Ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών η Ελλάδα!!!
26/02/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών η Ελλάδα!!!

Αν η χώρα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα. Και δυστυχώς όλα οδηγούν σε αυτή την προοπτική, όλα οδηγούν σε νέο μνημόνιο.

Ένα εφιαλτικό σενάριο που θα οδηγήσει τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή, έρχεται σιγά – σιγά να «δέσει». Η κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στην οικονομία και εγκλωβισμένη στο… πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και σε άλλες τέτοιες ανοησίες, οδηγεί την Ελλάδα σε στάση πληρωμών παρ’ ότι είμαστε σε πρόγραμμα.

Δεν θα έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα να βρίσκεται σε μνημόνιο και να μην μπορέσει να πληρώσει τα χρεολύσια που λήγουν. Τα νούμερα είναι αμείλικτα.

Το απόγευμα της Τετάρτης κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ανεπίσημα έλεγε ότι το δημοσιονομικό κενό υπολογίζεται σε 5 έως 7 δις ευρώ αντί για πρόβλεψη 2,5 δις ευρώ πριν από τις εκλογές και την αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων. Λίγο αργότερα ο Γ. Σταθάκης έσπευδε να διαψεύσει κάτι τέτοιο λέγοντας ότι και το κενό είναι υπό έλεγχο και τα έσοδα θα ανακάμψουν.

Η Γερμανία μιλά ξεκάθαρα για χρηματοδοτικό κενό της τάξης των 40 δις την επόμενη τριετία και για την ανάγκη να πάει η Ελλάδα σε νέο πρόγραμμα, δηλαδή τρίτο μνημόνιο από τον Ιούνιο μάλιστα. Τότε θα μπορούσε να δοθεί βοήθεια 20 δις, φυσικά κάτω από σκληρούς όρους.

Τα έσοδα κατέρρευσαν στην κυριολεξία. Πάνω από 1 δις η μαύρη τρύπα τον Ιανουάριο ενώ υπάρχει τρύπα πάνω από 900 εκατ. ευρώ στο πλεόνασμα που υπολογίζονταν. Περίμεναν πάνω από 1,3 δις και τώρα έχουν μόλις 300 εκατ. ευρώ κι αυτό από τη δυναμική της προηγούμενης χρονιάς.

Η χώρα θα χρειαστεί περί τα 8,5 δις ευρώ για να καλύψει ομόλογα μέχρι τον Μάιο και άλλα 14 δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Ο ίδιος ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι δεν θα μπορεί η χώρα να πληρώσει τις δόσεις του Ιουλίου. Το λέει επίσημα σε συνέντευξη και δεν ντρέπεται που ουσιαστικά επιβεβαιώνει πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα.

Οι τράπεζες είναι υπό κατάρρευση και ο Βαρουφάκης πανηγυρίζει που επέστρεψαν 700 εκατ. μετά τη συμφωνία. Πληροφορίες λένε ότι στα γκισέ των τραπεζών έχουν μείνει περί τα 130 δις ευρώ από 160 και πλέον που υπήρχαν. Και είναι κυρίως λογαριασμοί δημόσιων φορέων κι όχι ιδιωτικές τοποθετήσεις.

Η αγορά έχει παγώσει εντελώς και η οικονομία βρίσκεται στην εντατική σε σημείο που τελικά ούτε ανάπτυξη δεν θα υπάρξει φέτος ούτε πλεόνασμα. Ουσιαστικά η κυβέρνηση χάνει και το τελευταίο της χαρτί, να πετύχει δηλαδή χαμηλότερο πλεόνασμα και τα λεφτά να πάνε σε κοινωνικές παροχές.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πρέπει να αναλύεται και η συμφωνία των Βρυξελλών. Είναι ίσως ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να υπογράψει ο Τσίπρας. Οι δανειστές δεν δεσμεύονται για τίποτε, εμείς κατεβάσαμε τα παντελόνια και παρ’ όλα αυτά δε θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ προκαταβολή, όπως είπε και ο Σόιμπλε. Αντιθέτως θα αναγκαστούμε να υποστούμε νέα μέτρα και τον συνεχή έλεγχο των δανειστών χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει και το μεγάλο θέμα. Να ανοίξει δηλαδή η συζήτηση για το χρέος. Αυτό το ξεχάσαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους, διεθνούς διάσκεψης και άλλα τέτοια. Η συμφωνία ήταν τέτοια που στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία και που θα «τελειώσει» και την παρούσα κυβέρνηση.

Όπως ακριβώς γράφαμε πριν μερικές εβδομάδες. Ο Τσίπρας έπεσε στην μεγάλη παγίδα του Σόιμπλε και της παρέας του. Οι δανειστές ήθελαν μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα ως πείραμα. Για να την εξευτελίσουν, να την οδηγήσουν σε λάθη και να την αναγκάσουν να πάρει πολύ σκληρά μέτρα. Να γίνει δηλαδή μνημονιακότερη των μνημονιακών ή… να καταρρεύσει. Με τον τρόπο αυτό οι ξένοι θα τελειώσουν και από τους άλλους «αντάρτες» στην Ευρώπη. Ο Τσίπρας είναι απλά ο αναλώσιμος.

Όμως, αν όλα αυτά είναι δραματικά για την Ελλάδα και προσβλητικά για μια δημοκρατία, ακόμη χειρότερη θα είναι η εξέλιξη στην οικονομία. Αν η χώρα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα. Και δυστυχώς όλα οδηγούν σε αυτή την προοπτική, όλα οδηγούν σε νέο μνημόνιο. Τι ειρωνεία. Τον Μάιο – Ιούνιο θα βγαίναμε από το μνημόνιο αν όλα κυλούσαν ομαλά, εκείνη την εποχή θα μπούμε στην περιπέτεια ενός τρίτου μνημονίου.

Όμως, η απορία μας είναι μία: Ποια χώρα, ποιοι βουλευτές, ποιο Κοινοβούλιο, ποια κόμματα και ποιο πολιτικό σύστημα μπορεί να αντέξει μια τέτοια εξέλιξη; Αν ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, τότε τι περιμένει τη χώρα; Υπάρχει εναλλακτική ή όλα θα οδηγήσουν στην τραγωδία της στήριξης εθνικιστών, εγκληματιών, ακροδεξιών; Μακάρι ο Τσίπρας να τα καταφέρει ώστε να μη χρειαστεί η Ελλάδα να ζήσει μια ακόμη ντροπή.

Όμως, τώρα που η πατάτα καίει πρέπει οι σοβαρές πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο κέντρο και εκπροσωπούν τους περισσότερους Έλληνες να ανασυνταχθούν, να οργανωθούν και να βάλουν την πατρίδα πάνω από όλα. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και όποιοι άλλοι έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν όταν θα έρθει η θύελλα. Κινδυνεύει η Ελλάδα, ας το καταλάβουν όλοι πριν να είναι αργά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 26/02/2015 08:16:06

  Η Ελλάδα δεν μπορούσε να βγει από μνημόνιο τον Ιούνιο. Οι αγορές μιλήσανε το φθινόπωρο και ζήτησαν να παραμείνει η χώρα σε πρόγραμμα. Δεν έχει νόημα να τις ξαναρωτήσεις αν δεν αλλάξεις. Ούτε η ΕΖ μπορεί να ρισκάρει την αξιοπιστία της με το να αφήσει την Ελλάδα να βγει στις αγορές και να χρεοκοπήσει. Αλλά ακόμα και να μην ήταν έτσι δεν μπορεί να βγει στις αγορές ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν η ΝΔ είχε πρόβλημα να κατανοήσει το πως λειτουργούν κι ότι δεν πιάνονται πια κορόιδα, ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι οι αγορές είναι οι....εχθροί. Αξιωματικά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε μνημόνιο. Για να το εμπεδώσει ίσως χρειασθεί και μια χρεοκοπία εντός ΕΖ. Ακόμα και αν έφευγε όμως από το Ευρώ πάλι σε μνημόνιο θα ήταν με το IMF.

  • ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ. avatar
   ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ. @ George N 26/02/2015 21:42:37

   Πόσους μήνες δίνεις εσύ ακόμα στην Ε.Ζ. φίλε George? ( O φίλος Blue nile λέει το πολύ 20, αλλά εγώ λέω 10-12).

   • George N avatar
    George N @ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ. 27/02/2015 00:54:00

    Νομίζω ότι κάποια στιγμή οι χώρες της ΕΖ που έχουν πολιτιστική συνάφεια θα κάνουν το επόμενο βήμα προς μια πιο ολοκληρωμένη ένωση. Η ΕΖ δεν μπορεί να διατηρηθεί υπό την παρούσα μορφή της αλλά μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι στα λίγα χιλιόμετρα που χωρίζουν την Β. Γαλλία από την Β. Γερμανία θα χρειασθεί να κρατήσουμε ξανά σε 4 τσέπες, χωριστά 4 νομίσματα. Θα ήταν τρελό. Για την Ελλάδα κανονικά είναι game over προ πολλού πλην όμως έχει απίστευτο πείσμα και επομένως δεν ξέρω...

