Έμεινε μόνος του ο Αλέξης
06/02/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έμεινε μόνος του ο Αλέξης

Φαίνεται ότι ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στα βράχια κι αν δεν αλλάξει κάτι τότε θα ζήσουμε ένα μεγάλο δράμα. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και η σύνεση κι όχι οι τσαμπουκάδες της αλάνας.

Μια είδηση μπορείς να την ερμηνεύσεις όπως θέλεις ή όπως σε συμφέρει. Μια εικόνα μπορείς να τη δεις με διαφορετικό μάτι. Και βεβαίως οι «διαρροές» από τα κυβερνητικά επιτελεία δεν είναι ποτέ ασφαλείς. Πολλώ δε μάλλον όταν αναπαράγονται από ανυπόληπτα μέσα ενημέρωσης και κανάλια μεγάλης εμβέλειας που παίζουν τις «κουμπάρες» με την εξουσία.

Έτσι, τις τελευταίες ώρες το Μαξίμου επιδίδεται σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει τον κόσμο ότι αφενός «έτριξαν» τα δόντια στους Ευρωπαίους κι αφετέρου ότι θα κάνουν τα μούτρα κρέας του Σόιμπλε και της παρέας τους.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι, δυστυχώς για την Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ πιο άσχημη απ' ότι φανταζόμαστε. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην αδιαλλαξία των ξένων αλλά και στην απίστευτη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις τόσο κρίσιμες διαβουλεύσεις. Δείχνει να μην έχει ένα ουσιαστικά σχέδιο αλλά και να μην έχει και μια στόχευση. Όλα ατάκτως ειρημμένα στο μυαλό τους και όλα χάνονται μέσα σε μια επαναστατική οχλαγωγία που στόχο έχει να κερδίσει το κοινό στην Ελλάδα αλλά κάνει πολύ κακό στο εξωτερικό.

Μπορεί δηλαδή να μαζεύει ο ΣΥΡΙΖΑ μερικές χιλιάδες στο Σύνταγμα να φωνάξουν κατά της Γερμανίας (και μακάρι να ήταν εκατομμύρια) όμως, οι διεθνείς συσχετισμοί δεν δημιουργούνται με βάση τις κινητοποιήσεις. Αν ήταν έτσι το Παλαιστινιακό θα είχε λυθεί εδώ και χρόνια ή η Κύπρος δεν θα ήταν σκλαβωμένη.

Οι ερασιτεχνισμοί κυβερνητικών στελεχών δεν γίνονται μόνο στην οικονομία. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κίνηση του μεγάλου «πατριώτη» Πάνου Καμμένου να επιτεθεί στην Γερμανία θυμίζοντάς της το ναζιστικό παρελθόν; Μπορεί να πουλάει ο... υπουργός «μούρη» σ' αυτούς που νομίζουν ότι θα κουνηθεί το Βερολίνο αλλά πρόκειται για διπλωματική γκάφα που μπορεί να κοστίσει;

Επίσης, πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι την ημέρα που συνέβαιναν όλα αυτά στην οικονομία, με τη βόμβα Ντράγκι και τον «πάγο» του Σόιμπλε, ήρθε το τηλεφώνημα του Πούτιν στον Τσίπρα; Προσέξτε. Ο «τσάρος» πήρε τηλέφωνο για να καλέσει τον Τσίπρα στη Μόσχα και προφανώς θέλοντας να μπει στο «μάτι» των Δυτικών. Και αντί να υπάρξει μια ισορροπία σε διπλωματικό επίπεδο, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δείχνουν να ανοίγουν πόλεμο με Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Κι όλοι ξέρουμε πόσο αδίστακτοι είναι αν παίζονται τα συμφέροντά τους. Δύσκολο το έχουν να δημιουργήσουν κανένα θερμό επεισόδιο με κανένα νησί στο Αιγαίο και να κλαίμε με μαύρο δάκρυ; Η διπλωματία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνεις στα χέρια του Καμμένου ή του Κοτζιά που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θέλουν και που οδηγούν την Ελλάδα.

Και για να πάμε στην οικονομία. Απ' ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τόσο στη συνάντηση Σόιμπλε με Βαρουφάκη και αργότερα με τον Γκάμπριελ, όσο και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ όπου ήταν ο Στουρνάρας, η κατάσταση ήταν εκρηκτική για την Ελλάδα. Έμοιαζε, όσοι ξέρουν καλά τα πράγματα, με το σκηνικό του 2011 όταν όπου πήγαινε ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου έτρωγαν σφαλιάρες γιατί θεωρούσαν την Ελλάδα τελειωμένη υπόθεση.

Η πίεση είναι ασφυκτική και το τελεσίγραφο δεν είναι 3 εβδομάδες όπως λένε κάποιοι, αλλά μόλις 6 ημέρες. Μέχρι το έκτακτο Eurogroup όπου ο Βαρουφάκης θα βρεθεί απέναντι σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον. Ο Γκάμπριελ του το είπε χθες ξεκάθαρα. «Δε μπορεί να πληρώνουν οι άλλοι λαοί τις αλλαγές στην οικονομική πολιτική της Ελλάδας».

Το βαρύ αυτό κλίμα ήταν εμφανές και στη συνάντηση Σόιμπλε με Βαρουφάκη με τον πρώτο να ξεκόβει στην Ελλάδα τόσο το κούρεμα όσο και την κατάργηση της τρόικας. Και τον υπ. Οικονομικών να ψελλίζει ότι η κυβέρνηση συμφωνεί στο... 70% του μνημονίου. Άρχισαν και τις εκπτώσεις δηλαδή. Εκεί που θα καταργούσαν το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους τώρα συμφωνούν με το μεγαλύτερο μέρος του. Αυτό δεν δείχνει την τρικυμία στο μυαλό τους;

Εν κατακλείδει, η περιοδεία του... ελληνικού θιάσου στην Ευρώπη δυστυχώς στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Και εδώ στην Ελλάδα άρχισαν να προετοιμάζονται για μια σύγκρουση που δεν ξέρει κανείς που θα βγάλει. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στα βράχια κι αν δεν αλλάξει κάτι τότε θα ζήσουμε ένα μεγάλο δράμα. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και η σύνεση κι όχι οι τσαμπουκάδες της αλάνας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 06/02/2015 07:40:52

  Ο Αλέξης κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει αντιπαθής στην Ευρώπη. Ό,τι μπορεί. Πρόκειται για άθλια τακτική, η οποία αποκλείεται να μην έχει δόλο. Π.χ. το φλερτ άνευ ουσίας με τον Πουτιν δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα υπέρ της Ελλάδας, αλλά αντιθέτως καθιστά τη χώρα μας αντιπαθή στη Δύση. Έχει δηλαδή όλα τα μειονεκτήματα, χωρίς κανένα πιθανό πλεονέκτημα. Άραγε έχει μόνο σκοπό του την κολακεία των αισθημάτων του αριστερού του ακροατηρίου; Μπορεί, αλλά μπορεί και όχι. Στην πραγματικότητα μπαίνει κι αυτό στην εξίσωση "η Ελλάδα δεν αξίζει καμία παραχώρηση" και επιταχύνει τη σύγκρουση Ελλάδας-Ε.Ε. Τουλάχιστον θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να μην λέει τίποτε για το θέμα της Ρωσίας. Δεν χρειάζεται. Έχει άλλα προβλήματα, σημαντικότερα. Είναι ανάγκη να το παίζει φίλος της Ρωσίας χωρίς καν να είναι; Ποιος θα τον κατηγορήσει εάν σε αυτή τη φάση απλώς το βουλώσει για τα θέματα της Ρωσίας; Όλοι θα κατανοούσαν ότι απλώς δεν θέλει να ξοδέψει διπλωματικό κεφάλαιο για κάτι που αυτή τη στιγμή είναι ήσσονος σημασίας. Όλα δείχνουν συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου απο το ευρώ. Ξέρει ότι πρέπει πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις να ζητήσει παράταση του Μνημονίου και να το θέσει υπόψη των βουλευτών του, να τους φέρει προ τετελεσμένου και αν θέλουν ας τον καταψηφίσουν. Η πίεση από το ελληνικό κατεστημένο θα είναι τεράστια. Αν αντισταθεί, αυτό θα σημαίνει ότι τον ελέγχει κάποιος που είναι πολύ ισχυρότερος του ελληνικού κατεστημένου... Ας ελπίσουμε να υποχωρήσει για το καλό της χώρας. Καλύτερα να πάρουμε μερικά ακόμη δις μέτρων, παρά να ρισκάρουμε την περιπέτεια της χρεωκοπίας και της δραχμής, και μάλιστα με έναν τέτοιο περιφερόμενο θίασο ανεπάγγελτων που δεν είναι σε θέση να κάνει τον παραμικρό σοβαρό χειρισμό.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 06/02/2015 08:13:31

   Διογενη....Εχουν σχέδιο εξόδου απο το ευρώ η μηπως ουτε καν σε αυτο εχουν σχεδιο? Μεχρι τωρα εγω δεν βλεπω να εχουν σχεδιο για τιποτα, αντιλαμβανεσαι οτι αν πανε σε εξοδο απο το ευρω χωρις σχεδιο δεν θα μιλαμε απλα για καταστροφη.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Vassilis 06/02/2015 09:20:25

    Μάλλον λοιπόν έχει σχέδιο να βγει από το ευρώ χωρίς σχέδιο. Θα πάει έτσι επίτηδες χωρίς σχέδιο, με τη ρευστότητα των τραπεζών να έχει εξαντληθεί πλήρως. Αυτό όμως δεν θα γίνει χωρίς λόγο. Υποψιάζομαι ότι συγκεκριμένοι διεθνείς κύκλοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν εκ νέου την Ελλάδα ως πειραματόζωο, με στόχο την πλήρη κατάργηση των μετρητών. Θα πουν δηλαδή "δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα μετρητά, αλλά θα επιτρέπουμε τις διατραπεζικές συναλλαγές". Και αυτό θα γίνει σιγά σιγά μοντέλο εργασίας. Θέλουν να δουν αν και κατά πόσο θα πετύχει. Αυτό είναι μόνον μια αυθαίρετη υποψία, θα δείξει αν και πώς θα υλοποιηθεί.

