Έτοιμη να σκάσει η «φούσκα» του ΣΥΡΙΖΑ
21/03/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έτοιμη να σκάσει η «φούσκα» του ΣΥΡΙΖΑ

Ας ελπίσουμε μόνο όταν έρθει εκείνη η ώρα να μη βρίσκεται η χώρα ένα βήμα από το Grexit.

Ένας αμερικανός δημοσιογράφος έγραψε πριν μερικές ημέρες: «Η μεγαλύτερη απειλή για το ευρώ είναι οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα».

Πόσο δικαιώνεται βλέποντας όλα αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό. Αν είναι κάτι που απειλεί το κοινό νόμισμα, την όποια ευρωπαϊκή σταθερότητα και φυσικά το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας είναι οι κλόουν που αποφάσισε ο λαός να μας κυβερνήσουν.

Δεν είναι απλά ότι επί δύο μήνες κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Δεν είναι ότι η δραματική καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές έχει προκαλέσει κραχ στην οικονομία. Δεν είναι ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε φόντο… δημιουργικής ασάφειας.

Είναι ότι ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ασύστολα ψεύδη σε πανευρωπαϊκή μετάδοση. Ενώ δηλαδή ο ίδιος ικετεύει για μια συνάντηση, ενώ ο ίδιος συμφωνεί σε όσα του ζητούν οι δανειστές λίγο μετά δίνει συνεντεύξεις και απευθυνόμενος τάχα στον ελληνικό λαό του μιλάει και τον κοροϊδεύει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Λέει ο Τσίπρας «τέλος η 5η αξιολόγηση», δηλαδή η ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων του μνημονίου. Μάλιστα διαρρέει και το Μαξίμου ότι συμφώνησε η Μέρκελ και οι υπόλοιποι ότι πέθανε το μνημόνιο και οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και όλα μπαίνουν σε νέα βάση.

Κι εκεί που ετοιμαζόμαστε να βγούμε στην Ομόνοια και να πανηγυρίσουμε μαζί με τους αλλοδαπούς του Πανούση, να ’σου η Άγκελα Μέρκελ να αποκαλύψει το ψέμα του Τσίπρα.

Όχι, λέει η γερμανίδα. Αν η Ελλάδα δεν ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αφήσει από το προηγούμενο έτος, δηλαδή αν δεν τελειώσει η 5η αξιολόγηση, τότε ξεχάστε τα λεφτά.

Και αναρωτιόμαστε: Ποιος έχει δίκιο; Ο Τσίπρας ή η Μέρκελ; Μακάρι να έχει ο Τσίπρας και να γλιτώσουμε κάποια μέτρα, όμως, πολύ φοβόμαστε ότι η Γερμανίδα μας περιμένει στη γωνία και ο έλληνας πρωθυπουργός απλά λέει ακόμη ένα ψέμα προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο των συνιστωσών και τη χλεύη του κόσμου.

Τα πράγματα είναι απλά. Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει μια λίστα με μέτρα. Αλλά θα είναι μεταρρυθμίσεις γενικού περιεχομένου αλλά πολύ σημαντικές, κι άλλα θα είναι μέτρα για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών. Διότι οι εταίροι ζητούν το απλό: Για κάθε μέτρο που θα έχει δημοσιονομικό κόστος πρέπει να βρουν αντίστοιχο. Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί (για να μην αναφέρουμε και το πλεόνασμα) είναι υποχρεωτικοί. Πώς όμως θα γίνει αυτό όταν η μαύρη τρύπα του 2014 είναι πάνω από 2 δις ενώ τα έσοδα του 2015 έχουν καταρρεύσει; Με τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, δηλαδή την πληρωμή σε 8,5 χρόνια; Κομματάκι δύσκολο.

