Έξι μήνες μετά είναι μια άλλη χώρα η Ελλάδα
26/07/2015 12:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έξι μήνες μετά είναι μια άλλη χώρα η Ελλάδα

Σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα που άφησε ο Σαμαράς, με τη βούληση του ελληνικού λαού βεβαίως, που οι λέξεις Grexit, τραπεζική αργία, capital controls, ουρές στα ΑΤΜ, εξαθλιωμένοι παππούδες δεν υπήρχαν καν στο λεξικό του Μπαμπινιώτη

Έκλεισαν έξι μήνες από την αποφράδα ημέρα. Από τη νέα άλωση της Πόλης, τη νέα μικρασιατική καταστροφή για τη χώρα, τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι καθόλου υπερβολή τα περί καταστροφής, δείτε γύρω σας τι συμβαίνει και πώς η Ελλάδα πορεύεται. Δείτε αν ήταν καλύτερη ή χειρότερη αυτούς τους έξι τελευταίους μήνες, σκεφτείτε πώς θα είναι τους επόμενους.

Είναι αρχές Φεβρουαρίου και ο Αλ. Τσίπρας δίνει συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Stern. Λέει εκεί: «Αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα».

Πράγματι ο Τσίπρας τήρησε την υπόσχεσή του. Έξι μήνες μετά είναι μια άλλη χώρα η Ελλάδα. Όχι, δεν είναι η ίδια που άφησε ο Σαμαράς. Ο κακός Σαμαράς που υπέγραφε μνημόνια και έπαιρνε μέτρα. Όχι, δεν είναι η Ελλάδα που είχε εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2015 ανάπτυξη 2,5%. Δεν είναι η κακή Ελλάδα που η αγορά άρχισε να βλέπει καλύτερες ημέρες, που το μνημόνιο θα τέλειωνε οριστικά στον Μάιο, που η οικονομία θα έβγαινε στις αγορές, που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας για πτώση της ανεργίας, για επενδύσεις, για μια πιο αξιοπρεπή αντιμετώπιση από τους δανειστές.

Σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα που άφησε ο Σαμαράς, με τη βούληση του ελληνικού λαού βεβαίως, που οι λέξεις Grexit, τραπεζική αργία, capital controls, ουρές στα ΑΤΜ, εξαθλιωμένοι παππούδες δεν υπήρχαν καν στο λεξικό του Μπαμπινιώτη.

Αξιοπρέπεια και μια άλλη Ελλάδα μας υποσχέθηκε ο Αλέξης με το φιλαράκι του τον Γιάνη και έκανε πραγματικότητα την… απειλή του.

Μετά από έξι μήνες η χώρα δεν είναι ουσιαστικά Ευρωπαϊκή, οι τράπεζες είναι ουσιαστικά κλειστές, οι περιορισμοί θα κρατήσουν δύο – τρία χρόνια, η αξιοπρέπεια της αριστεράς απέκτησε μια άλλη έννοια.

Σήμερα η ύφεση υπολογίζεται σε 3%-4% το 2015, σήμερα υπεγράφη ένα νέο μνημόνιο τόσο σκληρό όσο κανένα άλλο.

Σήμερα η χώρα μπαίνει σε μια δίνη που δεν έχει χρονική διάρκεια, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα τα πάντα έχουν διαλυθεί, αναμένονται χιλιάδες λουκέτα και χιλιάδες απολύσεις. Ο έστω και ελάχιστος παραγωγικός ιστός της χώρας έχει αποσαρθρωθεί, οι εξαγωγικές εταιρείες κλαίνε με μαύρο δάκρυ, οι εισαγωγικές δεν έχουν πρώτες ύλες.

Έξι μήνες μετά το τραπεζικό σύστημα έχει καταρρεύσει, πάνω από 44 δις έχουν κάνει φτερά ενώ η μαύρη τρύπα στα φορολογικά έσοδα ξεπερνά τα 2 δις ευρώ.

Σήμερα, στην Ελλάδα του Αλέξη η στάση πληρωμών του δημοσίου έχει γίνει κανόνας, σήμερα υπολογίζεται ότι άλλα 30-40 δις ευρώ προστέθηκαν στο χρέος.

Σήμερα, σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι δανειακές ανάγκες αυξήθηκαν κατά 26 δις λόγω των κλειστών τραπεζών ενώ η απώλεια για το ΑΕΠ υπολογίζεται σε πάνω από 14 δις. Περί το 5% χάθηκε στους έξι μήνες συν η προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη.

Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα έχασε τα 10.8 δις του ΤΧΣ και διαπραγματεύεται ένα δάνειο κοντά στα 90 δις ευρώ με πολύ σκληρούς όρους.

Σήμερα η τρόικα που είχε γίνει Θεσμοί ξαναβαφτίστηκαν τρόικα ή κουαρτέτο αφού προστέθηκε κι άλλος. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι σαν τους προηγούμενους υπουργούς, σήμερα κρύβονται μη τυχόν και τους κάνει σήμα η… Δρακουλέσκου και θελήσει να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Σήμερα ο ελληνικός λαός είναι προβληματισμένος όσο ποτέ, οι νέοι φεύγουν περισσότερο από ποτέ, η απαισιοδοξία έχει σαρώσει τα πάντα και μια γενική κατάθλιψη έχει πιάσει τους πάντες.

Σήμερα οι μετανάστες λιάζονται στο κάμπινγκ «η ωραία Αθήνα», τα πανεπιστήμια έχουν διαλυθεί και στην Υγεία δεν έχουν ούτε εξετάσεις για τα παιδάκια.

Όμως, μην ξεχνάμε: Έξι μήνες μετά επανήλθε η… αξιοπρέπεια στην ΕΡΤ που άνοιξε και φώτισε το τηλεοπτικό τοπίο. Σήμερα ζούμε το όνειρο των καθαριστριών των 2.000 ευρώ κι όχι τον εφιάλτη των εκατοντάδων χιλιάδων ιδιωτικών υπαλλήλων που μένουν απλήρωτοι επί μήνες. Μην ξεχνάμε και το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» των φυλακόβιων που κανείς θα τα ζήτησε.

Αλλά το κυριότερο: Η Ελλάδα άλλαξε… εραστή. Από τον Τατσόπουλο που πήδηξε τη μισή Ελλάδα, η αριστερά δημιούργησε το νέο πρότυπο. Σπαλιάρας και 4.000 γυναίκες. Αυτή πράγματι είναι μια κατάκτηση.

Έξι μήνες μετά τις εκλογές και την υπόσχεση Τσίπρα η Ελλάδα ξανασυζητά για εκλογές. Πράγματι αυτή είναι μια κατάκτηση… Ο Αλέξης έκανε όσα υποσχέθηκε. Η χώρα είναι μια διαφορετική χώρα και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Στην υγειά σας ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Καληνύχτα και καλή τύχη ή όπως έλεγαν και οι παλιότεροι: Ψυχή βαθιά Ελλάδα…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. metronomos avatar
  metronomos 26/07/2015 12:43:41

  "η Ελλάδα ΘΑ είναι μια άλλη χώρα" ....σοσιαλιστική (sic) με κρατικοποιημένες τράπεζες και μέσα παραγωγής, χρήματα με δελτίο, επιβολή ασφυξίας στον ιδιωτικό τομέα και όποια εναπομείνασα επιχειρηματικότητα, ασυλία στον φωτόπουλο - καλφαγιάννη και σία (χρήσιμοι για ανατροπή), καθεστωτική ερτ, επιβολή λογοκρισίας σε media μέσω politburo εσηεα, σαφρακιασμένοι υπουργοί & freaks στη κυβέρνηση, παράνομοι και απαιτητικοί μετανάστες αντί τουριστών, λεφτεριά στους ξηρούς, free-pass στα εξάρχεια, εκδοση απο ΚΕΠ πιστοποιητικού αριστεριστικων κοινωνικών φρονημάτων, ελεύθερη πρόσβαση στις συγκοινωνίες - λεφτεριά στους τζαμπατζήδες.... χύμα, ασύδοτα, ξεχειλωμένα, βρώμικα, ανήθικα..... ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

