Όλη η αλήθεια για την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ
31/07/2014 06:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλη η αλήθεια για την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

Μπορεί ο Βενιζέλος να εμφανίζεται ότι «κλέβει» πολλά από την εξουσία, για πρώτη φορά όμως στην ιστορία της η ΝΔ και χάρις στον Σαμαρά έχει καταφέρει να βάλει από κάτω τον προαιώνιο εχθρό

Στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης αυτό που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου ήταν το δίπολο Δεξιάς – Αριστεράς, όπως τουλάχιστον σχηματοποιήθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Τα πάντα κινήθηκαν γύρω από αυτό το σχήμα που είχε πολλές εξάρσεις και πολλές εντάσεις οι οποίες «πριμοδοτήθηκαν» από τον Εμφύλιο πόλεμο και τον εθνικό διχασμό που κράτησε δεκαετίες. Η διχαστική θεωρία των "δυο κόσμων" του Λαλιώτη.

«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Με τέτοια ψευτοδιλήμματα έκανε καριέρα ο Ανδρέας Παπανδρέου και στις δύο περιόδους που κυβέρνησε (1981 – 1989 και από το 1993 κι έπειτα). Και με κάτι τέτοια πασοκικά τεχνάσματα η ΝΔ ήταν πάντα από κάτω, ακόμη και αν δεν είχε καμιά σχέση με τα όσα έγιναν τα ταραγμένα χρόνια μετά τον Εμφύλιο.

Η ΝΔ ήταν αυτή που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη, που επιχείρησε να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον λαϊκισμό και το κομματικό κράτος. Αν και δεν τα κατάφερε καλά, εντούτοις στη Νέα Δημοκρατία οφείλονται πολλά από τα στοιχεία που έκαναν αυτή τη χώρα να προοδεύσει.

Κι όμως, η ΝΔ ήταν πάντα η «ουρά» του ΠΑΣΟΚ, η μονίμως ηττημένη με κάποια μόνο σημάδια αναλαμπής.

Εκτός από την περίοδο της ηγεμονίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όλα τα υπόλοιπα χρόνια κουμάντο στη χώρα έκανε το ΠΑΣΟΚ… και είδαμε ασφαλώς τα αποτελέσματα. Ορισμένα γεγονότα έχουν σημασία να υπενθυμιστούν για να φτάσουμε στο σήμερα.

Την περασμένη Κυριακή ο Σταύρος Ψυχάρης έγραψε στο Βήμα ότι ουσιαστικά ο "εθνάρχης" Κωνσταντίνος Καραμανλής «θυσίασε» τη ΝΔ προκειμένου να αποσπάσει τις 180 ψήφους που χρειαζόταν για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας διεύρυνση προς τα δεξιά και προς τα αριστερά. Παίρνοντας μαζί του ακόμη και τον Μητσοτάκη, που είδαμε που κατάντησε αργότερα τη ΝΔ. Και για να ανταμείψει την υπακοή του έκανε πρωθυπουργό τον Γεώργιο Ράλλη και όχι τον Ευάρωφ Αβέρωφ με αποτέλεσμα να ανοίξει διάπλατος ο δρόμος της εξουσίας στον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ το 1981.

Βεβαίως, εκείνη την περίοδο ο λαϊκισμός της «Αλλαγής» σάρωνε τα πάντα, οπότε δεν υπήρχαν και πολλά να διασωθούν για τη ΝΔ η οποία έκανε πολλά χρόνια να σηκώσει κεφάλι.

Έπρεπε να περάσει μια δεκαετία για να ξαναέρθει στην εξουσία με ένα ΠΑΣΟΚ όμως που όχι μόνο δεν είχε πεθάνει αλλά αντίθετα περίμενε τη ρεβάνς. Και με έναν Μητσοτάκη που έκανε τα πάντα για να ξαναπαραδώσει την εξουσία στον λαϊκισμό. Πέρασαν άλλα δέκα χρόνια προκειμένου να επανακάμψει η ΝΔ, αφού πρώτα ζήσαμε τον "εκσυγχρονισμό" του Σημίτη με την ένταξη στην ΟΝΕ και κυρίως με όλα τα λαμόγια που έφαγαν με χρυσά κουτάλια.

