Έχουν ξύσει τον πάτο του βαρελιού και τους φταίει ο Στουρνάρας
14/05/2015 14:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχουν ξύσει τον πάτο του βαρελιού και τους φταίει ο Στουρνάρας

Αν θέλουν να παρουσιάζουν μια Ελλάδα στον αριστερό παράδεισο ας το κάνουν, ο κόσμος ήδη ξέρει και κρίνει. Αλλά δε μπορεί από τη μια να κατηγορείς κάποιους που λένε την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στην οικονομία και από την άλλη να φιλάς κατουρημένες ποδιές για ένα ευρώ; Ή το ένα ή το άλλο.

«Επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες τα 35 δις ευρώ που είχαν φύγει. Μάλιστα ήρθαν επιπλέον 30 δις από ξένους που εμπιστεύονται το τραπεζικό σύστημα.

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν έχουν προηγούμενο. Γέμισε η χώρα μπουλντόζες, εταιρείες ανοίγουν κάθε μέρα, χιλιάδες θέσεις εργασίας παντού.

Το Χρηματιστήριο έφτασε τις 5.000 μονάδες. Ξένοι αγοράζουν όσο – όσο μετοχές και τρελό πάρτι έχει στηθεί στη λεωφόρο Αθηνών.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν επιστρέψει σε περίοδο μεγάλης οικονομικής ανάκαμψης. Οι αποδόσεις βρίσκονται στο 0% και ούτε η Γερμανία δεν είναι πλέον πιο ασφαλές καταφύγιο από εμάς.

Τα ακίνητα «πετάνε», τεράστια ζήτηση, ομοίως και ο τουρισμός που αφήνει δισεκατομμύρια.

Δεν χρειαζόμαστε πλέον κανέναν ELA. Οι τράπεζες έχουν ρευστό μέχρι το 2050».

Όχι, δεν είναι κάποια… φανταστική ιστορία. Είναι η εισήγηση που θα έκανε ο νέος κεντρικός τραπεζίτης, ο Συριζαίος διοικητής της ΤτΕ που θα ερχόταν να αντικαταστήσει τον «κακό» και «ανθέλληνα» Στουρνάρα μόλις αυτός παραιτούνταν. Ή πάλι θα μπορούσε να είναι η εισήγηση του ίδιου του Στουρνάρα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εφόσον είχε προσκυνήσει στην αυλή του Παππά, του Σαγιά και βεβαίως του Αλέξη. Αν πριν μερικούς μήνες ο Στουρνάρας είχε σκύψει τόσο χαμηλά όπως ο Λαφαζάνης απέναντι στους Ρώσους, το περίφημο… email που θα έβγαινε από την ΤτΕ θα είχε όλα τα παραπάνω στοιχεία για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μια οικονομία σε ανάπτυξη πρωτοφανή, στοιχεία που θα ζήλευαν και οι πιο ανεπτυγμένες χώρες, ό,τι δηλαδή συμφέρει την κυβέρνηση της Αριστεράς. Καθώς βλέπουμε να συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά της ΤτΕ και βεβαίως κατά της ανεξαρτησίας ενός θεσμού που δεν είναι «γιάφκα» ΣΥΡΙΖΑ, η ερώτηση που τίθεται είναι η εξής: Τι απ’ όλα όσα ανέφερε η άτυπη ενημέρωση για τις 100 ημέρες της «ροζ» λαίλαπας ήταν ψεύτικο; Πώς δηλαδή θα έπρεπε να λειτουργεί η ΤτΕ; Δίνοντας στοιχεία που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα;

Αν για παράδειγμα είχαν διώξει τον Στουρνάρα και έβαζαν π.χ. τον… πατέρα της Ζωής (για να μη χαθεί και το σόι) ποια θα ήταν η ενημέρωση των δημοσιογράφων; Ότι η ελληνική οικονομία «πετάει»; Ότι οι… ηλίθιοι κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα και δεν έχουν ιδέα για τη μαύρη τρύπα των τελευταίων 100 ημερών της πρώτης φοράς αριστερά; Μια αντιστροφή της πραγματικότητας δηλαδή απλά και μόνο για να μην πληγεί η «επαναστατική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Ενώ έχουν ξύσει τον πάτο του βαρελιού και με το ζόρι πληρώνουν μισθούς και συντάξεις, θα πρέπει ο κεντρικός τραπεζίτης να εθελοτυφλεί μην τυχόν και στεναχωρηθούν τα πληρωμένα ντιλίβερι μπόις της Αυγής;

Αντί όλοι αυτοί που σπαταλούν τόσο χρόνο για να φτιάχνουν non paper της συμφοράς και να δίνουν «γραμμή» στα «συντροφικά» μέσα για το πώς θα χτυπήσουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, ασχολούνταν με την οικονομία, δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Κι αντί η Αυγή και οι άλλοι «μπάφοι» της δημοσιογραφίας να χάνουν χρόνο με το πώς θα αποδομήσει τους «αντιφρονούντες» ας κάνει μια έρευνα για την καταστροφή των 100 ημερών.

Από την άλλη, όλος αυτός ο πόλεμος που βρίσκεται εν εξελίξει έχει και μια αστεία πλευρά. Για σκεφτείτε δηλαδή ποιοι ζήτησαν την παραίτηση του Στουρνάρα. Ο Κατρούγκαλος ή «κύριος 12%» που έκανε καριέρα με δικηγορικές συμβουλές σε απολυμένους, έναντι αμοιβής βεβαίως.

Επίσης, ο Λαφαζάνης ο οποίος περιμένει κάθε πρωί το μεταγωγό Ιλιούσιν να ρίξει στην Αττική τα 5 δις ρούβλια.

Κάποιος γραμματέας των ψεκασμένων είπε ότι θα πάει στην ΤτΕ και θα διώξει με τις κλωτσιές τον διοικητή. Αγνοούμε το όνομά του λόγω της ασημαντότητάς του… Επίσης κάποιος Γιάννης Μπαλάφας, αντιπρόεδρος της Βουλής, που τελικά δεν έσκισε τα μνημόνια ή κάποιος Πετράκος που βρήκε το φως του στα συγγράμματα της σταλινικής περιόδου.

Το αστείο με τον πόλεμο που έχουν ανοίξει απέναντι σε έναν θεσμό πρέπει να τελειώσει. Όπως και τα παρακρατικά παιχνίδια που έχουν στήσει και για τα οποία γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα. Αν θέλουν να παρουσιάζουν μια Ελλάδα στον αριστερό παράδεισο ας το κάνουν, ο κόσμος ήδη ξέρει και κρίνει. Αλλά δε μπορεί από τη μια να κατηγορείς κάποιους που λένε την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση στην οικονομία και από την άλλη να φιλάς κατουρημένες ποδιές για ένα ευρώ; Ή το ένα ή το άλλο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αργόστροφος avatar
    Αργόστροφος 14/05/2015 22:45:44

    Αφού πρώτα ματώσανε τα μέζεα τους από το ξύσιμο, είπανε να ξύσουν και κανά βαρέλι....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.