Άσπρος σαν κόρακας
30/12/2014 07:40
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άσπρος σαν κόρακας

Ας σκεφτούν όσοι στηρίξουν στην κάλπη έναν πολιτικό κόρακα που δηλώνει πάλλευκος.

Άφοβος σαν τον λαγό.

Απονήρευτος σαν αλεπού.

Άσπρος σαν κόρακας.

Ακριβώς, η περίπτωση της ελληνικής Αριστεράς.

Υπάρχει ο εγγενής φόβος του λαγού, που ζει διαρκώς τρέχοντας φοβισμένος, και ο φόβος ενός περήφανου ζώου που δεν το βάζει πάντα στα πόδια, απλά αναγνωρίζει την μεγαλύτερη δύναμη του λιονταριού και φροντίζει παντοιοτρόπως να αποφύγει τα νύχια του.

Στην πρώτη περίπτωση ο φόβος είναι ίδιον της φύσης τού ζώου, λέμε «έγινε λαγός», στη δεύτερη λειτουργεί ως σύμβουλος επιβίωσης.

Τα ίδια ισχύουν στη ζούγκλα των διεθνών σχέσεων.

Η Αριστερά στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας τη λύσσα του πληβείου να αποκτήσει εξουσία που δεν δικαιούται, δεν διέθετε ποτέ ως σύμβουλο τη λογική περίσκεψη απέναντι στο ισοζύγιο ισχύος.

Είχε πάντοτε διαταραγμένη αντίληψη των σχέσεων ισχύος διεθνώς στην εκάστοτε ιστορική συγκυρία.

Και παρίστανε τον άφοβο, πάντα όντας μακριά από την ευθύνη της διακυβέρνησης.

Το πλήρωσε ακριβά η χώρα.

Το Δεκέμβριο του 1944 η Αριστερά πίστεψε ότι μπορούσε να ανατρέψει το αστικό καθεστώς και την συμφωνία Στάλιν-Τσώρτσιλ της 5ης Οκτωβρίου 1944 στη Μόσχα, με την οποία ο Τσώρτσιλ ελάμβανε «πράσινο φως» για πλήρη ελευθερία κινήσεων στην απελευθερωμένη Ελλάδα.

Το 1946-49, πίστεψε ότι μπορούσε να ανατρέψει τη Συμφωνία της Γιάλτας -την οποία το ΚΚΕ μέχρι πρόσφατα δεν αναγνώριζε ότι υπήρξε!- και να επανακαθορίσει τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας.

Το 1965-67, στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ενός αυστηρά περιχαρακωμένου διπολικού κόσμου, πίστεψε ότι μπορούσε να επιδιώκει την εξουσία επιβάλλοντας οχλοκρατία αλλά τελικά να αποφευχθεί η Δικτατορία. Μάλιστα, την προηγουμένη της 21η Απριλίου κεντρικό δημοσίευμα της «Αυγής» είχε τίτλο «Γιατί δεν θα γίνει δικτατορία» και φυσικά έγινε ιστορικό ανέκδοτο.

Το 1981, το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητική Αριστερά, αφού σε αυτό το πολιτικό μόρφωμα συνέρρευσε η πλειοψηφία των κομματικά ενταγμένων και ανένταχτων αριστερών, πίστεψε ότι μπορούσε να χρηματοδοτήσει πλουσιοπάροχα ένα, ήδη φαύλο στη σύλληψή του από τους εγχώριους γεννήτορες, κοινωνικό κράτος, τη στιγμή που το ρεύμα του Κεϋνσιανισμού επανεξεταζόταν σε όλη την Ευρώπη.

Το 2009, συλλήβδην η Αριστερά πίστεψε ότι μπορεί το Λουνα-Παρκ των δανεικών να συνεχίζεται επ’ αόριστον, ώστε να μείνει ανέπαφος ο πλούσιος τρόπος ζωής που αυτά εξασφάλιζαν κυρίως στους οπαδούς της. Έτσι, «τορπίλλισε» την πρωτοβουλία Καραμανλή, για εθνική συνεννόηση σε πολιτική ελεγχόμενων περικοπών και μεταρρυθμίσεων. Και ήρθαν τα Μνημόνια.

Το 2011 ο απερίγραπτος ΓΑΠ πίστεψε ότι μπορούσε να επιβάλει, σε μια ραγδαία ενδυναμωθείσα εντός της ΕΕ Γερμανία, δημοψήφισμα το οποίο, τότε, έθετε σε κίνδυνο τον πρωτεύοντα παράγοντα της γερμανικής οικονομικής ισχύος, την Ευρωζώνη.

Και σήμερα ο κ. Τσίπρας, κυρίως υπό την πίεση όσων εσωκομματικά τον αμφισβητούν, διακηρύττει, σε περίπτωση εκλογικής του νίκης, ότι «θα βαράει ζουρνάδες και οι αγορές θα χορεύουν», ότι θα θέσει όρους και η Γερμανία θα υποκύψει, καθώς και άλλα φαιδρά όσο και επικίνδυνα αφού, πάλι, όπως πάντοτε ιστορικά, η ελληνική Αριστερά αγνοεί την διαμορφωμένη διεθνώς κατάσταση.

