Ανήμποροι... βλέπουν τη χώρα να βουλιάζει
03/03/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανήμποροι... βλέπουν τη χώρα να βουλιάζει

Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας ας τα παρατήσει προτού μας ρίξει στο παγόβουνο.

Τέτοια κατάντια για τη χώρα πράγματι δεν έχει ξαναγίνει. Τέτοιο μπάχαλο από μια κυβέρνηση μόλις ενός μήνα, ίσως στην παγκόσμια ιστορία να μην έχει καταγραφεί.

Δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά, παίζουν με το μέλλον της χώρας και νομίζουν ότι κυβερνούν. Τέτοιες αλληλοαναιρέσεις, τέτοιες αυτοδιαψεύσεις και τέτοιο χάος στο μυαλό κορυφαίων στελεχών δεν έχει προηγούμενο. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για παιχνίδι αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση: Τη σωτηρία της πατρίδας.

Ακόμη κι αν η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν κακή, μπροστά σ' αυτό το χάλι που μας κυβερνά φαντάζει με... Παράδεισο. Μόλις 32 μέρες από τότε που ορκίστηκε η... πρώτη φορά αριστερά και τα πάντα μοιάζουν σα να έχουν περάσει χρόνια. Μια κυβέρνηση με σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Στελέχη βγαίνουν και λέει ο καθένας ότι του γουστάρει. Ο υπουργός Οικονομικών αμφισβητείται από τον μισό ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός μονίμως απών, έχει πάθει τον ίδιο «ιδρυματισμό» του Μαξίμου που έπαθαν και πολλοί προκάτοχοί του. Αφήνει τον Βαρουφάκη να εκτίθεται, αφήνει τη χώρα να διαλύεται και το μόνο που κάνει είναι να εξυφαίνει σενάρια συνωμοσίας και να τσακώνεται με άλλους πρωθυπουργούς, δημιουργώντας ένα πολύ αρνητικό περιβάλλον για τη χώρα.

Αυτοί που έλεγαν ότι «η ελπίδα έρχεται» έχουν καταφέρει να την σκοτώσουν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και η Ελλάδα ζει το απόλυτο μπάχαλο. Αυτό που ο Βαρουφάκης λέει κομψά «δημιουργική ασάφεια» είναι ουσιαστικά το χάος.

Δεν είναι ότι ο υπουργός δίνει καμιά δεκαριά συνεντεύξεις την ημέρα ακκιζόμενος και μοιάζει με «φτιαγμένο» ακούγοντας τη φωνή του. Είναι ότι έχει παρουσιάσει τόσα διαφορετικά σενάρια για την οικονομία που κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Πότε λέει ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ αλλά όχι στα βασικά προϊόντα, αλλά σε ένα που δεν θα έχει σημασία. Λίγο μετά λέει ότι θα αυξομειωθούν οι συντελεστές ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος, ενιαίος στο 15%-16%. Και προκαλεί απανωτά εγκεφαλικά στην κοινωνία και την οικονομία ενώ μέσα από την κυβέρνηση λένε ότι δεν ξέρει τι λέει. Μάλιστα άλλο στέλεχος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Μπαλάφας λέει ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα ποτά και τα τσιγάρα.

Κι αν για τον ΦΠΑ η σύγχυση δεν κοστίζει τόσο για σκεφτείτε τι γίνεται με το χρηματοδοτικό κενό. Η χώρα είναι στην κόψη του ξυραφιού και δεν έχουν συγκεκριμένο σχέδιο πριν χρεοκοπήσουμε. Μαζεύουν σαν τους ζήτουλες τα αποθεματικά των Ταμείων για να πληρώσουν το ΔΝΤ αλλά και πάλι τα νούμερα δε βγαίνουν. Την ίδια στιγμή ο ένας λέει ότι θα ζητήσουμε παράταση και ο άλλος λέει ότι θα χύσουμε αίμα για να πληρωθούν οι δόσεις. Και μόλις έρχεται το μαντάτο από την Εσπερία ότι μη αποπληρωμή σημαίνει στάση πληρωμών τι κάνουν; Βάζουν την ουρά στα σκέλια και κάνουν συσκέψεις όπου αποφασίζουν να στείλουν τον Βαρουφάκη στο Eurogroup με «πακέτο προτάσεων» που θα πείσουν τους δανειστές. Ελπίζουμε μόνο να μην πάει με τίποτε θεωρίες των παιγνίων και τον πάρουν πάλι στο ψιλό οι άλλοι υπουργοί.

