Έτοιμος για τη «μεγάλη κωλοτούμπα» ο Τσίπρας;
08/02/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έτοιμος για τη «μεγάλη κωλοτούμπα» ο Τσίπρας;

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έβαλε φωτιά στους Ευρωπαίους αλλά ξηλώνεται σιγά – σιγά ως ανεφάρμοστο.

Στις πρόσφατες εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα «πούλησαν» στον ελληνικό λαό δύο διαφορετικά σενάρια. Η Νέα Δημοκρατία είχε ως βασικό σύνθημα την «καταστροφή της χώρας αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση».

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ είχε ως βασικό του… αφήγημα ότι «θα καταστρέψει την Ευρώπη και θα την ξαναχτίσει πάνω σε πιο δίκαιες βάσεις.

Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές όπου και ο λαός αποφάσισε έχουμε τα εξής:

Η θεωρία της ΝΔ απέτυχε και αποδοκιμάστηκε. Η χώρα δεν καταστράφηκε, χαρτιά υγείας υπάρχουν ακόμη και τα ΑΤΜ δεν έκλεισαν μέσα σε μια νύχτα ούτε έμεινε ο κόσμος από ρευστό.

Από την άλλη, το αφήγημα του Τσίπρα μπορεί να κέρδισε στις κάλπες αλλά όχι μόνο απέτυχε, τώρα αλλάζει εντελώς. Ούτε η Ευρώπη άλλαξε, ούτε η μαντάμ Μέρκελ τα «έκανε πάνω της», ούτε ο Σόιμπλε… σηκώθηκε από το καροτσάκι του οργισμένος. Δυστυχώς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει άλλες δομές, πιο γραφειοκρατικές ενώ οι συσχετισμοί είναι τέτοιοι που δεν ευνοούν «επαναστάσεις της μιας νύχτας». Αν είναι να αλλάξει η Ευρώπη θα πάρει πολύ χρόνο και ίσως… χυθεί πολύ αίμα σε πολεμικά πεδία.

Όσο για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έβαλε φωτιά στους Ευρωπαίους αλλά ξηλώνεται σιγά – σιγά ως ανεφάρμοστο. Διότι καλές είναι οι παροχές και ελκυστικά τα συνθήματα περί κοινωνικής δικαιοσύνης και αποκατάστασης των αδικιών, όμως αυτό προϋποθέτει και λεφτά. Κι απ’ ότι ξέρουμε το δέντρο που γεννά χρήματα δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα. Εκτός ίσως από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, όπου βρίσκεται και η εκλογική περιφέρεια της Ραχήλ Μακρή.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όμως έχουν από ένα δίκιο παρ’ ότι οι θεωρίες τους απέτυχαν. Ο Σαμαράς π.χ. μπορεί να λέει «σας τα έλεγα εγώ. Η καταστροφή είναι κοντά και για να αποτραπεί χρειάζονται συμβιβασμοί». Το βλέπουμε ξεκάθαρα τις τελευταίες ώρες. Η κυβέρνηση κάνει πίσω σε σειρά δεσμεύσεών της προκειμένου να πετύχει μια μίνιμουμ συμφωνία με τους δανειστές. Και ο Σαμαράς είχε δίκιο στο ότι ούτε η τρόικα μπορεί να καταργηθεί (απλά θα μετονομαστεί), ούτε λεφτά θα δώσουν οι δανειστές χωρίς μέτρα ενώ δεν το έχουν σε τίποτε να μας τραβήξουν την πρίζα, να προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός και μετά να τρέχουμε να σωθούμε στα συντρίμμια.

Ο δε Τσίπρας είχε δίκιο σε ένα μέρος της θεωρίας του. Ότι μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει ανάστημα, όχι τόσο για να αλλάξει συθέμελα την Ευρώπη όσο για να προκαλέσει παγκόσμια κινητοποίηση. Να ακουστεί δηλαδή η ελληνική πλευρά και να ασχολούνται όλοι με εμάς. Ακόμη και η Μέρκελ με τον Ομπάμα ή ο Πούτιν. Αν μη τι άλλο αυτό είναι μια επιτυχία της κυβέρνησης και τουλάχιστον μπορεί να οδηγήσει σε ριζικές αποφάσεις για το παγκόσμιο χρέος το οποίο έφτασε τα 200 τρισεκατομμύρια.

