Έπεσε στην παγίδα του Σόιμπλε ο Αλέξης
23/01/2015 16:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έπεσε στην παγίδα του Σόιμπλε ο Αλέξης

Το σχέδιο των Γερμανών για να τσακίσουν τους «αντιμνημονιακούς»...

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Δεν μπορεί να έχουν αφήσει στην τύχη τους όλο το οικοδόμημα που έφτιαξαν για χάρη ενός… Τσίπρα. Οι Γερμανοί δεν είναι τόσο ηλίθιοι να ρισκάρουν το «σπιτάκι» τους επειδή υπάρχει ο Αλέξης, ο Podemos, ο Γκρίλο και ο Φάραντζ.

Έπρεπε να βρουν ένα κόλπο για να παγιδέψουν όλους αυτούς τους «αντιμνημονιακούς» που σε άλλες χώρες εμφανίζονται και ως «ευρωσκεπτικιστές». Οι αντιδραστικές φωνές στην Ευρώπη απειλούσαν την «γερμανική ΕΕ» που έστησε η Μέρκελ και η παρέα της. Πρέπει λοιπόν να σπάσουν το αυγό πριν ξεμυτίσει το πουλάκι. Έτσι λοιπόν η οργή των Ελλήνων που εκφράζεται, τουλάχιστον δημοσκοπικά, με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το κατάλληλο υλικό για να στήσουν την παγίδα τους και να πέσει μέσα ο Τσίπρας. Και κατ’ επέκταση και οι υπόλοιποι ευρωσκεπτικιστές προτού η σπίθα γίνει πυρκαγιά.

Έτσι εξηγούνται και όλα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες. Από την καθολική στήριξη του Σαμαρά από τη Μέρκελ και τους υπολοίπους στο ξεκάθαρο «άδειασμα». Και ύστερα απορούσαμε γιατί ενώ η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει από το μνημόνιο και χρειαζόταν μια και μόνο ανάσα, η Γερμανία και οι λοιποί εταίροι δεν μας την έδωσαν.

Μα αν μας την έδιναν, αν ο Σαμαράς ολοκλήρωνε το έργο του και η χώρα έμπαινε σε ένα δρόμο, τότε τα «κινήματα» που γιγαντώθηκαν χάρη στην ευρωπαϊκή κρίση θα ήταν εδώ και θα διεκδικούσαν την εξουσία. Ο λαϊκισμός άλλωστε είναι εύκολος και ανέξοδος. Θα έβγαινε ο Τσίπρας και θα έλεγε ότι η χώρα καταστράφηκε. Θα έβγαιναν οι Podemos και θα ζητούσαν μερίδιο κι αυτοί στην ισπανική εξουσία. Το ίδιο και ο Μπέμπε Γκρίλο, ο Φάραντζ και η «φίλη» του Τσίπρα η Μαρίν Λεπέν. Με χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης οι δυνάμεις της αντίδρασης θα γίνονταν πιο ισχυρές και η Ευρώπη θα έπαιρνε φωτιά.

Το σχέδιο των Γερμανών ήταν απλό. Εγκαταλείπουμε τον Σαμαρά και τη ΝΔ, διακριτικά λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνήσει και αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει τις παπάρες του. Κι όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει το ξεφουρνίζουμε το παραμύθι: «Θες Αλέξης να είσαι πρωθυπουργός σε μια χώρα εντός ευρώ; Αν θες θα υπογράψεις νέο μνημόνιο, όπως κι αν λέγεται αυτό. Δε θες και συνεχίζεις να παίζεις τα νταούλια; Ιδού η πόρτα, άνοιξέ την και μετά πήδα στον γκρεμό».

Και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει στην εξουσία, πόσο πιο απλά μπορούν να του το πουν, απ’ όσο το είπε χθες ο Ντράγκι. «Θέλετε κύριοι Έλληνες να έχετε βοήθεια; Να έχετε εξασφαλισμένες τράπεζες; Να μη σας ρημάξουμε τις καταθέσεις; Να σας αγοράσουμε κρατικό χρέος; Αν θέλετε η επόμενη κυβέρνηση έχει λίγο περιθώριο να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».

Κι έτσι, ο Τσίπρας της επανάστασης, ο Τσε Γκεβάρα της Ελλάδας, ο Ούγκο Τσάβες της Νότιας Ευρώπης, ο.. φλογερός πολιτικός θα γίνει γατούλα του καναπέως και θα βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφούλα του σε όσα του ζητήσουν.

