Ανήμπορος να σώσει την Ελλάδα… εκβιάζει με εκλογές!
05/04/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανήμπορος να σώσει την Ελλάδα… εκβιάζει με εκλογές!

Είναι σίγουρο ότι μια πολιτική αναταραχή την ώρα που η οικονομία καταρρέει δεν είναι αυτό που η χώρα θα ήθελε. Δεν θα ήταν επιτυχία, αντιθέτως θα ήταν καταστροφικό.

Και ξαφνικά όλα τα Κυριακάτικα φύλλα και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια παίζουν σενάρια πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος ή ακόμη και τα δύο μαζί. Ούτε 100 ημέρες από την ανίερη συμμαχία αριστεράς και ψεκασμένων και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Ακόμη και οι εκδότες και καναλάρχες που έγλειψαν τον Τσίπρα και τον ξεσκόνισαν παντόκορφα από τις πρώτες ημέρες, άρχισαν να βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που έγινε η πρώτη φορά αριστερά.

Ο Τσίπρας εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες μιας κακόμοιρης ψευτοκουλτουριάρικης αριστεράς αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Ακόμη και αν ο στόχος του είναι να δημιουργήσει μια κεντροαριστερή παράταξη τύπου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος έχει ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Το 40% και πλέον του κόμματός του ουσιαστικά δεν του ανήκει και κάποια στιγμή θα πάρει τον ομματιών του και θα φύγει. Πρώην κομμουνιστές, κόκκινοι, πράσινοι, ρόζες, ανάρχες, μαοϊκοί, τροτσικστές και κάθε καρυδιάς καρύδι αυτή τη στιγμή ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αναγκάζεται να τους αποδεχθεί.

Τι του μένει για να τους ξεφορτωθεί; Να πάει σε εκλογές ή σε δημοψήφισμα να τις κερδίσει, να πάρει μέτρα σκληρά για τον ελληνικό λαό, να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και να τους αναγκάσει όλους αυτούς να φύγουν.

Δεν ξέρουμε αν θα το κάνει τώρα ή θα επιλέξει έναν άλλο τρόπο. Όπως π.χ. να παραδώσει την εξουσία σε κάποιους που θα μπορούν να κλείσουν μια μίνιμουμ συμφωνία με τους εταίρους. Και όταν τα μέτωπα με τους δανειστές κλείσουν να πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο και να έρθει ο Τσίπρας και να πει «εγώ αντιστάθηκα, δεν υπέγραψα τίποτε». Κι έτσι θα θελήσει να γίνει πρωθυπουργός όταν άλλοι θα έχουν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όταν άλλοι θα έχουν θυσιαστεί για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Αυτός θα έρθει να την… ξανασώσει μόνο που τότε δεν θα έχει μπροστά του ένα μνημόνιο, άλλα «κορόιδα» ή πατριώτες όπως είναι το σωστό, θα έχουν κάνει αυτό που έπρεπε ο ίδιος να έχει πράξει.

Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας κατάλαβε το λάθος του τον περασμένο Δεκέμβρη όταν δεν στήριξε την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. Αν το είχε κάνει η χώρα δεν θα πήγαινε σε εκλογές, θα έβγαινε από το μνημόνιο, δεν θα είχε καταρρεύσει η οικονομία, θα είχε γίνει η συζήτηση για το χρέος και η διευθέτησή του και στα τέλη του έτους, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς θα πηγαίναμε σε εκλογές. Πιθανόν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κέρδιζε και δεν θα είχε να διαχειριστεί καμιά καταστροφή. Η βουλιμία για την εξουσία, όμως, έφερε τα λάθη από τον κ. Τσίπρα και τώρα δεν θα θέλει να τα ξανακάνει. Και γι’ αυτό είναι πιθανόν να πάει σε εκλογές. Άλλωστε τα προβλήματα και τα αδιέξοδα είναι πολλά:

Σε οικονομικό επίπεδο τα πάντα κινούνται στην κόψη του ξυραφιού. Ακόμη κι αν υπάρξει μια συμφωνία – γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο και δεν κηρύξουμε στάση πληρωμών Απρίλιο και Μάιο θα έρθουν άλλες βασανιστικές ημέρες που πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις. Και τότε ο συμβιβασμός δεν θα είναι έντιμος, θα είναι επώδυνος.

