Έβγαλε τα μαχαίρια η διαπλοκή
27/10/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έβγαλε τα μαχαίρια η διαπλοκή

Παίζονται πολλά τους επόμενους μήνες στα παραδοσιακά και στα νέα επιχειρηματικά τζάκια...

Ένας απίστευτος παρασκηνιακός πόλεμος, μιντιακού και επιχειρηματικού χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη που φυσικά έχει άμεση σχέση με το ότι η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο και κάποιοι επιχειρούν να πιάσουν «στασίδι» στα νέα πολιτικά δεδομένα που δημιουργούνται.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι το Βήμα της Κυριακής έχει ως πρώτο θέμα του που πιάνει σχεδόν τα δύο τρίτα της πρώτης σελίδας ένα τεράστιο σκίτσο και τίτλο «Ο ξαφνικός έρωτας της πλουτοκρατίας με τον κ. Τσίπρα».

Το σκίτσο είναι η δημιουργία του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί τον λαό» και αναφέρεται στην Γαλλική Επανάσταση. Στη θέση της Ελευθερίας είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου και υπάρχουν τα πρόσωπα του Δ. Δασκαλόπουλου, του Δ. Κοντομηνά και του Λάκη Λαζόπουλου.

Το δισέλιδο αφιέρωμα στη Γιάννα και στα πιστεύω της έχει πολύ ενδιαφέρον. Η σιδηρά κυρία του 2004, μετά την παρέμβασή της με την οποία είχε πει ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ κι ότι είναι κατά του συστήματος, τώρα φιγουράρει και στο Βήμα.

Αυτή τη φορά η εφημερίδα του Ψυχάρη με ειρωνικό τρόπο αποδομεί τους γνωστούς επιχειρηματίες αλλά προβαίνει και σε κάποιες αποκαλύψεις… δια στόματος της Γιάννας, που μοιάζουν περισσότερο με ξεκαθάρισμα λογαριασμών παρά με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Το κείμενο αφήνει υπονοούμενα ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ δεν θα ήταν αρνητικός σε μια ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στο δημοσιονομικό καθεστώς της δραχμής, και υπενθυμίζονται οι καλές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορεί ο κ. Δασκαλόπουλος να μην είναι “δραχμικός”, η υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι δεδομένη. Ο βαθύπλουτος κληρονόμος της ΔΕΛΤΑ, θεωρεί εαυτόν… φιλόσοφο. Έχει εκφράσει τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που καλύπτει το κενό που άφησε το ΠΑΣΟΚ.

Έσπευσε να συγχαρεί με επιστολή του τον κ. Τσίπρα πριν από 15 μήνες, επειδή προώθησε τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε “ενιαίο κόμμα”.

Οι γνώστες υπενθυμίζουν ότι ο κ. Δασκαλόπουλος, προτού ανακαλύψει τον κ. Τσίπρα, προσπάθησε να συμβάλει στην πολιτική διαφώτιση του Γιώργου Παπανδρέου. Ασφαλής πηγή διαβεβαιώνει πως υπήρξε εξ απορρήτων συνομιλητής και υποστηρικτής της ιδέας του πρώην πρωθυπουργού περί διενέργειας δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο, αρκετούς μήνες προτού αυτό εκδηλωθεί».

Ειρωνική ασφαλώς η τοποθέτηση για τον Δασκαλόπουλο. Φυσικά αναφέρεται στον Λάκη Λαζόπουλο τον «αριστερό» που λαϊκίζει ασύστολα λειτουργώντας ως γραφείο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το κανάλι του Κοντομηνά. Διότι χωρίς την άδεια του επιχειρηματία πολύ δύσκολα ο Λαζόπουλος θα μετέτρεπε τον Alpha σε παράρτημα της Κουμουνδούρου.

Υπάρχουν επίσης και αναφορές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της Γιάννας που αγγίζουν τον Κόκκαλη. Στο ρεπορτάζ ο συντάκτης του Βήματος αναφέρεται σε εξομολογήσεις της κ. Αγγελοπούλου, οι οποίες προκαλoύν πολιτικό σεισμό, όπως ότι "ο Κόκκαλης πήρε το Καραϊσκάκη για μια μπουκιά ψωμί". Η εφημερίδα δημοσιοποιεί τοποθετήσεις της άλλοτε προέδρου του «Αθήνα 2004» για το πολιτικό και επιχειρηματικό σκηνικό της χώρας, οι οποίες -σύμφωνα πάντα με «Το Βήμα»- έγιναν σε ιδιωτική συζήτηση, στο εστιατόριο «Μύλος» του Hilton, πριν από τις Ευρωεκλογές. Σε αυτή τη συζήτηση η κ. Αγγελοπούλου παρουσιάζεται να αναφέρθηκε και στην υπόθεση Κόκκαλη - Καραϊσκάκη. «Ο Κόκκαλης με υποδεχόταν με υποκλίσεις το 2000, γιατί ήξερε ότι χωρίς εμένα δεν θα προχωρούσε η ανακατασκευή του Καραϊσκάκη, που τελικά το πήρε πιο φτηνά απ' όσο κοστίζει μια μπουκιά ψωμί... είπε κάποια στιγμή βουτώντας μια μπουκιά ψωμί σε ένα λευκό μπολ με ελαιόλαδο...», αναφέρει το άρθρο.