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 26/02/2015 10:04:38

  "Αν ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, τότε τι περιμένει τη χώρα;" Ποιοί άλλοι τον εξαπάτησαν; Το πασόκ του Ανδρέα;

 3. Λιψ avatar
  Λιψ 26/02/2015 10:26:59

  Το σχέδιο Β της κυβέρνησης, προκειμένου να διασωθεί, λέγεται "Αντικατάσταση Πληθυσμού". Αθρόες ελληνοποιήσεις Αλβανών, αδιακρίτως θρησκεύματος, και μουσουλμάνων τριτοκοσμικών.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Λιψ 26/02/2015 10:34:47

   Δηλαδή θα θυσιάσουμε την πατρίδα για να διασωθεί μια κυβέρνηση κάποιων αριστερών που οι συγκυρίες τους έφεραν στην εξουσία ?

   • Λιψ avatar
    Λιψ @ Naruto 26/02/2015 13:06:50

    Εννοείται πως δεν είπα αυτό που εννόησες... Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι για τροτσκιστές όπως η Χριστοδουλοπούλου και ο σύζυγός της Δρίτσας, η έννοια της πατρίδας δεν υπάρχει. Ούτε η έννοια του έθνους. Θα έλεγα ότι και για το σύνολο σχεδόν του Σύριζα αυτό είνα μία αλήθεια. Άρα, δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν την Ελλάδα ισλαμικό "Κούγκι"...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Λιψ 26/02/2015 18:15:09

     Αυτό ευχόμασταν να σκεφθούν προ της κάλπης όσοι τους ψήφισαν αλλά μάλλον δε μείναμε πολλοί ελληνόψυχοι...

 4. ΤΤ avatar
  ΤΤ 26/02/2015 10:43:15

  Δεν έχουμε, δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε. Ειδικά για δωρεάν περίθαλψη Αφγανών. Κανόνι και πεινα τώρα, να φύγουν οι εισβολείς. Καλύτερα πεινα παρά αποκεφαλισμοί.

 5. ΤΤ avatar
  ΤΤ 26/02/2015 10:48:46

  Περι δημοκρατίας: δεν υπάρχει δημοκρατία χωρις δήμο. Όταν υπάρχουν 2 λαοί σε ένα κρατος ακολουθεί Κυπρος.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΤΤ 26/02/2015 10:59:41

   Μα τι λές; Κι εμείς θα τους αφήσουμε;

   • Naruto avatar
    Naruto @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/02/2015 11:14:25

    Και τί μπορούμε να κάνουμε βρε Κυθήριε ? Αυτοί δεν το έχουν σε τίποτε να κάνουν την Ελλάδα Συρία . Μόνο αν φύγουμε απο το euro θα φύγουν και πάλι οχι όλοι . Δεν σου κρύβω οτι έχω αρχίσει να πιστεύω οτι ενα grexit και αναπόφευκτο είναι αλλά ισως και σωτήριο .

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Naruto 26/02/2015 11:25:25

     Ίσως να είναι κι αυτό κάποια λύση φίλε Naruto,όμως εδώ κάποιοι μαζεύονται στις πλατείες για το μνημόνιο,για την κυβέρνηση,για τις δουλειές τους,δεν θα πρέπει να ενεργοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο μέσω FB, ή δεν ξέρω πώς αλλιώς, μια κίνηση σωτηρίας της Πατρίδας μας από τους λαθροεισβολείς; Δύσκολο,δε λέω,αλλά μια αρχή οργανωμένη,δεν πρέπει να γίνει; Και μετά θα ακολουθήσουμε περισσότεροι. Δε βλέπω άλλη λύση...

     • Naruto avatar
      Naruto @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/02/2015 12:16:52

      Ειλικρινά το σκέφτομαι συνεχώς

    • airman avatar
     airman @ Naruto 26/02/2015 11:27:07

     "Μόνο αν φύγουμε απο το euro θα φύγουν ..." Άμα φύγουμε από το ευρώ το μόνο που θα αλλάξει γι' αυτούς είναι ότι τις, δυστυχώς, δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους θα προσεγγίσουν και αυτές του ελληνικού πληθυσμού. Μάλλον γι' αυτούς τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο, υπό την έννοια ότι θα υποβαθμιστούν αναπόφευκτα και όλες οι δομές του Κράτους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο Νταβούτογλου βλέπει πολύ μπροστά τελικά. Τόσο που προβλέπει και τη δική μας "βοήθεια" στα νεο-οθωμανικά σχέδιά του! Εκτός κι αν έχει βάσιμους λόγους να προσβλέπει σε αυτή τη "βοήθεια", οπότε το ζήτημα παίρνει άλλη - κρισιμότατη - διάσταση!

     • Naruto avatar
      Naruto @ airman 26/02/2015 12:12:15

      Αν δεν υπάρχει euro για να στείλουν στις πατρίδες τους δεν θα έχουν κανένα λόγο να μείνουν . Εννοείται οτι οι δραχμές δεν θα είναι ανταλλάξιμες με euro . Κάπου είχα διαβάσει οτι το 2013 είχαν στείλει στις πατρίδες τους σχεδόν δέκα δις , δηλαδή οχι μόνο αυτα τα χρήματα έφυγαν απο την ελληνική οικονομία αλλά στέρησαν αντίστοιχο εισόδημα απο τους Ελληνες .

     • airman avatar
      airman @ Naruto 26/02/2015 12:24:14

      Αν δεν υπάρχει έλεγχος μεταναστευτικής ροής, και λόγω υποβάθμισης των μηχανισμών ελέγχου και αποτροπής, δε θα χρειάζεται να στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους. Μπορούν να τις φέρουν εδώ.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Naruto 26/02/2015 18:17:52

     Πλανάσαι πλάνην οικτρά! Θα έχουμε μεγάλες φασαρίες με το μπάχαλο που θα υπάρχει σε όλους τους τομείς του κράτους που θα είναι απλήρωτοι όλοι. Θα έχουμε πλιάτσικο και συμμορίες από λάθρο και χρυσαυγίτες και αναρχικούς. Θα έχουμε την αλβανική μαφία να κάνει ότι θέλει. Θα έχουμε τους Τούρκους να προσπαθούν να γκριζάρουν το Καστελλόριζο. Για να σκεφτόμαστε λίγο σφαιρικά τα πράγματα γιατί πολύ χαλαρούς μας βλέπω και έτσι έρχονται οι συμφορές και μετά κλαίνε...

    • ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ. avatar
     ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ. @ Naruto 26/02/2015 21:40:05

     Σε 20 μήνες θα ξέρουμε σίγουρα αν θα γίνει Grexit γιατί θα έχει προηγηθεί το Fanxit...

   • ΤΤ avatar
    ΤΤ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/02/2015 11:28:31

    "Εμεις" ψηφίσαμε να συμβιώσουμε με αφγανοπακιστανους, Νιγηριανούς και όποιον άλλον στέλνει ο Ερντογαν. Τα αποτελέσματα γνωστά : Κυπρος, Λιβανος, Λιβυη, Συρία, Κόπτες στην Αίγυπτο, κτλ κτλ κτλ. Οποίος αμελήσει την πατρίδα του για τα λεφτά, θα τα χασει και τα δυο. Ηδη σε ένα μήνα αποδείχτηκε οτι λεφτά δεν υπάρχουν. Ακολουθεί και η απώλεια της πατρίδας. Να σας πω την αληθεια, εγώ προσωπικά θα τους αφήσω. Δεν μπορεις να αποτρέψεις κάποιον που θελει με ολη του την ψυχή να εκλείψει απο προσώπου γης. Η Ελλάδα διώχνει καθε χρόνο 50.000 γιατρούς και μηχανικούς, για να δώσει παλι τα υπερπρονομια στην ΓΕΝΟΠ. Οι νοήμονες Ελληνες αντικαθίστανται απο ίσο αριθμό αναλφάβητων ισλαμιστών. Τι νομίζετε οτι θα γινει; Θα ζήσουμε σε 20-30 χρόνια τη γνωστή ιστορία : Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Πόντος, Αλεξάνδρεια, Αμμόχωστος, Λευκωσία, τον εικοστό αιώνα μονο. Αθήνα τον 21ο.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΤΤ 26/02/2015 11:45:27

     Έτσι όπως,πολύ σωστά,τα περιγράφετε,δύο λύσεις μόνο διαφαίνονται,ή το χάος της επικράτησης των λαθρομεταναστών και η καταστροφή της κοινωνικής συνοχής,ή η ραγδαία άνοδος της ακροδεξιάς και του ναζιστικού μορφώματος,και η σταδιακή μετατροπή των μεγάλων αστικών κέντρων σε πεδία τοπικών συγκρούσεων. Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

     • ΤΤ avatar
      ΤΤ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/02/2015 12:04:54

      Δυστυχώς ο Ελληνας δεν μπορει να καταλάβει οτι οι πράξεις εχουν συνέπειες. Η χρεωκοπια δεν εμφανίστηκε ένα πρωί το 2010, ξεκίνησε το 1981. Έτσι και η τζιχαντ του 2050 ξεκινάει σήμερα. Ό,τι κάνουμε το πληρώνουν τα παιδιά μας. Και τώρα, οπως και το 1981, καποιοι πανηγυρίζουν... Δεν βλέπω ελπίδα, ορμάμε στην άβυσσο με ενθουσιασμό.