Με το κυνήγι της φοροδιαφυγής; Αυτό θα πάρει καιρό. Επομένως, η πραγματικότητα λέει ότι πίσω από τη λίστα Βαρουφάκη που θα κατατεθεί την άλλη Παρασκευή θα κρύβεται και το πακέτο μέτρων που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση. Θα είναι τώρα, θα είναι τον Ιούνιο; Το σίγουρο είναι πως θα πρόκειται για υφεσιακού χαρακτήρα μέτρα. Ή μήπως η αύξηση στα ποτά και τα τσιγάρα δεν είναι; Ή μήπως η αλλαγή του καθεστώτος ΦΠΑ δεν είναι και άλλα μέτρα που δεν μπορούμε να σκεφτούμε;

Το κόλπο της κυβέρνησης για να περάσει αυτά τα μέτρα θα είναι αυτή του… λουκάνικου. Κόβουμε κομματάκι – κομματάκι ώστε να ψηφιστούν στη Βουλή. Δεν μαθαίνουμε ποτέ τι προβλέπει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και ζούμε στο σκοτάδι μέχρι που και πάλι δεν θα βγαίνει το πρόγραμμα. Τότε θα έρθει το «πυρηνικό όπλο». Ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων και μετά το κούρεμα καταθέσεων. Θα είναι εφάπαξ με έναν φόρο; Θα είναι με αναγκαστικό ομόλογο; Όπως και να είναι η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει χέρι στις αποταμιεύσεις των φτωχών, αφού οι πλούσιοι τα έχουν ήδη βγάλει στο εξωτερικό.

Τότε θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Οι 26 μονάδες διαφορά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις να δούμε πώς θα εξανεμιστούν. Διότι ο ελληνικός λαός μπορεί να ανεχθεί να τον κοροϊδέψεις μια, δύο αλλά στην τρίτη σου την έχει φυλάξει και θα σε ξεπληρώσει. Ας ελπίσουμε μόνο όταν έρθει εκείνη η ώρα να μη βρίσκεται η χώρα ένα βήμα από το Grexit.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Πετρόπουλος avatar
  Νίκος Πετρόπουλος 21/03/2015 08:50:30

  Άσχετο / σχετικό / λυπηρό.Πως γίνεται η κοινωνία "βόδι".. "Σήμερα είχε έκλειψη. Στο Βέλγιο τα παιδιά στα σχολεία έκαναν εδώ και δύο μήνες έρευνα, ομαδικές εργασίες και εκθέσεις (καλλιτεχνικές, επιστημονικές κλπ) για το πώς λειτουργεί το μάτι και η όραση (μεγάλο μέρος αφιερωμένο στις ζημιές που μπορεί να πάθει το μάτι αν κοιτάμε τον ήλιο κλπ). Η ίδια λογική συνεχίστηκε με την αστρονομία (έρευνες, εκθέσεις, εργασίες...). Πριν από μία βδομάδα μας ζήτησαν να δώσουμε απο ένα ευρώ για κάθε παιδί για να αγοράσει το σχολείο προστατευτικά γυαλιά για όλα τα παιδιά. Σήμερα έχουν οργανώσει ημέρα αστρονομίας στο προαύλιο για να δουν την έκλειψη. Στην Ελλάδα βρήκαν πολύ πιο απλή λύση. "Σε κλειστούς χώρους θα παραμείνουν την Παρασκευή οι μαθητές όλων των σχολείων της χώρας από τις 10:30 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι εξαιτίας της μερικής έκλειψης του ήλιου"." Όταν αύριο, θα έχουμε πάρει διαζύγιο από την λειτουργία της λογικής και θα τρέχουμε να αγοράζουμε τα άπαντα του Παϊσιου, να μην παραξενευόμαστε..

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Νίκος Πετρόπουλος 21/03/2015 11:36:04

   Τα "άπαντα του Παΐσιου" ειναι "διαζύγιο από τη λογική"; Προφανώς ούτε καν τα γνωρίζεις. Με τέτοιες αντιλήψεις δεν είναι τυχαίο πώς έφτασε τόσο χαμηλά εντέλει η ελληνική κοινωνία. Όσο η ελληνική κοινωνία ευλαβούνταν τους αγίους της Εκκλησίας, πίστευε σε κάτι ανώτερο από τη ματαιότητα της καθημερινότητας και είχε μέσα της το θυσιαστικό πρότυπο της Ορθοδοξίας, προοδεύαμε, χτίζαμε, δημιουργούσαμε, παρά τα επιμέρους λάθη και τις υπονομεύσεις του λαϊκού φρονήματος από την πολιτική. Απόδειξη, η γοργή οικονομική ανάπτυξη των ετών 1950-1975 που πήρε την Ελλάδα από την ολοκληρωτική φτώχεια και την ενέταξε στη χορεία των ανεπτυγμένων κρατών. Με το που κατέρρευσαν τα ορθόδοξα πρότυπα, με το που δεν έμεινε τίποτε όρθιο ηθικά, αρχίσαμε να γκρεμίζουμε εκεί που χτίζαμε, να οπισθοχωρούμε εκεί που προοδεύαμε, να αντιγράφουμε και μάλιστα με κακό τρόπο εκεί που δημιουργούσαμε. Χαρείτε λοιπόν τη μεταπολιτευτική Ελλάδα που πεθαίνει, παλαιοπασόκοι. Είναι όλη δική σας.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Διογένης 21/03/2015 13:04:05

