Έλληνες ξυπνήστε!
30/06/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλληνες ξυπνήστε!

Πείτε όχι στους δολοφόνους της Ελλάδας. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο «ευρώ ή δραχμή»!

O Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς στην αγαπημένη του ΕΡΤ και στους αμίλητους και ακούνητους δημοσιογράφους ότι αν πει ο κόσμος «ναι» την Κυριακή θα παραιτηθεί. Είπε ότι δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού και ότι δεν αγάπησε την καρέκλα όπως έκαναν κάποιοι άλλοι.

Μετά από αυτή τη δήλωση, λοιπόν ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει ξεκάθαρα «ναι» διότι έτσι θα... ξεβρομίσει ο τόπος. Σκληρή κουβέντα για έναν πρωθυπουργό μόλις πέντε μηνών και μόλις 40 ετών όμως το ότι οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή είναι βασικός λόγος για ένα μαζικό κίνημα κατά του δημοψηφίσματος.

Ο κόσμος έχει δύο επιλογές την Κυριακή. Είτε να μην πάει καθόλου και να μην ψηφίσει πάνω από 40% είτε να πάει μαζικά και να καταψηφίσει το όνειδος της ψευτοδημοκρατίας που στήνει η πρώτη φορά αριστερά.

Όλοι οι νουνεχείς πολίτες δεν πρέπει να αφήσουν να ολοκληρωθεί το «ατύχημα» που λέγεται Τσίπρας. Όποιος τον είδε στην ΕΡΤ διαπίστωσε ότι πρόκειται για έναν «πληρωμένο δολοφόνο» της Ελλάδας. Έχει σχέδιο για έξοδο από το ευρώ αλλά δεν ξέρει πώς θα το διαχειριστεί στη συνέχεια. Πιστά τηρεί το πλάνο του, δεν κάνει πίσω ακόμη κι αν βλέπει σκηνές Αργεντινής, θα το πάει μέχρι τέλους γιατί οι ακραιφνείς κομμουνιστές δεν άφησαν ποτέ μια καταστροφή ανολοκλήρωτη.

Ας οδηγεί την Ελλάδα σε εθνικό διχασμό, ας του λένε ότι η νέα Μικρασιατική Καταστροφή είναι κοντά, ας τον προειδοποιούν ότι το δράμα θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που ζούμε μέχρι τώρα. Παίρνοντας δυνάμεις από τις.... συγκεντρώσεις όπως λέει θα συνεχίσει και δεν θα υποταχθεί. Όμως, ακόμη και το «όχι» να υπερισχύσει ποτέ δεν μας απάντησε τι θα γίνει τη Δευτέρα. Ένα ασαφές «θα υποχωρήσουν οι δανειστές», όμως αν δεν υποχωρήσουν; Αν θελήσουν να υποστούν μια μεγάλη ζημιά αρκεί να υποτάξουν την Ελλάδα όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αν θελήσουν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ εμείς θα κοιτάμε πόση ζημιά έπαθαν οι άλλοι; Δηλαδή αν μια γυναίκα βιαστεί άγρια στο δρόμο και γρατζουνίσει τον βιαστή της θα βγει να πανηγυρίζει που του έκανε αμυχές; Είμαστε με τα καλά μας;

Κι όμως, παρά τον τρόμο στα μάτια των Ελλήνων, παρά τις τραγικές εικόνες που ζουν, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που δεν ξέρει τι ψηφίζει. Κανείς δεν τους εξηγεί ότι το δίλημμα είναι ξεκάθαρο «ευρώ ή δραχμή» και δεν είναι μια κακή συμφωνία ή μια χειρότερη. Αν άφηναν τον ελληνικό λαό ξεκάθαρα να επιλέξει μεταξύ της ευρωπαϊκής πορείας και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα τότε το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό.

Όμως, ο Τσίπρας προσπαθεί να κάνει το μεγάλο κόλπο την Κυριακή. Στόχος του είναι να πάρει ένα ποσοστό π.χ. 60% ώστε να βγαίνει και να λέει ότι το 36% του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε 60%. Θέλει να οικειοποιηθεί και να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού δίνοντάς του ένα πλαστό δημοψήφισμα κενό περιεχομένου. Κι έτσι να κοκορεύεται ο Αλέξης ότι το 60% του ελληνικού λαού τον θέλει δυνατό.