Κι όλο αυτό το χάος συμβαίνει την πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να κερδίζει μέρες από τον κυβερνητικό της βίο αλλά δεν κάνει τίποτε για να ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σταθεροποίησης της Ελλάδας. Οι μισοί θέλουν να βγούμε από το ευρώ, οι άλλοι μισοί να μείνουμε στην ευρωζώνη αλλά να κάνουμε ό,τι μας γουστάρει. Κανένας σοβαρός σ' αυτή την κυβέρνηση και σ' αυτό το κόμμα υπάρχει;

Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας ας τα παρατήσει προτού μας ρίξει στο παγόβουνο. Μπορεί να έχει «ψηλώσει» βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, όμως, όταν το καράβι θα βουλιάξει δεν θα έχει που να κρυφτεί.

Αν πάλι θέλει να δείξει πατριωτισμό και να σώσει τη χώρα ας κάνει το συντομότερο δυνατόν τις κινήσεις που θα την βγάλουν από το αδιέξοδο. Ας διώξει δύο – τρεις που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε καραγκιόζ μπερντέ και ας πάρει τις αποφάσεις του για το ποιος θα ακολουθήσει και ποιο θα είναι το μέλλον της πατρίδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 03/03/2015 07:28:14

  Απ' ότι φαίνεται οι "έχοντες" δεν θα προσδιορίζονται τόσο από το εισόδημά τους όσο από το πως το καταναλώνουν. Διαθέτεις 50 Ευρώ το μήνα για τσιγάρα, 15 Ευρώ για το κρασάκι του κυριακάτικου τραπεζιού, 10 Ευρώ για μπυρίτσα το καλοκαιράκι; Ανήκεις στους έχοντες! Πατριωτικό καθήκον να μη μειώσεις την κατανάλωση λόγω αύξησης των φόρων αλλά τουναντίον να την αυξήσεις! Βέβαια με δαύτους που μπλέξαμε ή θα καταλήξουμε αλκοολικοί ή θα το ρήξουμε στα "βαριά! Υ.Γ. Παρακαλείτε ο κ. Πρωθυπουργός αντί να παρασύρεται από ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ υπουργούς του να τους επαναφέρει στην τάξη. Αν μπορεί! Σε άλλη περίπτωση μάλλον δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στα υψηλά καθήκοντα που επιζητούσε από το 2012 και η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ αυτή συνιστά κίνδυνο για τη Χώρα!

 2. m.s avatar
  m.s 03/03/2015 09:00:12

  Αριστερά UFO και γλύφτες δημοσιοκάφροι ,έχουν βαλθεί να ρημάξουν τον τόπο. Τους το είπε χθες ο Βαρουφάκης, δραχμή σημαίνει νεολιθική εποχή, πληρώστε ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο των 12000 βλέπουμε (!) πάμε για αποκρατικοποίηση (μια μεγάλη)... αλλά τα αριστερά ΓΙΔΙΑ, το νταούλι τους ....μπεεεεεεεεεε

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ m.s 03/03/2015 19:07:31

   Χθες είπε εναντίον της δραχμής αλλά πριν λίγο καιρό και για 4 χρόνια τώρα έλεγε να χρεοκοπήσουμε για να ξεφύγουμε από την ύφεση. Μιλάμε για ανθρώπους-ανέκδοτα.

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 03/03/2015 09:21:52

  Δεν φέρνουν την συμφωνία στη Βουλή και αρκούνται στην υπογραφή Γ.Βαρουφάκη. Αν πάμε σε χρεοκοπία τυπικά νομικώς υπεύθυνος θα είναι μόνο ο Βαρουφάκης. Βρήκαν έναν επηρμένο και θα του τα φορτώσουν για να μην φανεί ότι ο Τσίπρας δεν ελέγχει το κόμμα του και ότι θα καταψήφιζαν την συμφωνία στη βουλή πάνω από 30 βουλευτές του.