    Πέστα αδελφέ μου Διογένη! Να αγιάσει το χέρι που τα γράφει. "Λογικέ" Νικόλαε που έγραψες για τον Άγιο του Θεού έτσι περιφρονητικά, δε θα τολμούσες να το κάνεις αν είχες ψάξει ποιος είναι και πόσοι με όνομα και διεύθυνση ομολογούν ότι ήταν σαν κι εσένα άπιστοι ή δύσπιστοι και σε μια στιγμή με ένα λόγο ή μια κίνηση τους ξεκόλλησε από την άγνοια. Ο μηδενισμός και η αθεΐα είναι θρησκεία όσο κι αν με την περιορισμένη λογική σου δε το πιάνεις, αφού σε εγκλωβίζουν και σου περιορίζουν τη σκέψη. Ο Άγιος Παΐσιος ειρωνικά αλλά με πολύ ωραίο τρόπο έλεγε για τους θαυμαστές-λάτρεις της επιστήμης -όπως είσαι κι εσύ φαντάζομαι, ότι ενώ οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, κλπ.) δαπανούν επί δεκαετίες πολλά δις για να φτιάξουν πυραύλους και διαστημικά οχήματα για να πάνε στο διάστημα και σε κοντινούς πλανήτες, οι ορθόδοξοι μοναχοί φτάνουν στα πέρατα του σύμπαντος με ένα παξιμάδι. Ποιος είναι ο στενόμυαλος τώρα; Αυτός που νομίζει ότι τα δις που σπαταλιούνται χωρίς νόημα ενώ πεινούν εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική είναι καλό πράγμα, ή εκείνος που όταν του έδιναν χρήματα τα επέστρεφε ή τα μοίραζε σε φοιτητές και φτωχούς για να γυρίσουν σπίτι τους; Με λίγα λόγια, η πολύ περιορισμένη "λογική" (=στενοκεφαλιά) του κόσμου τούτου δεν έλυσε τα σοβαρά προβλήματα, ενώ η υπερλογική του Ευαγγελίου και των μεγάλων Πατέρων της Ορθοδοξίας (π.χ. Μέγας Βασίλειος με την Ολυμπιάδα πόλη) τα λύνει σε μια στιγμή αν όλοι την παραδεχθούν και την εφαρμόσουν στη ζωή τους. Αλλά βλέπεις εμείς είμαστε πιο έξυπνοι και για αυτό η κοινωνίες μας διαλύονται και χάνονται από την διαστροφή...

    • Νίκος Πετρόπουλος avatar
     Νίκος Πετρόπουλος @ Γεώργιος Τ. 21/03/2015 23:04:37

     Όταν αύριο, θα έχουμε πάρει διαζύγιο από την λειτουργία της λογικής και θα τρέχουμε να αγοράζουμε τα άπαντα του Παϊσιου, σε εκδόσεις Λιακόπουλου. Φαίνεται, ότι το πήραμε το διαζύγιο..

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Νίκος Πετρόπουλος 21/03/2015 23:44:35

      Ο Λιακόπουλος κ.Πετρόπουλε,δέν εκδίδει βιβλία του αγίου Παϊσίου,αυτός όντως δεν συμβαδίζει με τη λογική. Όμως αν φοβάστε το διαζύγιο με τη λογική θα σας παρέπεμπα όχι στα γραπτά περί του αγίου Παϊσίου,αλλά στις μαρτυρίες επιστημόνων,ανθρώπων που είχαν σχέση με τη λογική όπως την εννοεί ο πολύς κόσμος,αλλά και απλούς ανθρώπους που τον γνώρισαν προσωπικά,να ακούσετε τη γνώμη τους ή την μεταστροφή των απόψεών τους για το γέροντα Παΐσιο,μετά τη συγκλονιστική συναναστροφή τους με έναν πραγματικά άνθρωπο του Θεού στις ημέρες μας. Αν ψάξετε,τέτοιες προσωπικές μαρτυρίες θα ανακαλύψετε πολλές...