    • Vassilis avatar
     Vassilis @ Διογένης 06/02/2015 11:11:51

     Ευγε Διογενη. Δεν ειναι τυχαιο που ετοιμαζει δημοψηφισμα η Ελβετια για εισαγωγη στην Ε.Ε. ( Μεσα στο καλοκαιρι λενε, εχουν τις 100,000 υπογραφες για να γινει , ημερομηνια δεν εχουν ακομα ).

    • Fotini avatar
     Fotini @ Διογένης 08/02/2015 01:22:14

     IOW, globalization, world governance, πού ἔλεγε ὁ gap!

  • Μάνια avatar
   Μάνια @ Διογένης 06/02/2015 13:34:03

   H σκέψη σου πάντα τοσο αληθινη, αναλυτικη και ξεκάθαρη και , σαν κρυσταλλινο νερό. Ετσι ακριβως σκέφτονται και πράττουν τα διαβολικά μυαλα και οι μαριονέττες του και οποιος δεν το βλέπει είναι γιατι φρόντισαν καποιοι να διαλύσουν την παιδεία και να μην υπαρχει καταρχήν η λογική και κριτική σκέψη! Το ερωτημα είναι τι θα γίνει τελικά για να αποφευχθεί το μοιραίο; Πραγματικα εγω ελπιζω μονο στον Θεό .

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Μάνια 06/02/2015 19:14:54

    Μπράβο Μάνια! Έτσι είναι και μόνο ο Θεός μπορεί να βοηθήσει μιας που η εξουσία της Ελλάδας δόθηκε από απάτριδες ή ανόητους σε έναν άθεο χωρίς τσίπα που ελέγχεται από τις ΗΠΑ (η τοποθέτηση του μη αριστερού και πρώην συμβούλου του ΓΑΠ, Βαρουφάκη στο κρισιμότερο υπουργείο είναι τρανή απόδειξη).

 2. Akyros avatar
  Akyros 06/02/2015 07:57:51

  Το "παράδοξο του Θησέα" είναι ένα φιλοσοφικό πρόβλημα που απασχόλησε τους ανθρώπους από τα αρχαία ακόμη χρόνια. Βασίζεται στο ερώτημα: "Αν σε ένα αντικείμενο αντικατασταθούν όλα του τα μέρη, το αντικείμενο παραμένει το ίδιο;" Kαι για να το επικαιροποιησουμε το παράδοξο, ως παραΔοξο του Μνημονίου, σἠμερα , «... ΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ με τις κατ ευφημισμόν νέας ορολογίας διατυπώσεις, το μνημόνιο θα παραμείνει το ίδιο;» Το "παλιό παράδοξο" ως φιλοσοφικό ερώτημα, απασχόλησε τον Ηράκλειτο, το Σωκράτη, τον Πλάτωνα αλλά και σύγχρονους φιλοσόφους όπως ο Τόμας Χομπς και ο Τζον Λοκ. Το "καινούριο ΠαράΔοξο" απασχολεί τον Τσιπρα, τον ΒαρουΦΑΚη, τονΣοϊμπλε, την Αγγέλα, τον Ολαντ, τον ΝτάισελΜπλουμ, αλλά κυρίως πρέπει να το κατανοήσει ο Στρατουλης, ο Βαρεμένος, ο Κουρουμπλης και να το επιτρέψει απαντώντας "Οχι, ΔΕΝ Είναι", ο... Παπαδημουλης και ο Λαφαζάνης προ πάντων! Περιγράφει ο Πλούταρχος, στον παρακάτω μύθο: «Το πλοίο με το οποίο ο Θησέας και οι νέοι της Αθήνας επέστρεψαν από την Κρήτη (όπου αντιμετώπισαν το Μινώταυρο) είχε τριάντα κουπιά, και διατηρήθηκε από τους Αθηναίους μέχρι την εποχή του Δημητρίου του Φαληρέως(κυβέρνησε το διάστημα 317-307 π.Χ.), όταν και αντικαταστάθηκαν τα παλιά ξύλα που σάπισαν με καινούρια. Από τότε οι φιλόσοφοι άρχισαν να διαφωνούν σχετικά με την υπόσταση του αντικειμένου. Η μία πλευρά, υποστήριζε ότι το πλοίο παρέμενε το ίδιο ενώ η άλλη ότι δεν είναι το ίδιο.» Ας το ξαναδιατυπώσουμε νεοπαραδοξα λοιπόν! "Ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς Ο Βενιζέλος και οι συν αυτοίς, πορεύτηκαν και έφεραν την Ελλάδα ως εδὠ, με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ως την εποχή του Αλέξη του τσιπΡαλέως. Αν αντικατασταθούν όλα τα τερτίπια του, οι όροι του , οι τιράντες του, οι υπάλληλοι, ονόματα με ευφημισμούς, έννοιες με λεκτικούς ακροβατισμούς, το καράβι "ΜΝΗΜΟΝΙΟ", θα είναι ίδιο ή άλλο;;;" Κι αν, στο θέμα του αρχικού παραδόξου του Θησέως, ο Τόμας Χομπς έθεσε ένα νέο προβληματισμό, αναρωτώμενος «Τί θα γινόταν αν μετά την αντικατάσταση όλα τα παλιά κομμάτι συγκεντρώνονταν και επανατοποθετούνταν ώστε να δημιουργήσουν ένα δεύτερο πλοίο; Ποιο από τα δύο πλοία θα ήταν αυτό του Θησέα;», στο "ΝέοΠαράδοξο του μπαρουΦάκη", τέτοιο δίλημμα δεν υπάρχει! Το ΧΑΛΙΑρμενο του θα είναι βεβαίως απολύτως ΔΙΚΟ ΤΟΥ! Γεμάτο από μας, Φτιαγμένο απ´ αυτόν, αλλά σίγουρα χωρίς αυτόν μέσα, όταν θα πέσει στα βαθιά πάλι. Κι αν πιάσει Σούνιο έχει καλώς αν όχι, έχει κακώς! Ετσι απλά! Και στο παλιό και στο καινούριο παράδοξο, ενώ ο Ηράκλειτος εισήγαγε την έννοια της ποσοτικής και αριθμητικής ταύτισης κι ο Αριστοτέλης υποστήριζε ότι υπάρχουν 4 αιτίες που χαρακτηρίζουν ένα αντικείμενο, η μορφή, το υλικό, η χρήση και ο τελικός σκοπός, η προσέγγιση ότι εκείνο που αλλοιώνει την έννοια της ταυτότητας του αντικειμένου είναι η απώλεια του "κρίσιμου στοιχείου", φαίνεται να δίνει την κρατούσα άποψη για την εξήγηση του παράδοξου σήμερα. Όσο αυτό δεν αντικαθίσταται, το αντικείμενο παραμένει το ίδιο, αν αντικατασταθεί, τότε αλλάζει. Στα 67-70% "είδε" ομοιότητα στο "καράβι του Μημονίου" με καπετάνιο τον Σαμαρά, ο Βαρουφάκης σήμερα, με εκείνο που θα έχει τον ίδιο για καραβοκύρη! Θεωρητικός των παιγνίων Δρ ΜπαρουΦακης εκτός του να δοκιμάζει το "chicken game" η το "δίλημμα του Αιχμάλωτου" σε θέματα που θα δωσουν επιλογές δράσεων σε ότι ονομάζεται συνεργασία και αλληλεγγύη εντός της Ευρωζώνης, εξετάζει μαζί με το κόμμα του, εκ καταγωγής ανασκολοπιστή των εννοιών, πώς με το παράδοξο του Θησέα και την επικληση του Ευφημισμού ώς τρόπο σκέψης των Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων, θα αποδείξουν ότι το Μνημόνιο το δικό τους δεν είναι φτιαγμένο με τα ίδια υλικά που σάπισαν και ξηλώθηκαν από το τρι(σ)καταρ(α)το του Σαμαρά! Αν το καταφέρουν ίσως και να είναι για το καλό όλων μας! Αλλα ακριβώς γιατι η αποδοχή αυτής της θέσης είναι προϊόν της ανθρώπινης συναισθηματικής νοημοσύνης και την έννοια το πλοίου την εννοεί και την κάνει οντότητα με ταυτότητα, ο άνθρωπος, έχει πολλές -12! αντίγνωμες συνιστώσες να την απορρίψουν! Και θα τις βρεί μπροστά του, να το αντιπαλέψουν στους δρόμους, με τα ένοπλα και ξεροκέφαλα στρατά τους! Εποικιστών και εγχωρίων!

