Όλα σικέ!
22/01/2015 07:30
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα σικέ!

Η διαχρονική γοητεία των απατεώνων της Αριστεράς. Από το κούρεμα του Χρέους στο χτένισμα του Χρέους

«Πρόεδρε, εσύ λες θα τα βάλεις με τη Μέρκελ και δεν μπορείς να κάνεις καλά τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας;»

Στέλιος Μανωλάς στον Αλέξη Τσίπρα

Τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70, κατά τη θερινή ανάπαυλα του πρωταθλήματος, στα γήπεδα ανά την Επικράτεια γινόντουσαν αγώνες ελευθέρας πάλης, το λεγόμενο «κατς».


Διοργανώνονταν από ατζέντηδες και τις πατρονάριζαν οι αθλητικές εφημερίδες καθώς, καλοκαίρι καιρό, ύλη εκτός από φημολογία για παραμυθένιες μεταγραφές δεν υπήρχε. Ήταν ένα υβρίδιο μεταξύ αθλήματος και θεάματος, το ελληνικό αντίστοιχο του αμερικανικού Professional Wrestling. Τελευταίο αντιπροσωπευτικό δείγμα των πρωτοπαλαιστών της εποχής εκείνης υπήρξε μετέπειτα ο Απόστολος Σουγκλάκος, με το θάνατο του οποίου εξέπνευσε και το είδος.

Οι εφημερίδες δημιουργούσαν «κλίμα» ώστε να προσελκύεται κοινό και να κόβονται εισιτήρια. Με αναλυτικές περιγραφές των αγώνων και με πηχυαίους τίτλους του τύπου «Ο Αττίλιο παίρνει απόψε εκδίκηση από τον θηριώδη Ρασπούτιν».

Αγωνιστικοί κανονισμοί δεν υπήρχαν. Και όσον αφορά στη διεξαγωγή και στην έκβαση, τα περισσότερα στο λαϊκό αυτό θέαμα ήταν σκηνοθετημένα. Γι’ αυτό η γοητεία του μετεωριζόταν ανάμεσα στην πλάνη, την γνώση ότι το θέαμα ήταν στημένο, και την αλήθεια, το αίμα που έτρεχε στο ρινγκ.

Όμως όπως σε όλα τα κατά συνθήκην ψεύδη με τα οποία λειτουργεί η κοινωνία, υπήρχαν δεσμεύσεις τήρησης των προσχημάτων. Ο κόσμος γνώριζε ότι τα δήθεν θανάσιμα κεφαλοκλειδώματα κάθε άλλο παρά τέτοια ήταν. Αλλά δεν ανεχόταν την εμφανή κοροϊδία, την πάλη «αέρος-αέρος», τις προκλητικά άσφαιρες συμπλοκές.

Κάπως έτσι, μερικά βράδια η δυσαρέσκεια για το κραυγαλέα στημένο θέαμα προκαλούσε επεισόδια, με τους θεατές να απαιτούν δια της βίας «τα λεφτά μας πίσω».

Ήταν το επόμενο πρωί ενός τέτοιου βραδιού που οι περαστικοί διάβασαν στον τοίχο του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το σύνθημα «ΚΑΤΣ=ΑΠΑΤΗ - ΟΛΑ ΣΙΚΕ!». Που έμεινε στην ιστορία ταυτόσημο του αθλήματος.

Όμως, το σκηνοθετημένο θέαμα με σκοπό την εξαπάτηση του κοινού μπορεί να εξέλιπε με το κατς, αλλά βρήκε τη θριαμβευτική του μετενσάρκωσή στην ελληνική Αριστερά. Γι’ αυτό, όποτε βλέπω συνεντεύξεις του Τσίπρα όπου εξαπολύει αόρατα χτυπήματα κατά της Γερμανίας, όταν με σκηνοθετημένα βαρύγδουπο ύφος δίνει απαντήσεις «αέρος-αέρος», νοιώθω την παρόρμηση να πάρω σπρέϋ και να γεμίσω τους τοίχους με το σύνθημα «Τσίπρας ίσον Απάτη – Όλα σικέ!».

Δεν διακατέχομαι ούτε από αφοριστική διάθεση ούτε από προσωπική δυσανεξία απέναντί του. Απλά έχει υπερβεί ασύγκριτα τα όρια της κοροϊδίας του κοινού, δείχνοντας ότι δηλώνει μεν αριστερός αλλά έχει υιοθετήσει το «δόγμα» του Αδόλφου : οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό.

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της Πολιτικής είναι η ερμηνεία της μέσα από την χαρακτηρολογία. Έχετε γνωρίσει απατεώνες; Είναι τα καλύτερα παιδιά. Απλοχέρηδες, ευφυείς, γοητευτικοί. Δεν θα σας αφήσουν ποτέ να πληρώσετε λογαριασμό. Μόνο που μια ανύποπτη στιγμή, μεσημεράκι, θα σας πάρουν τηλέφωνο και θα (προσπαθήσουν να) σας πείσουν ότι για μια απίθανη αιτία δεν μπορούν κάνουν ανάληψη από τους ύψους εκατομμυρίων τραπεζικούς τους λογαριασμούς και γι’ αυτό «μού δίνεις ένα χιλιάρικο, θα στο επιστρέψω αύριο, να πάρω τη Mercedes από το σέρβις στο συνεργείο;» Αν το πιστέψετε, ξεχνάτε το χιλιάρικο.

Αυτή είναι η ερμηνεία για την διαχρονική απήχηση στη μάζα των απατεώνων της Αριστεράς.

Ανδρέας : Ελληνικέ Λαέ, οι βάσεις φεύγουν …μένοντας!
Γιώργος : Λεφτά υπάρχουν!
Και τώρα, η πολιτική τους συνέχεια, ο κύριος «Κουρεύω χρέη!»

