Όταν πολεμάμε δεν γκρινιάζουμε
23/01/2015 15:38
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν πολεμάμε δεν γκρινιάζουμε

Ας πάρουμε αυτή τη μάχη με επιμονή κι αξιοπρέπεια κι ύστερα, μαζί, θα ζητήσουμε τα ρέστα για τα όποια λάθη. Η αποχή είναι συνενοχή. Η ψήφος σε δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαχαιριά στην Πατρίδα.

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά

Τι θα γίνει την Κυριακή, αδέρφια; Δεν ξέρω, δεν έχω κληρονομικό χάρισμα. Ξέρω μόνο αυτό που βλέπω κι ακούω, έχοντας μιλήσει με χιλιάδες ανθρώπους αυτό τον καιρό και μπορώ να αποτυπώσω την εικόνα. Ακούω συνεχώς διάφορους που λένε πως θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/Καπετάν Τόλιος, διότι έτσι άκουσαν στην τηλεόραση κι έτσι λένε οι δημοσκόποι.

Στο παράλληλο σύμπαν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Πρόεδρος της ΝΔ είναι από το 2009 η Ντόρα, το 2007 ο Βενιζέλος συνέτριψε τον τουρίστα κωπηλάτη, δρομέα, ποδηλάτη και junkie των αιθουσών τράνζιτ, Γιώργο Παπανδρέου και στις εκλογές του 2012 κέρδισε ο Τσίπρας με 6,5% διαφορά. Θυμηθείτε. Αυτά λέγανε οι δημοσκόποι, οι ίδιοι που κάποτε ενεφάνιζαν με διψήφια ποσοστά τους Γλυκολόγους Ανταλλακτικούς/VMRO, που τελικά ψώνισαν από σβέρκο.

Και να ρωτήσω κάτι άλλο. Ρε σεις, πόσους ξέρετε στο περιβάλλον σας που θα ψηφίζουν Ποτάμι; Με το ντουφέκι και το κυάλι ψάχνω αλλά φευ, μόνο για κάτι υποψήφιους του Σταύρακα είμαι σίγουρος πως θα ψηφίζουν τον εαυτό τους.

Ρωτάω και τους φίλους μου αν ξέρουν κανά ποταμίσιο μπακακάκι, που να λιάζεται στα νούφαρα της όχθης αλλά κι αυτοί ξύνουν το κεφάλι τους. Εντάξει, οι χρυσαυγίτες ψηφοφόροι κάνουν κάλυψη, απόκρυψη, παραλλαγή. Μούγκα, για τον φόβο των Ιουδαίων και της κ. Κλάππα αλλά οι ποταμίσιοι γιατί να κρύβονται; Χρωστάνε;

Τι θέλω να πω; Μπορεί να κάνω τεράστιο λάθος, να υπάρχει ένα βουβό υπόγειο κύμα πολλών ψηφοφόρων, με πολιτικό αυτοκτονικό ιδεασμό, που μικροί τους άρεσε το σενάριο του Mad Max και θέλουν να δουν τι θα γίνει άμα πατήσουν το κόκκινο κουμπί της χώρας.

Εμένα πάντως μου μυρίζει πάλι χειραγώγηση, πολύ περισσότερο όταν βλέπω τα ανάποδα ψαλίδια και τα βαρελάκια που κάνουν οι επικοινωνιακοί βραχίονες των μπετατζήδων εναντίον της ΝΔ. Βέβαια, αυτά θα τα πούμε μετά τις εκλογές, γιατί τότε που έπρεπε δεν τους τραβήξαμε την πρίζα να εξυγιανθεί η χώρα. Τώρα προσπαθούν να πιάσουν πόρτα για τον ενδεχόμενο Χειμώνα των νεοκομμουνιστών τυχοδιωκτών της Κουμουνδούρου.

Πάντως στους δρόμους της Β’ Πειραιά δεν συναντάω κανένα αέρα στα πανιά του μεγαλύτερου εκ των τριών (3) ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω, μπορεί επειδή είμαι αγριόφατσα, να φοβούνται και να μην μου το μαρτυράνε αλλά πάντως πιο πολύ ενθουσιασμό και πάθος έχω δει σε εννιάμερα μακαρίτη ή σε αγώνα μπριτζ, παρά σε πολίτες για την υποτιθέμενη υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ. Κυριακή κοντή γιορτή.

Αυτό που σίγουρα βλέπω είναι την στωϊκότητα και κατανόηση των δικών μας ανθρώπων, τα παράπονα τους για τα λάθη μας, μαζί όμως με τον προβληματισμό, τον φόβο για το άγνωστο που εκπροσωπεί ο τυχοδιωκτισμός και ερασιτεχνισμός του Τσίπρα και των επίδοξων κομμισαρίων του.

