Αλέξης Θάτσερ
08/10/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλέξης Θάτσερ

Και εις ανώτερα σύντροφοι...

Οι τριήμερες προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή μας έδωσαν την ευκαιρία να καταλάβουμε τι τελικά είναι η νέα κυβέρνηση που εκλέχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου. Τώρα που έφυγαν οι Λαφαζάνηδες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πίνει για να ξεχάσει τον πόνο της θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαλλάχθηκε από τα «βαρίδια» από τους ακροαριστερούς τρελούς και έχει μια πιο ορθολογική συμπεριφορά. Ματαίως περιμέναμε να δούμε ένα συμπαγές κυβερνητικό σχήμα το οποίο με σοβαρότητα θα οδηγούσε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Θα εφάρμοζε τη συμφωνία που ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπέγραψε και θα ξεκινούσε ένα διάλογος για το χρέος, απρόσκοπτα, σύντομα και με την Ελλάδα να έχει το πλεονέκτημα της δέσμευσης για μεταρρυθμίσεις. Κι εν πάση περιπτώσει, χωρίς τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη, για τον οποίο περιμένουμε κάποτε να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη ή ακόμη και σε κάποιο... λαϊκό δικαστήριο, θα είχαμε μια κυβέρνηση σοβαρή.

Φευ, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να κυβερνηθεί το επόμενο διάστημα από ένα περίεργο «μόρφωμα». Από ένα σχήμα που έχει δύο επικεφαλής. Τον Τσίπρα και την «ομάδα των 53» που κατά κύριο λόγο εκπροσωπείται από τον Τσακαλώτο και βεβαίως κορυφαίους υπουργούς που έχουν δημιουργήσει το δικό τους μετερίζι στην κυβέρνηση.

Τι είδαμε στη Βουλή; Έναν Τσίπρα εντελώς διαφορετικό από τον Τσίπρα του Ιανουαρίου. Πάει ο ριζοσπάστης Ευρωπαίος αριστερός ηγέτης. Έγινε ο μνημονιακός πρωθυπουργός και ακραιφνής υποστηρικτής ενός σκληρού προγράμματος... νεοφιλελεύθερης συνταγής. Ακόμη και οι κορώνες για τη φοροδιαφυγή, τη διαπλοκή και τις διάφορες λίστες έγιναν σε χαμηλούς τόνους. «Πάνω απ' όλα η αξιολόγηση και η ανακεφαλαιοποίηση» είπε ο πρωθυπουργός σφραγίζοντας την μετάλλαξή του σε έναν αστό που πάει τα παιδιά του στο ιδιωτικό σχολείο, φορά ακριβά ρούχα, φωτογραφίζεται με τον Ομπάμα, περνά καλά, βολεύει τους δικούς του, κλείνει deal στο παρασκήνιο. Άντε και εις ανώτερα κ. Τσίπρα.

Από την άλλη όμως έχουμε το αντίπαλον δέος του... Αλέξη Θάτσερ. Τους δήθεν αριστερούς. Π.χ. ο Δρίτσας που αντιδρά στην πώληση του λιμανιού αν και ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί γι' αυτό. Ή ακόμη και η... κυρά Τασία που έγινε και αντιπρόεδρος ή η κυρά Σία που θέλει να φύγουν τα θρησκευτικά αν και ο πρωθυπουργός έχει προσκυνήσει την χείρα της Εκκλησίας. Τι να πει κανείς π.χ. για τον Τσακαλώτο που έκανε ομιλία «αριστερού» υπουργού που εκφράζει αμφιβολίες για το μνημόνιο αλλά πάει και τρώει και πίνει με τους δανειστές; Ή ο κ. Χουλιαράκης που δηλώνει μέλος μιας... αριστερής κυβέρνησης που πέτυχε μια τεράστια επιτυχία με τη συμφωνία;

Ο Τσιρώνης επίσης που θα καταργήσει τον διαγωνισμό για το Ελληνικό αν και ο πρωθυπουργός του έχει δεσμευτεί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Και υπάρχουν κι άλλες ανοησίες και εκτός τόπου και χρόνου τοποθετήσεις. Όπως π.χ. ο Καμμένος που ανακοίνωσε εθελοντική θητεία για τις γυναίκες και του τράβηξε το αυτί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κυρ Πάνο να κάθεται σούζα.