    • Fotini avatar
     Fotini @ Γεώργιος Τ. 22/03/2015 11:55:10

     Τό ἐπισφράγημα τῆς διαστροφῆς, Σ Υ Ρ Ι Ζ Α. ᾿Απατρεις, ἄθεοι. G L O B A L I Z A T I O N!!!!!!!!!!!

    • Νίκος Πετρόπουλος avatar
     Νίκος Πετρόπουλος @ Γεώργιος Τ. 27/03/2015 06:45:26

     Αφιερωμένο: Οι πλαστικές παντόφλες του Αγίου Παϊσίου έγιναν προσκύνημα σε εκκλησία Βαλμένες σε ξύλινη θήκη υπό μορφή λειψανοθήκης μαζί με μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου Πηγή: www.lifo.grhttp://www.lifo.gr/now/greece/63395

   • prosilio avatar
    prosilio @ Διογένης 21/03/2015 14:55:14

    Μηπως γνωριζεις ποιοι τσεπωσαν τα χρηματα του σχεδιου Μαρσαλ; το ΠΑΣΟΚ ηταν ή η "εθνοσωτηρια" βασιλοφρονουσα ΕΡΕ; Ποιος δημιουργησε το εκτρωμα της Αθηνας και του βολεψιματος στο δημοσιο των δεξιων καλοπαιδων; Αυτα δεν φταινε σε τιποτα; Φυσικα το ΠΑΣΟΚ φταιει για πολλα αλλα αυτο δεν αθωωνει τους πρωτεργατες της καταστροφης.

    • airman avatar
     airman @ prosilio 21/03/2015 19:56:49

     Καλό το προσήλιο αλλά φυλάξου και λίγο από τον ήλιο! Τώρα που ανοίγει ο καιρός θέλει προσοχή!

    • Eva avatar
     Eva @ prosilio 21/03/2015 20:08:41

     Μιλαει και το πασοκ για βολεμα? Μη τρελλαθούμε τελείως! ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΟΧΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΛΑ ...ΟΥΤΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝΕ τόσους πολλούς έμπασε στο δημόσιο-εμείς οι μεγαλύτεροι τα έχουμε ζήσει.

     • prosilio avatar
      prosilio @ Eva 21/03/2015 20:47:02

      Στρατιες πρασινοφρουρων;! Μηπως θυμασαι ποσους διορισε ο σημερινος ΠτΔ; Δεν υπερασπιζομαι το ΠΑΣΟΚ. Αλλα δεν γινεται να μιλανε οι δεξιοι για αξιοκρατια.

     • GO avatar
      GO @ prosilio 22/03/2015 00:17:24

      Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου: Μετατροπή 33.000 συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, κατ' επιταγή των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων. 33.000 όμηροι του συστήματος ΠΑΣΟΚ, που τους ανανέωνε διαρκώς τις συμβάσεις και έτσι, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε τελικά να δικαιωθούν δικαστικά. Πρώτα αποκτούμε επαρκή ενημέρωση και μετά σχολιάζουμε.

     • prosilio avatar
      prosilio @ GO 22/03/2015 07:35:27

      http://www.tanea.gr/news/politics/article/5027928/865-000-galazies-proslhpseis-me-th-boyla-paylopoyloy 865.000 γαλάζιες προσλήψεις με τη βούλα Παυλόπουλου! Πρωτα βγαζουμε τα γαλαζια κομματικα γυαλια και μετα σχολιαζουμε...

     • Eva avatar
      Eva @ prosilio 22/03/2015 10:57:04

      Θα σε απογοητεύσω αλλά μέλος κόμματος δεν είμαι.

     • GO avatar
      GO @ prosilio 22/03/2015 11:16:16

      Εσύ κι ο Παπαχρήστος είδατε 865.000 νέες προσλήψεις. Άραγε σε ποιόν αριθμό ήδη υπηρετούντων προστέθηκαν οι νέοι, ώστε η πρώτη απογραφή να δείξει συνολικά περί τις 700.000 Δ.Υ. Μάλλον στο -165.000!!! Πρώτα αποβάλλουμε την ανοησία και επιστρατεύοντας τη λογική, μετά, σχολιάζουμε.