Σε κοινωνικό επίπεδο οι καταλήψεις και η «συγκυβέρνηση» με τους κουκουλοφόρους και τους υπουργούς που συνομιλούν μαζί τους, έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η «συμφωνία» Τσίπρα – Πανούση που αποκάλυψε το antinews είναι το κόλπο για να απεμπλακεί η κυβέρνηση από αυτό το μείζον θέμα. Και να διώξει όλους εκείνους που έχουν κάνει ισότιμους συνομιλητές τους τρομοκράτες και ζητούν να ανοίξουν οι φυλακές ή «πριμοδοτούν» τους μπαχαλάκηδες για να κάνουν καταλήψεις.

Σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Τσίπρας βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με τους «σκληρούς» του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν ρήξη και έξοδο από το ευρώ ή με τους απίθανους της ΑΝΕΛ που έχουν άλλες απαιτήσεις.

Έρχονται και τα σκάνδαλα με την υποχώρηση του ηθικού πλεονεκτήματος για να δημιουργήσουν το εκρηκτικό κλίμα για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, μόλις 70 μέρες από τις πρόσφατες εκλογές.

Θα πάει σε κάλπες με ανανέωση της λαϊκής εντολής ή με δημοψήφισμα; Θα κάνει ανασχηματισμό; Ποιος ξέρει, όμως όλος ο κόσμος βλέπει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν «τραβάει» με τους απίθανους υπουργούς και τα νούμερα που μας προέκυψαν.

Είναι σίγουρο ότι μια πολιτική αναταραχή την ώρα που η οικονομία καταρρέει δεν είναι αυτό που η χώρα θα ήθελε. Δεν θα ήταν επιτυχία, αντιθέτως θα ήταν καταστροφικό. Αν στήσει κάλπες ο κ. Τσίπρας προκειμένου να βγει πιο ισχυρός θα πρέπει να ξέρει δύο πράγματα:

1.Ότι αν ζημιώσει τη χώρα και τους Έλληνες θα το βρει μπροστά του. Θα χρεωθεί ότι ζημιά γίνει με τις εκλογές.

2.Ότι ο ελληνικός λαός δεν του έδωσε και δεν θα του δώσει ποτέ εντολή για έξοδο από το ευρώ. Ξεγελάστηκε με τα όσα υποσχέθηκε και πιθανότατα να ξαναγελαστεί. Όμως ποτέ δεν του δόθηκε λευκή επιταγή. Ποτέ δεν του είπαν οι πολίτες για plan B. Η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη. Όποιος δεν το καταλαβαίνει να πάει σπίτι του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 05/04/2015 07:20:35

  Προεκλογική περίοδο με capital controls και ενδεχομένως default? Η ψυχική οδύνη λόγω συνομιλιών με V for Vanity επί 10 εβδομάδες "δικαιολογεί" τέτοια προεκλογικά δώρα από την ΕΖ και το IMF :-) Επομένως μόνο το κλείσιμο της αξιολόγησης και η εφαρμογή των μέτρων επιτρέπει εκλογές ή δημοψήφισμα με ασφάλεια, ώστε να προκύψει κυβέρνηση ικανή να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο με διάρκεια τουλάχιστον 2 ετών κάτι που μετά την αλλοπρόσαλλη πολιτική παιγνίων, είναι πια αναγκαίο και αναπόφευκτο.

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ George N 05/04/2015 11:18:58

   Απ΄το στόμα σου και στου θεού τ' αφτί George. Το τρίτο Μνημόνιο μεγάλης διάρκειας περιμένουμε όλοι οι πατριώτες για να ανασάνουμε επιτέλους.