Που υποτίθεται με την σύμπραξη των Ισπανών Podemos θα γίνει ένας πανίσχυρος «Κουρέας της Σεβίλλης» για τα χρέη του ευρωπαϊκού Νότου.

Πάνω από 50% είπε τις προάλλες στον Χατζηνικολάου ότι θα κουρέψει το Χρέος. Κιμπαριλίκια.

Αν ο Τσίπρας έλεγε, ακούστε, έχω το εξής σχέδιο :
Αποχωρούμε από την Ευρωζώνη. Μέχρι να σταθούμε, συμφώνησα να μου δίνει τζάμπα πετρέλαιο και αέριο ο Πούτιν. Τρόφιμα και χαρτί υγείας θα μου στέλνει ο Μαντούρο. Εμπορεύματα και μπιχλιμπίδια συμφώνησα να μου στέλνει τζάμπα η Κίνα. Φάρμακα η Κούβα. Θα βάλω τη Ραχήλ διοικητή στο Νομισματοκοπείο να τυπώνει αβέρτα Ραχηλιάρικα. Και, η Λουφτβάφε ανύπαρκτη είναι, τους καλυτέρους πιλότους έχουμε, με τα τελευταία μας ευρώ αγοράζουμε καύσιμα, ζητάω βάση μεταστάθμευσης από τη Σερβία, και πάμε να βομβαρδίσουμε το Μόναχο, να τους επιβάλουμε να μας κουρέψουν το Χρέος.

Θα έπαιρνα το σχέδιο του και τον ίδιο στα σοβαρά – κυρίως βασιζόμενος στην διατροφική επάρκεια που θα μας εξασφάλιζε ο Μαντούρο.

Αλλά όταν λέει ότι θα επιτύχει κάτι που δεν μπορεί να επιβάλει δια της στρατιωτικής ή οικονομικής ισχύος, τον λέω «απατεώνα». Τελεία.

Wolfgang Münchau στους Financial Times : ο μόνος τρόπος για να αναδιαρθρώσει η Ελλάδα το χρέος της θα είναι φεύγοντας από την Ευρωζώνη.

Δηλώνοντας ο Τσίπρας ότι θα παραμείνουμε εξάπαντος στην Ευρωζώνη, δηλώνει ότι αποδέχεται το παιγνίδι τους όρους του οποίου έχουν καθορίσει και ορίζουν άλλοι. Σαν να παίζεις πόκερ και να λες με ένα ζευγάρι εννιάρια θα κερδίσεις το καρέ του άσσου. Έχει ήδη ακυρώσει τη μπλόφα του, την οποία μπορεί να «δει» η Μέρκελ. Γι’ αυτό οι Γερμανοί προτιμούν τον Τσίπρα, γιατί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη γοητεία που έχουν οι απατεώνες.

Με τον πρώτο, τον Ανδρέα, η Ελλάδα υπερδανείστηκε γενόμενη έτσι υποχείριο. Με τον δεύτερο, τον «Λεφτά υπάρχουν!» κατάφεραν Γερμανοί και Γάλλοι σε 10 μήνες το 2009-2010 να ξεφορτωθούν 70 δις ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι τράπεζες τους.

Με τον τρίτο, θα καταφέρουν να ελέγχουν την Ελλάδα για καμιά εκατοστή χρόνια. Γιατί όπως βλέπετε, όσο πλησιάζει η Κυριακή ο Φίγκαρο της Κουμουνδούρου ανακρούει πρύμναν για βαθύ κούρεμα και μιλά για «τακτοποίηση», «επιμήκυνση», δηλαδή χτένισμα. Σίγουρα και βαφή, δηλαδή παρελκυστική ρητορική και ορολογία, για να καλυφθεί η κυβίστηση στα μάτια του ελληνικού λαού.

Ερώτηση κρίσεως γι’ αυτούς που σκέφτονται να τον ψηφίσουν :
Όταν ένας εξαπατά στο μέγιστο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν θα εξαπατήσει και στα υπόλοιπα;

Για να βοηθηθείτε στην απάντηση ρωτήστε τους gays που έμειναν με την χαρά, αναμένοντας την νομοθεσία για να υιοθετούν παιδιά που τους είχε υποσχεθεί ο Αλέξης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 22/01/2015 09:27:29

  "Όταν ένας εξαπατά στο μέγιστο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν θα εξαπατήσει και στα υπόλοιπα;" Η οικονομία της χώρας είναι θέμα μείζονος σημασίας και πρώτιστης προτεραιότητας λόγω της κρίσης. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε όμως ότι στο σκληρό πυρήνα της εθνικής πολιτικής μιας χώρας περιλαμβάνονται η εξωτερική πολιτική, η εθνική άμυνα και η εσωτερική ασφάλεια. Σε αυτά τα ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύτηκε και "κρύφτηκε" πίσω από την οικονομία. Βέβαια και στο πεδίο της οικονομίας ακόμα και αυτοί πλέον ζητούν τη βοήθεια του 11880! Ούτε οι ίδιοι θυμούνται ποιος έχει πει τι και πότε!

  • Fotini avatar
   Fotini @ airman 22/01/2015 17:20:20

   Μὄλις εἶδα τό βίντεο στήν ἐπάνω δεξιά μεριά τῆς ἱστοσελῖδας "Τά θά τοῦ ΣΥΡΙΖΑ". Πολύ περιληπτικά, ἡ ἀναξιοπιστία καί τά ψέμματα τοῦ κόμματος.

