Αδίστακτος και αμοραλιστής
20/08/2015 23:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αδίστακτος και αμοραλιστής

Τους πούλησε όλους, κορόιδεψε άπαντες, έφερε χειρότερο μνημόνιο και καταγράφεται στην ιστορία ως ο πιο αναξιόπιστος πρωθυπουργός ανάμεσα σ’ αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά και έπραξε μετεκλογικά και τώρα ζητάει και τα ρέστα.

Τους πούλησε όλους, κορόιδεψε άπαντες, έφερε χειρότερο μνημόνιο και καταγράφεται στην ιστορία ως ο πιο αναξιόπιστος πρωθυπουργός ανάμεσα σ’ αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά και έπραξε μετεκλογικά και τώρα ζητάει και τα ρέστα.

Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος διαπίστωσε ότι εξαντλήθηκε η λαϊκή εντολή της 25ης του Γενάρη και ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών το αργότερο στις 20 του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού.

Μοναδικό επιχείρημα του Τσίπρα στο διάγγελμά του ήταν ότι στις δεδομένες συνθήκες πέτυχε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Εδώ γελάνε και οι πέτρες. Το τσουνάμι των μέτρων που απορρέει από τη μνημονιακή συμφωνία των Τσίπρα-Καμμένου θα είναι πρωτοφανές. Και μόνο το σημερινό αλαλούμ με την εγκύκλιο του ΙΚΑ που πάγωσε την έκδοση των συνταξιοδοτήσεων από 1/1/2015 επειδή ακόμα δεν είναι σε θέση να υπολογίσει το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα μειωθεί και άλλο είναι ενδεικτικό του τι μας περιμένει.

Ο Τσίπρας όμως αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος μπαγαπόντης και ο πλέον διπρόσωπος πολιτικός άνδρας. Σε καθέναν έλεγε αυτά που ήθελε να ακούσει, τους χρησιμοποιούσε για όσο διάστημα του ήταν αναγκαίοι και μετά έκανε πως δεν τους ήξερε. Το έκανε με τους δανειστές και τους Ευρωπαίους που τους είχε διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να κάνει άμεσα εκλογές. Το έκανε με την αντιπολίτευση στις ψήφους της οποίας στηρίχτηκε για να περάσει αυτή τη συμφωνία και να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Το έκανε όμως και με τους δικούς του τους συντρόφους που παρέμειναν συνεπείς με τις προεκλογικές τους θέσεις έστω και αν είναι ανεδαφικές και ανεφάρμοστες. Τώρα τους κατηγορεί ότι είναι με τον Σόιμπλε και θέλουν μνημόνιο με δραχμή, όταν γνωρίζει ότι χωρίς τους Λαφαζανικούς δεν πρόκειται να χτύπαγε ποτέ την πόρτα της εξουσίας ως η «πρώτη φορά Αριστερά».

Το έκανε με το δικό του κόμμα στο σύνολό του όπου τους έβαλε να αποφασίσουν έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβρη όταν από την αρχή είχε στο μυαλό να προηγηθούν οι εκλογές με σκοπό να συντελεστεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ πιο πριν και χωρίς να έχουν λόγο και ρόλο για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Κυρίως όμως το παιχνίδι της πολιτικής απάτης το έπαιξε με τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Αφού έφτασε την οικονομία και τη χώρα σε οριακό σημείο, παίζοντας με τα νεύρα, τις αντοχές, την υπομονή, το παρόν και το μέλλον του κοσμάκη, τον οδήγησε σε δημοψήφισμα, ζήτησε ψήφο καταδίκης στο μνημόνιο που του προτεινόταν και αφού πήρε πρωτοφανή πλειοψηφία έκανε την κωλοτούμπα για να υπογράψει χειρότερο μνημόνιο, το οποίο τώρα το παρουσιάζει και ως επιτυχία!

Ο Τσίπρας τελικά επιλέγει τώρα τις εκλογές γιατί νομίζει ότι θα εξαφανίσει τη ΝΔ και τα άλλα ευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης, θα υποχρεώσει τους Λαφαζανικούς και τη Ζωή να βγουν εκτός ΣΥΡΙΖΑ και θα κρατήσει την αριστερή ταμπέλα για να του λυθούν τα χέρια για να εφαρμόσει τα μνημόνια.