Για σκεφτείτε. Πρώτη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου: Παράταση του τρέχοντος προγράμματος και κατάθεση προτάσεων στους δανειστές. Το πρόγραμμα που το λένε μνημόνιο και το οποίο θα έσκιζαν. Το ίδιο που θα καταργούσαν με ένα άρθρο, κι ένα νόμο. Το ίδιο μνημόνιο είναι με τους εφαρμοστικούς νόμους που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και μόλις λήξει η παράταση, μόλις πρέπει να πληρώσουμε ένα σωρό ομόλογα για να μπούμε στο πρόγραμμα του Ντράγκι, τότε θα έρθει και η άλλη «παραμύθα». Θα πει ο Τσίπρας με διάγγελμα: «Σύντροφοι Έλληνες, έτσι έχουν τα πράγματα. Ή παίρνουμε σκληρά μέτρα ή μας πετάνε από το ευρώ. Αποφασίστε εσείς με… δημοψήφισμα».

Κι όπως καταλαβαίνει κανείς, δημοψήφισμα σημαίνει έξοδος ή όχι από το ευρώ, σημαίνει κατάρρευση της «αριστερής κυβέρνησης» ή όχι. Κάτι σαν ψήφο εμπιστοσύνης. Όλα αυτά θα έχουν γίνει μέχρι το φθινόπωρο, εδώ θα είμαστε όλοι.

Ο δε Σόιμπλε θα χαμογελά μ’ εκείνο το ύφος του απόγονου ναζί που χαιρέκακα λέει «σας τσάκισα». Γιατί, για σκεφτείτε. Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ευρώπη να ηττάται με τόσο ηχηρό τρόπο. Να βλέπει ο Φάραντζ, ο Podemos, ο Γκρίλο τον Τσίπρα να υπογράφει μνημόνια. Την άλλη ώρα θα «τελειώσουν» κι αυτά. Τα ψέματα θα έχουν πέσει και θα έχουν κάνει και τρομακτικό θόρυβο.

Ο εγκλωβισμός του Τσίπρα είναι το σχέδιο του Σόιμπλε. Ήδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το έχουν καταλάβει και κάνουν πέτρα την καρδιά: «Είμαστε καταδικασμένοι να συμφωνήσουμε», λέει ο συνεργάτης του Τσίπρα, κ. Παρασκευόπουλος.

«Θα έχουμε ένα πρόγραμμα αλλά δε θα είναι μνημόνιο», λέει ο Παππάς. Ο δε Βαρουφάκης είναι έτοιμος να επιδοθεί σε πιρουέτες που θα του δώσουν μια θέση στην εθνική του ανσάμπλ.

Κι όταν γίνουν όλα αυτά, πολύ σύντομα μάλιστα, οι συνιστώσες της δραχμής και οι επιχειρηματίες που πόνταραν στον Τσίπρα θα τον χτυπήσουν σα χταπόδι.

Μεγάλα γλέντια θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Οι Απόκριες είναι κοντά και τα καρναβάλια θα βγουν ταχύτερα φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 23/01/2015 17:00:49

  "Πρώτη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου: Παράταση του τρέχοντος προγράμματος και κατάθεση προτάσεων στους δανειστές." Η αντίδραση του Αλέξη είναι πανούργα σε σύλληψη. Ζητάει καθαρή αυτοδυναμία ή αλλιώς προεξοφλεί σαφώς δεύτερες εκλογές, αφού ουσιαστικά αποκλείει κάθε συνεργασία. Ο απόλυτος εκβιασμός με αυτόν στο απυρόβλητο. Αφού δεν έχω αυτοδυναμία πρέπει υποχρεωτικά να παραταθεί η παράταση της προϋπάρχουσας κατάστασης, που αποτελεί την αναγκαστική συνέχεια του μνημονίου. Συνεπώς η πρώτη απόφαση του υπουργικού συμβουλία που υποτίθεται ότι θα σχηματιζόταν από τον Αλέξη δεν θα είναι αυτή. Η παράταση/συνέχιση του μνημονίου μετά την 28/2 θα χρεωθεί στο λαό. Και η παράταση αυτή πρέπει να έχει και ένα πρώτο επόμενο όριο. Δεν μπορεί όμως πλέον να είναι χωρίς όρους. Άρα να και τα νέα μέτρα. Ωραίο το έργο με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αλέξη. Ποιος είναι διατεθιμένος να παρακολουθήσει την παράσταση και να πληρώσει βεβαίως γι' αυτό το "αριστούργημα"; Υ.Γ. Τώρα βέβαια αν δεν του βγει, πρώτα ο λαός όπως λέει και ο ίδιος!

