Έσπειραν... Ζωές και θερίζουν θύελλες
19/03/2015 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έσπειραν... Ζωές και θερίζουν θύελλες

Η Πρόεδρος, αντί να ενώνει διχάζει και είναι τόσο προκλητική που πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αντοχής...

Η Προεδρία της Βουλής είναι μια θέση με μεγάλη ισχύ και κύρος στο κοινοβουλευτικό σύστημα. Είναι κατ' ουσίαν ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας μετά τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό και οφείλει να είναι απόλυτα θεσμικός.

Από τη στιγμή που εκλέγεται πρέπει να ξεχνά από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται και σε πιο κόμμα ανήκει.

Τα τελευταία χρόνια, παρά την απαξίωση της πολιτικής, ο Πρόεδρος ήταν πάντα θεσμικός, δεν είχε παρεκτραπεί ποτέ και θα μπορούσε να θεωρηθεί φάρος σε πολύ δύσκολες περιόδους. Και ο Κακλαμάνης και ο Μεϊμαράκης δεν είχαν δώσει δικαιώματα και λειτούργησαν με απόλυτα σωστό τρόπο εξασφαλίζοντας πολλές φορές τους επαίνους ακόμη και από πολιτικούς αντιπάλους.

Μέχρι που ήρθε η Ζωή να φέρει τον «θάνατο» ενός τόσο σοβαρού θεσμού. Μέσα σε 1,5 μήνα τα διέλυσε όλα και κατάφερε να προκαλέσει την οργή σχεδόν όλης της Βουλής. Ακόμη και οι συνάδελφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν τα χέρια ψηλά ενώ πολλοί μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που την ψήφισαν και μάλιστα εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία.

Θες ο χαρακτήρας της, θες ότι πήραν τα μυαλά της αέρα, θες γιατί παίζει προσωπικά παιχνίδια και θέλει να γίνει πρόεδρος... κάποιου κόμματος; Η ουσία είναι ότι η προκλητική της στάση έχει φτάσει την κατάσταση στο μη παρέκει.

Τα όσα έγιναν στη Βουλή με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η σύμπλευση της Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή σε αρκετές περιπτώσεις (ακόμη και εγκυρότητα νόμων αμφισβήτησε) είναι πολύ σοβαρό ατόπημα και προκάλεσε την μήνιν του κόμματός της και προσωπικά του κ. Τσίπρα. Σε μια ημέρα που θα έπρεπε να ήταν γιορτή για τη δημοκρατία και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο απ' όλους τους βουλευτές, η Ζωή έβαλε φωτιά στη Βουλή. Ενώ ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πάει στις Βρυξέλλες με απόλυτη ομοφωνία, η κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε σάλο και οδήγησε σε σφοδρές αντιπαραθέσεις στο κοινοβούλιο.

Η Πρόεδρος, αντί να ενώνει διχάζει και είναι τόσο προκλητική που πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αντοχής. Και αυτό το ξέρουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του δεν θα πρέπει να εκπλήσσονται. Την γνώριζαν την βουλευτή τους και επίτηδες την έβαλαν στην Προεδρία της Βουλής κι όχι σε κάποιο υπουργείο θέλοντας να μην την αφήσουν ανεξέλεγκτη.

Έσπειραν... Ζωές και θερίζουν θύελλες και ο πρωθυπουργός έχει βασική ευθύνη γι' αυτό, όπως και για πολλά άλλα.

Δεν είναι λύση το «άδειασμα» και οι παρασκηνιακές παρεμβάσεις. Αν θέλουν στην κυβέρνηση να επαναφέρουν την ηρεμία στη Βουλή σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, τότε κάτι πρέπει να κάνουν με την Πρόεδρο. Τι θα είναι αυτό; Ας δουν τους κανονισμούς και τις προβλέψεις του Συντάγματος. Όμως, αν δεν ξέρουν... υπάρχει και η πρόταση μομφής στο πρόσωπο της κ. Κωνσταντοπούλου. Θα είναι μια πρωτοτυπία, αλλά μόνο έτσι θα γλιτώσουν όλοι από κοινοβουλευτικές εκτροπές και... εμφράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. 40doctor avatar
  40doctor 19/03/2015 09:09:22

  Το κακό είναι ότι η Κων/λου βγήκε πρόεδρος της Βουλής με τις ψήφους και της ΝΔ. Ουδέν άλλο σχόλιο.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ 40doctor 19/03/2015 11:35:10

   Γιατί;! Μιά χαρά είναι! Εγώ μάλιστα θα έλεγα, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει Πρόταση Μομφής κατά της, η όλη Αντιπολίτευση να την καταψηφίσει. Να δεις τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεφτιλίζει την Ζωή και την Αντιπολίτευση να παίρνει το μέρος της! Πω πω γέλια!!! Υπάρχει άρραγε πιό γλυκιά εκδίκηση;!!!

 2. Naruto avatar
  Naruto 19/03/2015 09:57:31

  Η Ζωίτσα χτίζει αρχηγικό προφίλ , προφανώς θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη .

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Naruto 19/03/2015 12:26:08

   Αρχηγός γίνεσαι εύκολα...Το ποιος θα σε ακολουθήσει είναι το πρόβλημα.

   • Naruto avatar
    Naruto @ ορεσείβιος 19/03/2015 13:05:25

    Απο πρόβατα άλλο τίποτα .

 3. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 19/03/2015 12:55:56

  Η πρόεδρος της βουλής λειτουργεί πολύ σωστά και σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο.
  α) Αμφισβήτηση νόμων που ψηφίστηκαν με σχετική πλειοψηφία χωρίς να είναι όλοι οι βουλευτές παρόν. Σωστή η σκέψη της, γιατί έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος.
  β) Απόφαση για ονομαστική ψηφοφορία σύμφωνα με τους θεσμούς είναι δικαίωμα του προέδρου της βουλής να το ζητήσει. Σωστή απόφαση της, που είναι το κακό να γίνει ονομαστική ψηφοφορία; Επειδή το είχε ζητήσει η ΧΑ σημαίνει ότι πάει με το μέρος της και η πρόεδρος της βουλής; γ) Προσπάθεια να μπει μια τάξη στο κτίριο της βουλής και να φύγουν από αυτό μέλη των γνωστών οικογενειών που νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει. Πολύ σωστή και εδώ, ο λαός τους έχει βγάλει με την ψήφο του από την βουλή και την πολιτική ζωή της χώρας, κάποιος πρέπει να τους βγάλει και από το κτίριο.

  • airman avatar
   airman @ Κωνσταντίνος 20/03/2015 09:57:25

   Έχει κάνει κάποια συμφωνία με κοντινό φαρμακείο; Αν όχι πρέπει να κάνει άμεσα. Οι βουλευτές θα χρειαστούν επαρκή φαρμακευτική υποστήριξη!

  • ΓΚΑΝΟΣ Γιώργος avatar
   ΓΚΑΝΟΣ Γιώργος @ Κωνσταντίνος 20/03/2015 20:48:33

   Μπράβο!!! Μόλις κάνει κόμμα ή γίνει αρχηγός να την ψηφίσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.