 2. Jim Beam avatar
  Jim Beam 26/07/2015 13:18:49

  Η αριστερά πάντα λειτουργούσε στον κρατικό μηχανισμό, πάντα ήταν παρούσα στη διανομή μιζών, πάντα διεκδικούσε το δικαίωμα των εργαζομένων στην τεμπελιά, στην αναρχία και την απειθαρχία. Πάντα επιδίωκε την καταστροφή των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα, πάντα ισοπέδωνε τις αξίες και πάντα πολιτικό ποιούσε καθε προσπάθεια για προσαρμογή της χωρας στα διεθνή πρότυπα. Φτάσαμε λοιπόν να ζούμε σαν Αμερικανοί καπιταλιστές, αλλά με κοινωνική δομή αριστερή και οικονομία οπου κυρίαρχος ήταν πάντα το κράτος !
  Ειναι τεράστια η ευθύνη της αριστεράς στο τερατούργημα που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και ειναι υποχρέωση της να προσαρμοστεί στα διεθνή πρότυπα και την πραγματική οικονομία του πλανήτη ....
  Να σημειώσουμε εδώ οτι η Ελλάδα ανοίκει στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου και θα πρέπει να αναπροσαρμόσει το κοινωνικό και εργασιακό μοντέλο της για να παραμείνει ! Πρέπει η ΑΡΙΣΤΕΡΑ να επιβάλει την αξιολόγηση, να επιβραβεύσει την αριστεία, την επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων και τέλος την αποτελεσματικότητα και την αξιοκρατία !
  Εχει υποχρέωση η ΑΡΙΣΤΕΡΑ να διορθώσει όλο το κακό που έκανε τόσα χρόνια, τωρα που ειναι κυβέρνηση, τωρα που εχει δύναμη. Τωρα πρέπει να σταματήσει να παραμυθιάζει τον λαό, να κατέβει απο το ροζ συννεφάκι και να καταλάβει ότι για να φοράνε οι ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ Prada και Tods, και να έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό πρέπει να λειτουργεί μια αντίστοιχου επιπέδου οικονομία στην Ελλάδα ! Εαν επιμείνουν στις Μαρξιστικές και Σταλινικές μπουρδολογίες ειναι προδότες και ευθυνόφοβοι !

  • M.V avatar
   M.V @ Jim Beam 26/07/2015 15:14:30

   Η Θεία Τάξις https://www.youtube.com/watch?v=zyJSfjDgBh0 Τρομάρα σας!

   • Jim Beam avatar
    Jim Beam @ M.V 26/07/2015 19:37:57

    Έχω να σου απαντήσω με πολλά δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, σοβαρότερα και πολλαπλά διασημότερα .... Αλλά η ΑΡΙΣΤΕΡΑ πάντα ήταν ο διαιτητής της μίζας , μετά την μεταπολίτευση !!! Ψάξτε τα οικονομικά των συνδικαλιστών, των διαχειριστών δημοτικών φορέων και συνεταιρισμών, μέχρι την SIEMENS και θα βρείτε παντού αριστερούς .... Προοδευτικούς και θεωρητικούς του Μαρξισμού

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/07/2015 13:41:58

  O ελληνικός λαός που είναι "προβληματισμένος" είναι απλά ΒΛΑΚΑΣ.

  • δεξιος  αγωνιστης avatar
   δεξιος αγωνιστης @ ψυχραιμια 26/07/2015 14:00:50

   Αγαπητε/η δεν ειναι μονο βλακας.Ειναι και αφελης,ευκολοπιστος ,επιπολαιος,αμνημων,αχαριστος,αμορφωτος,αδιαβαστος,αιθεροβαμων,και το χειροτερο απ ολα ΑΣΕΒΗΣ προς ατους που του ειπαν αληθειες και δεν τις πιστεψε και τον ευεργετησαν και τα ξεχασε.Οπως εστρωσε ο λαος ας κοιμηθει.

 4. λαέρτης avatar
  λαέρτης 26/07/2015 14:20:07

  αν δεν απεμπολήσουμε επιτέλους την ...χαλαρότητά μας και συνεχίσουμε να αφήνουμε τους άσχετους ....αριστεροαδέξιους των άκρων να κάνουν ότι γουστάρουν κανείς δεν θα πρέπει να παραπονιέται για τίποτα... ας ενταχθούν επιτέλους και οι σώφρονες νοικοκυραίοι στις τάξεις των κομμάτων που πληρώνουν και πάλι με πολιτικό κόστος όπως το κάνουν χρονια τώρα οι μπαχαλάκηδες, οι θολοκουλτουριάρηδες, οι όπουφυσάειοάνεμος στα κόμματα της καταστροφής ώστε να μη λέμε πια ότι μόνο οι βρωμιάρηδες ασχολούνται με την πολιτική αλλά ότι ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΟΥΣ. αν θέλουμε στο μέλλον να μπορούμε να κοιτάζουμε στα μάτια τα παιδιά μας...

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 26/07/2015 14:37:07

  Έτσι όλα καταρρέουν. Κι ο λαός σε νιρβάνα. Κάποιοι αποχαυνωμένοι ακόμη από το ΟΧΙ που έριξαν στο δημοψήφισμα κινούνται σε άλλα παράλληλα σύμπαντα. Αυτή η άρνηση της πραγματικότητας από το κόσμο, νομίζω ότι δεν είναι υγιής. Με ανησυχεί η στιγμή που θα έρθει μετά το θερινό διάλειμμα. Τότε που όλοι οι φαντασιόπληκτοι νοσταλγοί του λαϊκισμού και της υποσχεσιολογίας, θα προσγειωθούν απότομα στους λογαριασμούς, τις περικοπές, τους μεγαλύτερους φόρους, την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς .

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ roadrunner 26/07/2015 16:05:03

   PERFECT STORM! ῎Ερχεται. . .

   • foros1 avatar
    foros1 @ Φωτεινή 26/07/2015 20:13:44

    ας ελπίσουμε ότι η παγκόσμια perfect storm που έρχεται, θα προλάβει την δική μας τοπική...

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ foros1 27/07/2015 11:27:09

     Μόνο τοπική τήν βλέπω!

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Φωτεινή 27/07/2015 11:33:20

      Τοπική ασφαλώς... όσο για τους γνωστούς που μεγαλοπιάνονται και νομίζουν ότι θα γίνει παγκόσμιος σεισμός επειδή στην Ελλάδα πήρε εξουσία η αριστερά... θα περιμένουν πολύ...

     • foros1 avatar
      foros1 @ roadrunner 27/07/2015 13:38:02

      καμμιά σχέση με την αριστερά αγαπητέ μου, επηρεάζει όσο ένα κουνούπι τον ελέφαντα! απλά, η ιστορία επαναλαμβάνεται, δεν μπορεί τώρα να είναι εξαίρεση... βέβαια εκεί που φτάσαμε, ίσως να είναι και η λύτρωσή μας...