 2. Νικος avatar
  Νικος 23/01/2015 17:15:13

  το φωνάζω απο την αρχή της περιπέτειας. Η πατρίδα μας ειναι άτυχη διότι η προεδρική εκλογή ηταν προγραμματισμένη πριν απο τις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, που θα γίνουν τον Νοέμβριο 2015. Ειναι λοιπόν αναγκαίο κακό για την Ευρώπη να γίνει η Ελλαδα Ιφιγένεια! Αν οι ισπανικές εκλογές ηταν νωρίτερα το ρόλο της Ιφιγένειας θα τον έπαιζε η Ισπανία. Τα υπόλοιπα ολα ειναι αλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Οι Ευρωπαίοι ανάγκασαν το Σαμάρα να παει σε εκλογές, διότι ήξεραν οτι ο συμπαθής ελληνικός λαός δεν καταλαβαίνει απο παθήματα και ειναι ιδανικός αυτόχειρας! Ξαναζούμε το 2009 και είμαστε και υπερήφανοι.....

  • ΔΙΚΑΙΟΣ2 avatar
   ΔΙΚΑΙΟΣ2 @ Νικος 25/01/2015 12:38:11

   Νίκο συμφωνώ σε όλα με αυτά που γράφεις εκτός από ενα:Δεν ανάγκασαν οι ευρωπαίοι τον Σαμαρά να πάει σε εκλογές όπως γράφεις αλλά η αντιπολίτευση μαζί βέβαια (με ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΛ-ΧΑ-ΚΚΕ).Ότι και να έκανε ο Σαμαράς δεν μπορούσε να αποφύγει τις εκλογές του Μαρτίου λόγω μη εκλογής του ΠτΔ.

 3. dimitris avatar
  dimitris 23/01/2015 17:18:40

  Από αυτά που βλέπω είναι ότι όποιος και να βγει κυβέρνηση τελικά θα πρέπει να πάρει νέα μέτρα.Κανένα όμως από τα δυο κόμματα (ΝΔ-Συριζα) δεν το ομολογεί αντιθέτως τάζουν και παροχές. Αυτό δηλαδή που θα κληθούμε να αποφασίσουμε την Κυριακή είναι ποιος θέλουμε να υπογράψει τα νέα βάρη.Μήπως όμως αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που η ΝΔ δεν ανακάμπτει δημοσκοπικά και ο Σύριζα αντίστοιχα δεν πείθει στο βαθμό που θα ήθελε ;Μήπως για αυτό υπάρχουν ακόμη 12% αναποφάσιστοι που δεν καταλήγουν πουθενά;

  • Hunter avatar
   Hunter @ dimitris 24/01/2015 04:41:58

   Δημήτρη, με 850.000 δημόσιους μισθούς και 60% φοροδιαφυγή, είναι αναγκαία τα νέα μνημόνια και τα νέα μέτρα από οποιαδήποτε κυβέρνηση! Η νέα κυβέρνηση (μακάρι να είναι η Ν.Δ) θα πρέπει να ξεκινήσει από εκεί αρχικά. Να μικρύνει το Δημόσιο!

 4. Saint George avatar
  Saint George 23/01/2015 17:21:51

  Τόση χαρά πιά που θα συνεχιστούν τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας, ούτε τζακ ποτ να είχε πέσει εξ ουρανού .... κάποιοι όμως είναι τσακισμένοι, κάποιοι ακόμη θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν στην προσπάθεια τους να πληρώσουν τους επι μακρόν αβάσταχτους φόρους, σε κάποιους δεν θα φτάσει ποτέ το ασθενοφόρο γιατί δεν υπήρχε μπάτζετ για ανταλλακτικά και πάει λέγοντας. Είπαμε όχι κι έτσι. Εκτός κι αν είμαστε πολλοί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικώτερα οπότε μια γενική εκκαθάριση θα βοηθήσει..

