Αλέξης... Μαυρογιαλούρος
15/01/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλέξης... Μαυρογιαλούρος

Σύμφωνα με τις υποσχέσεις που δίνουν θα φτιάξουν ένα κράτος με χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, κρατικοποίηση των πάντων, παροχές σε όλο τον κόσμο, δημιουργία ενός μηχανισμού άκρως γραφειοκρατικού και καθ’ όλα ελεγχόμενου από το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Έχουμε αδικήσει όλοι τον Αλέξη Τσίπρα όταν τον παραλληλίζουμε με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Διότι έχουν μια τεράστια διαφορά. Παρ’ ότι και ο Ανδρέας έφτιαξε ένα άκρως λαϊκίστικο και κομματικό κράτος και ο Αλέξης ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο, υπάρχει ένα γεγονός που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Τη δεκαετία του ’80 τα ταμεία ήταν γεμάτα από κοινοτικά κονδύλια που μην ξεχνάμε είχε εξασφαλίσει ο Κ. Καραμανλής. Ο Ανδρέας Παπανδρέου το μόνο που είχε να κάνει ήταν να τα διαχειριστεί με το καλύτερο τρόπο για τη χώρα του. Και τα διαχειρίστηκε με τον χειρότερο. Αγροτικές επιδοτήσεις, ΜΟΠ και άλλα κονδύλια που έρχονταν με… καραβιές από την Ευρώπη σπαταλήθηκαν για να δημιουργηθεί το Πασοκικό κράτος. Ένα κράτος δημοσίων υπαλλήλων, χρεοκοπημένων κρατικών οργανισμών, μιζών, διαφθοράς, βολέματος και απάτης.

Η διαφορά, λοιπόν τη σήμερον ημέρα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να κάνει το ίδιο με άδεια ταμεία. Σύμφωνα με τις υποσχέσεις που δίνουν θα φτιάξουν ένα κράτος με χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, κρατικοποίηση των πάντων, παροχές σε όλο τον κόσμο, δημιουργία ενός μηχανισμού άκρως γραφειοκρατικού και καθ’ όλα ελεγχόμενου από το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Ένα κράτος που έχει σαν πρότυπο τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία, μόνο που εκεί υπάρχουν και πετρέλαια, αλλά πάλι ο κόσμος πεινάει. Ο Τσίπρας θέλει να γίνει πρωθυπουργός υποσχόμενος ό,τι και ο Παπανδρέου αλλά δεν θα έχει λεφτά. Το κίνημα «δεν πληρώνω γιατί μου το είπε ο Τσίπρας», δυναμώνει. Οι υποσχέσεις όσο πλησιάζουμε στις εκλογές πολλαπλασιάζονται, όμως, τα ταμεία αδειάζουν, οι καραβιές από τις Βρυξέλλες τέλειωσαν και οι ξένοι μας έχουν βάλει στο μάτι. Προσθέστε και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί τα… βρόμικα λεφτά των μνημονιακών, προσθέστε ότι θα προσλάβει χιλιάδες, όπως στην «αμαρτωλή» ΕΡΤ που θα την ξανακάνει άντρο των Καλφαγιάννηδων.

Ο Τσίπρας γίνεται Ανδρέας με τρύπιες τσέπες και δύο πράγματα θα συμβούν αν γίνει κυβέρνηση: Είτε θα οδηγήσει την Ελλάδα στη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία είτε θα πέσει σε πολύ λίγο καιρό και θα εξαφανιστεί η Αριστερά στη χώρα. Κι αν αυτό είναι από πολλούς επιθυμητό, δυστυχώς δε θα γίνει αναίμακτα. Η Ελλάδα θα έχει υποστεί μια ανήκεστο βλάβη συγκλονιστική και οι πολίτες θα πληρώνουν για χρόνια την έλλειψη πατριωτικής διάθεσης από την πλευρά της ομάδας Τσίπρα.

Αυτό δεν θα του το συγχωρήσει ούτε ο πολίτης, ούτε η Ιστορία. Μπορεί χιλιάδες ακόμη και τώρα να πίνουν νερό στο όνομα των Παπανδρέου επειδή ο Ανδρέας τους έδωσε ψωμί και γέμισε η κοιλιά, έστω και δανεικό ψωμί που το πληρώνουμε τώρα όλοι μας.