Αυτά κι άλλα πολλά είδαμε και θα δούμε ακόμη περισσότερα. Διότι οι συνιστώσες είναι εδώ, η μετάλλαξη είναι εδώ και οι συγκρούσεις θα έλθουν με μεγάλη ένταση. Η συγκατοίκηση των «μεταλλαγμένων» με τους «τρελαμένους» είναι εδώ. Στην υγεία μας βρε παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ίων και Ελευθέριος avatar
  Ίων και Ελευθέριος 07/10/2015 23:30:22

  Ε όχι και Αλέξης Θάτσερ.. Σεβαστείτε τη σιδηρά κυρία παρακαλώ και μην τη χρησιμοποιείτε ως αναφορά για αυτόν...

 2. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 07/10/2015 23:32:59

  Μεγάλο τό τίμημα πού πληρώνομε γιά νά πῆ ὁ ΑΣ "I TOLD YOU SO"!

 3. Νικ avatar
  Νικ 07/10/2015 23:35:23

  Ο Αλέξης είναι σίγουρα μεταλλαγμένος. Από αριστερός έγινε δεξιός και μνημονιακός καπιταλιστής. Η αλήθεια είναι ότι αύξησε το χρέος με τους πειραματισμούς του 7 μήνες. Όποιος δεν το δέχεται λέει ψέματα. Σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά θα είχαμε βγει από τα μνημόνια ενώ με τον Τσίπρα πήγαμε στο 3 μνημόνιο και σε μέτρα αντιλαϊκά και επώδυνα. Ο Αλέξης δεν είναι ούτε Θάτσερ ούτε τίποτα άλλο είναι ένα προϊών του συστήματος του δήθεν αριστερού αλλά απόλυτα δεξιού τύπου Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι ώρα να θυμηθούμε το έργο του Αντώνη Σαμαρά, αυτό τον πολιτικό ψάχνουμε στην Ελλάδα οι άλλοι είναι σίγουρα μεταλλαγμένοι και ληγμένοι από την αρχή από τις ίδιε τις πράξεις τους! Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μας ξαναβγάλει από αυτή την αισχρή και ακριβή περιδύνηση τελεία και παύλα.

  • Elena avatar
   Elena @ Νικ 08/10/2015 07:32:20

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ..

   • ΝΕΦΕΛΗ avatar
    ΝΕΦΕΛΗ @ Elena 08/10/2015 18:55:58

    κι εγώ συμφωνώ απόλυτα ... αλλά τώρα τί γίνεται; Πού είναι; έχει κάποιο σχέδιο επανάκαμψης; βλέπω την πατρίδα μας σε λίγους μήνες στα τάρταρα. Ο Ηγέτης Αντώνη ποτέ δεν εγκαταλείπει τον λαό του ακόμη και όταν τον εγκαταλείπει ο λαός. Αναμένω, προτού έρθουν τα ερείπια.

 4. λαέρτης avatar
  λαέρτης 08/10/2015 00:01:22

  η Θάτσερ ήξερε ότι τα θαλάσσια σύνορα του Η.Β. έφταναν μέχρι την Αργεντινή . Ο Αλέξης δεν ξέρει ούτε αγγλικά!!!

 5. Λύσανδρος avatar
  Λύσανδρος 08/10/2015 04:12:25

  Ἀφιερωμένο ἐξαιρετικά στόν "σοφό" ἑλληνικό λαό: "Λαγός τήν φτέρην ἔσειε, κακό τῆς κεφαλῆς του" ἤ ἀλλιῶς "Ἤθελές τα κι ἔπαθές τα".

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Λύσανδρος 09/10/2015 15:00:28

   Μπα.... To πιο ταιριαστό για την περίσταση πιστεύω οτι είναι ή το '' Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα '', ή ακόμα πιο δραματικά, το ''Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη ''.

