Ένας μέτριος που κυβερνά μέτριους
31/08/2015 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας μέτριος που κυβερνά μέτριους

Αυτή είναι η Ελλάδα;

Η αλαζονεία στην πολιτική προϋποθέτει δύο πράγματα. Είτε ο αλαζών να είναι ιδιοφυΐα, επομένως.... έχει μια λογική η συμπεριφορά του είτε να είναι μια απλή μετριότητα, άρα δεν έχει συναίσθηση της μετριότητάς του και πράττει αναλόγως.

Αυτό το λέμε προκειμένου να εξηγήσουμε τον τρόπο που συμπεριφέρεται και πράττει ο Αλέξης Τσίπρας και το πώς θα συμπεριφερθεί αμέσως μετά τις εκλογές, ειδικά αν νικήσει.

Η απάντηση στην ερώτηση αν ο πρώην πρωθυπουργός είναι ιδιοφυΐα ή μετριότητα δεν είναι δύσκολη. Ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ποτέ δεν ήταν μορφωμένος σε σημείο που να βλέπει όλους τους άλλους πολύ κατώτερους ή ποτέ δεν ανέδειξε κάποια εκπληκτικά ταλέντα και ηγετικό χαρακτήρα, εικάζουμε ότι είναι απλά μια μετριότητα.

Κι επειδή οι ημιμαθείς και οι μέτριοι ποτέ δεν αναγνωρίζουν το... κουσούρι τους αλλά κυρίως θέλοντας να καλύψουν αυτή τους την κατάσταση πιστεύουν ότι είναι σπουδαίοι, είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Τσίπρας ανήκει σ' αυτή την κατηγορία.

Όπως λέει και το τραγούδι «άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετός» ο κ. Τσίπρας κάποια στιγμή απέκτησε αλαζονεία πιστεύοντας αυτός ένα σπουργιτάκι της αριστεράς που εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες, έγινε αετός και θα μπορεί να κυριαρχήσει στους πάντες.

Αυτό του το ύφος, το τουπέ το βλέπουμε καθημερινά, σε κάθε του ομιλία. Είτε όταν λέει ασύστολα ψεύδη, είτε όταν επιχειρεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό είτε όταν θυμάται ότι ο Μεϊμαράκης ήταν Κένταυρος αλλά ξεχνά ότι αυτός είναι ο αυτόκλητος υπερασπιστής και προστάτης των απανταχού μπαχαλάκηδων της ψευτοαριστεράς.

Αν είναι λοιπόν ένα επιχείρημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να πείσει τον κόσμο ότι δεν πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό. Η αλαζονεία στην εξουσία που έχει παρουσιάσει, όχι μόνο ο κ. Τσίπρας αλλά και οι κοντινοί του. Οι στενοί του συνεργάτες οι οποίοι πιστεύουν ότι τους το χρωστούσε ο Θεός. Ότι ήταν μια ζωή αδικημένοι και κάποτε η ζωή έπρεπε να τους το ξεπληρώσει. Ασχέτως αν οι μισοί από τους Συριζαίους είναι αμόρφωτοι. Ασχέτως αν είναι ερασιτέχνες, ασχέτως αν είναι η απόλυτη μετριότητα που νομίζει ότι είναι κάποιοι.

Μια ιδιότυπη ψευτομαγκιά που περνά στον κόσμο απλά και μόνο γιατί αυτό θέλει να ακούσει ο ελληνικός λαός. Ας μη γελιόμαστε. Μπορεί οι Έλληνες να έχουν περισσότερα πτυχία, να έχουν πάει πέντε ταξίδια στο εξωτερικό, να έχει ανοίξει το μάτι τους λόγω του ίντερνετ και της τεχνολογίας, αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι ημιμαθείς. Και θέλουν να κυβερνώνται από μέτριους που θα πουλήσουν λίγο παπατζηλίκι, λίγη μαγκίτσα, λίγο χιουμοράκι, ένα ψέμα από εδώ, μια απάτη από εκεί αλλά καθόλου ουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευνοήθηκε από τις συγκυρίες αλλά ουσιαστικά είναι ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη χρονική στιγμή. Ένας μέτριος που κυβερνά μετρίους, τους κοροϊδεύει, παίζει με το φόβο τους, την ανασφάλειά τους. Και είναι έτοιμοι οι πολίτες να τον ξαναψηφίσουν όχι γιατί τον θέλουν αλλά γιατί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στο πολιτικό σύστημα.

Βεβαίως υπάρχει πάντα και το... θυμικό. Να τα πάρουν στο κρανίο οι πολίτες και να τον στείλουν στον αγύριστο. Άλλωστε το μήνυμα που του στέλνουν, τουλάχιστον όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι ότι δεν τον θέλουν απόλυτο αφεντικό. Συνεργασία κομμάτων θέλουν και εθνική συνεννόηση. Όμως, ο αλαζών μία φορά είναι πάντα αλαζών. Ακόμη και αυτό το μήνυμα ο Τσίπρας το εκλαμβάνει διαφορετικά και ζητά αυτοδυναμία.

Όχι γιατί πιστεύει στην πολιτική του ικανότητα, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ανύπαρκτη. Αλλά γιατί ο μέτριος δεν καταλαβαίνει που πατά και που βρίσκεται. Και δυστυχώς η χώρα αυτή είναι η μοίρα της στην πιο κρίσιμη στιγμή να κυβερνιέται όχι μόνο από μέτριους αλλά και από ιδεοληπτικούς αριστερούς.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξενοφώντας avatar
    Ξενοφώντας 31/08/2015 21:01:09

    Καλά, εμείς δεν ευθυνόμαστε πού παραμείναμε μέτριοι ? Εάν δεν είμαστε και κάτω του μετρίου οι περισσότεροι... Πάλι άλλοι μας φταίνε ? Εμείς, πού αμέτρητες φορές στήν Μεταπολίτευση, ΄΄εζυγίσθημεν, εμετρήθημεν, και, ευρέθημεν ελλιπείς΄΄, δεν παθαίνουμε όσα δικαίως αξίζουμε μιά και δημιουργήσαμε ανοήτως τις προϋποθέσεις ελεύσεώς τους ? ΄΄Κατά τους αρχομένους και ο Άρχων'', ή, ΄΄κατά τάς καρδίας ημών και αι επιθυμίαι ημών΄΄. Ειπωμένα (και προφητευμένα !) από τον παμμέγιστο των ανθρώπων Απόστολο Παύλο. Όταν μας κυβερνούν τά πάθη, θέλουμε προκοπή στην κοινωνική ζωή μας ? Γιατί, μας την χρωστά κανείς πολιτικάντης ? Γεμάτος με ακατανόμαστα πάθη και αυτός... Ή μήπως μας την χρωστά ο Θεός, όταν δεν είμαστε συνειδητά φιλόθεοι, αυτός γιατί να περιμένουμε να είναι φιλέλληνας ? Άδικος είναι ? Ποια σχέση έχει η ηθική κατάσταση του νεοέλληνα με αυτήν του αρχαίου της Αθηναϊκής Δημοκρατίας ? Μόνον τά ονόματα μας έχουν μείνει ανάδελφοι συμπατριώτες, και αυτά λειψά πολλές φορές. Αλλάζω νοοτροπία, αμέσως αλλάζω βιοτροπία, και έτσι αρχίζω να ελπίζω στην βελτίωση των παραμέτρων της ζωής μου. Μία είναι και οι εκλογές, πού τότε μόνον θα αποδεικνύωνται ουσιώδεις !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.