Έρχεται η ώρα της πληρωμής, έρχεται η Νέμεσις
15/06/2015 00:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται η ώρα της πληρωμής, έρχεται η Νέμεσις

Όπου κι αν πάτε οι ήχοι από τις κατσαρόλες θα σας ακολουθούν. Ότι κι αν κάνετε η προδοσία σε βάρος της Ελλάδας θα σας κυνηγά σαν Ερινύα. Αν τολμήσετε να καταστρέψετε την Ελλάδα δεν θα ξανακοιμηθείτε ήσυχος...

Και να που φτάσαμε 48 ώρες πριν από την καταστροφή. Οι άθλιοι ερασιτέχνες, εμμονικοί ψευτοκουλτουριάρηδες, ανίκανοι καφενόβιοι των Εξαρχείων οδηγούν ξεκάθαρα τη χώρα στα βράχια. Δεν είδαν τα σήματα, δεν άκουσαν τις εκκλήσεις, ούτε τους φάρους δεν μπόρεσαν να διακρίνουν και το τιμόνι της Ελλάδας «καρφωμένο» στο δρόμο προς το παγόβουνο.

Ιδεοληπτικοί, τζάμπα μάγκες με τα λεφτά των άλλων, εγκλωβισμένοι στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, στα ψέματα που φούσκωσαν τον ελληνικό λαό αντί αν του πουν την αλήθεια. Και τώρα; Τώρα η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι μαρτύριο καθώς την Τετάρτη πιθανότατα θα κριθεί η μοίρα της Ελλάδας. Ο Μάριο Ντράγκι κρατά στα χέρια του την τύχη της χώρας αφού μια «επιθετική» κίνηση θα οδηγήσει το τραπεζικό σύστημα στον Καιάδα και θα φέρει όλο και πιο κοντά το capital control. Ουσιαστικά, χωρίς συμφωνία τις επόμενες ώρες θα μπορούσε να επιβληθεί ένα «μοντέλο Κύπρου», αυτό που μήνες τώρα το λέμε αλλά που να ακούσουν οι άθλιοι…. Βαρουφάκηδες της εύφορης τεμπέλικης κοιλάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Προσοχή στο ατύχημα, τους έλεγαν όλοι, και να που είμαστε πιο κοντά από ποτέ.

Από τη χρεοκοπία απέχουμε 16 ημέρες καθώς τότε λήγει το πρόγραμμα της τρόικας. Όμως, λίγο νωρίτερα θα πρέπει να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις σχεδόν 2 δις και στις 30 του μήνα οι δόσεις του ΔΝΤ μαζεμένες, άλλο 1,6 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση προφανώς έχει τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις (μπορεί και όχι) και αν δεν συμβεί κάτι θετικό ως τότε δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ. Θα είναι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας. Όμως, μέχρι εκεί υπάρχουν κι άλλα στάδια. Θα φτάσουμε μέχρι εκεί ή με κλειστές τράπεζες και όριο αναλήψεων θα έχουμε μια χώρα που θα συνωστίζεται στα ΑΤΜ για να πάρει κανένα ευρώ;

Τα κατάφεραν πολύ καλά οι «περήφανοι διαπραγματευτές». Διαλύουν τη χώρα και συνεχίζουν να πουλάνε τζάμπα μαγκιά. Όχι τίποτε άλλο αλλά θα αρχίσουν την επικοινωνιακή… παπαγαλία των γνωστών κύκλων του Μαξίμου για το πόσο αντιστάθηκαν στους δανειστές. Η Ελλάδα έχει υποστεί μια ανεπανόρθωτη ζημιά κι αυτοί θα προσπαθήσουν να σώσουν το τομάρι τους.

Να μας το θυμηθείτε: Αν δεν γίνει κάτι θετικό τις επόμενες ώρες ο Τσίπρας μέχρι και διάγγελμα θα βγάλει έχοντας μαζί του τους…. Παππάδες και τους Βαρουφάκηδες. Θα μας «πουλήσουν» εθνολαϊκισμό και ψευτοαντίσταση όταν θα έχουν επιφέρει στην Ελλάδα μια τεράστια καταστροφή. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει, όμως, ακόμη και συμφωνία να υπάρξει αυτή τη στιγμή η χώρα έχει χάσει πέντε χρόνια. Επιστρέψαμε στο 2012, ο πόνος των επόμενων χρόνων, ακόμη και χωρίς χρεοκοπία θα είναι απίστευτος. Ό,τι κερδήθηκε με θυσίες, αίμα και δάκρυα χάθηκε και αυτό συνέβη εξαιτίας της προδοσίας του Τσίπρα και της παρέας του. Θα δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό, τα ελικόπτερα δεν θα τους φτάσουν.

Γιατί τα «έσπασαν» με τους δανειστές; Σύμφωνα με τους παπαγάλους της ψευτοαριστεράς, οι ξένοι ζητούν 2,6% του ΑΕΠ, η Ελλάδα υποχώρησε στο 2% και το υπόλοιπο 0,6% να καλυφθεί με διαρθρωτικές αλλαγές. Τι είδους είναι αυτές δεν μας της εξηγούν. Ή μάλλον τις είδαμε με την ΕΡΤ και τις χιλιάδες προσλήψεις.

Φαίνεται να μας χωρίζουν μέτρα σχεδόν 1 δις ευρώ με τους δανειστές να ζητούν ΦΠΑ 23% στη ΔΕΗ, μειώσεις στις συντάξεις κ.λπ. Η κυβέρνηση τα θεωρεί… υφεσιακά μέτρα και τα απορρίπτει. Δεν είναι υφεσιακά μέτρα ο ΕΝΦΙΑ, η μη εφαρμογή του αφορολόγητου 12.000 ευρώ και η αύξηση χιλιάδων προϊόντων λόγω ΦΠΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα;

Εντάξει, να συμφωνήσουμε ότι οι δανειστές είναι σκληροί και ανάλγητοι, αν και πλέον έχουν χάσει την υπομονή τους με τους βλάκες με τους οποίους διαπραγματεύονται. Να θυμίσουμε μόνο ότι το ίδιο έλεγαν από την έναρξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης. Κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος που είχε έρθει στην Αθήνα τον Φεβρουάριο μετά τις συναντήσεις που είχε με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης είχε πει τη μνημειώδη ατάκα που απέκρυψαν οι παπαγάλοι της Αριστεράς: «Το παιδί αυτό είναι βλαμμένο». Και ο νοών νοείτω.