Όλα αυτά, όμως, είναι θεωρίες. Η πραγματικότητα δείχνει πως η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ένα ελαφρύ αεράκι μπορεί να τη ρίξει κάτω και να κάνει δεκαετίες να σηκωθεί. Η αποφυγή μιας εθνικής τραγωδίας είναι το ζητούμενο για όλους. Κυρίως δε για την κυβέρνηση που πρέπει να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις. Αρκεί όμως να σοβαρευτεί και να δει τα δεδομένα με περισσότερη ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Κυρίως να αφήσουν όλοι αυτοί οι πρωτοκλασάτοι τις μεγαλοστομίες και τις μάγκικες συμπεριφορές. Γιατί δε μπορεί από τη μία ο κ. Τσίπρας να λέει ότι παγώνει μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης κι από την άλλη να διαμηνύει στους Ευρωπαίους ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω. Αυτά είναι εγκλήματα που πρέπει να αποφύγει και δεν πρέπει να κοιτά πώς είναι αρεστός για εσωτερική κατανάλωση αλλά πώς θα είναι χρήσιμος για την πατρίδα.

Αν έχει τα κότσια ας βγει και να καταγγείλει τους δανειστές και ας βγει να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος εκτιμήσεις ή ότι κορόιδεψε προεκλογικά τον ελληνικό λαό. Και για να μη μας περνάει για κορόιδα, όταν λέμε αναβολή των δεσμεύσεων του περίφημου προγράμματος της Θεσσαλονίκης εννοούμε «ξεχάστε τα βλάκες που με ψηφίσατε για να σας κάνω πλούσιους».

Η δε Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα οφείλουν να στηρίξουν κάθε εθνική προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση, αρκεί να υπηρετεί τη βασική αρχή της νέας ελληνικής δημοκρατίας. Ότι δηλαδή είμαστε ένα ευρωπαϊκό, σύγχρονο και προοδευτικό κράτος το οποίο δε θα γίνει Ουγκάντα, ούτε Βενεζουέλα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει μέτρα ανακούφισης των φτωχών στη Βουλή όλοι πρέπει να τα στηρίξουν και η ΝΔ να κάνει την αυτοκριτική της γιατί δεν τα σκέφτηκε νωρίτερα. Όταν όμως ο Τσίπρας δείχνει να οδηγεί τη χώρα στα βράχια ο Σαμαράς και οι άλλοι έχουν το πατριωτικό καθήκον να προειδοποιήσουν για την καταστροφή.

Σε όλα τα κόμματα, κυρίως δε στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν καραγκιόζηδες. Υπάρχουν παρτάκηδες αλλά και πολλοί που εξυπηρετούν συμφέροντα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση που σχηματίστηκε δεν παίζει το παιχνίδι κανενός, αλλά λειτουργεί μόνο με γνώμονα τη σωτηρίας της χώρας. Τώρα που άρχισαν να καταλαβαίνουν τις βλακείες που έλεγαν και να επιστρέφουν στη λογική, τώρα που οι κωλοτούμπες είναι απαραίτητες για να μην καταστρέψουν την Ελλάδα, ας απομονώσουν τους τυχοδιώκτες. Και όλοι μαζί να βοηθήσουν να σηκωθεί η χώρα από το βούρκο. Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Η κυβέρνηση αυτή είτε θα φύγει γρήγορα ως αποτυχημένη και με τον χαρακτηρισμό του ολετήρα της πατρίδας είτε θα μακροημερεύσει καταλαβαίνοντας ότι απαιτούνται συμβιβασμοί και όχι ρήξεις. Δυστυχώς, προς το παρόν (και παρά τις πρώτες οπισθοχωρήσεις Τσίπρα) το πρώτο σενάριο είναι αυτό που κυριαρχεί. Μακάρι να βγούμε ψεύτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 08/02/2015 08:16:30