Μετά ήρθε η ώρα του Κώστα Καραμανλή ο οποίος λόγω ονόματος κατάφερε να μείνει στην εξουσία με νύχια και με δόντια πέντε χρόνια. Αλλά έκανε όλα τα λάθη που θα μπορούσε με αποτέλεσμα ξανά το ΠΑΣΟΚ να πάρει την εκδίκησή του με τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ και την μαμά του το 2009. Το ΠΑΣΟΚ όπως πάντα ήταν εκεί, ισχυρό και πάντα με τη γνωστή δόση λαϊκισμού συνδεδεμένη με τη διαπλοκή με τα μέσα ενημέρωσης και διάφορους επιχειρηματίες.

Όσο για τη ΝΔ; Πεθαμένη ξανά, διαιρεμένη και στα μετόπισθεν. Έπρεπε να έρθει ένας «ξένος», ένας παρίας της πολιτικής όπως θέλησαν κάποιοι να τον κάνουν, για να ξανακάνει δυνατή τη ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς παρέλαβε ένα κόμμα διαλυμένο, με τις φατρίες και τις οικογένειες να κάνουν κουμάντο. Και με μια οικονομική κρίση που δεν είχε γνωρίσει ποτέ άλλοτε ο τόπος.

Τώρα, όμως, χάρις στον Σαμαρά η ΝΔ είναι από πάνω ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι διαλυμένο, ανύπαρκτο. Και μπορεί ο Βενιζέλος να εμφανίζεται ότι «κλέβει» πολλά από την εξουσία αλλά δεν είναι έτσι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΝΔ έχει καταφέρει να βάλει κάτω τον προαιώνιο εχθρό. Τον έχει μαζί του μεν αλλά υποταγμένο. Ούτε εκλογές δεν τολμούν να ζητήσουν γιατί ξέρουν στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα υπάρχουν την επόμενη ημέρα. Μπορεί να παίρνει κανένα υπουργειάκι, μπορεί να παίζει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, μπορεί να γλιτώνει τα ειδικά δικαστήρια, όμως, ο Βενιζέλος ξέρει ότι επιβιώνει με λίγο αέρα που του απέμεινε. Κι ότι το αντίπαλον δέος, η… επάρατη δεξιά κυβερνά ένα ρημαγμένο καράβι, το έχει βάλει στον ίσιο δρόμο και του δίνει ελπίδα στην καταιγίδα.

Ο Σαμαράς είναι ένας καπετάνιος που ξεκίνησε χωρίς καμιά βοήθεια, με ελάχιστους ναύτες αλλά κρατάει γερά το τιμόνι. Είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Έχει μια καλή σχέση με τους καραμανλικούς, έχει τελειώσει με τη φαμίλια του Μητσοτάκη, έχει όλους τους μνηστήρες και δελφίνους να δουλεύουν γι’ αυτόν χωρίς να του βάζουν τρικλοποδιές. Διότι προέχει η σωτηρία της πατρίδας.

Λένε ότι η ΝΔ έχει 20%, επομένως δεν πρέπει να είναι χαρούμενος ο Σαμαράς επειδή μίκρυνε το κόμμα. Γιατί δε βλέπουν τι κάνει ο εχθρός; Ο Τσίπρας που θα έπρεπε να έχει 50% με τα όσα υπόσχεται δεν μπορεί να πείσει ούτε τους αριστερούς. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, η Κεντροαριστερά πελαγοδρομεί ενώ οι περιθωριακοί της δεξιάς ψάχνουν ακόμη να δουν τι θα κάνουν στη ζωή τους.