Έχουμε ως την τελευταία στιγμή μεγάλα περιθώρια γι’ αυτό που λέμε «συσπείρωσης κάλπης». Η Κουμουνδούρου παρακαλάει ακόμη και να ρίξει χιόνι ώστε οι μεγάλοι άνθρωποι να κάτσουν σπίτι, παρακαλάει οι δεξιοί, οι συντηρητικοί κεντρώοι, οι νοικοκυραίοι, να κάτσουν σπίτι από αδιαφορία, θυμό, ώστε να μπορέσουν να νικήσουν τα Εξάρχεια δια της παραλείψεως.

Μπαίνοντας σε σπίτια, μικρομάγαζα ή και σε κάποιες από τις λίγες μεγάλες αληθινές παραγωγικές επιχειρήσεις που αντέχουν, συζητώντας στο πεζοδρόμιο ή στο γραφείο, καταλήγω πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: οι άνθρωποι μας, οι αληθινοί πολίτες, υποεκπροσωπούνται.

Η Δεξιά και το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας, που συγκροτούν τον αληθινό κόσμο των αστικών εθνικών κι αυτονόητα δημοκρατικών αξιών, έχουν ανάγκη από φωνή αντίστοιχη τους, που να προέρχεται από την ίδια τους την σάρκα.

Δεν θα κουραστώ να το λέω, η Δεξιά, η μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη ή θα είναι λαϊκή ή δεν θα υπάρχει. Άλλωστε, όλοι οι μυλόρδοι της χώρας δεν γεμίζουν δέκα λεωφορεία. Οπότε τι συζητάμε; Κι άλλο λαϊκός, άλλο ευτελής κι ελαφρολαϊκός. Οι αληθινοί λαϊκοί άνθρωποι είναι σοβαροί, μετρημένοι, πατριώτες, νοικοκύρηδες καλοί γονείς και πιστοί φίλοι, εργατικοί. Δεν αγαπούν τα φρου φρου κι αρώματα. Και έτσι, από τέτοιο καλούπι γονιών, συχνά βγαίνει η αυριανή πολιτική, επιστημονική και επιχειρηματική ηγεσία. Πάντως κατά κανόνα, αν όχι μια γενιά, το πολύ δυο γενιές πίσω θα βρεις απλούς ανθρώπους, συχνά χειρώνακτες ακόμη και στα «τζάκια».

Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι οι θεματοφύλακες της αληθινής Ελλάδας, είναι η καρδιά αλλά κι η ραχοκοκκαλιά της παράταξης.

Χρειάζονται λοιπόν εκπροσώπηση αντίστοιχη τους. Κάντε λοιπόν επιλογές με καρδιά αλλά και μυαλό. Στην Βουλή στείλτε προκινδυνεύοντες, με ένσημα, συνέπεια. Διαβάστε, σκεφθείτε, κρίνετε. Αν κάποιος καταλήξετε πως είναι καλύτερος από μένα ή τον Χ, να τον προτιμήσετε χωρίς δισταγμό. Αν όχι, τότε κάντε αυτό που πρέπει.

Χρειάζεται πανστρατιά, χωρίς γκρίνια, γιατί στην έφοδο, στην πρώτη γραμμή, δεν γκρινιάζουμε. Ας πάρουμε αυτή τη μάχη με επιμονή κι αξιοπρέπεια κι ύστερα, μαζί, θα ζητήσουμε τα ρέστα για τα όποια λάθη. Η αποχή είναι συνενοχή. Η ψήφος σε δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαχαιριά στην Πατρίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει την μηδενιστική, τυχοδιωκτική και βλαπτική συμφέροντα αντζέντα του. Μην χαλαρώνετε και περνάτε ντούκου το προφανές, ψηφίζοντας κάποιους με την χαζή ελπίδα πως …δεν θα κάνουν όσα λένε. Άμα φαίνεται σαν πάπια, μιλάει σαν πάπια και περπατάει σαν πάπια, τότε προφανώς είναι πάπια. Μιλάνε σαν φρικιά κι αριστεριστές, μοιάζουν φρικιά κι αριστεριστές, εξαγγέλουν προγραμματικές τερατολογίες ως φρικιά κι αριστεριστές. Δεν μοιάζουν, αυτό είναι, φρικιά κι αριστεριστές. Το γράφουν στο κούτελο κι απλά πουλάνε τζάμπα παροχολογία αλλά η μισή τους αντζέντα είναι μισελληνική, μηδενιστική, εχθρική στους εθνικούς πυλώνες, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, την Εκκλησία, τα εθνικά θέματα και στην οικονομία της Αγίας Βενεζουέλας το κάγκελο. Ο κάθε Βαρουφάκης μιλάει για θάνατο, αν δεν πετύχει ο χαζός εκβιασμός. Εννοεί τον δικό μας θάνατο, διότι αυτός θα είναι στην έδρα του στην Αμερική και θα δίνει συνεντεύξεις, όσο εμείς θα παλεύουμε με τα καουμποϊλίκια των Κουμουνδουραίων ψιλοκομμισαρίων. Όταν πολεμάμε, δεν γκρινιάζουμε. Σύνεση, σκέψη, συμμετοχή και στείλτε αυτούς που θεωρείτε τους καλύτερους εκπροσώπους σας για την πιο ζόρικη περίοδο της Πατρίδας από το 1974.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. CC avatar
  CC 23/01/2015 16:07:29