Δεν θα του περάσει. Υπάρχουν πολλές ημέρες για να ενημερωθεί ο κόσμος τι σημαίνει «ναι» και τι «όχι». Εντάξει, το «ναι» δεν είναι ό,τι καλύτερο και θα φέρει πόνο. Όμως το «όχι» να είστε σίγουροι θα φέρει εθνική τραγωδία, εθνικό διχασμό και υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενεών. Η επιλογή είναι δική μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φρουρός avatar
  Φρουρός 30/06/2015 07:17:37

  Δειλός και ανάξιος για να είναι πρωθυπουργός. Αν είχε λίγη τσίπα θα είχε παραιτηθεί ήδη παρά να κρύβεται πίσω από ένα δημοψήφισμα παρωδία για ν΄αποποιηθεί τις ευθύνες του. Αλλά η ώρα της κρίσης είναι κοντά, οι ευθύνη του δράματος της χώρας είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δική του και δεν θα τη ρίξει στον Ελληνικό λαό. Έναν λαό που υπέφερε τα πάνδεινα στην κρίση και τώρα προσπαθεί να τον διχάσει κι απο πάνω. Ένας πρωθυπουργός παλεύει μέχρι τελευτάια στιγμή, δεν τα παρατάει μέσα στη μέση, χωρίς να φέρει συμφωνία. Αλλά τι συμφωνία - έκτρωμα κατάφερε ο ανίκανος που επι 5 μήνες κολοβαρούσε για να φτάσει την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής. Αν σου έμεινε λίγη ντροπή, σήκω και φύγε αμέσως και άσε να αναλάβουν άλλοι πιο άξιοι να βγάλουν τη χώρα από την δεινή κατάσταση που την οδήγησες. ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Φρουρός 30/06/2015 11:40:06

   Κουτός και πονηρός είναι. Προσπαθεί -αφού κατέστρεψε τη χώρα- να ψηφισθεί το ΝΑΙ για να μπορέσει να φύγει από την εξουσία. Αριστερός είναι, δεν θέλει να κυβερνά μόνον να επικρίνει από την θέσή της αντιπολίτευσης και να περνάει χαλαρά. Το παιδί ΄μέχρι για πρόεδρος του 15μελούς έκανε. ΄Αλλοι του αναθέσαν αποστολή υπερβολική για την σπιθαμιαία προσωπικότητά του. Αλλά και ο κ.Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Κύριε Παυλόπουλε είναι το νόμιμο και ηθικό;

  • Χρυσόξανθος avatar
   Χρυσόξανθος @ Φρουρός 30/06/2015 13:27:35

   Φιλιππικό νομισμα!

 2. Αμφιδάμας avatar
  Αμφιδάμας 30/06/2015 08:58:42

  Σταμπάρετε όλοι τους κοντινούς σας,συγγενείς ή φίλους που θα ψηφίσουν ΟΧΙ. Για να ξέρουμε μετά την Κυριακή ποιούς θα στρώσουμε στο κυνήγι αν έρθουν τα χειρότερα...

  • Φρουρός avatar
   Φρουρός @ Αμφιδάμας 30/06/2015 09:37:03

   Oχι , αυτό είναι εμφύλιος δεν θα φαγωθούμε ματαξύ μας, με τ΄αδέρφια μας και τους φίλους μας. Αυτοί που έχουν την πραγματική ευθύνη, αυτοί θα το πληρώσουν.

   • Αμφιδάμας avatar
    Αμφιδάμας @ Φρουρός 30/06/2015 10:32:09

    Δεν εννοώ εμφύλιο,ούτε να φαγωθούμε μεταξύ μας,αλλά φίλε μου τέρμα οι ντροπές,από δώ και πέρα θα λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους,για μένα κι αυτοί που τους ψήφισαν για να μας καταστρέψουν έχουν ευθύνη κι εγώ θα τους την επιρρίψω.

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ Αμφιδάμας 30/06/2015 15:40:28

     Μην ξεχάσεις να "νίψεις τας χείρας" σου.

     • Αμφιδάμας avatar
      Αμφιδάμας @ Βαγγέλης 30/06/2015 17:09:21

      Αν έχεις κάποιο επιχείρημα Βαγγέλη,όσο κι αν διαφωνείς πέστο,θα το χαρώ ιδιαίτερα.Βρισιές και υπονοούμενα ξέρω κι εγώ να σου πώ,αλλά δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη συζήτηση.Ευχαριστώ.