 3. airman avatar
  airman 06/02/2015 08:37:45

  Τελικά ο Αλέξης διάβασε για το Σέλτσο και φαίνεται - όπως οι Σουλιώτες τότε - να επιλέγει τη μοιραία απόφαση που οδηγεί στην απομόνωση. Οι Σουλιώτες επέδειξαν μεν για άλλη μια φορά τον ηρωισμό που τους αναγνωρίζει η ιστορία αλλά δεν απέφυγαν την τραγική κατάληξη. Ο Αλέξης τώρα προφανώς θέλει να δοκιμάσει τον ηρωισμό των Ελλήνων. Ας το κάνει μια και έχει αμφιβολίες. Είναι κρίμα όμως αυτός ο ηρωισμός να σπαταληθεί χωρίς σχέδιο, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Τουλάχιστον οι Σουλιώτες είχαν μοιραστεί στα δύο και όσοι κινήθηκαν προς την Πάργα κατάφεραν να περάσουν στα Επτάνησα, εκτός από εκείνους που εγκλωβίσθηκαν στο Ζάλογγο. Άφησαν πίσω βέβαια και το Σαμουήλ στο Κούγκι. Όταν μιλάμε για στρατηγική και τακτική οφείλουμε να αναγνωρίζουμε ότι οι εποχές και οι συνθήκες πρέπει να σταθμίζονται ανάλογα και όχι να αγνοούνται επιδεικτικά.

 4. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 06/02/2015 09:16:55

  Νομίζω ότι υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες του Τσίπρα και τις κυβέρνησής του για να εφαρμόζει τακτικές, και διπλωματικές τεχνικές . Οι άνθρωποι είναι επιεικώς παντελώς άσχετοι από εξωτερική πολιτική, οικονομία και ας έχουν "οικονομολόγους" στις τάξεις τους και τον Κοτζιά Υπεξ. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης ήρθε με αποστολή στα πράγματα και αν δεν την ολοκληρώσει δεν θα φύγει. Αυτά με Πούτιν και λοιπές δυνάμεις είναι αστεία. Γνωρίζουμε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα καθορισμένο πλαίσιο παλαιόθεν και δεν γίνεται αλλιώς, εκτός αν κάποιοι εκτός της ελληνικής κυβέρνησης το θελήσουν. Η πολιτική εκπαίδευση όμως αυτού του λαού είναι σε νηπιακή φάση. Δεν φταίει ο Αλέξης, ο Γιανης ή η Ζωή. Ο ελληνας πολίτης φταίει και δεν θα πρέπει να ζητάει ρέστα από κανένα, παρά μόνον από τον εαυτό του. Επ΄ευκαιρία: Με ξένισε τα μάλα η αποδοχή της υστερικής Κωνσταντοπούλου, ως προέδρου της Βουλής, από την ΝΔ. Πολύ συναίνεση βλέπω και από την εμπειρία μου, καθόλου δεν μ΄αρέσει.

  • airman avatar
   airman @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 06/02/2015 09:43:43

   Η Ζωή ως Πρόεδρος της Βουλής εκ του θεσμικού της ρόλου θα παίρνει το λόγο ως βουλευτής πολύ λιγότερες φορές πλέον απ' ότι στο παρελθόν. Αυτό κι αν είναι ανακούφιση!

   • Fotini avatar
    Fotini @ airman 06/02/2015 15:32:02

    Airman, Πολλή συναίνεση πάντως ἔπεσε. . .μήπως κάτι μαγειρεύεται; Εἶμαι πολύ σκεπτική. ῎Ακουσα καί τόν Μειμαράκη. . .πολλή συναίνεση σοῦ λέω. . εἶχα διαβάσει καί κάτι σενάρια. ΕΙΔΩΜΕΝ!

 5. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 06/02/2015 09:56:57

  Με χαμηλη μορφωση ο Αλεξης, χωρις ενσημο και copy paste του Α. Παπανδρεου εχει χασει την μπαλλα. Οι αλλοι ωραιοπαθεις οπως ο Βαρουφακης πειραματιζονται πανω στο μελλον και την ζωη την δικη μας και των παιδιων μας. Το χειροτερο ολων ειναι η σταση περα απο καθε διπλωματικη γλωσσα του Ψεκα(σ)μενου. Ηδη φαινεται η διαφορα γνωσης και μορφωσης μεταξυ αυτων και των της προηγουμενης Κυβερνησης. Ηδη 16 δις εξαφανιστηκαν απο τις τραπεζες. Ηδη ειναι πλουσιος ο εχων περιουσιακα στοιχεια πανω απο 300χιλ. Δηλαδη ενας εργαζομενος 35 ετη στον Ι.Τ με σφικτη διαχειρηση με οικονομιες μιας ζωης με ενα σπιτι και καποιες αποταμιευσεις ειναι πλουσιος. Δεν ακουσα οι Συριζαιοι αν εκαναν δηλωσεις και αν φερουν στην Ελλαδα τις καταθεσεις τους. Δεν ακουσα αν πληρωσαν τον ΕΜΦΙΑ. Το μονο που ακουσα ειναι καποιες μελωδιες για τα αυτια των ψηφοφορων. Για τις καθαριστριες , για αυτους που εφυγαν απο το Δημοσιο για τους σκανδαλωδως ακριβοπληρωμενους της ΕΡΤ και φυσικα αποζημιωθεντες.

 6. Muse avatar
  Muse 06/02/2015 10:17:27

  Αυτό θέλει ο Ελληνικός λαός, αυτό ψήφισε και αυτό υποστήριξε χτες με την διαδήλωση που έγινε. Αν η μόνη λύση είναι δραχμή, θα πάμε στην δραχμή και τελείωσε. Αυτή η ξεφτίλα δεν πάει άλλο, έχουμε και κάποια εθνική αξιοπρέπεια.

  • airman avatar
   airman @ Muse 06/02/2015 11:00:07

   Τελικά η Rachel Long που έβαλε την ιδέα για τα Ραχηλιάρικα έβλεπε μπροστά! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από ψηφαλάκια μάζεψε τα περισσότερα στην εκλογική της περιφέρεια. Υ.Γ. Ο Ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία απ' ότι θυμάμαι τάσσεται υπέρ του Ευρώ. Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πόνταραν και ποντάρουν ακόμα στην κωλοτούμπα!

   • common sense avatar
    common sense @ airman 06/02/2015 13:48:55

    Υπέρ του ευρώ με μεγάλη πλειοψηφία τασσόταν πριν τις εκλογές όταν ακόμη το αντίτιμο του ευρώ (συνέχιση μνημονίου και mail χαρδούβελλη με περικοπές και φόρους) δεν ήταν άμεσα ορατό ή τέλος πάντων έτρεφαν την εντύπωση/ψευδαίσθηση ότι μπορείς να έχεις και ευρώ και όχι μνημόνιο με μέτρα και τα σχετικά . Αν αυτά τα δύο τεθούν σε αντιδιαστολή και λαμβάνοντας υπόψιν το κλίμα ξεσηκωμού που έχει επιδέξια προκαλέσει ο σύριζα σε μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αποτέλεσμα σε σχετικό δημοψήφισμα. Ήδη είδα δημοσκόπηση όπου πλέον το σχετικό ποσοστό του ευρώ πάση θυσία ήταν 55-45, δηλαδή 20 μονάδες κάτω από το 75-25 που έβγαινε προεκλογικά.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Muse 06/02/2015 11:17:14

   Με την εθνική αξιοπρέπεια θα πληρωθει το χρεος, συνταξεις, μισθοι, κτλ ? 5000 η 10000 ατομα εκφραζουν ολους τους Ελληνες?

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ Vassilis 06/02/2015 11:32:40

    Πέντε χιλιάδες κεφάλια στην Αθήνα και χίλια στην Θεσσαλονίκη. Οι ανύπαρκτοι του Κουβέλη, είναι περισσότεροι!!!

   • airman avatar
    airman @ Vassilis 06/02/2015 12:06:06

    Μπορεί η εθνική αξιοπρέπεια να μη μετατρέπεται σε παρά - πως θα μπορούσε άλλωστε - αλλά με τις δραχμούλες θα διάγουμε βίο λιτό ενώ παράλληλα δεν θα απαιτηθεί και η επιβολή "Φόρου Επιδεικτικής Ζωής"! Έχει να πέσει "μέλας ζωμός" με μπόλικη μπομπότα για παπάρα που η αγγουροντομάτα θα θυμίζει περασμένα μεγαλεία!

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ airman 06/02/2015 19:22:07

     Αυτό το τελευταίο είναι το μόνο σίγουρο...

