Όχι κύριε Τσίπρα. Η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική, εσείς είστε ψεύτης
06/10/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι κύριε Τσίπρα. Η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική, εσείς είστε ψεύτης

Του είπαν τα φιλαράκια του Αλέξη για ανεργία και δουλειά; Γιατί αυτός δεν έχει ούτε ένσημο και δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο, αλλά θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

«Οι αντίπαλοί μας έσπευσαν να βαφτίσουν παροχές, τα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας και των ανθρώπων. Στη δική τους λογική το να μη πεθαίνουν από τη πείνα, να μην αυτοκτονούν από την απόγνωση, να μη ζουν στο σκοτάδι και να ξεπαγιάζουν το χειμώνα, χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, είναι φαίνεται παροχή πολυτελείας».

Θα μπορούσε να είναι προεκλογικός λόγος ενός πολιτικού ηγέτη από το Κονγκό, εκεί που πράγματι συμβαίνουν όλα αυτά. Εκεί όπου πράγματι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση με απίστευτες διαστάσεις. Όμως όλα αυτά τα λέει ο Τσίπρας θεωρώντας ότι οι Έλληνες περνούν όντως μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Ότι στους δρόμους υπάρχουν τουμπανιασμένα από την πείνα παιδιά κι ότι βγάζουν όλοι ένα περίστροφο και αυτοκτονούν γιατί δεν αντέχουν.

Είναι τόσο ψεύτης, τόσο λαϊκιστής και τόσο κοινός συκοφάντης για την πατρίδα του που πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια ενός ηγέτη τριτοκοσμικής χώρας.

Η Ελλάδα πράγματι περνά δύσκολα, επί έξι χρόνια βρίσκεται σε έναν διαρκή πόλεμο για την επιβίωση. Χιλιάδες Έλληνες είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και χιλιάδες άλλοι δεν έχουν δουλειές. Η χώρα πέρασε μια πολύ σκληρή δοκιμασία και τώρα βγάζει κεφάλι από το νερό. Δεν πνίγηκε, δεν καταστράφηκε, δεν είναι εκτός της ΕΕ και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Έχει χιλιάδες πονεμένους και εκατομμύρια απογοητευμένους γιατί από την Ελλάδα της απόλυτης χλιδής με τα δανεικά κι αγύριστα βρισκόμαστε σε μια χώρα που μετά βίας τα βγάζει πέρα.

Όμως, κύριε Τσίπρα, λαϊκιστή της τελευταίας υποστάθμης, δεν είναι η Ελλάδα τριτοκοσμική, εσείς είστε. Οι Έλληνες αντέχουν, δεν υπάρχουν αυξήσεις στις αυτοκτονίες όπως υπονοείτε λόγω κρίσης. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν της πείνας. Υπάρχει κάποιο φιλότιμο ελληνικό χέρι να συνδράμει όσους βρίσκονται σε αντικειμενική δυσκολία. Η Ελλάδα δεν είναι αφρικανική χώρα, είναι μια χώρα που πολεμά και ξέρει να κερδίζει. Και σήμερα, για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, κατατίθεται ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που είναι ισοσκελισμένος. Μπορούμε μόνοι μας να καλύψουμε τα έξοδά μας και το πλεόνασμα σχεδόν 3 δισ. μπορεί να κλείσει όποιες τρύπες υπάρχουν.

Και είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που από την εποχή του «λεφτά υπάρχουν» θα έχει προβλέψεις για παροχές και για διευκολύνσεις. Θα μειωθούν φόροι όπως ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο, θα περικοπεί κατά 30% η έκτακτη εισφορά, θα γίνουν διευκολύνσεις για εξόφληση χρεών έως και 100 δόσεις. Ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μείνει στο 13% και σταδιακά θα μειωθεί η φορολογία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ενώ για πρώτη φορά θα γίνεται πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας. Είναι σημάδια ότι η οικονομία παίρνει μπροστά και οι αδικίες θα αποκατασταθούν σταδιακά. Αυτό είναι σπουδαίο επίτευγμα και είναι η απάντηση στον ψεύτη και τριτοκοσμικό Τσίπρα. Που είδε ο Αλέξης τους ανθρώπους να πεινάνε; Στα Εξάρχεια που έχουν 4 ευρώ τον καφέ; Ή στο πατρικό του στην Πεύκη που τα σπίτια έχουν ακόμη 2.000 ευρώ το τετραγωνικό;

Του είπαν τα φιλαράκια του Αλέξη για ανεργία και δουλειά; Γιατί αυτός δεν έχει ούτε ένσημο και δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο, αλλά θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

Όχι, λοιπόν. Η χώρα δεν περνά ανθρωπιστική κρίση. Περνά μια δύσκολη κατάσταση, δεν θα γίνει ποτέ ξανά όπως ήταν, αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, πήρε το μάθημά της και το κυριότερο: Δεν έχει διαλυθεί, δεν έχει καταρρεύσει. Αυτό κύριε Τσίπρα δεν μπορεί κανείς να το βάλει στη ρουλέτα και να το παίξει κορώνα - γράμματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. danas avatar
  danas 06/10/2014 08:47:00

  φυσικά και περνάει η χώρα ανθρωπιστική κρίση. Οι μορφές της κρίσης δεν είναι μόνο άνθρωποι που πεινάνε, αλλά η υποβάθμιση του επιπέδου ζωής στην υγεία στην παιδεία ακόμη και στην τροφή. Εκτός κι αν για σάς το μέτρο σύγκρισης της ανθρωπιστικής κρίσης δεν είναι η Ευρώπη ή ο δυτικός κόσμος εν γένει αλλά η Αφρική και η Ασία. Τότε ναι δεν περνάμε κρίση περνάμε υπέροχα!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ danas 06/10/2014 08:53:33

   Από το περνάμε κρίση μέχρι το περνάμε υπέροχα υπάρχει μια κάποια διαφορά δε νομίζετε. Και το άρθρο δε μιλάει για βρύσες που τρέχουν γάλα και μέλι. Για την ηλιθιότητα ορισμένων μιλάει που χάφτουν τις παρόλες Τσίπρα, ψεκασμένων και άλλων πουλερικών. Εσείς ας πούμε δε νομίζω να λιμοκτονείτε και αντί για φαγητό να πληρώνετε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο...