   • George N avatar
    George N @ Βαγγέλης 05/04/2015 19:30:16

    Need it like a hole in the head! Συμφωνούμε κι ας μην φαίνεται Βαγγέλη. Αυτό όμως πέτυχαν. Η Ελλάδα δεν μπορεί πια να βγει στις αγορές. Και τα μνημόνια σταματάνε μονάχα όταν μπορέσουμε να δανειστούμε από εκεί.

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ George N 05/04/2015 23:13:33

     Σωστά. Με 2 μνημόνια σκαρφαλώσαμε στα 180% χρέος και ακόμα δε μας εμπιστεύονται οι αγορές. Πόσο εκτιμάς πως πρέπει να φτάσει για να μας εμπιστευτούν?

     • George N avatar
      George N @ Βαγγέλης 06/04/2015 07:02:36

      Κι όμως η έλλειψη εμπιστοσύνης δεν έχει καμία σχέση με το απόλυτο ύψος του χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Μα καμία. Ο μόνος σχετικός δείκτης είναι το ποσοστό του ΑΕΠ που απαιτείται για πληρωμές τόκων. Πάντως όταν η Ελλάδα βρει έναν βιώσιμο τρόπο να διαχειρίζεται τα σκουπίδια της Αθήνας πλην αυτόν της Φυλής, κάνει το ίδιο στην Τρίπολη, δεν θεωρεί αυτονόητο ότι μετά από μια αξιολόγηση κανείς δεν απολύεται, πάει ρεύμα στα νησιά αντί να το παράγει εκεί, έχει λιγότερους στρατηγούς από τις ΗΠΑ κτλ οι αγορές θα ανοίξουν. Μέχρι τότε θα παρακαλάει την Μέρκελ & την Λαγκαρτ να μην αφεθεί να πνιγεί. Καλή ώρα. Κάποιοι όταν πέσουν, σηκώνονται σε 1,5 χρόνο κάποιοι άλλοι μετά από μια 5ετία! θέλουν στην πραγματικότητα κι άλλα 2 χρονάκια για να μην ξεβολευτούν.

  • oδυσσέας Κ. avatar
   oδυσσέας Κ. @ George N 05/04/2015 11:41:08

   capital controls και ενδεχομένως default φίλε George θα σημάνει άμμεση παραίτηση Τσίπρα και ανάληψη εξουσίας απο Λαφαζάνη-Λαπαβίτσα και επιστροφή V for Vanity στην Αυστραλία. Koύγκι που λέει κι ο Καμμένος δηλαδή. Κι αν αυτό το θέλουν οι Γερμανοί και το κάνουν αλήθεια, δεν θα τους φταίει ο Τσίπρας, ούτε μπορεί να τους αποτρέψει βέβαια...Τώρα έχουν δεί και οι Γερμανοί τα δυό φιλμάκια του ZDF και ξέρουν, όσοι δεν ήξεραν...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ oδυσσέας Κ. 05/04/2015 14:13:17

    Πως θα φύγει ο Τσίπρας και θα συνεχίσει να κυβερνά ο διαλυμένος Σύριζα και χωρίς τους Ανελ; Αυτό σημαίνει εκλογές. Και εκλογές εν μέσω χρεοκοπίας δεν γίνονται. Τα πράγματα είναι απλά. Ή δημοψήφισμα θα κάνει ή θα μας πτωχεύσουν χωρίς να μας υπολογίσουν καθόλου. Ότι και να γίνει η Ελλάδα την πάτησε με αυτούς που έμπλεξε αλλά και οι αντιμνημονιακοί θα δραπετεύσουν για πάντα και θα γλυτώσουμε οριστικά από το λαϊκισμό στον τόπο, έστω και με το σκληρό τρόπο...

    • Naruto avatar
     Naruto @ Γεώργιος Τ. 05/04/2015 18:17:23

     Ας γλυτώσουμε απο τον αριστερό παραλογισμό και ας είναι και με τον σκληρό τρόπο , άσε που αμφιβάλλω αν υπάρχει μαλακός τρόπος . Στο κάτω - κάτω ο βρεγμένος απο την βροχή δεν φοβάται .