Ωστόσο ο Τσίπρας πρέπει να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα: Με ποιους θα κυβερνήσει μετά τις εκλογές αν δεν πάρει, που είναι και το πιθανότερο, αυτοδυναμία; Ο Καμμένος ακόμα και αν μπει στη βουλή δεν του φτάνει. Με την Πλατφόρμα του Λαφαζάνη αποκλείεται για ευνόητους λόγους. Άρα; Ποιους θα κοροϊδέψει πάλι ο Τσίπρας; Φυσικά τον ελληνικό λαό για να του πάρει και πάλι την ψήφο με μόνο στόχο να γίνει ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

Μπροστά σ’ αυτό το στόχο ο Τσίπρας θα είναι αδίστακτος.

Ένα μικρό μόνο δείγμα του που είναι διατεθειμένος να φτάσει φαίνεται και από το εξής γεγονός: Υπάρχουν διαρροές που γίνονται από το περιβάλλον του Τσίπρα ότι πρότεινε τη συγκρότηση ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Λαφαζάνη για να μην πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή μετά την παραίτηση της κυβέρνησης ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. Αυτό δείχνει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει κανένα φραγμό να σπιλώσει με το χειρότερο τρόπο τους μέχρι χτες συνοδοιπόρους του στο ίδιο κόμμα. Τώρα εκτός από συμμάχους του Σόιμπλε τους παρουσιάζει και ως αδιάφορους μπροστά στο πρόβλημα που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή.

Βέβαια από την Πλατφόρμα διαψεύδουν αυτή την πληροφορία. Άλλωστε όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο είχε ήδη γίνει προεργασία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να πάμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και να μην ακολουθηθούν οι διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, την οποία ο Τσίπρας την κατέθεσε πριν καν του τη δώσει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας για να ξεπεράσει τα δικά του αδιέξοδα οδηγεί τη χώρα για τρίτη φορά σε κάλπες μέσα σε 9 μήνες. Η ζημιά έχει γίνει και δυστυχώς μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 20/08/2015 21:25:11

  Τήν κάνει μέ ἐλαφριά πηδηματάκια γιά νά συνεχίση τήν "ἀντιμνημονιακή" ρητορική του ὡς ἀντιπολίτευση. ᾿Εκεῖ δέν θά κυβερνᾶ, μόνο εὔκολη κριτική θά κάνη ὅπως πάντα ἔκανε καί ξέρει νά κάνη. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ὡς ἄλλος γαπ, μόνο πολύ νωρίτερα.

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 20/08/2015 21:27:40

  Eννοείται ότι θα βγει πρώτος και με διαφορά. Άρα: Δώσε κι άλλο πόνο Αλέξη, ο λαός γουστάρει! Τα καλύτερα έρχονται σε λίγους μήνες, όταν αρχίσουν να σκάνε οι βόμβες στην οικονομία και οι λαθρομετανάστες να τα σπάνε παντού. Όσοι μπορούν ας φύγουν τώρα. Μετά ίσως έχουμε και κλείσιμο συνόρων.

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ Παράξενος 20/08/2015 23:33:17

   .Nαί, αλλά δεν θα έχουμε πια Grexit, οπότε αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε στις αγορές, διότι πως αλλοιώς θα πληρώνουμε τους δανειστές?

   • Μ.Β avatar
    Μ.Β @ ΝΙΚΟΣ Π. 21/08/2015 13:09:25

    Ε, μα πες το πια! Ο μόνος καημός του κουρδιστού σου Πρωθυπουργεύοντα, είναι πως θα πληρώνει τ΄αφεντικά του. Η Ελλάδα κι εμείς, είμαστε μόνο το ...μέσον, για να τους εξυπηρετήσει. Μάλλον μάγια του κάνανε και πρέπει ανυπερθέτως μέσα στον Σεπτέμβρη να τα ''λύσουμε'', μαυρίζοντάς τον, τον Μαυρογιαλούρο της συμφοράς.

    • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
     ΝΙΚΟΣ Π. @ Μ.Β 22/08/2015 20:38:14

     Αυτό κατάλαβες?

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΝΙΚΟΣ Π. 23/08/2015 10:45:53

    Αγορές με Τσίπρα; Για αυτό παίρνει νέο δάνειο 85 δις για 3 χρόνια; Όλα τα χρήματα του νέου μνημονίου θα έρχονται με το σταγονόμετρο για να πληρώνεις τις δόσεις των ομολόγων που λήγουν. Μόνο με το σχέδιο Σαμαρά θα βγαίναμε και φέτος -όπως βγήκαμε και πέρυσι 2 φορές- στις αγορές. Μόνιμα όμως.