   • common sense avatar
    common sense @ TopGunZ 06/10/2014 10:44:44

    Λίγη ψυχραιμία δεν θα έβλαπτε. Όταν τους τελευταίους 3 χειμώνες τουλάχιστον οι μισές πολυκατοικίες της αθήνας δεν έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο έστω και για μία εβδομάδα τον χρόνο, είναι προφανές ότι η χώρα όντως περνάει ανθρωπιστική κρίση. Δεν χρειάζεται να παίζουμε με την νοημοσύνη και τα νεύρα του κόσμου που υποφέρει. Μόνο ζημιά κάνει αυτό. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οπαδός του τσίπρα για να δει και να παραδεχθεί το οφθαλμοφανές...

   • Crevettes à la provençale avatar
    Crevettes à la provençale @ TopGunZ 06/10/2014 11:44:09

    Μια κάποια ελαφρά μετριοπάθεια δεν έβλαψε ποτέ, το αντίθετο. Τι νόημα έχει η προσβλητική προσωπική επίθεση, σε έκθεση πολιτικής άποψης;

   • kosvag avatar
    kosvag @ TopGunZ 06/10/2014 16:53:12

    απλώς υπάρχουν ψηφοφόροι που μπορούν να πληρώσουν το internet (τεράστια πολυτέλεια! για μια οικογένεια) και το φαγητό των παιδιών τους επειδή δεν πληρώνουν φόρους-δάνεια-κτλπάγια. Από τα χρέη δεν θα γλιτώσουν ποτέ (ως φυσικά πρόσωπα) και το ξέρουν αλλά με το να κόψουν το internet δεν σώζεται ο λογαριασμός.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ TopGunZ 07/10/2014 21:22:23

    Χμμμ, μάλλον μερικοί έχουνε συνηθίσει να δέχεται ο κόσμος με πραότητα την προπαγάνδα και τη μιζέρια. Καμία προσωπική επίθεση, επίθεση σε συγκεκριμένες νοοτροπίες είναι. Κάντε με πλοκ σαν τον ΣΥΡΙΖΑ στον Άδωνι.

    • Crevettes à la provençale avatar
     Crevettes à la provençale @ TopGunZ 07/10/2014 22:27:51

     Υποτίθεται ότι πολιτικολογούμε. Εντάξει, αυτό γίνεται με πολλούς τρόπους και δικαιούται ο καθένας να διαλέγει όποιον θέλει αλλά και να δέχεται κριτική, ιδίως καλοπροαίρετη. Υ.Γ: Αν ο Γεωργιάδης σε εκφράζει παραταξιακά, λυπάμαι και λυπάμαι, γιατί μέχρι πρότινος σε καθύβριζε και σε κατασυκοφαντούσε αλλά κατά πως φαίνεται, αυτό δεν σε έχει ενοχλήσει, οι απόψεις μερικών σχολιογράφων σε ενόχλησαν.

 2. epifanios avatar
  epifanios 06/10/2014 09:32:01

  και επειδη δεν πειναει δεν εχει δικαιωμα να ψηφιζει;

 3. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 06/10/2014 10:14:11

  Στην Ελλάδα ο κόσμος δεν πεθαίνει επειδή δεν έχει να φάει αλλά πεθαίνει κυρίως απο το κακό φαί και δευτευόντων απο το πολύ φαί.

  • Μαρκος avatar
   Μαρκος @ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 09/10/2014 14:01:32

   Βασικα οι ανθρωποι πεθαινουν απο το στρες και οχι απο το πολυ φαι.Οι λογοι γνωστοι

   • o Xaris avatar
    o Xaris @ Μαρκος 09/10/2014 15:09:14

    Άντε καλέ... Οι γνωστοί του Αριστόδημου, είναι αυτοί που συντηρούν τα ...γουρουνάδικα (που λέει κι ο Θείος) και πεθαίνουν από σκάσιμο. Μην του μαρτυράς τώρα εσύ πως κοροϊδεύεται, θα συγχιστεί και δεν κάνει.

 4. GregA avatar
  GregA 06/10/2014 10:16:46

  Η ωραιοποίηση μιας κατάστασης δεν αλλάζει τη πραγματικότητα. Το να λέμε στον πολίτη που δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει τη καθημερινοτητά του από τη φοροκαταιγίδα, ή στον άνεργο που δεν μπορεί να βρει δουλειά, ούτε με 400 ευρω ότι όλα πάνε καλά επειδή θα μειωθούν κάποιοι φόροι, δεν είναι δόκιμο. Το άρθρο είναι άστοχο. Αντί αυτού, καλό θα ήταν να διαβάζαμε μια εμπεριστατωμένη πρόταση για πραγματική ανάπτυξη και την δημιουργία νέων σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές. Όσο οι μισθοί κυμαίνονται στο επίπεδο του 1996, αλλά το πετρέλαιο σε τιμές υψηλότερες του 12, όσο ο μεν πληθωρισμός πέφτει, αλλά η ΔΕΗ έχει διπλασιαθεί σε σχέση με το 11 και οι τιμές καταναλωτή είναι ανοδικές, όλες οι προσπάθειες να παρουσιασθεί σαν πρόοδος η σημερινή κατάσταση, φαίνονται σαν ειρωνεία. Στόχος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός του αύριο, με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες και η αναθέρμανση της οικονομίας με ριζοσπαστικές ενέργειες. Ας δώσουμε εκρηκτικά κινητρα για την επιστροφή του πακτωλού των εκατομμυρίων ευρω των Ελλήνων από το εξωτερικό, με υποχρεωτική την επένδυσή τους σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, ας μειώσουμε άμεσα τη φορολογία των επιχειρήσεων, ας διαμορφώσουμε μια εθνική αναπτυξιακή πολιτική και τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ελπίδα για το αύριο. Σχοινοβατώντας στη μερκελική δημοσιονομική πειθαρχεία και εξιδανικεύοντας τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δεν θα έλθει η ανάπτυξη και καθημερινά θα μειώνεται η ελπίδα. Ριζοσπαστικές ενέργειες και κινήσεις απειθαρχίας θα δώσουν ελπίδα για το αύριο, τόσο στον πολίτη, όσο και στη παράταξη.