  Ισορροπημένο άρθρο και σε λίγο θα ξέρουμε αν η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια ρεαλιστική πολιτική. Σε αυτή την περίπτωση όμως απλά αποφεύγει την άμεση πτώση. Μακροημέρευση όμως αποκλείεται. Θα είναι συνέχεια των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων που ενδιαφέρονται για διανομή και δεν έχουν καμιά σχέση με την παραγωγή πλούτου. Ο φόρος επιδεικτικής διαβίωσης, ως συνέχεια του φόρου πολυτελείας ή της ενασχόλησης με τα κυβικά εκατοστά μηχανών εσωτερικής καύσης! των προηγούμενων, δείχνει ότι και αυτοί δεν το έχουν. Καμία σχέση. Η συνέχεια του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ως οικονομική πολιτική.... Ο φόρος "μεγάλης ακίνητης", όπως και ο ΕΝΦΙΑ ή το χαράτσι πιο πριν αποδεικνύει την πίστη στη φορολόγηση κεφαλαίου και όχι απόδοσης. Δείχνει ένα DNA ασύμβατο με τον υπόλοιπο κόσμο που παραδόξως επέζησε στην Ελλάδα μισό αιώνα μετά την εξαφάνισή του από τον υπόλοιπο πλανήτη. Ο κρατισμός φυσικά θα είναι μια σίγουρη σταθερά. Μένει μόνο η αναδρομικότητα φόρου και θα ήταν έκπληξη αν δεν την "ανακαλύψουν" κι αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι. Επομένως η αποεπένδυση θα συνεχιστεί και η υπανάπτυξη θα ενταθεί. Όπως θα ενταθεί και η λιτότητα αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης αλλά και η αυταρχικότητα εναντίον των πολιτών μια και κατά την άποψή τους το πρόβλημα δεν είναι στο ότι δεν μπορούν να πληρώνουν 60+% του ΑΕΠ σε Δημόσιες δαπάνες αλλά στο ότι δεν θέλουν. Με ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας εκτός και με καμιά προοπτική, το τέλος της ελπίδας θα έρθει πολύ γρήγορα, όπως ανακάλυψαν και οι προηγούμενοι που έχουν μείνει στήλες άλατος χωρίς ακόμα να έχουν καταλάβει τι έγινε.

 2. Geros avatar
  Geros 08/02/2015 08:38:20

  Μου κάνει εντύπωση ένα επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ενστερνιστεί και αρκετοί ψηφοφόροι του Σαμαρά, το επιχείρημα ότι δεν επιβεβαιώθηκε η Ν.Δ. γιατί λέει δεν καταστράφηκε (ακόμα) η χωρα! Λες και θα ήταν ποτέ δυνατό να συμβεί αυτό σε δυο βδομάδες και πριν πάρει καν ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση! Το επιχείρημα αυτό είναι αστείο όταν το λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το να ακούς μια κυβέρνηση να πανηγυρίζει γιατί κατάφερε στις δυο πρώτες βδομάδες να μην φέρει ολοκληρωτική καταστροφή ακούγεται κάπως. Προφανώς οι άνθρωποι έχουν επίγνωση της ανικανότητας τους. Αλλα να το ακούς να επαναλαμβάνεται από Νεοδημοκράτες είναι εξοργιστικό, τόσο έχουν προσχωρήσει μερικοί στην λογική του ΣΥΡΙΖΑ? Ακόμα και το προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ν.Δ. που είχε χαρακτηριστεί κινδυνολογικό, αν θυμάστε είχε ημερομηνίες που μάλλον δεν επιβεβαιώνονται μιας και προέβλεπε την καταστροφή της χώρας σε βάθος αρκετών μηνών, ενώ στην πραγματικότητα ο χρόνος είναι πολύ πιο συμπιεσμένος. Στα της κωλοτούμπας τώρα, καμία κωλοτούμπα δεν θα γίνει σε αυτή την διαπραγμάτευση γιατί απλούστατα δεν έχει υπάρξει καμία διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση χρειάζεται δυο, και δυο δεν έχουν προσέλθει στο τραπέζι, οι εταίροι μας έχουν μείνει σταθεροί στην θέση τους για τήρηση των συμφωνιών, άρα καμία διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει. Για να είμαστε ακριβείς πρέπει να πούμε ότι έχει επιχειρηθεί ανεπιτυχώς από την Ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει διαπραγμάτευση, τίποτα άλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρακτικά αδύνατο να προσχωρήσει στην θέση της τήρησης των συμφωνημένων οπότε δεν θα του δοθεί από τους εταίρους η δυνατότητα να κάνει την κωλοτούμπα που επιθυμεί. Εκτός των προϋπαρχόντων λόγων που κάναν μια κωλοτούμπα στο μνημόνιο πρακτικά αδύνατη προστέθηκε και ένας ακόμα τις προηγούμενς μέρες. Η πρωτοφανής στήριξη που απολαμβάνει η κυβέρνηση και η πίεση που αυτή η στήριξη δημιουργεί. Χτες και σήμερα το πρωί όποια εκπομπή έβλεπα άκουγα ανθρώπους που έχουν πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα! Η στήριξη δε προς τον Τσίπρα είναι πέρα από κάθε λογική, Ακούστε ένα ενδεικτικό παράδειγμα: Σε ένα κανάλι ένα στέλεχος της Ν.Δ. υπενθύμιζε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είχε βάθος υλοποίησης εκατό ημερών και ο Τσίπρας θα το προαναγγείλει σε βάθος τετραετίας. Η απάντηση - υπεράσπιση του δημοσιογράφου ποιά νομίζετε ότι ήταν? Ότι ο Τσίπρας έκανε στροφή στον ρεαλισμό? Ότι έτσι κάναν και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί? Όχι, αυτές θα ήταν λογικές απαντήσεις. Ο αθεόφοβος είπε ότι ο Τσίπρας το κάνει αυτό επειδή είναι ειλικρινής! Δηλαδή το να αποδεικνύεσαι ψεύτης σε κάνει ..... ειλικρινή! Όλη αυτή η στήριξη δημιουργεί εκτος από την πίεση των λαϊκών προσδοκιών και μια άλλη καταστροφική παρενέργεια, αλλοιώνει το πρίσμα που βλέπουμε την πραγματικότητα. Και οι κυβερνώντες αλλα και μεγάλη μερίδα του λαού περνάνε στην φάση της παράκρουσης, παίρνουν διαζύγιο από την πραγματικότητα και τον ρεαλισμό κάνοντας τον δρόμο προς την καταστροφή ευκολότερο.