Έχει κάνει λάθη η ΝΔ; Ασφαλώς και πολλά. Όμως όποιος δεν κάνει λάθη στη ζωή δεν είναι τέλειος, είναι απλά νεκρός. Ο Σαμαράς ξέρει ότι με λάθος επιλογές, με πισωγυρίσματα και με συμβιβασμούς θα πορευτεί στο μεγάλο του στόχο. Τη Νέα Ελλάδα που θέλει να δημιουργήσει. Αυτήν που δεν θα διακινδυνεύει να διαλυθεί στα ψευτοτεχνάσματα και στα ψευτοδίπολα που πλήγωσαν την Ελλάδα. Αυτήν που θα έχει μαζί της τους πραγματικούς πατριώτες οι οποίοι θα κοιτάνε το καλό της χώρας κι όχι την πάρτη τους.

Θα τα καταφέρει; Αν δεν τα καταφέρει ο Σαμαράς τότε ο επόμενος θα αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Μια Ελλάδα που θα είναι διαφορετική… προς το χειρότερο φυσικά.

Αν όμως τα καταφέρει τότε θα είμαστε όλοι πιο περήφανοι και σίγουρα πιο… Έλληνες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Chr avatar
  Chr 31/07/2014 08:37:41

  Η ΝΔ αναγκαστικά (Λόγω τεχνογνωσίας....) απορρόφησε το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ .Στουρναρας ,Καραβίτης (πρώην δκτης στατιστικής υπηρεσίας και νυν εμπνευστής του φόρου ακινήτων) και τα υπόλοιπα παιδιά από την ιστορία του χρηματιστηρίου ,των ολυμπιακών αγώνων κτλ. Δεν εχει προφανώς τίποτε το φιλελεύθερο . Βασίζεται στο τραστ των τραπεζών και στα ισχυρά κέντρα εξουσίας των Βρυξελών. Το ίδιο τράστ μετέτρεψε το χρέος της Ελλάδος σε διακρατικό για να διασωθούν οι τράπεζες Γερμανίας ,Γαλλίας .Για να μην ξεχνιόμαστε ..... Το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το γνωρίζουμε .Εάν συμφέρει τα κέντρα να κρατήσουν την Ελλάδα μπορεί να παραταθεί για 10-20 χρόνια αυτή η κατάσταση οχι αναγκαστικά με τα ίδια πολιτικά σχηματα ,εφ΄όσον βέβαια δεν υπάρξει ατύχημα. Εάν δεν είναι εφικτό το πολιτικό σύστημα και σε επίπεδο προσώπων θα εξαφανιστεί....

 2. ΆλυτηΕξίσωση avatar
  ΆλυτηΕξίσωση 31/07/2014 09:25:55

  O...προαιώνιος εχθρός (με τον κομματικό συρφετό βδέλλα), εάν δεν είχε ακόμα και σήμερα την ευκαιρία να παρασιτεί, να ρουσφετολογεί και να ''αθωώνεται'' προστατευμένος και καλυπτόμενος εντός των θυλάκων που διατηρεί στον κρατικό μηχανισμό, θα είχε ήδη εξαφανιστεί. Δυστυχώς διασώθηκε και τολμάει με θράσος να έχει λόγο στα τεκταινόμενα, διεκδικώντας ρόλο και στα μελλούμενα. Εγώ, δεν το λέω πάντως ετούτο και θρίαμβο …..

 3. Yet avatar
  Yet 31/07/2014 09:54:37

  Στην πολιτική οι ''προαιώνιοι εχθροί'', αποτελούν φτηνό χάμπουργκερ, προορισμένο για τον πεινασμένο όχλο. Μονάχα ακριβά συμφέροντα, χρήσιμες ισορροπίες και συμφέρουσες ανταλλαγές υπάρχουν.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Yet 31/07/2014 10:11:24

   Ο Μάρξ πέθανε, ο Λένιν το ίδιο και οι υπόλοιποι αντιγράφουν

   • Yet avatar
    Yet @ Factorx 01/08/2014 08:07:32

    Ο Μαρξ πέθανε κι ο Λένιν το ίδιο, η φτηνή προπαγάνδα όμως, ...αντιστέκεται ακόμα. Που θα πάει όμως; Θα ξυπνήσουν κι οι εναπομείναντες κοιμισμένοι.