 2. Tassos avatar
  Tassos 22/01/2015 10:48:12

  Το πρόβλημα είναι ότι μια ολόκληρη γενιά δεν πρόλαβε να γνωρίσει το παπατζηλίκι του Αντρέα και σήμερα ψηφίζει τον Τσιπρανδρέα. Δυστυχώς θα το ξαναζήσουμε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Tassos 22/01/2015 12:58:01

   Οι πασοκοι δεν εχουν μετανοιώσει για τιποτα.Η οργή που λέει κάποιος άλλος των συριζαίων κατα της ΝΔ δεν ειναι παρά η οργή των παλιων πασόκων που είναι τωρα μεταμφιεσμένοι σε συριζαιους. Δεν μπορουν να κανουν και αλλιως.30 χρονια απάτης και μάλιστα πετυχημένης απάτης που διαμορφωσαν ιδεολογία,σκεψη και συμφέροντα δεν μπορουν να αναιρεθουν.Ετσι μη μπορωντας πια να υποστηρίξουν το πασοκ οι ιδιοι ανθρωποι μεταμφιεζονται σε συριζα για να ζητησουν τα ιδια. Ουδεν κακόν αμιγές καλού όμως.Μαζί με το πασοκ πέθανε και η "δημοκρατική παραταξη" που ταλαιπωρησε την Ελλάδα επί ένα αιώνα και έμεινε η σκετη κομμουνιστικη αριστερα που ειναι καταδικασμένη παγκοσμιως.Οι αλλόφρονες μάζες του 60% του ελληνικού λαού που το επαιζαν "προοδευτικοί" θα βλεπουν καθε μερα τα ειδωλα τους να αποδεικνυονται ψευτικα.

 3. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 22/01/2015 11:16:45

  Ο Abraham Lincoln πριν πολλά χρόνια είχε πει: “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you cannot fool all of the people all of the time. (Abraham Lincoln, 1809 – 1865). «Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, μπορείς και να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για πάντα.» Βέβαια ο «πάντα» ώριμος και σοφός Ελληνικός λαός την πάτησε με τον ΓΑΠ και «το λεφτά υπάρχουν» το 2009, μάλλον θα την ξαναπατήσει και με το Τσίπρα που του τάζει «διαγραφή χρέους και τύπωμα εκατομμυρίων ευρώ». Μετά την 25/1/2015 όμως, ο καθένας μας θα είναι άξιος της μοίρας του και της βλακείας του.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Κώστας Σταματάκης 22/01/2015 13:47:34

   Αυτό γίνεται απο την αρχαιότητα και πολύ φοβάμαι οτι θα γίνεται και στο μέλλον .Οπως οι ακαθαρσίες προσελκύουν τις μύγες έτσι και το πολιτικό μας σύστημα ,η κομματοκρατία και οχι δημοκρατία ,προσελκύει ψεύτες και κλέφτες πολιτικούς . Συμπέρασμα ολα εξαρτώνται απο εμάς τους ίδιους , αυτούς ψηφίζουμε αυτούς έχουμε .

 4. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 22/01/2015 12:02:36

  Δεν υπάρχουν τριγύρω μας σήμερα πια, Έλληνες....παραπλανημένοι, ούτε ...παραπλανήσιμοι. Τα πόδια μας βουλιάζουνε μές στο αίμα εκατομμυρίων χωρίς τη θέλησή τους θυσιασμένων, στο κάθε μας βήμα. Σκοντάφτουμε καθώς "προχωράμε" επάνω στους σωρούς των ερειπίων της ζωής τόσων άλλων, ακόμα κι αν εμείς ψιλοανασαίνουμε ακόμα !!! Δε γίνεται να υποκρινόμαστε πως …δεν τους βλέπουμε άλλο πια. Έφτασε η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ, και η καμπάνα χτυπάει για ΟΛΟΥΣ. Έχουμε ηθική υποχρέωση να επωμιστούμε την ευθύνη της υπεράσπισης της χώρας και του λαού μας. Όχι την προάσπιση των μικροσυμφερόντων και της τυφλής μας, μίζερης εγωπάθειας. Ας κάνει ο καθένας μας αυτό που η συνείδησή του τον ωθεί να πράξει, έχοντας πλήρη επίγνωση οτι ΣΩΤΗΡΕΣ, ΜΑΓΟΙ, ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΙ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Ποτέ δεν υπήρξαν.... Μονάχα οι ίδιοι ΕΜΕΙΣ, ενωμένοι και αποφασισμένοι ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ, μπορούμε να κερδίσουμε την περηφάνια, την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας. ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΘΥΣΙΕΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ. ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ…. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ.
  Ας μην ακούμε πια παρά μονάχα ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ που δίνουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας και στους ερχόμενους Έλληνες. Οι ..ρήτορες, κάνουνε μόνο τη δουλειά τους. Κλείστε τ΄αυτιά σας.
  Που πας καραβάκι με τέτοιον καιρό; https://www.youtube.com/watch?v=onuocEb3fxI Ζαχαρίας Παπαντωνίου

 5. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 22/01/2015 13:03:44

  Αγαπητέ Προφήτη,συγνώμη για το λίγο άσχετο του σχολίου μου,αλλά με ενδιαφέρει η άποψή σου. Είδα σήμερα το σποτάκι της ΟΝΝΕΔ για την αξιολόγηση των Δημ.Υπαλλήλων και δε μου άρεσε σαν ιδέα.Βεβαίως και είμαι υπέρ της αξιολόγησης,αλλά όταν ο αντίπαλος διακηρύττει ότι θα την καταργήσει,δεν είναι έτσι σαν να σπρώχνουμε κι άλλους πρός το ΣΥΡΙΖΑ; Η γνώμη μου είναι ότι αυτά τα πράγματα δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Κυθήριος 22/01/2015 15:17:11