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 23/01/2015 17:32:34

  Πάρα πολύ εύστοχο άρθρο. Οι Γερμανοί έβλεπαν εξαρχής τις αδυναμίες του σχεδίου τους. Αλλά γεμάτοι με μίσος όπως είναι για την ανθρωπότητα που τολμάει και δεν έχει αναγνωρίσει την ανωτερότητα του γερμανικού έθνους ακόμη, δεν θέλησαν να κάνουν το σχέδιό τους πιο ελκυστικό, αλλά πολύ απλά αποφάσισαν να το επιβάλουν δια της βίας, δια της οικονομικής βίας. Βρήκαν μπροστά τους λοιπόν και αυτόν τον ανόητο, τον Αλέξη, και άλλο που δεν ήθελαν. Μια Λε Πεν, ένας Φάρατζ ή ένας Γκρίλο θα είχαν τα φόντα να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας τους. Ακόμη και οι Ποδέμος θα το έκαναν. Ο Γκρίλο θα πήγαινε την άλλη μέρα στη λιρέττα, ο Φάρατζ θα έβγαζε το Η.Β. από την ΕΕ ως πρώτη απόφαση του υπουργικού του συμβουλίου, η δε Λε Πεν θα είχε αλανιάσει όλη την Ευρώπη με τις αποφάσεις της, πλήρης ρήξη με Γερμανία, διάλυση του ευρώ κλπ. Ετούτος εδώ ο κακομοίρης τι πάει να κάνει με μια χώρα στον αναπνευστήρα όπου καλώς ή κακώς (κακώς) μας έβαλε από το 2010-2011 ο ΓΑΠ; Βρήκαν λοιπόν οι Γερμανοί το τέλειο θύμα για να "συνετίσουν" και τους υπόλοιπους. Έτσι νομίζουν δηλαδή. Στην πραγματικότητα, το σχέδιό τους είναι υλοποιήσιμο μόνον με την Ελλάδα. Γι' αυτό και βιάζονται να το υλοποιήσουν, μην τυχόν προλάβει και τους εκθέσει κανένας άλλος ως μη ικανούς να το εφαρμόσουν. Αλλά η πτώση της Ελλάδας, με τόση πανουργία και μίσος έχουν σχεδιάσει, θα είναι παράλληλα και η δική τους καταστροφή. Η πολιτική απέχθεια για αυτούς θα αγγίξει επίπεδα Β' ΠΠ και παράλληλα με την καταστροφή της Ελλάδας θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το ευρώ και τη γερμανική Ε.Ε. Με τρόπο που ίσως δεν είναι ορατός ακόμη σήμερα. Δεν ξέρουμε αν θα "συνετιστούν" Γάλλοι, Άγγλοι, Ιταλοί και Ισπανοί (για δες... όλοι οι άλλοι "μεγάλοι" της Ε.Ε. είνα όλοι ετούτοι...), όμως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η Ευρώπη την επόμενη ημέρα θα αναζητά σχέδιο απαλλαγής της από τη γερμανική μπότα. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Και η καταστροφή που θα πάθει αυτή τη φορά η Γερμανία θα είναι άλλου επιπέδου, μεταμοντέρνου, όπως αυτή που σχεδιάζει σήμερα για την Ελλάδα. Είμαστε αληθινά πολύ άτυχοι για το πολιτικό προσωπικό που έχουμε. Δεν αξιωθήκαμε κάτι καλύτερο... Δυστυχώς. Ας ελπίσουμε ο ανεξίκακος Κύριος να μας οικονομήσει ταχέως καλύτερη ηγεσία, μετά την παιδαγωγική οργή Του που ετοιμάζεται να εκσπάσει πάνω μας...

  • foros1 avatar
   foros1 @ Διογένης 23/01/2015 18:45:09

   ...ο ανεξίκακος Κύριος, αν θέλει, μπορεί να κάνει πολύ ποιο απλά πράγματα, όπως να διαλύσει (έγκαιρα για μας) αυτά τα δεσμά της Ευρώπης...