 4. manowar avatar
  manowar 31/07/2014 10:09:09

  Παιδιά, δεν θέλω να σας χαλάσω το όνειρο, αλλά ζούμε το τέλος της περιόδου Σαμαρά. Ένα - ένα το πιόνια έχουν πάρει θέση και αναμένεται η οριστική τελική επίθεση του Καραμανλή. Τα δεδομένα είναι απτά:
  Οι αποφάσεις των δικαστηρίων, που τόσο καιρό τις μπλοκάρανε όσο μπορούσαν, άρχισαν να δικαιώνουν το κατά τη γνώμη μου καλύτερο πολιτικό που πέρασε από την χώρα τον Κωστάκη Καραμανλή.
  Έχουμε τη δικαίωσή του τόσο για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, όσο και για τα πειραγμένα στατιστικά των Γεωργίου - Παπακων/νου τα οποία σε ανύποπτο χρόνο αποδέχθηκε ως σωστά ο Σαμαράς.
  Η αντεπίθεση του Καραμανλή, έχει σαν μπροστάρη αυτή τη στιγμή τον Προκόπη Παυλόπουλο.
  Αυτός πέτυχε την ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την απομάκρυνση του υπόδικου Γεωργίου για την οποία τόσο καιρό έκανε τον ανήξερο ο Σαμαράς. Δεν είναι δε τυχαίο ότι μετά από τόσο καιρό, προχθές "θυμήθηκε" η δικαιοσύνη να ελέγξει την σύμβαση του C4I και αυτό για να τρομάξουν τον Παυλόπουλο, τον οποίο τον θέλουν υπόδικο για να σταματήσει να ενοχλεί. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούν.
  Η κατάρευση των "δελφίνων" της Ν.Δ. είναι εκκωφαντική.
  Η Μπακογιάννη ικέτευε τον Σαμαρά να την κάνει επίτροπο, για να διασωθεί για 5 χρόνια, αλλά ο Σαμαράς έσωσε τον άλλο δελφίνο τον Αβραμόπουλο, ελπίζοντας να του το ανταποδώσει στο μέλλον, όταν οι ίδιοι μέσα στη Ν.Δ. ξεκινήσουν το αντάρτικο μετά την ανάληψη του κόμματος από τον Κ. Καραμανλή. Δεν ξέρουν οι καημένοι ότι δεν υπάρχει θέση για αυτούς πλέον στη Ν.Δ. Τα ποντίκια το ξέρουν, γι' αυτό και εγκαταλείπουν το καράβι. Με την επιστροφή του Καραμανλή στα πράγματα, θα πέσουν όλα τα κεφάλια των αχάριστων στη Ν.Δ. Το ίδιο τρέμει και το ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχνάμε ότι όταν ο Σαμαράς ψήφιζε για την παραπομπή μόνο του Παπακων/νου σε εξεταστική, 80 βουλευτές προσκείμενοι στον Καραμανλή ψηφίσαν για την παραπομπή όλων (Βενιζέλου, Παπανδρέου). Είναι απόλαυση να βλέπεις ότι αυτή η χώρα δεν βγάζει μόνο εφιάλτες, αλλά έχει και μαγιά να δίνει ηγέτες στα πρότυπα του Πούτιν, που ανέλαβε την Ρωσσία ρημαγμένη από το ΔΝΤ και τους προδότες πολιτικούς και την έκανε υπερδύναμη.
  Αυτό είναι και το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια του Καραμανλή.