     • Naruto avatar
      Naruto @ ΤΤ 26/02/2015 12:31:57

      Ακριβώς έτσι . Το 2001 οταν μπαίναμε στην ευρωζώνη σε συζήτηση είχα προβλέψει οτι η Ελλάδα σε δέκα χρόνια θα χρεοκοπήσει . Γιατί απλούστατα αν βγάζεις δέκα και ξοδεύεις είκοσι έχεις την χρεοκοπία στο τσεπάκι σου . Απλά πράγματα ο νόμος του αιτίου και του αποτελέσματος .

    • Παράξενος avatar
     Παράξενος @ ΤΤ 26/02/2015 11:59:44

     "Δεν μπορεις να αποτρέψεις κάποιον που θελει με ολη του την ψυχή να εκλείψει απο προσώπου γης." Το θέτεις πολύ σωστά δυστυχώς. Και οι Δυτικοί έχουν ανάλογα προβλήματα έλλειψης θέλησης για ζωή αλλά τους σώζει το ότι έχουν προλάβει να κατασκευάσουν δομές που κάνουν έργο (οικονομικό, δικαιϊκό, πολιτικό) με απρόσωπο τρόπο, δηλαδή λειτουργούν ακόμη κι αν τα άτομα έχουν αποβλακωθεί.

     • Naruto avatar
      Naruto @ Παράξενος 26/02/2015 13:57:26

      Θυμάμαι την φράση " Δεν ,πορείς να αποτρέψεις κλπ " σε κάποια παλιά ταινία αλλά δεν θυμάμαι τίτλο . Οδυνηρό μεν αλλά μάλον μας περιγράφει σωστά .Πού το θυμήθηκες ?

  • ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ. avatar
   ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ. @ ΤΤ 26/02/2015 21:38:32

   Για να υπάρχουν 2 λαοί σ΄ένα κράτος πρέπει οι λάθρο να πάρουν διαβατήρια. Ετσι και τα πάρουν όμως, δε θα μείνει κανένας εδώ...

 6. adadad avatar
  adadad 26/02/2015 11:18:52

  Οι μασκες πεσανε,υπαρχει οργανωμενο σχεδιο να χρεοκοπησουν τη χωρα και να πεσουν ολα τα αρπακτικα να την διαλυσουν.Για αλλη μια φορα ο λαος εξαπατηθηκε,ειδικα δικαστηρια εδω και τωρα.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ adadad 26/02/2015 12:27:31

   Δυστυχώς ο λαός δεν έχει καταλάβει ότι εξαπατήθηκε.Ακόμη ονειρεύεται αντίσταση...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/02/2015 18:01:27

    Φίλε Κυθήριε, καλησπέρα. Αν μετά τα όσα γράψαμε και εξηγήσαμε. Αν έστω και γι αστείο συνεχίζουμε βήμα να δίνουμε στα Ολέθρια για "Εξοδο". Με τη Μητέρα της Ευρώπης Ελλάδα, εκτός Ευρώπης. Και στο αρχέγονο Αιγαίο μας, στην "Άπειρο Χώρα" Ήπειρό μας, στη Βασιλική Μακεδονία μας, να έχουμε τουρκιά, αλβανία, σκόρπια, ν' ακονίζουν τα μαχαίρια και να ορέγονται μερτικό. Αν ακυρώνουμε τους παπάδες και τους ήρωές μας. Αν εξακολουθούμε ν’ ακούμε τις κακόφωνες σειρήνες οι οποίες, αν και πριν 31 ημέρες ψήφισαν το ΨΕΥΔΟΣ, σήμερα, ως μωρές παρθένες μιξοκλαίνε και για πολλοστή φορά σύρουν των χωρίς μνήμη ανεγκέφαλων το κάρο, στην άβυσσο της "Εξόδου". Αυτοί και μόνον αυτοί είναι άξιοι της κακιάς μοίρας τους. Επειδή, ο,τιδήποτε κακό αυτοί αδιαλείπτως το καλούν, το κακό τούς κάνει τη χάρη και έρχεται! Για αυτοεκπληρούμενη δεισιδαιμονία τους, πρόκειται. Εμείς, ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουμε. ΔΕΝ ακολουθούμε. Αντιστεκόμαστε, προσπαθούμε και ορθοί παραμένουμε στη πατρίδα μας Ελλάδα, όπου γεννηθήκαμε. Επειδή, πέρα από κάθε πρόσκαιρη αξιακή, ηθική, κοινωνική, οικονομική κατάπτωση: “Η μεγαλύτερη καταστροφή για την Ελλάδα είναι η μαζική μετανάστευση “των μυαλών της”, χθες προειδοποίησε ο γνώστης Guardian. Στην Ελλάδα των Ελλήνων, οι άλυτοι της Αμυγδαλέζας ΔΕΝ έχουν μέλλον. Ούτε προοπτική! επειδή, “Η μνήμη καίει άκαυτη βάτος. Μνήμη του λαού μου σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω.” ~Ελύτης

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ η Dimi 26/02/2015 21:31:24

     Αγαπητοί μου Dimi και Γεώργιε,οι ηγέτες μας,πλανώντες και πλανώμενοι,κατάφεραν να μας κάνουν να χρωστάμε σ' όλους εκείνους που ήταν υπόχρεοι απέναντί μας. Δεν θα δεχθώ με τίποτα όμως να με απομονώσουν μέσα στην ίδια μου την Πατρίδα ούτε οι δανειστές μας,ούτε οι προδότες και παραδόπιστοι που θέλουν την καταστροφή μας. Εγώ κάνω τον αγώνα μου στο άμεσο οικογενειακό και εγγύτερα κοινωνικό μου περιβάλλον. Πρέπει όλοι έτσι κάπως να ξεκινήσουμε...

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/02/2015 01:36:58

      Πολύ αγαπητέ Κυθήριε, ο αγώνας σου είναι ιερός, τεράστιος και σεβαστός. Με τρόπο σωστό και με θυσίες μεγαλώνεις τα έξι μικρά σου, το αίσιο αύριο που προσμένει η πατρίδα μας. Σ' ευχαριστούμε!

     • sender avatar
      sender @ η Dimi 27/02/2015 01:41:30

      Προσυπογράφω.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ sender 27/02/2015 08:06:31

      Φίλοι @Dimi,@sender, εγώ σας ευχαριστώ!!!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/02/2015 18:18:46

    Πολλοί σωστοί και οι 2 σας. Ο Θεός βοηθός...

  • dim avatar
   dim @ adadad 26/02/2015 16:31:30

   Τικ τακ τικ τακ... Αλέξη, ξαναβάλε γρήγορα τα κάγκελα στη βουλή...θα σου χρειαστεούν έτσι κι αλλιώς: ή από την εξαγριωμένη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους και τους συνταξιούχους, αν τολμήσεις στάση πληρωμών και άρα κλείσιμο κάνουλας από ΕΚΤ, και άρα ούτε σάλιο στα ΑΤΜ για μισθούς και συντάξεις, ή από τους εξαγριωμένους απατημένους ψηφοφόρους σου, αν ψηφίσεις εκτάκτως νέα μέτρα εντός εβδομάδων για να ικανοποιήσεις το Ντράγκι, τη Λαγκάρντ και το Σόιμπλε, τη τρόικα δηλαδή (εεε συγνώμη, τους Θεσμούς), για να μας δώσουν γρήγορα τη δόση και να αποφύγουμε τη στάση πληρωμών.... Το ελικόπτερο ετοίμαζε Αλέξη, το ελικόπτερο...

 7. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 26/02/2015 12:37:35

  Οφείλουμε να δούμε τα πράγματα από μιά άλλη σκοπιά...Ήγγικεν η ώρα να δουλέψουν όλοι υπεύθυνα και πολύ, αριστεροί και δεξιοί, με πίστη, ρεαλισμό και συνέπεια... Η κυβέρνηση να αρχίσει να νομοθετεί και να πράττει (σταματώντας τις επαμφοτερίζουσες δηλώσεις) με πραγματισμό, όραμα και σύνεση και η αντιπολίτευση (τακτοποιώντας και τα του οίκου της) να στηλιτεύει και να επισημαίνει τα κακώς κείμενα...Κρυφές προσδοκίες για μικροκομματικά οφέλη δεν πρέπει να βρουν πρόσφορο έδαφος...Οι σκεπτόμενοι πολίτες (και είναι περισσότεροι απ΄όσους φαντάζονται τα κομματικά επιτελεία) θα συνταχθεί με αυτόν που θα δώσει παράδειγμα σοβαρότητας...