 6. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 26/07/2015 14:46:29

  25η Ιανουαρίου 2015, η ημέρα που: Πουλήσαμε τη ψυχή μας στο διάβολο. Υπονομεύσαμε τις επόμενες γενιές που έρχονται πίσω μας. Βάλαμε ταφόπλακα στα όνειρα μας. Ταπεινώσαμε τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας και τους στήσαμε στην ουρά της απόγνωσης, του εξευτελισμού. Αυτή η "άλωση" της Ελλάδας θα την κουβαλάμε οι Έλληνες για δεκάδες χρόνια ως εφιάλτη στις πλάτες μας, θα μας κυνηγά να μας θυμίζει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία δεν υπήρξε προδότης να ανοίξει την Κερκόπορτα, να μας θυμίζει ότι όλοι προδώσαμε τον τόπο μας, να μας θυμίζει τις ...δικές μας Ερινύες, τις ευθύνες που δεν πήραμε, την λιποψυχιά μας, που αφήσουμε τους ολίγιστους να ρημάξουν ότι έβρισκαν στο πέρασμα τους, ως άλλοι αλαργινοί βιαστές της ιστορίας, πειρατές. Σε τούτο τον τόπο κάθε γενιά, έστω και λίγο, άφηνε κάτι περισσότερο απ όσα έβρισκε. Εμείς τι? Τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας θα λένε, οι πατεράδες μας, επέτρεψαν σε μια δράκα προδότες, να ξεπουλήσουν την πατρίδα. Το βάρος της ιστορίας που πέφτει στις πλάτες μας είναι πολύ μεγάλο και τώρα είναι η ώρα που ή θα κάνουμε το μεγάλο βήμα να ξαναλλάξουμε την πορεία -που χάραξαν οι προδότες της αριστεράς- προς το γκρεμό ή η ιστορία θα μας γυρίσει την πλάτη μια και καλή αυτή τη φορά. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, αν δε θέλουμε να είμαστε η σκοτεινή πλευρά της ιστορίας της χώρας μας. Ή τώρα ή ποτέ!!!

 7. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 26/07/2015 14:57:13

  Οι ιδεολόγοι καναπεδάτοι Νεοδημοκράτες ξέρουν μόνο να μιλάνε και δεν ξέρουν να βάζουν πλάτη στο κόμμα τους, που τις περισσότερες φορές ομολογημένα τους γυρίζει το ίδιο εσκεμμένα την πλάτη, γιατί οι ηγέτες του θεωρούν ότι κατέχουν τα αξιώματά τους όχι μέσα από τον διαρκή πολυμέτωπο πολιτικό και κοινωνικό αγώνα, αλλά ex officio, κληρονομικώ και κομματικώ δικαιώματι. Έτσι χωρίς λαϊκό στήριγμα και αγωνιστική διάθεση η Ν.Δ. δεν μπορεί να προχωρήσει. Καλή η αστική αβροφροσύνη, αλλά γιατί δεν συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή πεντακόσιες χιλιάδες αγανακτισμένοι, τώρα που όλος ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε διαρκή θυμό και αγανάκτηση και να δούμε τότε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος των αριστερών και αριστερόστροφων ιδιοτελών παπατζήδων. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.......

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Σόλοικος 26/07/2015 15:09:57

   Αυτό δεν μπορεί πια να γίνει ως εκ θαύματος. Θα μπορούσε να συμβεί ,αν προηγουμένως είχε στην πράξη ακυρωθεί η οικογενειοκρατία και τα ex officio δαχτυλίδια στους καναπεδάτους. Είναι αδύνατο στην παρούσα φάση.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Σόλοικος 26/07/2015 16:14:20

   ῾Υπάρχουν τά social media. Πῶς ἔγινε ἡ συριζέικη ἐπανάσταση τό 2008;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Σόλοικος 26/07/2015 21:21:51

   Πολύ απλά αγαπητέ φίλε,διότι ο θυμός των αγανακτισμένων διοχετεύεται σε λάθος στόχους. Φταίνε μόνο οι άλλοι,ο Σαμαράς, οι ξένοι. Εμείς δεν ευθυνόμαστε για τίποτα από όσα κακά μας συμβαίνουν...

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 26/07/2015 15:28:32

  (συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο) Η εντύπωση που δίνουν είναι ότι διατηρούν το συμπαγές κυβερνητικό μέτωπο, παρά τις φαινομενικές ρωγμές. Λειτουργούν πάνω στο ήδη εξελισσόμενο σχέδιό τους, το οποίο φυσικά και δεν πρόκειται να αποκαλύψουν. Ένδειξη για το ότι παραμένουν επικίνδυνοι για την πατρίδα και ότι εκπονούν μυστικό σχέδιο ακόμη και τώρα, είναι η κάθετη άρνηση (μέσω ψεκασμένου) να διευρύνουν το κυβερνητικό σχήμα. Εάν είχαν ανοίξει τα χαρτιά τους και δεν είχαν κρυφή ατζέντα, θα ήταν το πιο λογικό και συμφέρον για τους κυβερνητικούς να εντάξουν αυτούς που έτσι κι αλλιώς τους στηρίζουν στις ψηφοφορίες. Τώρα, τα πυροτεχνήματα εναντίον Βαρουφάκη, δεν θα μπορούσαν να είναι απλώς για να γίνεται ντόρος ;

 9. δεξιος  αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 26/07/2015 15:28:52

  Αναρωτιεμαι μετα απο ολη αυτην την αλωση που πολυ σ ωστα επικαλεισθε οτι ελαβε χωρα στην Ελλαδα,ποιος ΑΝΔΡΑΣ εχει το κουραγιο και την εντιμοτητα συναμα να ζητησει ενα συγγνωμη απ τον κακο Σαμαρα,που εκανε οτι μπορουσε,και οτι δεν μπορουσε ,για να παιζουν 6 μηνες τωρα οι ερασιτεχνες και μαθητευομενοι μαγοι της αριστερας.Γιαλαντζι αριστερα.Τρανο παραδειγμα δε οτι στις εκλογες νικησε ο ΑΣ και οχι η ΝΔ ειναι ,οτι 6 μηνες μετα και αποχωρισαντος του ΑΣ, στην δημοσκοπηση η ΝΔ παιρνει 17%.Αρα τι κακο εκανε ο ΑΣ και επρεπε να φυγει? Απλα για το γινατι καποιων γνωστων αγνωστων εγχωριων και μη.Ο καιρος ειναι πολυ κοντα [που θα ζητηθουν ευθυνες απο τον λαο της παραταξης και τοτε θα δουμε κυριες και κυριοι την απολογια σας, και κυριως την ετυμηγορια των ψηφοφορων.Δεν θαθελα να ειμαι καθολου στην θεση σας .

 10. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 26/07/2015 15:49:58

  Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Κορέα. Και όμως μέσα σε αυτή τη κατάσταση η μεσαία ΝΔ του Βαγγέλη, της Ντόρας, του Βαρβιτσιώτη και των άλλων παιδιών, καταφέρνει να χάνει 4 μονάδες από την εποχή Σαμαρά. Χρειάζεται επειγόντως σοβαρή αντιπολίτευση με φρέσκα πρόσωπα. Με ανθρωποδιώκτες και αντιπολίτευση δωματίου δεν πέφτει ο Τσίπρας.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ουδέτερος 26/07/2015 16:37:00

   Τό ἔχομε ἐμπεδώσει, Οὐδέτερε, ἀλλά στήν μεσαίου χώρου ΝΔ μόνο γιά τήν ἐπανακλογή τους τέχνας κατεργάζοντε!

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ Φωτεινή 26/07/2015 18:08:12

    διάβασα ότι σκάει μύτη και το κόμμα του Φράγκου Φραγκούλη. Ο οποίος θα στοχεύει σε δεξιούς αστούς. Η φύση απεχθάνεται το κενό Φωτεινή..

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ ουδέτερος 26/07/2015 20:06:49

     Έτσι, θα βγουν διάφορα δεξιά ή κεντροδεξιά κόμματα που θα (προσπαθήσουν να) πάρουν την κληρονομιά της ΝΔ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένας συνεκτικός ιστός στη ΝΔ, ο Σαμαράς είχε να υπερασπιστεί κάτι, αυτοί εδώ τώρα τι θα υπερασπιστούν; Η ΝΔ, αν θέλει να επιβιώσει, πρέπει να "σαμαροποιηθεί" όσο δεν σαμαροποιήθηκε στα χρόνια του Σαμαρά. Αλλά είναι γεμάτη από Μαρίες Αντουανέττες που νοιάζονται για το παντεσπάνι τους...