   Γενικότερα, η προεκλογική καμπάνια πάσχει. Το κεντρικό σύνθημα "Αλήθεια" δεν βρίσκει απήχηση, διότι,
   1) ασχέτως τού αν έχει δίκιο, αυτός που εξαγγέλλει ότι είναι ο κάτοχος της αλήθειας, στην Ελλάδα τουλάχιστον, γίνεται αντιπαθής
   2) "αλήθεια" εννοεί ο κάθε ψηφοφόρος αυτό που βίωσε ο ίδιος από τα μέτρα που λήφθηκαν για την κρίση, όχι την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Προφήτης 22/01/2015 17:45:13

    ''Αλήθεια'' μας αγαπητέ Προφήτη, είναι η ανεργία. Τα αδιέξοδα. Η πτώση στα μαλακά των φίλων, κολλητών και ημετέρων. Η μη σύλληψη των φοροφυγάδων. Η ευζωϊα και οι συνεχείς εκχωρήσεις στους Εθνικούς νταβατζήδες. Η μη συμμετοχή στις επιβαλλόμενες θυσίες, αναλογικά με τις δυνατότητες καθενός μας. ''Αλήθεια'' μας είναι η μέχρις φτωχοποίησης φορολογική, μισθολογική και ψυχολογική μας συμπίεση. Η απουσία εκσυγχρονιστικού σχεδίου άμεσα εφαρμοστέου, που θα πρόσφερε δυνατότητες και θα ενίσχυε ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ. Που θα επανακκινούσε και θα προσανατόλιζε την παραγωγική μηχανή. ΑΛΗΘΕΙΑ είναι η καθημερινότητα. Όχι ή ''βολική'' ''βελούδινη'' πραγματικότητα μιάς χαρωπής μειοψηφίας, που τα κατάφερε ελέω κυβερνητικών επιλογών να περάσει ...ξυστά απ΄την καταστροφή, αν όχι και να ....ωφεληθεί τελικά από αυτήν. Δεν χωράνε στην ...ίδια ''Αλήθεια'' τελικά, όλες οι Ελλάδες.... Αυτό είναι και το πρόβλημα. Κάποιοι επιμένουν να ...σφυρίζουνε αδιάφορα, φάλτσα τραγούδια και ...απορούν, όταν δεν τους χειροκροτάμε οι ...αχάριστοι !! Χάσμα στη συναισθηματική επικοινωνία, το λένε αυτό :-).

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 22/01/2015 18:07:36

     Και όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα θα τα λύσουν αυτοί που δε μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους; Μόνο ο Σαμαράς χωρίς βαρίδια θα μπορούσε αλλά ο σοφός λαός τον καταδίκασε σε συγκατοίκηση με Βενιζέλο και Παπανδρεϊκούς που απειλούσαν κάθε 3 και λίγο να ρίξουν την κυβέρνσηση και την ανεύθυνη και αντεθνική ΔΗΜΑΡ. Θαύματα από πολιτικούς δε γίνονται. Μόνο με δουλειά και σωστή στόχευση αναλόγως των συνθηκών πας μπροστά. Όχι με λαϊκισμό και τυχοδιωκτισμό που είδαμε πόσο κακό κάνει αν πιστέψουν πολλοί σε αυτούς που φέρονται έτσι...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Γεώργιος Τ. 23/01/2015 08:36:24

      Όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα, θα τα λύσουμε μόνον ΕΜΕΙΣ, αν σταματήσουμε να αναθέτουμε εν λευκώ στους ''Σωτήρες'' την επίλυσή τους και αν αποφασίσουμε να αποκαθηλώνουμε τάχιστα τους ασυνεπείς με τις προεκλογικές, προγραμματικές τους δεσμεύσεις, ψευδολόγους. Ταχύτατη απομάκρυνση από την εξουσία και εναλλαγή σ΄αυτήν, αμέσως μόλις δοκιμάσουν να μας εμπαίξουν. Ο αυτοσεβασμός μονάχα επιβάλλει το σεβασμό. Οι εξασφαλισμένες...τετραετίες σε φαύλους, είναι αυτοκτονία για τους λαούς.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 23/01/2015 08:51:42

      Αυταπατάσαι! Ο λαός δεν κατάφερε να ρίξει τον ΓΑΠ το 2010, όταν τον δούλεψε. Φτάσαμε να γίνουν εκλογές στο τέλος του 2012 και μόνο με πίεση του Σαμαρά. Όχι λόγω θέλησης του λαού...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Γεώργιος Τ. 23/01/2015 11:58:47

      Εσείς αυταπατάσθε αγαπητέ, γιατί ως στρατευμένος, στερείστε καθαρής οπτικής. Εγώ μπορώ ν΄αντιληφθώ οτι το 2010, ΔΕΝ είναι 2015. Μεσολάβησαν μεταξύ της ασυνείδητης νιρβάνα και του σήμερα, οι προσβολές, η εξαθλίωση, η παραπλάνηση, η ισοπέδωση που επέβαλλαν τα σωτήρια μνημόνια κι ο εμπαιγμός της ...σοφής τους διαχείρισης. Τίποτε δεν είναι πια σαν χθες κι οι φρούδες υποσχέσεις, δεν υπνωτίζουν πια κανέναν. Η τιμωρητική διάθεση, ο μινιμαλισμός των ''απαιτήσεων'' και η απόλυτη άρνηση της κοπαδικής συμπεριφοράς, με επιβεβαιώνουν. Τα ψέματα τελειώσανε για ΟΛΟΥΣ. Είναι αναλώσιμοι και θα καούνε ΟΛΟΙ τους, αμέσως μόλις διανοηθούν, να προδώσουν την εμπιστοσύνη μας. Δε θα γίνουν βέβαια όλα ....μαγικά, αλλά ένα βήμα κάθε μέρα προς την έξοδο του τούνελ (όχι προς την ευημερία που είναι πλέον αρκετά μακριά), μιά κίνηση αποκατάστασης της περηφάνιας και της αξιοπρέπειάς μας, είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ. Ο λαός που γνωρίζω εγώ, ήθελε και θέλει ξεκαθάρισμα και πληρωμή του καθενός, αναλόγως της ...προσφοράς του. Οι γκαλοπατζήδες πάλι, έχουν άλλη (πληρωμένη) γνώμη, αλλά ποιός σοβαρός τους παίρνει τάχα στα σοβαρά;