  Κατ' αρχήν σου εύχομαι καλή επιτυχία! Τώρα για να καταλάβει κανείς τι μάχη δίνεις και εσύ και ο Σαμαράς, απλά δες σήμερα Παρασκευή το Βήμα που διαφημίζει το Βήμα της Κυριακής με "αποκλειστική συνέντευξη" τον Τσίπρα να αναλύει "το σχέδιο για την επόμενη μέρα"... Ενώ η συνέντευξη με τον Σαμαρά, μικρότερη βρίσκεται καρφωμένη στο ταβάνι της πρώτης σελίδας. Αυτό για μένα είναι το μοναδικό λάθος του Σαμαρά, ότι δεν έσπασε αυτά τα αυγά των ΜΜΕ... (οποιοδήποτε και να ήταν το κόστος).

 2. Σωτηρης avatar
  Σωτηρης 23/01/2015 16:51:15

  Όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ουσιαστικά ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Μιλημένα ξηγημένα._

 3. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 23/01/2015 17:01:34

  Φαηλο καλη επιτυχια.Βγες ΣΗΜΕΡΑ στην τηλεοραση και απευθυνσου σε εκεινους που ειναι ετοιμοι να ριξουν την ασπιδα.Μιλησε στο φιλοτιμο τους.Κανενας προσκαιρος ΕΝΦΙΑ, κανενας προσκαιρος φορος, καμμια προσκαιρη δυσκολια ,δεν μπαινει πανω απο την ιδεολογια και τις αρχες της παραταξης που ΠΑΝΤΑ στα δυσκολα κρατησε ορθια την Ελλαδα!

 4. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/01/2015 17:03:42

  Φαήλο, η γκρινια είναι ίδιον της παράταξης των νοικοκυραίων οι οποίοι με ζήλεια έβλεπαν τους πρασινοφρουρούς του Ανδρέα-Σημίτη-γιωργάκη ναχουν λύσει το πρόβλημα επιβίωσής τους πολυτελώς μάλιστα, χωρίς σπουδές, χωρίς προσόντα, χωρίς φιλότιμο, χωρίς να κοπιάσουν, να ιδρώσουν και να πεταχτούν στα "ψυγεία". Μάλιστα, ο υπέργηρος πεισματάρης της πολιτικής κ.Μητσοτάκης,στις αρχές του ΄90 που ανέλαβε τηνεξουσία, ζητούσε να μην "πειραχθούν" -ούτε ως προς την αποκατάσταση της νομιμότητας- οι γνωστοί πρασινοφρουροί. Αυτή είναι η υπεράνω ΝΔλ. Αυτοί οι νοικοκυραίοι θα πρέπει να δώσουν την γροθιά στο στομάχι του αλαζόνα νεαρού που θέλει να κατακτήσει την εξουσία, με ψέμματα, ανοησίες, αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις και μηδενική εμπειρία στα σοβαρά προβλήματα της χώρας, ενθυμούμενοι τα πέτρινα χρόνια της πρασινοφαιάς λαίλαπας. Γένοιτο.

  • Eva avatar
   Eva @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/01/2015 20:31:56

   Επί Ανδρέα κανενας δεν έβλεπεμε ζήλεια τους πρασινοφρουρούς. Τότε υπήρχαν δουλειές κι όταν είσαι πρόθυμος να παλέψεις κι έχεις και προσόντα, ούτε φοβάσαι ουτε ζηλεύεις κανέναν. Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη ζήλεια ούτε για σήμερα. Η λέξη απελπισία ταιριάζει καλύτερα. Όσο για τα κουβαρνταλίκια του Μητσοτάκη τα πληρώσα και τα πληρώνω εγώ η άνεργη.

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Eva 24/01/2015 15:16:31

    Ναι,επί Ανδρέα υπήρχαν δουλειές,μόνο που έπρεπε να έχεις το χαρτί της τοπικής πασοκ για να τις πιάσεις. Και όχι μόνο στον δημόσιο τομέα. Ιδιαιτέρως δε στον ιδιωτικό.Θυμίζω την περίπτωση του Ράδιο Κορασίδη που πήγε μια γνωστή μου και της είπαν ότι αφού δεν είναι σε τοπική πασοκ δεν μπορεί να την πάρουν.`Αυτά για την ιστορία που τη ζήσαμε.

    • Eva avatar
     Eva @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 24/01/2015 17:02:24

     Για την εταιρεία της γνωστής σας δεν γνωρίζω. Οι περισσότεροι όμως τότε επέλεγαν που θα απασχοληθούν.Έχοντας εργασία έψαχναν για την ...επόμενη με καλύτερες συνθήκες! Θυμάμαι οτι παραιτήθηκα απο πολυεθνική και πήρα και αποζημίωση.Σας μιλάω για αρχες του 80. Όσοι είχαν προσόντα δεν ενδιαφερόντουσαν για το δημόσιο.Και δεν είναι τυχαίο που το πασοκ γέμισε το συμπαν με άτομα χαμηλών προσόντων, χωρίς πτυχία, γλώσσες και φιλοδοξίες-μάλλον με τη μόνη φιλοδοξία ο μισθος να μπαίνει.Αργότερα αναβαθμίστηκε ο ΔΤ.