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Muse 06/02/2015 15:46:19

   Εθνικη αξιοπρεπεια ειναι να εχουμε φαει σε μιζες, σε συνταξεις 45ρηδων, σε εφαπαξ, σε επιδοτησεις, σε αμαρτωλες ΕΡΤ, σε αμαρτωλες ΔΕΚΟ τοσα δισ? Εθνικη αξιοπρεπεια ειναι να μη φοροδιαφευγεις, να παραγεις , να δημιουργεις.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Muse 06/02/2015 19:21:07

   Δηλαδή το 25% του εκλογικού σώματος που ψήφισε τον Σύριζα μπορεί να αποφασίσει να μας πάει στη δραχμή όταν το 70% είναι κόντρα σε αυτό; Και μάλιστα όταν οι μισοί από όσους ψήφισαν σύριζα πίστευαν ότι θα κάνει κολοτούμπα; Ούτε 20% δε θέλει δραχμή. Και μόνο οι εικόνες από Βενεζουέλα φτάνουν να καταλάβουμε τι έχουμε να τραβήξουμε για πολλούς μήνες αν γίνει εδώ άτακτη χρεοκοπία. Μη συνυπολογίζοντας τους εθνικούς κινδύνους...

 7. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 06/02/2015 10:56:29

  Οι δανειστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι, η κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αποτυχίας της πολιτικής τους στην Ελλάδα.
  Πιστεύω ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση και θα υπάρξουν εν τέλει και κάποια ευνοϊκά για μας, αποτελέσματα. Τόσο οι δανειστές όσο και οι δικοί μας δεν έχουν κανένα συμφέρον, κανένα όφελος από ένα αλληλοκαταστροφικό αποτέλεσμα, γι' αυτό και θα κάνουν τα πάντα για να το αποφύγουν. Μια εξέλιξη που θα παρουσιαστεί ως win-win βολεύει αμφοτέρους και αυτό θα γίνει.

  • in medias res avatar
   in medias res @ ΙΚΟ 06/02/2015 12:20:25

   Αντιλαμβάνεσαι βεβαίως, αγαπητέ, ότι εκφράζεις μια σούπερ αιρετική -για τα μετεκλογικά, τουλάχιστον δεδομένα του φόρουμ- άποψη ... Ετοιμάσου να τ' ακούσεις και χαρά στο κουράγιο σου ...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ in medias res 06/02/2015 13:11:32

    Δεν είναι "αιρετική" άποψη, είναι λάθος. Είναι ακριβώς η φρούδα ελπίδα με την οποία ταΐζει το ακροατήριό του ο Τσίπρας - και όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν. Σχεδόν οι πάντες νομίζουν ότι θα πάμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μακάρι να ήταν αληθινό κάτι τέτοιο, όμως στην πραγματικότητα είναι μόνον η προπαγάνδα του Τσίπρα. Εδώ δεν ντρέπονται να λένε ακόμη και σήμερα άλλα μέσα και άλλα έξω. Άλλα λέει ο Σακελλαρίδης, ο Λαπαβίτσας, ο Παπαδημούλης, άλλα λέει ο Βαρουφάκης. Ο Σακελλαρίδης μας είπε ότι θα είναι το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" στις προγραμματικές, ενώ ο Βαρουφάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου! Κοινώς, πρόκειται για παπατζήδες που αποκοιμίζουν τον κόσμο με την φρούδα ελπίδα ότι τάχα μπορεί να πάμε σε μια "win-win" κατάσταση, ενώ στην πραγματικότητα μόνον αυτό δεν θα γίνει και οι ξένοι δεν γελούν μαζί μας, εξοργίζονται μαζί μας με αυτά τα παπατζιλίκια. Και να είχε ακόμη λίγη αξιοπιστία ο ΣΥΡΙΖΑ, την χάνει κι αυτή, διότι σήμερα οι ξένοι βλέπουν ότι όσα τους έλεγε ο Βαρουφάκης όλες αυτές τις μέρες ξαφνικά παύουν να είναι δεσμευτικά! Αφού λένε (ο Παπαδημούλης) ότι δεν είναι ο Βαρουφάκης αρμόδιος για τα οικονομικά αλλά ο Δραγασάκης! Ε τότε γιατί δεν στείλατε τον Δραγασάκη ρε παιδιά στους ξένους; Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Κι εμείς ονειρευόμαστε win-win καταστάσεις τάχα "αιρετικά" για τα δεδομένα του φόρουμ, ενώ το παπατζιλίκι είναι η απτή πραγματικότητα που σιγά σιγά αρχίζουν να σιγοψυθιρίζουν όλοι, παρά το φόβο που έχουν για τη νέα εξουσία...

    • ΙΚΟ avatar
     ΙΚΟ @ Διογένης 06/02/2015 14:19:53

     Η πραγματικότητα θα καταστεί απτή μόνο στην κατάληξη της νέας κατάστασης, τώρα δεν είναι.

  • George N avatar
   George N @ ΙΚΟ 06/02/2015 15:51:34

   Το λογικό αυτό είναι άν όμως διαβάζουν ρεαλιστικά την κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ. Και ρεαλιστικά όχι ως προς τους συσχετισμούς, αυτό είναι το λιγότερο και κάτι που γρήγορα μαθαίνεται. Αν θεωρούν τροχοπέδη για την οικονομία το 4,5% των μελλοντικών πλεονασμάτων έχουν δίκιο και εύκολα ή δύσκολα θα πειστεί και η ΕΖ. Το 1,5% πρωτογενές που πρεσβεύει ο V for Vanity θα μπορούσε να είναι μια βάση συζήτησης με ένα 3% ως στόχο τα αμέσως επόμενα χρόνια (το πλεόνασμα της μελλοντικής ανάπτυξης) που ουσιαστικά πληρώνει τους τόκους, κρατά σταθερό το χρέος ως ποσό και το μειώνει ως ποσοστό. Πώληση τραπεζών, ήδη δρομολογημένες επιστροφές, τα χρήματα του ΤΧΣ, αποκρατικοποιήσεις μπορούν να φέρουν το χρέος σε παρόμοια ποσοστά με την Ιταλία και την Ιρλανδία. Αν όμως θεωρούν το χρέος την αιτία του προβλήματος και όχι το αποτέλεσμα τότε κυνηγούν ανεμόμυλους και η αυτοκαταστροφή είναι σίγουρη. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη λογική λύση για τους δανειστές είναι η απομάκρυνση και η κάλυψη πίσω από τοίχο και αυτό κάνουν από το 2010. Μετά τον πυρηνικό χειμώνα της Ελλάδας θα μπορέσουν να δουν πιο τμήμα του χρέους αυτή θα επιστρέψει. Δεν θα έχουν ρίξει κι άλλα όμως στη φωτιά με την μάταιη ελπίδα να σώσουν τα πρώτα.

  • това́рищ Фёдор avatar
   това́рищ Фёдор @ ΙΚΟ 06/02/2015 17:02:19

   ΙΚΟ, κι εγώ έτσι πιστεύω ότι είναι. Δεν θα πάρουν τέτοιο ρίσκο, να πετάξουν την χώρα στον γκρεμό και να γραφούν ως ολετήρες, οι χειρότεροι εφιάλτες της Ελλάδας στους αιώνες. Αν "φουντάρουμε", τα παλιρροϊκά κύματα μπορεί να μην είναι τσουνάμι (όπως θα΄ταν το '10), αλλά θα τα "αισθανθούν" αρκετά στις Ευρωπαϊκές χώρες που μας έχουν δανείσει. Και ποιος ξέρει τι παρενέργειες μπορεί να έχουν, κάπου τα έχουν τοποθετήσει τα δανεικά που μας δάνεισαν και περιμένουν απόδοση απ' αυτά. Αν δεν πάρουν μία? Δεν θα τους επηρεάσει? Με τέτοια αλληλεσύνδεση που υπάρχει, κανείς δεν ξέρει που θα "χτυπήσει". Και κανένας -ούτε ο Barack βεβαίως- θα ήθελαν τέτοιο πράμα. Τα πράματα είναι εύθραυστα ακόμα (Προσοχή! Εύθραυστον!)
   Αλλά και το μέχρι τελευταίας στιγμής chicken run, πιστεύω μόνο προς όφελος μας θα λειτουργήσει. Αρκεί βέβαια την κατάλληλη στιγμή νααα..... γίνει αυτό που πρέπει, ο κατάλληλος ελιγμός ή κ#$τούμπα... από καποιό λογικό, νηφάλιο και σταθερό χέρι. Και όχι καποια τρελο-συνιστώσα.. Αυτά πιστεύω.

   • това́рищ Фёдор avatar
    това́рищ Фёдор @ това́рищ Фёдор 06/02/2015 21:12:54

    Και να πω και το άλλο απλοϊκό: Γιατί βιάστηκε ο Draghi να πιέσει για συμφωνία? Υποτιθέμενη και λογική απάντηση: Για να τελειώνει μια έκρυθμη κατάσταση Ερώτηση: Γιατί να τελειώνει? Και είναι έκρυθμη? Γιατί? Αφού Η Ελλάδα δεν πιάνει μία! Λοιπόν?

    • Fotini avatar
     Fotini @ това́рищ Фёдор 07/02/2015 21:46:31

     ᾿Απευθύνσου σέ γειτονικό site, ἐκεῖ ἔχουν τήν ἀπάντηση. :) :)

     • товарищ Фёдор avatar
      товарищ Фёдор @ Fotini 07/02/2015 23:01:04

      Σε ποιο, Φωτεινή? Κανά site αναρχοκομμουνιστοσυμμοριτών? :) :) Βγάλτε τις κομματικές παρωπίδες και δείτε ξεκάθαρα. Θέλετε να πιστέψετε αλλά δεν το μπορείτε. Θυμάσαι μια διαφήμιση με το robot που έλεγε: "I have peripheral site" "You have vision!"