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Αιρετικός 26/02/2015 12:39:33

   ενν. θα συνταχθούν...

   • Fotini avatar
    Fotini @ Αιρετικός 26/02/2015 16:40:38

    Look who is talking!!!!!!!!!! Δλδ ἐπί ΑΣ πρωθυπουργίας δέν ἔπρεπε νά γίνουν αὐτά πού σωστά παροτρύνεις καί συμβουλεύεις;;

    • Αιρετικός avatar
     Αιρετικός @ Fotini 26/02/2015 20:13:12

     Έπρεπε, δεν έγιναν όμως...Και σε μεγαλύτερο βαθμό ευθύνεται η τότε Κυβέρνηση, κατά την άποψή μου, που ήταν και εμπειρότερη, χωρίς να παραγνωρίζεται η υποβολιμιαία στάση των Συριζαίων...Αλλά με την χώρα δεν παίζουμε το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού"...Αν τώρα η ΝΔ αντιπολιτευθεί σοβαρά και υπεύθυνα, με γνώμονα την χώρα, θα είναι η μακροπρόθεσμα νικήτρια σε κάθε αναμέτρηση...

     • Fotini avatar
      Fotini @ Αιρετικός 26/02/2015 21:05:30

      Δλδ μέ ἄλλα λλόγια παραδέχεσαι ὅτι ὁ τσίπρας ἔκανε ἀντιπολίτευση γιά τήν ἀντιιπολίτευση, ὄχι σέ ὅλα, ἀλλά ἡ ΝΔ πρέπει νά κάνη σοβαρή ἀντιπολίτευση, ναί σέ ὅλα τοῦ τσίπρα γιά νά βοηθήσει τό προφίλ τοῦ τσίπρα. ΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ. . .ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!! Πληρώνει ἡ Πατρῖδα γιά τήν γλυκειά ἐκδίκηση τῆς ᾿Αριστερᾶς. ῾Η ἐξουσία ἦταν ὁ αὐτοσκοπός τοῦ τσίπρα καί τοῦ περιπλανώμενου θιάσου του. ῎Απειροι, ἀπάτριδες, καί ἄθεοι ἡ κυβέρνηση τῆς ῾Ελλάδας! Θεέ μου κατάντια. :(

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Αιρετικός 26/02/2015 12:42:18

   Καλα τα λόγια, αλλα ουδέν μορφώνει οσο το παράδειγμα. Το παράδειγμα των υπουργών μας ειναι τα λεφτά στην JP MORGAN.

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ ΤΤ 26/02/2015 14:55:42

    Και στην Λίστα Λαγκαρντ κ΄αλλαχού κ΄ουκ έστιν αριθμός...

    • ΤΤ avatar
     ΤΤ @ Αιρετικός 26/02/2015 18:55:40

     Κι εκεί, κι εδω, κι άλλου. Άρα, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της ηγεσίας, οπως κάνουμε ηδη. Εκατοντάδες εκατομμύρια φεύγουν απο τις τράπεζες και δεν σταμάτησε η ροη μετά τις εκλογές. Οι καταθέσεις έφτασαν επίπεδα 2005 και πέφτουν συνεχώς. Εν τω μεταξύ το κρατος θα καθυστερήσει λιγάκι με τον ΟΓΑ. Λίγες μέρες μονο, τον Απρίλιο θα πληρώσει, το υπόσχεται. Ακούω νταούλια στο βάθος, αλλα δεν ξέρω ποιος θα πληρώσει τα όργανα....

    • ΤΤ avatar
     ΤΤ @ Αιρετικός 26/02/2015 18:55:55

     Κι εκεί, κι εδω, κι άλλου. Άρα, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της ηγεσίας, οπως κάνουμε ηδη. Εκατοντάδες εκατομμύρια φεύγουν απο τις τράπεζες και δεν σταμάτησε η ροη μετά τις εκλογές. Οι καταθέσεις έφτασαν επίπεδα 2005 και πέφτουν συνεχώς. Εν τω μεταξύ το κρατος θα καθυστερήσει λιγάκι με τον ΟΓΑ. Λίγες μέρες μονο, τον Απρίλιο θα πληρώσει, το υπόσχεται. Ακούω νταούλια στο βάθος, αλλα δεν ξέρω ποιος θα πληρώσει τα όργανα....

    • ΤΤ avatar
     ΤΤ @ Αιρετικός 26/02/2015 18:56:30

     Κι εκεί, κι εδω, κι άλλου. Άρα, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της ηγεσίας, οπως κάνουμε ηδη. Εκατοντάδες εκατομμύρια φεύγουν απο τις τράπεζες και δεν σταμάτησε η ροη μετά τις εκλογές. Οι καταθέσεις έφτασαν επίπεδα 2005 και πέφτουν συνεχώς. Εν τω μεταξύ το κρατος θα καθυστερήσει λιγάκι με τον ΟΓΑ. Λίγες μέρες μονο, τον Απρίλιο θα πληρώσει, το υπόσχεται. Ακούω νταούλια στο βάθος, αλλα δεν ξέρω ποιος θα πληρώσει τα όργανα....

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Αιρετικός 26/02/2015 16:30:29

   Άρχισε να νομοθετεί και να πράττει; Δηλαδή τι νομοθετεί ακριβώς; Πόσες εβδομάδες πριν θα κατάθετε τα "πρώτα νομοσχέδια", που τώρα έχουν πάει φυσικά πίσω, διότι θα είναι παραβίαση των Μνημονίων, και ποια νομοσχέδια είναι να καταθέσει τώρα - πέρα βέβαια από την παράταση του Μνημονίου, που δεν ξέρει καν, λέει, αν θα το φέρει (ενώ πρέπει να το φέρει!). Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Πολύ σύντομα, αν συνεχίσουμε έτσι, θα είμαστε πραγματικά πεινασμένοι...

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Διογένης 26/02/2015 17:34:46

    Σκέφτομαι, Διογένη, μήπως όλο αυτό τό καραγκιοζηλίκι στόχο έχει όχι απλώς ένα νέο μνημόνιο, αλλά ένα μόνιμο μνημόνιο διαχείρισης τής επερχόμενης χρεοκοπίας μας; Εντός ευρώ εννοείται, μέ τόν κόσμο νά παρακαλάει νά συνεχισθεί η όποια μισθοδοσία του καί νά ανοίξουν επιτέλους οι τράπεζες (πού ενδιάμεσα θά κλείσουν, λόγω κρατικής χρεοκοπίας); Χειρότερους πολιτικούς καραγκιόζηδες δέν μπορεί νά βγάλει η χώρα καί πιό ωφελιμιστικά λάγνους ψηφοφόρους αδύνατον. Είναι τόση η υποτέλεια τών «κρατικοδίαιτων δούλων», οι οποίοι - ειρήσθω - μέ τίς παραφυάδες τους (συγγενολόϊ) πού ελέγχουν, αποτελούν τήν πλειψηφία τών ψηφοφόρων. Η τυφλαμάρα τους καί τό γλοιώδες σύνδρομο άκοπης επιβίωσης πού τούς καταδυναστεύει, τούς οδηγεί καί στό ξεπούλημα καί τής μάνας τους καί τών παιδιών τους γιά μιά χούφτα ευρώ. Θά ουρλιάζουν γιά δημοψήφισμα καί πλήρη παράδοση τής χώρας, αρκεί νά τούς δώσουν κάτι τις. Άλλο τίποτα δέν έμαθαν νά κάνουν στήν ζωή τους, μόνο νά αυτοονομάζονται αριστεροί καί προοδευτικοί καί νά «μισθοδοτούνται» μέ τό κρατικό χρήμα. Έτσι μπορεί νά «συνδράμει» η φτωχή καί μή τίμια Ελλάς στήν πολυθρύλητη ευρωπαϊκή ενοποίηση καί στούς συριζαΐικους ευρωπαϊκούς «θεσμούς». Δέν χρειάζεται ούτε Grexit, ούτε έξοδος από τήν ΕΕ. Θά μάς πάρουνε από τό χέρι, τό οποίο θά καταφιλά ο δυστυχής γραικύλος, καί θά μάς οδηγήσουν στό ευρωπαϊκό πτωχοκομείο. Δέν θά μάς θυσιάσουν όπως τήν Ιφιγένεια (αυτό συνέβαινε παλιά), θά μάς οδηγήσουν μέ «στοργή» στήν οικονομική δουλοκτησία. Άν κρίνω από τά τεκταινόμενα, εκεί μάς οδηγεί ο αριστερός θίασος, εκουσίως ή ακουσίως δέν τό γνωρίζω. Άν κρίνω όμως από τό γεγονός ότι, ο ρόλος τού θιάσου είναι νά «παίζει» κάποιο θεατρικό δρώμενο ενός θεατρικού συγγραφέα, βγάζω τό συμπέρασμα ότι μάλλον δέν ξαίρουν τί τούς γίνεται. Δέν μπορεί νά μήν έχουν σκεφθεί τά ευρωπαϊκά καί αμερικάνικα

