Όπως πάντα έτσι και τώρα τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος κύριε Τσίπρα…
15/06/2015 16:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όπως πάντα έτσι και τώρα τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος κύριε Τσίπρα…

Καλό λοιπόν θα είναι να ανησυχείτε

Γινόμαστε όλοι μήνες τώρα μάρτυρες σε ένα κακοφτιαγμένο θέατρο. Ή μάλλον καλύτερα μάρτυρες μιας σαπουνόπερας που λέγεται διαπραγμάτευση μιας και ένα θεατρικό έργο έχει πεπερασμένη διάρκεια ενώ αυτό που βλέπουμε έχει απελπιστικά πολλά επεισόδια.

Ζητώ από όλους σας προκαταβολικά συγνώμη γιατί εδώ και κάποιες μέρες έχω σταματήσει να παρακολουθώ την επικαιρότητα. Και τη ζητώ τη συγνώμη γιατί δεν μπορώ να σας πω αν ο Βαρουφάκης συμμετέχει ή όχι στη διαπραγμάτευση, πόσο φιλική ήταν η Μέρκελ με τον Τσίπρα κλπ. Άλλωστε πιστεύω πως δεν έχει καμία μα καμία σημασία πλέον.

Στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες κληθήκαμε να αποφασίσουμε δια καθολικής και μυστικής ψηφοφορίας κάτι. Αυτό το κάτι για το οποίο ψηφίσαμε ήταν αυτό που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ και η «αριστερά» για να κερδίσει. Ήταν η επιβίωση ενός κράτους το οποίο δεν θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει. Μια κατάσταση replay του «λεφτά υπάρχουν» όπου το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ (ή να πω ΚΙΔΗΣΟ;) ξεκίνησε το μνημόνιο με στόχο να διατηρηθεί το κράτος του και οι αργομισθίες των ημετέρων του εφαρμόζοντάς το παντελώς λάθος. Και το αποτέλεσμα του λάθους οδήγησε στην αυτονόμηση της κρατικής γραφειοκρατίας η οποία εξέλεξε τον Τσίπρα.

Αλλά η διατήρηση της ύπαρξης της κρατικής γραφειοκρατίας και των προνομίων της δεν υπήρξε ποτέ το πραγματικό ζητούμενο. Στην ουσία την 25η Ιανουαρίου κληθήκαμε να διαλέξουμε μεταξύ δύο προτάσεων για την πορεία της χώρας βραχυπρόθεσμα καθώς ουσιαστικά υπήρχαν μόνο αυτές οι δύο πάνω στο τραπέζι. Της πρότασης Σαμαρά και της πρότασης Βαρουφάκη. Πρόταση Τσίπρα προφανώς και δεν υπάρχει μιας και είναι εμφανές πια πως ο Τσίπρας άγεται και φέρεται από το άγχος το δικό του και του κόμματός του να γαντζωθούν στην εξουσία για να ανοίξουν και άλλες ΕΡΤ.

Η πρόταση Σαμαρά ήταν η πιστοληπτική γραμμή με τη διατήρηση πλεονασματικών προϋπολογισμών. Η αργή πλην όμως σίγουρη πορεία του κράτους με εγγύηση της χρηματοδότησης από την ΕΕ. Η άλλη πρόταση, του Βαρουφάκη, ήταν η σύναψη ενός τεράστιου αναπτυξιακού δανείου το οποίο θα φέρει την ανάπτυξη άμεσα. Η πρόταση Σαμαρά είχε λίγα μέτρα, τόσα ώστε να διατηρηθούμε πλεονασματικοί. Η πρόταση Βαρουφάκη όπως αποδεικνύεται έχει πολλά μέτρα έτσι ώστε οι δανειστές να πάρουν εγγυημένα πίσω το νέο δάνειο. Ένα νέο μνημόνιο με λίγα λόγια το οποίο θα το ονόμαζαν αναπτυξιακό πακέτο (ή Σ.Α.Ν.Ο κατά Βενιζέλο). Ο λαός στις εκλογές επέλεξε το δεύτερο, χωρίς βέβαια να ξέρει τις συνέπειές του. Εδώ δεν τις ήξερε ο Τσίπρας που υποτίθεται πως είχε προετοιμαστεί να γίνει πρωθυπουργός. Ο μόνος που ίσως ήξερε ήταν ο Βαρουφάκης αλλά αυτός δεν μας τις είπε. Κάτι ψέλλισε για δάκρυα και ιδρώτα αλλά μέχρι εκεί.

Κοιτάζοντας προς τα πίσω βλέπουμε πως η πρόταση Σαμαρά ήταν σαφώς καλύτερη. Φαντάζεστε ένα δάνειο 50 δις. Ευρώ στα χέρια αυτής της κυβέρνησης; Ή ακόμα καλύτερα φαντάζεστε ένα τέτοιο δάνειο στα χέρια του ελληνικού δημοσίου τομέα, της αυτονομημένης γραφειοκρατίας η οποία είναι ουσιαστικά η ίδια πριν και μετά το μνημόνιο; Πόσες καινούργιες ΕΡΤ, πόσοι διορισμοί πελατών υπουργών, πόσα σάντουιτς στη ΔΕΗ; Το new deal του Ρούσβελτ με το οποίο πιπιλίζουν το μυαλό του Έλληνα ψηφοφόρου είχε έργα υποδομής, όχι ΕΡΤ ούτε σάντουιτς κύριε Τσίπρα. Κάποιος θα πρέπει να σας το πει αυτό.

Αυτό όμως πέρασε πια. Πάει. Η πρόταση Σαμαρά, της πιστοληπτικής γραμμής, είναι αμφίβολο αν παραμένει στο τραπέζι ακόμα κι ως ενδεχόμενο. Το αναπτυξιακό πακέτο θα μείνει στην ιστορία ως Σ.Α.Ν.Ο, που το φάγαμε για να έχουμε πρώτη φορά «αριστερά». Έχει ξεκαθαριστεί urbi et orbi πως οι έξω συζητάνε μόνο ένα νέο μνημόνιο.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν και τι συμφωνία θα υπάρξει. Και τότε θα δούμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών του κ. Τσίπρα. Γιατί αυτό είναι που μένει στο τέλος. Γιατί από εκεί θα κρίνουν οι Έλληνες. Ό,τι κι αν μεταδώσει η ΕΡΤ σας.

Καλό λοιπόν θα είναι να ανησυχείτε. Όπως πάντα έτσι και τώρα τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος κύριε Τσίπρα…

Κάσσανδρος ο Κυανός

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΤ avatar
    ΤΤ 15/06/2015 19:05:56

    615 άνεργοι ΙΤ την ημέρα. 900 παράνομοι την ημέρα. Ιδού το αποτέλεσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.