 6. George N avatar
  George N 08/10/2015 04:38:20

  (Νεο/Παλαιο)φιλελεύθερο να ανεβάζεις φόρους σε μια υπεφορολογημένη οικονομία?!? Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψης... Όσο για το Αλέξης Θάτσερ ακριβώς όπως λέμε Black & White!

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/10/2015 06:06:09

  Εκείνο που δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι ότι για πολλούς νεοδημοκράτες η Θάτσερ δεν είναι φόβητρο αλλά πρότυπο.

  • Naruto avatar
   Naruto @ ψυχραιμια 08/10/2015 11:21:46

   Ασφαλώς και είναι πρότυπο . Διέλυσε το κράτος των συνδικαλιστών , έβγαλε την Αγγλία απο την μιζέρια , την ξαναέκανε υπερδύναμη και θύμισε στον κόσμο πού είναι τα σύνορά της . Μια Θάτσερ χρειαζόμαστε και εμείς τώρα , μόνο να είναι γνήσια οχι μεταλλαγμένη αριστερή .

 8. Ραβινος avatar
  Ραβινος 08/10/2015 09:12:13

  Μην ασχολειστε με τον Τσιπρα .Δεν του αξιζει τετοια προβολη συγκρινομενος μαλιστα με εναν θρυλο της συντηρητικης ιδεολογιας την Μαργκαρετ Θατσερ.Ειναι προσβολη στην μνημη της .Προσωπικα προτιμω να εστιασω στους συνεργατες ενος ανερμοτιστου Τσιπρα ο οποιος δεν ξερει τι του γινεται σε ο,τιδηποτε κυβερνητικο project.Aς παρουμε για παραδειγμα την εξωτερικη πολιτικη που ερημην εθνικης στρατηγικης εκφραζει ο σταλινας Κοτζιας .Χθες τον πελεκουσε κανονικα ο Κουμουτσακος για τα ελληνοτουρκικα,σκοπιανο,κυπριακο,αλβανικο,μεταναστευτικο,ΑΟΖ.τριμερεις Ελλαδος,Κυπρου,Ισραηλ &Ελλαδος ,Κυπρου ,Αιγυπτου κα κι'αυτος χασκογελουσε βλακωδως αντι να ανασκουμπωθει να απαντησει προφανως στηριζομενος στα ΜΟΕ τα οποια αποτελεουν φυλο συκης για την παντελη απουσια εθνικης στρατηγικης στα θεματα της εξωτερικης πολιτικης κατι που οσονουπω θα το πληρωσουμε ακριβα οπως απεδειχθη με τα καμωματα Τσιπρα στις ΗΠΑ κατα την γενικη συνελευση του ΟΗΕ .Γιναμε ο περιγελος του Γκρουεφσκι ,Νταβουτογλου,Ραμα .Ντροπη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον σταλινα Κοτζια .Κριμα για την Ελλαδα και τον ''σοφο'' λαο της.Οσον αφορα τον Αντωνη Σαμαρα το λεω και το ξαναλεω κακως παραιτηθηκε και κοντα στην δικαιωση του για οσα εκανε και προεβλεψε θα πρεπει να του καταλογησει κανεις οτι η αποχωρηση του ηταν μια αποφαση στιγμιαιας αποθαρυνσης του η οποια θα βλαψει τοσο την παραταξη της ΝΔ οσο και τον τοπο με τους αχυρανθρωπους της Μερκελ και Ολαντ {αλλος καραγκιοζης αυτος }.

