Ακουσέ με Σταύρο
25/08/2014 10:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακουσέ με Σταύρο

Έχασε την πρωτοτυπία της η άλλοτε εφημερίδα της δημοκρατικής παράταξης που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις.

Έχασε την πρωτοτυπία της η άλλοτε εφημερίδα της δημοκρατικής παράταξης που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. Ή φαίνεται πως ο Σταύρος Ψυχάρης πήγε διακοπές και γι’ αυτό στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μπήκε η επιστολή ενός αναγνώστη με τίτλο «Ακουσέ με Αντώνη».

Κατ’ αρχάς τέτοιες επιστολές έχουμε στείλει στον πρωθυπουργό και επωνύμως εμείς εδώ στο Antinews χωρίς μάλιστα τον κρυφό δόλο που έχει μια ενέργεια όταν την κάνει ο ΔΟΛ. Σιγά τα μεγάλα μυστικά και τις φοβερές αλήθειες που περιέχει η επιστολή του Βήματος.

Λέει ο… αναγνώστης εκ Μεσσηνίας που φαίνεται να ξέρει πολλά ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να πάει σε μια γενναία αλλαγή του φορολογικού συστήματος. «Την προσδοκούν οι πολιτικοί φίλοι σας που δεν καταλαβαίνουν πολλά…», λέει η επιστολή η οποία καταλήγει: «Δεν μπορεί να πηγαίνουμε από την Αθήνα στην Καλαμάτα σε δύο ώρες με το φορολογικό σύστημα να έχει κολλήσει στο εξάωρο μέσω Αχλαδόκαμπου».

Εντάξει, καταλάβαμε κύριοι στον ΔΟΛ. Θέλετε αλλαγή του φορολογικού συστήματος, αυτά τα έχουμε γράψει εδώ και καιρό κι εμείς. Αλλά πώς θέλετε εσείς την αλλαγή; Γιατί εμείς μπορούμε να κάνουμε μερικές προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει ο πρωθυπουργός τη μεταρρύθμιση:

Για παράδειγμα θα μπορούσε να μειώσει τους φόρους στους μη έχοντες αφού πρώτα απαιτήσει από τις χρεοκοπημένες εκδοτικές εταιρείες (και τον ΔΟΛ φυσικά πρώτο – πρώτο) να πληρώσουν τα θαλασσοδάνειά τους. Έτσι θα έβρισκε λεφτά για φοροαπαλλαγές.

Θα μπορούσε επίσης ο πρωθυπουργός να αυξήσει τη φορολογία σε όσους –σαν τους εκδότες- έχουν μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία. Έτσι κάτι θα έμενε και για τους μη έχοντες.

Θα μπορούσε η κυβέρνηση να απαιτήσει λεφτά από τις εταιρείες που ελέγχουν οι νταβατζήδες της ενημέρωσης για τις άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια.

Θα μπορούσε να κυνηγήσει τους μεγαλοεκδότες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό αλλά δεν πληρώσουν στο εσωτερικό.

Θα μπορούσε να αλλάξει το φορολογικό σύστημα και να πιάνει όσους κάνουν εικονικές πωλήσεις ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όσους εκβιάζουν τράπεζες και επιχειρήσεις για να τους πληρώσουν χορηγίες και διαφημίσεις.

Θα μπορούσε βεβαίως να πιάσει το μεγάλο χωνί που λέγεται Μέγαρο Μουσικής το οποίο χρωστά πάνω από 200 εκατ. και ο προϋπολογισμός συνεχίζει να το χρηματοδοτεί στο όνομα του Πολιτισμού που το Βήμα στηρίζει πάντα.

Θα μπορούσε να κάνει κι άλλα ο πρωθυπουργός στο όνομα της φορολογικής μεταρρύθμισης. Έτσι θα ήταν ευχαριστημένοι και οι εκ Μεσσηνίας, κι όχι μόνο, πολιτικοί του φίλοι. Ελπίζουμε να τα… ακούει αυτά ο κύριος Σταύρος Ψυχάρης.

Η επιστολή στο Βήμα

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Ακουσέ με, Αντώνη!

Σας γράφω την επιστολή αυτή για την περίπτωση που είστε ανεπαρκώς πληροφορημένος για το τι συμβαίνει στο βασίλειο του Φρανκενστάιν με θύματα τους φορολογουμένους.

Βεβαίως το ελληνικό κράτος ανέκαθεν "έπινε το αίμα" του λαού προκειμένου να έχει χρήματα πρωτίστως για να εξυπηρετεί τα στίφη των αργόμισθων που λυμαίνονται το Δημόσιο Ταμείο. Είναι περιττό να σημειωθεί ότι το αδηφάγο Δημόσιο, άπληστο και ανεξέλεγκτο, φρόντιζε για την αύξηση των εισοδημάτων του διά της φορολογίας.

Ομολογουμένως, ο "πρωταθλητισμός" της φορολογίας ήταν προσεκτικός ως την ημέρα που ξέσπασε η κρίση. Μόλις η οικονομία πήρε τον κατήφορο, οι φοροεισπράκτορες ξεσάλωσαν. Θα μπορούσε κανείς να πανηγυρίζει για την αύξηση κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ και πλέον των φόρων. Αλλά στη χώρα μας, όπως επανειλημμένως έχει γράψει "Το Βήμα", προτού προλάβεις να πεις "Δόξα σοι ο Θεός" αναγκάζεσαι να αναφωνήσεις "Βοήθα, Παναγιά".