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Άλυτη Εξίσωση 23/01/2015 12:02:33

      ...Φανταστείτε δε, να ήτανε και Συνταγματικά κατοχυρωμένη η τετραετία!!! Ο ΓΑΠ και θα μας πουλούσε και θα συνέχιζε απτόητος τη...θητεία του, ώστε να ...ολοκληρώσει το ...έργο του και να φανούν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του. Δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι για εν λευκώ εμπιστοσύνη. Εκλογές, ΑΜΕΣΑ, μόλις αποδειχτούν επιζήμιοι και ψεύτες.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 24/01/2015 22:07:26

      Ο Τσίπρας που τώρα προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ΔΕΝ κατάφερε να ρίξει την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο όσο κι αν προσπάθησε επί 2,5 χρόνια και όσο κι αν ήταν εύθραυστη η συγκυβέρνηση. Αν βγει αυτοδύναμος (Θεός φυλάξει) και σε πάει σε πτώχευση και τελική καταστροφή, οι εκλογές που θα προκληθούν αυτόματα εντός του χάους τι νόημα θα έχουν; Δε θα γυρίσουν το χρόνο πίσω. Και μετά ποιος θα μπορεί να σε βγάλει από τα πολύ χειρότερα όπου θα βρισκόμαστε; Στο ξαναλέω: αυταπατάσαι. Μόνο να προλάβει ο Τσίπρας να περάσει τις νομιμοποιήσεις των λαθρομεταναστών και να ανοίξει τα σύνορα σε Έβρο και Αιγαίο ρίχνοντας τον φράχτη και καταργώντας την Frontex, η Ελλάδα σε λίγους μήνες θα είναι σε κατάσταση τραγικότατη. Ούτε αυτό καταλαβαίνεις λοιπόν; Μόνο το στομάχι υπάρχει; Εδώ παίζεται η πορεία του Έθνους μας! Και στρατευμένος είμαι υπέρ Σαμαρά εδώ και πολλά χρόνια (ακόμη κι όταν δεν υπήρχε πολιτικά) επειδή δεν υπάρχει καλύτερος, ούτε καν τον πλησιάζει κάποιος. Όχι επειδή βλέπω με χρωματιστά γυαλιά όμως καθώς δεν είμαι, ούτε ήμουν ποτέ ενταγμένος σε κανένα κόμμα.

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ Άλυτη Εξίσωση 25/01/2015 07:59:23

      Άλυτη Εξίσωση Αυτά που λες, τα έλεγε πριν 35 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου. Να τελειώνουμε με τα προπαγανδιστικά τσιτάτα. Δεν αυξάνουν το εισόδημα. Αποκοιμίζουν τον λαό

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 22/01/2015 13:25:57

  Το αντίδοτο εναντίον της απάτης είναι ένα: πολίτες δύσπιστοι στους απατεώνες. Πολύ αργά για δάκρυα ...Στέλλα. Ή αλλοιώς, όταν επί 6 χρόνια λές στους πολίτες "Στέλλα φύγει κρατάω μαχαίρι", τους στέλνεις κατευθείαν στους απατεώνες. Τι να προλάβω να απαριθμήσω: Το ανελέητο κυνηγητό εναντίον των εργαζόμενων του ΙΤ; Την πρόθυμη μείωση του κατώτατου μισθού όταν η Ιρλανδία τον κράτησε ακλόνητο στα 1300; Την προστασία των φοροφυγάδων και φοροαπεφευγόντων (απο λαθρέμπορους πετρελαίου μέχρι εκτρωσατζήδες γυναικολόγους), μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματοςτης πολιτικής τάξης; Την άμυνα υπέρ των επαγγελματικών κλάδων με εγγυημενο ποσοστό κέρδους εκτός ανταγωνισμού προσφοράς-ζήτησης; Και προπαντός των υπερ πάντων αγώνα υπέρ των "εθνικών" μας βαρέων κρατικοδίαιτων και φοροευνοημένων "καπιταλιστών" α λά Ζιμπάμπουε, από τράπεζες και "εθνικούς κατασκευαστές", μέχρι πετρελαιάδες, σκυλοπνίχτες και τουριστο-φραγκοφονιάδες; Το φωνάζουν όλοι, από μέσα και από έξω: Η Ελλάδα δεν υποχρεώνει τους πλούσιούς της να πληρώσουν το μέρος της κρίσης που τους αναλογεί. Ακούει κανείς;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Uncle Stgm 22/01/2015 15:55:00

   Πουθενά στον κόσμο δεν πληρώνουν το ποσοστό φόρων που τους αναλογεί. Αυτή είναι και η "ανάπτυξη" για την Ιρλανδία. Η Apple, η Google, η Microsoft και πολλοί άλλοι έχουν πάει εκεί. Προχθές ο Ομπάμα είπε θα αυξήσει τη φορολογία στο 1% για να χρηματοδοτήσει παροχές στη μεσαία τάξη.

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 22/01/2015 13:29:33

  Το ξέρανε οι κύριοι της πολιτικής τάξης και οι παρακμιακές Ελληνικές ελίτ που προστατεύουν: κάποια στιγμή εμείς οι απλοί εργαζόμενοι θα την κάναμε την παράγκα τους, μια παράγκα ταξικού μίσους, πριονίδι. Η ώρα έφτασε. Ή μήπως δεν το ξέρανε; Τόσο το χειρότερο γι αυτούς άν δεν το ξέρανε...