  • Fotini avatar
   Fotini @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 03/03/2015 10:55:50

   Θά γίνη ὁ παπακωνσταντίνου τοῦ συριζα. ῾Ο τσίπρας θά γίνη ἄπιαστο πουλί κατά τά πρότυπα γαπ!

   • Αστακιωτης avatar
    Αστακιωτης @ Fotini 03/03/2015 12:03:25

    ΜΑΖΙ ΣΟΥ

 4. konkon avatar
  konkon 03/03/2015 09:48:21

  Παρακολουθώντας τις καθημερινές δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διακατέχεται από θλίψη και αγωνία για το τι μέλει γενέσθαι και ο μαέστρος αυτής της παιδικής χορωδίας είναι ολίγιστος για το συντονισμό της.

 5. Λιψ avatar
  Λιψ 03/03/2015 11:06:02

  Τα ωραία θα έρθουν μετά το καλοκαίρι. Ακούω διάφορους που τηλεφωνούν σε ραδιοφωνικές εκπομπές φιλικών προς το συριζο-καθεστώς δημοσιογράφων και λανσάρουν την ιδέα του δημοψηφίσματος. Δεν έχω καταλάβει ποιο θα είναι το ερώτημα στο δημοψήφισμα, υποθέτω κάτι σαν "ευρώ ή δραχμή" ή κάτι ισοδύναμο. Δημοψήφισμα, βέβαια, σημαίνει ηρωική έξοδος, ώστε να εγγράψει η Αριστερά άλλη μία σελίδα (αμφιλεγόμενης) "ηρωικής δόξας" στην τόσο "λαμπρή" ιστορία που έχει στον τόπο αυτό. Ενδεχομένως να ετοιμαζόμαστε για "Κούγκια" κάπου τον Οκτώβριο.... Ελπίζω μόνο να γελάσουμε μόνο και να μην χρειαστεί να κλάψουμε πικρά...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Λιψ 03/03/2015 19:08:36

   Ποιον Οκτώβριο; Τέλος Μαρτίου δεν είναι σίγουρο ότι θα είμαστε όρθιοι...

 6. ΤΤ avatar
  ΤΤ 03/03/2015 12:04:17

  Μην ελπίζετε, 80 χρόνια κρατάει ο κομμουνισμός, ιστορικά. (Μην μου πείτε ότι δεν είναι κομμουνιστές, άνθρωποι με σφυροδρέπανα είναι κομμουνιστές όπως άνθρωποι με σβάστικες είναι ναζί). Μετά, ότι έχει απομείνει από Ελλάδα και Έλληνες θα μαζέψει τα κομμάτια του και θα συνεχίσει, όπως οι Ρουμάνοι μετά τον Τσαουσέσκου.

 7. Greekinurope avatar
  Greekinurope 03/03/2015 12:30:39

  Δημοψήφισμα ή εκλογές ή οτιδήποτε άλλο θα συνδυαστεί με εξοβελισμό των Λαφαζάνηδων από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας που είναι πανπόνηρος πολιτικάντης, διώχνωντας την "κακή" Αριστερή Πλατφόρμα, θα διεβολίσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (ίσως και από το Ποτάμι) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη λύση που διαπραγματεύεται σκληρά ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ (άρα και μνημονίων με άλλο όνομα). Ο Σαμαράς επειδή από τον Ιούνιο του 2012 φοβόταν το Βενιζέλο, δεν έκανε επιθετική πολιτική να διοαπραγματευτεί καλύτερα και να είναι αυτός μπροστά στις εξελίξεις. Παρασύρθηκε από το βούρκο του ΠΑΣΟΚ, δεν τήρησε και έξυπνη τακτική και άφησε να φύγει ο Κουβέλης, με αποτέλεσμα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να φαντάζει "σωτήρας" στο 80% του λαού (που θέλει "πάσει θυσία ΕΥρώ" όπως φαίνεται).

