Έρμαιο της Γερμανίας η χώρα
20/02/2015 11:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρμαιο της Γερμανίας η χώρα

Ο κ. Τσίπρας όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, έπαιξε το παιχνίδι του Σόιμπλε και θα παραδώσει τη χώρα χειροπόδαρα. Θα αναγκαστεί αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία, ένα τρίτο Μνημόνιο που θα είναι πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης τέλειωσε το Euro Working Group και οι φήμες που διέρρεε το Μαξίμου έλεγαν ότι δεν υπήρξε σύγκρουση, αντιθέτως υπήρξε σύγκλιση, πρόοδος κι έγινε μια κατ’ αρχήν συμφωνία που θα συζητηθεί στο σημερινό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών.

Πολλές φορές έχουμε φτάσει στην πηγή αλλά νερό δεν πίνουμε, είτε από λάθη στη διαπραγμάτευση είτε από την Γερμανική σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την Ελλάδα. Επομένως, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι και σήμερα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει Σύνοδος Κορυφής την άλλη εβδομάδα, όταν και θα τελειώσει ουσιαστικά το ελληνικό πρόγραμμα.

Όμως, όσοι ξέρουν καλά την κατάσταση λένε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει έστω και μια κατ’ αρχήν συμφωνία σήμερα το τριήμερο που θα ακολουθήσει θα είναι κόλαση. Κάτι τέτοια τριήμερα, όταν δεν λειτουργούν οι αγορές, γίνονται και τα μεγάλα… εγκλήματα. Δεν το έχουν σε τίποτε οι Ευρωπαίοι να τραβήξουν την πρίζα και να κλαίμε ομαδικά έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Όποιος δεν κατάλαβε το χθεσινό ραντεβού Δραγασάκη – Στουρνάρα ήταν απρογραμμάτιστο κι έγινε διότι το τραπεζικό σύστημα είναι υπό κατάρρευση. Αυτή τη στιγμή ζει με σωληνάκια κι ένα να τραβηχτεί τότε θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Το βλέμμα όλων θα είναι στραμμένο στις Βρυξέλλες κι ελπίζουμε να πάψει ο Βαρουφάκης να κάνει κόλπα και να τρελαίνει τους πάντες. Γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε τους λέει να διαβάσουν τα άρθρα του σε εφημερίδες για να ενημερωθούν για τις θέσεις του. Λέει στον Σόιμπλε πόσο μεγάλος οικονομολόγος είναι και τους σοκάρει με τις περισπούδαστες πλην ανούσιες διαλέξεις του. Ελπίζουμε εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, στην «ώρα μηδέν» κάποιος να τον «μάζεψε» τον Βαρουφάκη και να πάμε σε συμφωνία.

Αλλιώς η Ελλάδα θα ζήσει για πρώτη φορά τον περιορισμό κεφαλαίων, την αδυναμία να τραβάς όσα λεφτά θες από το λογαριασμό σου, το μοντέλο Κύπρου δηλαδή.

Οι Γερμανοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να «ψήσουν» την Ελλάδα μέχρι τέλους. Δεν αποκλείεται ούτε σήμερα να υπάρξει συμφωνία, να γίνει χαμός στο τριήμερο και την Τρίτη και τότε η… περήφανη κυβέρνηση να προσέλθει στις Βρυξέλλες χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας. Άλλωστε την έχει χάσει προ πολλού κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο. Διότι δεν είναι πατριωτισμός και εθνικό συμφέρον να κάνεις διαπραγμάτευση με τον ισχυρό χωρίς ούτε ένα επιχείρημα. Ούτε είναι σωστή στρατηγική να συγκρούεσαι στα τυφλά με τον Γερμανό, όταν ξέρεις ότι και οι άλλοι θα τον ακολουθήσουν γιατί τον έχουν ανάγκη.

Το βασικό λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν ότι νόμισαν πως με το που θα πήγαιναν στην Ευρώπη όλοι οι άλλοι λαοί θα συνωστίζονταν πίσω της. Περίμενε ο… διορατικός Αλέξης συμμαχία με Ιταλία και Γαλλία, όμως, πέρα από τηλεφωνήματα συμπάθειας το κοντέρ στα συμβούλια γράφει 18-1.

Ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε σε 15 μέρες να απομονώσει τόσο πολύ την Ελλάδα, όσο δεν το είχε κάνει 2,5 χρόνια ο Γ. Παπανδρέου. Κατασυκοφάντησε τη χώρα, την εμφάνισε ως ένα κράτος που δεν τηρεί τους κανόνες και έχασε κάθε ψήγμα εμπιστοσύνης που είχαν οι Ευρωπαίοι.

Ο κ. Τσίπρας όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, έπαιξε το παιχνίδι του Σόιμπλε και θα παραδώσει τη χώρα χειροπόδαρα. Θα αναγκαστεί αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία, ένα τρίτο Μνημόνιο που θα είναι πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα. Η καλύτερη υπηρεσία που πρόσφερε στη Γερμανία ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός ήταν να κάνει την Ελλάδα να σέρνεται στα τέσσερα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό να το παίζει επαναστάτης.

Δυστυχώς, με πόνο ψυχής το λέμε. Η χώρα θα βγει πολλαπλά χαμένη από την περιπέτεια που μας οδήγησε ο κ. Τσίπρας με τις τζάμπα μαγκιές του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 20/02/2015 12:19:41

  Εάν θυμάμαι καλά στην Κύπρο το μπαμ έγινε τριήμερο Καθαράς Δευτέρας. Όσο για τη σύγκλιση και τη σύγκρουση, σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι δύο πλευρές προσεγγίζουν στο ελάχιστο. Μέχρι εδώ η Κυβέρνηση δε λέει ψέματα.Είναι θέμα τρόπου επαφής το τι θα επακολουθήσει. Μπορεί αυτοί να βλέπουν σύγκλιση μετωπική!

  • Ο Επιπόλαιος avatar
   Ο Επιπόλαιος @ airman 20/02/2015 13:09:56

   Πάω στοίχημα ότι αν πέσουν τίποτα υποσχέσεις για εξοπλιστικά στις φίλες και κατασκευάστριες χώρες μπορεί και να αμβλυνθούν οι κόκκινες γραμμές τους.... μπορεί και να αποφευχθεί η μετωπική την τελευταία στιγμή πάντα, αν σταματήσει ο σύριζας την ρητορική του για τις εξεταστικές για τα μνημόνια, για την ΕΛΣΤΑΤ, για τα σκανδαλάκια της Siemens και των άλλων φίλων εταιρειών... και εκείνες οι συμβασούλες για την διαχείρηση των απορριμάτων άραγε σε ποιά φάση να βρίσκονται. Τόσα ενδιαφέρονται " πραγματάκια" έχει το χρεοκοπημένο κρατίδιον, δεν μπορεί όλο και κάποιος θα ενδιαφέρεται. Χορτάσαμε δούλεμα, φτάνει πέντε χρόνια είναι αυτά. Δεν θα πάρουμε άλλο.

   • Hunter avatar
    Hunter @ Ο Επιπόλαιος 20/02/2015 13:30:49

    Το χρεοκοπημένο κρατίδιον έχει να πληρώνει 850.000 δημοσίους υπλλήλους, έχει να πληρώνει 500.000 μεγαλοσυνταξιούχους του Δημοσίου με μέσο όρο 50-55 ετών, έχει να καλύπτει 60% φοροδιαφυγής όλου του πληθυσμού, έχει να πληρώνει 14 Δις ετησίως στη διαφθορά και στις πελατειακές σχέσεις (!!!) κτλ. κτλ. κτλ.... Όσο για τις "συμβασιούλες" με τις εταιρειούλες, αυτοί που τις υπόγραψαν βρίσκονται όλοι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τους τιμητές... Όσο για τις 850.000 του Δημοσίου που είναι υπεύθυνοι για τα 14 Δις διαφθορά ετησίως, αυτοί βρίσκονται πλέον όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην "αξιολογηθούν"... Αυτή είναι η προίκα μας, η οποία δυστυχώς δεν κρύβεται όσα φτιασίδια κι αν της βάλουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ...

    • MegaS avatar
     MegaS @ Hunter 20/02/2015 17:07:26

     Ήμαρτον κύριε , εσείς κοιτάτε τα της χώρας που διαμένετε και αφήστε εμάς στον πόνο μας.