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ Αμφιδάμας 01/07/2015 00:03:46

      Σε μια πολιτισμένη συζήτηση σίγουρα δεν ταιριάζουν, όμως μόνο για παλιοκομμούνια, κρεμάλες και για αριστερούς που καταστρέφουν την Ελλάδα συζητάμε. Θέλεις να συζητήσουμε πολιτισμένα για τα πλεονεκτήματα της δραχμής;

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ Αμφιδάμας 01/07/2015 00:12:23

      Τώρα πια " ξέρουμε μετά την Κυριακή ποιούς θα στρώσουμε στο κυνήγι αν έρθουν τα χειρότερα..."

  • airman avatar
   airman @ Αμφιδάμας 30/06/2015 10:24:41

   Αντί να τους "σταμπάρουμε" μήπως να τους πείσουμε ότι η πρόθεσή τους οδηγεί σε όλεθρο; Βέβαια το "αν έρθουν τα χειρότερα" υποκρίπτει μια ελπίδα ότι μπορεί και να μην έρθουν. Εσείς τι λέτε; Μπορούμε να πείσουμε για τον όλεθρο που έρχεται μόνο εάν αντέχουμε να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Αυτό θέλει γεναιότητα. Και γενναίος δεν είναι αυτός που αγνοεί τον κίνδυνο - ιδιαίτερα τον ολέθριο - αλλά εκείνος που τον αναγνωρίζει και μάχεται μέχρι την τελευταία στιγμή για να τον αποτρέψει.

  • M.V avatar
   M.V @ Αμφιδάμας 30/06/2015 10:36:23

   Tι άλλο θα ακούσουμε πια, από τους συμπλεγματικούς Νεοέλληνες; Προγραφές συγγενών ! Πίσω μου σ΄έχω σατανά.

   • Αμφιδάμας avatar
    Αμφιδάμας @ M.V 30/06/2015 10:40:18

    Μπροστά σου τον έχεις,και καγχάζει χαιρέκακα με την βλακεία πολλών...

    • M.V avatar
     M.V @ Αμφιδάμας 30/06/2015 12:08:45

     Γειά σου βλακούλη σατανάκο, που θα κυνηγήσεις φίλους και συγγενείς γιατί διαφωνούν με την ιοδεοληψία σου. Δημοκράταρος πάντως, για σατανάκος!

     • Αμφιδάμας avatar
      Αμφιδάμας @ M.V 30/06/2015 12:19:11

      Ο Σατανάς κακομοίρη είναι αυτός που ψήφισες και μας έκατσε στο σβέρκο για πόσο κανείς δεν ξέρει και με την προτροπή σας θα φέρει την κόλαση στην δίσμοιρη Πατρίδα μας έτσι όπως το πάει. Ξεστραβώσου,άσε εμένα,τους συγγενείς μου και τις δημοκρατικές διαδικασίες σωφρονισμού τους και προσευχήσου σ' αυτόν που ψήφισες να μετανοιώσει για το κακό που μας έκανε.

     • M.V avatar
      M.V @ Αμφιδάμας 30/06/2015 12:43:08

      Αυτά τα φασιστικά που σου ξεφεύγουν, να μην τα ξεστομίζεις ανεξέλεγκτα φανατικέ και ανεγκέφαλε τύπε. Πάνω απ΄όλα η ομόνοια του Ελληνικού λαού. Το τι θα ψηφίσει ο καθένας μας, είναι δικαίωμά του στην Ελληνική Δημοκρατία. Αν δεν σου αρέσει, τράβα Βόρεια Κορέα να βρείς την υγειά σου.

     • Αμφιδάμας avatar
      Αμφιδάμας @ M.V 30/06/2015 12:56:58

      Θα μείνω φασίστα μου,σε λίγο εδώ θα είναι Βόρεια Κορέα. Δεν προτρέπω,ούτε πιέζω,ούτε προκαταλαμβάνω ΚΑΝΕΝΑΝ τι να ψηφίσει όπως κάνουν οι δημοκράτες Υπουργοί κι ο αμερόληπτος Πρωθυπουργός με το ΟΧΙ που μας πετάνε στα μούτρα και που εσύ ψήφισες για να μας καταστρέψουν. Ομόνοια και ομοψυχία του Ελληνικού λαού θέλουμε όλοι,όπως και ασφάλεια,περίθαλψη,και κοινωνική γαλήνη. Από εμένα κινδυνεύουν αυτά τα αγαθά,ή από εκείνους που εσύ ψήφισες για να τα καταστρέψουν όλα;

     • M.V avatar
      M.V @ Αμφιδάμας 30/06/2015 13:04:02

      Από κάποιους σαν εσένα κινδυνεύουν η ομόνοια και ομοψυχία του Ελληνικού λαού, όπως και η ασφάλεια, η περίθαλψη, και η κοινωνική γαλήνη. Απο τους φανατικούς και τους ορκισμένους μονόφθαλμους , που αδυνατούν να κρίνουν σωστά κινδυνεύουμε.