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Διογένης 26/07/2015 20:30:37

      Περιμένομε νά βάλη φούλ τίς μηχανές ὁ ΑΣ. ᾿Ελπίζω σύντομα. . .ἐδῶ εἴμαστε.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Φωτεινή 26/07/2015 20:53:38

      Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να περιμένει πρώτα ο ίδιος να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που ο κόσμος θα τον αποζητήσει ως άλλο Κινγκινάτο. Και πιθανότατα, αυτό προϋποθέτει να βιώσουμε πρώτα μια καταστροφή - μεγάλη ή μικρή, ας ελπίσουμε μικρή...

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ Διογένης 26/07/2015 21:09:03

      αμαν μετα απο αυτη την καταστροφη που εχει γινει δεν υπαρχουν ωριμες συνθηκες τοτε δεν ξερω ποτε θα υπαρξουν. ο Ελληνας δεν θα πει συγνωμη στον Σαμαρα. Ας το ξεχασουμε και ας το παρουμε αποφαση. τοσο ψωροπερηφανοι ειναι που θα παρουν στον ταφο την Ελλαδα απλα για να μην πουν συγνωμη!

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Παρατηρητής 27/07/2015 02:05:00

      Νομίζω ότι η καταστροφή που βιώνουμε είναι μόνον η αρχή. Για την ακρίβεια, ακόμη δεν έχουμε βιώσει την καταστροφή παρά μόνον τα προεόρτιά της.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 27/07/2015 17:17:02

      Πόσο συμφωνώ! Μιλάμε για ψυχασθένεια πια...

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Διογένης 27/07/2015 11:31:24

      Πὄτε, δλδ Διογένη, ὅταν τό ἐθνικό νόμισμα θά εἶναι ἡ δραχμή; ῞Οταν ἡ ῾Ελλάδα θά εἶναι ἐρείπια;; A little too late then!

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Φωτεινή 27/07/2015 17:19:44

      Είμαστε μειοψηφεία οι ειλικρινείς Έλληνες που δεν σκέπτονται την τσέπη τους πάνω από την Πατρίδα. Ας το καταλάβουμε πια. Ο Σαμαράς έχασε λόγω του λαού που δεν έχει σωστή ιεράρχηση αξιών και ηθική υπόσταση. Και αυτό δεν αλλάζει χωρίς μεγάλη ταπείνωση. Για αυτό το λόγο η σωτηρία μας θα είναι η πείνα. Δυστυχώς γιατί δε θα επιβιώσουμε όλοι.

  • airman avatar
   airman @ ουδέτερος 26/07/2015 19:14:39

   "Χρειάζεται επειγόντως σοβαρή αντιπολίτευση με φρέσκα πρόσωπα." Στη Συγγρού φαίνεται να βγάζουν από τον "καταψύκτη" ότι υπάρχει σε "μπαρμπα-Στάθη"! Όσο για νιάτα, η κόρη Τατούλη θα σείρει το χορό! Αλήθεια πως δεν έβγαλαν Silver Alert; Αναζητείται ηλικιωμένος που ως παιδί αμούστακο υπήρξε και εριφιοτρόφος! Μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν καμιά σαρανταριά νέοι (και σε ηλικία, έχει τη σημασία του) να μπουκάρουν στη Συγγρού με σύνθημα την ατάκα του λαοφιλούς Διονύση Παπαγιανόπουλου "όξω ρε", αυτή η στάνη προκοπή δεν κάνει!

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ airman 26/07/2015 19:48:02

    και τι προσόντα έχει η Εύη εκτός από ότι είναι κόρη ενός συνεπούς μητσοτακικού;

 11. Got avatar
  Got 26/07/2015 16:29:12

  "Με ανθρωποδιώκτες και αντιπολίτευση δωματίου δεν πέφτει ο Τσίπρας."!!!

 12. ΠανΖΜες74 avatar
  ΠανΖΜες74 26/07/2015 17:16:40

  Το δυστύχημα είναι ότι θα τον ξαναψηφίσουν ξανά και ξανά και ξανά αλλά Ανδρέα...

 13. Πατριάρχης avatar
  Πατριάρχης 26/07/2015 17:25:00

  Ο νεοέλληνας απλά ΔΕΝ θέλει να ξυπνήσει, ΔΕΝ θέλει να αντιμετωπίσει την στυγνή πραγματικότητα, θέλει να συνεχίσει να ονειρεύεται σοσιαληστρικούς παραδείσους, θέλει να μην χάσει την βόλεψη του, θέλει να ζεί σαν αμερικάνος και ταυτόχρονα να κάνει μαδουρική επανάσταση από τον καναπέ με τον φραπέ στο ένα χέρι και το iphone στο άλλο.
  Αφήστε τον να αυτοκτονήσει με "αξιοπρέπεια" και "υπερηφάνεια".
  Και κεντρώα να γίνει, και αριστερή να γίνει η ΝΔ, ο τόπος αυτός δεν σώζεται με τίποτα!
  Ας κοιτάξει η ΝΔ να προσπαθήσει να προβλέψει πώς θα είναι τα πράγματα μετά την ολική καταστροφή, και ας φροντίσει να φτιάξει μια νέα ιδεολογική ταυτότητα που θα εκπροσωπεί τους επιζήσαντες λογικούς νοικοκυραίους που θα επιβιώσουν από την επερχόμενη καταστροφή.
  Το πρόγραμμα αυτό ΔΕΝ βγένει με τίποτα, ο τσιπρανδρέου το ξέρει καλά και προσπαθεί να συμπαρασύρει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να ρίξει το φταίξιμο σε αυτά.
  Οι αριστεροί δεν έχουν τσίπ(ρ)α και μπέσα, ανα πάσα στιγμή θα ξανακάνουν κωλοτούμπα και θα μας οδηγήσουν στην δραχμή που ήταν και συνεχίζει να είναι το μοναδικό τους plan-A.
  Ήδη το ποσοστό του "ευρώ" μειώνεται μέρα με τη μέρα, θα έρθει αναγκαστικά η στιγμή που ακόμη και το 39% που ψήφισε "ΝΑΙ", θα παρακαλά να γυρίσουμε στην δραχμή.
  Και τότε πάλι κερδισμένος θα βγεί ο άεργος "οργανοπαίχτης" γιατί αυτός έχει το δικαίωμα της Κομανέτσι, ο ΑΣ και οι υπόλοιποι δεν το έχουν στα μάτια του λα(γ)ού.
  Οπότε αφήστε το "απονενοημένο διάβημα" να έχει μόνο υπογραφή τσιπροκαμμένου, μην συμμετέχετε στο αναπόφευκτο γιατί μετά θα τα φορτώσουν και πάλι όλα σε μας αφού για τους αριστερούς φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι εκτός από τους εαυτούς τους.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Πατριάρχης 27/07/2015 17:21:38

   Δυστυχώς έτσι είναι αδελφέ.