     • Hunter avatar
      Hunter @ MegaS 20/02/2015 20:40:53

      Και τον δικό σας "πόνο" και "καημό" (τον οποίον ηθελημένα μόνοι σας προξενήσατε), θα τον πληρώσουμε εμείς από το εξωτερικό στέλνοντας ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, πληρώνοντας ΟΑΕΕ κι εισφορές αλληλεγγύης για τις δραστηριότητες που έχουμε και στην Ελλάδα;;; Ή μήπως θα πληρώσουμε τον "πόνο" σας με τα ΆΣΠΡΑ χρήματα που έχουν 75 χρονών άνθρωποι σε ελληνικές τράπεζες επειδή ήταν 45 χρόνια μετανάστες και προκομένοι;;; Μιλήστε για τον εαυτό σας και όχι εξ' ονόματος των υπόλοιπων Ελλήνων (σε Ελλάδα και εξωτερικό)...

     • foros1 avatar
      foros1 @ Hunter 20/02/2015 21:17:24

      είναι άδικο, ανήθικο και παράνομο να κατηγορεί κάποιος συλλήβδην 850.000 άτομα για διαφθορά! θυμηθείτε ότι ακόμη και το δικαστήριο της Νυρεμβέργης, δίκασε βάση ΑΤΟΜΙΚΗΣ ευθύνης για τα εγκλήματα που έγιναν...

     • Jane Doe avatar
      Jane Doe @ Hunter 20/02/2015 21:24:43

      Κύριε , αν η μητέρα πατρίδα και ο κυρίαρχος λαός της σας "πληγώνουν" δεν έχετε παρά ... να ρευστοποιήσετε την κινητή και ακίνητη περιουσία σας στην Ελλάδα και αφού μεταφέρετε τα χρήματα στον τόπο διαμονής σας στο εξωτερικό όπου αφού εγκατασταθείτε μονίμως να αλλάξετε και υπηκοότητα ώστε να μην έχετε καμιά σχέση με τη "κακή" Ελλάδα.Επιπλέον να αφήσετε εμάς τους γηγενείς στην ησυχία μας και στις αγωνίες μας.

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ Jane Doe 20/02/2015 21:41:20

      Αγαπητή Jane Doe Σαν "εθνικοσισιαλιστικό" μου φαίνεται αυτό που γράφετε Η πατρίδα δεν ανήκει μόνο σε σας, ούτε εκπροσωπείτε όλους τους Έλληνες, για να υποδυκνύετε με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τις επιλογές του κάθε Έλληνα πολίτη. Η Ελλάδα του σήμερα και του αύριο δεν χρειάζεται τις συμβουλές σας

     • ΕΤΑ avatar
      ΕΤΑ @ Σωκράτης 20/02/2015 23:46:50

      Η πατριδα ανηκει σε αυτους που την θεωρουν πατριδα

     • Jane Doe avatar
      Jane Doe @ Σωκράτης 21/02/2015 07:08:19

      «τον οποίον ηθελημένα μόνοι σας προξενήσατε...» Αυτό εσείς το θεωρείτε ως αποπνέον Εθνική συνείδηση ; Για να μην πω για την σκόπιμη παραπληροφόρηση και συκοφάντηση της χώρας και του λαού στην οποία επιδίδεται.

     • ΕΤΑ avatar
      ΕΤΑ @ Hunter 20/02/2015 23:45:26

      αρκετα μας πρηξατε κυριε. Καθιστε στη χωρα που διαλέξατε γιατι προφανως δεν μπορούσατε να τα βγαλετε περα εδώ και σταματήστε και τις οικονομικες συναλλαγες μαζι μας. Θα βρεθουν αλλοι αντικαταστατες σας

     • Blue Velvet avatar
      Blue Velvet @ MegaS 20/02/2015 21:11:19

      ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑!

