Έλλειμμα ηγεσίας...
28/02/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλλειμμα ηγεσίας...

Ο κόσμος που διψάει για φιλολαϊκά, αριστερά μέτρα μένει ακόμη άναυδος από τον μεγάλο… ηγέτη που ανακοινώνει μέτρα. Ακόμη η ώρα του λογαριασμού δεν έχει έρθει, όμως, πλησιάζει. Για να δούμε τι θα κάνει ο λαός όταν θα αρχίσει να πληρώνει ακριβά το σοσιαλιστικό όραμα του κ. Τσίπρα;

Τα πράγματα είναι απλά. Με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι υπάρχουν δύο κυβερνήσεις και δύο πρωθυπουργοί. Του εσωτερικού και του εξωτερικού. Τζάμπα ψευτόμαγκες στο κομματικό του ακροατήριο, γατούλες καναπέως στο εξωτερικό, εκεί που κάποτε έλεγαν ότι θα διαλύσουν την Ευρώπη. Όμως, το υπουργικό συμβούλιο ανέδειξε κι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Το έλλειμμα ηγεσίας της χώρας. Ο κ. Τσίπρας, όσο έξυπνος και χαρισματικός είναι άλλο τόσο ερασιτέχνης και εμμονικός εμφανίζεται. Τι έκανε με τη χθεσινή του ομιλία; Ουσιαστικά επιχείρησε να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι παραμένει αριστερή η κυβέρνησή του. Ότι είναι μια ριζοσπαστική κυβέρνηση που τολμά να τα βάλει με όλους και με όλα και να προωθήσει αριστερή ατζέντα.

Αντί, όμως, να εργαστεί σκληρά για να σωθεί η χώρα από την πιστωτική ασφυξία, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να ασχοληθεί με θέματα που απλά έχουν καλό επικοινωνιακό γκελ αλλά στην ουσία δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στην πατρίδα. Όπως είχαμε γράψει παλιότερα, όταν δεν έχεις να προσφέρεις στον κόσμο άρτον, σίγουρα θα του προσφέρει θεάματα και η εξεταστική επιτροπή είναι ένα εύκολο και εύπεπτο θέαμα. Την ώρα που η χώρα οδηγείται στην καταστροφή και όλοι αγωνιούν για το τι θα κάνουν με τη ζωή τους ο κ. Τσίπρας επιλέγει να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Και πώς το κάνει; Μα ουσιαστικά υποστηρίζοντας το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι αντιμνημονιακοί. Δηλαδή ότι το Μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι η κρίση το Μνημόνιο. Μέγα λάθος και ακόμη μεγαλύτερο να καλλιεργείται η αίσθηση στον κόσμο ότι οι κακοί ξένοι φταίνε για όλα κι όχι η ελληνική κοινωνία που είναι μπάχαλο, που ζούμε με δανεικά επί χρόνια και που έχει μια οικονομία που είναι η τελευταία «σοβιετική» της Ευρώπης.

Και τώρα ο πρωθυπουργός μαζί με τον Καμμένο θα διερευνήσουν πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Άραγε θα καλέσουν και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να καταθέσει ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή που έχει μερίδιο ευθύνης στην κρίση;

Όμως, πράγματι, αν πρέπει να γίνει μια τέτοια έρευνα ας γίνει, Θα πρέπει να γνωρίζει, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τέτοιες ενέργειες δεν μένουν αναπάντητες. Όταν θα έρθει η ώρα του να ξαναγυρίσει στην αντιπολίτευση μήπως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να λογοδοτήσει για τον καταστροφικό μήνα που κυβερνούν; Να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί κατέρρευσαν τα έσοδα, γιατί το κίνημα «δεν πληρώνω» είναι στην εξουσία, γιατί σέρνεται η συμφωνία των Βρυξελλών την ώρα που τα ταμειακά αποθέματα εξανεμίστηκαν και οι τράπεζες είναι υπό κατάρρευση; Θα δώσουν λόγο σε ένα ειδικό δικαστήριο για το πώς θα φτάσουμε στο τρίτο μνημόνιο;

Θα έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον. Στη Βουλή οι αντιμνημονιακοί Συριζαίοι να καταδικάζουν τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Παπαδήμο και τον Σαμαρά και την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας να υπογράφει το τρίτο μνημόνιο της χώρας.

Δεύτερη αριστερίστικη κίνηση που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι η ανακοίνωση της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Κι αν η ΝΔ έκανε τραγικά λάθη όταν έριξε μαύρο και έκανε μήνες για να ανοίξει ένα νέο κανάλι, όμως, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει απλά φιλολαϊκή πολιτική. Η οποία ουσιαστικά είναι το βόλεμα των Καλφαγιάννηδων και των λοιπών συνδικαλιστών που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια στην ΕΡΤ και όταν έχασαν τα προνόμιά τους έπαθαν την πλάκα τους.

Την αποκατάσταση των Καλφαγιάννηδων εμείς θα την πληρώσουμε μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Κι αυτό που λέει ο Τσίπρας, ότι δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος είναι ανοησία. Από τις τσέπες μας θα πληρώσουμε ξανά τον ραδιοτηλεοπτικό έκτρωμα. Αν έχει τα κότσια ο αριστερός Τσίπρας ας βγάλει το τέλος από το λογαριασμό της ΔΕΗ κι όποιος δε θέλει να βλέπει ΕΡΤ να μην πληρώνει. Βεβαίως, με τη χώρα στην κόψη του ξυραφιού αυτό που «έκαιγε» τον Τσίπρα ήταν η αποκατάσταση των συνδικαλισταράδων.