  • thanos avatar
   thanos @ GregA 06/10/2014 22:36:17

   Η διαστρέβλωση μιας κατάστασης επίσης δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Οι μισθοί μειώνονται γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν είναι ανταγωνιστικές διεθνώς σε προϊόντα και υπηρεσίες και μειώνουν το μισθολογικό κόστος για να επιβιώσουν μέσα σε μια συρρικνωμένη εσωτερική αγορά. Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ακριβό γιατί φορολογείται όσο και το κίνησης. Το οποίο υπερφορολογείται. Γιατί το κράτος προσπαθεί να μαζέψει φόρους από μια οικονομία σε ύφεση από όπου βρει, δυστυχώς. Και οι έμμεσοι φόροι είναι πάντα οι πιο αναλογικά δίκαιοι αφού ο καθένας πληρώνει ανάλογα με το τι καταναλώνει. Ο πληθωρισμός είναι αρνητικός γιατί δεν υπάρχει ζήτηση. Ζήτηση δεν υπάρχει γιατί όλοι προσδοκούν περαιτέρω μείωση τιμών πριν αγοράσουν κάτι. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή δεν έχει σημειώσει πτώση διότι τα περισσότερα αγαθά είναι είτε εισαγόμενα, είτε διεθνώς εμπορεύσιμα, είτε διανέμονται στην Ελλάδα ολιγοπωλιακά, οπότε οι τιμές τους δεν είναι ελαστικές. Η ΔΕΗ είναι ακριβή γιατί λειτουργεί ως μονοπώλιο και είναι αντιπαραγωγική και μη ανταγωνιστική ως επιχείρηση. Και αν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί δεν είναι καλοί, σίγουρα οι ελλειμματικοί είναι εκείνοι που μας έφεραν στα μνημόνια. Αν η ελπίδα είναι να επιστρέψουμε στα δανεικά και θεωρούμε την ανάπτυξη ως αποτέλεσμα υπερκατανάλωσης με δανεικά, φοβάμαι ότι δεν έχουμε μάθει τίποτα από αυτά που πάθαμε. Αλλά ο Έλληνας αρέσκεται να "τιμωρεί" τις κυβερνήσεις και να τις αλλάζει πιστεύοντας σε θαύματα και παραμύθια. Δυστυχώς.

 5. ΆλυτηΕξίσωση avatar
  ΆλυτηΕξίσωση 06/10/2014 10:55:07

  Το οτι υποστηρίζει κάτι ο κ.Τσίπρας, δεν σημαίνει απαραίτητα και αυτόματα πως είναι λάθος, ψέμα, υπερβολή, διαστροφή της πραγματικότητας. Αν συγκριθούμε με την Αφρική, είμαστε πάρα πολύ καλά. Αν συγκριθούμε με τη Λετονία - Ρουμανία, είμαστε υποφερτά. Αν συγκριθούμε όμως με τα Ευρωπαϊκά κράτη που δεν ανήκαν μέχρι πρότινος στο ...ανατολικό μπλοκ, από άποψη μισθών, παροχών, επιπέδου υγείας, παιδείας, ποιότητας ζωής και προοπτικών, τότε καλά κάνει και φωνάζει ο Τσίπρας οτι ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ, για να καταλάβουν έστω και τώρα οι φίλοι ...εταίροι, δανειστές, τοκογλύφοι, οτι πιό κάτω, δεν θα τους επιτρέψουμε άλλο να μας σπρώξουν στο όνομα των τάχα "μεταρρυθμίσεων" που μόνο μας διαλύουν και των τιμωρητικών επιταγών που μας εξαθλιώνουν. Τα ...μαθήματά μας τα διαβάσαμε και την απόφασή μας την πήραμε. Λιγότερα δανεικά, αλλαγή ρότας, προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και σχέδιο ανάπτυξης που θα οδηγήσει το συντομότερο σε απεξάρτηση από τους γύπες του ΔΝΤ αλλά και της Ε.Ε που μόνο ...ενωμένη δεν είναι. Δεν αποδεχόμαστε το ρόλο του φθηνού Ξενοδόχου και του κακομοίρη παρόχου υπηρεσιών, ούτε του χρήσιμου επιστήμονα - μετανάστη για τον οποίο μας προετοιμάζουν και μας προορίζουν. Πρέπει ν΄αποφασίσουμε μετά την καταστροφή, ΕΜΕΙΣ, ποιοί θέλουμε να είμαστε. Που θέλουμε να πάμε... Πριν όμως, πρέπει να σηκωθούμε στα πόδια μας ΟΛΟΙ. Και τα 2.000.000 των ανέργων και οι αμειβόμενοι με μισθούς χαρτζιλίκια ημιανασφάλιστοι εργαζόμενοι και οι στο όριο της εξαθλίωσης διαβιούντες χαμηλοσυνταξιούχοι. Ως εδώ και μη παρέκει, πρέπει να είναι η απόφαση όλων μας και η μικροκομματική αντιπαράθεση ώρα είναι να λήξει. Την πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν την αφορά. Ε.Ε : Η Ελλάδα, είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης http://www.aftodioikisi.gr/diethni/ee-i-ellada-einai-i-ftoxoteri-xora-tis-evropis

  • Seagull avatar
   Seagull @ ΆλυτηΕξίσωση 06/10/2014 12:00:25

   Οταν λες δεν θα επιτρέψουμε στους φίλους, εταίρους και δανειστές να μας σπρώξουν πιό κάτω, τι εννοείς? Εχεις καμιά καλή ιδέα? Μην το παιδεύεις άδικα, τότε που έπρεπε να γίνει δεν έγινε, τότε που τους είχαμε στο χέρι, το σύστημα λειτούργησε αστραπιαία και εξουδετέρωσε τις όποιες αντιδράσεις και φωνές υπήρχαν και το ίδιο θα κάνει και τώρα, είτε ο πρωθυπουργός λέγεται Σαμαράς είτε λέγετε Τσίπρας. Τώρα πιά καθόμαστε στα αυγά μας και περιμένουμε την σύνταξη των 300 ευρώ από το κράτος, κι αν θα είναι τόση στο μέλλον. Αν έχεις παιδιά, διώξτα τώρα όσο είναι καιρός εκτός κι αν θέλεις να τα δεις γκαρσόνια ή καθαρίστριες στο μέλλον. Η Ελλάδα φίλε μας τελείωσε την προορίζουν για ένα τουριστικό οικόπεδο των βορειοευρωπαίων αν με κατάλαβες, τα άλλα όλα είναι νάχαμε να λέγαμε .......