    • HunterPlus avatar
     HunterPlus @ Hunter 21/02/2015 01:09:16

     @Hunter, να μη ξεχνάμε τα 3-4-5 χιλιάρικα σίγουρο μισθό/σύνταξη που παίρνουν οι 850.000+500.000 επιπλέον των κλοπιμαίων από τη διαφθορά τους

 2. Naruto avatar
  Naruto 20/02/2015 14:29:01

  Τα τελευταία εκατό χρόνια οι γερμανοί προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη δύο φορές με τα όπλα και μια τώρα με τοευρωμάρκο .Οι αγγλοαμερικάνοι όμως πατούν γερά το πόδι τους στην γηραιά ήπειρο . Στην πραγματικότητα η απόφαση της Γερμανίας για παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδας πρός εκφοβισμό των άλλων , στρέφεται ευθέως εναντίον των Αμερικάνων . Οι αμερικάνοι δέχονται την ηγεσία της Ευρώπης απο τους γερμανούς ,σε καμιά περίπτωση όμως την κυριαρχία . Ο Τσίπρας όπως και ο ΓΑΠ κινούνται με παρότρυνση της Ουάσικτων , αρα η επέμβαση του ιππικού δεν θα αργήσει . Ποιά θα είναι η μορφή της αμερικάνικης επέμβασης ? μάλον παρασκηνιακή γιατί υπάρχει και το μέτωπο της Ουκρανίας . Αλλαγή πάντως της γεωπολιτικής κατεύθυνσης της Ελλάδας χωρίς την εγκριση της Ουάσιντων ούτε να το συζητάμε .

  • Fotini avatar
   Fotini @ Naruto 20/02/2015 16:33:17

   Πήραμε καί τό μάθημα μέ τούς ἀγωγούς. . .φρόνιμα λοιπόν καί ἱσορροπίες.

  • foros1 avatar
   foros1 @ Naruto 20/02/2015 21:33:32

   δεν γνωρίζει κανείς αν και πως θα είναι η επέμβαση του "ιππικού". σίγουρα όμως υποπτευόμαστε, ότι αν ποτέ αποφάσιζαν να απασφαλίσουν, καλύπτοντας τα 20 δισ. που ζητάμε με ρευστό $$ σε παράλληλη κυκλοφορία, η ευρωζώνη θα γίνονταν παρελθόν σε λίγες εβδομάδες...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Naruto 21/02/2015 16:02:11

   Χθες πάντως έψαχναν οι Αμερικάνοι τον Σόιμπλε στο τηλέφωνο και τους είχε συνδέσει με Κάιρο. Λέει πολλά αυτό για τον Δούρειο Ίππο που είπαν οι Γερμανοί αναφορικά με την πρόταση της Ελλάδας...

 3. koskritikos avatar
  koskritikos 20/02/2015 15:17:14

  Τα πράγματα είναι απλά. Το νέο μνημόνιο που θα υπογραφεί θα έχει πλέον και την έγκριση της Βουλής αφού θα περάσει προς το καλοκαίρι με περισσότερες από 180 ψήφους, κάτι που δεν είχαν τα προηγούμενα. Έτσι, με μνημόνιο και επίσημα πλέον ψηφισμένο από τους εκπροσώπους του λαού στο Ναό της Δημοκρατίας, θα δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα αυτοί που θα 'έσκιζαν τα μνημόνια'. Για αυτό τους έφεραν στην εξουσία και αυτό θα πράξουν. Με την κυβέρνηση Σαμαρά υπήρχαν αντιδράσεις. Με τους ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. δε θα ανοίξει ρουθούνι. Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει. Μόνο που αυτή τη φορά, θα πληρώσει γιατί θα είναι πια 'εθνικό καθήκον' και όσο θα περιμένει στην ουρά του ταμείου, θα νιώθει μαζί με τους υπόλοιπους 'εθνικά υπερήφανος'.

  • Anastasis avatar
   Anastasis @ koskritikos 20/02/2015 22:15:15

   Προς το παρόν κρατήστε τη συμφωνία που έγινε, σταθμίστε τα "υπερ" και τα "κατά" , δείτε όσο πιο αντικειμενικά γίνεται αν έχουμε καρδίσει κάτι απ όλο αυτό και μετά , όταν τελειώσει το 4μηνο τα ξαναλέμε..... Μέχρι τότε , καλύτερα να μη λέμε πολλά "κούφια" πικρόχολα λόγια.....