Εντάξει λοιπόν να μην κόψουμε τις συντάξεις των 300 και 500 ευρώ και να μην πάει το ρεύμα στο 23%. Ισοδύναμα έχει η κυβέρνηση; Πρότεινε κάτι; Ή περίμενε να υποχωρήσουν οι δανειστές. Μήπως να τους προτείνουμε εμείς δύο τρία μέτρα για να βρεθούν τα λεφτά, να κλείσει η διαπραγμάτευση και να μην καταρρεύσει η χώρα;

1.Κύριε Τσίπρα κόψε τις συντάξεις των 2.500 και 2.000 ευρώ. Γιατί δεν το κάνεις αυτό; Ποιους προστατεύεις;

2.Κύριε Τσίπρα γιατί δεν κόβεις εξοπλισμούς όπως σου είπε ο Γκάμπριελ. Κι όχι τις αναγκαίες για την άμυνα της χώρας. Γιατί δεν κόβεις τα 500 εκατ. ευρώ του Καμμένου για τον εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων – «σαπάκια» που κλείσαμε με την αμερικανική εταιρεία για άγνωστο λόγο. Ή μάλλον για γνωστό και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

3.Κύριε Τσίπρα βάλε λουκέτο στην ΕΡΤ, στο μαγαζάκι που έστησες. Στο νεοσταλινικό μόρφωμα, στην ΥΕΝΕΔ του 2015 από την οποία λείπει μόνο ο… Μπόλεκ και Λόλεκ μαζί με τη Μάγια την Μέλισσα. Γιατί κύριε πρωθυπουργέ να πληρώνουμε πάνω από 1.000 – 1.500 νέους (παλαιούς) εργαζόμενους στη… νέα ΕΡΤ και οι προηγούμενοι της ΝΕΡΙΤ να έχουν παραγκωνισθεί; Ρίξε τώρα μαύρο στην αθλιότητα κύριε Τσίπρα αν έχεις τα κότσια κι έτσι δε θα μειώσεις τις συντάξεις.

4.Κύριε Τσίπρα γιατί δεν καταργείς το κανάλι της Ζωής στη Βουλή. Ποιος χρειάζεται μια ανοησία και γιατί να την πληρώνει ο κόσμος που δεν έχει ούτε να φάει;

5.Κύριε Τσίπρα… ευαίσθητε ψευτοαριστερέ που δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου, κάνε τα πάντα για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα σου, μην τους διώχνεις και όσους θέλουν να επενδύσουν. Δώσε δουλειά στον κόσμο και άνοιξε την ιδιωτική πρωτοβουλία, μην την καταστρέφεις επειδή εσύ δεν έχεις γράψει ούτε ένα ένσημο στη ζωή σου.

6.Κύριε Τσίπρα και Συριζαίοι, άθλιοι κρατιστές, βρόμικοι συνδικάλες, βολεμένοι παλαιοπασόκοι, καταργείστε μερικές εταιρείες του δημοσίου παντελώς άχρηστες.

7.Κύριοι της κυβέρνησης, διώξτε μερικές χιλιάδες τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων, στείλτε τους στα χωριά τους να σκάψουν κανένα χωράφι. Πάψτε να προσλαμβάνετε τους πελάτες του Κατρούγκαλου. Διώξτε επίσης του Βαρουφάκηδες της Ελλάδας, δηλαδή τους αποτυχημένους, τεμπέληδες γραφειοκράτες που το μόνο που κάνουν είναι να θεωρητικολογούν χωρίς να προσφέρουν ούτε ένα ευρώ στην πατρίδα.

Υπάρχουν κι άλλα που μπορείτε να κάνετε κύριε Τσίπρα αλλά δεν τολμάτε. Είστε λίγος, είστε ελάχιστος για την Ελλάδα, ακόμη και γι’ αυτήν την Ελλάδα που έχει πέσει τόσο χαμηλά.

Και σας προειδοποιούμε. Μην τολμήσετε να προσπαθήσετε να σώσετε το τομάρι σας και να παραμείνετε αρχηγός στην Κολομβία των Βαλκανίων. Μην τολμήσετε να το παίξετε «αντιστασιακός» όταν η χώρα θα έχει γίνει Αργεντινή. Όπου κι αν πάτε οι ήχοι από τις κατσαρόλες θα σας ακολουθούν. Ότι κι αν κάνετε η προδοσία σε βάρος της Ελλάδας θα σας κυνηγά σαν Ερινύα. Αν τολμήσετε να καταστρέψετε την Ελλάδα δεν θα ξανακοιμηθείτε ήσυχος.

Έρχεται η ώρα της πληρωμής, έρχεται η Νέμεσις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 15/06/2015 07:47:27

  Μένουν 15 μέρες ακόμα για τις πρώτες 155 του Κυβερνητικού φιάσκου που επιλέξαμε στις 25/1. Το 1ο εξάμηνο του 2015 θα καταγραφεί με μελανά γράμματα στην ιστορία του τόπου. Είθε ο τόπος να μη καταντήσει ρημαδιό, όπως οι χώροι που καταλαμβάνουν τα "πνευματικά παιδιά" του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς όμως μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί πιο "αποτελεσματικός". Η αλεπού 100 χρονών και το αλεπουδάκι 101 γίνεται; Ούτε με πρώτη φορά αριστερά!