  • toxo avatar
   toxo @ Geros 08/02/2015 17:59:05

   Επιβεβαιούται η λαϊκή σοφή κουβέντα :Που πουλάνε γέρους;Μας χρειάζονται.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Geros 08/02/2015 21:23:21

   Οπως έλεγε κι ο Θουκιδίδης, σε περιόδους πολιτικών και πολεμικών αναστατώσεων οι παρατάξεις σκόπιμα αλλάζουν τη σημασία των λέξεων: Την ασυλλόγιστη τόλμη την ονομάζουν ανδρεία, την επιφυλακτικότητα δειλία, τη σύνεση ανανδρία, την περίσκεψη αδράνεια και ατολμία, την παράφορη ορμή ανδρική αρετή, την κακουργία καπατσοσύνη, την τιμιότητα βλακεία.
   Πόσο παλιό και πόσο επίκαιρο το σχόλιο για τους Ελληνες διαχρονικά.

 3. SKAIs avatar
  SKAIs 08/02/2015 10:31:32

  "...όσο για να προκαλέσει παγκόσμια κινητοποίηση. Να ακουστεί δηλαδή η ελληνική πλευρά και να ασχολούνται όλοι με εμάς." Εξ' όσων θυμάμαι την ίδια στρατηγική ακολούθησε και ο ΓΑΠ με τα γνωστά αποτελέσματα. Έτσι, το πρόβλημα είναι στην δαπραγματευτική στρατηγική. Ο ΓΑΠ είχε ο πιστόλι στο... τραπέζι και πυροβόλησε ευατόν. Ο ΤΣΕ (Τσίπρας Στο Ευρώ) είχε το πιστόλι στο Νότο της Ευρώπης και τελικά πήρε μια cravata!!! Γι' αυτά πότε θα μιλήσουμε???

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 08/02/2015 11:04:53

  Η "κωλοτούμπα" δεν είναι ζητούμενο ως προς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κωλοτούμπα είναι ζητούμενο ως προς την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος και την ολοκλήρωση της μισοτελειωμένης αξιολόγησης και την απεμπόληση του "προγράμματος γέφυρα". Είναι απορίας άξιον ποια σκοπιμότητα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιμένει τόσο πολύ στο "πρόγραμμα γέφυρα". Θέλει αυτούς τους τρεις μήνες και δείχνει να τους θέλει απεγνωσμένα. Γιατί; Για να φορολογήσει τους εφοπλιστές και να μπορεί να πει στη Γερμανία "κοίτα, κατέστρεψα την ελληνική ναυτιλία που τόσο το ήθελες. Κάνε μου κι εμένα τώρα μερικά χατήρια"; Για να μπορεί να καταστρέψει τελείως ορισμένα (έστω και φαύλα) κομμάτια του κουτσού ελληνικού καπιταλισμού, ώστε να μπορεί να πει στη Γερμανία "κοίτα, τώρα μπορούν οι δικοί σου να κάνουν ελεύθερα όσες δουλίτσες θέλουν"; Είναι φανερό ότι αυτό ήταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής, όμως του τα χάλασε η μη ολοκήρωση της αξιολόγησης. Πάει λοιπόν με "τσαμπουκά" να μην την ολοκληρώσει, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο σκληρά από όσο υπολόγιζε. Το άλλο σενάριο είναι βέβαια το συνωμοσιολογικό, ότι τα κάνουν όλα επίτηδες για να μας πάνε στη δραχμή. Και είναι ίσως το πιο πιθανό. Σιγά να μην μπορούσαν να τουμπάρουν με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο την κοινοβουλευτική τους ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι το ζητούμενο, είναι η κωλοτούμα ως προς το περίφημο "πρόγραμμα γέφυρα" (δηλαδή: λεφτά χωρίς μνημόνιο). Αυτό δεν θα γίνει, δεν φαίνεται να γίνεται. Άρα; Πάμε προς άμεση πρόσκρουση. "Προσδεθείτε", που έλεγε και μεγάλη συστηματική εφημερίδα την ημέρα των εκλογών...