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 20/08/2015 21:39:43

  θα παίξει το παραμύθι εγώ ή ΧΑ!! Θα πουλήσει πάλι φούμαρα. Το θέμα είναι τι αντιπολίτευση και τι πρόσωπα θα αντιπαρατάξει η ΝΔ και αντικειμενικά με απλές κινήσεις μπορεί να ξεβρωμίσει τον τόπο και από τα ...αχρηστερά και από τα ναζιστικοτουρκουπουργοεξωτερικά και από τα ... Εσωτερικά της!!!

 4. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 20/08/2015 22:15:49

  "Πρώτη φορά αριστερά"!... Χα, χα, χα! ---------------------------------------------------------------------------- Βαρέθηκα τους άχρηστους της Πατρίδας μου να υποστηρίζονται μεταξύ τους για να κάνουν κουμάντο και να τα κάνουν σκ.. κάθε φορά! Να μας πηγαίνουν κι άλλα χρόνια πίσω. Δεν τους χαρίζω τη ζωή μου. -------------------------------------------------------------------------------------- Ευρωπαϊκό Μέτωπο ΤΩΡΑ! Κινηθείτε επιτέλους.. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!.. Εκτός κι αν είστε το ίδιο άχρηστοι κι εσείς...

 5. Λυκόπουλο avatar
  Λυκόπουλο 20/08/2015 22:24:29

  Μην ψάχνετε για χαρακτηρισμούς. Κουμουνιστής ειναι, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

  • Ζαρατούστρα avatar
   Ζαρατούστρα @ Λυκόπουλο 20/08/2015 23:16:10

   Κατσαπλιάς θα πρόσθετα εγώ....

 6. πΔπ avatar
  πΔπ 20/08/2015 22:25:13

  Το είχα γράψει τότε (κι ατυχώς δεν είχα εισακουστεί!) Ο Α.Σ. θα έπρεπε να είχε δεχτεί ένα debate με τον Τσίπρα και να τον είχε χορτάσει "σφαλιάρες" επιχειρημάτων. Ανωτερότητα ξε-ανωτερότητα, ο Τσίπρας αλώνιζε χωρίς αντίλογο. Δεν συμμερίζομαι τις "κεντρώες" θέσεις του Βαγγέλη αλλά, του αναγνωρίζω ότι έριξε το γάντι στον ΠΑΠ Τσίπρα. Ή που θα δεχτεί και θα τις μαζέψει ή που θα κρυφτεί στα φουστάνια της Περιστέρας! Όπως και το πικάρισμα στην Κοραή όταν το ρώτησε αν θα συναντηθεί με την ΧΑ!

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/08/2015 22:44:43

  O Mειμαράκης είναι σε πολύ πιο ευνοική θέση τώρα από τον Σαμαρά για ντημπέιτ.Τον Ιανουάριο ο Τσίπρας θα μπορούσε να πουλάει φούμαρα χωρίς αντίλογο.Τώρα έχει υπογράψει μνημόνιο.

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ ψυχραιμια 21/08/2015 09:07:27

   Αυτό όμως πλέον, όπως λέει και η Μέρκελ, αποτελεί εγγύηση οτι δεν θα μας πάει στη Δραχμή, ιδίως αν πετάξει έξω και τους Δραχμαζάνηδες.

   • Disdemona avatar
    Disdemona @ ΝΙΚΟΣ Π. 21/08/2015 12:42:13

    Πες για την ταμπακιέρα όμως κι άσε τους ...Δραχμαζάνηδες και τα παραμύθια! Ο Μεϊμαράκης σε ντι μπεϊτ, χαρτοπόλεμο θα τον κάνει τον ΜερκελοΤσίπρα, γιατί έχει πεί τόσα ψέματα, που αποδομείται πανεύκολα (για να μην πω ξεφτιλίζεται), στα μάτια των σοβαρών ανθρώπων. Δεν θα τολμήσει.

 8. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 21/08/2015 00:18:06

  Εκτελεί εντολές και προσυμφωνημένες κινήσεις ο επιμελής υπάλληλος. Είναι δεδομένο οτι ούτε να βήξει πλέον δεν πρόκειται, χωρίς τη συγκατάθεση και την άδεια των προϊσταμένων του : ''Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βραζιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Telegraph, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, αναφέρθηκε στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί. «Η Ρούσεφ ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η Μέρκελ της είπε πως η παραίτηση του Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης», γράφει η Telegraph.'' Υ.Γ : Οφείλει να απομακρύνει άμεσα τους ...κομμουνιστές από το μαγαζί του και να συνεταιριστεί επί τέλους με το βρώμικο...ρέμα, καθώς και με ό,τι αυτό παρασέρνει.

  • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
   ΝΙΚΟΣ Π. @ Άλυτη Εξίσωση 21/08/2015 09:04:59

   To θέμα είναι τί ήθελαν οι "καθαροί" Κομμουνιστές στο μαγαζί του Τσίπρα, που αργά ή γρήγορα θα συνεταιρίζονταν με το βρώμικο ρέμα όπως το είχε δηλώσει ξεκάθαρα προεκλογικά (ήταν και υποψήφιος πρόεδρος για το συνδικάτο του εγκλήματος, την κομισιόν) και όπως το 75% του λαού το θέλει, είτε απο μικρουμφέρον είτε απο άγνοια ή φόβο, αφου υπάρχει το δικό τους καθαρό μαγαζί? Ας πούμε λοιπόν οτι ήθελαν να δοκιμάσουν να φάνε χωρίς να πληρώσουν, αλλά δεν τους βγήκε ...Τουλάχιστον όχι για πάνω απο ένα εξάμηνο. Τώρα θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν οι Ιστορικές συνθήκες.

   • Disdemona avatar
    Disdemona @ ΝΙΚΟΣ Π. 21/08/2015 12:25:31

    Το δαχτυλίδι στον Τσίπρα το έδωσε ο Αλαβάνος (που σήμερα βεβαίως το έχει σκυλομετανιώσει), νομίζοντας οτι παραδίδει τη σκυτάλη στην νέα αγωνιζόμενη γενιά της Αριστεράς. Δεν ήξεραν παλιότερα πόσο τζάμπα μάγκας και μικροπρεπής είναι αυτός ο μέτριου ηθικού, διανοητικού και ψυχικού διαμετρήματος άνθρωπος. Συγκέντρωσε τριγύρω του τους διεφθαρμένους παλαιοπασόκους και τους πρόθυμους συμβιβάσιμους κόλακες που για μιά καρέκλα πουλάνε και τη μάνα τους όχι την ...αξιοπρέπειά τους, που δεν την έχουνε σε τίποτε κι επιχειρεί να γίνει''καθεστώς''. Τον κατάλαβαν όμως πλέον οι Αριστεροί στο κόμμα του και όσοι τον όπλισαν με την εμπιστοσύνη τους μες στο στο λαό και θα τον ξεδοντιάσουν, πριν εκτελέσει την εκ των δανειστών επιβεβλημένη...αποστολή του. Ας πούμε λοιπόν πως ήθελε να παραστήσει τον Πρωθυπουργεύοντα για 7 μήνες, αλλά δεν του βγήκε. Τώρα, θα πληρώσει το τίμημα της κενοδοξίας και της φαυλότητάς του. Σε μιάν άλλη ζωή, μπορεί να είναι καλύτερος.

    • ΝΙΚΟΣ Π. avatar
     ΝΙΚΟΣ Π. @ Disdemona 22/08/2015 20:40:31

     Κάνε υπομονή ως τις 20 Σεπτεμβρίου...Ούτως ή άλλως δεν μπορείς να το αποφύγεις.

 9. Και τώρα τι avatar
  Και τώρα τι 21/08/2015 13:26:15

  Μάλλον τον υπερτιμάμε τον ανίκανο άνθρωπο. Του είπανε ν; απαλλαγεί από αυτούς που αντιστέκονται στα σχέδια και τρέχει na προκάνει, μη kai γυρίσουνε απ΄τις διακοπές όσοι πήγανε και συνειδητοποιήσουν τι μας ετοιμάζει. Μάλλον πανικόβλητος είναi, ας τον βοηθήσουμε να εγκαταλείψει.

 10. pikeman avatar
  pikeman 21/08/2015 14:54:17

  Τσίπρας: Δεν παραδίδουμε την Ασπίδα των αξιών μας σε κανένα. Ε; Τι λες ρε μόμολο; Όποιος ψηφίσει αυτό το καθυστερημένο πλάσμα που υποτίθεται έβγαλε το ΕΜΠ ( καλά κι ο Μιχελογιαννάκης Ιατρική θα πει κάποιος) είναι για τα σίδερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.