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Greekinurope 03/03/2015 18:56:47

   Συγχαρητήρια για το σχόλιο.... Η ΝΔ είναι πλέον εγκλωβισμένη και λόγω της ανεπάρκειας του πολιτικού της προσωπικού δεν μπορεί ούτε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, αλλά και ούτε δυστυχώς να τις ερμηνεύσει. Ας το παραδεχτούμε στην επικοινωνία ο Νίκος ο Παππάς και στην στρατηγική ο Τσίπρας είναι έτη μπροστά.

   • Fotini avatar
    Fotini @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 03/03/2015 21:03:16

    Χαρακτηριστικό ἀποκλειστικά τῆς ἀριστερᾶς: Τά ψεύτικα τά λόγια τά μεγάλα καί ἡ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!

 8. pipis avatar
  pipis 03/03/2015 12:57:09

  Αυτά να τα βλέπουν όλοι αυτοί που τους ψήφισαν και πίστευαν ότι θα "κάνουν τη διαφορά". Είναι καλό αυτό που γίνεται, επειδή πρέπει να σταματήσει ο Έλληνας να ψηφίζει με βάση το πόσο του χαϊδεύουν το αυτί κάθε φορά το εκάστοτε κόμμα, με βλακώδεις υποσχέσεις που δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα!! Επίσης, θα πρέπει να σταματήσουν να ψηφίζουν με βάση τα αισθήματά τους και επειδή θέλουν να εκδικηθούν. Άλλωστε, ο Τσίπρας βγήκε, λόγω του ότι πολύς κόσμος ήθελε απλά να εκδικηθεί τους Σαμαρά-Βενιζέλο - και ποιος τους αδικεί...
  Βέβαια, τώρα θα την πληρώσουμε όλοι...

  • Fotini avatar
   Fotini @ pipis 03/03/2015 14:05:56

   Τελικά ἡ καλή ψυχολογία κερδίζει ψηφοφόρους! Ποιά λογική;;; Μόνο στήν ῾Ελλάδα τῆς ἀριστερᾶς καί τῆς "προόδου" συμβαίνουν ἄπιαστα γιά τόν ἀνθρώπινο νοῦ! ΥΓ. ῎Ας ἀναλογισθοῦμε πότε ὑπῆρξαν ἀριστεροί ἥρωες πού θυσιάσθηκαν γιά νά μείνη ἡ ῾Ελλάδα ὄρθια καί ἐλεύθερη;

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Fotini 03/03/2015 20:22:33

    O Γλεζος η επιτομη της πολιτικης σημαιας ευκαιριας !

 9. greg avatar
  greg 03/03/2015 14:55:21

  Φυσικά καί κανείς δέν ξέρει τί σκέφτονται νά κάνουν. Τό σίγουρο είναι ότι δέν κάνουν τίποτα, αλλά αμφίβολο είναι καί άν σκέφτονται έστω. Γιατί άν σκοπεύουν νά βγούμε απ' τό ευρώ τί μάς τά ζαλίζουν καί δέν στρώνουν τόν πισινό τους νά ετοιμάσουν ό,τι επιβάλλεται νά ετοιμάσουν καί άν σκοπεύουν νά μείνουμε, ομοίως τί μάς τά ζαλίζουν καί δέν στρώνουν επίσης τόν πισινό τους νά εφαρμόσουν ό,τι επιβάλλεται νά εφαρμόσουν. Ετσι κι αλλιώς τό άν θά μείνουμε ή θά φύγουμε, μοιάζει νά εξαρτάται πλέον από τή συναστρία τού Υδροχόου καί τού Κριού μέ τόν ανάδρομο Ερμή σέ συνδυασμό μέ τή νέα θεωρία τής ασχετοσύνης, μέ τήν οποία ο Βαρουφάκης ο Μ.(*) αποκαθήλωσε τόν Αϊνστάϊν. Στό μέλλον βλέπω πάλι οί τότε "πραγματικοί" αριστεροί νά λένε, ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πραγματική αριστερά, όπως λέγαν καί γιά τό ΠΑΣΟΚ όταν τά σκ...σε. Ρέ πού μπλέξαμε.... (*) Μέγας

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ greg 03/03/2015 21:24:16

   Καταπλητικό σχόλιο! Ειδικά αυτό το "νέα θεωρία της ασχετοσύνης, με την οποία ο Βαρουφάκης ο Μέγας αποκαθήλωσε τον Αϊνστάιν"! Τι να πει κανείς, έξοχο! Αλλά και η πρόβλεψη ότι οι "πραγματικοί" αριστεροί θα λένε "αυτό δεν ήταν αριστερά"... Όντως έτσι θα γίνεται. Ρε τον σοσιαλισμό... Ακόμη και όταν τον είπαν "υπαρκτό", πάλι για "ανύπαρκτο" μας τον πουλούσαν στη συνέχεια...