   • ΆλυτηΕξίσωση avatar
    ΆλυτηΕξίσωση @ Seagull 06/10/2014 12:35:54

    Δεν είναι ''δικαίωμά σας'' να ...εκχωρείτε αυτό που δεν σας ανήκει και μάλλον (σύμφωνα με τον τρόπο που εκφράζεστε), δεν αγαπάτε. ''Τώρα πιά καθόμαστε στα αυγά μας και περιμένουμε την σύνταξη των 300 ευρώ...''. Καθήστε ήσυχα στη γωνιά σας λοιπόν όλοι εσείς οι παραιτημένοι εθελοραγιάδες και τουλάχιστον, μη γίνεστε με κανέναν τρόπο εμπόδιο και τροχοπέδη γι αυτούς, που θα σταματήσουν να το παλεύουν, μονάχα όταν θα είναι νεκροί. Ευτυχώς, θ΄αποδειχτεί ακόμη μιά φορά, πως η ζωή και η Ελλάδα προχωράνε χάρη στην ...αποκοτιά και το πείσμα αυτών, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΗΤΤΕΣ. Είμαστε πολύ περισσότεροι από όσοι φαντάζεστε και θα μας ενώσει o πρώτος που θα μιλήσει με ειλικρίνεια και περηφάνεια, που θα φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις του, που θα διεκδικήσει αμετακίνητα τα δίκαια της χώρας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του λαού της. Κι επειδή περιθώρια αυταπάτης κι εξαπάτησης πια δεν υπάρχουν, η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Ας επιλέξει επί τέλους καθένας μας, το ρόλο που του ταιριάζει…..

    • Mαρία avatar
     Mαρία @ ΆλυτηΕξίσωση 06/10/2014 12:46:23

     Παλαιοπασόκα εποχής Ανδρέα/Κοθτσόγιωργα( νυν συρίζι που ντρέπεσαι να το πεις) ,συνέχισε τον αγώνα σου. Άνοιξε και άλλα nicknames , trol της κακιάς ώρας: Βασίλισσα, Εξίσωση ,Νερό κλπ. Με τα απανωτά σου τρολαρίσματα, τις ύβρεις σε όσους διαφωνούν μαζί σου και τον κρυφο( γιατί είσαι ύπουλη) συριζισμό σου, θα λυγίσεις τους "τοκογλύφους". Mε δέκα μνμ τρολαρίσματος στο αντινιους( αργόσχολη) θα τους τσακίσεις λέμε. Όπως προ δεκαετιών που είχες σπάσει τα χέρια σου να χειροκροτείς τον Μένιο. Γιατί ψήφιζες αβέρτα παπανδρεικό πασόκ ( εσάς πληρώνουμε τώρα) ή ως δειλή το αρνείσαι.

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ Mαρία 06/10/2014 14:18:02

      Σιγά, βρε Μαρία, με το μαλακό. Δώσε πολιτικές απαντήσεις εφόσον διαφωνείς, τα υπόλοιπα τι τα θέλεις;

     • ΆλυτηΕξίσωση avatar
      ΆλυτηΕξίσωση @ Crevettes à la provençale 06/10/2014 14:28:08

      Δεν υπάρχει ...Μαρία. Ο Γελωτοποιός του χωριού είναι.:-)

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ ΆλυτηΕξίσωση 06/10/2014 18:02:19

      Από το "θου" που της ξέφυγε, παρ' όλες τις ασκήσεις, νόμιζα πως είναι ο Θαπατέρο, γι' αυτό συγκρατήθηκα στο πολιτικά ορθό.

     • ΆλυτηΕξίσωση avatar
      ΆλυτηΕξίσωση @ Mαρία 06/10/2014 14:26:59

      :-) Δεν θα σου απαντήσω αυτή τη φορά όπως σου πρέπει αγαπητή ...ΓεροντοΜαρία (αν και πολύ θα το χαιρόμουν), γιατί οι Διαχειριστές του antinews ενοχλούνται με τις ακραίες προσωπικές αντιμαχίες. Βράσε στο ζουμί σου, μεταμφιέσου και κατέθεσε τις ...πολύτιμες απόψεις σου. Σε έχουν καταλάβει όλοι πια.Γελάμε.

     • Geros avatar
      Geros @ ΆλυτηΕξίσωση 06/10/2014 15:10:09

      Το ότι ο εμετός προσβολών που εκτοξεύετε ενοχλούν και άλλους δεν θα έπρεπε να σας εκπλήσσει. Δεν έχω καμία σχέση με καμία Μαρία , μην προσπαθείς να περιορίσεις τον αριθμό των ανθρώπων που ενοχλείται από την αναγωγή και απολίτιστη συμπεριφορά σου με το να προσάπτεις τα σχόλια τους σε εμένα. Δεν βρέχει , σε φτύνουν .....

     • Μαύρο κουτί avatar
      Μαύρο κουτί @ Geros 06/10/2014 18:54:42

      χαχαχα. Ποιά αγανακτισμένη...Μαρία βρε σουπιά; Γέρων ο πολυσχιδής και ...χιλιοφτυσμένος! Μιλάει εκ πείρας. Έλα τώρα ΚατινοΜαρία, πέτα το τσεμπέρι κι απελευθερώσου. Τέτοια κάνεις όμως και καταλήγεις συνέχεια στη ...σαλαμούρα :). Αδιόρθωτος!

     • Μαύρο κουτί avatar
      Μαύρο κουτί @ Mαρία 06/10/2014 14:39:40

      Χαχαχαχα! Ποιά Μαρία είσαι εσύ βρε ...κοπελιά; Η Μαρία η Πενταγιώτισσα; Η Μαρία των Βράχων; Η ...Μαρία της σιωπής; Ή μήπως είσαι η ...κουτσή Μαρία; Α, όχι. Είσαι μάλλον νέο είδος. Η ...κουλή Μαρία-Tαλιμπάν. Χαρήκαμε που ήρθες στην παρέα. Μην ντρέπεσαι βρε, υπάρχει club .... ...Και μη χαθούμε!

     • Yet avatar
      Yet @ Μαύρο κουτί 06/10/2014 15:41:11

      Μπορεί να είναι και η Μαρία η άσχημη, ή η Μαρία η...Μπουλουμπάρδαινα. Αυτή με τα επιμόνως έντονα ...αισθήματα ντε! Πάσχει αγρίως και αυτή.