Το όνομα του Τσίπρα κανείς δεν θα το μνημονεύει γιατί η καταστροφή θα είναι μεγάλη. Κι αυτό θα το δούμε σύντομα.

Όμως, θα πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας το εξής: Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας; Κατά τη γνώμη του antinews είναι η τιμωρία της Ελλάδας της Μεταπολίτευσης. Και μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού που δεν μαθαίνει από τα παθήματα και τις εθνικές τραγωδίες. Πληρώσαμε Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες, Σημίτηδες αλλά ετοιμαζόμαστε να κάνουμε το μέγιστο λάθος. Να ξαναπληρώσουμε την ακρισία μας μόλις βάζουμε το χέρι στην κάλπη.

Ο Τσίπρας είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας, είναι ο χειρότερος εφιάλτης της. Στον καθρέφτη αυτόν καθρεπτίζεται όλη η σαπίλα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Αυτής που πιστεύει στα μαγικά ραβδιά που θα του φέρουν χρήμα χωρίς να δουλέψει ποτέ τους.

Καθρεπτίζονται οι Έλληνες που δεν πληρώνουν όχι γιατί δεν έχουν αλλά γιατί κάποιος απίθανος Μαυρογυαλούρος τους υποσχέθηκε κατάργηση φόρων και διαγραφή χρεών. Επίσης οι πολίτες εκείνοι που περιμένουν πότε θα προσληφθούν στο δημόσιο, πότε θα πάρουν επιδόματα και μπόνους που δεν αξίζουν, πότε θα ξαναστηθεί το συνδικαλιστικό πάρτι, πότε θα αγοραστούν από το κράτος διαλυμένες εταιρείες και τράπεζες και θα ξαναγίνει η χώρα ένας νέος Οργανισμός Ανασύστασης Επιχειρήσεων.

Ο Τσίπρας είναι ο καθρέφτης του κομματικού κράτους, των επιχειρηματιών που ποντάρουν στην εθνική καταστροφή για να οικονομήσουν. Είναι αυτός που γίνεται ο «ηγέτης» μιας χρεοκοπημένης κοινωνικά, πολιτικά, αξιακά και οικονομικά χώρας.

Όπως έλεγε η Γαλάτεια Καζαντζάκη:

Μ’ από την κόλασή μου, σου φωνάζω:

Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σού μοιάζω.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Ανδρέας για τους λόγους που είπαμε. Είναι η κόλαση για όλους μας, που θα πληρώσουμε για εκείνους που θα επιλέξουν τη νέα… Αλλαγή.

Όμως, παρά τις φοβερές επιπτώσεις που προβλέπουμε, ίσως τελικά ο Τσίπρας να είναι αναγκαίος, αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Για να μας δείξει ότι η ελληνική κοινωνία, η χώρα, το κράτος, η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Η καταστροφή που μπορεί να επέλθει, ίσως είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Κυρίως για να τελειώσουμε μια και καλή με τους εκπροσώπους του μεταπολιτευτικού μοντέλου. Όπως ο Ανδρέας, όπως ο Μητσοτάκης, όπως ο Γ. Παπανδρέου που θέλησαν να φτιάξουν κράτος με δανεικά κι αγύριστα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sender avatar
  sender 15/01/2015 11:10:14

  Ο κ.Τσίπρας,με ανοχή των βορείων''εταίρων,επιδιώκει την επίσημη,μη ανατρεπόμενη χρεοκοπία της χώρας την αποχώρηση από το ευρώ και ίσως από την ΕΕ,γι'αυτό και δεν ανησυχεί καθόλου για την ήδη υπάρχουσα στάση πληρωμών των πολιτών προς το κράτος και το σημαντικό δημοσιονομικό κενό που δημιουργείται.Γι'αυτό,οι ασάφειες και παλινωδίες στο πρόγραμμα του σύριζα δεν οφείλονται σε αφέλεια ή σε διαφορετικότητα των συνιστωσών,αλλά σε μεθοδευμένο σχέδιο τετελεσμένης χρεοκοπίας.Και υπάρχει λαός και μεγαλοεπιχειρηματίες που υποστηρίζουν τον κύριο''λεφτά δεν θα υπάρξουν'',ο κάθε ένας για δικό του ιδιοτελές όφελος(νομίζει) και όχι ιδεολογικά κριτήρια.Κάτι παίζει στην περιοχή του Νότου,νέο πείραμα που,πρόθυμα,ένα μέρος των πολιτών δέχεται,χωρίς δισταγμό.Και κανείς δεν ρωτά τον κ.Τσίπρα,γιατί δεν είχε το σθένος να αναλάβει την πρωθυπουργία τον Ιούνιο του 2012,αφού ήθελε με τόσο πάθος να σώσει την χώρα;ίσως,μια απάντηση είναι,ότι ένα σύστημα(εντός ή εκτός ή επι τα αυτά) τον κρατούσε σε αναμονή για σωθεί το ίδιο.