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 03/03/2015 15:36:32

  Δεν θα τα παρατήσει, θα το πάει μέχρι τέλους. Θα πιστεύει μέχρι τέλους ότι "δεν μπορεί, κάτι θα γίνει". Τι; Τίποτα. Θα συνεχίσει να συντηρεί την αυτοκτονική πλάνη στο πόπολο ότι "πάμε καλά", διότι είναι η μόνη του δύναμη απέναντι στην διαπλοκή, που αν έβλεπε ότι κλονίζεται δημοσκοπικά θα τον έτρωγε ζωντανό, αλλά τώρα τον φοβάται. Οπότε δεν θα κάνει πίσω σε τίποτε, θα προσπαθήσει να κερδίζει εβδομάδες, ημέρες ή και ώρα ταΐζοντας τη χώρα με το αίμα της και όταν το αίμα της χώρας τελειώσει θα την αφήσει μισοπεθαμένη ή και πεθαμένη και θα πάρει το ελικόπτερο, αν προλάβει. Ο Θεός βοηθός...

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 03/03/2015 21:03:11

   Διογενη... ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΧΟΥΜΕ? Ο Θεος βοηθος δεν λεει τιποτα....Μηπως ειναι ωρα να αρχισουν τα ΓΑΛΛΙΚΑ, επιθεση και να σταματησει το καρτερι? Στον λακο που σκαβει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πεσουν ολοι μεσα και αυτοι που τον εκαναν κυβερνηση και οι υπολοιποι. Τελος εαν την αφησει πεθαμενη ισως ειναι καλυτερα απο να την αφησει σε καροτσακι...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Vassilis 03/03/2015 21:05:50

    Σωστός Vassilis.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Vassilis 03/03/2015 21:18:20

    Αν ήταν το ΠΑΣΟΚ στη θέση της ΝΔ δεν θα τους είχε αφήσει σε χλωρό κλαρί. Προς το παρόν, τους λέει λίγα ο Βενιζέλος, διότι ελπίζει ότι ο Τσίπρας θα τον βάλει στην κυβέρνηση. Η ΝΔ για τα δεδομένα της δεν τα πάει και άσχημα. Βέβαια, όσοι θυμόμαστε π.χ. τι αντιπολίτευση γινόταν από τη ΝΔ στη δεκαετία του '80, επί Αβέρωφ και επί Μητσοτάκη, βλέπουμε ότι και η ΝΔ ακόμη μπορεί να κάνει αντιπολίτευση. Όμως σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει πια αυτή η αντιπολιτευτική σύμπνοια που υπήρχε τότε. Ελάχιστοι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και αυτοί είναι διάσπαρτοι σε διάφορες παρατάξεις, όχι απαραίτητα Νεοδημοκράτες. Και δεν το λέω για να ευνοήσω τον Σαμαρά, όμως έχω την εντύπωση ότι με οποιονδήποτε άλλο αρχηγό μεταξύ των επίδοξων "δελφίνων", προσκυνημένο κατά τεκμήριο στη διαπλοκή, αυτό που θα είχαμε θα ήταν... συμμετοχή της ΝΔ στην εξύμνηση του Τσίπρα! Αρκεί να δούμε τι "σέρνουν" διάφοροι στη ΝΔ στον Σαμαρά ακόμη και σήμερα για την περίφημη ανακοίνωση του ΕΛΚ! Δυστυχώς η δεξιά στερείται πλέον σήμερα πολιτικής παιδείας. Κάτι πήγε να γίνει τον Νοέμβριο του 2009, αλλά φρεναρίστηκε για λόγους που όλοι που θα θέλαμε να τους γνωρίζουμε, αλλά μόνον να υποθέτουμε ή να αγνοούμε μπορούμε. Αν είχε η δεξιά πολιτική παιδεία, θα μπορούσε να είχε επιβιώσει μετά το 2012 με πολύ καλύτερους όρους και να είχε αναμετρηθεί με τον λαοπλάνο Τσίπρα επίσης με πολύ καλύτερους όρους. Έχουμε αντιπολίτευση υποτυπώδη, αλλά νομίζω ότι υπό τις δεδομένες συνθήκες, πάλι καλά που την έχουμε και αυτή. Έχω την αίσθηση ότι ο Σαμαράς δίνει μάχη για να υπάρχει και αυτή ακόμη η υποτυπώδης αντιπολίτευση. Αίσθηση και όχι λογικό συμπέρασμα είναι αυτό. Έτσι μου φαίνεται από όλα όσα συμβαίνουν. Ας ελπίσουμε αυτή η υποτυπώδης αντιπολίτευση να ανδρωθεί και να γίνει αυτή που χρειάζεται σήμερα η χώρα. Η οποία αντιπολίτευση πρέπει να τεκμηριώσει και να φέρει πολιτική πειθώ για δύο συν ένα βασικά πράγματα: α) Ότι η κυβέρνηση διαλύει τη χώρα μέσα δια της επιχείρησης εξαπάτησης του ελληνικού λαού, που έχει στήσει για να πετύχει την πολιτική της επιβίωση, β) Ότι η χώρα επιβιώνει επειδή η κυβέρνηση δίνει στη χώρα να πει το αίμα της, το οποίο φυσικά δεν θα κρατήσει για πολύ, ούτε την θρέφει, απλώς τη σκοτώνει. Και το τρίτο είναι η αμυντική αντιπολιτευτική θωράκιση, προετοιμάζοντας να παίξει άμυνα όταν ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να τα φορτώσει όλα στην κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτά τα τρία πρέπει να κάνουν, ας ελπίσουμε να τα κάνουν.