 9. tt avatar
  tt 08/10/2015 09:26:28

  Οι ανθρωποι που άφησαν την χώρα χωρις συνορα, τράπεζες και σχολεία. Οποίος εχει παιδί στο σχολείο ξέρει οτι τα δημοσια κάνουν 5 ώρες μάθημα αντι για 7. Εν έτει 2015 με ακροαριστερή κυβερνηση... Πρώτη φορά κτλ. "Να πανε στο Κολλέγιο οπως εγώ", οπως θα έλεγε κι ο Μπαλτάς. Η μόνη λύση ειναι η παρακράτηση φόρων, για να πληρώσουμε ιδιωτικά τις υπηρεσιες που θεωρητικά θα παρείχε το κρατος. Νοσοκομεια, σχολεία, κτλ. Λυπάμαι μονο τους φτωχούς που δεν εχουν να πληρώσουν ιδιωτικό. Η γενιά μου ηταν η τελευταία που χρησιμοποίησε την εκαπιδευση ως κοινωνικο ασανσέρ. Πάμε πλέον σε καταστάσεις του 19ου αιώνα, τα παιδια των φτωχών θα μάθουν τις πράξεις της αριθμητικής και να διαβάζουν το ονομα του κόμματος στο ψηφοδέλτιο. Ως εκει. Οποίος θελει γράμματα θα πληρώνει, οχι για τιποτα σπουδαίο, απλα για πλήρες πρόγραμμα χωρις καταλήψεις και απεργίες. Εξάλλου ξέρουμε απο Σχολή Χιλλ, ε Άλεξ; Μην σας κάνει εντύπωση, το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικώς εκπαιδευομένων παιδιών υπαρχει στη μαύρη Αφρική. Ο Τρίτος Κόσμος ήρθε. Κρίμα. Ως δεξιός πιστεύω στην αξιοκρατία και στις ίσες ευκαιρίες (τα ίσα αποτελεσματα ειναι θεμα τύχης, μονο κομμουνιστές λενε "ειναι άδικο να μην εχουμε ολοι σπίτι στο Mayfair") και η κατάσταση με θλίβει. Αλλα ηταν αναμενόμενη. Αυτος ειναι ο κομμουνισμός, αυτος ηταν πάντα.

 10. Hunter avatar
  Hunter 08/10/2015 10:48:30

  Φωνάζαμε εδώ και 4-5 χρόνια προς τη Νέα Δημοπκρατία, ότι το Δημόσιο πρέπει να μικρύνει σταδιακά κατά τουλάχιστον 100.000-200.000 (μέσω αξιολόγησης)... Φωνάζαμε για τα συνταξιοδοτικά όρια των 43-58, τα "εφάπαξ", τις συντάξεις του Δημοσίου στο 120%-160% του μισθού... Φωνάζαμε ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούνε οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ... Φωνάζαμε ότι πρέπει να ανοίξουνε τα κλειστά επαγγέλματα... Φωνάζαμε ότι πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή που είναι στο 60% ανά επαγγελματικό κλάδο... Φωνάζαμε για τη λίστα Λαγκάρντ... Φωνάζαμε ότι δεν μπορεί να πεθάνει ο πολυπληθής ιδιωτικός τομέας για χάρην της κλειστής κλίκας του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ... Του κάκου... Κλειστά τα ώτα εκεί στη Συγγρού... Από τον Ιανουάριο, σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε τον κόσμο και να τον φέρουμε στη ΝΔ, φωνάζουμε ότι όλες τις παραπάνω ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ δεν πρόκειται να τις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι (πλην την πάταξη της φοροδιαφυγής) προσκρούουν στην (κρυφο)κομμουνιστική ιδεολογία των λαφαζαναίων... Τελικά βλέπουμε ότι τώρα αρχίζει να τα ψελλίζει ο Τσίπρας... Έτσι και τα περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που έφυγαν οι σκληροκομμουνιστές κι έτσι και κάνει και αρχίζει σιγά-σιγά να υλοποιεί καμιά μεταρρύθμιση, τότε δεν βλέπει κυβέρνηση η ΝΔ ούτε την Τρίτη Παρουσία (να γίνει και η Δευτέρα πρώτα)...