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ Ιαπετός 26/02/2015 20:44:36

     Δεν αποκλείεται... Εκτός ευρώ και με χρεωκοπία, στην ουσία πας στην αγκαλιά του ΔΝΤ ή γίνεσαι ένα είδος ευρωπαϊκής Βόρειας Κορέας. Αλλά αν η χρεωκοπία έρθει επειδη δεν θα έχουμε πληρώσει δόση του ΔΝΤ, το ΔΝΤ είναι αρκετά πιθανό έως σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα δεχθεί να μας ξαναδανείσει άλλα χρήματα. Οπότε τι μένει; Το σενάριο που περιγράφεις. Διότι από την άλλη, είναι δυνατόν η Ελλάδα γεωπολιτικά να αφεθεί να γίνει μια Β. Κορέα; Το ότι κάποιοι δεν έχουν σκοπό να μας αφήσουν απλώς να χρεωκοπήσουμε το έδειξε με τρομακτικό τρόπο τον καιρό μεταξύ εκλογών Μαΐου και Ιουνίου 2012 ένα άρθρο στην γνωστή F.A.Z.: "Ελπίζουμε να μην χρειαστούν διεθνή στρατεύματα προστασίας για την σταθεροποίηση της Ελλάδας, όπως αυτά που είναι σταθμευμένα σε βόρειους ασταθείς γείτονές της". Σε ελεύθερη μετάφραση αλλά με αυτό ακριβώς το νόημα: "An internationale Schutztruppen, wie sie weiter nördlich zur Stabilisierung taumelnder Staaten stationiert sind, wird man hoffentlich nicht denken müssen." Ιδού και το link για τους άπιστους Θωμάδες: http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/griechenland-eine-schicksalswahl-11754500.html Ένας Θεός ξέρει τι μας περιμένει με αυτούς που μπλέξαμε...

     • Vassilis avatar
      Vassilis @ Διογένης 26/02/2015 22:01:39

      Διογενη....Διογενη....Διογενη. Οχι φιλε Διογενη, δεν θα μας αφησουν να χρεωκοπησουμε. Τους εκατσε λαχειο με τον Τσιπρα και την παρεα του.

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Διογένης 26/02/2015 20:14:25

    Δεν ξεκίνησε το νομοθετικό έργο της...Από εκεί θα κρίνουμε ασφαλώς...Κοντός ψαλμός....

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Αιρετικός 26/02/2015 20:31:44

     Δηλαδή, μέ νομοθετήματα θά πληρώσει τίς δανειακές υποχρεώσεις τού Μαρτίου;

     • George N avatar
      George N @ Ιαπετός 26/02/2015 21:37:13

      Κι όμως ναι. Όταν τελειώσουν με την σαχλή και παιδαριώδη προσπάθεια ανατροπής των όσων υπέγραψαν προχθές με το να παίζουν παιχνίδι καθυστέρησης και να λένε τόλμα να μας πας σε default για μερικά δις, θα μπορέσουν να πάρουν νέα δάνεια αφού ψηφίσουν μνημονιακούς νόμους. Μια και τους έχουν πάρει χαμπάρι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το κάνουν σε ένα νόμο με ένα άρθρο και θα είναι μέρα μεσημέρι.

 8. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/02/2015 12:47:03

  Ο εχθρός βέβαια δε μπήκε τώρα τελευταία στην Ελλάδα μας. Έχει μπεί χρόνια πρίν και έχει εδραιωθεί και με τη δική μας βοήθεια,των θεσμών,του Κράτους. Δίνουν συντάξεις σε αλβανούς,που δούλεψαν λίγα χρόνια στη χώρα μας,αφού συμπλήρωσαν τα 65,δίνοντάς τους βέβαια και την ελληνική ιθαγένεια σάν να τους την χρωστούσαμε κιόλας και αυτοί πηγαίνουν στην Αλβανία και τα τρώνε στην υγειά των ''χαζοελλήνων'' όπως λένε...Παίρνουν συντάξεις οι ρωσοαλβανιδοβουλγάρες που παντρεύτηκαν γεροντάκια στα τελευταία τους και τα κληρονόμησαν κιόλας και από την άλλη αυτό το πονόψυχο πρός τους εισβολείς Κράτος,ανάλγητα και εγκληματώντας,κόβει αναπηρικές συντάξεις-μοναδικό έσοδο Ελλήνων συνανθρώπων μας που τις ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ,όπως αυτοί οι τραγικοί αυτόχειρες μάνα και γιός που εχθές έβαλαν τέλος στη ζωή τους στη Χαλκίδα... Η μαφία και η σαπίλα είναι ο Νο1 εχθρός της Πατρίδας μας.Ακολουθούν οι λαθροεισβολείς.Ξυπνάτε Έλληνες,είναι ήδη πολύ αργά...

  • Naruto avatar
   Naruto @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/02/2015 13:34:32

   Μεγάλο αίσχος αυτό με τα γεροντάκια που λίγο πριν το τέλος παντρεύονταν νεαρές βουλγάρες , ρωσίδες κλπ και έπαιρναν την σύνταξή τους . Νομίζω όμως οτι άλλαξε ο νόμος , έπειτα έγιναν και κάποια περιστατικά επιτάχυνσης του τέλους που βγήκαν στην tv και κώλωσαν οι παππούδες .

  • helios avatar
   helios @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/02/2015 10:42:26

   ξεχαστε την ελλαδα των πατεραδων και των παππουδων σας,καληνυχτα ελλαδα,ξεχαστε την ελλαδα που ξερατε

   ο βουτσης πριν καποια χρονια σε μια τηλεοπτικη συνεντευξη του ειχε
   δηλωσει οτι δεν θα ηταν κακο το 50% των κατοικων στην ελλαδα να ειναι
   αλλοδαποι,το ονειρο του λοιπον ως νεος υπουργος εσωτερικων μπορει να
   γινει πραγματικοτητα,η υπουργος μεταναστευτικης πολιτικης αποτελει
   αλλωστε εγγυηση για αυτον τον εφιαλτη-σκοπο,αν υπαρχει ο ορισμος της
   μεταναστολαγνας τοτε ειναι αυτη η κυρια

   αυτο που θα συμβει στην ελλαδα το βλεπουμε ηδη στις αλλες χωρες της ε.ε..πολλοι
   εχουν παρει την ιθαγενεια χωρις να εχουν την εθνικη συνειδηση του
   κρατους οπου κατοικουν(παρολου που εχουν μεγαλωσει και εχουν παει
   σχολειο εκει) και επειδη δεν μπορουν να απορροφηθουν στην αγορα εργασιας
   ζουν με ολων των ειδων τα επιδοματα,στην ελλαδα λογω της χρεοκοπιας και
   ανεργιας θα ειναι πολυ χειροτερα

   Μεταναστευτική πολιτική
   σημαίνει σχεδιασμός,οργάνωση,ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια,χρονικές
   συμβάσεις εργασίας(contract workers)κλπ…,και όχι φυσικά
   εισβολή,εποικισμός,εκτοπισμός ελλήνων εργαζομένων,πληθυσμιακή
   αλλοίωση,διάλυση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής και δημιουργία
   ελληνικής μειονότητας στην Ελλάδα.

   μεχρι τα τελη της δεκαετιας
   του 80 μαζι με την νορβηγια αποδεδειγμενα μεσω μελετων ημασταν οι πιο
   ομοιογενεις χωρες,αρα υπηρχε μια σχετικη εθνικη και κοινωνικη
   συνοχη,αυτη τα τελευταια 20 χρονια μεθοδευμενα διαλυθηκε και θα οδηγησει
   στην καταστροφη

   και ενω ολες οι αλλες χωρες χτυπανε το κεφαλι
   τους και παιρνουν μετρα εστω και την τελευταια στιγμη(το αν τα
   καταφερουν ειναι αλλο ζητημα)εμεις αντιγραφουμε τα λαθη τους,ολες
   οι χωρες βρισκονται σε αναβρασμο εξαιτιας των μεταναστων

   θα το πληρωσουμε πολυ
   ακριβα, θα τα βρούμε μπροστά μας,όχι αναγκαστικά μόνο μέσω ένοπλων
   καταστάσεων αλλά αποκτώντας σιγά σιγά την ελληνική ιθαγένεια και
   ψηφίζοντας σχηματισμούς εχθρικά προς τα συμφέροντα μας

   και τι μπορουμε να κανουμε τωρα αφου θα τα περνανε ολα;συλλογη υπογραφων,συλλαλητηρια,προσφυγη στο στε κλπ.. ισως ειναι καποια οπλαωστε να μην πεσουμε αμαχητι ,αλλα δεν βλεπω να μπορεσουμε να τους σταματησουμε,η χωρα εχει προδοθει απο ολες τις πλευρες

   το
   παρακατω σχολιο το δανειζομαι απο εναν φιλο στο facebook του τζημερου
   για να καταλαβουμε ποιους εχουμε βαλει μεσα στο σπιτι μας και θα το
   πληρωσουμε πολυ ακριβα:
   Stephanos Sotiriou κΥΡΙςΕ
   τΖΗΜΕΡΕ. ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΣΤΙς 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ
   ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΒΑΝΙΚΑ, ΞΕΡΟΥΝ
   ΟΜΩΣ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΑΝΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ
   ΤΟ: " ΠΑΙΔΙΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟς ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
   ΚΙ Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΕΙΝ΄ΑΛΒΑΝΙΚΑ!!!..". ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ;;;. ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ
   ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ,; ΠΑΝΕ ΣΤΟ
   ΣΤΡΑΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΧΩΡΙς ΟΠΛΑ. ΓΙΑΤΙ;;; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ
   ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥς ΔΩΣΟΥΝ, ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥς ΚΑΙ ΚΛΑΙΜΕ ΜΕΤΑ
   ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ . ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΧΡΙΟΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΥΡΗΜΑ
   ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΩΝ= ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ!!!