  • Fotini avatar
   Fotini @ sender 15/01/2015 14:50:58

   Φρόντισε νά συναντήση πάντως Μ. Λάτση καί Γ. ᾿Αγγελοπούλου γιά τίς λεπτομέρειες τῆς ἐξόδου ἀπό τό εὑρώ. :)

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Fotini 15/01/2015 19:45:25

    Κυριακή 4.04.2015

    • Ο υπουργός οικονομικών Δραγασάκηςς, ανακοινώνει ότι από αύριο Δευτέρα η Ελλάδα έχει ώς εθνικό νόμισμά της τήν νέα Δραχμή.

    • Οι πολίτες καλούνται νά συμπεριφερθούν τελείως φυσιολογικά, γιατί (όπως βεβαίωσε ο υπουργός) στήν ουσία δέν αλλάζει τίποτα.

    • Η ισοτιμία τής δραχμής από τήν δευτέρα μέ τό ευρώ ορίζεται χάριν αποφυγής προβλημάτων ώς εξής: 1 νέα δραχμή=1 ευρώ. Όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τά συμβόλαια, δάνεια, συμφωνίες, κ.λ.π. μένουν ώς έχουν, μέ τήν μόνη διαφορά, όπου αναγράφεται η λέξη ευρώ, αντικαθίσταται μέ τήν λέξη δραχμή.

    • Όλες οι τράπεζες καί οι πολίτες καλούνται νά ανταλλάξουν υποχρεωτικά τά χαρτονομίσματά τους τών ευρώ μέ νέα τής δραχμής. Εξ’ αιτίας τού γεγονότος ότι θά αργήσει η εκτύπωση τού νέου νομίσματος, όλα τά υπάρχοντα σέ κυκλοφορία χαρτονομίσματα τών ευρώ, θά σφραγίζονται μέ μία μεγάλη σφραγίδα μέ τήν ένδειξη ΔΡΑΧΜΗ (σχετική εγκύκλιος έχει ήδη σταλεί στούς αρμόδιους οργανισμούς), η ονομαστική αξία τους παραμένει η ίδια σέ δραχμές, τά δέ υπάρχοντα κέρματα θά κυκλοφορούν ώς δραχμές καί ώς υποδιαιρέσεις αυτής (1 νέα δραχμή=100 λεπτά).

    • Η εξαγωγή χαρτονομισμάτων καί κερμάτων ευρώ, όπως καί η χρήση ασφράγιστων χαρτονομισμάτων ευρώ γιά εμπορικές συναλλαγές απαγορεύεται αυστηρά, θεωρείται κακούργημα καί επιφέρει ποινή μέχρι δεκαετή φυλάκιση, τό δέ προϊόν συναλλαγής ή παράνομης εξαγωγής κατάσχεται. Η τράπεζα τής Ελλάδος θά ορίσει τήν δευτέρα τό βράδυ τήν νέα ισοτιμία τής δραχμής έναντι τού ευρώ καί θά ισχύει γιά τίς διεθνείς συναλλαγές τής χώρες από τρίτη 6.3.2012.