    • Vassilis avatar
     Vassilis @ Διογένης 03/03/2015 21:38:21

     Να τα κανει αυτα αλλα ΣΗΜΕΡΑ...Αυριο ειναι αργα...
     α) Ότι η κυβέρνηση διαλύει τη χώρα μέσα δια της επιχείρησης εξαπάτησης του ελληνικού λαού, που έχει στήσει για να πετύχει την πολιτική της επιβίωση, β) Ότι η χώρα επιβιώνει επειδή η κυβέρνηση δίνει στη χώρα να πει το αίμα της, το οποίο φυσικά δεν θα κρατήσει για πολύ, ούτε την θρέφει, απλώς τη σκοτώνει. Και το τρίτο είναι η αμυντική αντιπολιτευτική θωράκιση, προετοιμάζοντας να παίξει άμυνα όταν ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να τα φορτώσει όλα στην κυβέρνηση Σαμαρά.

 11. Κανονικός Δεξιός avatar
  Κανονικός Δεξιός 03/03/2015 18:21:34

  Η χώρα όντως βουλιάζει, αλλά όχι μόνο στην οικονομία. Η χώρα βουλιάζει, κυρίως, από τους εισβολείς-λαθρεποίκους και κανένας δε φαίνεται να ενδιαφέρεται. Οι Τούρκοι εποικίζουν τα νησιά μας με εκατοντάδες λαθρομετανάστες σε καθημερινή βάση. Εκατό πενήντα προχτές, τριακόσιοι χτες, διακόσιοι σήμερα. Και πού να έρθει και το καλοκαίρι. Κανένα Έθνος δε χάθηκε λόγω της οικονομίας. Το 1893 χρεοκοπήσαμε κι όμως μετά από είκοσι χρόνια, κάναμε δύο νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους. Η εξελισσόμενη αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης του πληθυσμού μας είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Αλίμονο στις επόμενες γενιές Ελλήνων. Κατακαημένη Ελλάς τί σου 'μελλε να πάθεις.