  • Hunter avatar
   Hunter @ Διογένης 24/01/2015 05:09:00

   Διογένη, εγώ που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία), σε πληροφορώ ότι καλώς ή κακώς, οι Ευρωπαίοι δεν συμμερίζονται αυτό το "μίσος" προς τους Γερμανούς (όπως θα θέλαμε εμείς)... Ούτε καν στην Ιρλανδία που ήτανε το πρώτο ευρωπαϊκό πειραματόζωο... Πουθενά στην Δανία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στη Σουηδία, στην Αγγλία, στην Αυστρία κ.α. δεν "μισούν" την Μέρκελ (πέραν κάποιων λίγων ακροαριστερών και ακροδεξιών). Στην Αγγλία "μισούν" τη Γερμανία διότι θέλουν να πάρουν τα ηνία της Ε.Ε όχι γιατί αισθάνονται κάτω από γερμανική "μπότα"... Κάτω από γερμανική μπότα αισθάνονται όλως περιέργως η Ελλάδα, και λιγότερο η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Χώρες με υπέρογκο Δημόσιο, με σήψη και διαφθορά σε όλον τον δημόσιο τομέα, με απίστευτα ποσοστά φοροδιαφυγής, με οργανωμένες "μαφίες" (ποικιλοτρόπως ερμηνευόμενο), με πελατειακές σχέσεις, με σκάνδαλα επί σκανδάλων να ταλανίζουν τη δημόσια ζωή, με αναρχικές αντιλήψεις σε όλα τα κοινωνικά στρώματα κτλ. κτλ. κτλ. Τυχαίο;;;;;;;;

   • George N avatar
    George N @ Hunter 24/01/2015 08:47:49

    Δεν νομίζω ότι στην Ιταλία υπάρχει μίσος για την Μέρκελ ενώ αντίθετα στην κεντρική Ευρώπη όχι μόνο δεν την μισούν αλλά την συμπαθούν. Ούτε στην Αγγλία μισούν την Γερμανία και πολύ περισσότερο δεν θέλουν να πάρουν τα ηνία της ΕΕ. Να μην υπάρχει ΕΕ θέλουν αλλά μόνο μια ενιαία αγορά και σε περίπτωση που οι Ηπειρωτικοί θέλουν να συνεχίσουν προς ομοσπονδιακή κατεύθυνση αυτοί να μην συμμετέχουν. Στα μάτια των Αγγλων πχ το Ευρώ είναι άλλη μια τρελή ιδέα από αυτές που κάθε τόσο επικρατούν στην Ευρώπη.

   • teogorge avatar
    teogorge @ Hunter 24/01/2015 16:15:51

    ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ [ Hunter ] ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.!!

 6. dim avatar
  dim 23/01/2015 18:01:28

  Ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Ντάιζεμπλουμ, ο Ντράγκι, τρίβουν τα χέρια τους από την ανευθυνότητα που είναι έτοιμος να επιδείξει ο ελληνικός λαός μεθαύριο: Το "πήδημα" έρχεται προς συμμόρφωση και αποσαφήνιση προς κάθε επίδοξο “podemos” ότι όποιος δεν κάνει μεταρρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα της ιδιωτικής οικονομίας, όποιος δεν έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, και όποιος επιμένει στον άκρατο κρατισμό, δε θα απολαμβάνει τα οφέλη του ευρωσυστήματος (ποσοτική χαλάρωση, ΕΣΠΑ, επιδοτήσεις κλπ): ΣΥΡΙΖΑ = νέο σκληρότερο μνημόνιο με την υπογραφή και του Αλέξη, ή της επόμενης κυβέρνησης αν ο Αλέξης αρνηθεί να υπογράψει το κλείσιμο της αξιολόγησης, και άρα πέσει μέσα σε λίγες μέρες κάτω από την πίεση του λαού που δε θα μπορεί να σηκώσει ούτε 50 ευρώ από το ΑΤΜ, με τα αντίμετρα ΕΚΤ αλά Κύπρου... (θυμίζω: κάθε μέρα που περνάει με τσαμπουκάδες, αβεβαιότητα κλπ, ο «λογαριασμός» ανεβαίνει, και από εκεί που θα έκλεινε η αξιολόγηση με 1 δις, με Σύριζα θα ζητηθούν 4 δις, και φυσικά καμία υποχώρηση από Ε.Ε – ΔΝΤ – ΕΚΤ για συνδικαλιστικό νόμο, σύνταξη στα 62, 20 έτη για πρόωρη, αξιολόγηση στο δημόσιο, εισαγωγικούς μισθούς, συνέχιση αποκρατικοποιήσεων κλπ… αυτά όλα είναι έτσι κι αλλιώς αδιαπραγμάτευτα για τους δανειστές: takeitorleaveeuroandgoodluck…) Την επιστροφή στη δραχμή δε τη φοβάμαι τόσο, γιατί με το που δε θα μπορεί να σηκώσει ο συνταξιούχος και ο νοικοκυραίος ούτε 50 ευρώ από τα ΑΤΜ, την άλλη μέρα θα έχει πέσει ο Σύριζα, και θα βγει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση… Απλά θα έχουμε πάει άλλα 2-3 χρόνια πίσω, με ύφεση το 2015, ίσα βάρκα το 2016, και ανάπτυξη από το 2017, για να «πληρώσουμε» τις μαγκιές του Τσίπρα και του Καμμένου… Βέβαια θα έχουμε απαλλαγεί μια και καλή από το λαϊκισμό, τις ψευδαισθήσεις και τα παραμύθια, ότι δήθεν υπήρχε καλύτερη διαπραγμάτευση, καλύτερη εναλλακτική και απλά οι «δοσίλογοι», οι «προδότες» δεν την επεδίωκαν… Αλλά θα έχουμε ζήσει άλλα 2-3 χρόνια σκληρού μνημονίου, ενώ τώρα θα βγαίναμε από το Μάρτιο με ανάπτυξη… Αξίζει να φάμε άλλα 3 χρόνια μνημόνιο επιλέγοντας Τσίπρα? Δεν αξίζει… Αλλά δυστυχώς ο λαός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν είναι ώριμος να δει δύο κινήσεις πιο πέρα. Κάνει το λάθος, και φυσικά μετά ο ίδιος καλείται να πληρώσει και το λογαριασμό.