    Δευτέρα πρωϊ ξεκινώ γιά τήν δουλειά μου. Προτού φύγω αγοράζω ψωμί καί γάλα. Στό φούρνο δέν ξέρουν άν θά αλλάξει κάτι μέ τίς τιμές, πληρώνω σέ ευρώ καί ξεκινώ μέ τό αυτοκίνητο γιά τήν δουλιά. Σκέφτομαι νά βάλω καί βενζίνη (ποτέ δέν ξέρεις τί συμβαίνει). Στό πρώτο βενζινάδικο η ουρά είναι ήδη μεγάλη (όλοι τό ίδιο σκέφθηκαν;), αλλά παρ’ όλα αυτά στήνομαι στήν ουρά. Στό πεντάλεπτο ο βενζινάς, εν μέσω αποδοκιμασιών, βγάζει τήν ταμπέλα μέ τήν ένδειξη καύσιμα τέλος. Εκνευρίζομαι, βγαίνω από τήν ουρά (όπως καί άλλοι) καί βάζω πλώρη γιά τό επόμενο βενζινάδικο. Είναι κλειστό, όπως καί τό επόμενο. Φθάνω στήν δουλιά μου, αρχίζω εκνευρισμένα νά δουλεύω, οι συνάδερφοι κάνουν πηγαδάκια, ακούω σημεία καί τέρατα τί θά συμβεί, μερικοί έχουν βγάλει από τίς τράπεζες τίς οικονομίες τους καί είναι χαμογελαστοί, άλλοι δέν μιλάνε καί άλλοι γουστάρουν ότι επιτέλους έχουμε δικό μας τώρα νόμισμα καί από αύριο η οικονομία θά πάρει μπροστά.

    • Τελειώνοντας τήν δουλιά, θέλω νά παρκάρω στό Supermarket νά ψωνίσω τά απαραίτητα, αλλά δέν έχει πουθενά θέση. Γίνεται τής κακομοίρας. Καροτσάκια γεμάτα νερό, αλεύρι, σαμπουάν, άλλα τελείως γεμάτα, άλλα μισοάδεια, άλλα τελείως άδεια. Περιμένω τρία τέταρτα καί κλέβω μιά θέση στό πεζοδρόμιο. Μπαίνω μέσα καί νομίζω ότι ζώ σέ άλλο πλανήτη. Έχουν εξαφανισθεί σχεδόν τά πάντα. Δέν βρίσκω τίποτα από τά πράγματα πού θέλω νά αγοράσω. Αμήχανος απλώνω τό χέρι καί παίρνω τό προτελευταίο πακέτο ξυραφάκια καί όπως πάω νά φύγω αγοράζω καί ένα ζευγάρι πλαστικές παντόφλες. Καλοκαίρι έρχεται, σκέφτομαι, πού ξέρεις;

    • Στό σπίτι μαγειρεύουμε από τά αποθέματα τής κατάψυξης, τά κανάλια έχουν τρελαθεί νά μεταδίδουν τά πιό απίθανα, υπουργοί μιλάνε γιά μαυραγορίτες καί γιά τήν ανάγκη κουπονιών τροφίμων καί βενζίνης, τά διυλιστήρια ότι έχουν στρατηγικά αποθέματα καυσίμων δύο εβδομάδων καί έχουν ήδη δεσμευθεί από τό υπουργείο άμυνας καί διάφορα άλλα παλαβά. Μετά τά μεσάνυχτα έρχεται καί η ανακοίνωση τής τράπεζας τής Ελλάδος, η οποία υποτιμά τό νέο νόμισμα έναντι τού ευρώ κατά 50%.

    • Τρίτη πρωΐ στό πρώτο βενζινάδικο. Τιμή σοκ. Βενζίνη 2,49. Παρ’ όλα αυτά ουρά ατελείωτη. Στήνομαι ξανά. Σέ λίγο έρχεται ένας νέος αλβανός καί θέλει νά ξέρει άν έχω ασφράγιστα ευρώ. Τού λέω ναί καί λέει εντάξει, τότε περίμενε στήν ουρά. Τού αντιτείνω ότι η τιμή είναι σέ δραχμές καί μού απαντά ότι άν γουστάρω περιμένω καί ότι όλοι σκοτώνονται γιά νά γεμίσουν βενζίνη μέ ασφράγιστα ευρώ καί φεύγει. Άκου θράσος ο Αλβανός!

    • Παίρνω τηλέφωνο στήν δουλιά ότι είμαι άρρωστος καί μού λένε ότι από τούς δεκαπέντε πήγαν μόνο οι τρείς. Επιδημία πλάκωσε. Βάζω πλώρη γιά τράπεζα. Η ουρά φθάνει στό τρίτο τετράγωνο καί πληροφορούμαι ότι η τράπεζα δίνει μέχρι 3οο δραχμές ρευστά σέ σφραγισμένα ευρώ, αλλιώς μόνο επιταγές καί κάρτες. Μετά από ένα τετράωρο, καταφέρνω παίρνω 300 σφραγισμένα ευρώ καί πληροφορούμαι ότι είναι όλα τά ρευστά γιά αυτό τόν μήνα γιατί μπήκε πλαφόν στίς αναλήψεις!