Η κα Αγγελοπούλου χαρακτηρίζει τον Βενιζέλο ως "τον πιο φαύλο πολιτικό που έχει γνωρίσει"!

Στο σχετικό ρεπορτάζ η αναφορά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχει ως εξής:

“Ο τελευταίος ισχυρός που σαν άλλος Απόστολος Παύλος είδε το πολιτικό φως το αληθινό στον δρόμο για… την Κουμουνδούρου, είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, υιός και κληρονόμος του φαρμακοβιομηχάνου και ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο υιός Γιαννακόπουλου έχει τη φήμη ενός επιχειρηματία αγανακτισμένου με το Μνημόνιο, το οποίο ερμηνεύει ως μια πράξη προδοσίας και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας”.

Είναι από τις λίγες φορές που ο Ψυχάρης επιχειρεί τόσο απροκάλυπτα να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς με επιχειρηματίες, κι όχι μόνο. Υπάρχουν επίσης κι άλλα περίεργα. Μπορεί να φαίνεται ότι κάνει κακό το ρεπορτάζ στη Γιάννα αλλά δεν είναι έτσι. Το Βήμα συντηρεί στην επικαιρότητα την κ. Αγγελοπούλου, κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Και είναι περίεργο να ταυτίζεται με την... Ελευθερία που θα... οδηγήσει το λαό. Να θυμίσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε «κοπεί» συνέντευξη της Γιάννας στο Βήμα. Πολύ περίεργα πράγματα...

Όπως περίεργο είναι και να βάζει στο στόμα της φοβερές κουβέντες κατά του Κόκκαλη και του Βενιζέλου. Άραγε το Συγκρότημα που κάποτε στήριζε όσο τίποτε τον Βενιζέλο πώς τώρα τον χαρακτηρίζει ως τον πιο «φαύλο πολιτικό», έστω κι αν αυτά τα λέει η Γιάννα;

Επίσης, είναι περίεργο πως το κείμενο το υπογράφει ο δημοσιογράφος Πάνος Παπαδόπουλος για τον οποίο έχει ακουστεί ότι είναι λογογράφος του Τσίπρα και τουλάχιστον είναι πολύ κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι φανερό ότι βγαίνουν σιγά – σιγά τα μεγάλα μαχαίρια και θα δούμε κι άλλα επεισόδια όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι και το Πρώτο Θέμα έχει στην πρώτη σελίδα την αριστερή στροφή της Γιάννας. Ούτε ότι και η KontraNews του Κουρή μιλάει για κουμπαράδες που είχε ο Κόκκαλης για να λαδώνονται πολιτικοί.

Παίζονται πολλά τους επόμενους μήνες στα παραδοσιακά και στα νέα επιχειρηματικά τζάκια. Το πέρασμα με επιτυχία των stress tests αποτελεί επίσης μια ακόμη ευκαιρία χρεοκοπημένων επιχειρηματιών να πιέσουν (δεν λέμε να εκβιάσουν) προκειμένου να πετύχουν νέα δάνεια.

Έρχεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mιχάλης avatar
  Mιχάλης 27/10/2014 08:11:28

  Ενταξει όλα αυτά .Σωστές επισημάνσεις με μεγάλη πιθανότητα να συμβαίνουν.Αλλα που φτάσαμε ρε αδερφέ να προστρέχουμε στον Ψυχάρη και στον Μπόμπολα να μας ανοίξουν τα μάτια?Να βάζουν αυτοί οι τύποι τον Λοβέρδο και τον Χρυσοχοίδη στον τελευταίο ανασχηματισμό και ο Σαμαράς να λέει ότι είναι αναγκαίο για την πολιτική σταθερότητα να κάνεις συμβιβασμούς?

 2. Ο Κούκος που θα φέρει την Άνοιξη avatar
  Ο Κούκος που θα φέρει την Άνοιξη 27/10/2014 08:48:44

  Κάποιος να τολμήσει να ξεδοντιάσει τους εκβιαστές; Αυτή θα είναι ουσιαστική μεταρρύθμιση.

 3. Seagull avatar
  Seagull 27/10/2014 10:23:18

  Ο χρεοκοπημένος καρβέλια ονειρεύεται.