 4. Fotini avatar
  Fotini 20/02/2015 16:38:25

  ῞Ολα τά κόμματα ἐντός συνταγματικοῦ τόξου εἶναι μνημονιακά τώρα. ῎Αν γίνουν ἐκλογές ποιά θά εἶναι ἡ ἀτζέντα;;

  • Μάνος avatar
   Μάνος @ Fotini 20/02/2015 17:39:56

   Φωτεινή ...συγκινήθηκα με τις δασείες & τις περισπωμένες !!.. να'σαι καλά κοπέλα μου

   • Fotini avatar
    Fotini @ Μάνος 20/02/2015 18:59:53

    Εὐχαριστῶ, δέν ἐμαθα νά γράφω μονοτονικά λόγω ἀναχώρησης μου ἀπό ῾Ελλάδα ὅταν ἡ παιδεία ἦταν ἀκόμα ΠΑΙΔΕΙΑ.

 5. dim avatar
  dim 20/02/2015 17:10:47

  Δεν έχει κανένας τη δικαιολογία να πει ότι δεν ήξερε τι ψήφιζε στις 25 Γενάρη... Για να το πούμε πιο ωμά ο λαός επέλεξε στις 25 Γενάρη το εξής: "Θέλω να δοκιμάσω τα όρια των εταίρων, θέλω να δω αν υπάρχει τελικά αυτό το κάτι που οι άλλοι δε θέλανε ή δε μπορούσαν, ενώ είναι εφικτό... Και θέλω να ξέρω μια και καλή αν οι άλλοι ήταν δοσίλογοι, ή αν αυτά ήταν τα περιθώρια μέσα στα οποία μπορούσε και ο οποιοσδήποτε και αν ήταν στη κυβέρνηση να κινηθεί... Βέβαια, δεν δίνω καμία εντολή για ρήξη, η θέση μας είναι στο ευρώ πάση θυσία… Δίνω εντολή για διαπραγμάτευση, για διερεύνηση μιας άλλης διευθέτησης, για να ξέρω επιτέλους μια και καλή: ή γίνεται ή δεν γίνεται… Αν γίνεται, έχει καλώς, θα μας κουρέψουν τα χρέη, θα τελειώσει η λιτότητα και όλα καλά… Αν δεν γίνεται όμως, συνειδητά αποφάσισα και επέλεξα να πάρω και εγώ τα ρίσκα μου με την επιλογή μου ως ελληνικός λαος στις 25 Γενάρη… Και το ρίσκο μου βέβαια δεν ήταν για έξοδο από το ευρώ, αυτό δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να το κάνει, αλλά το ρίσκο μου ήταν ότι απορρίπτω συνειδητά την ομαλή λήξη της παρούσας αξιολόγησης ως τις 28 Φλεβάρη, και μετά την μετάβαση σε προληπτική γραμμή στήριξης για ένα χρόνο, με ελαφριά επιτήρηση, και με μεγάλες πιθανότητες άμεσης επιστροφής στις αγορές, την ομαλότητα, την κανονικότητα και την ανάπτυξη, για να δοκιμάσω τον άλλο δρόμο, που όμως αν όπως είπαμε δεν μας «βγεί», μετά θα καταλήξω σε νέο μνημόνιο (ε, συγνώμη, συμβόλαιο) τετραετίας, όπου θα έχω συνεχή επιτήρηση της τρόικας (ε, συγνώμη, των θεσμών), και φυσικά νέες τρύπες, νέα ύφεση, νέα ανάγκη για δανεικά από τους εταίρους, και άρα νέα μέτρα κλπ κλπ κλπ… Δε πειράζει όμως, ας είμαι 4 ακόμα χρόνια σε μνημόνιο… Τουλάχιστον, δοκίμασα και μου έφυγε αυτή η αμφιβολία που με έτρωγε 5 χρόνια, ότι οι άλλοι ήταν προδότες… Εντάξει, συμφωνώ τώρα πια, ομολογώ, δεν ήταν προδότες, ήταν τελικά αληθινοί πατριώτες, και αυτοί εδώ οι δήθεν πατριώτες ήταν τελικά λαϊκιστές και ψεύτες, αλλά θα τους φάμε στη μάπα και αυτούς για μερικά χρόνια αφού έτσι δημοκρατικά και κυρίαρχα επιλέξαμε ως λαός, αφού δεν έχουμε την ωριμότητα να δούμε 3 κινήσεις πιο πέρα, και κοιτάμε πάντα μόνο το τώρα, την επόμενη κίνηση μόνο, και είμαστε επιρρεπής στις ψεύτικες υποσχέσεις… Ελπίζω το σκάκι να διδάσκεται ως μάθημα στα σχολεία από εδώ και πέρα, μπας και οι νέες γενιές αποκτήσουν βαθύτερη σκέψη και προνοητικότητα, να μπορούν να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα σε βάθος χρόνου, και να μη παρασύρονται από λαϊκιστές και δημαγωγούς…»

  • Than avatar
   Than @ dim 20/02/2015 19:55:34

   Σωστός!