  • Decimus Maximus avatar
   Decimus Maximus @ manowar 31/07/2014 10:30:46

   Τρίφυλλο Καρδίτσας, ή Καλαμάτας παίρνεις μεγάλε; Σε ποιο από τα γραφεία που είναι γύρω από την Μαβίλης τα γράφετε αυτα; Το αμερικανικό ή το ελληνικό; Σε περίπτωση πάντως που το ξέψασες ο Καραμανλής σας εγκατέλειψε ηρωϊκά το 2009 τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος. Αντε πια με τους τεχνητούς μύθους

   • Seagull avatar
    Seagull @ Decimus Maximus 31/07/2014 11:04:00

    Προφανώς καπνίζει ότι και εσύ, γιατί τον κατηγορείς, έτσι είναι το σκάκι, τα πιόνια πρέπει πάντα να είναι σε ετοιμότητα να μπουν σε κίνηση. Χθες Καραμανλής, σήμερα Σαμαράς, είχε και ολίγο ΓΑΠ η παρτίδα, μετακινήθηκε βιαίως το πιόνι, μπορεί να έχει και ολίγον Τσίπρα, δεν ξέρουμε θα δούμε τι έχουν στο μυαλό τους αυτοί που μετακινούν τα πιόνια.

    • Decimus Maximus avatar
     Decimus Maximus @ Seagull 31/07/2014 21:24:32

     Πολύ συνωμοσία διαβάζεις. Ποιό σκάκι και μακακίες; Ο Σημίτης διόγκωσε το χρέος του Ανδρέα με την ΟΝΕ και τους Ολυμπικούς, Καραμανλής κατέγραψε το χρέος με τον Αλογοσκούφη του είπαν να την κάνει, ήρθε ο ΓΑΠ και νομιμοποίησε το χρέος και τρέχει ο κακομοιρης ο Σαμαράς να σώσει την χώρα για να τα ακούει απο κάτι ηλίθιους με χλαμύδες και δικαίωμα ανώνυμης γνωμης

     • Seagull avatar
      Seagull @ Decimus Maximus 01/08/2014 08:11:17

      Ουπς, άλλο είπα, άλλα λες, anyway, άξιζε να γίνει πρωθυπουργός της χώρας ο ΓΑΠ? ή μήπως δημιουργήθηκαν εντέχνως όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει? Με αυτή την έννοια σχολίασα, εσύ έκανες την τρίχα τριχιά. Από την άλλη μπορεί εγώ να διαβάζω για συνωμοσία αλλά το 2010 με χρέος 120% και κάτι του ΑΕΠ οι αγορές μας έκλεισαν τις στρόφιγγες, φέτος με 170% και βάλε μας τις άνοιξαν, δειλά έστω. Αν και αυτό είναι συνωμοσία, τότε τι να πω.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ manowar 31/07/2014 11:28:16

   Ο Καραμανλής θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη;Για πες.Διότι εάν δεν το κάνει θα ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα. Στο Στρασβούργο στο ευρωκοινοβούλιο υπάρχει "γέφυρα Καραμανλή" προς τιμήν του θείου.Όλος ο μύθος Καραμανλής βασίζεται στην ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ και πιστεύεις ότι ο ανηψιός θα κινηθεί αντιευρωπαικά για να ακυρώσει τα πάντα; Βατοπέδια και στατιστικά δεν σημαίνουν τίποτα για τις σημερινές οικονομικές αναγκαιότητες.