 12. Μάνια avatar
  Μάνια 03/03/2015 20:29:29

  http://www.lifo.gr/now/greece/61881 "Με Υπηρεσιακή Διαταγή αφήνονται ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες Δεν θα συλλαμβάνονται, θα δίνεται 6μηνη παραμονή - Τι ανέφερε ο πρ. της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλακών Πηγή: www.lifo.gr" Εντάξει μετα απο αυτό , Τετέλεσται! Αν δεν ανέβει στα κεραμιδια η ΝΔ για αυτα τα αίσχη , αν δεν ξεσηκωσει το συμπαν και τον κόσμο τελειώσαμε Ειναι ανθελληνες , προδότες , !
  Και οσοι τους υποστηρίζουν το ιδιο. Βγαινει ο Αντώναρος και μιλαει , ο πιο αντιπαθητικος και αντιαισθητικος υποργος του ΚΑραμανλη , με το υπεροπτικο υφακι ! Ντροπη για όλα

  • Fotini avatar
   Fotini @ Μάνια 03/03/2015 20:56:21

   Μάνια, τά ἔχω παίξει μ᾿ αὐτά πού συμβαίνουν, καί δέν κουνιέται φῦλο ἀπό τήν ΝΔ! Εἰσβάλουν οἱ λάθρο στό σπῖτι μας, μᾶς δέρνουν, μᾶς κλέβουν, μᾶς σκοτώνουν, καί δέν μᾶς ὑπερασπίζεται κανένας!!!

   • Μάνια avatar
    Μάνια @ Fotini 03/03/2015 22:05:56

    Φωτεινη δυστυχως δεν ξερω ποιος εχει μεινει πια στην ΝΔ να την υπερασπισει και να μας υπερασπισει... περαν του Σαμαρα και του Καραγκουνη Ολοι οι υπολοιποι ή θα γλείφουν τον Τσιπρα ή θα βρίζουν τον Σαμαρα. Τραγικη η κατασταση

 13. Giorgis avatar
  Giorgis 03/03/2015 20:47:12

  Παρόλα αυτά έχει 70% και βάλε αποδοχή ... άρα ρίχτο στο παγόβουνο μπας και ξυπνίσουμε

  • Μάνια avatar
   Μάνια @ Giorgis 03/03/2015 22:04:33

   70% ειναι οι Δ.Υ ,,αυτοι τον υποστηρίζουν Ο κομματικος του στρατος. Περαν αυτων , ουδεις αλλος

   • Φιλελεύθερος avatar
    Φιλελεύθερος @ Μάνια 03/03/2015 23:13:18

    Και εμείς σαν Ν.Δ. 2.5 χρόνια αντί να απολύσουμε τουλάχιστον 150.000 Δ.Υ.(μαζί με τις ΔΕΚΟ) διαλύσαμε με φόρους τον ιδιωτικό τομέα για χάρη τους...Μάλιστα δώσαμε.....και σύνταξη σε ανήμπορους των 45-50 ετών και εθελουσία σε εφήβους 45άρηδες.....Να μην ξεχάσω και τις διαθεσιμότητες με μισθό. Δυστυχώς αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα όταν μπροστά στο γκρεμό, κοιτάζουμε να μην έχουμε πολιτικό κόστος και να μην πειράζουμε....την πελατεία που πάντα βέβαια είναι μετακινούμενη αναλόγως του βολέματος. Όσο θα υπάρχει ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ μια ζωή σοβιετία θα έχουμε και τα κορόιδα θα πληρώνουν το λογαριασμό.

 14. cockpit2 avatar
  cockpit2 03/03/2015 21:52:42

  Γελοίος όχλος δηλαδή ανοργάνωτη μάζα όπως πάντα σάμπως ξέρει να ξεχωρίζει την ελπίδα από την λεπίδα;;

 15. Demon avatar
  Demon 03/03/2015 22:29:54

  εξαίσιο

 16. φωτεινη avatar
  φωτεινη 05/03/2015 19:08:04

  απλα φοβαμαι...οχι για μενα...για τα παιδια μας και ειμαι ανημπορη,να κανω κατι,για να αλλαξει το σκηνικο...βλεπω να κατρακυλαμε στο γκρεμο και αυτοι το χαβα τους.υπαρχει ελπιδα λενε........ο θεος να βαλει το χερι του,που`χε πει και ο παπουλιας,βλεποντας να`ρχεται η μπορα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.