  • Hunter avatar
   Hunter @ dim 24/01/2015 04:50:15

   Σωστός!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ dim 24/01/2015 14:40:02

   @dim "για να «πληρώσουμε» τις μαγκιές του Τσίπρα και του Καμμένου…" Τσίπρας και Καμμένος and Co., αυτές τις Εκλογές, αυτοί ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ και τις οποίες, Υπενθύμιση, η συντριπτική πλειοψηφία του Εκλογικού Σώματος, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ. Οι Εκλογές, πανάκεια δια πάσαν πολιτικήν νόσον, ΔΕΝ είναι. Ούτε των ανεπαρκών ολίγιστων η επιβεβαίωση, η οποία αξιοκρατικά, Ποτέ! ΔΕΝ έρχεται. ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ. Και αύριο Κυριακή, 25-01-2015 με τη Ψήφο-Σφαίρα μας, τις μαγκιές, αθλιότητες και πρεμούρες Τσίπρα, Καμμένου & Co., ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ. ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΛΛΑΔΑ, στα Ζάρια, όπως οι τελευταίοι (μετά απ' αυτούς, σπάει το καλούπι) των αδιάφθορων: Τσίπρας, Καμμένος and Co., ορέγονται να παίξουν, ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ.

 7. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 23/01/2015 19:07:50

  Αγαπητό Antinews Δεν μας ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας έπεσε στην παγίδα του Σοιμπλε και της Μέρκελ. Δηλαδή οι έλληνες Μας ενδιαφέρει γιατί ο Σόιμπλε και η Μέρκελ αιφνίδια (;) απέσυραν την υποστήριξή τους από τον Σαμαρά. Δηλαδή από τους έλληνες Τουλάχιστον οι ΝΔκράτες ας μην τους κάνουν τη χάρη να παραιτηθούν 36 ώρες πριν από τη μάχη. Εχθρός της ΝΔ είναι ο καναπές (η αποχή) και οι εσωτερικές αντιπαλότητες. Ας φροντίσουμε να μην επιτρέψουμε να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα Τα διάφορα πεσιμιστικά σχόλια που γράφονται, από ΝΔκράτες, εδώ μέσα μπορούν να περιμένουν τη Δευτέρα Αν γράφονται από άλλους, με σκοπό να φθείρουν το ηθικό των ΝΔκρατών προτείνω να αγνοηθούν και να μην απαντώνται, μέχρι τη Δευτέρα. Και ας μη ξαχνάμε, όπως έδειξαν και προηγούμενες εκλογές, οι δημοσκοπούμενοι δεν ταυτίζονται με τους ψηφίζοντες

 8. toxo avatar
  toxo 23/01/2015 19:17:08

  Άκουσα ξένο αναλυτή οικονομικών,να προβλέπει νίκη του Τσίπρα και μετά κωλοτούμπα στα μέτρα (μνημόνιο).Η λέξη διεθνοποιήθηκε ως kolotumba από τον ίδιο αναλυτή.Δηλαδή είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση δραχμής ,γιατί ο Τσίπρας αν εκλεγεί θα κάνει kolotumba.Μιλούσε στα Αγγλικά αλλά είπε "kolotumba". .