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 08/02/2015 21:09:04

   Διογενη...ειναι ακριβως οπως τα βλεπεις τα πραγματα... Δεν υπαρχουν κωλοτουμπες απο τους βορειους ( μιλαγα σημερα με μια παρεα Γερμανων στο Baden-Baden , εαν κανει κωλοτουμπα η Μερκελ θα την φανε ζωντανη )

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Διογένης 08/02/2015 21:27:18

   Διογένη, είναι το έργο που ξεκίνησε ο Ανδρέας το ΄81 με την εξαφάνιση της όποιας ελληνικής βιομηχανίας υπήρχε τότε: Ιζολα, Εσκιμο, Πειραϊκή-Πατραϊκή (ο πενθερός του Μπαρούφα) κλπ. και τα αποτελέσματα που ζούμε σήμερα. Το ξαναλέω. Αν δεν τελειώσει την αποστολή του το τέως μειράκιον του 15μελούς δεν θα τον αφήσουν να φύγει, ή καλλίτερα δεν θα τον κάνουν χυμό από λεμόνι .

 5. това́рищ Фёдор avatar
  това́рищ Фёдор 08/02/2015 11:46:33

  Εντός του πλαισίου και κατά την διάρκεια των προγραμ/κων δηλώσεων της κυβέρνησης, υπάρχει δυνατότητα η αξιωμ. αντιπολίτευση να εκθέσει κι αυτή την δική της πλευρά? Δλδ. να αναφερθεί στα πεπραγμένα και (όποια) επιτεύγματα της τα προηγ. 2.5 χρόνια (π.χ. ΑΟΖ, τουρισμός κ.ά)? Και αν υπάρχει δυνατότητα, θα το κάνει επιτέλους? Θα πει τίποτε να υποστηρίξει τον εαυτό της? Κάτι? ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!

  • airman avatar
   airman @ това́рищ Фёдор 08/02/2015 13:35:07

   Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να πάρει θέση ως προς τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, να περιγράψει την τακτική που θα ακολουθήσει ως προς τις επερχόμενες εξελίξεις και ήδη έχει δεσμευτεί να στηρίξει τη συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων/δανειστών. Αυτό το τελευταίο μπορεί και να μη βοηθήσει τελικά στην κυβίσθιση (μια και το "κωλοτούμπα" ερεθίζει), αφού στερεί από μερίδα των κυβερνητικών βουλευτών (βλέπε Λαπαβίτσας) τη δυνατότητα να ασκούν πιέσεις κουνώντας το δάχτυλο ως άλλοι "Παυλίδιδες". Όσο για τα πεπραγμένα και τα επιτεύγματα, οι εκλογές πέρασαν και δεν έχουμε προεκλογική περίοδο. Αυτό που προέχει πλέον είναι "σχέδιο άμεσης επέμβασης" αν όχι "σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών"!.

   • товарищ Фёдор avatar
    товарищ Фёдор @ airman 08/02/2015 20:38:45

    Α, καλά.. Και περιμένετε την υποστήριξη της βάσης της ΝΔ... Τι να υποστηρίξει? Την μουγκαμάρα??! Καλά έλεγε -θυμάμαι- κάποιος (μπορεί να 'ταν κι ο φάκτορας) εδώ στο antinews σε ανύποπτη στιγμή: "Αν δεν σας υποστηρίζαμε και οι κεντρογενείς, η ΝΔ ούτε 15% δεν θα έπιανε στις εκλογές!"