     • това́рищ Фёдор avatar
      това́рищ Фёдор @ товарищ Фёдор 08/02/2015 11:31:20

      https://www.youtube.com/watch?v=rb48Z2NHHzY

    • sender avatar
     sender @ това́рищ Фёдор 07/02/2015 22:36:38

     Από την στιγμή που η Ελλάς μπήκε στην ΕΕ,μεταλάχθηκε η εικόνα της και από ένα ξενικό βαλκάνιο χαρακτήρα αναβαθμίσθηκε σε χώρα που,με την αχλύ της αρχαιοελληνικής της αύρας,αναβάθμισε και ωραιοποίησε την σύγχρονη Ευρώπη και της έδωσε μια υπερβατική διάσταση.Είναι μια αμοιβαία ευτυχής συνάντηση.Ο Ευρωπαϊκός δωρισμός όταν συναντά τον χαζοχαρούμενο ζωντανό Ελληνικό ιωνικό τρόπο ζωής,έχουμε ή την ρήξη ή το θαύμα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΙΚΟ 06/02/2015 19:24:08

   Δεν έχεις καταλάβει ακόμη το πόσο δε μας γουστάρουν οι Γερμανοί έτσι; Την αφορμή περίμεναν να μας λιώσουν είτει με νέο πολύ βαρύτερο μνημόνιο είτε με άτακτη χρεοκοπία. Και οι "Έλληνες" που ψήφισαν Τσίπρα τους την έδωσαν. Οι υπόλοιποι που το ξέραμε δεν φταίμε αλλά θα ξαναπληρώσουμε τους ονειροπαρμένους...

 8. Than avatar
  Than 06/02/2015 11:32:59

  Σκοπός των συναντήσεων Τσίπρα και Βαρουφάκη στο εξωτερικό είναι να κρατηθεί το εσωτερικό ακροατήριο σε προεκλογική ετοιμότητα, εν όψει δεύτερων εκλογών η δημοψηφίσματος.Οι αμερικανοί και Ρώσοι παρουσιάζονται ως εναλλακτικές για να προωθηθεί το σενάριο της δραχμής.Επιχειρείται η χειραγώγηση της κοινής γνώμης εναντίον της Ευρώπης και πιστεύω οτι τις τελευταίες μέρες αυτοί που είναι εναντίον αυξάνονται.Αυτό ήταν και είναι το μόνο σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.Τώρα αν οι Ευρωπαίοι ενδώσουν σε κάτι το οποίο μπορεί η κυβέρνηση να πουλήσει εσωτερικά, τότε το πράγμα αλλάζει. Βέβαια οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.Στην Ελλαδα, όσοι έχουν κάποια περιουσιακά στοιχεία τρέμουν την ιδέα της δραχμής και βλέπουν τον κίνδυνο οι κόποι μιας ζωής να γίνουν αέρας κοπανιστός. Είναι οι κυριοι υποστηρικτές του ευρώ. Και είναι πολλοί.Αν πρόκειται όμως να θεωρηθούν πλούσιοι και να φορολογηθούν άγρια για να μείνουμε στο ευρώ, θα τους πλασαριστεί η δραχμή ως σενάριο με ελαφρύτερη φορολογία για να γυρίσουν και αυτοί.Δυστυχώς επιστροφή στη δραχμή σημαίνει καταστροφή και ουσιαστικά θα εξυπηρετήσουμε μόνο ξένα συμφέροντα αν πάμε εκεί.Όσοι μιλούν για εθνικη αξιοπρέπεια, νομίζω δεν μπορούν να φανταστούν την απόλυτη φτώχεια και αναξιοπρέπεια μιας απομονωμένης χώρας, που δε θα έχει λεφτά να αγοράσει πετρέλαιο, φάρμακα και τρόφιμα.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Than 06/02/2015 14:19:02

   Ο πιο εύστοχος τίτλος για τον Τσίπρα είναι της Bild, η οποία τονίζει ότι ο ελληνας πρωθυπουργός περιφέρεται στην ευρώπη χαμογελώντας ενώ η χώρα του είναι χρεοκοπημένη.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 06/02/2015 15:45:03

    Αρκεί που δεν περιφέρεται εκλιπαρώντας, έρποντας και επαιτώντας, όπως γουστάρουν οι Γερμαναράδες. Το χαμόγελο δε, επιβάλλεται όταν δεν είσαι για τίποτε ένοχος κι όταν έχεις σκοπό να τιμήσεις απόλυτα την εντολή που σου δόθηκε. Να υπερασπιστείς την αξιοπρέπεια και τα δίκαια των Ελλήνων.

    • Tessa avatar
     Tessa @ Άλυτη Εξίσωση 06/02/2015 17:33:11

     Όπως έγραψε ο πιο πάνω σχολιαστής, "Εθνικη αξιοπρεπεια ειναι να μη φοροδιαφευγεις, να παραγεις , να δημιουργεις." Όχι να βρεθείς, σε μια νύχτα και για το γούστο του Αλεξάκη, με την περιουσία που κουράστηκες να δημιουργήσεις να αξίζει "φιστίκια" και να μην έχεις να ταϊσεις τα παιδιά σου. Εκτός αν θεωρείτε ότι το να πεινάμε όλοι μαζί είναι αξιοπρεπές, δίκαιο και ηρωικό.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Tessa 06/02/2015 20:52:03

      Για κοιτάξτε λίγο πιο μακριά από τον ....καθρέφτη σας αγαπητέ/ή! Πόσοι έχουν χάσει τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, την περιουσία τους, πόσοι δεν έχουν να ταϊσουν τα παιδιά τους; ...Αυτό που τόσο τρέμετε μη ΣΑΣ συμβεί, σε εκατομμύρια δύστυχων συμπολιτών σας, ήδη συμβαίνει. Και δεν τον λένε ...Αλεξάκη τον εμπνευστή και υπαίτιο της απόλυτης αυτής επιτυχίας!

     • Fotini avatar
      Fotini @ Άλυτη Εξίσωση 06/02/2015 23:08:56

      Νά πεινάση δλδ ὈΛΟΣ ὁ ῾Ελληνικός πληθυσμός μέ ἀξιοπρέπεια, γιατί ἐγώ καί ὄχι ἐσύ , τό πνεῦμα σας. ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΝΑΣ, λοιπόν. ᾿Ισοπέδωση πρός τά κάτω, ἔτσι δέν πρεσβεύει ἡ φιλοσοφία σας;

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Fotini 07/02/2015 09:46:22

      Όταν πεινάνε αγαπητή 4.000.000 Έλληνες, δεν γίνεται να σφυρίζουν αδιάφορα οι υπόλοιποι που είτε φοροδιαφεύγουν, είτε μασουλάνε (δανεικό) κρατικό χρήμα, είτε υπήρξαν ....τυχεροί. Πρέπει άμεσα να καταβάλει ο καθένας μας τον αναλογούντα στο επίπεδο της ζωής του φόρο, να παράξουμε ώστε να μεγαλώσει η παραγόμενη πίτα και να φροντίσουμε για το δίκαιο μοίρασμα των απαιτούμενων ''θυσιών''. Στόχος είναι να ζούμε με εξασφαλισμένα τα απαραίτητα υλικά αγαθά και με αξιοπρέπεια, ΟΛΟΙ. Το...'' βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω'' και το ''πηγαίνετε να πεθάνετε κάπου ήσυχα οι μισοί για να συνεχίσουμε - εις βάρος σας - να καλοπερνάμε οι υπόλοιποι'', δεν είναι συγκινητικές προτροπές και ...προτάσεις.

     • Fotini avatar
      Fotini @ Άλυτη Εξίσωση 07/02/2015 14:01:37

      Καί ὕστερα ξυπνήσατε! ᾿Από 2 ἑκ. τούς ἀνεβάσατε στά 4. ῞Ολοι οἱ ὑπόλοιποι φοροδιαφεύγουν, τί νά πῶ; Μακάριοι οἱ πτωχοί τῶ πνεύματι. . .

    • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
     ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Άλυτη Εξίσωση 07/02/2015 22:56:38

     @Αλυτη Εξίσωση: Αξιοπρέπεια και περηφάνεια είναι ότι το ούτως καλούμενο περήφανο δίδυμο πρωθυπουργού και υποικ που πήρε πίσω το "κούρεμα" του χρέους; Αξιοπρέπεια και περηφάνεια είναι η αποδοχή του 67% των μέτρων του προηγούμενου μνημονίου από τον Βαρουφακη, εκεί που έλεγε ο Στρατούλης ότι την άλλη μέρα από τις εκλογές σκίζεται το μνημόνιο; Αξιοπρέπεια και περηφάνεια για τους Ελληνες θα ήταν να βγεί να πεί ο πρωθυπουργός και ο Υπεξ ότι τα Σκόπια δεν θα ονομασθούν ποτε Μακεδονία, αλλά αυτό είναι αδύνατον αφού η κυβέρνηση στηρίζεται και από από ορισμένους που ανήκουν στο Ουράνιο Τόξο. Αξιοπρέπεια και περηφάνεια για τους Ελληνες θα ήταν να βγεί να πεί ότι δεν θα δεχθούμε κανένα Σχέδιο για την Κύπρο τύπου Ανάν, αλλά δεν μπορεί γιατί είχε πεί ΝΑΙ παλιότερα. Αξιοπρέπεια και περηφάνεια τέλος, θα ήταν ο πρωθυπουργός να διατηρήσει αυτοτελώς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κι όχι ως το σημερινό μόρφωμα. Τέλος ο κ.πρωθυπουργός θα έπρεπε να μάθει στον εαυτό του και στους διάφορους υπουργούς του ότι αξιοπρεπεια και περηφάνεια δεν σημαίνει αλαζονεία και αγένεια, ιδιαιτέρως δε προς τον αντίπαλό σου. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα.