 2. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 15/06/2015 08:12:36

  Moιραίοι και άβουλοι φέρνουν εις πέρας το σχέδιο της καταστροφής της χώρας , με την εκλογική νομιμοποίηση μιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού πού έμαθε να τρώει μασημένη τροφή και να μην εργάζεται. Τώρα επιβάλλεται η δυναμική επέμβαση της αξιωματικής και της λοιπής αντιπολίτευσης γιατί θα έχει κι αυτή, αν όχι την ίδια , τουλάχιστον μια μερίδα ευθυνών, για την ολική καταστροφή προς την οποία οδηγείται η πατρίδα μας. Αυτούς -την κυβέρνηση- εμείς οι λίγοι που τους "φτύσαμε" προεκλογικά, τους γνωρίζαμε. ΄Ηταν οι προβατόσχημοι λύκοι. ΄Ομως, επειδή γνωρίζαμε και την αξιωματική αντιπολίτευση της δώσαμε την δεύτερη θέση για να συμβάλει στην σωτηρία της χώρας, όταν τα πράγματα θα έφταναν (με μαθηματική ακρίβεια) στο μη παρέκει. Κι αυτή πρέπει τώρα να κάνει παχνίδι. Δεν γνωρίζω πώς, αλλά πρέπει. Φτάνουν οι ανακοινώσεις και οι αντιπολιτευτικοί τόνοι. Αντε, βγείτε από την νιρβάνα σας, άπαντες, γιατί άπαντες θα λογοδοτήσετε και στις σημερινές και στις επόμενες γενιές, αν αφήσετε αυτό το γκρουπούσκουλο να, ασελγήσει στο σώμα της τιμημένης και πολύπαθης Ελλάδας.Αντε μπράβο!

 3. George N avatar
  George N 15/06/2015 08:21:09

  Εξ ορισμού για να είσαι σε ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ η επαφή με την πραγματικότητα αποκλείεται. Είτε ως ιδεοληψία (στην καλύτερη περίπτωση) είτε ως παράκρουση. Είναι σαν να ανακαλύπτουμε ότι στελέχη της ΧΑ είναι εναντίον της μετανάστευσης. Η κίνηση όμως σε παράλληλο σύμπαν εύκολα και γρήγορα σε αποδομεί σε τούτο εδώ. Οι 5 τελευταίοι μήνες δείχνουν ότι και ύφεση μπορείς να έχεις χωρίς "υφεσιακά" μέτρα και πιο επώδυνα μέτρα θα αναγκαστείς να πάρεις από αυτά που κατηγορούσες και κοινωνικά ανάλγητος θα αποδείξεις ότι είσαι κόβοντας το φαγητό του άνεργου και της οικογένειά του για να μην περικόψεις πχ τις συντάξεις γήρατος των παλαίμαχων της ζωής από 26-50 χρονών! Τα στοιχεία εδώ: www.idika.gr/files/23η_εκθεση_ΗΛΙΟΣ.1.pdf

 4. VATSIMANIS avatar
  VATSIMANIS 15/06/2015 08:43:07

  Εννοείτε η τίσις. Το ομηρικό σχήμα που αναφέρεσθε είναι: άτη (τύφλωση του νου) - ύβρις - νέμεσις - τίσις (η σκληρή τιμωρία και η εξαφάνιση). Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ VATSIMANIS 16/06/2015 17:49:46

   Η τίσις δε θα έρθει. Στη Νέμεση θα σταματήσει το πράγμα. Θα είναι βαριά η τιμωρία όμως...

 5. Geros avatar
  Geros 15/06/2015 09:14:18

  Σε μια χώρα που η δαπάνη του ασφαλιστικού είναι 5 μονάδες του ΑΕΠ πάνω από τον δεύτερο χειρότερο, το να μειώσεις αυτό το νούμερο κατά μια μονάδα είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, στην Ελλάδα αυτό εκλαμβάνεται ως ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Ποιός να μας σώσει αφού αυτό που θεωρούμε σωτηρία είναι καταστροφικό? Σε μια χώρα με σοβαρούς ανθρώπους η συζήτηση εδώ και πολύ καιρό θα ήταν από ποιους και πως θα παίρναμε αυτή την μονάδα έτσι ώστε να γίνει με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, στην Ελλάδα τι έγινε? Εφεύραμε τον όρο "κόκκινη γραμμή" για να βάλουμε κάτω από το χαλί τις αλήθειες που δεν θέλαμε να δούμε. Άκουγες όλους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, οικονομολόγους, να επαναλαμβάνουν : "να μην ανοίξει το ασφαλιστικό". Σαν τα μωρά παιδιά που κρύβονται και νομίζουν πως αν δεν σε βλέπουν εκείνα δεν τα βλέπεις και εσύ! Τώρα η πραγματικότητα μας χτυπάει την πλάτη και μας λέει "σε βλέπω" και κανεις δεν μπορεί να μας σώσει, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε το παρεάκι (Παπαδάκης, Αφτιάς, Μητρόπουλος, Ρωμανιάς ....) που έγιναν εκατομμυριούχοι πείθοντας τους Έλληνες ότι τα λεφτά για τις συντάξεις μας έρχονται κάθε πρώτη του μηνα από τους εξωγήινους! Τώρα η κυβέρνηση λέει στην αντιπολίτευση σε κάθε πάνελ και κάθε ευκαιρία "δηλαδή εσείς θα ψηφίζατε περικοπή στις συντάξεις?" Και επειδή η χώρα δεν είναι σοβαρή στο σύνολο της η αντιπολίτευση αν θέλει να μην πάει στο 0,1% στις επόμενες εκλογές απαντά πως φυσικά και όχι. Αν έλεγε την αλήθεια, πως δηλαδή ο λόγος που φτάσαμε ως εδώ είναι γιατί αυτό δεν το κάναμε νωρίτερα, ο λαός θα λυσσούσε εναντια στα αντιλαϊκά, ανάλγητα, προδοτικά καθάρματα που τολμούν να τον ξυπνήσουν από το μωρουδίστικο του όνειρο! Την όποια καταστροφή δεν θα την έχει φέρει ο Τσίπρας, τον Τσίπρα τον δημιούργησε ο λαός, αν δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος άλλος. Εδώ δώσαν 8% σε διανοητικά καθυστερημένους ναζί, ο Τσίπρας μας φταίει τώρα?