  • extra_medium avatar
   extra_medium @ toxo 23/01/2015 22:50:42

   Είναι μεγάλη η συνεισφορά μας στην ανθρωπότητα.

   • Hunter avatar
    Hunter @ extra_medium 24/01/2015 04:51:43

    χαχαχαχαχαχα

 9. δημης avatar
  δημης 23/01/2015 21:59:59

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/kalph-kes-istories-sampanies-kai-pitses-poy-phgan-xamenes-sth-rhggilhs-to-81.3260705.html ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ 1981.... ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ... δείχνοντας το πρωτοσέλλιδο..

  • Eva avatar
   Eva @ δημης 24/01/2015 09:55:06

   Όσοι τα εζησαν δεν τα εχουν ξεχάσει. Δυστυχώς όσοι δεν τα έζησαν ( η ένα μεγάλο ποσοστό απο αυτούς) είναι το πρόβλημα. Άλλο η άμεση γνώση κι άλλο η γνώση απο περιγραφες.

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 24/01/2015 07:10:57

  Φοβερό! “Πήρε στον τάφο του 300.000 ευρώ Την τελευταία επιθυμία του συζύγου της προσπάθησε να ικανοποιήσει μία γυναίκα στην Αρχαία Ολυμπία, όταν αυτός της ζήτησε να ταφεί μαζί με το μαξιλάρι του. Όπως αποδείχτηκε όμως εκ των υστέρων, μέσα στο μαξιλάρι του ο 90χρονος από χωριό του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, είχε κρύψει 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Star Press», ο ηλικιωμένος άνδρας είχε πάει πριν από λίγες ημέρες σε τράπεζα και έκανε ανάληψη όλου του ποσού που είχε στον κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του, χωρίς φυσικά η ίδια να το γνωρίζει. Στη συνέχεια, τα έκρυψε στο μαξιλάρι του, εκφράζοντας ως τελευταία του επιθυμία να ταφεί με αυτό. Η σύζυγος εκπλήρωσε αυτή την επιθυμία. Όταν όμως, μερικές ημέρες μετά, πήγε να κάνει ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα, διαπίστωσε έκπληκτη πως ο λογαριασμός ήταν άδειος και τότε υποψιάστηκε την τελευταία επιθυμία του άντρα της. Φυσικά, αφού απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές, εξασφάλισε την άδεια για την εκταφή της σορού του ηλικιωμένου συζύγου της, διαπιστώνοντας πως είχε κρύψει μέσα στο μαξιλάρι τα χρήματα.” MSN Ειδήσεις – Ελλάδα / 16 ώρες πριν

 11. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 24/01/2015 10:28:55

  Ελπιζω να μην ξαναζησουμε (με τον Τσιπρα) το "με ξεγελασαν" του Ιωαννιδη.

  • airman avatar
   airman @ Αγροφυλακας 24/01/2015 17:01:12

   Τον Ιωαννίδη μπορεί και να τον ξεγέλασαν. Τον Αλέξη δε χρειάζεται, είναι από μόνος του αλλού! Και σε χειρότερο βαθμό από το Γιώργο Παπανδρέου τον "κινηματία"!

 12. Σκορπιος avatar
  Σκορπιος 26/01/2015 00:31:04

  ωραια προβλεψη ....ετσι ακριβως σχεδιαζει το δρομο του το κεφαλαιο

 13. Γιάννης avatar
  Γιάννης 26/01/2015 17:00:58

  Σιγά να μη καθίσει τώρα ο Σοιμπλε και η Μέρκελ να διαλύσουν το Ευρώ...Η Ευρώπη δεν είναι μόνο η Γερμανία..Και σε τελική ανάλυση ας μας πουν που θα βρουν εκείνοι τα 5 τρις ευρώ που έχουν χρέος και μετά ας το..ξανακουβεντιάσουμε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.