  • George N avatar
   George N @ dim 20/02/2015 19:57:53

   Το μνημόνιο αφορά τους πολιτικούς και τα πολιτικά στελέχη. Όσο ισχύει δεν μπορούν να παίξουν τον Αη Βασίλη με αποτέλεσμα την ανεργία τους μια και δεν έχουν δυνατότητες. Είναι η καλύτερη μηχανή ανανέωσης πολιτικού προσωπικού, κομμάτων, ιδεολογιών, ιδεολογημάτων κτλ. Την κοινωνία την αφορούν λύσεις στα προβλήματα που συσσώρευσαν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις. Όσο το πολιτικό προσωπικό το ρίχνει στο τσάμικο είναι λογικό, μια και είμαστε σε Ένωση, οι αποφάσεις να παίρνονται αλλού. Όταν καταφέρει να κάνει την δουλειά του δεν θα υπάρχει και μνημόνιο.

  • товарищ Фёдор avatar
   товарищ Фёдор @ dim 20/02/2015 20:03:55

   Εμμ.. Τι λέμε τόσον καιρό? Και τώρα απ' την άλλη θες όλος ο κόσμος να μάθει σκάκι, βρε dim? Μακάρι, αλλά δεν γίνεται..

   • Fotini avatar
    Fotini @ товарищ Фёдор 20/02/2015 20:57:00

    Λείπει καί ἡ ῎Αλυτη ᾿Εξίσωση. :)

   • Madalena avatar
    Madalena @ товарищ Фёдор 20/02/2015 21:07:36

    https://www.youtube.com/watch?v=KUm9cWB5m1k

    • Fotini avatar
     Fotini @ Madalena 20/02/2015 21:39:22

     Δέν σέ πυροβολῶ, βασίλισσα. . .μοιράζομαι τίς ἀνησυχίες σου ἀλλά ἀπό ἄλλη ὀπτική γωνία.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Fotini 21/02/2015 00:21:21

      H Madalena αγαπητή, σας αφιέρωσε ένα καταπληκτικό τραγούδι σε στίχους Μανώλη Αναγνωστάκη (που πολύ αγαπώ), αλλά είναι ο εαυτός της. Δεν είναι εγώ..... Λάθος λοιπόν η μαντεψιά σας.

     • Madalena avatar
      Madalena @ Άλυτη Εξίσωση 21/02/2015 01:53:45

      Πράγματι δεν είμαι η βασίλισσα...

     • Άλυτη Εξίσωσηhttp://www.antinews.gr/Antitheseis/ermaio-tis-germanias-i-xora/# avatar
      Άλυτη Εξίσωσηhttp://www.antinews.gr/Antitheseis/ermaio-tis-germanias-i-xora/# @ Madalena 21/02/2015 09:02:48

      :-) Οι επιλογές σας ωστόσο στα τραγούδια, είναι πραγματικά ...Βασιλικές.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Madalena 21/02/2015 09:04:32

      :-) Η επιλογή σας ωστόσο στα τραγούδια, είναι ...Βασιλική!

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ dim 21/02/2015 00:47:40

   Να διαβάσετε τα ...μαθήματά σας αγαπητέ. Είστε εκτός κλίματος. Προδικάσατε το ...μέλλον και γι αυτό, καταφέρατε μονάχα να εκτεθείτε!

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Άλυτη Εξίσωση 21/02/2015 00:48:43

    @ dim

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Άλυτη Εξίσωση 21/02/2015 00:49:09

    @ dim

   • dim avatar
    dim @ Άλυτη Εξίσωση 21/02/2015 20:01:48

    Μήπως είσαι και εσύ ψεκασμένη τελικά? Εγώ πως ακριβώς εκτέθηκα δηλαδή? Αυτά που περιέγραψα στις 5 το απόγευμα, αυτά ακριβώς μας ανακοίνωσαν στις 9 το βράδυ: παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας (του μνημονίου), χρήματα μόνο εφόσον υπάρχει θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς (την τρόικα), και φυσικά στο μεσοδιάστημα αυτό θα οριστικοποιηθεί το νέο συμβόλαιο τετραετίας (δηλαδή το νέο μνημόνιο τετραετίας)...