    • Στό Supermarket γίνεται χάος. Οι τιμές στά βασικά αγαθά έχουν τριπλασιαστεί, δέν έχει σχεδόν τίποτα καί μέ παράκρουση πάω στό ταμείο νά βγώ στόν καθαρό αέρα, ελεύθερος χωρίς ψώνια. Στήν έξοδο μού τήν πέφτουν δύο λεβέντες καί μού εξηγούν ότι υπάρχει εμπόρευμα σέ ιδιωτική αποθήκη, κατιτίς παραπάνω στοιχίζει, μέ «καπέλλο» όπως λέγει χαμογελαστά ο γηραιότερος, αλλά αγορά μόνο μέ ασφράγιστα ευρώ, τούς λέγω ότι απαγορεύεται, μού απαντούν ότι αυτά είναι μαλακίες, τούς αντιτείνω ότι έχω σφραγισμένα ευρώ καί η απάντηση είναι «λυπάμαι φίλε δέν γίνεται».

    • Οδηγώ γιά τό σπίτι. Καί τά τρία βενζινάδικα είναι κλειστά μέ ταμπέλα μπροστά «βενζίνη τέλος». Πνίγω τόν πανικό μου σκεπτόμενος ότι υπάρχει καί λεωφορείο. Τά διαθέσιμα τού ψυγείου αρκούν γιά δύο, άντε τρείς μέρες. Τά παιδιά, σκέφτομαι χαιρέκακα, άς μάθουν πώς ήταν στήν κατοχή. Σκέφτομαι ότι υπάρχει καί η γριά μάνα μου στό χωριό. Αυγά, κότες, γαμώτο δέν έσπειρε φέτος καί δέν έχει σιτάρι, αλλά τέλος πάντων. Από ολότελα καλή καί η παναγώταινα. Δέν μπορεί σκεφτομαι. Θά στρώσουν όλα. Τί στήν ευχή, δέν έχουμε κράτος;

    • Στήν σκέψη αυτή είναι πού μέ κυρίευσε πανικός. Κράτος!

    • Φτάνω σπίτι. Παρκάρω. Ο μικρός κλαίει. Τί στό διάβολο θέλει πάλι. Ανοίγω τήν πόρτα καί ακούω από τόν διάδρομο ότι τό υπουργείο άμυνας ενεργοποιεί τίς ένοπλες δυνάμεις γιά τήν αποφυγή ταραχών. Ακούγεται ότι η χώρα θά μπεί σέ καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Η Μέρκελ θεωρεί απαράδεκτη τήν κατάσταση στήν Ελλάδα καί θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει νά αποπεμφθεί τελείως από τήν ΕΕ ή νά μπεί σέ ενδιάμεσο καθεστώς προσωρινής αποπομπής. Θά μάς τρελάνουν σκέφτομαι. Καί τό καπάκι. Η τουρκική ημισέλινος ειδοποίησε ότι θά βοηθήσει μέ τόνους τρόφιμα τήν γείτονα χώρα. Δέν θέλω νά ακούσω τίποτα άλλο. Κλείνω εκνευρισμένος την τηλεόραση καί βγαίνω στό μπαλκόνι. Θέλω νά ανάψω τσιγάρο καί τό πακέτο είναι άδειο. Ποιός πάει στό περίπτερο σκέφτομαι καί η ματιά μου διαπιστώνει ταυτόχρονα ότι καί αυτό είναι κλειστό.

    Δραχμή, καλώς ήρθες.

    Ιαπετός http://www.antinews.gr/POLITIKE/draxmi-kalos-irthes/ ΥΓ: Άλλαξα μόνον τήν ημερομηνία καί τό όνομα Βενιζέλος μέ τό Δραγασάκης. Στά υπόλοιπα, ούτε ένα καί.