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ Yet 06/10/2014 18:03:57

      Είναι η Μαρία, η débutante.

    • Seagull avatar
     Seagull @ ΆλυτηΕξίσωση 06/10/2014 13:07:02

     ΄Ετσι γενναία συμπεριφέρθηκαν και οι γάλλοι Βάλς & Σαπέν και άφησαν το έλλειμα στο 4,3% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό του 2015 και απ΄ότι φαίνεται θα απορρίψει η Κομισιόν... τον προϋπολογισμό της Γαλλίας.... και πέραν αυτού μαθαίνουμε ότι τόλμησε να ψελλίσει ο καημένος ο Γιουνκέρ για ανάπτυξη και κάτι για να δοθούν 100 δις από σταθμευμένα λεφτά.... και σηκώθηκε ο Σόϊμπλε από την πολυθρόνα και τον κυνηγάει ακόμη.... Δεν φταίω εγώ αν κάποιοι είστε ρομαντικοί... πάντως ηττοπαθείς δεν είμαθε, ρεαλιστές ναι.

     • ΆλυτηΕξίσωση avatar
      ΆλυτηΕξίσωση @ Seagull 06/10/2014 14:12:34

      H ζωή και η πολιτική αγαπητέ, δεν υπήρξαν ποτέ στατικές. Το έργο βρίσκεται εν εξελίξει και φυσικά, ''Τα πάντα ρεί''. Μόλις αρχίσανε τα όργανα, γι αυτό μη βιάζεστε τόσο πολύ να ...χειροκροτήσετε τους συνήθεις, βαρετούς πια κι ατάλαντους...κομπάρσους. Περιμένετε ώσπου ν΄ανέβουν επί τέλους στη σκηνή οι αληθινοί πρωταγωνιστές της παράστασης! Θα υπάρξει στο δράμα πλοκή, ανατροπές κι εκπλήξεις. Διαφορετικά κι οι αδιάφοροι ακόμα θεατές, δεν πρόκειται να το αποφύγουνε το χαρακίρι ..... Μα από πλήξη, μα από τύψεις, μα λόγω του οτι η νόσος είναι μεταδοτική, δεν υπάρχει Ι.Χ σωτηρία. Υπομονή λιγάκι ακόμη...... ''Πρέπει να είναι κανείς έξυπνος άνθρωπος για να γίνει κυνικός, και σοφός για να είναι αρκετά έξυπνος, ώστε να μην το κάνει.'' Fannie Hurst 1889-1968, Aμερικανίδα Συγγραφέας

     • foros1 avatar
      foros1 @ Seagull 06/10/2014 14:17:29

      η ευρωζώνη βασίζεται σε μία συμφωνία. αν αυτή κάποια στιγμή αθετηθεί, επειδή η πλειοψηφία των κρατών υποφέρει, ακόμη και οι λίγοι ισχυροί, δεν έχουν παρά ή να επιβληθούν με τη βία ή να αποσυρθούν από αυτή. επειδή το πρώτο είναι αδύνατο, άρα μένει το δεύτερο....

     • Αριστείδης.. avatar
      Αριστείδης.. @ foros1 06/10/2014 15:20:18

      Δεν κατάλαβες. Είναι δυνατόν να αποσυρθούν ποτέ οι Γάλλοι (με πυρηνικό οπλοστάσιο χιλιάδες φορές μεγαλύτερο απο το ανύπαρκτο της Γερμανίας, που κατασκευάζει τα μεγαλύτερα και τελειώτερα αεροπλάνα στον κόσμο κι έχει μεγαλύτερη αυτάρκεια ως χώρα ακόμα και από τις ΗΠΑ), απο την Ευρωζώνη που αυτοί (Ντε Γκώλλ, Μιττεράν, Ντελόρ) δημιούργησαν και δέχτηκαν χαριστικώς την μισή τότε Γερμανία (Η άλλη μισή ήταν Κομμουνιστική)? Για τόσο βλάκες τους έχεις επειδή παίζουν το παιχνίδι της Γερμανίας και την βάζουν μπροστά για να κονομάνε κι αυτοί απο πίσω χωρίς να φαίνονται? Οι Γερμανοί ναι, όπως το λές:"δεν έχουν παρά ή να επιβληθούν με τη βία ή να αποσυρθούν από αυτή. επειδή το πρώτο είναι αδύνατο, άρα μένει το δεύτερο"...Αλλωστε τη θέση τους, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο του Ντεγκώλ, θα την πάρουν οι Ρώσοι. Η αίτησή τους για είσοδο στην ΕΕ μην ξεχνάς είναι πρωτοκολλημένη και τώρα είναι σύμμαχοι και συνεργάτες των Γάλλων κατά των Τζιχαντιστών και θα πάρουν κανονικά τις φρεγάτες Mistral έστω και δια στοφής "αλλά Γαλλικά"...

  • Πλούς avatar
   Πλούς @ ΆλυτηΕξίσωση 06/10/2014 17:57:15

   ΕΥΓΕ.

 6. Seagull avatar
  Seagull 06/10/2014 11:09:52

  Στην Ελλάδα τα πολιτικά ψέματα δεν κοστίζουν τίποτα, ούτε φορολογούνται ούτε επιζήμια είναι, άλλωστε οι πολίτες - froggy έχουν αποδείξει ότι τα χάφτουν με τις χούφτες, άρα δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα και να αναζητήσουν τις αλήθειες , αλλά και που να τις βρουν..... Ετσι και ο Αλέξης της νέας δυναστείας των πολιτικών που θα μας καπελώσει βαδίζει στα χνάρια όλων των προηγουμένων. Οσο μεγαλύτερα τα ψέματα, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να γίνουν πιστευτά. Μήπως το ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, φεύγει η τρόϊκα, το ΔΝΤ και τα άλλα όλα σε ποιά σφαίρα να κινούνται άραγε. Το δυστύχημα για μία ακόμη φορά για την Ελλάδα είναι ότι η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε 6 μήνες πριν την ώρα της που σημαίνει ότι τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να γίνει εκτός βεβαίως από τις απαραίτητες " τοποθετήσεις" και " διευκολύνσεις " των ημετέρων.

 7. μαρια τσωνη avatar
  μαρια τσωνη 06/10/2014 11:25:15

  Και εδώ που τα λέμε...ποιος πρωθυπουργός εχει δουλέψει ποτέ ?Κανένας...Ολοι απο τον κομματικό σωλήνα,γιαυτο και χρειάζονται μια στρατιά συμβούλων για να πάρουν ενα μέτρο κοινής λογικής.