  • foros1 avatar
   foros1 @ Geros 15/06/2015 14:00:58

   όσοι θεμελίωσαν ή κατοχύρωσαν μετά την 1-1-2013, βγαίνουν όλοι στα 67 πλήρη και 62 μειωμένη. συζητούν για θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα πριν την ημερομηνία αυτή. αύριο το πρωί οι 150.000 με θεμελιωμένα ας κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση, έχουν το δικαίωμα. και οι υπόλοιποι 150.000 με κατοχυρωμένα ας κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση με αναστολή. θα υπάρχει την μεθεπόμενη θέμα προώρων;

   • foros1 avatar
    foros1 @ foros1 15/06/2015 14:23:21

    ...αν όμως δεν τους "ζορίσεις", όλοι αυτοί θα αποχωρήσουν ομαλά σε βάθος δεκαετίας, με το ανάλογο όφελος για τα ταμεία.

  • τασοςΕ. avatar
   τασοςΕ. @ Geros 15/06/2015 21:46:50

   που μεχρι πριν λιγο καιρο ,οι περισσοτεροι απο τους καθυστερημενους,στηριζαν αυτο που προφανως στηριζεις εσυ τωρα.τοτε ηταν ολα ενταξει, δεν ανοιγε ρουθουνι,τωρα; οσον αφορα τον χαρακτηρισμο,μαλλον οσοι δεν ειναι συμφωνα με τις ιδεες σου ειναι καθυ στερημενοι ,ετσι?προτιμω καθυστερημενος και τιμιος με τις ιδεες μου παρα πληρωμενος ανηθικος και εξυπνος.

  • Βλάκ Humor avatar
   Βλάκ Humor @ Geros 15/06/2015 22:26:03

   Η δαπάνη για συντάξεις είναι υψηλή ως ποσοστό του ΑΕΠ, δίότι το ΑΕΠ μειώθηκε 25%. Μήπως μειωθεί κι άλλο με νέες μειώσεις;

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 15/06/2015 09:16:36

  Ποιος το περιμενε μετα απο 5 μηνες διακυβερνησης η για πρωτη φορα αριστερα κυβερνηση του συριζα να φτασει σ'αυτο το αθλιο σημειο διασυρμου απο ντοπιους και ξενους πολιτες & πολιτικους.οποια εκβαση και να εχει το εγχειρημα των διαπραγματευσεων με τι μουτρα θα συνεχισουν να εκπροσωπουν την Ελλαδα οι ολετηρες της κουτσαβομαγκιας ? Οι επιθετικοι επαιτες δεν εχουν πια κανενα ερεισμα διεκδικησης οποιουδηποτε Ελληνικου δικαιου ειτε οικονομικου ειτε εθνικης κυριαρχιας .Εχουν γινει ρεζιλι των σκυλιων.Ο Τσιπρας ο ''σε καθε 100 χρονια εμφανιζομενος μεσσιας'' κατα τις πουλαδες Φωτιου & Βαγενα που κοσμουν το Υπουργικο του Συμβουλιο εχει γινει πια ο παριας του κοσμου Ευρωπης -Αμερικης & Ασιας . Που βαδιζουν αραγε οι απογονοι των κομμουνιστων του εμφυλιου ?Σε ενα καθεστως σοβιετιας της κοινοκτημοσυνης των κολχοζ & των κιμπουτζ ?Σε μια ιδιοτυπη δημοκρατια καπιταλιστικου κρατισμου με τον στραγγαλισμο των δημοκρατικων δικαιωματων των πολιτων και οικονομικων παραγοντων τυπου Κινας και μοντελου Τενγκ Τσαο Πινγκ ?Σε ενα τυπου Βενεζουελας καθεστως του Μαδουρο ?Ολα αυτα τα καθεστωτα απαιτουν την υπαρξη κομματικου ελεγχου απο τους συριζοφρουρους & των ΜΜΕ που σιγα-σιγα εγκαθιστα η νομενγκλατουρα Κωνσταντοπουλου .Κατρουγκαλος ,Λαφαζανης ,Παππας,,Κουρουπλης ,Μπαλτας κλπ.Να ξερουν ενα πραγμα ολοι αυτοι οι νεοκομμουνιστες της πενταρας οτι θα λογοδοτησουν αργα η γρηγορα για τα ολεθρια σφαλματα τους που οδηγουν εναν λαο στην πεινα και την μιζερια .Εταξαν ψεματα και πηραν την εξουσια .Θα την παραδοσουν -οχι ευκολα -με οπλο την αληθεια και την τιμωρια .Ηρθε η ωρα η ΝΔ και ο ΑΣ να αφησουν τα κυριλικια και τα συναινετικα παζαρια -τυπου επισκεψης Τσακνη στον ΑΣ - και τις ψοφοειδεις ανακοινωσεις -και να σταθει στο υψος των περιστασεων υπερασπιζοντας τα δικαια των ψηφοφορων της .Εμεις εδω ειμαστε .Ο ΑΣ να στειλει επιστολη στους 800.000 ψηφοφορους του του Νοεμβριου του 2009 -οπως εχει κανει 3 φορες μεχρι τωρα - και να ζητησει την συστρατευση τους σε ο,τι αποφασισει .Γρηγορα ,τωρα ,σημερα οχι αυριο.Οι καιροι ου μενετοι !

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Ραβινος 15/06/2015 23:15:15

   Οχι... Να μην στειλει σε κανεναν τιποτα. Το πικρο ποτηρι μαζι με τον Τσιπρα πρεπει να το γευτουν και οσοι δεν πιστεψαν αυτα που ελεγε ο Σαμαρας.