 6. blue nile avatar
  blue nile 21/02/2015 00:26:33

  H ουσία είναι ότι τουλάχιστον προς το παρόν αποτράπηκαν νέα υφεσιακά μέτρα όπως μειώσεις συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ στα νησιά καθώς και το αποπνικτικό πρωτογενές πλεόνασμα του 3%. Ενώ εξαιρετικά θετική εξέλιξη αποτελεί η διατυπωμένη παραδοχή για το πρωτογενές πλεόνασμα που θα πρεπει να συνάδει απόλυτα με τις πραγματικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

 7. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 21/02/2015 00:43:01

  Σ΄αυτή τη μακάβρια παρτίδα με τα όρνια, σήμερα καταφέραμε κινούμενοι ευφυώς και τολμηρά να ''αγοράσουμε'', λίγο υπερπολύτιμο χρόνο. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο μέχρι το τέλος του τετράμηνου, ώστε να μετατρέψουμε την περιστασιακή υποχώρηση των τοκογλύφων, σε οριστική παραδοχή της απόρριψης μιάς αντιΕυρωπαϊκής καταστροφικής πολιτικής λιτότητας, που η αλαζονεία και τα συμπλέγματά τους, με χυδαιότητα επιμένουν να επιβάλλουν. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, για τους Επαναστάτες! Τα εσωτερικά μέτωπα είναι όλα ανοικτά και οι ρήξεις, οι συγκρούσεις, οι τομές, όσο ποτέ απαραίτητες. Ή τώρα, ή ποτέ. Η μεγάλη ευκαιρία, η υπερπροσπάθεια, η δυνατότητα απεμπλοκής από τα νύχια των εκβιαστών, είναι μπροστά μας. Μικροψυχίες, μεμψιμοιρίες, μιζέρια και διχασμοί, δεν χωρούν. Ας κατακτήσουμε αυτό που μας αξίζει. Η Ελλάδα αλλάζει και το σπίρτο που θ΄αλλάξει οριστικά την Ευρώπη, άναψε ήδη.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Άλυτη Εξίσωση 21/02/2015 14:33:28

   φουστανέλα φούντα φέσι και δαχτυλιδένια μέση... Αυτοί είναι κανονικοί τσολιάδες με τα όλα τους, όχι σαν τους γερμανοτσολιάδες με τις χλαίνες. Το νέο γερμανοευζωνικό θα είναι χάρμα οφθαλμών...Φουστουνελάτο. Το τρίτο μνημονιο θα έχει υπογραφή της αριστεράς, είναι τελεσίδικο. Το ότι θα έχουμε καταφέρει να πάρουμε με το σπαθί μας , αξιοπρεπώς και ορθίως, λιγότερα από αυτά που φτύναμε και έδιναν από μόνοι τους στους προηγούμενους είναι επίσης δεδομένο. Το πιο σίγουρο είναι δε ότι η αριστερή κυβέρνηση πρώτα θα υπογράψει το νέο μνημόνιο και μετά θα πέσει. Εκτός και αν πάψει να είναι η ψεκαμμένη αριστερά και γίνει ένα σοβαρό συστημικό κόμμα του κέντρου, ολίγη αριστερά ρητορική για να στηρίζουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι την απαραίτητη δεξιά στροφή. Καλά κρασιά αδέρφια...Η παράσταση ο καραγκιόζης στην επανάσταση έλαβε τέλος. Προσεχώς ο χατζηαβάτης υπουργός της σωτηρίας. Αντε να βλέπω τους πρόθυμους να υπερασπίζονται το αριστερό μνημόνιο...Πάρτε σειρά και θέση παιδιά...Το απαιτεί η επανάσταση.   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ορεσείβιος 21/02/2015 14:40:53

    Εγώ μην ξαναδώ κανέναν σκυμμένο στα τέσσερα,γιατί θ' αρχίσω τις κλωτσές..