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Hunter 08/10/2015 14:42:13

   Επειδη μερικα πραγματα πρεπει να μπαινουν στην θεση τους οταν βγαινουν στην επιφανεια ας δουμε ολα τα δεδομενα που αναπτυσσει ο Hunter.Ναι μιλαμε για μεταρρυθμισεις ,για κλειστα επαγγελματα ,μειωση δημοσιου τομεα για ..,για ... και τα τοποθετουμε στην διαρκεια της κυβερνησης Σαμαρα - Βενιζελου στα 2 1/2 χρονια της ζωης της .Ειναι αδικο νομιζω να καταγγελουμε τον βιο της ΝΔ σε μια δικομματικη κυβερνηση φιλελευθεροσοσιαλιστικη με το ΠΑΣΟΚ στα καγκελλα οταν μιλουσε ο Μητσοτακης για μειωση δημοσιου,διαθεσιμοτητες ,μετακινησεις κλπ.Ειναι αδικο να συγκρινουμε τις ευκαιριες που εχει ο Τσιπρας να μακροημερευσει ως κυβερνηση και να ψηφιζεται εσαει λογω των μεταρρυθμισεων που {δεν θα κανει λεω εγω }κανει.Ο Τσιπρας λογω ελλειψης οικονομικοκοινωνικου νου δεν ειναι σε θεση να εκτιμησει τα δυνατα και αδυνατα σημεια των μεταρρυθμισεων και πηγαινει οπως τον παει το ρευμα της τροικας και του μνημονιου .Εδω εναν ΕΝΦΙΑ εφτιαξε η ΝΔ και την εριξε την κυβερνηση και ο Τσιπρας τον εκανε παντιερα στο σαπιοκαραβο του ΣΥΡΙΖΑ.Τελειονοντας αυτο που εχω να πω ειναι η ΝΔ να δεσει τους αρμους του καραβιου μετα την εκλογη αρχηγου να ετοιμασει το καραβι να κυβερνησει παλι γιατι δεν θα ειναι μακρυα η ωρα που θα κληθει παλι να βγαλει τα καστανα απο την φωτια η ΝΔ {ανεργια ,ελλειμματα προυπολογισμου ,ελλειψη κεφαλαιων ,ξεπουλημα περιουσιακων στοιχειων δημοσιου ,λαφαζαναιοι να ουρλιαζουν,οι 1101 του Βαρουφακη να πλαγιοσκοπουν ,η Ζωη να φωναζει για προδοτες και οι 53 που κουρνιαζουν τωρα να ζητουν περισσοτερα λαφυρα απο το δημοσιο για τους δικους τους κλπ }.Ιδωμεν

  • George N avatar
   George N @ Hunter 09/10/2015 04:08:07

   Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστικά θα κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις κυρίως στο συνταξιοδοτικό αλλά δύσκολα θα πάει μακρυά. Έχει μικρότερη σχέση με την παραγωγή πλούτου από όσο έχουν ακόμα και ΝΔ/ΠΑΣΟΚ (και αυτό είναι κατόρθωμα) ενώ το στελεχιακό του δυναμικό είναι ιδεοληπτικό στις καλύτερες των περιπτώσεων. Δεν έχει βέβαια την παλαιοκομματική τους νοοτροπία ούτε τις Λατινοαμερικάνικες αποκρουστικές πλευρές τους και αυτό τον κρατάει στον αφρό για την ώρα. Θα πάει όμως τις δημόσιες δαπάνες πάνω και από το 60% του ΑΕΠ που τις πήγε το ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα, οπότε αναγκαστικά θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την φορολογία σε μια ήδη υπερφορολογημένη οικονομία. Μετά την εξαφάνιση των δίδυμων ελλειμμάτων στα πρώτα δύο μνημόνια και την (δρομολογημένη) απασφάλιση της βόμβας του συνταξιοδοτικού στο τρίτο, ένα τέταρτο μνημόνιο με την συμμετοχή όλων των κρατικίστικων κομμάτων που θα μειώσει το κράτος :-) ώστε να δοθεί χώρος στον ΙΤ ίσως είναι μια πιθανή εκδοχή του μέλλοντος. Μια άλλη είναι η επιστροφή στα Βαλκάνια του 1989 ή/και μια βόλτα μέχρι την Μέση Ανατολή.