 7. foros1 avatar
  foros1 15/06/2015 10:46:25

  τα μέτρα της προηγούμενης συγκυβέρνησης απορρίφτηκαν, η ρωσική ρουλέτα δεν πρέπει να ξανάρθει. αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει δικαίωμα ο Τσίπρας να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, όντως αυτό θα είναι εθνική προδοσία. το κόψιμο συντάξεων πάνω από 2000 ευρώ, μισθών πάνω από 3000 ευρώ μικτά και πολλών εξόδων μη αναγκαίων, μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ, είναι ίσως η έσχατη λύση για μόνιμα άμεσα έσοδα.

 8. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 15/06/2015 11:13:53

  Γιατι ο Αντωνης Σαμαρας δεν τολμησε να κανει το 6 και το 7; Πρεπει να ζησουμε τη χρεωκοπια να τελειωνουμε. Δεν καταλαβαινουμε διαφορετικα.

  • Samin avatar
   Samin @ Παρατηρητής 15/06/2015 12:09:16

   Ακριβώς. Για κατάργηση μονιμότητας στο Δημόσιο ΔΕΝ μίλησε ποτέ κανένας!

  • Νίκος Πετρόπουλος avatar
   Νίκος Πετρόπουλος @ Παρατηρητής 15/06/2015 13:16:10

   Γιατί δεν ήθελε..

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 16/06/2015 17:54:32

   Το 6 το έκανε. Και την ΕΡΤ έκλεισε που δεν τολμούσε κανείς. Για βάλτε τη μνήμη να δουλέψει ποιος κατήργησε την εταιρία αποξήρανσης της Βιστωνίδας που δε χρειαζόταν εδώ και 30 χρόνια. Το 7 θέλει συνταγματική αναθεώρηση έτσι κι αλλιώς αλλά υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι μη κατάργησης μονομότητας ΔΥ αλλά η αξιολόγηση με κίνητρα απόδοσης θα ήταν ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ να αλλάξουν μυαλά οι περισσότεροι ΔΥ. Γιατί τώρα και ο τεμπέλης και ο φιλότιμος τα ίδια παίρνουν. Ποια επιχείρηση θα απέδιδε έτσι;

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Γεώργιος Τ. 16/06/2015 18:33:10

    ακριβως για αυτο πρεπει να ζησουμε τη χρεωκοπια. διοτι δεν μπορεις να επιβαλεις σε ενα λαο να γινει σοβαρος. δεν τολμησε διοτι εκει που πηγε να τολμησει ορμηξαν ολοι απανω του και ακομη και αυτοι οι "φιλελευθεροι" τον αδειασαν.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 17/06/2015 15:57:29

     Γιατί το πολιτικό κόστος το έχουν πολλοί ευαγγέλιο αντί να ενδιαφέρονται για το μέλλον της Πατρίδας. Ο Σαμαράς είναι από τους ελάχιστους πρωθυπουργούς που δεν το υπολόγισαν. Και τον κέρδισε το ψέμα, ο λαϊκισμός και η αδράνεια όσων δεν πήγαν να ψηφίσουν παραχωρώντας στο 1/3 των ψηφοφόρων το δικαίωμα να παραδώσουν την χώρα σε απάτριδες, κομπλεξικούς και αλαζόνες.

 9. intruder avatar
  intruder 15/06/2015 11:26:39

  Η Ευρωζώνη βρίσκεται στην εφηβεία.Ακόμα δεν έχει ενηλικιωθεί.Εχει ξεσπάσματα,κάνει λάθη έχει θυμό αλλά μεγαλώνει σιγά-σιγά και θα γίνει γυναίκα,δηλαδή θα κάνει σεξ όποτε νιώσει έτοιμη,όποτε ξεπεράσει δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες επιφυλάξεις, κόμπλεξ και άλλα με κάποιον που εμπιστεύεται. Επρεπε να προχωρήσει με τον Σαμαρά αλλά είπαμε...λάθη.Περίμενε το βασιλόπουλο...
  Ο Σύριζα και ο Τσίπρας (είναι το ίδιο,αντίθετα με αυτούς που ονειρεύονται ότι είναι ο σοσιαλδημοκρατης που ωριμάζει σαν το καλό κρασί) θελει να την κάνει γυναίκα ΤΩΡΑ.Πάνω στο τραπέζι,να της σκίσει τα ρούχα και να την βιάσει.Ο βρωμιάρης βιαστής που δεν προσπαθεί καν να την σαγηνεύσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη αλλά με βία και σκληρότητα θέλει να ανακουφιστεί και να της μάθει τον έρωτα ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ. Τον τρόπο της αντικαπιταλιστικής ριζοσπαστικής αριστεράς που τα θελει όλα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ γιατί πρέπει να αλλάξει ο κόσμος και να έρθει στα μέτρα μας. Τίποτα λιγότερο δεν αρκεί...

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ intruder 15/06/2015 12:26:21

   Δεν εριξε η ευρωζωνη τον σαμαρα. κανετε μεγαλο λαθος. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ. 1 δις μετρα ζητουσαν. Θα εκλεινε η αξιολογηση αν ο προεδρος ψηφιζοταν. αν ο τσιπρας περιμενε εστω 9 μηνες. Θα πηγαινε η ελλαδα σε εκλογες με 3% αναπτυξη μειωμενη ανεργια. Αντι να κρινετε ο τσιπρας που δεν περιμενε 9 μηνες να στρωσει το πραμα κρινετε ο σαμαρας που δεν εκλεισε τα μετρα τον νοεμβρη. Ειναι καθαρο τρολλαρισμα. Ειναι τοση πολλη η προπαγανδα που εχει περασει και στους δικους μας. Ξυπνατε και καντε ελεγχο λογικης των οσων συμβαινουν.