 5. Fotini avatar
  Fotini 23/01/2015 17:06:58

  Καλή ἐπιτυχία δικέ μας κ. Κρανιδιώτη! Εἶστε εὐλογία γιά τήν Πατρῖδα! Νά ἀκούγεστε δυνατά στό κοινοβούλιο.

 6. airman avatar
  airman 23/01/2015 17:32:33

  "Θέλουμε να ελπίζουμε για να μην σκεφτόμαστε, ενώ έπρεπε να σκεφτόμαστε για να ελπίζουμε" Δανείζομαι αυτό που είπε στη συνέντευξή του ο Στέλιος Ράμφος επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η παγίδα δια της οποίας προσπαθεί λυσαλαία ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει όσο περισσότερους θυμωμένους, θολωμένους ή και παγιδευμένους στα υπαρκτά προβλήματα ψηφοφόρους στα δίχτυα του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά το εμπόριο ελπίδας, είναι τόσο απροκάλυπτα θρασύς ώστε στη συνέντευξη που έδωσε όταν ρωτήθηκε ποιο όριο θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, μετά την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο να ορισθεί διότι πρέπει πρώτα να προσδιορισθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Δεν μπορεί είπε ένα ακίνητο με αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ και εμπορική αξία 100.000 ευρώ να φορολογηθεί για ανύπαρκτη αξία αλλά για την πραγματική του αξία η οποία πρέπει να προσδιορισθεί. Τί τον εμποδίζει να ορίσει ποιο είναι το όριο αυτής της πραγματικής αξίας; Γι' αυτό λοιπόν όταν πολεμάμε δεν πρέπει να γκρινιάζουμε αλλά να "χτυπάμε" και να αιφνιδιάζουμε. Καλύ επιτυχία κ. Κρανιδιώτη!

  • airman avatar
   airman @ airman 23/01/2015 17:57:42

   "... προσπαθεί λυσαλαία ο Αλέξης ..."

 7. Vassilis avatar
  Vassilis 23/01/2015 17:34:46

  Φαηλο... Μην ακους τιποτα...Ο Σαμαρας την Δευτερα θα ειναι στην ιδια θεση....Ο Ελληνας εχει και μυαλο και γνωση για το τι συμβαινει....Απλα λεει και καπου καπου καμια μακακια να περναει η ωρα.

 8. toxo avatar
  toxo 23/01/2015 17:35:57

  Ο μεγαλύτερος και ποιό αποτελεσματικός σύμμαχος των αντιπάλων της Ν.Δ. από το 2007,είναι η αποχή.Είμαι σίγουρος ότι εάν τα έγκυρα ψηφοδέλτια ,μεθαύριο κυριακή 25-1-2015,πλησιάζουν τα 7.200.000,η πρωτιά της Ν.Δ.είναι πιθανότατη,ενώ όσο λιγότεροι θα είναι οι ψήφοι ,θα λείψουν από την Ν.Δ.

 9. Kimon avatar
  Kimon 23/01/2015 17:36:14

  Φοβάμαι ότι είναι πολύ αργά για την ΝΔ. Οι μισοί από τους γνωστούς μου ΝΔκράτες είτε θα ψηφίσουν ΧΑ, είτε δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Αυτό που δεν κατάλαβε η ηγεσία της ΝΔ είναι ότι την χρησιμοποίησε πολιτικά η αριστερά για να ανέβει στην εξουσία.