 8. κεντροδεξιος avatar
  κεντροδεξιος 21/02/2015 01:00:06

  Πρέπει να παραλεχθούμε ότι η συμφωνία είναι «όλα τα λεφτά» Ικανοποιεί τους πάντες,τους ευρωπαίους για την παράταση του προγράμματος τους προοδευτικούς αριστερούς για την κατάθεση ελληνικών μεταρρυθμίσεων τους συντηρητικούς γιατί θα υπάρχει ο έλεγχος της Ευρώπης Αξίζει λοιπόν να την χειροκροτήσουμε

 9. UncleStgm avatar
  UncleStgm 21/02/2015 01:06:11

  Γενικά, μέχρι να φανούν οι λεπτομέρειες, ισχύει: Η σημερινή συμφωνία είναι θετική, γιατί επιτρέπει ευελιξία ισοδυνάμων μέτρων, άρα αλλαγή "κοινωνικού προσήμου του προγράμματος" (αρκεί να το θελήσουν και οι δικοί μας κυβερνώντες, θα δείξει), κινείται προς πιο ρεαλιστικά δημοσιονομικά πρωτογενή πλεονάσματα και κυρίως, γιατί είναι μια αρχή για μεταβολή της αποτυχημένης διαχείρισης της κρίσης που θα την χρησιμοποιήσουν και άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση. Επίσης είναι θετικό γιατί η Ελλάδα (με δική της πρωτοβουλία) δεν λειτουργεί πια ως "ειδική περίπτωση", αλλά απλά ως η πιο άρρωστη χώρα σε μια άρρωστη ευρωζώνη συνολικά, που χρειάζεται ενιαία θεραπεία αλλά διαφορετικές "δόσεις φαρμάκου". Σε συνδυασμό με τις κινήσεις της ΕΚΤ (QE), το μέχρι τώρα αποτυχημένο σχέδιο διαχείρισης της κρισης απο την ευρωδεξιά (λιτότητα φορτωμένη στις αδύναμες κοινωνικές τάξεις) εξαντλείται και τελειώνει. Αναλύσεις όπως του Κρούγκμαν, των Γουλφ και Μύνχάου (FT) και κυρίως της "γριάς αλεπούς" Φίσερ πριν 1 μήνα ("Ελληνικό τέλος στη λιτότητα της Μέρκελ" στο Project Syndicate) επαληθεύονται. Δεν ειναι τυχαίο ότι οι μόνοι που είχαν αντιρρήσεις για τη λύση στο Eurogroup δεν ήταν ο Σόιμπλε (μετά τη χθεσινή αντίδραση του Γκάμπριελ έκανε στροφή, έχοντας να ισορροπήσει κυβένρνηση CDU-SPD) ούτε οι συνήθεις ύποπτοι Φινλανδοί, Σλοβάκοι, Εσθονοί και Ολλανδοί, αλλά οι δεξιές κυβερνήσεις της Ισπανίας και Πορτογαλίας με τη μονόπλευρη πολιτική τους. Έρχεται τώρα η σειρά τους, όλα με τη σειρά και με τάξη.... Αυτά προς το παρόν.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ UncleStgm 21/02/2015 14:41:53

   Θείε δεν κρύβεται η αποτυχία.. Μας δίναν ένα εξάμηνο τράτο για να βγούμε στις αγορές και καταφέραμε με επανάσταση και αξιοπρέπεια να ζητήσουμε τέσσερεις μήνες διορία για να υπογράψουμε νέο μνημόνιο... Κάτι εξεταστικές επιτροπές και λοιπά επαναστατικά θα γίνουν ή αρχίζει και βρωμάει η υπόθεση? Τα 11 δις του ΤΧΣ τα χάνουμε αξιοπρεπώς? Το δεν θέλω δάνεια σημαίνει μνημόνιο για δάνειο 30 δίς? Νομίζω ότι ο σόιμπλες πρέπει να ανοίγει κιβώτια σαμπάνιες, ευτυχώς που δεν έχουν τα ωραία αυτά κόλπα οι Γερμαναράδες...Τέτοια σκληρή γραμμή και επιτυχία ούτε αυτός δεν την φανταζόταν...Τους αποτελειώσαμε...Γκόλ αυτοί, σέντρα εμείς, δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα...

 10. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/02/2015 13:07:56

  Χα χα χα,Άλυτη κράτα το Madalena,σου πάει κι αυτό...!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.