   • intruder avatar
    intruder @ Παρατηρητής 15/06/2015 13:12:01

    Κύριε μου,ο Σαμαράς έκανε το καθήκον του και μάλιστα το 2015 θα αποδείκνυε χειροπιαστά ότι η Ελλάδα πέρασε τον κάβο.Απέδειξε ότι το πρόγραμμα δουλευει και άρχισε να αποδεικνύει ότι το τενεκεδάκι που κλωτσούσανε πιο κάτω ήταν ικανό να δανειστεί ΜΟΝΟ του από τις αγορές.Αυτό θα σήμαινε τέλος στον αναγκαστικό δανεισμό.Αυτό είναι το Μνημόνιο για εμένα.Ο αναγκαστικός δανεισμός. Αλλά επειδή όλα αυτά δεν γίνονται σε κάποιο διάλλειμμα της Δημοκρατίας όπως φαντάζονται οι επαγγελματιες φιλελεύθεροι αραχτοί στο γαλαζοροζ συννεφάκι τους,έτρεχαν παράλληλα εκλογές,προεδρική εκλογή και συνταγματικά deadlines.Πολιτική είναι η διαχείριση του χρόνου και ο Σαμαράς ισορρόπησε όσο καλύτερα μπορούσε.Έκανε λάθη,αλλά όχι στρατηγικά εις βάρος της φανέλας.Του εθνόσημου. Ολοι ήξεραν ότι το πράγμα στρώνει.Απαντες.Και μέσα και έξω.Οι δυνάμεις που δεν ήθελαν να πιστωθεί ο Σαμαράς πολιτικά το 2015 έκαναν το παν να τον ανατρέψουν.Και αυτές οι δυνάμεις είναι κυρίως στο εσωτερικό.Οχι συνωμοσιολογικά.Ονοματεπώνυμα, με πρώτο του Φώτη Κουβέλη.Συγκρουση πολλών μπλοκ εξουσίας,ευγενών της πολιτικής και άλλων. Και χαμογελάω με όλους αυτούς που τρελλαίνονται από την λεγόμενη "λαική" στροφή του Σαμαρά μετά τις ευρωεκλογές.Κυρίως λεγόμενοι φιλελεύθεροι που δεν τους άρεσε καθόλου το σουσαμένιο ψωμί των 50 λεπτών, ήθελαν παντεσπάνι και τώρα τρώνε φωνάζοντας μουχλιασμένο ξεροκόματο 20 ημερών.

    • George N avatar
     George N @ intruder 15/06/2015 15:29:59

     "ο Σαμαράς ισορρόπησε όσο καλύτερα μπορούσε" Αυτό είναι σίγουρο, το ποιοι ήσαν σε γαλαζοροζ συννεφάκι όμως όχι. Το ασφαλιστικό πχ δεν θα το έβρισκε μπροστά του?

     • intruder avatar
      intruder @ George N 15/06/2015 16:50:45

      Με ένα τριάρι ανάπτυξη(το μπουμ,η εκτίναξη θα ήταν εντυπωσιακή τα πρώτα χρόνια) εκατοντάδες εκατομμύρια παραπάνω ασφαλιστικές εισφορές,την ανεργία να μειώνεται,το χρέος απόλυτα βιώσιμο ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ,τις πληρωμές τα επόμενα χρόνια να μειώνονται δραματικά για τόκους, η μεγάλη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που ασφαλώς θα έβρισκε μπροστά του ο Σαμαράς αλλά και οποιοσδήποτε άλλος θα γινόταν ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ επιτυχίας και αποδοχής από όλους. Αυτό βέβαια προυποθέτει μεταρρυθμιστική συμφωνία των κύριων πολιτικών δυνάμεων.Ο Αλέξης ζει και αναπνέει για αγώνες και διαμαρτυρίες και η ψυχή του ευφραίνει μόνο με πανηγύρια όπως αυτό της ΕΡΤ. Έφτασε δε στο ζενίθ όταν έσφιξε την γροθιά του μπροστά στα πλήθη το βράδυ των εκλογών φανταζόμενος εκείνη την ώρα ότι έκανε κάτι αντίστοιχο με τον Τσέ όταν έμπαινε στους δρόμους της Αβάνας. Δεν θέλει την γραβάτα των διαδρόμων των Βρυξελλών...Τον σφίγγουν.Θέλει αέρα.Επαναστατικό.Δικαίωσης.Δεν πρόκειται να προδώσει τα ινδαλματα του... Και είναι κρίμα...Θα μπορούσε να πάρει την σκυτάλη από τον Σαμαρά,να τελειώσει την αξιολόγηση και να διεκδικήσει χαμηλότερα πλεονάσματα μέσω της απομείωσης του χρέους με βάση την συμφωνία Σαμαρά του 2012.Αν βάλεις και ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι και πολλά άλλα θα μπορούσε να πάει πρίμα. Μόνο όμως ένας λοβοτομημένος Τσίπρας θα τα έκανε αυτά.Αυτός που έχουμε έχει ένα σύνθημα. We want it all and we want it now.Και όχι μόνο για εμάς τους Ελληνες.Για όλους τους Ευρωπαίους.Για όλο τον κόσμο. Οτι δεν κατάφεραν τα ινδάλματα μου θα το καταφέρω εγώ τώρα.Τώρα.

     • George N avatar
      George N @ intruder 15/06/2015 18:50:04

      Χμμμ! Η δικιά μου εμπειρία δείχνει ακριβώς αντίθετα από " Αυτό βέβαια προυποθέτει μεταρρυθμιστική συμφωνία των κύριων πολιτικών δυνάμεων" και εκεί είναι η μόνη μας ουσιαστική διαφωνία αλλά είναι κεφαλαιώδης. Το να οδηγάς στη μέση του δρόμου έλεγε μια κυρία είναι ότι πιο επικίνδυνο και στην περίπτωση της της ΝΔ αλλά και της Ελλάδας επιβεβαιώνεται πλήρως....δυστυχώς πάλι συμφωνούμε για τον Αλέξη.