  • airman avatar
   airman @ Than 06/02/2015 14:51:11

   "... επιστροφή στη δραχμή σημαίνει καταστροφή και ουσιαστικά θα εξυπηρετήσουμε μόνο ξένα συμφέροντα αν πάμε εκεί." Εάν υποθέσουμε ότι γυρίζουμε στη δραχμή, πόσο θα πέσει το εργατικό κόστος στην Ελλάδα; Μήπως οι μισθοί των 120 και 150 Ευρώ είναι το δέλεαρ για φτηνά εργατικά χέρια, όχι μόνο Ελλήνων αλλά και "οικονομικών προσφύγων"; Στην περίπτωση αυτή όσοι έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση ή/και εξειδικευμένη γνώση (και έχουν απομείνει στη χώρα) που θα πάνε; Μήπως τελικά με αυτό τον τρόπο επιτευχθεί ότι επιδιώκεται με τις Ελεύθερες Οκονομικές Ζώνες (ΕΟΖ); Μήπως με έχουν ψεκάσει;

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Than 06/02/2015 15:09:44

   Αν σκοπός ήταν να τα σπάσουν τότε γιατί πήγαν εκεί και δήλωσαν την πίστη τους στην Ευρώπη και το ευρώ? Δεν τίθεται θέμα να ενδώσουν ή να ενδώσουμε. Στην Ευρώπη γίνεται ένας διάλογος, με επιχειρήματα και ιδέες. Ευρώ χωρίς κοινή οικονομική πολιτική, και ανάπτυξη λειτουργεί διασπαστικά και φέρνει αντίδραση, ιδίως στο Νότο. Δε νομίζω ότι θέλουν αυτό οι Βόρειοι πλούσιοι.

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Αιρετικός 06/02/2015 17:54:11

    Γιατι απλα εφαγαν το τυρακι απο την Ρωσια και μετα τα βρηκαν μπαστουνι και εκαναν την κωλοτουμπα προς Ε.Ε. και εν συνεχεια με την Αμερικη.

    • Αιρετικός avatar
     Αιρετικός @ Vassilis 06/02/2015 21:17:58

     Οι δηλώσεις υπερ Ευρώπης έγιναν από την αρχή. Ηταν η a priori αντίδραση Γερμανίας που έφερε την διαφοροποίηση για Ρωσία και το μήνυμα από Αμερική.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Vassilis 06/02/2015 22:42:54

     Δεν υπήρξε τυράκι.

 9. sender avatar
  sender 06/02/2015 13:27:27

  Ολως παραδόξως,με το πρόσχημα της λιτότητας που υπόσχεται την αξιοπρέπεια και την εθνική υπερηφάνεια,θα εφαρμοσθεί στην Ελλάδα η προτεσταντική ηθική που τόσο μισήθηκε.Είναι έτοιμοι οι Ελληνες να στερηθούν τον μέχρι τώρα τρόπο ζωής τους;αν δεν μπόρεσαν τα χρόνια της ευμάρειας να κρατηθούν μακρυά από την διαφθορά(όπως κ. Βαρουφάκης ενημέρωσε την Ευρώπη γι'αυτό,ακυρώνοντας την όποια κατανόηση του ελληνικού προβλήματος και την δικαιολογημένη βοήθεια από τους Ευρωπαίους),τότε πως μπορούν να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους μέσα στην ανέχεια και την μιζέρια,που με πρόσχημα την επιβίωση,γεννούν την ανηθικότητα;

 10. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 06/02/2015 14:07:02

  "Πρέπει, οπωσδήποτε, ν'αλλάξω ζωή,
  αλλιώς είμαι χαμένος.

  Βέβαια, έχω καιρό μπροστά μου, είμαι ακόμα νέος.

  Αν μπορούσα να ξεφύγω αυτήν την άθλια καθημερινότητα,
  υποχρεώσεις και συνήθειες και συμβιβασμοί, αν σταθώ
  λιγότερο εύκολος στις διάφορες προφάσεις - μα ιδιαίτερα
  αν βάλω πια ένα τέλος σε τούτες τις αιώνιες αναβολές.

  Τότε , αλήθεια, ίσως φτιάξω κάτι, ίσως μάλιστα...
  και κάτι το
  μεγάλο, όπως ονειρευόμουν από παιδί...

  "Έτσι έγραφε κάποιος ένα βράδυ με χέρια που τρέμανε.
  Κι έκλαιγε.

  Ύστερα νύσταξε κι αποκοιμήθηκε.
  Το πρωί, μόλις θυμόταν κάτι αόριστα.
  Και σε μερικά χρόνια πέθανε....."

  Τάσος Λειβαδίτης ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ Ν΄ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΤΙΜΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΩΝ….. Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΟΔΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ, ΟΥΤΕ ΕΛΕΩ ΚΑΙ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Άλυτη Εξίσωση 06/02/2015 14:21:34

   Τότε φίλτατε, δεν θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να απορρίψει τον όρο "Μακεδονία" για τα Σκόπια και το Σχέδιο τύπου Ανάν που ετοιμάζεται για την Κύπρο, ώστε αληθώς να είμαστε ως Ελληνες υπερήφανοι για την εξωτερική μας πολιτική. Απ΄ότι θυμάμαι και στα δύο είπε ΝΑΙ όντας στην αντιπολίτευση.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 06/02/2015 15:36:32

    Εδώ είμαστε και θα τα δούμε ΟΛΑ αγαπητΕ. Ψυχραιμία, υπομονή και αυτοσυγκράτηση :-). Η κυβέρνηση των Ελλήνων, οφείλει να κφράζει την συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων και όχι τις γραφικές εμμονές μιάς περιθωριακής μειοψηφίας, ανερμάτιστων διεθνιστών της καρπαζιάς.

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ Άλυτη Εξίσωση 06/02/2015 15:41:07

     οφείλει να Εκφράζει

  • Fotini avatar
   Fotini @ Άλυτη Εξίσωση 06/02/2015 14:23:24

   Ρομαντική ναί, ἀλλά καί μέ ρεαλισμό νά ἀντιμετωπίζετε τά ὑπαρκτά προβλήματα. Μήν παραμένετε στήν χῶρα τῶν ἀριστερῶν θαυμάτων πολύ, θά ξυπνήσετε σύντομα στήν πραγματικότητα!

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Fotini 06/02/2015 15:39:56

    Εύχομαι αγαπητή Φωτεινή, να ''ξυπνήσουμε'' άπαντες πολύ σύντομα και να συνεργήσουμε ομόψυχα στη διαμόρφωση μιάς νέας πραγματικότητας, που θα απέχει ελάχιστα από αυτήν που ονειρευόμαστε και που πραγματικά μας αξίζει. Και γιατί όχι άλλωστε;

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ Άλυτη Εξίσωση 06/02/2015 19:45:04

     Τι θέλει να πεί ο ποιητής?

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ορεσείβιος 06/02/2015 20:43:11

      Αυτό ακριβώς που υποκρίνεστε πως δεν καταλαβαίνετε, γιατί δεν σας ...συμφέρει :-).

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Άλυτη Εξίσωση 06/02/2015 14:33:51

   Mε λίγα λόγια δηλαδή μας λές ότι 5 χρόνια απίστευτων θυσιών πήγαν στράφι...

   • ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. avatar
    ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/02/2015 19:46:33

    .Δεν πήγαν στράφι φίλε Κυθήριε. Δεν πρόσεξες οτι αυτά τα 5 χρόνια που "αυτοκτονούν" και καταστρέφουν φτωχούς ανθρώπους, οι πλόυσιοι γίνονται πλουσιώτεροι και δεν ξαναέσκασε καμμία leehman brothers?

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. 06/02/2015 23:05:22

     Και κάποιοι φίλε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,αναιδώς προτρέπουν για αληθινό και ''γενναίο'' αγώνα από δώ και πέρα,λές και μέχρι σήμερα παίζαμε... Και ήλθε ο 40άρης και ο καθηγητής να κάνουν την''πραγματική'' αντίσταση,καταστρέφοντάς μας...

     • ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. avatar
      ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/02/2015 10:23:15

      Η διαφορά μας φίλε Κυθήριε είναι οτι εμείς οι καταστραφέντες οικονομικά δεν μπορούμε να καταστραφούμε περισσότερο. Απεναντίας ανακτήσαμε πλήρως τον πλούτο της Εθνικής αξιοπρέπιεας και της ελπίδας, αφού τον πλούτο του χρήματος τον ξεγράψαμε επανελθόντες στη διδιδασκαλία του Ιησού περι πλουσίων και περι ματαιότητος των υλικών αγαθών.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/02/2015 20:45:23

    Eσάς ειδικά αγαπητέ, δεν έχει νόημα να σας πεί κανείς τίποτε διαφορετικό από αυτό που επιθυμείτε ν΄ακούσετε συνεπώς, δεν σας λέω απολύτως τίποτε. Ό,τι νομίζετε....