 8. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 22/01/2015 13:33:52

  Η Ελλάδα δεν θα "κουρέψει" το χρέος - ο Μύνχάου έχει δίκιο. Ομως η ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία θα "κουρέψει" τις παρακμιακές ελίτ της, πολιτικές και κυρίως οικονομικές. Συμμαχώντας και με την ...Λαγκάρντ, άν χρειαστεί. Στα Κέιμαν λοιπόν και στην Τορτούγκα. Και στο Γκστάαντ. Δηλαδή στις πραγματικές πατρίδες τους. Ή καλύτερα, στα τσακίδια.

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 22/01/2015 13:36:57

  Ποσώς ενδιαφέρει τους συνειδητούς εργαζόμενους το κούρεμα του "εθνικού" χρέους. Η απαλλοτρίωση των απαλλοτριωτών, του κλεπτοκρατικού τμήματος της αστικής ταξης - αυτό τους ενδιαφέρει. Μόνον.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Uncle Stgm 22/01/2015 14:03:23

   Ρε θείε, όλοι αυτοί που δικαίως φωνάζεις να διώξουμε στας λουκέρνας και στας λόντρας, έχουνε κάνει συνιστώσα στο σύριζα... Τι γίνεται εδώ πέρα? Ποιους θα βάλει χέρι ο Λαφαζάνης και ποια θα φορολογίσει? Κάτι δεν πατάει καλά στο όνειρο που ζούμε...Η Γιάννα , η μαριάννα, ο Μήτσος και τ' άλλα παιδιά θα φέρουν την επανάσταση και θα γκρεμίσουν τον καπιταλισμό? Δεν είχαμε που δεν είχαμε δεξιά στην Ελλάδα πρέπει να φέρουμε και τις απόκριες τόσο νωρίς? Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους με ρόλεξ στα χέρια με γούνες στους ώμους.... Προβλέπεται άγριο ξεκαθάρισμα με τις σέχτες και τις συνιστώσες της οικολογίας. Όλα μπορεί να τα υπομένει η κυβερνώσα αριστερά, αλλά όχι και τις γούνες. Να δω την Γιάννα μας με φόρμα να σφυρηλατεί τ΄ατσάλι για τα υνιά της επαναστατικής αυτάρκειας και τίποτε άλλο... Και τη μαριάνα με κόκκινη σημαία και μπαγιονετα, στα αναχώματα της Εκάλης να αποκρούει τους εξαποδώ.. Αντε να δώσει ο Θεός της Ελλάδας να το ζήσουμε και αυτό. Ο Λάκης θα είναι στα μετερίζια του Χολαργού αναμένοντας την στρατιά της Ραχήλ που θα κατεβάζει τα ευρά της επανάστασης...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ορεσείβιος 22/01/2015 14:47:25

    ...κάποιος μεγάλος έγραψε ότι στο τέλος πάντα επικρατεί το λογικό. Μόνο που έρχεται συνήθως με ζιγκ-ζαγκ και απο παρακαμπτήριες οδούς. Ε λοιπόν, έτσι θα δείξουν όλοι οι πολιτευόμενοι και κόμματα τι έχει μέσα ο σάκκος που κουβαλούν στην πλάτη - και στο τέλος θα καθαρίσει η ομίχλη. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έδειξαν. Ο σάκκος είχε μέσα αέρα κοπανιστό και ξυλάγκουρα πολυτελείας. Σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τα αποκαλυπτήρια. Μόνον όταν ξυπνήσουν οι ίδιοι οι συνήθεις πολίτες θα δούν άσπρη μέρα , αγαπητέ ορεσίβειε. Και ο τρόπος για να ξυπνήσουν είναι ένας: να διαπιστώσουν τι ξυλάγκουρα έχουν στις αποσκευές τους τα αποτυχημένα πελατειακά Ελληνικά κόμματα και το προσωπικό τους. Όλα. Όταν ξυπνήσουν(με), τότε οι πολιτευτάκηδες, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλοι, θα αισθανθούν την καυτή ανάσα των πολιτών στην πλάτη τους. Και τότε, από φόβο και όχι απο καλή τους θέληση, θα κάνουν και μερικά σωστά πράγματα, που τώρα δεν θέλουν να κάνουν. Μέχρι τότε δεν ελπίζω σε απολύτως τίποτε. Ούτε απο ΝΔ, ούτε από ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το χαρτοκούτι με τη βόμβα, που παράτησε στη μέση του δρόμου η ΝΔ του Σαμαρά (και πριν το είχε παρατήσει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπάντριου, και πιο πρίν η ΝΔ του Κώστα του Καραμάν-Λένιν), πρέπει τώρα να το πάρει ο επόμενος: Για να πάθει και αυτός με τη σειρά του την κολούμπρα του και για να μάθουμε εμείς το επόμενο κεφάλαιο από το μάθημά μας.