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 23/01/2015 17:44:07

  Τι ωραίο άρθρο... Μα τι ωραίο άρθρο!... Πόσο πολύ με εκφράζει κι εμένα! Άπειρα παράπονα, άπειρες ενστάσεις, άπειρες εστίες κριτικής. Αλλά τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τώρα δεν επιτρέπεται το λάθος. Τώρα δεν επιτρέπονται οι παραχωρήσεις στον εχθρό. Με εχθρούς έχουμε να κάνουμε. Υπάρχει αρκετό συσσωρευμένο μίσος κατά του Σαμαρά, δεν ξέρω γιατί, δεν μπορώ να αντιληφθώ. "Δεν θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, πάντως Σαμαρά δεν ψηφίζω", μου είπε χθες ο κουρέας μου, ΝΔτης από τα γεννοφάσκια του. "Γιατί;" του λέω "Δεν ψηφίζω", λέει. "Καταρχάς, τι τις ήθελε τις εκλογές για Πρόεδρο; Γιατί δεν καθόταν στα αυγά του;" "Βρε συ", του λέω, "αφού έτσι κι αλλιώς σε δυο μήνες θα ήταν υποχρεωμένος να τις κάνει ούτως ή άλλως, ποιο είναι το πρόβλημά σου, τις έκανε δυο μήνες νωρίτερα και γλίτωσε την αβεβαιότητα για τη χώρα". Καταλαβαίνετε επίπεδο επιχειρήματος;;; Του είπα, του είπα. "Τα ίδια μου λέει και η γυναίκα μου", λέει στο τέλος. "Θα με κλειδώσει σπίτι, λέει η γυναίκα μου, την Κυριακή". "Όχι", του λέω, "να μην σε κλειδώσει, φυσικά και θα πας να ψηφίσεις και θα ψηφίσεις Σαμαρά!". Με κοίταξε εμβρόντητος! Δεν το περίμενε! Ούτε που ξέρω αν τον έπεισα. Αλλά το τελευταίο "επιχείρημα" (που δεν ήταν επιχείρημα!) είχε μεγαλύτερη ισχύ, κατά πώς φαίνεται, από όλη την προηγούμενη παράθεση αληθινών επιχειρημάτων... Δεν ξέρω πώς αποφασίζει ο κόσμος. Πάντως δεν αποφασίζει με τη λογική. Α ρε Μακκιαβέλι, πόσα ήξερες εσύ! Τίποτε δεν διδαχθήκαμε. Τι να πω. Παραπέρα, σε άλλο κατάστημα, ακούω κυρία κάποιας ηλικίας και εμφανώς συντηριτικών πεποιθήσεων να λέει σε μια άλλη "ε, τι να πούμε, όλοι αναποφάσιστοι είμαστε". Αν ήταν ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑία δεν θα ήταν αναποφάσιστη, μόνον ΝΔτισσα μπορεί να είχε τέτοια στάση. Τι να της πεις αυτηνής. Δεν έχεις να τους πεις τίποτα. Όλη αυτή η ανοησία, όμως, δείχνει ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει. Μπορεί μαζικά να μας φωτίσει όλους ο Θεός να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Μίσος κατά του Σαμαρά μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει κανένας ενθουσιασμός κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο κόσμος πεισθεί έως σήμερα το βράδυ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, ίσα που μπορεί και να ψηφίσει την Κυριακή ως... αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ! Με τόσα που έχουμε δει! Ούτως ή άλλως, όσα βιώνουμε είναι πρωτοφανή. Ο Θεός βοηθός...

  • Hunter avatar
   Hunter @ Διογένης 23/01/2015 19:42:12

   Φίλτατε Διογένη, όσον αφορά τους "αναποφάσιστους", αυτούς που δεν θα ψηφίσουν καθόλου καθώς και αυτούς που θα "τιμωρήσουν" τη Ν.Δ δια της ψήφου στη Χ.Α, στο ΛΑ.ΟΣ κτλ., έχω να σου πω ότι μας έχουν τελειώσει προ πολλού τα επιχειρήματα υπέρ της Ν.Δ με τα οποία προσπαθούμε να τους "συνετίσουμε"... Εγώ πλέον στον περίγυρό μου επιχειρηματολογώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των "κομμουνιστικών" του σχεδίων, δεν επιχειρηματολογώ υπέρ της Ν.Δ... Δεν έχω επιχειρήματα υπέρ της Ν.Δ μετά τα τελευταία δυόμιση χρόνια...

   • Σωκράτης avatar
    Σωκράτης @ Hunter 23/01/2015 20:33:22

    Αγαπητέ Hunter Απλά σκέψου σε ποιά κατάσταση θα ήταν η Ελλαδα και κάθε Έλληνας ξεχωριστά, που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμισυ χρόνια. Και αμέσως θα βρεις θετικά επιχειρήματα υπέρ της ΝΔ ή επιχειρήματα να δικαιολογήσεις τά σφάλματα της κυβέρνησης. ( τα βαρίδια της συγκυβέρνησης και μόνο φτάνουν)

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Διογένης 24/01/2015 04:20:28

   Μισος κατα του Σαμαρα? Ας ειναι καλα ο Χ'νικολαου, ο Αιμιλιος, ο Λαζοπουλος και τα τρολ μισθομενα απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ εχασε την μαχη στον κυβερνοχωρο εδω και τουλαχιστον 2 ετη. Καθε προσπαθεια σοβαρη αντιμετωπισε επιθεση αποδομησης . Καθε στελεχος επιθεση βρωμικη απο τα ΜΜΕ. Σαμαρας, Βουλτεψη, Αδωνις, Κικιλιας, Στουρναρας, Βενιζελος, και τοσοι αλλοι εχουν φαει απιστευτη λασπη . Η δυναμη του υποδικου Κοντομηνα με τον Λαζοπουλο , οι Κουρηδες με τις φυλλαδες τους και σοβαροφανεις διευθυντες τα επαιξαν ολα για ολα για να ξελασπωσουν. Τωρα περιμενουν να πανε να εισπαρξουν τις επιταγες , τις συχνοτητες τα εργα και διαφημισεις. Κρατος ΜΜΕ διεφθαρμενων, κρατος επιορκων , κρατος πελατων. Κρατος που ξεχασε τι σημαινει η λεξη Δημοκρατια. Που η σωστη λεξη ειναι δημαγωγια, οχλοκρατια.... Αυτη ειναι η Ελλαδα του 2015. Κεντροαφρικανικη χωρα