     • Αμφιδάμας avatar
      Αμφιδάμας @ M.V 30/06/2015 13:57:37

      Έλα να με συναντήσεις σήμερα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και να μου ζητήσεις το λόγο.

     • Αμφιδάμας avatar
      Αμφιδάμας @ M.V 30/06/2015 12:43:35

      Πάρε μάτι ακόμη εδώ για να δείς για πόσο μ@@@@κες μας περνάνε...:http://www.protothema.gr/politics/article/489064/lapavitsas-i-katastasi-me-ta-capital-controls-statheropoieitai-o-laos-sunithizei/

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Αμφιδάμας 30/06/2015 15:37:38

      ῾Ο λονδρέζος μέ τίς στερλῖνες του;; :)

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ Φωτεινή 01/07/2015 08:42:07

      Όταν έρχεσαι Ελλάδα φέρνεις δολάρια μετρητά ή έρχεσαι με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα?

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ Αμφιδάμας 30/06/2015 11:11:27

   Mεγάλο λάθος, κάτι τέτοιο περιμένουν για να δοκιμάσουν να επιβάλουν χούντα μετά, στο όνομα της ασφάλειας και της τάξης. Αν είναι να σωθεί αυτή η χώρα πρέπει να αποφύγουμε τη διολίσθηση σε πράξεις οργής. Αλλιώς θα επωφεληθεί και η Τουρκία και μετά τελειώσαμε. Και μην ξεχνάμε ότι η βία γεννάει περισσότερη βία, δε θεμελιώνεις υγιή κοινωνία έτσι. Το θέμα είναι κάποτε η αριστερή ιδεολογία να απορρίπτεται από τους πολίτες γιατί θα καταλαβαίνουν ότι βλάπτει τη χώρα (βέβαια αυτό προϋποθέτει εθνική συνείδηση και κοινή λογική, που προς το παρόν λείπουν).

   • Αμφιδάμας avatar
    Αμφιδάμας @ Παράξενος 30/06/2015 12:24:26

    Συμφωνώ με όσα λές,είναι παρατραβηγμένη η έκφραση που χρησιμοποίησα περισσότερο μεταφορική ήταν η έννοιά της, με την ερμηνεία της απόδοσης ευθυνών εκτός από αυτούς που μας καταστρέφουν και σε αυτούς που δεν εννοούν να καταλάβουν τί διακυβεύεται...

  • drXOR avatar
   drXOR @ Αμφιδάμας 30/06/2015 16:21:58

   Σύνελθε...

 3. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 30/06/2015 09:10:30

  δυστυχώς τη πατήσαμε σαν λαός με τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. ο λαός έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης. Οι ξένες εταιρίες στοιχημάτων δείχνουν ΝΑΙ.

 4. Φρουρός avatar
  Φρουρός 30/06/2015 09:47:05

  Ειρηνικά πρέπει να πάμε μέχρι την Κυριακή. Συνιστώ ψυχραιμία, να ψηφίσουμε το ΝΑΙ όσο το δυνατόν περισσότεροι και προπαντός να μην έχουμε παρατράγουδα. Αυτή η εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη, με τους συνταξιούχους να μην μπορούν να πληρωθούν, με τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να δουλέψουν, με την αγορά εντελώς νεκρή, αλλά πρέπει να συγκρατηθούμε. Τα ψωμιά τους είναι λίγα. Την Δευτέρα αυτή η εγκληματική κυβέρνηση θα παραιτηθεί και θα φύγει. Υπομονή και αυτοσυγκράτηση.

 5. Μετανάστης Στα Ην. Αραβικά Εμιράτα avatar
  Μετανάστης Στα Ην. Αραβικά Εμιράτα 30/06/2015 10:04:28

  Δεν νομίζω να περίμενε κανείς τίποτε καλύτερο απο έναν κομμουνιστή πρωθυπουργό βγαλμένο μέσα απο τα σπλάχνα του ΚΚΕ και πρώην ΚΝΙτη, έτσι; Η ερώτηση είναι ρητορική αλλά την κάνω επειδή κατά καιρούς στη Νέα Δημοκρατία γλύφουμε κομμουνιστικές αρβύλες και επίσης γλύφουμε όπου φτύνουνε. Ποτέ δεν περίμενα να κάνει κάτι καλό για την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που για δεκαετίες υποστήριζε σκληρές αντεθνικές θέσεις.