    • Παρατηρητής avatar
     Παρατηρητής @ intruder 15/06/2015 16:44:37

     αρα συμφωνεις οτι δεν τον εριξε η ευρωζωνη. εσωτερικη ηταν η ανατροπη. οσο αφορα τους φιλελευθερους (εκαναν ζημια και αυτοι αλλα πολυ μικροτερη απο τσιπρα)προσωπικα πιστευω εχουν δικαιο που ζητουν φιλελευθεροποιηση της αγορας. απο την αλλη το θεμα ξερεις ποιο ειναι; οτι ειναι οπως τους αριστερους ομως αυτοι απο την αλλη πλευρα. μιλουν εκ του ασφαλους. την ασφαλεια που τους εδωσε η μη χρεοκοπια που εξασφαλισε ο Αντωνης.Σαμαρας
     Και εγω τους ερωτω ολους αυτους. Ο Σαμαρας εκλεισε την ερτ. Κανενας δεν τον υποστηριξε. Που ηταν αυτοι να φωναξουν να πουν καμμια κουβεντα; πουθενα. ε βεβαια τους πηρε την αιγλη ο "κρατιστης". δεν ειναι πολυ καθαρος φιλελευθερος. βαζει μεσα και λιγο αριστερες πολιτικες οπως ΕΕΕ. Μετα εγιναν οι μεγαλες αλλαγες σε υγεια. Βρισιδι στον Αδωνι. Κανενας να τον υπερασπιστει (ισως πλην τζημερου). βρισιδι ακοπο. παλι τους πηρε τη δοξα τους "πραγματικους φιλελευθερους " . Και τελικως αγης βερουτης και γιωργος καισαριος ηταν στα ψηφοδελτια της ν.δ . Δηλαδη 2 απο τους καθυλην φιλελευθερους δημοσιους πολιτες πειστηκαν απο τον Σαμαρα να μπουν στα ψηφοδελτια. Παλι βρισιδι και σε αυτους και στον σαμαρα. Ετσι ειναι . Οι πραγματικοι μεταρυθμιστες πραγματικοι φιλελευθεροι (παρθενοι αγνοι) θα ερθουν αυτοι μετα την καταστροφη και θα τα φτιαξουν ολα θα κανουν φιλελευθεροποιηση της αγορας στη δραχμη(sic). Ειμαστε ενα απεραντο φρενοκομειο! ΑΠΕΡΑΝΤΟ.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 16/06/2015 17:57:51

      Συμφωνώ!

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ intruder 16/06/2015 07:51:16

     Εάν ο Σαμαράς πετύχαινε θα ανατρέπονταν πολλά κατεστημένα και νοοτροπίες εμπεδωμένες σε 40 χρόνια μεταπολίτευσης. Αρκετοί πίστεψαν ότι μπορούσαν να κρατήσουν τις θέσεις τους και την κοινωνική τους κατάσταση παραμένοντας στην ευρωζώνη αφού ο Σαμαράς έκανε την πολλή δουλειά.Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα νέο Πασόκ για να φρενάρει την πορεία Σαμαρά και πίστεψαν ότι το βρήκαν στον σύριζα.Αλλά ούτε το 2015 είναι 1981 ούτε ο Τσίπρας Ανδρέας.

     • George N avatar
      George N @ ψυχραιμια 16/06/2015 11:15:55

      Δεν μπορούσε να πετύχει ο Σαμαράς όπως δεν τα κατάφερε ο Heath που ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα στον εκτός χρόνου Wilson και στην συνέχεια στον εκτός τόπου και χρόνου Callaghan. Δεν εξημερώνεται το θηρίο, ούτε γίνεται κατοικίδιο. Και όσοι πίστεψαν κάτι τέτοιο μένουν να απορούν πως τους ξεπέρασαν τα γεγονότα. Δυστυχώς και ανεξαρτήτως προθέσεων και προσωπικής δουλειάς.

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ ψυχραιμια 16/06/2015 12:05:59

      Ειναι ο μονος συλλογισμος που μπορει να εξηγησει την πολιτικη δημοσιογραφικη και κοινωνικη παραφροσυνη που παρατηρειται τους τελευταιους 9 μηνες. Και ταυτοχρονα αποκαλυπτει και τον πραγματικο λογο της χρεωκοπιας μας: Με τοσα χρονια μυκονο αντε να βρεις Ιθακη!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 16/06/2015 17:56:30

    Το Σαμαρά τον έριξε ο Τόμσεν και το ΔΝΤ. Δηλ. οι συνεργάτες του ΓΑΠ στο να εγκλωβίσουν την Ελλάδα στο μνημόνιο για πολλά χρόνια. Και στην εκλογή ΠτΔ είναι συνένοχοι συριζανέλ και Κουβέλης. Να μην ξεχνιόμαστε...

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ intruder 15/06/2015 12:52:08

   Πολύ Μίλο Μανάρα διαβάζεις ακόμη και φαίνεται.

   • intruder avatar
    intruder @ ορεσείβιος 15/06/2015 13:24:08

    Το ρεζουμέ ορεσείβιε είναι ότι εγώ θα κάνω το κομμάτι μου,θα προσλάβω οποιους γουστάρω επιδεικτικά μπροστά σου και εσύ θα μου δώσεις μία 30άρα δις για να κάνω αναδιανομή πλούτου(δανεικών δηλαδή) ,θα μου κόψεις το χρέος χράτς εδώ και τώρα 40% ή μάλλον κάντο 50% αλλιώς θα γίνουμε κομματάκια και θα μας μαζεύουν όλους με το κουταλάκι. Πολιτικό bullying δηλαδή.Εσένα Ευρωζώνη θα σε αφήσω ανάπηρη απο το ξύλο και εμένα δεν με νοιαζει αν θα σταματήσω το σχολείο από την πρώτη γυμνασίου.

    • Παρατηρητής avatar
     Παρατηρητής @ intruder 16/06/2015 12:12:45

     και με καποιο μαγικο τροπο θα βρω και λεφτα οπως εκανα παντα. χωρις σχεδιο χωρις τιποτα. νομιζω το εθεσες εξαιρετικα.

 10. m.s avatar
  m.s 15/06/2015 12:07:06

  Όταν έρθει η ώρα της απόδοσης ευθυνών , πάνω στα συντρίμμια της Ελλάδας , πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ακουστούν σώφρονες φωνές , αλλά οι φωνές αυτών που μέχρι σήμερα τυχοδιωκτικά στήριζαν τη κυβέρνηση και θα ζητάν ποινές όχι για τη δικαιοσύνη του πράγματος , αλλά για τη δική τους εξιλέωση . Αυτό θα είναι και η απόλυτη τραγωδία, να επέλθει η Νέμεσις από τα χέρια αυτών που υποτίθεται υπερασπιζόντουσαν.