   • Hunter avatar
    Hunter @ Ρεαλιστης 24/01/2015 04:33:09

    Ρεαλιστή, εγώ κινούμαι σε κεντροαφρικανικές χώρες επαγγελματικά. Εκεί δεν υπάρχει το χάλι που υπάρχει στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα υπάρχει ΑΝΑΡΧΙΑ, ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ κι ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ... Ειδικά η ΑΝΑΡΧΙΑ στην Αφρική είναι ανεπίτρεπτη...

    • Σωκράτης avatar
     Σωκράτης @ Hunter 24/01/2015 08:35:06

     Αγαπητέ Hunter Είμαι σίγουρος ότι επαγγελματικά είσαι επιτυχημένος στις κεντροαφρικανικές χώρες όπου επαγγελματικά και δεν υπάρχει το χάλι που υπάρχει στην Ελλάδα. Διαφωνούν βεβαίως μαζί σου όλα σχεδόν τα διεθνή ΜΜΕ. Αν ζεις στην Ελλάδα, η Ελλάδα σου έδωσε τις δυνατότητες, ως ευρωπαική χώρα ( με ΑΝΑΡΧΙΑ, ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ κι ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ..) να επιχειρείς εκεί. Αν ζεις εκτός Ελλάδας, κράτησε τις κρίσεις σου για τον εαυτό σου και άφησε τους "ιθαγενείς" ν΄αποφασίσουν για το μέλλον τους. Προς το παρόν δεν θέλουμε να γίνουμε κεντρική Αφρική

 11. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 23/01/2015 17:44:17

  Ώρα μάχης, ώρα αγώνα. Επαναλαμβάνω ένα σχόλιό μου, για την αριθμητική των εκλογών. Το προβάδισμα των 4 μονάδων (ας το δεχτούμε ως πραγματικό), μηδενίζεται με μετακίνηση 2 ψηφοφόρων στους 100. Δηλαδή το φοβερό προβάδισμα ανατρέπεται, αν στους 100 ανθρώπους του ευρύτερου κύκλου μας, πεισθούν και αλλάξουν άποψη 2-3. Είναι δύσκολο να το πετύχουμε, αν προσπαθήσουμε όλοι μέχρι την τελευταία ώρα; Αυτό το ξέρει καλά η άλλη πλευρά (παλιό ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ) και δίνει τη μάχη μέχρι τη τελευταία στιγμή πόρτα - πόρτα. Στον κύκλο των 100, υπάρχει ένας ανήμπορος ηλικιωμένος, ένας μοναχικός άνθρωπος, ένας άρρωστος, θα τον βρουν και θα τον φέρουν στην κάλπη. Αντίθετα η από δω πλευρά παραιτείται στο κρίσιμο τελικό φίνις, θεωρεί ότι κάποιοι άλλοι θα τρέξουν, η νίκη θα έλθει μόνη της ή δεν είναι αξιοπρεπές να πείσει αναξιοπαθούντες. Αγώνας λοιπόν, προσπάθεια να μετακινήσουμε ή να πείσουμε 2-3 αναποφάσιστους στους 100. Αυτός είναι ο απλός δρόμος της νίκης. Δεν αναφέρομαι καθόλου στην άρρωστη κατάσταση της αφόρητης εσωτερικής γκρίνιας. Τη θεωρώ κατώτερη των περιστάσεων. Κατανοώ όμως την δυσαρέσκεια, την απογοήτευση, καμιά φορά και την αγανάκτηση. Ακούω, ήδη, βάσιμα επιχειρήματα: οι άλλοι τρέχουν γιατί ξέρουν ότι από την επομένη θα πληρωθούν «τοις μετρητοίς». Εμείς μια ζωή αχθοφόροι, μια ζωή στο καθήκον, για να προκύψουν οι Αβραμόπουλοι που μόνο λαμβάνειν ξέρουν απ΄ αυτή την παράταξη. Και τι κομψότητα προχτές. Αφού άφησε τον Αλέξη να κάνει παιχνίδι 2-3 μέρες με πιθανή του υποψηφιότητά του για την Προεδρία, μας έκανε τη χάρη να κατέβει από Βρυξέλλες και να μας πει ότι η θεσμική του θέση δεν του επιτρέπει (του Αντιπροέδρου) να πάρει θέση για τις εκλογές. Μια ζωή λαμβάνειν απ΄ αυτό τον κόσμο. Του πέφτει λίγη η θέση και η καλοπέραση του Επιτρόπου, θέλει περισσότερα από τις πλάτες μας. Και ούτε μια δήλωση για αντίδωρο – δεν το επιτρέπει η θέση του. Και εγώ όσο και σεις αγανακτισμένος φίλοι. Αλλά τώρα διακυβεύονται πολλά. Μην αφήσουμε την πίκρα να γίνει ταφόπλακα για την Πατρίδα.