     • prosilio avatar
      prosilio @ GO 22/03/2015 13:38:47

      Επειδη φαινεσαι πολυ ξερολας κ.GO μηπως γνωριζεις ποσοι ειναι υπο πληρωμη απο το κρατος ως προσωπικο; ολοι μεσα, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, ΕΔ, Βουλη κλπ. Καλο ειναι πριν χαρακτηρισεις καποιον, σαν τα κακομαθημενα του νηπιαγωγειου (μαλλλον κατι τετοιο εισαι τουλαχιστον νοητικα), να φροντιζεις να ενημερωνεσαι πληρως.

     • GO avatar
      GO @ prosilio 23/03/2015 05:53:31

      Θα σου πω το μυστικό για να γίνεις και συ ξερόλας. Μπες στο http://apografi.gov.gr/ και θα δεις το φως σου. Μετά, θα δεχθούμε τη συγγνώμη σου, που μας απασχόλησες με ανοησίες.

     • Fotini avatar
      Fotini @ prosilio 22/03/2015 11:50:09

      865.000 γαλάζιες προσλήψεις, τί λές βρέ παιδί μου! Κύταξε νά δῆς πού τό βαθύ κράτος εἶναι γαλάζιο καί καταλήξαμε σέ πρασινοροζούλια!!! ῎Ε ἀφοῦ τό ἔγραψαν τά ΝΕΑ ἔτσι θά εἶναι, χαχαχα

     • airman avatar
      airman @ Fotini 22/03/2015 11:55:53

      Το κακό με το "βαθύ κράτος" είναι πως ως βολεμένο στο Δημόσιο πάει με εκείνον που βολεύει καλύτερα! Κάτι ακούγεται για κάποιον Υπουργό από χθες ...

     • Eva avatar
      Eva @ prosilio 22/03/2015 10:55:16

      Συμφωνω απόλυτα για το προεδρικό Παυλόπουλου και όχι μόνο.

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ prosilio 22/03/2015 19:40:42

     OI YΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΧΩΡΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΕ..... ΓΥΑΛΑ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ "Ε.Τ." ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΑΜΑ.

   • Νίκος Πετρόπουλος avatar
    Νίκος Πετρόπουλος @ Διογένης 22/03/2015 07:38:56

    Τα "άπαντα του Παϊσιου", είναι σημαντικά. Να σε νουθετούν. Μέχρι εκεί. Αν είναι να τα χρησιμοποιήσεις, για να βρεις πετρέλαιο ή για να περιμένεις το ξανθό γένος, έχεις απομακρυνθεί από τη διαλεκτική και ψηφίζεις άνετα μέχρι και ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, όταν πριν 20-30 χρόνια ξαναείχε έκλειψη, πάλι κάποιοι ήταν μέσα στις τάξεις τους..

   • Νίκος Πετρόπουλος avatar
    Νίκος Πετρόπουλος @ Διογένης 22/03/2015 08:09:31

    Σχετικά με την ευημερία που απόκτησε η Ελλάδα, από το 1955-1975, να σημειώσω ότι είναι αντίστοιχη του παγκόσμιου μέσου όρου. Εμείς ανεβάσαμε το ΑΕΠ μας 4,5 φορές όταν η Ιταλία 4,4. Και βέβαια, βάζω και τους άδηλους πόρους (μεταναστευτικό συνάλλαγμα). Όλος ο κόσμος προόδευσε, για να σταματήσουν τα παραμύθια. Για όποιον θέλει, παραθέτω και την πηγή. https://pwt.sas.upenn.edu/php_site/pwt_index.php

  • George avatar
   George @ Νίκος Πετρόπουλος 21/03/2015 14:16:26

   Και όταν θα έχουμε την βροχή των "Περσείδων" θα βγάλουν ανακοίνωση να μείνουμε στο σπίτι να μη μας πέσει τίποτα στο κεφάλι ..

   • Νίκος Πετρόπουλος avatar
    Νίκος Πετρόπουλος @ George 21/03/2015 23:05:55

    Περσείδες - πέρσες - ισλαμιστές..Ας μείνουμε σπίτι (το διαζύγιο με την λογική, που λέγαμε)..

