Ανάπηρη δημοκρατία
20/10/2014 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάπηρη δημοκρατία

Είναι απίστευτο κάποιοι «σύντροφοι αναρχικοί» να διοργανώνουν εκδηλώσεις σε πανεπιστήμια για το πώς θα γίνουν καλύτεροι τρομοκράτες και κανείς να μην κάνει τίποτε για να τους σταματήσει.

Πραγματικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα και πώς το δικαστικό – σωφρονιστικό σύστημα. Κι εν πάση περιπτώσει με ποιο τρόπο η κοινωνία αποδέχεται ή αποδοκιμάζει την τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Η επανεμφάνιση της Πόλας Ρούπα με προκήρυξη που απειλεί με νέα χτυπήματα, που λέει στον άντρα της Μαζιώτη ότι είναι παλικάρι και ότι πρέπει να αντέξει και τέλος ότι ο ένοπλος αγώνας συνεχίζεται είναι η αρχή.

Η προκήρυξη του Νίκου Μαζιώτη μέσα από τη φυλακή με την οποία κάνει λόγο για… λογοκρισία κι ότι του έκοψαν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει είναι το δεύτερο περιστατικό.

Κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι έδωσε εντολή να μην του επιτρέψουν το τηλέφωνο στις φυλακές Διαβατών και μόλις το διαβάσαμε είπαμε: Τι έγινε; Ήρθαν τα «λευκά» κελιά στην Ελλάδα και κακομεταχειριζόμαστε τους φυλακισμένους, ακόμη κι αν αυτοί είναι δολοφόνοι;

Μέχρι που μάθαμε ότι ο Μαζιώτης δεν ήθελε να τηλεφωνήσει στον πατέρα, τη γυναίκα του ή το παιδί. Ήθελε να κάνει ένα τηλέφωνο – παρέμβαση σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την Παρασκευή στο Πολυτεχνείο. Την εκδήλωση διοργάνωνε κάποιο… Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ και είχε ως θέμα «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση». Εκεί ήθελε να συμμετέχει ο Μαζιώτης με τηλεφώνημά του κι επειδή δεν τον άφησαν έβγαλε το καταγγελτικό σημείωμα κατά πάντων. Λέει μεταξύ άλλων: «Σκοπός αυτής της δημόσιας πολιτικής εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η τεράστια σημασία του ένοπλου αγώνα ως αναπόσπαστου κομματιού του αγώνα για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, η άρρηκτη σχέση του με το επαναστατικό κίνημα, η αναγκαιότητα της ένοπλης κοινωνικής επανάστασης στις σημερινές συνθήκες όπου το σύστημα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση και είναι απονομιμοποιημένο στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας και του λαού. Να υπενθυμίσω ότι παρόμοια δημόσια πολιτική εκδήλωση είχε διοργανωθεί στις 9 Οκτωβρίου από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της κατάληψης Terra Incognita στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου είχα μιλήσει τηλεφωνικά».

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο Μαζιώτης λέει αυτά που λέει. Αναρχικός είναι, σκληρός αντάρτης πόλης είναι, τι άλλο θα έλεγε; Αλλά έχουμε μια απορία: Ποιος είναι αυτός που επιτρέπει μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια που τα πληρώνουμε όλοι με το υστέρημά μας να γίνονται εκδηλώσεις όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάνε για το πώς θα ξεκινήσει ο ένοπλος αγώνας. Δηλαδή κάποιοι κάνουν εκδήλωση συμπαράστασης στους τρομοκράτες που δολοφονούν κόσμο και κάποιοι άλλοι τους δίνουν άδεια να κάνουν τέτοιες συγκεντρώσεις. Κι αυτό το λένε «Πανεπιστημιακό άσυλο».

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο Μαζιώτης, ηγετική μορφή του ένοπλου αγώνα ήθελε να στείλει και τηλεφωνικό μήνυμα, αν και προφυλακισμένος για σειρά κακουργημάτων.

Όλο αυτό εμείς το λέμε «δημοκρατία»; Πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα είναι λογικό να κάνουν…. σεμινάρια τρομοκρατίας και να ζητούν και την παρέμβαση του φυλακισμένου αρχηγού τους; Ότι όλο αυτό είναι φυσιολογικό; Μα τότε γιατί δεν κάνει μια εκδήλωση η ομάδα υποστηρικτών του… Βασίλη Παλαιοκώστα και να απαιτήσει και ο Αλκέτ Ριζάι να μιλήσει στο τηλέφωνο;

Αν δηλαδή ήταν φυλακισμένος στην Ελλάδα ο Αλ Καπόνε θα έκαναν συγκέντρωση για το πώς να… χτυπήσετε το σύστημα στήνοντας μαφιόζικο κύκλωμα και ο μεγάλος αρχηγός θα παρενέβαινε για να τους δώσεις συμβουλές.

Δυστυχώς, αδυνατούμε να αποδεχθούμε αυτή τη δημοκρατία που επιτρέπει στους τρομοκράτες να γίνονται τιμητές των πάντων, αυτοί που ζούνε τζάμπα με τα λεφτά από ληστείες και απαγωγές. Αδυνατούμε να δεχθούμε ότι άνθρωποι σαν το Μαζιώτη που έχουν σκοτώσει χειρότερα κι από σκυλιά ανθρώπους επειδή δεν συμφωνούσαν μαζί τους, θα έχουν ρόλο στην ελληνική κοινωνία.

Και είναι απίστευτο πράγματι κάποιοι «σύντροφοι αναρχικοί» να διοργανώνουν εκδηλώσεις για το πώς θα γίνουν καλύτεροι τρομοκράτες και κανείς από το Πολυτεχνείο ή το ΑΠΘ να μην κάνει τίποτε για να τους σταματήσει.