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Άλυτη Εξίσωση 06/02/2015 21:03:48

     ''Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΟΔΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ,ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.'' Χωρίς να έχω καμμία απαίτηση να έχεις σε κάποια υπόληψη το πρόσωπο με το ψευδώνυμο ''Κυθήριος'',έχεις αποδείξει άλλωστε πώς τους ξεχωρίζεις κάποιους που δεν συμπαθείς,να ξέρεις πως και τα δικά σου γραφόμενα όπως και όλων μας υπόκεινται στην ανάγνωση και κρίση των σχολιαστών του φόρουμ που μας φιλοξενεί. Επ' αυτού που εσύ έγραψες λοιπόν,αναλυτικότερα ξαναρωτώ: Όλοι οι Έλληνες που ματώσαμε τα πέντε αυτά χρόνια των μνημονίων,δηλαδή δεν κάναμε τίποτα, και ήρθε ο καιρός να κάνουμε γενναίες και ακριβοπληρωμένες πράξεις,σαν να μην κάναμε καμμία θυσία μέχρι τώρα;!! Σε παρακαλώ λοιπόν αν έχεις την καλωσύνη,κάνε λίγο πιό λιανά αυτή την έκφραση και μη μ' αφήνεις να νομίζω ό,τι επιθυμώ...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/02/2015 10:00:48

      Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε) Λουίτζι Πιραντέλο ''Μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι ο Πιραντέλο επιχειρηματολογεί ως προς τη σχετικότητα, αν όχι την ανυπαρξία της αλήθειας. Ένα γεγονός υπάρχει ταυτόχρονα σε άπειρες αλήθειες ανάλογα με τον παρατηρητή του, την οπτική γωνία, την εστίαση, τις προθέσεις κτλ. Έτσι, η ταυτότητα παρουσιάζεται ουσιαστικά ως προβολή και κατ’ επέκταση ως κάτοπτρο. Εκείνος που το κοιτά είναι ταυτόχρονα και εκείνος που το ορίζει. Η αντικειμενικότητα είναι κάτι το ανέφικτο. Στο μόνιμο πιραντελικό μοτίβο, ο άνθρωπος είναι ταυτόχρονα ένας, κανένας και εκατό χιλιάδες, κι η λογική, ένα εργαλείο με πεπερασμένες δυνατότητες που όχι μόνο δεν μπορεί να συλλάβει αλλά ούτε καν να περιγράψει την πραγματικότητα.'' Και για να το κλείσουμε με κάτι πολύ δικό μας : Όταν έχουν σημαία τους κάποιοι άνθρωποι το '' Ου με πείσεις καν με πείσεις'' Αριστοφάνης /Πλούτος, δεν υπάρχει λόγος να επιμένει κανείς να τους χαλάει την ησυχία :-).

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Άλυτη Εξίσωση 07/02/2015 11:42:02

      Δε μου χαλάς εσύ κούκλα μου την ησυχία μου. Οι αλαφροΐσκιωτοι που ανέλαβαν να μας κυβερνήσουν και με ελαφρά τη καρδία πάνε το καράβι στα βράχια, μου χαλάνε την ηρεμία. Κι αυτό γιατί έχω οικογένεια να ζήσω,δεν είμαι μόνος μου,άνετος κι ωραίος... Μακάρι να μη καταστραφούμε κι όλα τούτα που περνάμε να είναι μια κακή παρένθεση,και,εδώ να είμαστε,να λέμε χαζομαρούλες και να διαβάζουμε με ευθυμία τα άπαντα όχι μόνο του Κάλβου και του Παλαμά που αραδιάζεις,αλλά και όλη τη συλλογή ποιημάτων του μέγα Κουράκη και τα άπαντα του Λιαντίνη μαζί. Μέχρι τότε όμως μη μου το παίζεις επαναστάτρια και αγωνίστρια που τώρα άνοιξες ελεύθερα τα λαβωμένα φτερά σου να πετάξεις πρός την ανεξαρτησία,λές και όλοι εμείς οι υπόλοιποι,σαδομαζοχιστικά περιμέναμε να ευχαριστηθούμε τη ζωή μόνο με την κάθε τρίμηνο ξεφτίλα της τρόϊκας και τις δόσεις της σταγόνας που από οίκτο μας άφηναν να ρουφάμε για να μην πεθάνουμε... Ο Θεός να φυλάει να μη γίνει τίποτα,αλλά αν ο δικός σου επιμένει και μας καταστρέψει,τότε σε προτρέπω,μαζί με όλους μαςνα θυμηθείς κι εσύ την επική ρήση που ξεστόμισε προεκλογικά,κάπου σε ένα νησί,στην Κάσο,στην Κώ, στη Ρόδο,θα σε γελάσω...

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/02/2015 16:50:55

      Είσαστε πολύ βαρετός και αβάσταχτα υποκριτής αγαπητέ. Οικογένειες είχανε οι Έλληνες και το 1821 και το 1940 και κατά την ματωμένη αντίσταση επί κατοχής. Δεν γονατίσανε, ούτε κρυφτήκανε απ΄την ευθύνη και το καθήκον τους όμως. Γι αυτό καλύτερα λουφάξτε στη γωνιά σας και σωπάστε. Οι δικαιολογίες των δειλών, των βολεμένων και των πάντοτε με ξένα κόλυβα μαϊμού...συνετών, δεν είναι πλέον πειστικές. Οι μάσκες πέσανε και ο καθένας μας αποκαλύπτεται πλήρως. Υ.Γ. : Ιδού η Ρόδος, για όλους μας λοιπόν..... Διαφορετικά, ακολουθεί η γνωστότατη ..ποινή, που επιβάλλουν οι κατακτητές. Οι τρομαγμένοι και οι δούλοι, ας φύγουν μετανάστες για τα εργοστάσια της Γερμανίας (αν γίνουνε δεκτοί, μιας και μονάχα ανώτατο επιστημονικό προσωπικό πλέον απορροφούν οι δυνάστες). Αρκετά μας καταδίκασαν στη μιζέρια τους οι έρποντες. Καιρός να ζήσουμε σαν Έλληνες. Αυτό το διεκδικεί σκληρά και πληρώνει το τίμημα για να το απολαμβάνει κανείς. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Εδώ τελειώσαμε και μην μου ξανααπευθυνθείτε παρακαλώ, γιατί δεν πρόκειται να σας απαντήσω. Μιλάμε άλλη γλώσσα.

     • dim avatar
      dim @ Άλυτη Εξίσωση 07/02/2015 17:13:44

      Θλιβερή... Άμα σου περισσεύει σε 20 μέρες κανένα πιάτο αξιοπρέπεια, μοιράσου το με τα συντρόφια σου τους Συριζαίους, τους ΑΝΕΛ και τους Χρυσαυγίτες... Για τους πραγματικούς φιλελεύθερους πατριώτες, πραγματική αξιοπρέπεια πάντως είναι να μπορείς να μη ζητάς δανεικά - γέφυρες - "συμβόλαια" τετραετίας... Αξιοπρέπεια ειναι να τα τακτοποιείς τα του οίκου σου, να σέβεσαι την ιδιωτική πρωτοβουλία, και όχι να την καταδικάζεις προκειμένου να κρατικοποιήσεις τα πάντα, και να ταϊζεις 1 εκατ. δημόσιους υπαλλήλους... Τα λουστήκαμε 30 χρόνια με ΠΑΣΟΚ (και έχει και η ΝΔ το μερίδιο ευθύνης της δε λέω), αλλά τώρα που πήγαμε να φτιάξουμε επιτέλους ένα δημόσιο πιο ολιγομελές και πιο αποτελεσματικό, ψηφίσαμε να μας κυβερνήσουνε οι μαρξιστές.. Είμαστε άξιοι της τύχης μας…

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Άλυτη Εξίσωση 07/02/2015 17:50:17

      ...βαρετός,υποκριτής,δειλός,βολεμένος και μπλά μπλά μπλά...τίποτε άλλο δεν έχεις να πείς καυμένη; Ξύπνα,κατάλαβε επιτέλους ότι ο πόλεμος που έχουμε δεν είναι με όπλα αλλά οικονομικός,πολλές φορές πολύ χειρότερος. Κι εσύ κολάς στη γλώσσα; Όχι άλλη γλώσσα,από άλλο γαλαξία είμαστε μου φαίνεται... Δεν απευθύνομαι σε σένα όμως αν κατάλαβες,δεν αξίζει,την άθλια και καταστροφική προπαγάνδα σου προσπαθώ να αντικρούσω και αυτό εσύ ΔΕΝ θα μου το απαγορέψεις. Στα λένε όλοι,προσπαθούν κι άλλοι να σε ξεκολλήσουν αλλά εσύ εκεί,εγώ μόνο σου φταίω και η διαφορετική γλώσσα που μιλάμε... Αυτά τα λίγα από μένανε προπαγανδίστρια της καταστροφής και τώρα ήρθε η ώρα όπως πάντα να επιστρατεύσεις τα 86,5 υπόλοιπα ονόματά σου να αρχίζουν να με βρίζουν...ξέρεις εσύ...