 14. rally monkey avatar
  rally monkey 26/07/2015 17:46:09

  πολλοί απ'αυτούς που σήμερα έχουν τις επιχειρήσεις τους στα όρια της κατάρρευσης - ή οι εργαζόμενοι σ'αυτές τις επιχειρήσεις που πέρασαν σε καθεστώς αναγκαστικής αργίας - οι ίδιοι δεν είναι που έλεγαν για τον συριζα το Γενάρη.. "μα γιατί να μην τους δούμε κι'αυτούς.. πόσο χειρότεροι δηλαδή θα είναι?" είναι εύκολο τώρα να γίνεις χαιρέκακος αδιακρίτως, όμως για πολλούς συμπολίτες που είχαν χάσει πάρα πολλά αυτή ίσως να ήταν και η αναμενόμενη, ανθρώπινη αντίδραση - ΑΛΛΑ όχι για όλους.. αυτοί οι οποίοι ακόμα στεκοταν όρθιοι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους.. θα ήταν καλό και για τους ίδιους και για τους υπόλοιπους - αυτούς τωρα δεν είναι να τους λυπάται κανείς - είχαν την δεύτερη ευκαιρία και ξαναπήγαν στο "λεφτά υπάρχουν" - όλοι μαζί στον πάτο - τρίτη ευκαιρία δέν έχει και μη σας ξεγελάει το μνημόνιο-3

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ rally monkey 27/07/2015 07:11:16

   Όποιος είχε δουλειά και επιχείρηση και ψήφισε σύριζα αξίζει ότι και αν έπαθε.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 27/07/2015 17:21:53

    Ε ναι!

 15. YPSIPYLH avatar
  YPSIPYLH 26/07/2015 18:26:07

  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ....

 16. Ιερά Πόλη Μεσολογγίου avatar
  Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 26/07/2015 19:32:07

  Δεν υπαρχει αμφιβολία πως το σχεδιο βαρουφάκη ήταν εν γνώσει του κ. Τσίπρα. Νομίζω όμως πωςυπάρχει πια ξεκάθαρη προσπάθεια να φορτωθούν όλα σε αυτόν με σκοπό τον εξαγνισμό των υπολοίπων. Ο ρόλος των ΜΜΕ θα είναι ανάλογος. Η κοινωνική και πολιτική αστάθεια δεν είναι απλά προ των πυλών. Ξεκίνησε χθες....

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 26/07/2015 20:17:06

   Ο Βαρουφάκης υποτίθεται ότι ήταν το μεγάλο όπλο του Τσίπρα για να κάνει τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη. Τώρα τον αποδομεί ο ίδιος ο Τσίπρας. Τι θα μείνει μετά από τον Τσίπρα; Ο Βαρουφάκης δεν ήταν μόνον υπεύθυνος για τα οικονομικά της κυβέρνησης Τσίπρα. Ήταν και κατεξοχήν διαμορφωτής της κοινής γνώμης κατά τη διάρκεια των πέντε ετών του Μνημονίου. Ιδεολογικά ο Βαρουφάκης επηρέασε την ελληνική κοινωνία με τις βλακείες του περισσότερο από όσο την επηρέασε ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας απλώς καβάλησε το κύμα του αντιμνημονίου, δεν το δημιούργησε. Στην πραγματικότητα, η αποδόμηση Βαρουφάκη είναι ένα μείζον ζήτημα για όλη την ελληνική κοινωνία του Μνημονίου. Τελειώνουν τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα από έναν "επιστήμονα", τελειώνει η δόλια αμπελοφιλοσοφία που πλασαρόταν για "επιστήμη" από έναν υπότροφο του Σόρος, τελειώνει το φθηνό και "εύκολο" Αντιμνημόνιο - καμία σχέση με το δύκολο Αντιμνημόνιο της ρήξης που πρεσβεύαμε εδώ στην ίδια ιστοσελίδα το 2010-2011, υπό άλλες συνθήκες μνημονιακής κατάρρευσης και όχι υπό τις σημερινές, που ο Σαμαράς έβαλε το Μνημόνιο σε λειτουργία υπέρ της ελληνικής οικονομίας. Προσωπικά προέβλεπα σε πολλά σχόλιά μου ότι αν τελειώσει τον Βαρουφάκη ο Τσίπρας θα τελειώσει και ο ίδιος. Τον τελείωσε με άπειρη "τέχνη" την επομένη του "θριάμβου" του 61,5%, χωρίς κανένας να το περιμένει. Άραγε αυτή η τέχνη θα τον γλιτώσει; Όσοι πρόσφατοι πρωθυπουργοί άλλαξαν τον Υπουργό Οικονομικών σύντομα τελείωσαν και οι ίδιοι - Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς είναι τα πρόσφατα παραδείγματα. Το βέβαιο είναι ότι ξημερώνει μια άλλη ημέρα αύριο... Ήδη ξημέρωσε, όπως σωστά λες...

  • ΠανΖΜες74 avatar
   ΠανΖΜες74 @ Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 26/07/2015 21:26:23

   Συμπατριώτη συμφωνώ με όσα γράφετε!

  • airman avatar
   airman @ Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 27/07/2015 10:14:20

   Απόσπασμα από χθεσινή συνέντευξη του Στρατούλη στην "Εποχή":
   "Εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν και μάλιστα πολλές. Η πιο βασική από αυτές, δηλαδή ότι δεν γίνεται να καταργήσεις τα μνημόνια εάν δεν συγκρουστείς με την ευρωζώνη, έχει κατατεθεί από εμένα και άλλους συντρόφους μου στο συνέδριο του κόμματος και σε συνεδριάσεις της Κ.Ε. του κόμματος και έχει επανειλημμένα απορριφθεί. Επομένως, η εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα δεν είναι τεχνικοερευνητικό ζήτημα, αλλά καθαρά πολιτικό και δυστυχώς δεν υπήρχε η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να την αποδεχθεί, να την επεξεργαστεί, να την αναδείξει και να προετοιμάσει το λαό να την πιστέψει και να τη στηρίξει. Αυτό που έφταιγε δεν ήταν η απουσία εναλλακτικής λύσης, αλλά η δογματική εμμονή στην πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη. Η τεχνική επεξεργασία αυτής ή όποιας άλλης εναλλακτικής πρότασης δεν ήταν και δεν είναι υποχρέωση μίας τάσης του κόμματος, αλλά του όλου κόμματος, πόσο μάλλον που η συνεδριακή του απόφαση ήταν καμία θυσία για το ευρώ, και κυρίως της κυβέρνησης. Και εν πάσει περιπτώσει, αδικούμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας και τους αγώνες μας, όταν ισχυριζόμαστε ότι είναι μονόδρομος τα μνημόνια και η λιτότητα και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σ' αυτά. Με αυτό τον ισχυρισμό στην ουσία αναιρούμε τους λόγους ύπαρξης και το ρόλο της αριστεράς και των κοινωνικών αγώνων για τη διεκδίκηση εναλλακτικών λύσεων στο νεοφιλελέυθερο καπιταλισμό." Κατόπιν αυτών, ο Αλέξης Τσίπρας, ο αρχικαταληψίας του Μαξίμου, που γνώριζε τις θέσεις και τα πιστεύω όλων όσων τοποθέτησε σε νευραλγικά υπουργεία (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Βαρουφάκης ήταν "δηλωμένοι" και "πιστοποιημένοι"), φέρει την πλήρη ευθύνη για την πορεία που με μαεστρία χάραξε και με προσήλωση ακολούθησε, φέρνοντας τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Είναι ο αρχηγός της "συμμορίας της δραχμής", ο ενορχηστρωτής της "συμφωνίας της ρήξης", ο "πατέρας" του κάλπικου δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμα του οποίου επίσης καπηλεύτηκε αφήνοντας εμβρόντητους τους θριαμβευτές του ΟΧΙ. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός που παρά τα όσα "επιτεύγματα" έχουν προαναφερθεί, το μεγαλύτερο κατόρθωμά του είναι πως ακόμα κυβερνάει! ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 27/07/2015 17:22:29