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ Μετανάστης Στα Ην. Αραβικά Εμιράτα 30/06/2015 11:05:28

   Όπως τα λες. Οι Έλληνες ούτε που έδωσαν σημασία στην ποιότητα των ανθρώπων που εξέλεξαν. Το θέμα είναι να μην κάνουν και το τελευταίο βήμα προς το βάραθρο.

 6. victoria (true) avatar
  victoria (true) 30/06/2015 10:42:40

  Σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία δεν πληρώθηκαν οι συντάξεις του ΝΑΤ. Των ναυτικών! Πού είναι ο Νταλακογιώργος-ΠΝΟ;;; ΑΛΗΤΕΣ.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ victoria (true) 30/06/2015 11:44:07

   Ούτε και οι συνταξιούχοι του δημοσίου πήραν το επικουρικό τους. Αντιγράφω από το ΤΑΧΑΛΙΑ: " "ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!! ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ
   ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ! ΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ L.C. - letter of credit και παίρνουν χρήματα από το εξωτερικό τους τα κρατά το κράτος σε ειδικό λογαριασμό!! ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΥΤΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟ!
   Για να καταλάβετε λοιπόν το μέγεθος της καταστροφής: έστω ότι έχετε μια επιχείρηση που κάνει λίγες πωλήσεις στο εσωτερικό και την μεγαλύτερη παραγωγή την κάνει ΜΟΝΟ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Δεν εισπράττει σχεδόν τίποτα ενώ τα χρήματα από τις πωλήσεις στο εξωτερικό ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ!!!

   ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ!!!

   ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;

   ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

   ΓΙΑΤΙ;

   ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;

   ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;"

   • Μανια avatar
    Μανια @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 30/06/2015 12:07:49

    ΜΠορεί καποιος να επιβεβαιωσει αυτο το αρθρο;; ΜΙλαμε για στυγνους εγκληματιες Παιρνουν απο τους Ιδιωτες , για να πληρωσουν τον κομματικο τους στρατο

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ victoria (true) 30/06/2015 23:51:16

   Και αύριο θα μπουν οι συντάξεις του πρώην ΤΕΒΕ (νυν ΟΑΕΕ) μόνο στο 50%. Το ταμείο χρεοκόπησε και κουρεύει συντάξεις πια. Και από αυτά θα πάρουν μόνο 120 αυτή την εβδομάδα. Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά κλειστές τράπεζες...

 7. George N avatar
  George N 30/06/2015 10:47:46

  Το Ευρώ ή Δραχμή είναι μια συζήτηση που μπορεί και πρέπει να γίνει. Αλλά νηφάλια και αν Δραχμή μόνο με συνεργασία με τους εταίρους, με συναλλαγματικά διαθέσιμα, με στήριξη της ισοτιμίας από ΕΚΤ, με περιοριστική πολιτική κτλ. Της Κυριακής όμως είναι Ευρώ ή Μonopoly money και επομένως Ευρώπη ή Συρία.

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ George N 30/06/2015 15:46:33

   Πού ξέρεις? Μπορεί να έχουν ήδη συμφωνήσει και στα διαδικαστικά. Η πρώτη κίνηση έγινε. Κλείσαν οι τράπεζες. Μέχρι την Κυριακή θα φέρουν και το νέο χαρτονόμισμα τυπωμένο στην ΕΚΤ (που θα το στηρίζει) και τη Δευτέρα Τσίπρας, Ντράγκη, Γιούνκερ, Μέρκελ, Λαγκάρντ κλπ χαμογελαστοί και αγκαλιασμένοι θα μας πουν "surprize"! Μετά θα αναλάβει ο κ.Σημίτης με τον λ.Παπαδήμο να λένε: "Δραχμή, το δικό μας νόμισμα"