    • sender avatar
     sender @ Ιαπετός 15/01/2015 21:23:08

     Εικόνες από ένα ζοφερό,μέλλον.Μήπως μας έχουν ανταλλάξει με την Κούβα,που αποφάσισε την μεγάλη ανατροπή,να δεχθεί την αγκαλιά του μπάρμπα-σαμ;

    • ΤΤ avatar
     ΤΤ @ Ιαπετός 16/01/2015 00:46:35

     φαίνεται οτι ειναι παλιό το κείμενο, άκου Αλβανός σε βενζινάδικο. Μόνο οι γείτονες Πακιστανοί, που αντικαθίστανται σταδιακά απο Μπαγκλαντεσιανούς πια.

 2. Eva avatar
  Eva 15/01/2015 14:23:52

  Οι Παπανδρέου μια χαρα βόλεψαν τους πρασινοφρουρούς τους, τους εξασφάλισαν και σύνταξη (μειωμένη μεν αλλα σταθερή), με τους άνεργους του ιδιωτικού τομέα, μεσήλικες σήμερα, που ούτε ΜΕΙΩΜΕΝΗ δεν θα πάρουν τι θα γίνει κυριε Τσίπρα?

  • SotR avatar
   SotR @ Eva 15/01/2015 16:55:28

   Αν περιμένεις να απαντήσει ο Τσίπρας σώθηκες. Γιατί δεν απαντάμε εμείς ;

   • Eva avatar
    Eva @ SotR 16/01/2015 10:47:08

    Διότι, απορία ψάλτου...βηξ. Και δεν κατάλαβα γιατί ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται προστατης των δημοσίων υπαλλήλων. Και η ΝΔ μια χαρά τους προστάτεψε άπαντες.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 15/01/2015 16:16:39

  «Χρυσοί μισθοί» στο εξωτερικό για τους Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου http://on-msn.com/1INBaqI Από καρδιάς Ευχές, για κάθε Επιτυχία στο τιτάνιο Έργο του Πρύτανη Θεοδώρου Π. Φορτσάκη. «Φόρτσα Φορτσάκη!» φώναζε ο κόσμος, καταχειροκροτώντας τον, στο κατάμεστο Intercontinental: Oμιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης» – Σαββάτο, 10 Ιανουαρίου, 2015.

 4. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 15/01/2015 17:32:18

  Σε λίγες μέρες αν κερδισει ο συριζα, θα πάρουμε είτε ενα δάνειο ζωής είτε ένα μάθημα ζωής.

 5. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/01/2015 17:45:57

  Μια ζωή αυτό γίνεται. Ο ουτω καλούμενος προοδευτικός κόσμος ζητάει αλλαγή συνεχώς και ακρίτως με αποτέλεσμα η παράταξη των νοικοκυραίων, η αποδώ πλευρά δηλ. να έρχεται να συμμαζεύει συνεχώς και νουνεχώς ένα διαλυμένο κράτος και το κυριότερο να επωμίζεται και το κόστος, απότοκο των τραγικών πολιτικών του Τσοβόλα δώστα όλα, Να τα γκρεμίσουμε όλα, Λεφτά υπάρχουν κλπ παραμύθιών με τα οποία μεγάλωσε η γενιά της μεταπολίτευσης. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος λαός με τέτοιες περγαμηνές ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς, που να επιδεικνύει τέτοια μωρία και αυτισμό στον ύψιστο ρόλο του πολιτικού γίγνεσθαι, την ψήφο του. Ο Ελληνας (ή ελληναράς)πηγαίνει στην κάλπη με θυμό, οργή, μαγκιά και προσδοκία να γίνει πλούσιος χωρίς κόπο και χωρίς θυσία, χωρίς αγώνα και χωρίς υπομονή. Βιάζεται,δεν κοιτάζει το μέλλον κι επιμένει ότι ψηφίζει για το μέλλον των παιδιών του. Τράτζικ.

 6. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 15/01/2015 19:26:12

  Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε...Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την λύση...Θα τυπώσουμε 300 δις ευρώ και πάπαλα ο σόιμπλες... Η νέα υπουργός οικονομικών Ραχήλ Μακρή βρήκε τη λύση..Το Πάσχα θα είμαστε όλοι πλούσιοι. Δεν χρειάζεται να δουλέψει κανείς...Θα παίρνουμε κάθε πρωί μια κατοστάρα γυούρο ,φρέσκια , μαζί με το κουλούρι, από τα ΑΤΜ. ΚΑι γιατί μόνο 300 δις...Ένα τρίς θα τυπώσουμε και θα ταπώσουμε τους πάντες..Θα αρχίσουμε να δανείζουμε και τους Γερμαναράδες, θα σώσουμε την φίλη Ρωσία ,εννοείται και την Βενεζουέλα. Ούτε να κλάψει δεν μπορεί κανείς από τα γέλια..