Διότι, κύριε Πρόεδρε, ο απλός πολίτης, ο ψηφοφόρος σας, δεν αντιλαμβάνεται πού το πάνε οι συνεργάτες σας.

Πώς είναι δυνατόν, π.χ., να φορολογούνται τα ακίνητα με φόρο προσόδου, με φόρο μεταβιβάσεως, με φόρο υπεραξίας, με φόρο κατοχής, με φόρο για τα δάνεια;

Είναι πολλά αυτά που δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί φίλοι σας. Ορισμένοι προσδοκούν, τώρα που απήλθε η τρόικα και ταυτοχρόνως εξέλιπαν οι έριδες στο υπουργείο Οικονομικών (όλοι γνωρίζουμε τι εννοώ), να δώσετε εντολή να ξεκινήσει μια μεγάλη αλλαγή στο φορολογικό σύστημα.

Δεν μπορεί να πηγαίνουμε από την Αθήνα στην Καλαμάτα σε δύο ώρες με το φορολογικό σύστημα να έχει κολλήσει στο εξάωρο μέσω Αχλαδόκαμπου.

Ένας ψηφοφόρος σας

(εκ πατρός τε και μητρός Μεσσήνιος)»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 25/08/2014 12:08:04

  Ο κόσμος είναι έξαλλος και οι ΔΟΛιοι προσπαθούν να σωθούν σαν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν πρώτα το καράβι που βυθίζεται

 2. σκεπτικιστης avatar
  σκεπτικιστης 25/08/2014 13:14:37


  Εντάξει, καταλάβαμε κύριοι στον ΔΟΛ. Θέλετε αλλαγή του φορολογικού συστήματος, αυτά τα έχουμε γράψει εδώ και καιρό κι εμείς. Αλλά πώς θέλετε εσείς την αλλαγή; Γιατί εμείς μπορούμε να κάνουμε μερικές προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει ο πρωθυπουργός τη μεταρρύθμιση: Για παράδειγμα θα μπορούσε να μειώσει τους φόρους στους μη έχοντες αφού πρώτα απαιτήσει από τις χρεοκοπημένες εκδοτικές εταιρείες (και τον ΔΟΛ φυσικά πρώτο – πρώτο) να πληρώσουν τα θαλασσοδάνειά τους. Έτσι θα έβρισκε λεφτά για φοροαπαλλαγές. Θα μπορούσε επίσης ο πρωθυπουργός να αυξήσει τη φορολογία σε όσους –σαν τους εκδότες- έχουν μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία. Έτσι κάτι θα έμενε και για τους μη έχοντες. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να απαιτήσει λεφτά από τις εταιρείες που ελέγχουν οι νταβατζήδες της ενημέρωσης για τις άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια. Θα μπορούσε να κυνηγήσει τους μεγαλοεκδότες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό αλλά δεν πληρώσουν στο εσωτερικό. Θα μπορούσε να αλλάξει το φορολογικό σύστημα και να πιάνει όσους κάνουν εικονικές πωλήσεις ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όσους εκβιάζουν τράπεζες και επιχειρήσεις για να τους πληρώσουν χορηγίες και διαφημίσεις. Θα μπορούσε βεβαίως να πιάσει το μεγάλο χωνί που λέγεται Μέγαρο Μουσικής το οποίο χρωστά πάνω από 200 εκατ. και ο προϋπολογισμός συνεχίζει να το χρηματοδοτεί στο όνομα του Πολιτισμού που το Βήμα στηρίζει πάντα. Στις μέρες που ζούμε, αυτά που λες φίλε μου μοιάζουν με .... κομμουνιστικά. Αν τα κάνει ο Αντώνης, τι θα μείνει στον Αλέξη;

 3. Default avatar
  Default 25/08/2014 15:09:16

  Μην χαλάτε άλλο ''μελάνι'', δεν αξίζει . Ο κόσμος ξέρει και δεν ξεχνά το φαγοπότι επί Σιμίτη , τον υπερδανισμό της χώρας και την προπαγάνδα συγκεκριμένων κολοφυλάδων και αρχισυντακτών που τα άρπαζαν από παντού και και τώρα αντί να είναι μέσα , τους έχουν ελέυθερους να προκαλούν.

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/08/2014 23:06:24

  Ο επιστολογράφος του κύριου άρθρου λέει: "Μόλις η οικονομία πήρε τον κατήφορο, οι φοροεισπράκτορες ξεσάλωσαν". Ξέχασε όμως να μας πεί ότι όσο η οικονομία έτρεχε στον ανήφορο, και μιλάμε για δύο δεκαετίες (1990 - 2008), είχαν ξεσαλώσει οι φοροαποφεύγοντες, οι φοροφυγάδες και - κυρίως - οι ενεργητικώς δωροδοκούντες της υποφορολόγησης. Μπροστά σ' αυτο το "λάδωμα", την τερατώδη υποφορολόγηση διαρκείας των εχόντων, που κυριολεκτικά μας π@δ@ξε εμάς τους απλούς Έλληνες πολίτες, τα άλλα λαδώματα (π.χ. της περιβόητης διαπλοκής) ειναι ερωτοτροπίες Αρσακειάδων με μαθητές της Ιερατικής Σχολής

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.