 8. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 30/06/2015 10:47:49

  Τον Φεβρουάριο 2015, ο νεοεκλεγείς φέρελπις πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων είχε δηλώσει στο γερμανικό περιοδικό Stern: "Σε έξι μήνες η Ελλάδα θα γίνει μία άλλη χώρα. Δεν θέλουμε νέα δάνεια. Θέλουμε μεταρρυθμίσεις". Καθημερινά αποδεικνύεται ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας ως "μεταρρυθμίσεις" θεωρεί: Μνημόνιο 8,000,000,000 ευρώ, Χρονοεπιστροφή του 2015 στο 1945, 'Ακρατο Κρατισμό, Ρήξη Σχέσεων εντός κι εκτός, Απομόνωση, (Α)παιδεία, Χλεύη, Στεγνά Δημόσια Ταμεία, Ταλαιπωρία.. "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΑΤΜ για 60 EΥΡΩ" και, "ΚΥΜΑ ΛΗΣΤΕΙΩΝ, ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ http://tinyurl.com/nbdtsnv ~Kαθημερινή Aναμένονται: Λαπαβίτσειο ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ (μαζί με τσίγκινο πιάτο και κουτάλι άραγε;) για να ολοκληρωθεί Το ΒΔΕΛΥΓΜΑ της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ.

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Δήμητρα Μ. 30/06/2015 17:27:27

   Άσε , άσε, όλοι οι άστεγοι, άνεργοι κλπ στα συσσίτια προχθές αυτά λέγανε. Μας κατέστρεψε ο σύριζα. Τώρα θα μας βάλει και δελτίο στο συσσίτιο ο Λαπαβίτσας... καήκαμε.

 9. Αμφιδάμας avatar
  Αμφιδάμας 30/06/2015 11:02:55

  Ακούγεται ότι σκέφτεται να κάνει πίσω,το εισηγούνται μάλιστα επίμονα κάποιοι Υπουργοί του. Το ξανασκέφτεται,λένε,βλέποντας την καταστροφή να έρχεται,να συμφωνήσει με την τελευταία πρόταση Γιούνγκερ. Αν και αν θα γίνει έτσι, δεν θα παραιτηθεί να ξεκουμπιστεί να φύγει,εντούτοις μακάρι να είναι αλήθεια...

 10. airman avatar
  airman 30/06/2015 11:35:02

  "... ο Τσίπρας προσπαθεί να κάνει το μεγάλο κόλπο την Κυριακή. Στόχος του είναι να πάρει ένα ποσοστό π.χ. 60% ..." Με το ποσοστό συμμετοχής στο όριο του 40%+, η ενδεχόμενη "οροφή" του ΟΧΙ μπορεί να φτάσει ακόμα και το 70% επί των ψηφισάντων. Σενάριο διόλου απίθανο, δεδομένου ότι το 40% συμμετοχής αντιστοιχεί σε περίπου 4 εκ. έγκυρα ψηφοδέλτια, άρα το 70% αντιστοιχεί σε 2,8 εκ. έγκυρα ψηφοδέλτια υπέρ του ΟΧΙ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου το άθροισμα των ψήφων ΣΥΡΙΖΑ+ΧΑ+ΑΝΕΛ έφτασε τα 2,9 εκ. Εάν συμμετάσχουν στο σύνολό τους στο δημοψήφισμα και κρατήσουν σταθερή στάση σε ποσοστό 70%, τότε το ΟΧΙ θα λάβει πάνω από 2 εκ. ψήφους, άρα έστω και οριακά πάνω από 50%. Συμπερασματικά λοιπόν ο μεγάλος παράπλευρος κίνδυνος είναι η αποχή. Όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή, τόσο ηχηρότερη η απάντηση. Όσο το δυνατόν περισσότεροι υπεύθυνοι πρέπει να συμμετάσχουν στη λήψη της απόφασης. Η ευθύνη είναι δική μας!

  • ΚΩΣΤΑΣ Π. avatar
   ΚΩΣΤΑΣ Π. @ airman 30/06/2015 18:12:12

   Οι υπολογισμοί σου φίλε airman είναι απόλυτα λογικοί και κατα πάσα πιθανότητα σωστοί. Γι αυτό και Γιουνκέρ κυριολεκτικά βομβαρδίζει τον Τσίπρα με "εναλλακτικές" συμφωνίες κάνοντας εκπτώσεις, μπας και ματαιώσει το Δημοψήφισμα. Αν είχε την παραμικρή ελπιδα για το ΝΑΙ, θα πήγαινε για ψάρεμα...