 8. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/10/2014 11:32:53

  H Ελλάδα (ως "μέσος όρος" - που δεν λέει και πολλά πράγματα για τον με΄σο πολίτη), ΔΕΝ είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης. Σίγουρα όμως, είναι ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, η χώρα της Ευρώπης (όλης, "δυτικής" και "ανατολικής") με τη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα και με τη μικρότερη κοινωνική συνοχή. Δυστυχία ακριβώς δίπλα στην αναρχο-χλίδα. Οι δεκαετίες 1990 και 2000 ήταν χρόνια άτακτου πλουτισμού για ένα ποσοστό 30 - 35 %. Πελάτες, κομματόσκυλα, φοροφυγάδες και λιπαροί τσάτσοι. Οι λοιποί, είμαστε ξεχασμένοι και απο το Θεό. Ελλάδα, αποτυχημένο μοντέλο κράτους και κοινωνίας (στην κρίση και πριν την κρίση)
  ΕΕ: Μεγαλώνει η κοινωνική ανισότητα http://aftercrisisblog.blogspot.com/2014/09/blog-post_15.html


  • Αριστείδης- avatar
   Αριστείδης- @ Uncle Stgm 06/10/2014 12:24:17

   .Καλά τα λες θείε αλλά σύμφωνα με εμπεριστατωμένες έρευνες υπερβάλλεις με το ποσοστό 30-35%. Περί τα 200 δις του χρέους έφαγαν οι πολύ λιπαροί τσάτσοι Μεγαλοφοροφυγάδες-καρχαρίες με τις offshore, οι νταβατζήδες όπως τους απεκάλεσε πολύ σωστά ο Κώστας Καραμανλής. Αυτοί είναι το 1-2% των Ελλήνων. Γύρω στα 50-60 δις έφαγαν τα κομματόσκυλα και οι μικροφοροφυγάδες-μαρίδα, ήτοι άλλο 5-6% του πληθυσμού. Τα υπόλοιπα 40 δίς πήραν ως "καραμέλλες" ωστε να ενοχοποιθούν σκόπιμα οι "πελάτες" και τα μικρολαμόγια, ήτοι 10-12% του πληθυσμού. Σύνολο 20% στη χειρότερη περίπτωση . Αναλογικά λοιπόν τους ανήκει και η ευθύνη. Το 80% των Ελλήνων δεν έχει καμμία ευθύνη, ούτε κάν γνώριζε τίποτε για το χρέος. Και ακόμα ουδείς του έδωσε λογαριασμό απο ποιούς και πως δημιουργήθηκε!!! Απλά κλήθηκε και πληρώνει!... Ως εκ τούτου οι επωφεληθέντες και γνωρίζοντες, θα πληρώσουν κάποια μέρα, όσο κι αν προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πάντες οτι μαζί τα φάγαμε και μάλιστα εξ ίσου λιπαροί και φτωχοδιάβολοι... Οταν ο Πάγκαλος έτρωγε ολόκληρο το βόδι και μοίραζε την ουρά στις 9 π.χ. καθαρίστριες του υπουργείου του βεβαίως έφαγαν κι αυτές κάτι, ενώ εμείς απ' έξω τίποτα, αλλά δεν σημαίνει οτι θα διαιρέσουμε το κόστος του βοδιού δια 10 και η καθαρίστρια θα πληρώσει το 1/10 της αξίας του όσο και ο Πάγκαλος επειδή έτσι προτείνει αυτός...

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Αριστείδης- 06/10/2014 18:56:28

    Μπορειτε να αποδειξετε αυτα τα νουμερα ?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αριστείδης- 07/10/2014 08:26:30

    Aκόμη και εάν δεν ισχύει το παγκάλειο "όλοι μαζί τα φάγαμε" ισχύει σίγουρα ότι "ψηφίζαμε αυτούς που τα έφαγαν".Διότι το χρέος δεν δημιουργήθηκε επί βασιλίσσης Φρειδερίκης ούτε επί Στυλιανού Παττακού.Το χρέος δημιουργήθηκε επί μεταπολιτεύσεως που αποκλήθηκε η "καλύτερη δημοκρατία που είχαμε ποτέ". Ούτε είναι ορθό ότι δεν ξέραμε.Τη δεκαετία του 80 ήταν μόνιμη καταγγελία της τότε αντιπολιτεύσεως ο υπερδανεισμός του Παπανδρέου τον οποίο όμως ψήφιζε ο κόσμος παρ ότι τις άκουγε συνεχώς.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Uncle Stgm 06/10/2014 18:52:47

   Μήν λέμε ότι θέλουμε καί όπως συμφέρει στό γερμανοτραφές σοσιαλιστικοφανές θυμικό μας, αγαπητέ Θείο. Παρεμπιπτόντως, στήν Αυστρία τού Βάλντχάϊμ κυβερνούν, σχεδόν αδειαλείπτως μετά τόν πόλεμο, οι σοσιαλιστές
   «Στην Αυστρία υπάρχει εξαιρετικά άνιση κατανομή πλούτου, καθώς τα δύο πέμπτα της συνολικής ιδιωτικής περιουσίας βρίσκονται στην κατοχή του πλουσιότερου 1% του πληθυσμού, όπως καταγράφεται στην έκθεση «Wealth Report Europe» της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Julius Bar.

   Όπως τονίζεται στην έκθεση, η περιουσία στην Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς και κατανέμεται ολοένα και πιο άνισα, με την Αυστρία να καταγράφει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου, αφού το 40% της συνολικής περιουσίας βρίσκεται στα χέρια του 1% του πληθυσμού.

   Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Γερμανία όπου το 1% του πληθυσμού της διαθέτει το 35% της περιουσίας, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης πλούτου, σε ποσοστό 15% ή χαμηλότερο, φέρεται να καταγράφονται σε Βρετανία, Ελλάδα και Ολλανδία.