 11. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 15/06/2015 12:50:42

  Η ελληνική τραγωδία.. Η κάθαρσις επέρχεται δια των μαθημάτων και των παθημάτων.Η κορύφωση της τραγωδίας θα είναι το μνημόνιο αλλά χωρίς ευρώ. Ξαναζούμε εποχές Ιουλίου 1974..Πολλά γίνονται σε συζήτησεις, συναντήσεις, στα παρασκήνια, λίγα μαθαίνουμε αλλά σαν υπνωτισμένοι πανηγυρίζουμε μπροστά στη επερχόμενη συντριβη που δεν βλέπουμε λόγω ιδεοληψιών. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε υπήρχαν δεξιοί χρήσιμοι ηλίθιοι που άκουγαν και αυτοί φωνές και ήθελαν να γίνουν εθνάρχες και κατακτητές του παγκόσμιου συστήματος, ενώ σήμερα υπάρχουν οι αριστεροί. Το απόλυτο τσίρκο...Δεν είναι χώρα αυτή για να ανήκει στον πυρήνα της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου...Κάπου νότια της σαχάρας ανήκουμε πολιτισμικά.

 12. Λύσανδρος avatar
  Λύσανδρος 15/06/2015 15:47:34

  Ὁ Λύσανδρος σᾶς στέλνει τό παρακάτω τραγουδάκι, ἐλπίζοντας νά εὐθυμήσετε λιγάκι. Ἡ μουσική εἶναι γνωστή: Σύρμα πάνω, σύρμα κάτω παίζει ὁ Τσίπρας μπαγλαμά καί ἡ Ἄνγκελα χορεύει ὄμορφο καρσιλαμά.
  Παλαμάκια παλαμάκια νά χτυποῦν τά τακουνάκια (ἐναλλακτικῶς: τά συριζάκια) νά χτυποῦν τά τακουνάκια στό τσιμέντο, στά πλακάκια.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Λύσανδρος 16/06/2015 13:27:19

   Αγαπητέ Λύσανδρε,συνέδεσες εξαιρετικά απ' ό,τι φαίνεται,δύο τραγουδάκια.

 13. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 15/06/2015 18:59:32

  πολλή ανάλυση έπεσε πολλή φιλοσοφία καί σαν καθυστερημένος οπως κάποιος αγαπητός συναναγνώστης με κατέταξε δεν τα πολυπιάνω, δηλαδή με λίγα λόγια παίδες η πατρίδα ευρισκε τον βηματισμό της, οι υπηρεσίες [πολεοδομίες ,εκπαίδευση, μεταφορών καί ολοι οι αλλοι] δουλευαν με αλλο ρυθμό οχι δηλαδή οπως παντα ,τα ιδια και τα ιδια, η γραφειοκρατία σας πληροφορώ σε ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε και το ζουσα καθημερινά στον κλάδο μου χειρότερα απο ποτέ ,προοπτική ανάπτυξεως ; που την βλέπατε; κατά τά άλλα τιμούσαμε τούς αγώνες της αριστεράς ενω αυτοί μας ειχαν γραμμένους να μην πω που , απο ιδεολογική συνέπεια ; νάδα,΄παρέα με το πασοκ αγκαλιά και η γαλάζιοι , η νέριτ μια απο τα ιδια ,εγω την πλήρωνα να με καθυβρίζει σκαιότατα και να μην εκπροσωπουνται οι απόψεις μου ,φόρους ομως θέλουν να πληρώνω και να κάνω αγώνα για την πατρίδα φυσικά αλλά σαν απόβλητος ,δηλαδή κάποιοι πιστευουν οτι η πτώση Σαμαρά που ταχαμ ηταν ετοιμος πριν κλείσει το κουτι της Πανδώρας να αφήσει και την ελπίδα να πετάξει τελευταία και αυτη με την σειρά της και να φέρει ξανα χαμόγελο ηταν γιατι άρεσε ο ΚΚΕ εσωτερικού Τσίπρας , αμ δέ , μιλαει κανείς με τον απλό κόσμο να δεί γιατι γύρισε την πλάτη του στους γαλάζιους;που ειναι ολοι αυτοί που φανατικά κρατουσαν δυνατή την ΝΔ ,απογοητευμένοι ισως αηδιασμένοι ,ανόητοι δεν είναι ομως, ουτε ναζί ,οσοι το λενε ειναι χαζοί [να κανω την ομοιοκαταληξία]ουτε πλανεμένοι και αυτοί που φέραν τον Σαμαρά ,το 50% δηλαδή απο τους 800.000 που συνολικά ψήφισαμε τον εφεραν γιατί μίλησε στην καρδιά του νεοδημοκράτη για τις αξίες της κεντροδεξιάς σε αντίθεση με την αψηλή που δεν της άρεσε και πολύ ο ορος δεξιά ,ολα αυτα το 2011 εγιναν καπνός με τον Παπαδήμο και εξ ου και το τρομακτικό 18% του Μαιου του 2012 ,για να τα βάλουμε κάτω

 14. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 15/06/2015 22:18:43

  Αν ,λέμε αν γιατί δεν ξέρουμε και θα φανεί σε λίγες εβδομάδες, όλα γίνονται βάσει σχεδίου για να οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη ,η απάντηση πρέπει να είναι μία:ΓΟΥΔΙ.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Κώστας ΜΠ 15/06/2015 22:40:50

   Ξέρεις όμως Κώστα ΜΠ, όταν έρθει η ώρα της τιμωρίας οι αρχιτέκτονες της νεοελληνικής τραγωδίας, θα έχουν γίνει καπνός .... κάπου εκτός συνόρων θα γλεντάνε στην υγεία των κορόιδων Ελλήνων, που πίστευαν τα τερατώδη ψέματά τους...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.