   • manowar avatar
    manowar @ ψυχραιμια 31/07/2014 12:47:42

    Να σε διορθώσω λέγοντας ότι ο μύθος του θείου Καραμανλή, χτίστηκε την ημέρα που όλη η Αθήνα τον περίμενε στο αεροδρόμιο να κατέβει, γιατί όλοι τότε ήξεραν ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από το τέλμα που την είχαν ρίξει οι αναταραχές που προκαλούσε η Ένωση Κέντρου και η Χούντα που ήρθε. Αυτό θα γίνει και τώρα. Ο Καραμανλής ο νεώτερος είναι ανώτερος του Θείου του. Ο Θείος εφάρμοσε στην ζωή του την πεπατημένη "Ανοίκομεν εις τη Δύση". Ο νεώτερος έφερε ένα νέο δόγμα στην Ελληνική εξωτερική πολιτική: "Μπορούμε να ανοίκομεν το ίδιο και στη Δύση και στην Ανατολή". Το τι θα κάνει ο Καραμανλής όταν έρθει το ξέρει ο ίδιος, εσύ όμως διαπιστώνω ότι έχεις ποτιστεί με την προπαγάνδα ότι πρέπει να προσκυνήσουν όλοι στα Μνημόνια. Δεν είναι έτσι. Όλες οι χώρες που διασώθηκαν από τα νύχια του ΔΝΤ εφάρμοσαν τα ακριβώς αντίθετα και πέτυχαν ανάπτυξη. Τα Βατοπέδια και τα στατιστικά ήταν σημαντικά για τις σημερινές οικονομικές αναγκαιότητες διότι έτσι επιτεύχθηκε η απομάκρυνση Καραμανλή και μας έβαλαν στα Μνημόνια. Αν μη τι άλλο, οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος σε βάρος του λαού μας δεν πρέπει να τιμωρηθούν? Δεν πρέπει οι προδότες και οι συκοφάντες να λογοδοτήσουν? Και να μην ακούσω κουλτουριάρικα ότι "οι πολιτικοί κρίνονται από το λαό στην κάλπη".Ως προς τα επικριτικά σχόλια που μου έγραψαν, θεωρώ ότι η σιωπή είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος αν δεν έχει κάτι εποικοδομητικό να συμπληρώσει ή κάποιο επιχείρημα να αντιπροτείνει προς όφελος των αναγνωστών. Αυτό εκτιμώ και στον FactorX για τη στάση του στη δική μου σε σχέση με τις άλλες αναρτήσεις που προηγήθηκαν.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ manowar 01/08/2014 07:55:59

     Η μεταφυσική πίστη σε πρόσωπα δεν οδηγεί πουθενά. Πως λειτουργούσε το κράτος επί του ανώτερου νεότερου Καραμανλή;Δανειζόταν χρήματα από τις αγορές.Είχε βαθμολογία Α- και έπαιρνε εύκολα με χαμηλά επιτόκια καλύπτοντας όλες τις ανάγκες. Σήμερα αυτό δεν είναι δυνατόν.Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχει καταστραφεί.Ακόμη και εάν δεχθούμε ότι σε τίποτε δεν φταίει ο "ανώτερος" Καραμανλής Β΄και για όλα φταίει ο Παπανδρέου δεν αλλάζει το αποτέλεσμα : δεν μπορείς να έχεις λεφτά όπως παλιά.Είτε ήταν σκάνδαλο το Βατοπέδι είτε δεν ήταν,είτε ήταν καλός ο αγωγός στη Θράκη είτε όχι,είτε ήταν συνωμοσία η δολοφονία Γρηγορόπουλου είτε όχι είτε όλα όσα μπορείς να φαντασθείς τα όσα έγιναν δεν είναι αντιστρέψιμα γιατι δεν μπορεί το ελληνικό Δημόσιο πια να βγει και να ζητήσει 15 δις με επιτόκιο 3% και να τρέξουν οι διεθνείς τράπεζες να του τα δώσουν όπως το 2007. Άρα οι νοσταλγοί της πενταετίας νοσταλγούν κάτι που δεν μπορεί να επανέλθει.Αυτοί μπορεί να μην το ξέρουν,ο ίδιος όμως ο Καραμανλής και οι σύμβουλοί του το ξέρουν καλά.Γιαυτό δεν θα κάνει καμμιά κίνηση που να γκρεμίσει το μύθο του.Οπότε θα περιμένεις πολύ. Πρέπει πρώτα να καθαρίσει ο Σαμαράς ή κάποιος άλλος με τα μνημόνια και μετά κατά το 2020 να ξανασκάσει μύτη ο σέβομαι τους αγώνες της αριστεράς.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ manowar 31/07/2014 22:24:50

   Και μετά ..ξύπνησες.. για troll καλούτσικος είσαι.. προσπάθησε λίγο ακόμη Κακόμοιρη Ελλάδα, κακόμοιρη ΝΔ Ε ρε Σαμαράς που μας χρειάζεται...