   • Naruto avatar
    Naruto @ George N 09/10/2015 10:16:52

    George συμφωνώ μαζί σου αλλά για τέταρτο μνημόνιο πιστεύω οτι δεν υπάρχει περίπτωση , αμφιβάλλω ακόμα και για την τύχη του τρίτου . Ούτε και στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναπόφευκτες για να συνεχίσει να υπάρχει η Ελλάδα σαν κράτος θα προχωρήσει ο Τσίπρας. Θα προτιμήσει να σώσει το κόμμα και όχι το έθνος στο οποίο ούτως ή άλλως δεν πιστεύει . Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει για αρκετά χρόνια στην εξουσία η Ελλάδα θα καταλήξει , όπως και εσύ πολύ σωστά αναφέρεις ,χώρα της Μέσης Ανατολής με τον Τσίπρα σε ρόλο Ασάντ ή Καντάφι και με μειωμένη κυριαρχία . Η Ελλάδα χρειάζεται εναν αναμορφωτή απαλλαγμένο απο το άγχος της επανεκλογής και του πολιτικού κόστους για να επανιδρύσει το κράτος .

   • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ George N 09/10/2015 17:28:10

    .Φίλε George ο τρόπος που εκφράζεσαι δείχνει να πιστεύεις οτι η εκάστοτε κυβέρνηση ενός κράτους εξακολουθεί και μετά το 2000 να έχει το κουμάντο στην οικονομία μιας χώρας...Εκτός αν υπονοείς οτι αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα (και στην Β. Κορέα) που ως γνωστόν έχουν πολλές ιδιαιτερότητες. Λες π.χ.
    "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρότερη σχέση με την παραγωγή πλούτου από όσο έχουν ακόμα και ΝΔ/ΠΑΣΟΚ." Ξέρεις άλλες Ευρωπαικές κυβερνήσεις που να έχουν μεγάλη σχέση με την παραγωγή πλούτου και να εξαφανίζουν ας πούμε, όταν το αποφασίσουν, την ανεργία που είναι ο σημαντικώτερος δείκτης πλούτου μιας χώρας όπως λένε και οι Αμερικάνοι Καπιταλιστές? Μας λες και το άλλο πολύ σημαντικό: O Τσίπρας, αν και υπέγραψε το μνημόνιο, όχι μόνο δεν θα το εφαμόσει, αλλά θα κάνει το αντίθετο απ' αυτά που γράφει μέσα. Η βασική συμφωνία στο μνημόνιο λέει οτι ο Τσίπρας θα μειώσει τις δημόσιες δαπάνες τουλάχιστο κατά 30% του ΑΕΠ. Αν τις αυξήσει όπως λές, οι κουτόφραγκοι θα συνεχίσουν να του πληρώνουν το ΔΝΤ και την ΕΚΤ όπως κάνουν τώρα? Ή μήπως θα ανακαλύψει 120 δίς στα στρώματα για να πληρώσει μέσω φόρων την αύξηση της Δημόσιας δαπάνης? Ούτε θαυματοποιός να ήταν...Διότι αν το καλοσκεφτείς αυτό θα ήταν θριαμβευτική έξοδος απο την κρίση καθότι οι Δ.Υ. με αύξηση εσόδων κατά 60% του ΑΕΠ θα εκτοξεύσουν την ανάπτυξη της οικονομίας λόγω κατανάλωσης πάνω και απο εκείνη της Κίνας! Εκτός αν τα βγάλουν και αυτοί στα Κέυμαν μέσω των ofshore Κρανιδίου και Κύμης...

    • George N avatar
     George N @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 10/10/2015 08:15:41