    • George N avatar
     George N @ Γεώργιος Τ. 05/04/2015 19:37:22

     Ούτε δημοψήφισμα μπορεί να κάνει γιατί τότε πάει για capital controls. Για να το κάνει πρέπει πρώτα να έχει συμφωνήσει να κλείσει το υπάρχον μνημόνιο έστω και μερικώς ή να τα έχει βρει ώστε να του δοθεί χρόνος.

     • oδυσσέας Κ. avatar
      oδυσσέας Κ. @ George N 05/04/2015 22:02:38

      Εννοείς οτι με capital controls θα εξασφαλίσει αρκετά λεφτά για να πληρώνει μισθούς-συντάξεις και τους δανειστές πιο εύκολα απο τώρα? Διότι η λογική λέει το αντίθετο. Ήτοι θα του είναι αδύνατο πλέον να αποπληρώνει τα λήγοντα ομόλογα και να του μένουν κι αργετά για μισθούς κι συντάξεις . Αρα capital controls για Ελλάδα =άμμεσο grexit, διότι η Ελλάδα ακόμα και τώρα δεν έχει ΑΕΠ Κύπρου ήτοι 15 δις όλα κι όλα...

     • George N avatar
      George N @ oδυσσέας Κ. 06/04/2015 07:29:07

      Αυτό λέω, δεν έχει χρόνο να πάει για δημοψήφισμα χωρίς κάποια συμφωνία με τους δανειστές. Αν το έκανε θα είχε capital controls στην προεκλογική περίοδο. Κάτι που μάλλον θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες. Μπορεί επομένως να περάσει από την βουλή μια συμφωνία ενδεχομένως και με την αντιπολίτευση και μετά να ζητήσει την βοήθεια του κοινού για επιβεβαίωση, με ένα σχετικό ερώτημα υποσχόμενος εκλογές αν η απάντηση είναι αρνητική.

 2. oδυσσέας Κ. avatar
  oδυσσέας Κ. 05/04/2015 11:34:29

  "Τι του μένει για να τους ξεφορτωθεί; Να πάει σε εκλογές ή σε δημοψήφισμα να τις κερδίσει, να πάρει μέτρα σκληρά για τον ελληνικό λαό, να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και να τους αναγκάσει όλους αυτούς να φύγουν." Aυτή είναι η ΟΥΣΙΑ του άρθρου, και αυτό θα κάνει κατα πάσαν πιθανότητα ο Τσίπρας, όταν του τελειώσουν εντελώς τα λεφτά, είτε τον Ιούνιο είτε το Σεπτέμβριο. Εκτός αν τα βρεί υπογείως με τους "θεσμούς" και συνεχίσει να του πληρώνει η ΕΚΤ τις δόσεις των δανείων, κάθε φορά που θα αδειάζει το ταμείο, όπως κάνει μέχρι σήμερα κι ας γκρινιάζουν οι Λαφαζάνηδες...

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ oδυσσέας Κ. 06/04/2015 15:24:21

   Κι αν υπογράψει τρίτο μηνμόνιο και αν οι ...ΛαφαζανοΛαπαβίτες φύγουν, ποιό λέτε θα είναι το εκλογικό του ποσοστό; Θα στηριχτεί ολόψυχα ως νέος ...σωτήρας εκσυγχρονιστής-Σημίτης από συμφέροντα -ΜΜΕ - μεγαλοκλεφταράδες (ντόπιους και ξένους) και η ζωή θα συνεχίζεται μονότονα; Μπαααα.... Δεν είναι σήμερα 1996 και τα κορόϊδα μας έχουν πια τελειώσει. Έτσι νομίζω. Μπορεί η ζωή να με εκπλήξει βέβαια, αλλά πολύ πολύ χλωμό ...

 3. Jim Beam avatar
  Jim Beam 05/04/2015 12:44:36

  Δεν είμαστε στο 1981, είμαστε στο 2015 κύριε Τσίπρα. Λεφτά δεν υπάρχουν παρά τις διαβεβαιώσεις της ΑΥΓΗΣ, είμαστε υπερχρεωμένοι και ανήκουμε εις την Δυση, δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών, ούτε μικροκομματικών και προσωπικών στρατηγικών. Οι λογικές Κατρουγκαλου έχουν ξεπεραστεί.