 4. GregA avatar
  GregA 27/10/2014 10:35:53

  Η κα Αγγελοπούλου χαρακτηρίζει τον Βενιζέλο ως "τον πιο φαύλο πολιτικό που έχει γνωρίσει"! Και έχει άδικο σε αυτό;

 5. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 27/10/2014 10:45:10

  Η διαπλοκή, με οποιοδήποτε πρόσωπο, κάνει αυτό που κάνει πάντα. Να διαπλέκεται Η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει;

 6. Τρελό νερό avatar
  Τρελό νερό 27/10/2014 10:48:08

  Η μόνη σωστή αντιμετώπιση αυτών των .....τζακιών που με δικά μας χρήματα (δανεικά και αγύριστα) ζεσταίνουν τους ιδιοκτήτες τους, είναι να εφαρμοστούν επί τέλους και γι αυτούς αυστηρά όπως εφαρμόζονται απέναντι σε όλους εμάς, ΟΙ ΝΟΜΟΙ.

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 27/10/2014 13:43:29

  Δεν τους βλέπω καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους λυπάμαι. Έπεσαν σε Σκύλλες, Χάρυβδεις, Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες. Ούτε ο Οδυσσέας αυτοπροσώπως δεν θα γλύτωνε αφάγωτος άν του την πέφτανε όλοι μαζί και ταυτοχρόνως τόσοι freaks. Αυτά είναι τα κακά επακόλουθα της μεγάλης δημοφιλίας...

  • Seagull avatar
   Seagull @ Uncle Stgm 27/10/2014 13:51:20

   Να είσαι σίγουρος ότι η επόμενη μέρα θα βρει τον σύριζα αγκαλιά με την Σκύλλα, την Χάρυβδη και όλο το κακό συναπάντημα, όλο ναζάκια ο ένας στον άλλο. ΄Ηδη άρχισαν οι προετοιμασίες γιατί μάλλον το βλέπουν να έρχεται. Από την άλλη μένει να δούμε πόσο και για πόσο θα είναι ανθεκτικός ο σύριζα στις " επιθέσεις αγάπης " του συστήματος διαπλοκής!!

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Seagull 27/10/2014 15:22:10

    Θα τους "καταναλώσουν" και αυτούς οι Χάρυβδεις. Όπως ακριβώς "κατανάλωσαν" τον Παπαντρέα και τον Σαμαρά. Τη οδό διαφυγής την είχε προτείνει ο Ρούσβελτ:"Για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και πραγματικές επιχειρήσεις, και μαζί τους η χώρα, πρέπει να πεθάνουν οι ραντιέρηδες". Αλλά για να γίνει αυτό σε χώρα που πριν απο λίγο ο πρόεδρος των συνδέσμου βιομηχανιών δεν είχε βιομηχανία χρειάζεσαι και πολιτικά αναστήματα τύπου Ρούσβελτ. Εκείνος είχε το θάρρος να κάνει new deal γαι να "σκοτώσει" τους ραντιέρηδες, η γυναίκα του η Ελεωνόρα μπαινόβγαινε κάθε μέρα στα ανθρακωρυχεία για να κρατά σταθερό το σύνδεσμο δημοκρατικής πολιτικής και εργαζομένων. Αντίθετα, εδώ οι πολιτικοί ασχολούνται με το "σκληρό πυρήνα" του κράτους και με το μαλακό κλαρίνο, οι δε σύζυγοί τους ασχολούνται με τα κοσμικά...

 8. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 27/10/2014 14:41:08

  Γράφετε.. .... Από τη «φιλελεύθερη» ομάδα της ΝΔ, ρόλο την «επόμενη μέρα», όταν αυτή προκύψει, επιδιώκουν να διαδραματίσουν.... οι Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης ... ο Μάκης Βορίδης. ....ι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, .... η Όλγα Κεφαλογιάννη... Με πρόσωπα αυτού του πολιτικού αναστήματος γιατί απορούμε για την απήχηση της ΝΔ;. Σε παλαιότερες εποχές θα βάζατε τέτοια διλλήματα; Τι εξυπηρετεί αυτή η άκαιρη παραπολιτική 'ενημέρωση"; Ποιός πραγματικά ασχολείται μ΄ αυτά; Εκτός και αν σκοπός σας είναι να τους αποθαρρύνετε Δεν μας φταίνε μόνον οι άλλοι

 9. toxo avatar
  toxo 27/10/2014 18:23:50

  Τώρα γίνεται κατανοητό,γιά όσους θυμούνται,το γιατί αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει το νομοσχέδιο γιά τα φάρμακα.Μάλλον ο κ. Δημήτρης είχε προσχωρήσει νωρίτερα .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.