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ Νίκος Πετρόπουλος 21/03/2015 15:25:14

   1) Η Δύση έχει μπει σε φάση πολιτισμικής διάλυσης εδώ και δεκαετίες. Οι αποτελεσματικές δομές της και η απο-προσωποποίηση των σχέσεων την οδηγούν σε κόσμο τύπου Gattaca. Αφού πρώτα δημιούργησε έναν τρόπο που ζωής που ρήμαξε τον πλανήτη. 2) Η ιδέα ότι τα προβλήματα του ελληνισμού οφείλονται στο ότι δε γίνεται νεωτερικός εξαιτίας της κακιάς παράδοσης δείχνει άγνοια της παράδοσης γενικά και της ελληνικής παράδοσης ειδικά. Όποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει πρώτα αυτή την παράδοση μέσα από τα έργα (γραπτά και όχι μόνο) ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί σοβαρά μαζί της. 3) Η παρακμή της ελληνικής κοινωνίας στη μεταπολίτευση συμβαδίζει με την αύξηση της αθεΐας άρα δεν προκαλούν τα γραπτά του άγιου Παΐσιου τα χάλια της. 4) Η ιδέα ότι με τη λογική φτιάχνεις καλύτερο κόσμο έχει διαψευστεί στον 20ό αιώνα με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ο διαφωτισμός κι οι συναφείς ιδέες της ατομικής αυτοβελτίωσης και αύξησης της ελευθερίας με την επιστήμη και την τεχνολογία έχουν πεθάνει με την έλευση του μεταμοντερνισμού, της μαζικής πολιτικής, παραγωγής και κατανάλωσης.

   • Κωνσταντίνος avatar
    Κωνσταντίνος @ Παράξενος 21/03/2015 16:39:42

    Όντως, για αυτό και βλέπεις κράτη/κοινωνίες όπου οι άνθρωποι είναι θρήσκοι όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Πολωνία να είναι πρώτες σε όλους τους τομείς και να οδηγούν την Ευρώπη και την ανθρωπότητα γενικότερα. (Σαρκασμός)

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ Κωνσταντίνος 21/03/2015 17:57:01

     Να την οδηγούν πού; Σε ηρωικούς βομβαρδισμούς σκηνιτών φελλάχων προκειμένου να εξοντωθούν τα secret nuclear weapons;

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Κωνσταντίνος 21/03/2015 18:14:11

     Το "πρωτος" των ανθρωπων και των χωρων ειναι τελειως διαφορετικο απο το "πρωτος" της θρησκειας και του Θεου. Να τις βρασω τις πρωτιες της αθεϊας και του θανατου. (οχι σαρκασμος)

 2. George N avatar
  George N 21/03/2015 09:32:52

  Κάνει λάθος ο δημοσιογράφος. Μετά τον φράχτη που έφτιαξαν γύρω από την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι τώρα ετοιμάζονται για το blame game. Και σε αυτό οι clown προσφέρουν άφθονη βοήθεια. Είναι χαρακτηριστικό το πως έδεσε φιόγκο ο Juncker το βαρύ τάχα μου προπαγανδιστικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ, την "ανθρωπιστική κρίση". Με μια κίνηση το έβγαλε από το τραπέζι και πέταξε το μπαλάκι στην Ελληνική πλευρά. Στο στυλ: Aφού το λύσαμε αυτό πάμε τώρα στο δημοσιονομικό και τις μεταρρυθμίσεις Λέγατε λοιπόν....

 3. airman avatar
  airman 21/03/2015 18:14:18

  Μια του ψεύτη (20/2)! Δυο του ψεύτη (20/3)! Τρεις και η κακή του ώρα (20/4)! Ο Πρωθυπουργός, που δεν μπορεί να μην έχει ακούσει κάτι για το Σέλτσο, μάλλον επέλεξε να καθορίσει τη μοίρα του τόπου ακριβώς 211 χρόνια μετά από την τραγωδία στην οποία κατέληξε η πολύμηνη απομόνωση των ηρωϊκών Σουλιωτών (21-4-1804). Ο Θεός να βάλει το χέρι του μην έχουμε αντίστοιχη τραγωδία, αφού στη απομόνωση οδηγηθήκαμε και παραμένουμε από επιλογή του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.