   Μέσα στο 2013 οι ιδιωτικές περιουσίες στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 1,7 % σε σχέση με το 2012 και ανήλθαν συνολικά στα 56 τρισεκατομμύρια ευρώ, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν πριν από την οικονομική κρίση, μετά την οποία η εξέλιξη των περιουσιών υπήρξε διαφορετική. ...» http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=637847

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Uncle Stgm 06/10/2014 22:31:20

   Μα θειε εδω θελουμε και καλα να ειμαστε οι πιο φτωχοι στην Ευρωπη. Βουλγαρια , Ρουμανια, Σλοβακια, Πολωνια και κυριως την Ν.Ιταλια (Καλαβρια , Σικελια κλπ) !!!!!! Επισης εδω αναλυουμε παρακατω οτι τα 200 δις τα εφαγαν καποιοι μεγαλοι. Φυσικα τα κομματοσκυλα αγοραζαν ρετιρε , μερσεντε και εξοχικα στην Μυκονο απο τον κοπο τους. Φυσικα οι 200 χιλ Ευρω εφαπαξ ηταν απο τις κρατησεις που τους εκαναν. Να μη πουμε για τις αντιστασιακες συνταξεις στους αγροτες που δεν ειχαν γεννηθει το 45. Να μη πουμε για τις αναπηρικες συνταξεις κλπ. Τελικα ειχαμε ενα κρατος δικαιου που μοιραζε λεφτα και το καταστρεψαμε. Τελικα ειμαστε ετοιμοι παλι να ακολουθησουμε ενα νεο ¨λεφτα υπαρχουν΄. Καποτε ηταν οι κακοι Αγγλοι , μετα οι κακοι Αμερικανοι τωρα ειναι η σειρα των κακων Γερμανων. Εμεις παντα ειμαστε τα θυματα

   • ΆλυτηΕξουσία avatar
    ΆλυτηΕξουσία @ Ρεαλιστης 07/10/2014 08:13:37

    Πάντα, μα πάντα, ήταν οι εγκληματικές μας επιλογές που εξουσιοδοτούσαν ανίκανους, άτιμους και ξεπουλημένους να διαχειρίζονται τις υποθέσεις μας, να εκχωρούν με το αζημίωτο πλούτο και διευκολύνσεις σε ημετέρους και ξένους ''χορηγούς'', να ρίχνουν ψίχουλα στο πόπολο για να εξασφαλίζουνε ψιλικατζήδες, φτωχοδιαβόλους ''συνεργούς''. Η ανοχή της εξουσίας στην ανομία των πολιτών, προδίδει τη διαφθορά και τη σήψη που την χαρακτηρίζει. Καιρός να εξαφανίσουμε λοιπόν τους ενόχους, σκοτώνοντας για πάντα τον ανόητο, ευκολόπιστο και κουτοπόνηρο ραγιά, που λουφάζει καιρό τώρα μέσα μας και τους οπλίζει με σιγουριά, αλαζονεία και θράσος.

   • ΆλυτηΕξίσωση avatar
    ΆλυτηΕξίσωση @ Ρεαλιστης 07/10/2014 08:17:20

    Πάντα, μα πάντα, ήταν οι εγκληματικές μας επιλογές, που εξουσιοδοτούσαν ανίκανους, άτιμους και ξεπουλημένους να διαχειρίζονται τις υποθέσεις μας, να εκχωρούν με το αζημίωτο πλούτο και διευκολύνσεις σε ημετέρους και ξένους ''χορηγούς'', να ρίχνουν ψίχουλα στο πόπολο για να εξασφαλίζουνε ψιλικατζήδες, φτωχοδιαβόλους ''συνεργούς''. Η ανοχή της εξουσίας στην ανομία των πολιτών, προδίδει τη διαφθορά και τη σήψη που την χαρακτηρίζει. Καιρός να εξαφανίσουμε λοιπόν τους ενόχους, σκοτώνοντας για πάντα τον ανόητο, ευκολόπιστο και κουτοπόνηρο ραγιά, που λουφάζει καιρό τώρα μέσα μας και τους οπλίζει με σιγουριά, αλαζονεία και θράσος.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Ρεαλιστης 07/10/2014 12:03:57

    Σε τι διαφωνείς με τη μελέτη αυτή αγαπητέ Ρεαλιστή; Η μελέτη δείχνει τι γίνεται με την ανισότητα, όχι σε ποιά έκταση φθάνουν τα άκρα της ανισότητας (χλίδα και συσσώρευση πλούτου στο ένα άκρο, ανέχεια στο άλλο). To party (με τις 2 έννοιες της λέξης) της χλίδας τα πήρε όλα και άφησε όντως για τους λοιπούς ...αρχ[email protected]%α Καλαβρέζικα...

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Uncle Stgm 07/10/2014 12:06:19

     ...και το "γυαλί" (Rayban παρακαλώ) της Χάïδως !

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Uncle Stgm 07/10/2014 12:55:17

      Μα αυτα γραφω και εγω. Για ολες τις στρεβλωσεις και τα παρτυ. Απλα δεν τα εχω μονο με τους πολιτικους αλλα και με ολους που αμεσα η εμμεσα καταδικασαν το μελλον των παιδιων μας. Μποτιλιαρισμα στην παραλιακη για τοσα χρονια απο μερσεντε των Καραμπελεων και μπεμπες που οδηγουσε η καθε Χαιδω με Rayban οπως γραφετε. Γεματα τα μπουζουκομαγαζα , τα κλαμπ , οι καφετεριες. Χαμος για ρουχα ονομαστων οικων. Απειρα ιδιωτικα σχολεια , εξοχικες βιλλες, ταξιδακια για καφε στην Ρωμη η για shopping στο Λονδινο και στο Μιλανο. Ελλαδα η χωρα των νεοπλουτων τα τελευταια 30 ετη, η χωρα των λαμογιων και των ασχετων πολιτικων. Την ιδια εποχη οικοδομειται επι Οζαλ η τουριστικη αναπτυζη στην Τουρκια και επι Δημαρχου Ρομελ η βιομηχανικη αναπτυξη στη Στουτγαρδη κλπ.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Ρεαλιστης 07/10/2014 16:44:35

      Τελικά διευκρινίστηκε, άν υπήρχε ασάφεια, και ζητώ συγγνώμη για την επιμονή Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε. Πλήρως.

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ Uncle Stgm 07/10/2014 12:33:30

     Δεν ειπα οτι διαφωνω αγαπητε θειε. Διαβαζω με προσοχη τα σχολια σας. Αναφερομαι απλα οτι δεν ειμαστε οι πιο φτωχοι στην Ευρωπη οπως η άλυτη εξισωση ¨αναφερει.