   Σωστό

 17. Διογένης avatar
  Διογένης 26/07/2015 20:31:43

  Η μετάλλαξη και η καταστροφή της Ελλάδας μόλις ξεκίνησε. Δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα κρατήσει ο Τσίπρας, πάντως κάθε μέρα που κρατάει ο λογαριασμός της καταστρόφής αυξάνει - "πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα", το θυμήθηκαν κάμποσοι φίλοι σχολιαστές σήμερα. Την επομένη του δημοψηφίσματος και μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, το antinews δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Ο Τσίπρας παίρνει το πολιτικό σύστημα μαζί του στον τάφο" ή κάπως έτσι. Η χαζοχαρούμενη ολική συναίνεση από μια αντιπολίτευση που δεν έχει πολιτική πρόταση (καθότι αδυνατεί να υπερασπιστεί την πολιτική πρόταση Σαμαρά), σε συνδυασμό είτε με τα ψήγματα εθνικής υπευθυνότητας που έχουν οι (πολύ λιγότερο αμοραλιστές, σε σύγκριση με τον Τσίπρα) επικεφαλής της αντιπολίτευσης, είτε με την μεγαλύτερη υποχωρητικότητα των συστημικών κομμάτων στις επιταγές της εγχώριας οικονομικής ελίτ, καθιστούν τη μη-πρόταση της αντιπολίτευσης ένα δομικό γεγονός: Η Ελλάδα καταρρέει χωρίς να μπορεί πια να υπάρξει κανένα φρένο. Και βλέπει κανείς τα παθήματα του Τσίπρα των προηγούμενων μηνών να μην γίνονται μαθήματα και να κάνουν πάλι τις ίδιες ανοησίες με την τρόικα, να την στέλνουν έξω από την Αθήνα, να μην κάνουν αίτημα στο ΔΝΤ, να μην θέλουν να δουν τους τροϊκανούς οι υπουργοί κλπ. κλπ. Γιατί; Μα διότι ο Τσίπρας θέλει να κρατήσει μια έξωθεν καλή μαρτυρία στο κόμμα του. Στο οποίο "πούλησε" την υποχώρησή του προφανώς ως "προσωρινή": Άρα η "αντίσταση", η ψευδοαντίσταση στην τρόικα πρέπει να συνεχιστεί, διότι είναι το μόνο που ξέρει να κάνει ο Αλέξης... Άρα, τα πράγματα δεν θα πάνε καθόλου καλά. Σήμερα μεγάλο συστημικό μέσο διαδικτυακής ενημέρωσης είχε για πρωτοσέλιδό του επί ώρες ότι τάχα "ο Σόιμπλες" πάει πάλι να μας χαλάσει τη δουλειά, διότι μας έχει βάλει στο μάτι, ο άτιμος. Παραμύθια, ξέρουμε ότι κατά βάθος αυτό σημαίνει ότι πάλι πάνε να πουλήσουν αντίσταση στους ιθαγενείς. Έτσι όμως το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο από την ευρωζώνη θα κερδίσει έδαφος μέσα στη Γερμανία και μετά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αλίμονο, δεν είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο λείπει η πολιτική βούληση, είναι από τον ελληνικό λαό στο σύνολό του που λείπει τέτοια πολιτική βούληση. Στην αρχαία Αθήνα μετά τη μάχη του Μαραθώνα είπαν να στερηθούν τα έσοδα που έδιναν στην πολη τα αργυρωρυχεία του Λαυρίου, προκειμένου να τα διαθέσουν για να φτιάξουν πολεμικό στόλο. Τη συνέχεια την ξέρουμε. Σήμερα δεν θέλουμε να στερηθούμε τίποτε. Και θυμάμαι τώρα πάλι φίλο ελεύθερο επαγγελματία που έλεγε "και ένα δυο να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτά που λέει, θα είναι μεγάλη υπόθεση. Εγώ ΝΔ ψήφισα, αλλά αν δώσει το αφορολόγητο πίσω στους ελεύθερους επαγγελματίες, θα με βολέψει πολύ εμένα και τη γυναίκα μου". Φάε τώρα το 29% σου κι εσύ από το πρώτο ευρώ, και την επόμενη φορά ψήφισε κατευθείαν ΣΥΡΙΖΑ. ΝΔ προφανώς ψήφιζες από κεκτημένη οικογενειακή ή άλλη ταχύτητα. Είναι όλη η ελληνική κοινωνία βαθιά άρρωστη και δεν ξέρω αν υπάρχει γιατρειά για αυτό που βιώνουμε.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Διογένης 26/07/2015 21:38:59

   Θεωρω οτι το μισο εκατομμυριο επιστημονων που την εκαναν για εξωτερικο ειναι ο λογος που η βλακεια στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι κυριολεκτικα ανικητη. Αυτοι αποτελουν το κομματι της κοινωνιας που θα βοηθουσε τον οποιοδηποτε σαμαρα να επιβιωσει και να αντεπιτεθει. Ανταυτου εχουν φυγει εχουν αηδιασει και εχουν μεινει πισω η πλειοψηφια των παλαβων και ψυχοπαθων . οι υπολοιποι απλα σερνομαστε στην μοιρα που μας επιβαλλουν. με βαση το σκεπτικο μου νομιζω οτι οντως η ζημια ειναι θεμα χρονου να γινει.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Παρατηρητής 26/07/2015 22:02:04

    Δεν τον πιστεύω. Δεν έχω σε εκτίμηση αυτούς που έφυγαν. Προτίμησαν όλοι την εύκολη λύση. Κάθε ένας άνθρωπος που φεύγει είναι μείωση του ΑΕΠ για τη χώρα, μείωση της παραγωγής, μείωση της ίδιας της χώρας. Κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να μείνει; Θα πεινούσε εδώ; Θα έπαιρνε απλώς λιγότερα; Θα τα έπαιρνε με λιγότερο κόπο έξω; Δεν ξέρω, αλλά πάντως νομίζω ότι οι λόγοι που ωθούν τον κόσμο να φεύγει είναι περισσότερο ψυχολογικοί παρά πρακτικοί. Νομίζω ότι έχω ξαναγράψει το παράδειγμα παλιού μου γείτονα που είχε δύο πτυχία, το ένα πολιτικού μηχανικού, και δούλευε εδώ σε ψιλικατζίδικο. Κάποια στιγμή, αποφάσισε να φύγει στην Αγγλία, όπου είχε συγγενείς. Τον βρίσκω τυχαία στο δρόμο μια μέρα εδώ στην Ελλάδα. "Τι κάνεις;", του λέω. "Μια χαρά είναι εκεί, δουλεύω τώρα και σε μια παμπ, καμία σχέση με εδώ". Δηλαδή το ψιλικατζίδικο έγινε... παμπ! Μεγαλεία! Εκείνες τις ημέρες έτυχε να περάσω να δω τη μητέρα του, βλέπω είχε ανακαινίσει το σπίτι της από τότε που το θυμόμουν, πολλά χρόνια πριν. "Ωραίο το κάνατε", λέω. "Τι ωραίο, τέτοια ταλαιπωρία που πέρασα, και να έχω γιο πολιτικό μηχανικό και να μην με βοηθήσει ούτε τόσο λίγο στην ανακαίνιση"! Καταλάβατε, φίλοι; Το παιδί ήταν πολιτικός μηχανικός, αλλά ήθελε να πάει κάπου και να του πουν "εντάξει, έλα εδώ παλικάρι μου, ξεκινάς με πρώτο μισθό 1500 ευρώ". Δεν πάει έτσι όμως στην Ελλάδα, ποτέ δεν πήγαινε, ούτε καν στα χρόνια πριν την κρίση. Θέλει να παιδευτείς για να φτιαχτείς εδώ. Και με την κρίση θέλει να παιδευτείς περισσότερο. Αν είχε βοηθήσει τη μητέρα του με το σπίτι τους (όπου έμενε και αυτός τότε!), θα είχε μπλεχτεί με κάποιους μαστόρους, θα είχε αποκτήσει μια πρακτική εμπειρία, θα μπορούσε μετά να πει στον γείτονα "εγώ θα σου ανακαινίσω το σπίτι σου". Αλλά αυτό ήθελε ζόρισμα, το ψιλικατζίδικο ήταν πιο εύκολο, ακόμη και η παμπ στην Αγγλία ήταν πιο εύκολη. Δεν τον κατηγορώ τον άνθρωπο, αλλά διαπιστωτικά τι άλλη ερμηνεία μπορεί να δώσει κανείς; Το ότι κάποιοι έφυγαν είναι σύμπτωμα και όχι αίτιο. Αυτοί που έφυγαν, αν είχαν μείνει εδώ, ίσως να ψήφιζαν και ΣΥΡΙΖΑ... Δεν τους δέχομαι για καλύτερους, μόνον αν κάποιος πεινάει το παιδί του μπορώ να το δεχτώ να φύγει. Και από αυτούς που έφυγαν δεν ξέρω ούτε έναν που να έφυγε επειδή πεινούσε το παιδί του...