 5. airman avatar
  airman 31/07/2014 17:43:09

  "Έχει κάνει λάθη η ΝΔ; Ασφαλώς και πολλά." Πέρα από το πόσα - λιγότερα ή περισσότερα - λάθη έχει κάνει μέχρι σήμερα, τα οποία χρήσιμο είναι να αποτελέσουν διδάγματα, το ζητούμενο είναι εάν και πόσα έχει περιθώριο να κάνει ακόμα! Μάλλον δεν έχει!

 6. νικ avatar
  νικ 31/07/2014 19:58:13

  η μια κ μονη εξεταστικη για το μνημονιο θα γινει ?

  • GregA avatar
   GregA @ νικ 31/07/2014 21:07:29

   Τώρα, ψήνεται. Γιατί την πρώτη φορά άρπαξε και την ξανακάναμε γι' αυτό άργησε. Κάνε λίγο υπομονή.

   • Decimus Maximus avatar
    Decimus Maximus @ GregA 31/07/2014 21:28:18

    Σοβαρά έ; Να μείνει η χώρα ακυβέρνητη για να γίνει η εξεταστική. Δώστε αυτοδυναμία στον Σαμαρά και θα γίνει

    • GregA avatar
     GregA @ Decimus Maximus 01/08/2014 08:51:37

     Σοβαρότατα. Η θεωρία του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", δεν είναι πάντοτε σωστή, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε πολιτικούς ελαστικής ηθικής και κυρίως αμφισβητούμενης εθνικής συνείδησης. Καλύτερα ακυβέρνητο το καράβι, παρά με λοστρόμο και το μισό πλήρωμα να έρχονται από πειρατικό.

     • Κυνας avatar
      Κυνας @ GregA 01/08/2014 12:28:41

      Μακαρι να'ταν απο πειρατικο..... Τουλαχιστον θα'ξεραν απο ιστιοπλοϊα και θα'χαν αρκετο νιονιο να καταλαβουν οτι αν παει στον πατο το καραβι πανε και αυτοι , αυτοι ομως ειναι στεριανοι λησταρχοι. Εμ δεν ξερουν απο καραβι , εμ εχουν προταιρεοτητα να γεμισουν τις τσεπες τους πρωτα.

 7. kostas avatar
  kostas 01/08/2014 03:07:22

  80΄s και 90΄s. Αμέτρητοι οι καβγάδες μου με ΠΑΣΟΚΟΥΣ. Ατελείωτες ώρες αφισοκόλλησης. Τα θυμάμαι τώρα και μουτζώνω τον εαυτό μου. Το ΠΑΣΟΚ πάει με όλα! Θα είναι στην επώμενη κυβέρβηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη.

 8. νικ avatar
  νικ 01/08/2014 08:21:21

  αν δεν ειχε κανει στροφη? ο Σαμαρας ,θα ειχε 50% κ αυτοδυναμια!!! παρολα αυτα επειδη ειμαι κ λιγο βλακας ,στην Γερμανια πχ οταν εχουν σκανδαλα τι κανουν ? τα θαβουν για να μην διαταραχτει η κυβερνητικη σταθεροτητα? λυπαμαι αλλα αυτο δεν ειναι δημοκρατια, η χωρα μας θα παει μπροστα μονο με δικαιωσυνη που εχει εκλειψει , κ οχι με το να τα θαβουμε οταν μας συμφερει ....

 9. ΝΑ avatar
  ΝΑ 01/08/2014 08:59:51

  Γκρίνια έχει πέσει, εξελίξεις αναμένονται...

 10. Nik avatar
  Nik 01/08/2014 13:13:00

  Εν τω μεταξύ και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα ωραία, οι ΠΑΝΤΕΣ με πρωτοφανή ομοψυχία ψηφίζουν μέτρα διάλυσης της ζωής του Έλληνα στο όνομα της σωτηρίας της Ελλάδος(;).

 11. protovoulia avatar
  protovoulia 01/08/2014 16:06:12

  Καλά όλα αυτά μου γράφεις αλλά το 2009 η διαλυμένη ΝΔ πήρε 33% και τον Μάιο του 2012 η δυνατή ΝΔ πήρε 18,9% και τον Ιούνιο 29% υπολειπόμενη από ποσοστά του 2009

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.