Έμποροι ευαισθησίας οι...«επαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ
03/12/2014 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έμποροι ευαισθησίας οι...«επαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους η αίτηση του Ν. Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες. Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την αίτηση καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για τον λόγο αυτόν το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, σύμφωνα με το άρθρο 50 του σωφρονιστικού κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωσή του, είναι ο ειδικός εφέτης- ανακριτής, του οποίου η εισήγηση για το θέμα ήταν αρνητική.

Ο ειδικός εφέτης- ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρις ότου εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.

Αμέσως οι... «επαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία γράφουν: «Η άρνηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθήσει τα μαθήματά στη σχολή του αποτελεί μια απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση που προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές. Ο νεαρός φοιτητής που βρίσκεται στην 24η ημέρα απεργίας πείνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, δεν διεκδικεί τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο δικαίωμά στη μόρφωση μετά την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ο θεσμός των εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο προς όφελος των κρατουμένων, αλλά και προς όφελος της κοινωνίας. Ο Ν. Ρωμανός πρέπει να πάρει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων, και κατ' ουσίαν απαγόρευσης του υπέρτατου αγαθού της μόρφωσης».

Αυτή την ανακοίνωση έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και όπως και όλοι οι ευαισθητούληδες των τελευταίων ημερών γράφουν για το «νεαρό φοιτητή που δίνει αγώνα και διεκδικεί τα αυτονόητα». Και καλά να τα λένε οι γονείς του για το παιδί τους, έχουν μια πίκρα μπορούν να τα λένε.

Να τα λένε όλοι οι έμποροι ευαισθησίας και δημοκρατίας ποιο δικαίωμα έχουν; Γιατί για παράδειγμα μιλάνε για έναν «νεαρό που κινδυνεύει» και δε λένε γιατί βρίσκεται στη φυλακή; Γιατί δε λένε στις ανακοινώσεις τους «ο επικίνδυνος ληστής που κατηγορείται για δύο ένοπλες ληστείες»; Πόσο σκόπιμα γίνεται αυτό, δηλαδή να κρύβουμε την πραγματική αιτία που βρίσκεται στα κάγκελα και δεν μπορεί να σπουδάσει;

Αλλά ας πούμε ότι ήταν νεαρός και παρασύρθηκε. Πιστεύει έστω και ένας άνθρωπος ότι έχει αλλάξει; Ότι δεν μισεί το κράτος, τις τράπεζες, τη δημοκρατία, τους θεσμούς; Ο ίδιος ο Ρωμανός και οι υποστηρικτές του επικαλούνται τους θεσμούς όπως η δικαιοσύνη στους οποίους δεν πιστεύουν. Λέει για παράδειγμα στην επιστολή που έστειλε σήμερα ο νεαρός: «Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ !

ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ.»

Μας λέει δηλαδή ότι πιστεύει στην αναρχία και καλά κάνει αλλά ζητά επιείκεια από τη δημοκρατία. Και κάνει προσκλητήριο για τις 6 του Δεκέμβρη, προφανώς όχι για να τιμήσουν ειρηνικά τη μνήμη του Γρηγορόπουλου αλλά για να κάψουν την Αθήνα. Όπως ακριβώς έκαναν χθες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΤ avatar
  ΤΤ 03/12/2014 16:43:45

  "Ο Ν. Ρωμανός πρέπει να πάρει την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων, και κατ' ουσίαν απαγόρευσης του υπέρτατου αγαθού της μόρφωσης»." Βρε παιδιά, μήπως το δικό μου δικαίωμα να μη φάω καμία αδέσποτη ειναι υπέρτερο ;

  • Τρελό νερό avatar
   Τρελό νερό @ ΤΤ 03/12/2014 17:06:15

   Καλά τώρα.... Διάτρητος είσαι ήδη ρε φίλε από τις αλεπάλληλες ριπές με σφαίρες πλουτωνίου, των φίλων Τροϊκανών! Δεν αισθάνεσαι τον αέρα που μπαινοβγαίνει ρυθμικά σφυρίζοντας στο ήδη διαμπερές σου κρανίο; Τον Νίκο Ρωμανό φοβάσαι και τάχα προσμένεις, να σε ...στοχοποιήσει; Τι πλάκα έχετε αλήθεια βρε παιδιά ..... Αν δεν ήτανε τόσο επικίνδυνη η κατάστασή σας, ίσως και να γελούσα....

   • Naruto avatar
    Naruto @ Τρελό νερό 03/12/2014 17:21:32

    Ο Ρωμανός έχει κάθε δικαίωμα να μορφωθεί και δεν νομίζω οτι θέλει να του το στερήσει κανένας . Πρώτα όμως πρέπει να εκτίσει την ποινή του . Η μόρφωση δεν δικαιολογεί απελευθέρωση ή χαλάρωση ποινής για εγκληματικές συμπεριφορές και σταματήστε να θεωρείτε την ένοπλη ληστεία αστειότητα .

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Τρελό νερό 03/12/2014 18:49:01

    Πιάστηκε να ληστεύει με Καλάσνικωφ (!), ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ οπαδός της ένοπλης βίας και αμετανόητος εχθρός της Πολιτείας, ζητάει να τον αφήσουν (οι... εχθροί!) να πηγαινοέρχεται ελεύθερα (να το σκάσει) και εσύ συμφωνείς και αντιτάσσεις την... Τρόϊκα! Αλλά έτσι, το Ελληνικό Κράτος θα φαινόταν ακόμα πιό γελοίο. Άσχετα αν το θες, δεν το καταλαβαίνεις ακόμα και εσύ, ότι δεν γίνεται;

  • Γ.Φ avatar
   Γ.Φ @ ΤΤ 03/12/2014 17:28:20

   Δεν πρέπει να πάρει άδεια.Ειναι επικύνδυνος θα συνεχίσει την εγκληματική δράση.Μην ξεχνάμε είναι ληστής με όπλο.Αν πάει στο ΤΕΙ θα οργανώσει πυρήνες αναρχοάπλητων με παρυφές στην τρομοκρατία.Λογικό συμπέρασμα απο όσα είπε ο ίδιος.