    • Παρατηρητής avatar
     Παρατηρητής @ Διογένης 26/07/2015 22:44:56

     ισως να ηταν αδοκιμη η γενικευση αλλα πραγματικα πιστευω οτι η πλειοψηφια αυτων δεν αντεχε τον παραλογισμο της Ελληνικης πραγματικοτητας. Το πιστευω με βαση το τι επιτυγχανουν πολλοι Ελληνες εξω. Οχι σε παμπ κλπ αλλα σε δουλειες που θελει αρχιδια να μπεις και να στεριωσεις. παμπολλα τα παραδειγματα και απο προσωπικη εμπειρια . Οσο αφορα το "σκατο" που τρωει ο καθενας στην αρχη της καρριερας του , κανενας δεν δεχεται πλεον να το φαει εδω ξερωντας οτι ανα πασα στιγμη με νομο τροποποιηση του τα φορολογουν ολα και αντε γεια. υπο αυτη την εννια συμφωνω οτι ειναι συμπτωμα και οχι αιτια(και εγω υπο αυτη την εννοια το γραφω) αλλα ειναι ενας αλλος καθοριστικος παραγοντας (δημογραφικος) που κανει δυσκολη τη δουλεια. Θελω να καταληξω οτι αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ δεν υπαρχει η μαγια που ισως να στηριζε τον "σαμαρισμο". Δεν υπαρχει ουτε πολιτικο προσωπικο, ουτε τεχνοκρατικο προσωπικο και βεβαιως ουτε ψηφοφοροι που να το στηριξουν. αυτο ειναι που με προβληματιζει.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Διογένης 27/07/2015 07:13:45

     Η μετανάστευση για να γλυτώσει κανείς την αριστερή παράνοια είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου.

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ Παρατηρητής 26/07/2015 23:17:41

    η πλειοψηφία πιστεύει ίσως και δικαιολογημένα ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να μας είχαν κάνει Ελβετία με τόσα προγράμματα και επιδοτήσεις που ήρθαν εδώ. Βάλε και μια γερή δόση οικογενειοκρατίας.. Ο Σαμαράς πλήρωσε τη γενική απαξίωση της πολιτικής. Ο μέσος πολίτης θεωρεί ότι ο βουλευτής ασχολείται με τη πολιτική για να βγάλει λεφτά.

  • George N avatar
   George N @ Διογένης 26/07/2015 22:29:20

   Κι άλλες κοινωνίες περάσανε από συμπληγάδες και τα καταφέρανε. Ίσως η Ελληνική χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά κάθε πορείας. Ίσως χρειαστεί να διασχίσει κάθε λάθος δρόμο πριν επιλέξει τον ορθό αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τα καταφέρει.

 18. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 26/07/2015 20:37:00

  Και ο Λαπαβίτσας σχεδίασε ελεγχόμενο Grexit αλά Σόϊμπλε Το σχέδιο Σόϊμπλε περιγράφεται ουσιαστικά στη μελέτη: "Πολιτική Έκθεση για έξοδο από το μνημόνιο" που έγινε τον Απρίλιο 2013 για την κυπριακή κυβέρνηση στην οποία, από τη πρώτη κιόλας σελίδα από το σύνολο των 73 σελίδων, ξεκαθαρίζεται ότι η αναζήτηση επιλογής εξόδου από το μνημόνιο ταυτίζεται με την πολιτική απόφαση συντεταγμένης εξόδου από το Ευρώ. Η ίδια σχεδόν μελέτη είχε παρουσιαστεί το 2012 όταν η Κύπρος αντιμετώπιζε έντονο πρόβλημα ρευστότητας, αλλά και πρόσφατα από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών στην Ελληνική κυβέρνηση. Βασικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Κύπρου για το θέμα της εξόδου από το Ευρώ, ήταν ο Κώστας Λαπαβίτσας. Από την έκθεση των ίδιων των οικονομολόγων που πιστεύουν στη συντεταγμένη, δηλαδή προσυμφωνημένη με οφέλη, έξοδο άπό το Ευρώ, τόσο για τη Κύπρο όσο και για την Ελλάδα προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα: η δημοσιονομική προσαρμογή θα απαιτούσε σε πολύ μικρό διάστημα, με πολύ σκληρότερους όρους στο μεσοδιάστημα η κοινωνία θα ζούσε σε φτώχεια, με ανεργία, διχασμό και έλλειψη βασικών αγαθών. Θα χρειαζόταν τη συμβολή σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ και των χωρών εκτός Ευρώπης. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Έθνος της Κυριακής για τις λάθος μετρήσεις και την διάψευση στη πράξη, την απόλυτη δέσμευση από τους δανειστές, το μοντέλλο της.. διάλυσης της Τσεχοσλοβακίας και την ιδέα για μία οικονομία, χωρίς καθόλου μετρητά! MSN Ειδήσεις Πολιτική|Copyright: έθνος.gr| 8 ώρες πριν http://tinyurl.com/oft7uow *** Για πολλοστή φορά πλέον, δικαιώνονται: η πολιτική διορατικότητα και οι λεπτοί χειρισμοί, για να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή, με δυσανάλογα βαρύ πολιτικό και προσωπικό κόστος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αποδεικνύεται ότι οι Γερμανοί Δεν μπλόφαραν το 2012. Δεν μπλοφάρουν το 2015.

 19. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 26/07/2015 21:01:53

  Οι "τουπαμάρος" της Ίσκρα http://tinyurl.com/o9527lt MSN Ειδήσεις Πολιτική | Copyright: έθνος.gr | 6 ώρες πριν

 20. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/07/2015 21:57:34

  Έξι μήνες μετά είναι μια άλλη χώρα η Ελλάδα,αλλά νομίζω ακόμη χειρότερο είναι ότι,και οι Έλληνες είναι πιά άλλοι άνθρωποι,χειρότεροι από πρίν. Πολλοί δυστυχώς μετά και από όσα περνάμε σήμερα,ρίχνουν το φταίξιμο στον Α.Σαμαρά. Δεν επιρρίπτουν καμμία ευθύνη στα τραγικά λάθη του Τσίπρα και στα δόλια σχέδια ομάδας βουλευτών της κυβέρνησης για έξοδο από το ευρώ! Προσπερνούν ελαφρά τη καρδία όλη αυτήν την κατάσταση,προφητεύοντας μάλιστα ότι και ο Σαμαράς να ήταν ακόμη,το ίδιο μνημόνιο θα υπέγραφε. Αυτή είναι μια διαστροφική σκέψη που,δυστυχώς,απ' ό,τι ακούμε έχει μεγάλη απήχηση. Κι αυτό είναι που φοβίζει περισσότερο,ότι ο κόσμος έχει μείνει στην εποχή του ΕΝΦΙΑ κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης αναθεματίζει,χωρίς να καταλαβαίνει ότι η σημερινή κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη από τις δυσκολίες που περάσαμε τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Και το χειρότερο,ενώ όλοι σχεδόν θέλουν την παραμονή στο ευρώ,κανείς δεν θέλει να αντιληφθεί ή να παραδεχθεί τις εγκληματικές ενέργειες και την προδοτική κατά της Πατρίδας μας στάση του πρώην Υπ.Οικονομικών και των λοιπών εγκληματιών που ύπουλα σχεδίαζαν την έξοδό μα ςαπό την Ευρωζώνη,την χρεοκοπία και την σταλινοβουλγαροποίηση του βιοτικού μας επιπέδου και αντί να απαιτούν δυμαμικά να καθίσουν οι εγκληματίες αυτοί στο σκαμνί,τους χειροκροτούν κιόλας,ή το λιγότερο,δεν τους νοιάζει...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/07/2015 02:07:28

   Αυτά βλέπω κι εγώ, δυστυχώς, αγαπητέ Κυθήριε...

