ούτε η ΧΑ θα είχε πάει στο θεό, ούτε τίποτα. Και η Ν.Δ. θα ήταν αυτοδύναμη κυβέρνηση.
  Άφησε τότε με σκοπιμότητα και επί τούτου την κατάσταση να εξελίσεται αρνητικά για την Ν.Δ. για να αναγκάσει τον Σαμαρά να συγκυβερνήσει με τον Βενιζέλο και να εξευτελιστεί.

  Και τώρα? Τί ακριβώς κάνει τώρα?
  Τί θέλει? Να τα διαλύσει όλα επειδή δεν του βγαίνουν τα σχέδια?

  Κύριε Καραμανλή, πρόσεξε πολύ... Γιατί μπορεί τον θείο σου να τουν φέρανε με τις λαμπάδες, αλλά εσένα με αυτά που κάνεις μάλλον θα σε πάρουν με τις πέτρες....

 5. νικος avatar
  νικος 14/10/2015 12:20:35

  ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΗΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ, ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ; TI EXOYN NA MAΣ ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ;

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/10/2015 12:29:08

  Ο Καραμανλής έχει παγιδευθεί από τα έργα του.Για να αποσείσει την κατηγορία ότι ευθύνεται για τη χρεωκοπία είναι υποχρεωμένος να ενθαρρύνει το αντιμνημόνιο που βασίζεται στο μύθο ότι το μνημόνιο μπορούσε να αποφευχθεί,εξ ου και η ανοχή προς τον Καμμένο και το φλερτ με τον σύριζα.Η αλήθεια είναι ότι ίσως να μπορούσε να αποφευχθεί εάν το 2009 η Ελλάδα δρούσε κεραυνοβόλα με δικά της μέτρα με την στήριξη της ΕΕ.Δεν έγινε,ο ΓΑΠ κοίταζε αλλού,στο ΔΝΤ,και από τη στιγμή που τα σπρεντ ανέβηκαν και μας πέταξαν από τις αγορες οι λύσεις ήταν ή μνημόνιο ή άτακτη χρεωκοπία.
  Μία άλλη παράδοση που δημιούργησε ήταν η ανοχή προς την αριστερά.Αυτό μπορεί να είχε τότε και κάποιο λειτουργικό σκοπό,δηλ. να απομονώσει το ΠΑΣΟΚ που ήταν ο κύριος αντίπαλος αλλά τώρα που κύριος αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοκαταστροφικό.Δεν μπορεί να ξεφύγει όμως και από αυτά τα πεπραγμένα του.

 7. Vassilis avatar
  Vassilis 14/10/2015 12:45:21

  Αντωνη....Βγες και πες μια κουβεντα δημοσια ( απο αυτες που ξερεις.... ) βαλε τον καθε κοντοπιθαρο στην θεση του και βαλε πλωρη για προεδρος ξανα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Vassilis 14/10/2015 18:37:42

   Αὐτό περιμένομε ΟΛΟΙ!

 8. Νικ avatar
  Νικ 14/10/2015 13:45:46

  Μόλις καταλάβουν (το έχουν καταλάβει) ότι ο Σαμαράς έσωσε την πατρίδα και το κόμμα από την διάλυσή τους τότε θα έχουν εξαερωθεί από μόνοι τους!

  Να πια είναι η εικόνα της ΝΔ σήμερα, να που την έφεραν τα τζάκια και τα τσιράκια τους, να οι συνέπειες από την παραίτηση Σαμαρά, να τα τζάκια πως λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

  Οι επικοινωνιολόγοι πως (δεν μπορούν) θα τα μαζέψουν;

  Ήρθε η ώρα της κάλπης πια δεν μαζεύεται τίποτα όσο και να επιχειρούν τα τζάκια να δημιουργούν ένταση τόσο αυξάνεται το ρεύμα αντίδρασης προς όφελος των Τζιτζι και Άδωνι!!

  Αυτά παθαίνουν οι αγνώμονες της Συγγρού.

  Για να θυμηθούμε τα έργα Σαμαρά στην πατρίδα και το κόμμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.