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ Uncle Stgm 22/01/2015 15:16:42

     Πάντα υπάρχει η δυνατότητα έστω και ...κατά λάθος φαινομενικά, να προσφερθεί ο ταλαντούχος εμπνευσμένος πυροτεχνουργός, που δεν θα κάνει πάσα στον επόμενο ερασιτέχνη μαστροχαλαστή, την αναντίρρητα ολόδική ΜΑΣ βόμβα. Ας συγκεντρωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λοιπόν στην πλατεία του χωριού, να τον καθοδηγήσουμε. Μονάχα αυτό δεν δοκιμάσαμε ως τώρα.... Ίσως η λύση να΄ναι τόσο απλή και ξεκάθαρη, σαν την αλήθεια που χρόνια τώρα αρνιόμαστε να δούμε. Η έξοδος στο φως, δεν γίνεται να είναι υπόθεση μιάς περιορισμένης ''κάστας'' ειδικών-συμβούλων-θαυματοποιών. Η ζωή προχωράει αενάως και ό,τι παραμένει στάσιμο, εκφυλίζεται και πεθαίνει. Η τελευταία μας ευκαιρία ν΄αναγεννηθούμε, ή να μετατραπούμε τελεσιδίκως σ΄ έρποντες σάλιαγκες χωρίς παρόν και μέλλον. Δεν ελπίζουμε τυφλά σε κανέναν, έχουμε χρέος όμως να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε, ΤΟΛΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ επί τέλους ΟΡΘΙΟΙ.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Uncle Stgm 22/01/2015 16:04:11

     Όταν ξυπνήσουν θα κάνουν τί, το οποίο θα αισθανθεί ως καυτή ανάσα στην πλάτη του το πολιτικό διευθυντήριο; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη δεξίωση της Huff.P. έκαναν πηγαδάκι με τη Γιάννα και τον Άδωνι.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Προφήτης 22/01/2015 17:29:54

      Τα ...πηγαδάκια, καθόλου δεν βλάπτουν. Επιβάλλονται μάλιστα κι όλας. Οι χαριστικές εκχωρήσεις όμως, οι ''φιλικές'' αντιμετωπίσεις και οι κάτω από το τραπέζι εις βάρος του συνόλου συμφωνίες, αυτές είναι που αποτελούν τα ...ασυγχώρητα αμαρτήματα που αν τελικά επιλεγούν ως προσφιλής τακτική ΚΑΙ από τους επόμενους, ΛΙΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ. Και αυτών.

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ Uncle Stgm 22/01/2015 17:31:08

     Και όταν όλοι βλέπουμε την βόμβα και τραλαλά τραλαλό, θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι ένα χρυσό ρολόι, δυστυχώς παραμένει βόμβα. Ποιες καυτές ανάσες και μαζικές εναλλαγές...Ο κόσμος πάντα ακολουθεί τον πιο ωραίο πωλητή ονείρων...Ακόμη και οι εξυπνότεροι θα στοιχηθούν πίσω από αυτό που διαλαλεί εδώ τα ωραία ρολόγια...τικ τακ η βόμβα εν τω μεταξύ.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Uncle Stgm 23/01/2015 12:16:02

     Δεν παράτησε τίποτα η ΝΔ του Σαμαρά.Τίποτα δηθεν αντικειμενικέ διαστρεβλωτη.Ήταν έτοιμη να ψηφισει οποιονδηποτε προεδρο δημοκρατίας για να συνεχισει το εργο της. Απατεωνες ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ δημιουργησαν σωου με δηθεν δωροδοκιες ψεκασμενων για να τρομοκρατησουν τους ανεξαρτητους βουλευτες και να προκαλεσουν εκλογες και να παρουν την εξουσια. Ο Σαμαρας εχοντας όλα αυτα υπ οψιν του προειδοποιησε πολλακις οσους δεν ψηφιζαν προεδρο οτι αυτοι αναλαμβανουν την ευθυνη. Οταν διαστρεβλωνονται γεγονοτα που συνεβησαν πριν μερικες μερες για να χωρεσουν στην "αφηγηση" της απατης οτι δηθεν τα παρατησε μην περιμενεις να υπαρξει συνεννοηση για τα υπολοιπα. Ο αγωνας κατα της εξουσιας ειναι ο αγωνας κατα της ληθης ελεγε ο Κουντερα.Και ηξερε οτι η πιο κτηνωδης εξουσια ειναι η αριστερη εξουσια και οι πιο μεγαλοι ψευτες οι αριστεροι.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ψυχραιμια 23/01/2015 12:23:48

      Ο ψεύτης όμως είναι ψεύτης, ανεξαρτήτως του ...χρώματος και του ...μήκους του. Δεν είναι σχετικά αυτά, όπως δεν είναι σχετική και η αλήθεια.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ορεσείβιος 22/01/2015 14:52:44

    Τους χρυσοποίκιλτους κάφρους του City τους γνωρίσαμε. Τώρα θα γνωρίσουμε τους διαμαντοδιακοσμημένους κάφρους του Gstaad.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Uncle Stgm 22/01/2015 16:07:39

     Οι ίδιοι είναι Θείε. Απλά, ανα εποχές, ενσωματώνουν στην παρέα μερικούς όψιμους αποκτήσαντες εξουσία. Μπορεί την επόμενη Πρωτοχρονιά να φωνάξουν στο τραπέζι τους την κόρη του Μηλιού. Να της βάλουν λίγη Dom Perignon στο ποτήρι και να της δώσουν καμιά δουλίτσα για το γραφείο.

 10. Ρηνα avatar
  Ρηνα 22/01/2015 14:17:28

  Παροτι Θειε εχεις πιασει τον παλμο του κοσμου, την εκδικηση, μην ξεχνας οτι τωρα στη βραση δεν τρωγεται αυτο το πιατο, θα μας καψει. Εστω κι αν η elite που περιγραφεις μεινει στα Κευμαν η στα τσακιδια η οπου αλλου-τα λες και λιγο χοντρα-εμεις ΕΔΩ θα βολοδερνουμε και αυτο που προσπαθουμε ειναι να μην ξεκινησουμε για αλλη μια φορα στην ιστορια μας απο μηδενικη βαση. Οσο κι αν στη χωρα υπαρχουν τεραστιες ανομοιογενειες-και που δεν υπαρχουν-οταν βουλιαξουμε οι μονοι που θα γλυτωσουν θα ειναι αυτοι στα Κευμαν που θα μας ερθουν σαν σωτηρες. Αφου τη ξερουμε τη παστα μας σαν λαο. Με καλη θεληση τιποτα δεν καναμε, μονο με πιεση και σπρωξιμο. Σ αυτους που υποσχονται παραδεισους ψαξε να βρεις απο πισω το γερο-διαβολο. Αν παλι υποσχονται αιμα και δακρυα για μερικα χρονια με τη βεβαιοτητα οτι μετα απο αυτα τα χρονια θα σηκωσουμε κεφαλι, δεν πρεπει κι αυτο να το πουν; γιατι ποιος λαος θα περιμενει εσαει να βγει απο ενα τουνελ και θα μπαινει σ ενα αλλο χωρις να τα κανει τελικα λαμπογυαλο. Καθαρες εξηγησεις λοιπον και τι διακυβευεται και οχι μονο στα οικονομικα, σε ΟΛΑ και εκει νομιζω η ΝΔ ειναι πιο ξεκαθαρη.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ρηνα 22/01/2015 15:57:46