Παράνοια, είναι η μόνη λέξη γι’ αυτήν την ανάπηρη δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ούτις avatar
  Ούτις 20/10/2014 07:27:26

  Το κατηγορητήριο μοιάζει βαρύ αλλά η υπόθεση εργασίας είναι εσφαλμένη: οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται χωρίς την άδεια (και φυσικά ούτε την έγκριση) των πανεπιστημιακών αρχών. Η έννοια της αδείας προϋποθέτει την έννοια της "εθνικής κυριαρχίας" στον χώρο του πανεπιστημίου, η οποία έχει έχει χαθεί αμετάκλητα. Κουμάντο εδώ και χρόνια κάνουν αυτές οι ομάδες εξωπανεπιστημιακών και φοιτητών, οι οποίες σιγοντάρονται και από μερίδα καθηγητών (βλ. πρόσφατη ανακοίνωση της Συνάντησης Πανεπιστημιακών Δασκάλων - "Τα πανεπιστήμια δε θα γίνουν φυλακές"). Κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου (μέσα, και γιατί όχι, και έξω από τα πανεπιστήμια) συναντά την ρετσινιά του φασισμού στην καλύτερη περίπτωση και την απειλή πυρπόλησης του αυτοκινήτου ή του σπιτιού του Πρύτανη και αθόρυβα αυτοακυρώνεται. Ως πότε;

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/10/2014 10:09:18

  Ξεχνατε οτι δεν υπαρχει κανενα πανεπιστημιακο ασυλο. Εχει καταργηθει δια νομου απο το 2011.Εκεινο που υπαρχει ειναι η αδρανεια της κυβερνησης και του υπουργειου που οφειλε να στειλει την αστυνομια μεσα στο πολυτεχνειο.

 3. MCA avatar
  MCA 20/10/2014 12:46:21

  Δυστυχώς το πανεπιστήμιο δεν είναι το μόνο μέρος που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Γιατί δεν γίνεται και ένα σεμινάριο,εκπαίδευση για μαθητευόμενους ληστές τραπεζών; Διδασκαλία από έμπειρους ΄΄καθηγητές΄΄,ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με ΄΄έμπειρους επαγγελατίες΄΄ από τις φυλακές Κορυδαλλού και λοιπών ευαγών ιδρυμάτων της Ελληνικής περιφέρειας;

  • ΒΒ avatar
   ΒΒ @ MCA 21/10/2014 06:07:48

   Δηλαδή εξισώνεις την ένοπλη επανάσταση με τις ληστείες τραπεζών...Ό,τι έκαναν οι κατακτητές σε κάθε λαό όποτε έβρισκε το κουράγιο να επαναστατήσει. Εσύ δεν βλέπεις δηλαδή καμία υποδουλωμένη χώρα, καμία διαλυμένη κοινωνία ε;

 4. Fotini avatar
  Fotini 20/10/2014 14:58:44

  Exclusively, MADE IN GREECE!! Κατάντια, τά πανεπιστήμια μας! ῾Η συντεταγμένη πολιτεῖα τρέμει τούς τρομοκράτες!!

 5. Υπήκοος Ελλαδιστάν avatar
  Υπήκοος Ελλαδιστάν 20/10/2014 15:22:23

  τι ρόλο παίζουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων; Υπάρχουν ποινικές ευθύνες ΟΛΩΝ όσων έχουν καταντήσει τα πανεπιστήμια μας άντρα εγκληματιών Επιτέλους που είναι το λεγόμενο υπουργείο παιδείας; Ενδιαφέρονται οι πολιτικοί μας μονο για ψηφοθηρία μέσω των γελοίων μεταγραφών; Ποιός θα απολογηθεί για το αίσχος στα ΑΕΙ που υμνούν τον φασισμό(κόκκινο) και την τρομοκρατία; Aν δεν μπορούμε να τα διοικήσουμε ας τα ιδιωτικοποιήσουμε ΟΛΑ

 6. Geros avatar
  Geros 20/10/2014 16:16:03

  Στην ουσία περιγράφει ο αρθρογράφος το ένα και μοναδικό πρόβλημα της χώρας. Ποιό είναι αυτό? Στην Ελλάδα σε αντίθεση ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ , το αδιανόητο είναι αυτονόητο και το αυτονόητο είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα η οποιαδήποτε στήριξη σε τρομοκράτες και τρομοκρατικές ενέργειες ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ! Σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χωρα τα εγκλήματα που στρέφονται εναντια στην κοινωνία, όπως η τρομοκρατία, σε φέρνουν αντιμέτωπο ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν τα αυτονόητα , για αυτό είμαστε ουραγοί ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ στην E.E. Είμαστε ουραγοί γιατί είμαστε οι πιο αριστεροί από όλους τους Ευρωπαίους.

 7. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 21/10/2014 20:26:09

  Πάτρα.Ο νομπελίστας Watson(ανακάλυψη διπλής έλικας DNA) δίνει διάλεξη σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο. Μόνο στην Ελλάδα οι φασίστες του αριστερισμού θα εισέβαλαν στο αμφιθέατρο μπουλουκηδόν και ένας εξ αυτών κραδαίνοντας τη μαυροκόκκινη θα κινείτο απειλητικά εναντίον του Watson. ΕΑΑΚ(αυτοί που μπούκαραν και τώρα στην πρυτανεία πίσω από τη φούστα της Θεανώς Φωτίου) και φοιτητική παράταξη ΣΥΡΙΖΑ χρόνια θεωρούν το πανεπιστήμιο τσιφλίκι τους. http://m.youtube.com/watch?v=DouJCVaokXg

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.