 12. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 23/01/2015 18:02:09

  Αγαπητε Φαηλο κατ'αρχας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, αν και δεν ψηφιζω Β ΠΕΙΡΑΙΩΣ εν τουτοις σου εστειλα πεσκεσι 3 ψηφους (Σαλαμινα μερια..) και ευχομαι να εισαι μεσα σε αυτη την πιο δυσκολη Βουλη μεταπολεμικως γιατι χρειαζομαστε ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ και οχι ρεμπεσκεδες του κερατα.. Θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι σε επαφες που εχω με Βορειο Ελλαδα (Ανατολικη Μακεδονια-Θρακη) φαινεται να υπαρχει αισθητη υπεροχη ΝΔ εναντι του αχταρμα ακροαριστερων σαλεμενων συνιστωσων του συριζα... Ανεξαρτητως ομως αυτου, σε περιπτωση που πανε ολα στραβα οπως λενε οι δημοσκοποι (ολοι τους πρωην κομμουνιστες) και η ακρα αριστερα βγει πρωτο κομμα την Κυριακη το βραδυ, τοτε απο ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ αρχιζει η κανονικη μαχη , ΜΕΣΑ και ΕΞΩ απο την ΒΟΥΛΗ.. Πρεπει να καθαρισει η παραταξη απο σουλατσαδορους πολιτικαντηδες της πορδης, απο ανευρα νουμερα του κερατα που για ιδεα εχουν mono την θεση που θα κατσει ο κωλος τους ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΩΜΟ ΜΕ ΩΜΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Αρκετα λαθη και παραλείψεις εγιναν απο την ηγεσια δυο χρονια τωρα , απο ΔΕΥΤΕΡΑ ξημερωματα ομως η μαχη πρεπει να ειναι αμειλικτη , ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ , ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ , ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ για την ακρα αριστερα, ΚΗΡΥΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ με βασικο συνθημα NO MERCY - NO PRISONERS.... γιατι καθε ΗΜΕΡΑ, καθε ΩΡΑ παραμονης της συμμοριας συριζα στην εξουσια θα ειναι ολεθρια για τον τοπο ..

  • Hunter avatar
   Hunter @ Νικηφορος Φωκας 24/01/2015 04:35:47

   ΆΨΟΓΟΣ!!! Μετά από δυόμιση χρόνια χάιδεμα και ντάντεμα της (ακρο)αριστεράς και των συνδικάτων, ήρθε ο καιρός να ξαναγίνουμε δεξιό κόμμα!

 13. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 23/01/2015 18:38:16

  Αγαπητέ Φαήλο,αν ο μακαρίτης τύχει κι είναι ντερμπεντέρης, όλοι οι δικοί το πανηγυρίζουνε το ξενύχτι, διότι μετά τα σαράντα θα λάβουνε την ευλογία του... Τώρα,όλοι όσοι θα το ρίξουνε Αλέξη,τα θέλουνε από πρίν στο χέρι,τα σηκώνουνε και τα μαξιλαρολιβανίζουνε,και μετά πάνε για το μνημόσυνο σιγουρεμένοι. Φοβούνται τα τελώνια λέει... Καλή επιτυχία και προσωπική και στην Παράταξή μας την Κυριακή.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κυθήριος 23/01/2015 19:07:28

   Χαχα! Έγραψες Κυθήριε!

 14. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 23/01/2015 20:55:07

  Ο πόλεμος, οι αληθινές κρίσιμες μάχες υπέρ πατρίδος, ιερών και οσίων, ξεκινάνε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και θα διεξαχθούν μεταξύ ΕΛΛΗΝΩΝ και μη Ελλήνων. Δε χρειάζεται άλλη εχθρότητα μεταξύ μας. Θα επικρατήσει το Εθνικό συμφέρον, όποιος και αν σταθεί στο τιμόνι. Λευκές επιταγές δεν δίνονται ποτέ και σε κανέναν. Καλή επιτυχία Φαήλο. Είσαι η μόνη Εθνικά υπερπολύτιμη ψήφος της Νέας Δημοκρατίας.

 15. Ρουμελιώτης avatar
  Ρουμελιώτης 23/01/2015 21:43:35

  Κύριε Κρανιδιώτη καλή προσωπική επιτυχία. Στο κυρίως τώρα η επερχόμενη ήττα έχει ονοματεπώνυμα και και πιστεύω να τα πούμε από δευτέρα με πιο καθαρό μυαλό....

 16. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 24/01/2015 02:20:35

  Αγαπητέ Φαήλο Αν έχεις τέτοιους "φίλους" σαν τον Ρουμελιώτη... τι να τους κάνεις τους εχθρούς..