     • sender avatar
      sender @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/02/2015 20:40:16

      Κυθήριε,μην ασχολείσαι..

     • airman avatar
      airman @ Άλυτη Εξίσωση 07/02/2015 18:14:25

      "ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ." "Διαφορετικά, ακολουθεί η γνωστότατη ..ποινή, που επιβάλλουν οι κατακτητές." Πολεμικές ιαχές δεν ακούω! Ακόμα τουλάχιστον! Να ανησυχώ ή να κοιμάμαι ήσυχος; Μάλλον το δεύτερο, αφού υπάρχει ο αναγκαίος Πάνος και ο Κώστας Ήσυχος πλαισιομένοι από ένα Στρατηγό!

     • Fotini avatar
      Fotini @ Άλυτη Εξίσωση 07/02/2015 21:40:24

      Πάντως γιά μένα ἡ γραφή σας μέ παραπέμπτει σέ ΧΑ. ᾿Εξ ἄλλου ἔχετε τόσους κοινούς στόχους.

     • γελωτοποιος avatar
      γελωτοποιος @ Άλυτη Εξίσωση 08/02/2015 01:50:09

      εσείς με ποιόν ακριβώς τρόπο αγωνίζεστε αγαπητή? τί ακριβώς θυσιάζετε για τον αγώνα σας και από τί ακριβώς λουφάζουν οι υπόλοιποι που κατηγορείτε τόσο εύκολα? εκτός κι αν θεωρείτε τις (μάταιες τις περισσότερες φορές) πολιτικές αψιμαχίες όλων μας στα σάιτ ως αγώνα αντίστασης ενάντια στους κατακτητές...είναι μεγάλο ατόπημα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλους να μιλάτε για πατριώτες και για δειλούς και βολεμένους με τόσο φασίζων τρόπο. Οι συγκρίσεις που κάνετε με άλλες εποχές είναι τουλάχιστον γελοίες. Ο μεσσιανικός τρόπος σκέψης σας απαιτεί να μας κρίνει όλους στο εδώ και τώρα, απαιτεί επίσης ρήξη εδώ και τώρα με το υπάρχον. Οι αιτίες όμως πάνε μακριά στο παρελθόν και οι συνέπειες μακριά στο μέλλον.

     • ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. avatar
      ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/02/2015 10:31:16

      .Δεν κατάλαβες γιατί και για ποιούς ματώσαμε φίλε Κυθήριε? Να στο ξαναπώ: "Δεν πρόσεξες οτι αυτά τα 5 χρόνια που "αυτοκτονούν" και καταστρέφουν φτωχούς ανθρώπους, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιώτεροι και δεν ξαναέσκασε καμμία leehman brothers?" Για τους πλούσιους και για τους Μεγαλοτραπεζίτες ματώσαμε φίλε μου. Το λένε οι ίδιοι, διότι πιστεύουν οτι αυτός είναι ο ρόλος των φτωχών και των κατώτερων. Να πλουτίζουν περισσότερο οι πλούσιοι που είναι ανώτεροι...Αμφιβάλλεις ακόμα?

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. 07/02/2015 15:50:11

      Δεν αμφιβάλλω καθόλου Αριστοτέλη για ποιούς ματώσαμε. Συμφωνώ απολύτως και με το παραπάνω σου σχόλιο. Όμως η ζωή συνεχίζεται και όσοι έχουμε υπό την ευθύνη μας κι άλλες ψυχές,οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε,αγώνα όμως συνετό και θαρραλέο,όχι απερίσκεπτο, Δε μας παίρνει από δώ και πέρα να μη μετράμε κάθε μας κίνηση. Λεφτά δεν υπάρχουν πιά,πώς να το κάνουμε...

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/02/2015 16:02:55

      Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε συνετά και θαρραλέα και όχι απερίσκεπτα...Όλοι θα συμφωνήσουν...Το ζήτημα είναι ποιό είναι το διακύβευμα?

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αιρετικός 07/02/2015 19:48:19

      Πολλά διακυβεύονται φίλε μου και πρίν και τώρα περισσότερα... Αν δεν υπάρξει Κράτος όμως από κάποια στιγμή και πέρα και επικρατήσει το χάος,δεν θα θα έχουμε τη στοιχειώδη πολυτέλεια πιά ούτε να το ξανασυζητήσουμε,ούτε τις ευθύνες να αποδώσουμε...

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/02/2015 16:02:27

      Συμφωνώ (όπως και σε άλλα, μαζί σας) αγαπητέ Κυθήριε, αλλά και για να υπάρχει Κράτος και όχι Προτεκτοράτο πρέπει να διεκδικεί κανείς (με θάρρος, σύνεση και αποφασιστικότητα) να μιλά και να ακούγεται, τουλάχιστον...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 06/02/2015 19:31:31

   Έλληνας δεν σημαίνει ηλίθιος πάντως. Και θα είναι ηλίθιο να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία σήμερα μετά από τόσες θυσίες και ενώ βρισκόμαστε μήνες προ της εξόδου από το πρόγραμμα λιτότητας επειδή κάποιοι από τους γηγενείς ενδιαφέρονται για ψευτομαγκιές και αξιοπρέπεια που κρατάει μέρες ενώ οδηγούν σε πολύ χειρότερη εκαθλίωση. Δεν πρέπει να γίνουμε Βενεζουέλα με άνω του ενός εκατομυρίου λαθρομεταναστών και χωρίς αυτάρκεια σε εγχώρια παραγωγή πετρελαιοειδών, κρέατος και γαλακτοκομικών και εχθρούς προ των πυλών του Αιγαίου.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 06/02/2015 14:48:29

  Ο Τσίπρας... Δεσμώτης στο εξώφυλλο του Week http://on-msn.com/1zfaV6T © παρέχεται από το έθνος.gr

 12. Φρουρός avatar
  Φρουρός 06/02/2015 15:08:15

  Κρίμα να είμαστε τέτοιος λαός, κρίμα να μην αναγνωρίζουμε τις αξίες, κρίμα που θα πάμε αδικοχαμένοι... Αυτούς διάλεξε ο λαός, δυστυχώς πάντα ένας ανώριμος λαός που πιστεύει στα ψέμματα. Πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που τους ψήφισαν σε πολύ λίγο θ' αρχίσουν να τους πετροβολούν. Αλλά η ζημιά ήδη θα έχει γίνει. Δυστυχώς μαύρες μέρες μας περιμένουν ....

 13. Γιώργος Μ avatar
  Γιώργος Μ 06/02/2015 15:45:19

  Εγώ πιστεύω πάλι, ότι πρώτα από όλα πρέπει να διατηρήσουμε τι ψυχραιμία μας. Δίνω ημερομηνία οροσημο-και το λέω πολύ καιρό τώρα- την ημέρα που θα μπει αναγκαστικός περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών 10€ τι μέρα, 20-50€ την εβδομάδα ακριβώς δε ξέρω το ποσό. Εκεί να δείτε τι έχει να γίνει, πρωτίστως από τους -χτεσινούς -μαχητές του πληκτρολογίου που μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα. βέβαια ο περιορισμός των αναλήψεων καίτοι το μέσο πολίτη δεν τον επηρεάζουν και τόσο, θα ξετινάξει τις επιχειρήσεις στον αέρα. Λοιπόν τότε θα γίνει και το αναμενόμενο δημοψήφισμα, και προβλέπω αμέσως μετα κατάρρευση της κυβέρνησης εκλογές και νέα κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με μια οικονομία τελείως σμπαράλια-ναι πολύ περισσότερο από ότι τώρα.Μακάρι να διαψευσθώ παντελώς.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Γιώργος Μ 06/02/2015 17:59:10

   Δημοψηφισμα να το κανεις τι? Ναι η Οχι στην Ε.Ε. ???? Δεν καταλαβες ακομα οτι το δημοψηφισμα ειναι το Eurogroup ?? Εαν παει με τα ιδια μυαλα στο Eurogroup Game Over.

 14. Άσχετος avatar
  Άσχετος 06/02/2015 16:01:25

  Ε οχι και μονος.. Εχει ακομα υποστηριξη απο "κομμουνιστικα" εντυπα της σοβιετικης αμερικης..χαχαχα. ειδικα απο το οργανο του σοβιετ της wall street. Για λιγο ακομα ομως . Τωρα τον χρησιμοποιουν για να εκβιασουν την γερμανια να ταυτιστει πληρως με τις αμερικανικες θεσεις στο ουκρανικο, Οταν το πετυχουν αυτο..θα τον αδειασουν αμεσως. Αυτο θα απαιτηση ο ομπαμα στην συναντηση με την μερκελ.

 15. Κεντροδεξιός avatar
  Κεντροδεξιός 08/02/2015 13:26:46

  Διάβασα ότι υπάρχουν 4000000 έλληνες Που πεινάμε, εγώ συμφωνώ σε αυτό Και τι προτείνουν να τους δώσουμε μερικά Ευρώ να ανακουφιστούν (π.χ 1ευρω στο ηλεκτρικό ) δηλ έναν ζητιάνο του δίνουμε καλύτερη γωνία για να ζητιανεύει αντί να τον βρούμε μια δουλια(επενδύσεις αποκρατικοποιήσεις ) να βγάζει το ψωμί των παιδιών του με αξιοπρέπεια έλεος πια με τους δήθεν σωτήρες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.