     • ΆλυτηΕξίσωση avatar
      ΆλυτηΕξίσωση @ Ρεαλιστης 07/10/2014 15:54:09

      ΔΕν το αναφέρω εγώ φίλε μου. Όσο και να μη θέλετε να το πιστέψετε, η έρευνα της Ε.Ε το διαπιστώνει οτι παίρνουμε το ...χάλκινο στη φτώχεια. Το χρυσό το λαμβάνει η Λετονία και το αργυρό η Ρουμανία. Υπάρχει και σχετικό άρθρο του Antinews (αναδημοσίευση από την ημερησία), που μάλλον σας διέφυγε... : http://www.antinews.gr/OIKONOMIA/ereuna-sok-se-sunthikes-ftoxeias-briskontai-i-apeilountai-6-3-ekat-ellines/

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/10/2014 11:37:09

  Υπόψη κου Σύριζα: Το χαρούμενο και λυπηρό στρίμωγμα της Aριστεράς - του Δημήτρη Σεβαστάκη ("Αυγή" 28.09.2014) "... Στην περίπτωση της χώρας μας αυτό έδινε βέβαια δουλειά στους εισαγωγείς αυτοκινήτων και κουζινών, αλλά δεν διαμόρφωνε ίχνος παραγωγικής αυτοσυνείδησης. Διαμόρφωνε νεόπλουτους αυτο-απασχολούμενους τεχνίτες, κατασκευαστές κατοικιών, επιχειρηματίες μάντρας αυτοκινήτων και πωλητές φαρμάκων σε νοσοκομεία, καθώς και μια παρασιτική μεγαλοαστική τάξη. Διαμόρφωσε μια φοροφυγάδα επινοητικότητα, αλλά δεν συγκρότησε ίχνος συλλογικής αλλά και εργασιακής συνείδησης. Ναι, αυτό το απίθανο κοινωνικό υλικό προδεσμεύει την Αριστερά στο πρώτο διάβημά της προς την εξουσία. Και αυτή η προδέσμευση αναπαράγεται..." http://www.avgi.gr/article/4182731/to-xaroumeno-kai-lupiro-strimogma-tis-aristeras

  • Αριστείδης-- avatar
   Αριστείδης-- @ Uncle Stgm 06/10/2014 12:30:32

   .Δηλαδή για να καταλάβω, στον Καπιταλισμό το εμπόριο δεν θεωρείται παραγωγική εργασία και ολοι οι έμποροι είναι παράσιτα? Μόνοι οι αγρότες είναι παραγωγοί? Και μήπως ακόμα και αυτοί, έχουν κάποιο ίχνος συλλογικής αλλά και εργασιακής συνείδησης? Η Ιαπωνία δηλαδή που έχει μόνο 2% αγρότες, είναι η πιό παρασιτική χώρα του κόσμου? Μυστήριος ο τρόπος σκέψης του κυρίου Σεβαστάκη...

   • cynthia avatar
    cynthia @ Αριστείδης-- 07/10/2014 20:52:37

    Οι "πωλητές φαρμάκων σε νοσοκομεία " με τα υπερκέρδη των φαρμακοβιομηχανιών από τις υπερτιμολογήσεις των υλικών κ αναλωσίμων και την διεφθαρμένη προώθηση σας φαίνεται εσάς υγιές εμπόριο ?

 10. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/10/2014 12:02:01

  Πολύ καλές οι προβλέψεις στον προϋπολογισμό για παροχές και διευκολύνσεις. Απ' ό,τι διαβάζουμε όμως,για τη σταδιακή μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις,κάτι που επίσης περιμένουμε,η τρόϊκα έθεσε το γνωστό της βέτο και τελικά δεν προβλέπεται να γίνει...

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 06/10/2014 12:51:41

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ | Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014 | Δελτίο Τύπου: Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με την κατάθεση του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2015 http://www.fortunegreece.com/fileuploads/YPOIK.pdf

  • Γιάννης Αγιάννης avatar
   Γιάννης Αγιάννης @ η Dimi 06/10/2014 15:04:24

   Κορυφαία λέμε! Ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ, να βάζεις το ...κερασάκι στην τούρτα. Πάντα στην ουσία των θεμάτων. Πάντα όμως!

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 06/10/2014 23:56:12

  When “Cake, Frosting and Cherry” are presented consistently, Quality results! With this sense of certainty, Customer Trust and Loyalty develop. Are You Delivering Quality? http://issuu.com/sourcebooks/docs/little-book-big-ideas-on-leadership?e=4359234/8623749

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 08/10/2014 08:56:57

   ΆλυτηΕξουσία 07/10/2014 09:13 | ΆλυτηΕξίσωση 07/10/2014 09:17 | ΆλυτηΕξίσωση 07/10/2014 09:16 |

   • Ιπτάμενο Χαλί avatar
    Ιπτάμενο Χαλί @ η Dimi 08/10/2014 11:12:46

    Φιλική παρατήρηση : Καρφώνεσαι. Όσο έντονα και να γράψεις, απαρατήρητη ....αναδημοσιεύτρια! Δοκίμασε καλύτερα να γράψεις κάτι πρωτότυπο και πάτα scroll down, αντί να μετράς το λάθος χτύπημα του enter των άλλων. Και πίστεψέ με, Θα σε ηρεμίσει.

 13. ΆλυτηΕξίσωση avatar
  ΆλυτηΕξίσωση 07/10/2014 08:16:12

  Πάντα, μα πάντα, ήταν οι εγκληματικές μας επιλογές, που εξουσιοδοτούσαν ανίκανους, άτιμους και ξεπουλημένους να διαχειρίζονται τις υποθέσεις μας, να εκχωρούν με το αζημίωτο πλούτο και διευκολύνσεις σε ημετέρους και ξένους ''χορηγούς'', να ρίχνουν ψίχουλα στο πόπολο για να εξασφαλίζουνε ψιλικατζήδες, φτωχοδιαβόλους ''συνεργούς''. Η ανοχή της εξουσίας στην ανομία των πολιτών, προδίδει τη διαφθορά και τη σήψη που την χαρακτηρίζει. Καιρός να εξαφανίσουμε λοιπόν τους ενόχους, σκοτώνοντας για πάντα τον ανόητο, ευκολόπιστο και κουτοπόνηρο ραγιά, που λουφάζει καιρό τώρα μέσα μας και τους οπλίζει με σιγουριά, αλαζονεία και θράσος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.