Τρίτη επικοινωνιακή μπαρούφα του Τσίπρα η ακύρωση αδειών για το εργοστάσιο στις Σκουριές, δήθεν για να πολεμήσει τα συμφέροντα. Μα καλά. Δεν τον ειδοποίησε κανείς ότι ο Μπόμπολας έχει φύγει από την εταιρεία που ψάχνει για τον χρυσό; Δεν του είπε επίσης κανείς ότι η ακύρωση αδειών και αρχιτεκτονικών μελετών δε γίνεται από πρωθυπουργούς αλλά από τα δικαστήρια; Αν δικαιωθεί εκεί η εταιρεία δεν θα ξεφτιλιστεί ο πρωθυπουργός; Και τι θα κάνει άραγε αν 2.000 οικογένειες που δουλεύουν στα ορυχεία στρατοπεδεύσουν έξω από τη Βουλή;

Όσο για τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση, για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, μπράβο που τα προωθούν υπό δύο όρους. Να δούμε τα τελικά κείμενα και να μας πουν πώς θα χρηματοδοτηθούν. Διότι απ’ ότι ακούγεται οι θεσμοί ή τρόικα λέει ότι για κάθε μέτρο που θα έχει δημοσιονομικό κόστος θα πρέπει να υπάρχει και ένα ισοδύναμο. Θα πληρώσουν δηλαδή κάποιοι άλλοι το «όραμα» του Τσίπρα να μοιράζει κουπόνια για φαγητό και ρεύμα.

Είναι απλά τα πράγματα. Ο κόσμος που διψάει για φιλολαϊκά, αριστερά μέτρα μένει ακόμη άναυδος από τον μεγάλο… ηγέτη που ανακοινώνει μέτρα. Ακόμη η ώρα του λογαριασμού δεν έχει έρθει, όμως, πλησιάζει. Για να δούμε τι θα κάνει ο λαός όταν θα αρχίσει να πληρώνει ακριβά το σοσιαλιστικό όραμα του κ. Τσίπρα; Για να δούμε τότε τις δημοσκοπήσεις.

Αλλά για να δούμε τον Τσίπρα να ικετεύει στο εξωτερικό για λίγα χρήματα. Εκτός κι αν τη βρόμικη δουλειά την κάνει ο Βαρουφάκης. Άλλωστε, στο υπουργικό ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτε για την υπογραφή που έβαλε στην παράταση του μνημονίου. Εκεί έπαθε… αμνησία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραβινος avatar
  Ραβινος 28/02/2015 08:59:21

  Σοβαροτης μηδεν.Ενας λαος που στεκεται σαν χανος χαζευοντας τις πιρουεττες Μπαρουφακη και τις τζουφιες υποσχεσεις Τσιπρα για συσσιτια στους σιτιζομενους απο χιλιες μεριες , ηλεκτρικο ρευμα για τις ξυλοσομπες και τα καλοριφερ και επιδοτηση ενοικιου στους ενοικιαστες σε συμφωνια με τους ιδιοκτητες ξεζουμιζοντας το κρατος .Τα βιολια παιζουν στο καταστρωμα του βυθιζομενου τιτανικου -Ελλαδα και ο λαος χαιρεται την φυση χαζευοντας γυρω του περιδινομενος στα βαθη του ωκεανου των χρεων και των οσονουπω στερησεων.Καληνυκτα Ελλαδα .

  • ΓΒΚ avatar
   ΓΒΚ @ Ραβινος 28/02/2015 11:10:38

   Ήρθε η ώρα

   • ΓΒΚ avatar
    ΓΒΚ @ ΓΒΚ 28/02/2015 17:03:12

    http://www.logiastarata.gr/2015/02/blog-post_436.html

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ραβινος 28/02/2015 12:04:03

   Έτσι είναι. "Και δυο-τρία να κάνει από αυτά που υποσχέθηκε, καλά θα είναι". Η ηλιθιότης ενός λαού σε όλο της το τραγικό μεγαλείο. Καληνύχτα Ελλάδα, όπως σωστά λες. Θα νοσταλγούμε τις ημέρες του... ΓΑΠ!

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 28/02/2015 11:44:01

  Και με τους τσιχαντιστές, στα Νότια της Κρήτης! http://bit.ly/1ATH206 MSN Kόσμος/ 3 ώρες πριν Και με τη διάπλατα ανοιχτή Αμυγδαλέζα, μπέστε σκύλοι αλέστε! Και μ’ αυτό το τριτοκοσμικά ιδεοληπτικό κοιμισμένο, θέμα χρόνου είναι να πραγματωθεί η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στους Αγίους Τόπους του Αιγαίου, στο Ιερό Νησί της Πάτμου. (παγκόσμια θρησκευτική κληρονομιά Unesco). Ας αφυπνιστούμε, επιτέλους! οι Έλληνες. Είμαστε απελπιστικά μόνοι. Πότε; θα το καταλάβουμε;

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/03/2015 17:43:26

  Kαι μόνο αυτά που γράφετε δείχνουν την αρρώστια που υπάρχει και θα την πληρώσει ο λαός και θα του αξίζει χίλιες φορές. Γράφετε "ο λαός περιμένει αριστερά φιλολαϊκά μέτρα". Ποιος σας είπε κύριοι ότι η αριστερά είναι φιλολαική; Απλά το λέγανε όλοι για 40 χρόνια και το πίστεψαν.Αριστερά σημαίνει Εμβέρ Χότζα και Τσαουσέσκου.Δεν ρωτάτε κανένα από τους μετανάστες από τις χώρες αυτές τι φιλολαϊκές κυβερνήσεις είχαν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.