 11. Ρηνα avatar
  Ρηνα 30/06/2015 11:35:41

  Η συγχυση που επικρατει μεταξυ των Ελληνων δεν τους αφηνει να σκεφθουν καθαρα.... Αρκετοι γνωστοι και συγγενεις μου βαζουν ως μοναδικο λογο να ψηφισουν ΟΧΙ την ελαφρυνση τους απο τα δανεια. Χθες στην TV καποιος καθηγητης πανεπιστημιου ειπε οτι θα ελαφρυνουν οι δανειακες ατομικες υποχρεωσεις των Ελληνων και πριν προλαβει να το αναπτυξει ο εκφωνητης τον εκοψε. Εμειναν οι ακροατες με τη πεποιθηση οτι θα παψουν να χρωστουν και τους το κρυβουν....... Αυτο που δεν αφησε ο εκφωνητης να ειπωθει και πρεπει να το μαθει ο κοσμος και απορω το γιατι δεν το λενε, ειναι οτι τα περισοτερα δανεια εχουν "θυσιαστει"-εκχωρηθει στις ξενες Τραπεζες εναντι χρηματοδοτησης εδω και καιρο. Οποτε με την επιστροφη μας στη δρχ θα απαιτηθουν αμεσα απο τις ξενες Τραπεζες και ενω εμεις θα πληρωνομαστε σε δρχ και αν, τα δανεια θα πρεπει να πληρωθουν σε αξια ευρω δηλ τουλαχιστον 50% απανω ισως και περισσοτερο.....Η δουλεία που θα προκυψει με τον Αρμαγεδωνα της δραχμης θα ξεπουλησει μπιρ παρα μεσω πλειστηριασμων ολα τα σπιτια που εχουν χρεος. Μετα θα εχουν σειρα αυτα που δεν θαχουν αλλα δεν θα μπορουν να πληρωσουν απλους λογαριασμους προς το Δημοσιο, Εφοριες, ΟΤΕ κλπ.....Το ξεπουλημα της Ελλαδας θα ειναι τρομακτικο σε ολα τα επιπεδα, ατομικα και εθνικα. Αυτα πρεπει να γινουν κατανοητα με απλο τροπο σε ΟΛΟΥΣ γιατι ο κοσμος παει σαν τα προβατα στις καλπες με μονο κριτηριο τις παγιες πολιτικες του πεποιθησεις και οχι τη σωτηρια της χωρας. Προς Θεου δε, μη διχαστουμε γιατι θα παμε πιο πιο βαθια πισω απο τα χρονια του εμφυλιου και οι ανθρωποι σημερα δεν ειναι καθολου ετοιμοι να αντιμετωπισουν τετοιες καταστασεις.... Τα γεωπολιτικα που μπορει να προκυψουν τα αφηνω προς το παρον ασχολιαστα...... Υπαρχουν κομματα που μπορουν να διαχειριστουν καλυτερα το χαος παρα μια ευνομουμενη πολιτεια και οποιος καταλαβε καταλαβε.....

 12. Κ.d. avatar
  Κ.d. 30/06/2015 12:34:57

  Mόνο με ειδικό δικαστήριο θα ξεπλυθεί αυτή η προδοσία. Το λέει αυτό ένας που δεν ανήκει στη Δεξιά και που κάποτε ψήφιζε από ρομαντική βλακεία αυτούς τους παράφρονες.

  • ΚΩΣΤΑΣ Π. avatar
   ΚΩΣΤΑΣ Π. @ Κ.d. 30/06/2015 18:13:18

   Ειδικό δικαστήριο σαν αυτό που καταδίκασε τον "τσάρο" της οικονομίας του ΓΑΠ?