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ helios 27/02/2015 11:51:46

    Θλιβερά,αλλά έχεις δίκιο σε όλα φίλε helios.Μάλιστα,αυτά τα εγκλήματα κατά της ιστορίας της ανθρωπότητας,που όλοι μας με αποτροπιασμό είδαμε χθές,κάλιστα θα μπορούσε να ακολουθήσουν κάποια στιγμή κι εδώ. Μακάρι να μην τα (ξανα)ζήσουμε ποτέ... :http://www.protothema.gr/world/article/454852/video-dokoumedo-tzihadistes-katastrefoun-istoriko-mouseio-sti-nineui/

   • Fotini avatar
    Fotini @ helios 27/02/2015 14:20:34

    Ο Ε Φ Ι Α Λ Τ Η Σ γιά ὅσους ἀγαποῦν τήν Πατρῖδα, Helios!

 9. Fotini avatar
  Fotini 26/02/2015 14:14:10

  Γιά τόν καταστροφέα τῆς ῾Ελλάδας γαπ μᾶς πῆρε δύο χρόνια νά τόν ἐκθρονίσωμε, γιά τόν καταστροφέα τῆς "πρώτη φορά ἀριστερά" (τρομάρα του) καταστροφέα νο 2 πρέπει νά ἐκθρονίσωμε σύντομα πρίν μαζεύομε τά κοματάκια τῆς Πατρῖδας ἕνα, ἕνα ἀπό βορρᾶ, νότο καί ἀνατολή. ῾Ο Θεός νά βάλη τό χέρι του!!!!

  • Naruto avatar
   Naruto @ Fotini 26/02/2015 14:40:04

   Επειδή όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού θα απαλλαγούμε απο την αυθεντία και το απόλυτο δίκαιο της αριστεράς . Τό είπε και ο Λοβέρδος <<Έσκασε το κακό σπυρί της αριστεράς >>

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Naruto 26/02/2015 15:01:48

    Ε, αμα το είπε και ο Λοβέρδος, έτσι θα είναι...ήμαρτον...(θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνετε) Χα,χα!

 10. christof avatar
  christof 26/02/2015 14:49:28

  Για να σωθει η χωρα πρεπει να ελαττωσεις το κρατος δλδ δημοσιους υπαλληλους η να αυξησεις το πληθυσμο της χωρας ωστε να μειωθει το εκατοστιαιο ποσοστο. Η απολυουμε υπαλληλους , η αυξανουμε τον πληθυσμο με 2 εκατομυρια αφροασιατες ,και ετσι το ποσοστο Δ.Υ.επανερχεται στα φυσιολογικα επιπεδα. τοσο απλο σαν το αυγο του ........Συριζα.

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ christof 26/02/2015 19:02:27

   η χώρα το 1980 είχε 300.000 ΔΥ και 9,5 εκατ πληθυσμό. Το 2010 900.000 χωρις να ειμαστε 30 εκατ. ... Αντιθέτως μεσολάβησαν οι Η/Υ και το Ίντερνετ. Άρα, 300.000 άτομα χρειαζόμαστε και να μην ξαναπατησουμε ποτε αυτοπροσώπως σε υπηρεσία.

   • Hunter avatar
    Hunter @ ΤΤ 27/02/2015 00:47:48

    ΤΤ, έχω πολύ καιρό που φωνάζω ότι ΔΕΝ χρειαζόμαστε πάνω από 300.000 δημοσίους υπαλλήλους!!! Δεν το γράφω στο βρόντο. Υπάρχουν ειδικές μελέτες από πραγματικά ειδικές ομάδες (επιστημόνων, στρατιωτικών κ.λ.) που έχουν καταλήξει σε αυτό το νούμερο. ΌΛΟΙ οι πέραν αυτού του αριθμού, είναι φύρα. Δεν χρειάζονται και δεν έχουν καν αντικείμενο εργασίας στις υπηρεσίες που είναι δηλωμένοι (ως οργανική τους θέση)! 300.000 είναι υπεραρκετοί για να στελεχώσουν Υγεία, Παιδεία, Σώματα Ασφαλείας και κρατικές υπηρεσίες, σε μια χώρα με 10 εκατομμύρια πληθυσμό (με το 80% να βρίσκεται σε 5 πόλεις) και με τη γεωπολιτική θέση που κατέχει η χώρα μας. Με το σωστό καταμερισμό εργασίας και την πλήρη μηχανογράφηση, ίσως χρειάζεται και λιγότερους. Μα και τώρα, 300.000 βγάζουν τη δουλειά. Οι υπόλοιποι είναι φύρα! Περιφέρονται (σαν φαντάσματα) ασκόπως σε γραφεία κι επιτροπές, παντελώς αχρείαστα, χωρίς να έχουν αντικείμενο εργασίας...

    • cynthia avatar
     cynthia @ Hunter 27/02/2015 09:10:14

     @TT, Hunter , Όσο υπάρχει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ( κατά το μάλλον η ήττον όπως τώρα ) , το θέμα της μείωσης των ΔΥ πρέπει να το ξεχάσουμε , αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές . Είδαμε τι έγινε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης με τις αστείες παλλινωδίες , τις κινητοποιήσεις κ τις διαθεσιμότητες , τους 3.500 όλους κι όλους που ο Κατρούγκαλος θέλει να ξαναπροσλαβει κλπ. Δεν το "σηκώνει " το ελληνικό πολιτικό σύστημα από απελευθερώσεως του έθνους . Αν μετά την καταστροφή της χώρας κ την επικράτηση ολιγαρχών , χρυσαυγιτών κ βασιλιάδων γίνει η περιβόητη κ τόσο αναγκαία μείωση , φαντάζομαι κανείς δεν θα μπορεί πιά να χαμογελάσει .

 11. Fotini avatar
  Fotini 26/02/2015 16:26:13

  Ξεσηκώσετε τόν λαό ὅπως τό ἔκαναν οἱ συριζαῖοι τό 2008 μέ τόν θάνατο τοῦ ἀναρχικοῦ Γρηγορόπουλου στά ᾿Εξάρχεια. Γιά νά μείνη ζωντανή ἡ ῾Ελλάδα τῶν ἡρωικῶν προγόνων μας. Νά μήν τήν ἀφήσωμε στά χέρια ἀκροαριστερῶν καί λάθρο. Πρώτη θά ἤμουν/εἶμαι.

  • Ιορδάνης avatar
   Ιορδάνης @ Fotini 26/02/2015 17:27:15

   Να οργανώσει αμέσως μαχητικές διαδηλώσεις η ΔΑΚΕ.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Ιορδάνης 27/02/2015 00:16:49

    Έτσι. Έτσι. ''Εμπρός σηκωθείτε να βγείτε στους δρόμους, με ρόλεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους''. Βγείτε το Σάββατο εσείς όμως, γιατί αύριο ξεκινάει την επανάσταση από το Σύνταγμα η ψυχοκόρη του συστήματος, ο Δημητράκης ο Κουτσούμπας :-). Δε θα περάσει η μνημονιολαγνία του αναρχοάπλυτου Συριζοασκεριού. Όχι στον Σόϊμπλα, κάτω η Μέρκελ και η Λαγκάρντ, πάμε να βγούμε με περηφάνεια στις αγορές του ....Αλ Χαλίλι, εμπρός στο δρόμο της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της ...πτήσης! Ας συνεχίσουμε την ένδοξη πορεία από εκεί ακριβώς, που την αφήσαμε. Πιάστε όλως καλού κακού και τις ταράτσες, γιατί δε θα τους προλαβαίνουμε που θα βουτάνε οι κουρασμένοι από τις πολλαπλές επιτυχίες των σωτήρων....

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ Άλυτη Εξίσωση 27/02/2015 00:20:34

     Σπεύδω να καταθέσω ταπεινά το ε που εκ παραδρομής παρακράτησα, από τη λέξη ''μνημονιολαγνεία'' ....