 6. ΤΤ avatar
  ΤΤ 08/02/2015 13:02:14

  Δεν καταστρέφεται η χώρα αμέσως. -Οι βάσεις της χρεοκοπίας του 2010 μπήκαν το 1981. -Οι βάσεις της Τζιχαντ εν Αθηναις το 2050 μπαίνουν σήμερα. Ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει πως οτι κάνει το πληρώνουν τα παιδιά του.

 7. Pgm avatar
  Pgm 08/02/2015 13:20:32

  Απο τη δική μου μεριά δε διαπιστώνω πως ειναι ισορροπημένο το άρθρο. Χωρίς να επεκταθώ σε λεπτομέρειες θα το συνοψίσω στα εξής: Ειναι δυνατόν να προτρεχει κάποιος ώστε μέσα σε 15 ημέρες να θεωρεί πως έπεσαν έξω οι προειδοποιήσεις της ΝΔ ; Απο τη μια μεριά προφανώς και δεν επιθυμεί κανένας καμία κατάρρευση , αλλά απο την άλλη πως ειναι δυνατόν να ´ζητατε ´ η υποστήριξη των ψευδών της Αριστεράς και τη νομιμοποίησή της μέσω της υποστήριξης των ανεδαφικων θέσεών της; Ο μίσος ΣΥΡΙΖΑ δε θα υποστηρίζει την ίδια την κυβέρνηση (λόγω αναγκαστικής, αλλά και προδιεγραμμενης μεταβολής πολιτικής ) και θα κληθεί η ΝΔ να το πράξει αυτο; Να κυβερνά δηλαδή η αριστερά έχοντας πάρει με ψέματα την εξουσία και να την υποστηρίζει η ΝΔ για τον άθλο αυτο. Πατριώτες, δε εχει ωραία γεύση αυτή η καραμέλα. Μπροστά σε τέτοιες προτάσεις , ο τρόπος διαχείρισης της ΧΑ φαίνεται ευφυέστατος .

 8. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 08/02/2015 14:21:07

  Ο αλέξης και ο σύριζα έχουν 2-3 μήνες καιρό να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στους εξαποδώ. Αν καταφέρουν να βάλουν χέρι σε όσους έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, μεταξύ αυτών και η πλειοψηφία που τους έφερε στην εξουσία περιλαμβάνεται, έχουν ελπίδες. Πρέπει όμως να φέρουν γρήγορα αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα για πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κλπ είναι αστειότητες. Καμιά παροχή ουσιαστική δεν μπορεί να γίνε το 2015. Δύσκολο στοίχημα. Πρέπει να τα βάλει με όσους τον έφεραν στην εξουσία και τον στηρίζουν (κανάλια και ΜΜΕ) και να παραμυθιάσει τον απλό πολίτη που περιμένει να μοιράσει ο μπαρουφάκης τα λεφτά των γερμανών ώστε να έχει υπομονή 3-4 χρόνια ακόμη.

 9. dexi_half avatar
  dexi_half 08/02/2015 17:51:01

  H θεωρία των παιγνίων του Βαρουφάκη μαζί με τις υποσχέσεις Καμμένου δεν δείχνουν ότι έρχεται συμφωνία. Το 67% συμμετοχής στο πρόγραμμα συμβόλαιο που είπε ο Βαρουφάκης είναι ο χώρος για να παίξει το παίγνιο του φυλακισμένου (θεωρία παιγνίων). Η θεωρία αυτή συνεργάζεται με τα όσα υποσχέθηκε ο Καμμένος και με τη Βιομηχανική Οργάνωση. Άλλο αν γίνουμε Κούβα στο τέλος

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ dexi_half 08/02/2015 21:30:19

   Αφήστε τον υπουργό Καμμένο στην ησυχία του. Τώρα σχεδιάζει πώς θα επαναφέρει τον θεσμό του ιππικού, ως δύναμη κρούσεως, την σάρισα ως όπλο επιθετικό και τα άρματα ως οχηματα μεταφοράς προσωπικού.

 10. πΔπ avatar
  πΔπ 08/02/2015 20:33:08

  Ο Βαρουφάκης ισχυρίστηκε δημόσια ότι συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με την έως τώρα Κυβερνητική πολιτική, κατά 67%. Γιατί δεν βγαίνει κάποιος από την Νέα Δημοκρατία να τον προκαλέσει να αναφέρει σε πιά ακριβώς σημεία συμφωνούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι το 67% των σημείων, θα πρέπει να είναι πραγματικά πολλά και όχι "ενα-δύο"! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το "πήδημα" του κου Τσίπρα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.