  Ο Ελληνικός λαός σας ψήφισε για αλλαγή, σας εμπιστεύτηκε την τύχη του και εσείς πειραματίζεσται.
  Δεν υπάρχει χώρα που είναι σύμμαχος και με την Δύση και με την Κίνα, Ρωσία, Ιράν .... Δεν υπάρχει χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που να προσπαθεί να συμμαχήσει με τους αντιπάλους.
  Δε υπάρχει λογική στην απαίτηση διαγραφής του χρέους και στην άρνηση συνεργασίας με τους δανειστές για να βρεθεί μια λύση.
  Δεν είναι δυνατό να λέτε ότι θα αλλάξετε την ΕΥΡΩΠΗ και την ίδια στιγμή να καταστρέφουν οι δικοί σας τα Πανεπιστήμια και να μην κάνετε κάτι για αυτό.
  Δεν είναι κομμουνιστές - Μαρξιστές οι Έλληνες που σας ψήφισαν, παρά ένα μικρό ποσοστό, τους υπόλοιπους τους εξαπατήσατε με υποσχέσεις ....

  Υποσχεθήκατε οτι θα βγούμε από το μνημόνιο, ότι θα δοθούν πίσω οι μισθοί και οι συντάξεις και άλλα πολλά ....
  Τι σας εμποδίζει να αλλάξετε την λειτουργεία των Νοσοκομείων, τι σας εμποδίζει να βελτιώσετε την λειτουργεία των σχολείων, ποιος σας εμποδίζει να δίνεται σισιτια, ποιος σας εμποδίζει να ανασχεδιάσεται την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ποια πρωτοβουλία έχετε πάρει για την αλλαγή του κράτους υπέρ του πολίτη ???

  Πως θα αυξηθεί η παραγωγικότητα στον δημόσιο τομέα ? ποιες αλλαγές θα γίνουν στη λειτουργεία της Δημόσιας Διοίκησης, των ΔΕΚΟ κλπ ?

  Τι θα κάνετε με την ανεργία, πως θα επαναλειτουργήσει ο ιδιωτικός τομέας ?
  Τι θα γίνει με την φορολογία, έμμεση και άμεση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα μεγάλα έργα υποδομής ?

  Ποια τα σχέδια και οι καινοτομίες που προτείνετε για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό ?

  Τέλος πάντων ποιο το όραμα εκτός των λεονταρισμων, τύπου : θα σκίσουμε τα μνημόνια, θα διαγράψουμε το χρέος κλπ ?

  Ποια είναι η πρόταση σας για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας ? τι θα παράγουμε, πως θα ζούμε, τι θα κάνουμε ????

  Αυτή η έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού, η έλλειψη εμπειρίας και η επιπόλαια και παρορμητική εξωτερική και ενεργειακή πολιτική σας, η σχεδόν υστερική κυβέρνηση σας είναι επικίνδυνη και ικανή για τα πάντα !!!!
  Όσον αφορά τον συντονισμό και τον τρόπο διοίκησης της κυβέρνησης σας, απλά δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο Τσίρκο !!!!! Θα γράψουμε βιβλίο για την ανικανότητα συνεννόησης και συντονισμού δέκα Υπουργών ...

  Κατα τα άλλα ελπίζουμε ο καλός Θεός, προστάτης της Ελλάδας να μας απαλλάξει από την παρουσία σας γρήγορα, αναίμακτα και χωρίς οικονομικές ή γεωπολιτικές περιπέτειες.
  Είναι καλό να σας αναφαίρω ότι ο σοφός λαός λέει ότι όταν τσακώνονται τα Βουβάλια στο βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια ..... Και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι άρρωστο βατράχι !

 4. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 06/04/2015 15:18:37

  Η Ελλάδα, μόνο απ΄ τους Έλληνες στο σύνολό τους μπορεί να ''σωθεί''. Πάνσοφοι ηγέτες - σωτήρες, ταχυδακτυλουργοί και θαυματοποιοί, δεν υπάρχουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.