 12. Διογένης avatar
  Διογένης 26/02/2015 16:50:33

  Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από όσο φαίνονται σήμερα και θα φανούν τις επόμενες ημέρες. Όσο ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει το κόμμα του να υπερψηφίσει τη "νέα συμφωνία", δηλαδή την παράταση του Μνημονίου, τα λεφτά τελειώνουν και οι αναφορές του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού σε αυτό το γεγονός, είναι συνεχείς. Τι θα κάνει ο νουνεχής πολίτης όταν βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά; Ο Χρυσόγονος σήμερα είπε ότι πρέπει να πληρώσει ο κόσμος διότι αλλιώς καήκαμε. Όταν ο κόσμος ακούει ότι "καήκαμε", ποιος θα πάει να πληρώσει; Σου λέει "ωχ, πάμε σε χρεωκοπία, ας μην πληρώσω καλύτερα να κρατήσω τα λεφτά μου, αφού έρχονται δύσκολες μέρες". Και τελικά δεν πληρώνει κανένας κανέναν και η δυσκολία της κατάστασης πολλαπλασιάζεται. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση φέρεται με απίστευτο ερασιτεχνισμό. Βγήκε σήμερα ο Φλαμπουράρης και είπε "θα ζητήσουμε παράταση από το ΔΝΤ". Δεν τα ξέρει καλά. Το ΔΝΤ αποκλείεται να δεχθεί κάτι τέτοιο, διότι θα δημιουργούσε πολύ κακό προηγούμενο για όλες τις τριτοκοσμικές χώρες. Το ΔΝΤ θα του πει "να μην πληρώσεις μισθούς και συντάξεις για να πληρώσεις εμάς". Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει, εάν τώρα για τον επόμενο μήνα δεν μπουν όλα τα χρήματα μισθών και συντάξεων! Όμως στην πραγματικότητα δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ επιλογή. Διότι: α) Ή δεν πληρώνει το ΔΝΤ και πάει σε επίσημη πλέον χρεωκοπία, πράγμα που θα συμπαρασύρει πολύ την όλη κατάσταση και θα δημιουργήσει πανικό, bank run, έλεγχο κινήσεως κεφαλαίων, χειροτέρευση της σχέσης με τους εταίρους και απαίτηση για άμεση λήψη ακόμη πιο σκληρών μέτρων από αυτά της λίστας Βαρουφάκη β) ή δεν πληρώνει πλήρως μισθούς και συντάξεις και αρχίζει άνευ προηγουμένου γενικός ξεσηκωμός και πλήρης αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής. Θα νοσταλγεί ο κόσμος τον... ΓΑΠ, που έλεγε "να κόψουμε τον 13ο και τον 14ο μισθό για να μπορούμε να πληρώνουμε τους υπόλοιπους μισθούς"! Όπως με τον ΓΑΠ νοσταλγούσαμε τον... Ανδρέα, έτσι και με τον Τσίπρα θα νοσταλγούμε τον ΓΑΠ. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, ο Τσίπρας είναι χαμένος από χέρι. Στην πραγματικότητα, η μόνη του επιλογή για να μην πάει σε κάποια από αυτές τις δύο, είναι να πάει σε άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης και υπερψήφιση των όποιων σκληρών μέτρων του ζητήσει τώρα η τρόικα (ωχ, πιπέρι, δεν τη λέμε πια τρόικα). Πώς όμως θα το κάνει αυτό; Αυτό που λέει στους βουλευτές του είναι ότι να, κάναμε έναν ελιγμό διότι είχαμε κάποιο προβληματάκι (θα μας χρεωκοπούσε ο Ντράγκι τις τράπεζες την άλλη μέρα), αλλά μετά οπωσδήποτε θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Με το να λέει όμως ψέματα στους βουλευτές του κερδίζει λίγο χρόνο ακόμη, στην πλάτη της χώρας, όμως δεν λύνει το πρόβλημά του. Αντιθέτως το επιδεινώνει. Ο Τσίπρας θα χρειαστεί να ψηφίσουν οι βουλευτές του σκληρά μέτρα για να πάρει τα 7,2 δις που με περισσή αλαζονεία έλεγε ο Βαρουφάκης ότι δεν τα ήθελε, ώστε να μπορέσει να πληρώσει το ΔΝΤ και να μην έχει πρόβλημα από εδώ και πέρα τους επόμενους μήνες, μέχρι να δει τι θα κάνει μετά, αν δηλαδή θα πάει σε νέο μνημόνιο και με ποιους όρους ή αν καταφέρει τίποτε άλλο (τι; νομίζει ότι αν βγουν οι Ποδέμος στην Ισπανία θα αλλάξει κάτι!). Έτσι όπως κάνει, όμως, δεν φέρνει τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους και δεν αυξάνει τη διάθεσή τους να υπερψηφίσουν σκληρά μέτρα. Ίσως και αυτή η επικοινωνιακή καταιγίδα που ζούμε από σήμερα το πρωί ότι δεν μας φτάνουν τα λεφτά κλπ. να αποσκοπεί ακριβώς στο να πάρει την ψήφο τους για τη συμφωνία και να πάει με κατεπείγουσες διαδικασίες στο σενάριο "γ", δηλαδή ολοκλήρωση της αξιολόγησης με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, εξόφληση του ΔΝΤ με τα ταμειακά διαθέσιμα, ώστε να υπάρχει χρόνος μετά να έχουν εκταμιεθεί τα 7,2 δις για να πάνε αυτά μετά σε μισθούς και συντάξεις στο τέλος Μαρτίου. Διότι αν περιμένει από τα έσοδα, θα απογοητευθεί. Ο Φεβρουάριος θα είναι ακόμη χειρότερος από τον Ιανουάριο, λογικά, τώρα που βγήκε και η εξαγγελία για τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων και ο κόσμος δεν πληρώνει διότι την περιμένει. Τι να κάνει όμως και αυτή η κυβέρνηση, όταν ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών είναι ένας άνθρωπος της φανφάρας και της αλαζονικής κριτικής προς όλους. Πολλή φανφάρα και από ουσία τίποτε. Αν ισχύουν και οι διαρροές του Μαξίμου ότι όλη τη διαπραγμάτευση για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου την είχε αναλάβει ο Τσίπρας το επιτελείο του, ζήτω που καήκαμε με αυτό τον απίθανο τύπο, από τον οποίο βρέθηκε να εξαρτάται η τύχη της οικονομίας της χώρας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές... Και εδώ ακόμη είναι στριμωγμένος ο Τσίπρας, διότι αν αλλάξει τον Βαρουφάκη τώρα, θα είναι σαν να ομολογεί ότι όλα έγιναν λάθος εξαρχής. Θα καταρρεύσει όλη η επικοινωνιακή νιρβάνα στην οποία έβαλε τον ελληνικό λαό από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ο Θεός βοηθός...

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Διογένης 26/02/2015 19:06:05

   Αυτο.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 26/02/2015 22:03:41

   ....διότι αν αλλάξει τον Βαρουφάκη τώρα, θα είναι σαν να ομολογεί ότι όλα έγιναν λάθος εξαρχής η οτι ηταν βαλτος να κανει οσα εκανε.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Vassilis 28/02/2015 14:30:55

    Έτσι...

 13. μεσηλικας avatar
  μεσηλικας 26/02/2015 17:00:53

  Η επομένη πιστεύω κίνηση του σύριζα θα είναι σε 2,3 μήνες Δημοψήφισμα με το ερώτημα μνημόνιο 3 ναι-όχι

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ μεσηλικας 28/02/2015 14:37:18

   Μνημόνιο Γ ή προσπάθεια εύρεσης χρηματοδότησης από τρίτες χώρες θα είναι το ερώτημα. Και δουλεύουν το λαό με Κίνα, Ρωσία ενώ οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον Καμμένο είναι έτοιμες να δώσουν ομολογιακό δάνειο επί των κοιτασμάτων μας. Εύχομαι να το καταλάβουμε πόσο μεγάλη μπλόφα έπαιξαν οι αντιμνημονιακοί "πατριώτες" στην πλάτη του λαού μας και εμπόδισαν την ομαλή έξοδο από τα μνημόνια για να μη χάσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο στην Ελλάδα μας. Και μη μου πείτε για τον έλεγχο που έχει η Γερμανία πάνω στην Ελλάδα μας γιατί όταν είσαι σε Ένωση χωρών οι δυνατές πάντα έχουν μεγαλύτερη δύναμη σε λήψη αποφάσεων. Αν όμως βγαίναμε ήρεμα εφέτος από το μνημόνιο χωρίς πρόωρες εκλογές και πετυχαίναμε τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που κατατέθηκε (πράγμα πιθανότατο με την πτώση της τιμής του πετρελαίου) θα ήμασταν επιτέλους ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα για το λόγο ότι ΔΕ θα ζούσαμε με τα δανεικά άλλων! Δε γίνεται να ζητάς δανεικά και να το παίζεις ελεύθερος. Είναι ηλίθιο να το πιστεύουμε. Και τώρα εγκλωβιστήκαμε ξανά με την συμμορία συριζανέλ...