 7. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/01/2015 19:32:15

  Μηνα αδικούμε τον Αλέξη λέγοντας ότι έχει άδεια ταμεία. Σύμφωνα με τη Ραχήλ,δεν πρόκειται να ξεμείνουμε από ρευστό. Και η ΕΚΤ να μας κλείσει την κάνουλα,εμείς αμέσως θα κόψουμε 100 δις ευρω...http://roadhouse.gr/hotlinks/img.php?id=EYRO.jpg

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Κυθήριος 15/01/2015 20:04:43

   Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κόψουμε 100 τρις....Τρείς γενιές Ελλήνων δεν θα χρειαστεί να δουλέψουν... Η χώρα θα ονομαστεί προς τιμής της Ραχηλική Δημοκρατία... Οι ξανθιές είναι ανίκητες...Που πάνε και τα βρίσκουν όμως....Μα κανείς βλάκας τόσα χρόνια να έχει τη λύση μπροστά του και να μην την πάρει χαμπάρι..

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ορεσείβιος 15/01/2015 20:42:10

    Τί είπε,λέει,μια ξανθιά βλέποντας ένα παγώνι; Ωωω,ήλθε η άνοιξη και οι κότες άνθισαν.. Έτσι και η Ραχήλ,μυρίστηκε εξουσία και νομίζει ότι άνθισαν τα ευρώδεντρα...

    • Eva avatar
     Eva @ Κυθήριος 16/01/2015 11:59:49

     Κι όμως κάπιοι τα χάβουν. Και εξελέγη. Το αποτέλεσμα μετράει. Η ψήφος του ηλίθιου εχει την ίδια αξία με τις υπολοιπες.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Eva 16/01/2015 13:13:15

      Έχεις δίκιο...

     • Eva avatar
      Eva @ Κυθήριος 16/01/2015 13:56:40

      Εγω νομίζω οτι του άσχετου και του ηλίθιου την άποψη δεν την αλλάζεις με λογικά επιχειρήματα. Διότι λογική δεν διαθέτει. Απλά μιλάς τη γλώσσα του αποφεύγοντας τις άγνωστες λέξεις. Οι ταχαμ ταχαμ γκάφες, μπαρούφες και διαφωνίες του συριζα είναι εσκεμμένες και μελετημένες. Στοχεύουν το αντίστοιχο κοινό. Είναι μεγάλο ταλέντο να μιλας τη γλώσσα του άλλου.

 8. cockpit2 avatar
  cockpit2 15/01/2015 20:46:53

  Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο μικρομέγαλος τσίπρας είναι ότι όλοι αυτοί οι προσκολυόμενοι στο γλέντι των παροχών,είναι οι ίδιοι που θα τον τεμαχίσουν άγρια εάν δεν ικανοποήσει και γρήγορα αυτά που τους έταξε,δεν έχει ιδέα με ποιούς έχει μπλέξει.Οι ίδιοι τεμάχισαν πολιτικά τον ΓΑΠ,τον τσίπρα όμως κανονικά....

 9. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 16/01/2015 00:06:35

  ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟΥ ΣΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ,ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΤΥΧΑΙΑ ,ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΕ 2-3 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. Η ΡΑΧΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΖΗΜΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΓΚΑΦΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ,ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Μ.ΓΛΕΖΟ. ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ,ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ...........

  • Eva avatar
   Eva @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 16/01/2015 11:40:24

   Η γκάφα που λέτε είναι ισως ψιλά γραμματα για κάποιους . Μην θεωρείτε οτι όλοι παρακολουθουν την κάθε δήλωση του καθε συνεργαζόμενου με τον συριζα (ετσι το παρουσίασαν-ποια είναι η κ. Ραχηλ προσωπική άποψη εκφραζει). Δεν ενημερώνονται όλοι. Δεν διαβάζουν. Ενδεχομένως δεν σκέπτονται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.