   Έτσι ακριβώς Ρηνα, η εκδίκηση τρώγεται κρυα γιατί ζεστή μπορεί να κάψει και σένα

 11. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/01/2015 15:39:19

  Καλησπέρα Προφήτη. Η αλήθεια είναι ότι ΟΛΟΙ είπανε και λένε ψέμματα. Και εγώ δεν έχω πειστεί ότι οι συριζαίοι δεν θα έβγαζαν την Ελλάδα από το ευρώ, γιατί στρατηγικά αυτό φαίνεται συμφερτό. Δυστυχώς, πέραν των γνωστών προβλημάτων η Ελλάδα έχει ζητήματα στρατηγικής φύσεως τα οποία ούτε καν διανοείται, ούτε και μπορεί, η υπάρχουσα ελίτ (ΝΔ, συριζα κα.) να τα αντιμετωπίσει. Αντί να προσηλωθούν στο πως θα μεγαλώσουν την πίττα, αναλώνονται σε σκιαμαχίες ανούσιες με εκατέρωθεν προεκλογικές υποσχέσεις. Συριζα: θα τα κάνουν ολα όπως πριν το 2009, λίγο-πολύ, κουφά πράγματα δλδ, και ΝΔ: "μετρημένες" αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις -από που;- από οικονομία με 25% συστολή; ΤΙΠΟΤΑ για φορολογικό ΔΙΚΑΙΟ, και για τους "μεγάλους" ΤΙΠΟΤΑ για μεταρρυθμίσεις του κρατικοδίαιτου τέρατος ΤΙΠΟΤΑ Γι' αυτό ο κόσμος είναι εξοργισμένος, μας αρέσει ή μη, και -δυστυχώς- θα ψηφίσει Σύριζα και ΧΑ.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Νίκος Αργεάδης 22/01/2015 19:59:43

   Νίκο, δεν διαφωνώ. Απλά τυχαίνει να γνωρίζω από κοντά το ποιον αυτών που έρχονται, με το μαχαίρι στα δόντια όπως το πειρατικό τσούρμο. Μακάρι να ερχόντουσαν για προκοπή. Αλλά θα είναι ό,τι ήταν και η "Αλλαγή" του Ανδρέα. Βέβαια, πια, κανένας δεν εξετάζει τί λένε. Το μόνο που θέλει είναι να τιμωρήσει.
   Καλό Βράδυ, μάλλον Καλό Μεσημέρι εκεί

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Προφήτης 22/01/2015 22:07:55

    Έχεις δίκιο. Υπάρχει και η γεωστρατηγική απράμετρος με τις καταστροφικές τους αντιλήψεις. Θα γράψεις κάτι επ' αυτού; είναι σπουδαίο, διότι αν πραγματοποιήσουν τις διεθνομπούρδες τους, εν σχέσει ειδικά με το Ισραήλ και τους Σκοπιανούς, θα ενισχύσουν τον τουρκικό αναθεωρητισμό και την επιθετικότητα και δεν θα αποφύγουμε και εθνικό ακρωτηριασμό. Καλό βράδυ σε εσένα.

 12. toxo avatar
  toxo 22/01/2015 16:28:35

  Ποιός ήταν ο προπολεμικός αριστερός πρόεδρος της Γαλλίας,που είχε ειπεί ότι ο λαός ευημερεί διά των αντιπροσώπων του;

 13. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 22/01/2015 18:11:52

  Εγώ θα έβαζα ένα ερώτημα: Με τί και με ποιόν θα ικανοποιείτο αυτός ο λαός; Εξηγούμαι. Τί θα ήθελε ο ελληνας, να κάνει ο ηγέτης αυτής της χώρας ,πρωταρχικά για να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και κατά το δυνατόν οικονομικά εύρωστο κράτος;. Αν ρωτήσεις τα δέκα εκατομ. των ελλήνων περί αυτού, θα σου δώσουν τουλάχιστον πέντε εκατομ απαντήσεις διαφορετικές. Επειτα έχουμε δεδομένο το πολιτικό "προσωπικό" της χώρας. Ποιός είναι ο πιο σοβαρός, ο πιο δοκιμασμένος και ο πιο δραστήριος προς την σωστή πλευρά; Ακόμη ακόμη ας διερωτηθούμε ποιό είναι το "μη χείρον" και ας αποφασίσουμε. Μ΄αυτό τον τρόπο όλα είναι εύκολα, όσον αφορά στην απόφαση. Αρκεί αυτός ο λαός να ψηφίσει με το μυαλό και όχι με το θυμικό. Αρκεί αυτός ο λαός να δείξει ωριμότητα και επίγνωση της κατάστασης. Αλλιώς να περιμένει μια από τα ίδια της διακυβέρνησης γιωργάκη. Αλλιώς θα είναι άξιος της μοίρας του.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/01/2015 08:53:49

   Έτσι ακριβώς!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.