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 27/02/2015 12:42:21

  @Κυθήριος: “Τα Παιδιά Ήταν Μόνα” Η μητέρα τους είχε φύγει από νωρίς το πρωΐ και τα είχε αφήσει στη Μαρίνα, μία νέα δεκαοχτώ χρόνων την οποία έπαιρνε κάποιες φορές για λίγες ώρες προκειμένου να τα προσέχει με αντάλλαγμα μερικά νομίσματα. Από τότε που είχε πεθάνει ο πατέρας, οι καιροί είχαν δυσκολέψει πολύ για να το ρισκάρει να λείψει από τη δουλειά όταν η γιαγιά αρρώσταινε ή έλειπε από την πόλη. Όταν ο φίλος της κοπέλας τηλεφώνησε για να της προτείνει μία βόλτα με το καινούργιο του αυτοκίνητο, η Μαρίνα δεν δίστασε και πολύ. Άλλωστε, τα παιδιά κοιμόντουσαν όπως κάθε απόγευμα και δεν θα ξυπνούσαν πριν τις πέντε. Μόλις άκουσε τη κόρνα, άρπαξε τη τσάντα της και άφησε ανοιχτό το ακουστικό του τηλεφώνου. Προνόησε να κλειδώσει τη πόρτα του δωματίου και φύλαξε το κλειδί στη τσέπη της. Δεν ήθελε να διακινδυνέψει να ξυπνήσει ο Πάντσο και να κατέβαινε τη σκάλα για να τη ψάξει, γιατί, όπως και να’ χει, ήταν μόνον έξι χρόνων και με τη παραμικρή απροσεξία μπορούσε να σκοντάψει και να χτυπήσει. Επίσης, σκέφτηκε ότι αν συνέβαινε αυτό, δεν θα ήξερε πώς να εξηγήσει στη μητέρα το λόγο για τον οποίο το παιδί δεν την είχε βρει. Ίσως, να ήταν ένα βραχυκύκλωμα στη τηλεόραση ή σε κάποιο από τα φώτα του σαλονιού, ή μπορεί μία φλόγα στα καυσόξυλα – το θέμα είναι ότι όταν οι κουρτίνες άρχισαν να καίγονται, η φωτιά έφτασε γρήγορα στην ξύλινη σκάλα που οδηγούσε στα υπνοδωμάτια. Τον ξύπνησε ο βήχας του μωρού, εξαιτίας του καπνού που περνούσε κάτω από τη πόρτα. Χωρίς να σκεφτεί, ο Πάντσο πήδηξε από το κρεβάτι και πίεσε με δύναμη το πόμολο για ν’ ανοίξει τη πόρτα, αλλά δεν τα κατάφερε. Όπως και να ‘χει, ακόμα κι αν το είχε καταφέρει, οι φλόγες θα είχαν καταβροχθίσει τον ίδιο και τον λίγων μηνών αδελφό του σε ελάχιστα λεπτά. Ο Πάντσο, φώναξε τη Μαρίνα, αλλά κανείς δεν απάντησε στην έκκλησή του. Έτσι, έτρεξε στο τηλέφωνο του δωματίου (αυτός ήξερε πώς να παίρνει τηλέφωνο τη μαμά του), αλλά δεν υπήρχε γραμμή. Ο Πάντσο συνειδητοποίησε ότι οπωσδήποτε έπρεπε να βγάλει τον αδελφό του από ‘κει μέσα. Προσπάθησε να ανοίξει το παράθυρο που έβγαζε στο περβάζι, αλλά ήταν αδύνατο για τα μικρά χεράκια του να λύσει την ασφάλεια και – ακόμα κι αν τα κατάφερνε –, θα έπρεπε να ξεμπλέξει το συρμάτινο πλέγμα που οι γονείς του είχαν βάλει για προστασία.. Όταν οι πυροσβέστες τελείωσαν με το σβήσιμο της φωτιάς, το θέμα συζήτησης όλων, ήταν το ίδιο: – ΠΩΣ μπόρεσε αυτό το τόσο μικρό παιδί να σπάσει με τη κρεμάστρα το τζάμι και μετά τη σήτα; – ΠΩΣ μπόρεσε να φορτώσει το μωρό στο σακίδιο; – ΠΩΣ μπόρεσε να περπατήσει στο περβάζι κουβαλώντας το σημαντικό βάρος και να κατέβει από το δέντρο; – ΠΩΣ μπόρεσε να σώσει τη ζωή του αδελφού του και τη δική του; Και ο ηλικιωμένος Αρχηγός της Πυροσβεστικής, άνθρωπος σοφός που όλοι σέβονταν, τούς έδωσε την απάντηση: “O μικρούλης Πάντσο ήταν μόνος.. ΔΕΝ είχε κανένα να τον αποθαρρύνει, ΔΕΝ είχε κανένα να του πει ότι ΔΕΝ θα μπορούσε!” *** Δρ. Χόρχε Μπουκάϊ (1949-). Αργεντινός γιατρός και συγγραφέας: “Ιστορίες Να Σκεφτείς” μεταφρασμένο σε –τουλάχιστον– 20 γλώσσες παγκοσμίως. Εκδόσεις Opera 2008, B’ Έκδοση. ©Editorial Del Nuevo Extremo S.A., 1997. Μετάφραση: Μαρία Μπεζαντάκου ISBN:960-8397-22-4 “Με τις ιστορίες κοιμούνται τα παιδιά και ξυπνάνε οι μεγάλοι”

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ η Dimi 27/02/2015 21:03:02

   Ευχαριστώ Dimi !! ''Τά μωρά τοῦ κόσμου ἐξελέξατο ὁ Θεός ἳνα τούς σοφούς καταισχύνη,καί τά ἀσθενῆ καί τα ἐξουθενημένα ἐξελέξατο "Θεός,καί τά μή ὄντα καταργήση''...

 15. UncleStgm avatar
  UncleStgm 28/02/2015 16:10:13

  Το ότι η χώρα έχει χρηματοδοτικό κενό (που ή δεν μπόρεσαν να προβλέψουν ή - το πιθανότερο - αδιαφόρησαν για τις συνέπειες) οφείλεται στον τρόπο που σκέφτεται και πράττει το Ελληνικό κομματικό σύστημα ως όλον και το προσωπικό του. Η ευθύνη για την αστοχία είναι μοιρασμένη, τόσο στην προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ, όσο και στην τωρινή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αδιαφόρησαν γι αυτό, από πέρισυ την άνοιξη: Οι μεν τζογάρησαν πρώτα με τη "χαρτοπαικτική έξοδο στις αγορές" (χωρίς συνεγγύηση των εταίρων) και με τη μαιμού-εκδίωξη του ΔΝΤ, στη συνέχεια με την περιβόητη στρατηγική της "αριστερής παρένθεσης". Οι δέ τζογάρησαν με επανάληψη του "κόλπου των πρόωρων εκλογών" (ακριβώς όπως ο Γάπ το 2009 και ο Σάμ το 2012), αυτή τη φορά με αφορμή την εκλογή ΠτΔ. Το συνδυασμένο αποτέλεσμα των "ομοτράπεζων της χαρτοπαικτικής λέσχης" - δηλ. η επίπτωση στην πραγματική κατάσταση - δεν διαφέρει πολύ από όσα συνέβησαν το 2009 ή το καλοκαίρι του 2012: πάγωμα της πραγματικής οικονομίας, πτώση των εισροών στα δημόσια ταμεία. Υπενθυμίζω ότι μέχρι το Μάιο του 2014, η κατάσταση κουτσά-στραβά ήταν ανεκτή και έβαινε αργά βελτιούμενη. Μετά ήρθε ο "μεταρρυθμιστικός" και αντι-λαικίστικος ανασχηματισμός (με Γεράσιμο και Αργύρη), η τζογίτιδα και η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να πιάσει στα χέρια "το χαροκούτι που μέσα κάνει τικ-τακ και μυρίζει νιτρογλυκερίνη". Τώρα ήρθαν οι μέλισσες ....με κάτι κεντριά νάαααααα. Εύχομαι εξίσου καλό κουράγιο, καλό ξεμπέρδεμα και καλά μυαλά (και "στερνή μου γνώση να σ'΄είχα πρώτα") στους κυβερνώντες και στην αξιωματική αντιπολίτευση, γερό στομάχι και ψυχραιμία στους πολίτες... Τι άλλο να πώ; Εδώ και δεκαετίες, φοράμε μόνοι μας στραβά σαμάρια (ελλείψει άλλων, ανατομικών;), και μετά, απο πάνω, τρώμε βέβαια το ξύλο εμείς, τα ανθεκτικά "γαιδουράκια", οι πολίτες... Τα σαμάρια δεν τρώνε ποτέ ξύλο - κι άν έτρωγαν, πάλι δεν θα πονούσαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.