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Διογένης 27/07/2015 12:52:35

    Οποιος δεν τα βλεπει Διογενη ειναι τυφλος....η κανει τον τυφλο.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/07/2015 11:59:43

   αυτο που περιγραφει ο κυθηριος ειναι συμπτωματα ψυχολογικου σοκ. ειναι συμπτωματα μιας κοινωνιας γεματης ψυχοπαθων. νομιζω οτι εχουν καταλαβει πληρως τι εχει γινει , τους εχει εξηγηθει πληρως η δουλεια. αλλα ειναι τοσο σοκαρισμενοι ολοι τους που τους φταιει μεχρι και η αμοιβαδα που εκανε σπλιτ και δημιουργηθηκε ο ανθρωπος. ολοι και ολα εκτος απο αυτους.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 27/07/2015 17:28:30

    Όλα σου καλά, τον δαρβινισμό τι τον ήθελες;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/07/2015 17:27:27

   Εδώ μιλάμε για την παράνοια μέρους του λαού που αποδεικνύει πόσο μεγάλη πλύση εγκεφάλου έχουν κάνει οι Λαζόπουλοι και οι Παπαδάκηδες και πόσο χαμηλού επιπέδου διανόησης και ιστορικής γνώσης είναι ο λαός μας σε μεγάλο μέρος του που άγεται και φέρεται από αμόρφωτους και κομματικοποιημένους τηλεαστέρες. Οι ίδιοι που παίζοντάς το έξυπνοι βρίζουν το χαζοκούτι, βλέπουν με θρησκευτική προσήλωση τους ανωτέρω Τσιπρολάτρεις. Δεν έχει άλλη θεραπεία εκτός του ηλεκτροσόκ της πείνας.

 21. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 26/07/2015 22:24:38

  Kόκκινος συναγερμός: Πέντε τζιχαντιστές βρίσκονται στην Ελλάδα και απειλούν Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις ελληνικές διωκτικές αρχές, επείγον ενημερωτικό έγγραφο που στάλθηκε τις τελευταίες ώρες από την ΕΥΠ (ύστερα από συνεργασία με ξένες υπηρεσίες) για την παρουσία στην χώρα μας, τουλάχιστον 4-5 υπόπτων για συμμετοχή στον ISIS και οι οποίοι φέρεται να έχουν διαβατήρια από τη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΥΠ οι ύποπτοι "τζιχαντιστές" ήλθαν στη χώρα μας αεροπορικώς και έχει ζητηθεί κατεπειγόντως ο εντοπισμός τους. Οι πρώτες έρευνες -σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει συμμετάσχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία- έχουν αποβεί άκαρπες. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε έλεγχος στις λίστες επιβατών από πτήσεις από τη Μέση Ανατολή, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το Βήμα όπως ανέφεραν Αξιωματούχοι της Λεωφόρου Κατεχάκη που έχουν γνώση του θέματος "στα στοιχεία που δόθηκαν και από την ΕΥΠ δεν υπάρχουν τα πλήρη ονόματα των υπόπτων, ενώ καταγράφεται η ηλικία τους. Η έρευνα παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τους αναφερόμενους τζιχαντιστές και πόσο βάσιμοι είναι οι σχετικοί φόβοι για τη παρουσία στη χώρα μας και τη δράση τους. Δεν φαίνεται ωστόσο, μια απλή υπόθεση αναφοράς τζιχαντιστών στη χώρα μας. Οφείλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω του συνεχούς φόβου αλλά και της πίεσης των ξένων υπηρεσιών για ένοπλα κτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος". Την ίδια ώρα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ χαρακτηρίζουν "φαιδρή" την περίπτωση ενός υποτιθέμενου "τζιχαντιστή" που είχε προ ημερών συλληφθεί στη Μυτιλήνη και ο οποίος στη συνέχεια υποστήριξε ότι είναι υπερ-κατάσκοπος του Ιράν. Τα ίδια στελέχη μιλούν για "έναν μυθομανή με ψυχολογικά προβλήματα που πολλές φορές έχει αναπτύξει διάφορες θεωρίες σε σχέση με την υποτιθέμενη δράση του και από τις οποίες καμία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα". http://tinyurl.com/pqwmlkf MSN Ειδήσεις Εθνικά|Copyright: imerisia.gr |9 ώρες πριν

 22. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 26/07/2015 23:24:03

  Από τις αρχές Ιουλίου 2015 και μέχρι σήμερα, σε 2 διαφορετικά κινητά, μεταξύ 11π.μ. και 17.20μ.μ., συνολικά υπάρχουν 7 εισερχόμενες υπεραστικές κλήσεις, με τον άγνωστο αριθμό: 009665 38478831. Απορημένη κάλεσα το 11889. Η τηλεφωνήτρια είπε ότι ο διεθνής κωδικός κλήσης ανήκει στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για απατεώνες, οι οποίοι πάντα καλούν σε ώρες αιχμής, έτσι ώστε οι ανυποψίαστοι καλούμενοι, να απαντούν. Και μόλις απαντήσουν, με κάποιο μυστηριώδη τρόπο, το τηλέφωνό τους χρεώνεται με μεγάλα ποσά! "Μην Απαντήσετε", συμβούλεψε η τηλεφωνήτρια. Και στο ερώτημα: πώς γίνεται στη Σαουδική Αραβία, να γνωρίζουν τους αριθμούς των κινητών μας στην Ελλάδα, η τηλεφωνήτρια δήλωσε άγνοια.

 23. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 27/07/2015 01:13:14

  Κόκκινη σκόνη σαν της ερήμου θα μας πλακώσει, και όλοι θα τρέχουν σαν τα ποντίκια και όποιος γλυτώσει, ο εφιάλτης με αυτά τα μέτρα και τα μνημόνια δεν θα τελειώσει, χωρίς να τρώμε, χωρίς κουμάντο, ποιος θα πληρώσει; με μια Ελλάδα, που την μικραίνουν, που να βρει δόση; οι Ευρωπαίοι όσοι και οι ξένοι αυτοί δεν φταίνε, τους υπαλλήλους και τους εργάτες άστους να κλαίνε, αυτοί ήθελαν επανάσταση και απώλειες ας έχουν, υπογραφή και ψήφο τους που δίνουν να προσέχουν.

 24. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 27/07/2015 19:44:24

  διαβάζω για επαναφορά Βουλγαράκη. Έτσι θα κερδίσετε όσους έφυγαν;; Συνεχίζουν να δίνουν ανάσες στο Τσίπρα και το Μιχαλολιάκο. Βάλτε και τη Γιαννάκου μπροστά... Αφού επανέρχονται όλοι οι σωστοί... Κανένα άλλο φρούτο από τη κατάψυξη θα εμφανιστεί επί Βαγγέλη;;; Η ηγεσία της ΝΔ δεν διάβασε αυτό το άρθρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.