     Προφανώς και έχουν το κουμάντο σε συσχέτιση όμως με τα constrains της πραγματικότητας που έχουν διαμορφώσει. Φυσικά και στην περίπτωση της Ελλάδας τα περιθώρια είναι πολύ μικρότερα. Καμία αντίρρηση αλλά όχι και να υπεραπλουστεύσουμε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν. Φυσικά και υπάρχουν Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που καταλαβαίνουν πως παράγεται πλούτος. Μια ματιά στην Ιρλανδία φτάνει. Ακόμα και με τον δείκτη της ανεργίας νομίζω η Γερμανία πχ περνάει άνετα τον πήχη σου. Μια μείωση των δημοσίων δαπανών (μαζί οι δαπάνες και του ασφαλιστικού δηλαδή) από το 60% στο 30% είναι αδύνατη. Σίγουρα δεν έχει υπογράψει κανείς κάτι τέτοιο ούτε και έχει ζητηθεί. Κάτι μπερδεύεις νομίζω εδώ Αχιλλέα. Μέχρι και ο πιο ακραιφνής νεοφιλελεύθερος (που λες και συ) θα ήταν αντίθετος με κάτι τέτοιο :-) Από εκεί και πέρα αν ο Τσίπρας πάει τις δαπάνες από το 60% στο 65% με αντίστοιχη αύξηση της φορολογίας οι δανειστές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Το ίδιο φυσικά αν τις πήγαινε στο 55%. Αυτοί κοιτάνε να υπάρχει το 0,5% πρωτογενές πλεόνασμα τον ένα χρόνο, το 3% τον άλλο κοκ. Δεν θα τους κοστίσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω (αν οι δαπάνες καλύπτονται από έσοδα) είτε η Ελληνική κυβέρνηση θέλει το ποσοστό στο 40% είτε στο 70%. Το ίδιο πράγμα όμως σημαίνει πολλά για τους Ελληνες, την φορολογία, τις επενδύσεις, την απασχόληση, τις προοπτικές κτλ.

 11. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 08/10/2015 14:00:30

  Ο πρώτη φορά υπουργός ναυτιλίας κ. Δρίτσας, σύζυγος κ. Τασίας, του λιασμένου εποικισμού Ελλάδας: τo θρυλικό νησί Σκορπιός του Ωνάση, σε Απαγορευμένη Ζώνη έχει κηρύξει! Για χάρη του ρώσου κροίσου Ντμίτρι Ριμπλολόβλεφ, αγοραστή του Σκορπιού. "Η απαγόρευση της διέλευσης ισχύει για όλες τις ώρες της ημέρας και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους." 1500 ευρώ πρόστιμο! σε όσους τολμήσουν, με τα σκάφη τους να πλησιάσουν το νησί (protothema). Με τη νεόπλουτη σύζυγό του, σε κακέκτυπο Tζάκυ Ωνάση, και ύφος χιλίων καρδιναλίων, ποζάρει και φωτογραφίζεται. Μα, πόσες λινάτσες ακόμα θ΄αντέξει αυτή η χώρα; *** Εν τω μεταξύ, η ελληνολάτρης μαντάμ, σε καθημερινή, φθίνουσα, (λόγω λαθρο-μεταναστευτικού), πολιτική πορεία χάνεται. Γι' αυτό και οι δικοί της, "ηρωϊκή έξοδο" με.. Nobel Ειρήνης της ετοιμάζουν, γι αυτό και Gala Dinner τουαλέτα της ράβουν. Προφανώς, του Σουηδού Alfred Nobel η Διαθήκη, την επιβολή στυγνής λιτότητας, ως Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, δεν τη θεωρεί. Αντιθέτως, την επιβραβεύει. Γι αυτό, η φράου, θα λάβει το Χρυσό Μετάλλιο Nobel Ειρήνης, το Δίπλωμα, και το χρηματικό ποσό το οποίο εκάστοτε αποφασίζει το Ίδρυμα Nobel. To Βραβείο Nobel Ειρήνης, δεν απονέμεται από την Σουηδική Οργάνωση, αλλά από τη Νορβική Επιτροπή Nobel (wiki.org) Eπίσης η μαντάμ, το Λιμενικό Ελλάδας-Τουρκίας σε.. κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, θέλει, λέει. Επιμελώς όμως, αποφεύγει σε λεπτομέρειες ν' αναφερθεί, στη περίπτωση διάσωσης στην πέριξ των Ιμίων περιοχή..

 12. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 08/10/2015 16:13:54

  Θα συμβεί το ατύχημα και εμείς θα συζητάμε τι γράφει η ούγια του τσιπραντρέου ex Τσε Γκεβάρα.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Sea Loyalty 09/10/2015 16:04:49

   "...θα γινει κατι και θα φανει πως φταιει η Ελλαδα, τοτε η Τουρκια θα το εκμεταλλευτει.." Αγιος Παϊσιος

 13. victoria (true) avatar
  victoria (true) 08/10/2015 21:22:27

  Η Θάτσερ έβγαλε τη χώρα της από το ΔΝΤ όπου την είχαν βάλει οι εργατικοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.