 13. Don kixotis avatar
  Don kixotis 30/06/2015 13:34:43

  attikanea.blogspot.gr

 14. Βασιλική Κ.Σ. avatar
  Βασιλική Κ.Σ. 30/06/2015 18:51:30

  Ας μην κρυβόμαστε, βρισκόμαστε στην 21η Ιουλίου 1974. Η εθνική κυβέρνηση των Αθηνών, παρασυρμένη από ολέθριες συμβουλές ξένου μη κατονομαζόμενου παράγοντα, διέκοψε μονομερώς τις ενδοκοινοτικές συνομιλίες της Κύπρου και καθαίρεσε τον κεντρικό τραπεζίτη Μακάριο. Η πολυπόθητη ένωση της πολιτικής και της νομισματικής εξουσίας είναι πλέον γεγονός. Η Μεγαλόνησος Κεντρική Τράπεζα επιστρέφει ξανά στις αγκάλες της μητέρας πατρίδας. Η εθνική κυβέρνηση υλοποιεί τους μύχιους εθνικούς πόθους και οι όποιες αμφισβητήσεις από εκπροσώπους του παλιού πολιτικού κόσμου φαντάζουν πλέον γελοίες. Επικαλούμενος τις συνθήκες του Μάαστριχτ και προβάλλοντας ως εγγυήτρια δύναμη που θα αποκαταστήσει τη διασαλευθείσα δημοσιονομική τάξη, ο κοινοτικός στόλος υπό τον ναύαρχο Σόιμπλε αποβιβάσθηκε χθες το πρωί στην παραλία της Κυρήνειας και, με την υποστήριξη αλεκιπτωτιστών της μεραρχίας Ντράγκι κατέλαβε ήδη το 90% του τραπεζικού εδάφους. Η ελληνική κυβέρνηση εκήρυξε εχθές την 11η πρωινή γενική επιστράτευση. Ήδη ουρές εφέδρων συνωστίζονται εμπρός στα ΑΤΜ των στρατολογικών γραφείων για να παραλάβουν τα φύλλα πορεία και το αντίτιμο των 60 ευρώ για έξοδα προωθήσεως στη γραμμή του πυρός. Καθώς εσωτερικές διενέξεις εμφανίζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο και καταγράφονται οι πρώτες αυτομολήσεις διακεκριμένων υποστηρικτών του καθεστώτος, η εθνική κυβέρνηση των Αθηνών στράφηκε στον αμερικανικό παράγοντα, που παραδοσιακά τη στηρίζει, τα μηνύματα όμως από την Ουάσιγκτον δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά. Πληροφορίες που κυκλοφορούν έντονα στα ειδησιογραφικά πρακτορεία τις τελευταίες ώρες ομιλούν για επικείμενες δηλώσεις Κίσινγκερ με τις οποίες προεξοφλείται μεταβολή του καθεστώτος. 'Αλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον απόμαχο έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να ράβει καινούργιο μπλέηζερ σε κεντρικό ραφείο της λεωφόρου Φος, ενώ άλλες πληροφορίες φέρουν τον γάλλο πρόεδρο Ολλά ντ'Εσταίν να προγραμματίζει πτήση του προεδρικού αεροπλόνου προς άγνωστη εισέτι κατεύθυνση. Μείνετε συντονισμένοι στην ανθελληνική συχνότητα. [ © ident ]

  • Βασιλική Κ.Σ. avatar
   Βασιλική Κ.Σ. @ Βασιλική Κ.Σ. 30/06/2015 20:30:53

   Η δήλωση Κίσινγκερ Σε μια δήλωση γρίφο προχώρησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζοντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, με τους οποίους είχε συνάντηση, πως «πρέπει δυστυχώς - τελικά ευτυχώς - να σας αφήσω επειδή σημαντικά γεγονότα, για τα οποία δεν είστε προετοιμασμένοι, βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα. Δεν θέλω να χάσω την ευκαιρία να συμμετάσχω στις εξελίξεις και που πιθανόν θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα άρθρα που έχετε γράψει σήμερα» Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας Εμπρός στο φάσμα της ταχύτατης προέλασης των κοινοτικών δυνάμεων και της ολοκληρωτικής κατάρρευσης του τραπεζικού μετώπου ο αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Οργανισμό Ηνωμένων Ευρωπαίων κατέθεσε αίτημα για κατεπείγουσα σύγκληση του Group Οικονομικής Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός. Στο σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η ελληνική πλευρά αναγνωρίζεται εν μέρει το τετελεσμένο της εισβολής και προτείνεται ένα διετές πρόγραμμα απαγκίστρωσης των εκατέρωθεν δυνάμεων. Εκπρόσωπος του ναυάρχου Σόιμπλε, που έχει αναλάβει πλέον και την ευθύνη της διεξαγωγής των χερσαίων επιχειρήσεων δήλωσε ότι καμία συζήτηση για κατάπαυση του πυρός δεν είναι νοητή εάν δεν ολοκληρωθεί την 12.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης η ανάπτυξη των ειρηνευτικών κοινοτικών δυνάμεων στα τραπεζικά οχυρά που δεν έχουν ακόμη διασφαλισθεί. "Προέχει η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος που κλονίσθηκε από την πραξικοπηματική ενέργεια της ελληνικής κυβερνήσεως να καθαιρέσει τον νόμιμο πρόεδρο της Τραπεζικής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε για αναστολή των επιχειρήσεων καθώς και για ένα νέα σύμφωνο διακοινοτικής συμβίωσης με όρους πέραν από εκείνους που περιγράφουν οι Συνθήκες του 2010 και 2012 που θεωρούνται πλέον εντελώς παρωχημένες", δήλωσε εκπρόσωπος του ναυάρχου. [ © ident ]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.