  • Ρουμελιώτης avatar
   Ρουμελιώτης @ Σωκράτης 24/01/2015 16:54:45

   Θα ήθελα αν γίνετε να μου πεις τι επάγγελμα κάνεις και την ηλικία σου, γιατί για όλους εδώ μέσα έχεις και....μια απάντηση. Επειδή ....έχω ζήσει τη Ν.Δ. από τον Εθνάρχη και μετά έχω πάμπολλες εμπειρίες και βιώματα μέσα στο κόμμα. Υ.Γ. το επάγγελμα μου είναι μικρομεσαίος εμποράκος....

   • Σωκράτης avatar
    Σωκράτης @ Ρουμελιώτης 26/01/2015 10:32:11

    Ρουμελιώτης, έχω και για σένα απάντηση Τι σόι φίλος του Κρανιδιώτη είσαι όταν του εύχεσαι προσωπική επιτυχία ενώ προβλέπεις την αποτυχία του κόματός του Είμαστε μάλλον συνομίληκοι. Έχω ζήσει τη ΝΔ ώς απλός και άδολος οπαδός και ψηφοφόρος της Εσύ που κατά δήλωσή σου έχεις ... "πάμπολλες εμπειρίες και βιώματα μέσα στο κόμμα.." έχεις μερίδιο για την αποτυχία που προβλέπεις, οπότε τι να διορθώσεις; ΥΓ το επάγγελμά μου είναι ( μεσαίος) ελεύθερος επαγγελματίας

 17. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 24/01/2015 11:35:34

  Αγαπητέ κ Κρανιδιώτη , από καρδιάς ,καλή επιτυχία. Ελπίζω ο Ελληνικός λαός την ύστατη ώρα να δει την αλήθεια και να μη ρίξει την πατρίδα στα τάρταρα της αριστερής μπουρδολογίας. Ότι παράπονα μπορεί να έχει ο καθένας από τα πεπραγμένα της ΝΔ , τον τελευταίο καιρό, η επικράτησή της αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για την πατρίδα και για όσους πραγματικά την αγαπάμε. Η αυριανή μέρα είναι μέρα αγώνα και δεν έχει χρόνο και χώρο για τίποτε άλλο από την ΝΙΚΗ των Ελλήνων επί των απάτριδων Ελληνόφωνων.

 18. MCA avatar
  MCA 24/01/2015 12:00:06

  Κύριε Κρανιδιώτη σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία!΄Ατομα σαν εσάς πρέπει να είναι στο κοινοβούλιο. Το μέλλον είναι αβέβαιο. Ίσως ζήσουμε άσχημες καταστάσεις και εκεί θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.Δυστυχώς μεγάλος μέρος της πολιτικής ελίτ από όλες τις πολιτικές πτέρυγες είναι εκτός πραγματικότητας και ζουν στον δικό τους κόσμο. Η χώρα μας πρέπει να επιβιώσει και όχι να γίνει έρμαιο των τυχοδιωκτισμών των δυτικών συμμάχων, των ομόθρησκων Ρώσων, των φιλόδοξων Κινέζων και φυσικά των ΄΄αγαπημένων΄΄μας γειτόνων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα ΄΄μουσκέψει΄΄ στην οικονομία και εφαρμόσει τις μεταναστευτικές πολιτικές που υπόσχεται τότε δεν κινδυνεύουμε να γυρίσουμε στο 2010,αλλά στο 1946. Εσκεμμένα δεν έγραψα για εξωτερική πολιτική, γιατί εκεί ο Τσίπρας μας έχει μπερδέψει πολύ περισσότερο σε σχέση με τα οικονομικά. Για να μην γυρίσουμε λοιπόν 70 χρόνια πίσω πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι ενεργοποιημένοι μέσα στο κοινοβούλιο, που να είναι έτοιμοι για τις ειδικές αποστολές. Αυτήν τη δουλειά δεν μπορούν να την κάνουν οι αστοί, αλλά λαϊκοί άνθρωποι που ζουν στην πραγματικότητα και παράλληλα διαθέτουν την μόρφωση και τις γνώσεις που απαιτούνται για να ανταπεξέλθουν.

 19. panas avatar
  panas 24/01/2015 13:14:01

  Καλή επιτυχία. Αυτή η ευχή έχει για εμένα νόημα αν συνοδευτεί και με το "μηδέν άγαν...". Τότε θεωρώ πως θα έχει θετικό πρόσημο για τη χώρα.

 20. Maze avatar
  Maze 24/01/2015 15:04:04

  Αγαπητε Φαηλο, απο τα σαλονια τωρα στα αλωνια για την πραγματικη μαχη κατα αυτης της γαγγραινας που αλλοτριωνει την ελληνικη ψυχη απο το 1921 με το ´οικαδε" στην μικρ.εκστρατεια μεχρι

 21. Ρηνα avatar
  Ρηνα 24/01/2015 16:00:08

  Καλη επιτυχια Φαηλο, σε χρειαζομαστε μεσα στη Βουλη περισσοτερο απο ποτε.....

 22. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 24/01/2015 17:08:46

  Όταν πολεμάμε, οφείλουμε να ξέρουμε ποιός είναι ο εχθρός!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.