 2. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 03/12/2014 18:54:48

  Η ανακοίνωση του Λοβέρδου ότι ετοιμάζει σχετικό Νόμο δείχνει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ στο Κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρός. Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 03/12/2014 18:55:21

  Ανακοίνωσε ο σύριζα για την απόρριψη της άδειας "δραπέτευσης": "να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων, και κατ' ουσίαν απαγόρευσης του υπέρτατου αγαθού της μόρφωσης". Συγκινηθήκαμε που υπερασπίζεται το υπέρτατο αγαθό της μόρφωσης χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Αλλά θα συγκινηθούμε περισσότερο αν ο Σύριζα, -για μια έστω φορά, έστω μια τόσο δα, μικρή φορά- θυμηθεί την παραπάνω ανακοίνωση για τα δικαιώματα του κατηγορούμενου για ένοπλη ληστεία, στην επόμενη κατάληψη ΑΕΙ ή ΤΕΙ και σπεύσει έμπρακτα να υπερασπιστεί τους φοιτητές που στερούνται κατά πλειονότητα, το δικαίωμά τους, στο υπέρτατο αγαθό της μόρφωσης, επειδή μικρές μειοψηφίες (που πρόσκεινται στις παρυφές ή μέσα στον ίδιον τον σύριζα), τα κάνουν μπάχαλο στις πανεπιστημιακές σχολές. Δεν μπορεί δηλαδή, οι ασκούντες βία (είτε σε ένοπλη ληστεία ή είτε σε βίαιη κατάληψη, δεν έχει σημασία) να έχουν πάντα το προβάδισμα στην διεκδίκηση των υπέρτατων δημοκρατικών δικαιωμάτων, έναντι των υφιστάμενων τη βία τους. Είναι παραλογισμός, είναι κατάχρηση της δημοκρατίας υπέρ των λίγων καταπατητών της, είναι κατάφορη παραβίαση της δημοκρατίας και της ισοπολιτείας.

 4. Μεγάλες στιγμές . avatar
  Μεγάλες στιγμές . 03/12/2014 18:57:02

  Εγώ ξέρω οτι ενας οριτζιναλ επαναστατης που πολεμάει το κρατος και το σύστημα, δεν επιτρέπει στα κοινοβουλευτικά συστημικά κόμματα να εκμεταλλεύονται το ονομα και τις ιδέες του.Παίρνει αποστάσεις και δεν επιτρεπει να γίνει ο ίδιος κομματικό τραπουλόχαρτο

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 03/12/2014 19:33:12

  Είναι υπεύθυνη η στάση αυτή του σύριζα, για ένα κόμμα που αύριο, θεωρητικά μπορεί να μετέχει σε κυβέρνηση ; Υπάρχουν ένας ή τρεις φυλακισμένοι, κατηγορούμενοι για ένοπλη ληστεία. Και έχεις από την άλλη εκατομμύρια παιδιών και νέων Ελλήνων και Ελληνίδων που παρακολουθούν εκστατικά τις εξελίξεις, για να μάθουν, τι; Τι αναμένεται να μάθουν ακριβώς τα εκατομμύρια των νέων Ελλήνων, των Ελλήνων του αύριο, από τη στάση που κρατά η επίσημη αξιωματική αντιπολίτευση, η «φέρελπις δύναμη», που θα μας σκίσει και τα μνημόνια ; Ιδού τα μαθήματα παραδίδει επισήμως και δημοσίως, ο σύριζα στην ελληνική νεολαία : « Άμα είσαι νέος και σου λείπουν μερικά εκατομμύρια ευρώ και ένα πτυχίο, θα λύσεις το πρόβλημά σου, κάνοντας μια ένοπλη ληστεία! Και θα είσαι κερδισμένος σε κάθε περίπτωση… γιατί αν σε πιάσουν, θα κάνεις σπουδές με τη χορηγία του κράτους και θα γίνεις ένας «ήρωας της αριστεράς», ίσως και της «ευρωπαϊκής αριστεράς», που για πάρτη σου τα «συντρόφια» σου, θα τα κάνουν πάλι μπάχαλο, σε βάρος των κορόιδων (που δεν έγιναν ληστές) …. αν πάλι δεν σε πιάσουν, θα αγοράσεις αρκετά πτυχία με τα κλοπιμαία και θα έχεις και ρέστα, τα υπόλοιπα εκατομμυριάκια (σε βάρος πάλι των κορόιδων που δεν έγιναν ληστές) » Μπορεί αυτή τη φορά να είναι υπερβολικό το συμπέρασμά μου, αλλά αν η στάση του σύριζα στο θέμα της χορήγησης «άδειας δραπέτευσης» στους ληστές του Βελβεντού, δεν είναι μαζικός, καταστροφικός εκμαυλισμός του πιο ευαίσθητου κομματιού των Ελλήνων, των νέων μας, τότε τι άλλο είναι ; Και πρόκειται από όσα μπορώ να παρακολουθώ, για την κορυφαία στιγμή ανευθυνότητας του σύριζα, από τότε που απέκτησε διψήφια ποσοστά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.