Θαυμάστε ρεαλιστικό σκεπτικό περί χρέους από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Κοντονή (Real FM, 18/12/2014, 15.30) : «Θα πούμε (στη Γερμανία) τόσα χρωστάμε εμείς, τόσα χρωστάτε εσείς (από τις γερμανικές αποζημιώσεις), ποια είναι η διαφορά, να το συζητήσουμε».

Το αν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και πώς θα αποπληρωθεί, είναι μια συζήτηση. Το πόσα μας χρωστάει η Γερμανία για πολεμικές επανορθώσεις και Κατοχικό Δάνειο, μια άλλη.

Αλλά το ποια ποσά μπορείς να επιβάλεις σήμερα, «δια ροπάλου», στη Γερμανία να σού επιστρέψει είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση – ανεδαφική για την συγκυρία της στιγμής, χωρίς βέβαια επ’ ουδενί να παραιτείσαι από τη διεκδίκηση σε μελλοντική.

Μάλλον ο γραφικός κ. Κοντονής δεν γνωρίζει το αξίωμα «μην δανείζεις κάποιον που δεν μπορείς να δείρεις». Ίσως βέβαια έχει γνώση κάποιου απορρήτου σχεδίου. Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να απαγάγει τη Μέρκελ και κατά το πρότυπο της Μαφίας να στείλει το λοβό του αυτιού της στον Σόϊμπλε, υποχρεώνοντάς τον να μας επιστρέψει άμεσα τα χρωστούμενα, για να ξανανοίξουμε την ΕΡΤ.

Όμως ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι απονήρευτος για την ενδεχόμενη εξέλιξη στην πραγματική οικονομία. Και τούτο διότι ζήτησε «τα φώτα» του τ. Διοικητή της ΤτΕ σχετικά με τον κίνδυνο bank run. O κ. Προβόπουλος ήταν μαζί του ευγενικός μεν αλλά εφιαλτικός στην πρόβλεψη: «Αυτή τη φορά δεν θα έχει αεροπλανιές με ευρώ, κ. πρόεδρε - Η Ε.Ε. θα είναι φειδωλή σε μετρητά με την Ελλάδα», αν δεν υπάρχει συμφωνία. Πρόβλεψη στην οποία άλλωστε συμφωνεί και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, απονήρευτη αριστερή αλεπού, θεωρεί ότι θα καταγγείλει τη συμφωνία και η ΕΚΤ θα εξακολουθεί να στέλνει μετρητά για να γεμίζουν τα ΑΤΜ των τραπεζών, όπως τον Ιούνιο του 2012.

«Καθυστέρησες» θα πουν άσπονδοι συριζαίοι φίλοι, «το φόβο άδειων ΑΤΜ τον έχουν ήδη επισείσει ο Άδωνις και η Βούλτεψη».

Δεν επεδίωξα αυτό, διότι δεν απευθύνομαι στα εγγενώς φαύλα στρώματα που ευνοήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τώρα έχουν εισρεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους έντιμους, λόγω οικονομικής απόγνωσης υποψήφιους ψηφοφόρους του.

Γιατί αν επισημάνθηκε η καταστροφική επίδραση στην ιστορική πορεία όλης της χώρας από τα ολέθρια λάθη της ηγεσίας της Αριστεράς, διαχρονικά, πιστεύω ότι αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι χρήσιμο να θυμηθούμε και κάτι άλλο.

Πόσα θύματα είχε ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου της Αριστεράς από τις επιλογές της ηγεσίας της, ιδίως εκείνοι οι άδολοι που σε σκληρούς καιρούς ρομαντικά πίστεψαν τα πλάνα συνθήματά της. Πόσους τραυματίες, ανάπηρους, στιγματισμένους, φυλακισμένους, εξόριστους, εκτελεσμένους άφησε εδώ η ηγεσία, την ίδια ώρα που εκείνη διέφευγε στην Τασκένδη, το Βουκουρέστι, την Βουδαπέστη.

Νομίζετε ότι από τότε έχουν αλλάξει πολλά; Δυστυχώς όχι. Μόνο το ότι οι φυσικές εκτελέσεις έχουν αντικατασταθεί από τις οικονομικές. Η Αριστερά τάζει, τα ηγετικά της κλιμάκια και τα στελέχη της προσωπικά θα βρίσκονται στο απυρόβλητο και ο απλός λαός, οι υποστηρικτές της, θα υποστούν τις συνέπειες των εξωπραγματικών της εκτιμήσεων στο σαρκίο τους.

Ας σκεφτούν αν στην κάλπη θα στηρίξουν έναν πολιτικό κόρακα που δηλώνει πάλλευκος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. νοο avatar
  νοο 30/12/2014 08:18:50

  Μια αλλη απάντηση που πρεπει να δοθεί είναι οτι η αριστερά δεν κ κυβέρνησε ,,,να τη δοκιμασουμε κι αυτή λοιπον!!ξεχνάνε το πασοκ- και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις...ξεχνάνε οτι εξ αυτου ακριβως του συχνωτισμου στην εξουσία ειχαμε το αποτέλεσμα αρχηγοί και προβεβλημένα στελέχητης να μεταγραφουν στον κυβερνητισμο του πασοκ

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ νοο 31/12/2014 14:13:43

   ΣΩΣΤΑ.ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΕΙΝΑΙ "ΣΥΡΙΖΑ" . ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ,ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ?

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 30/12/2014 11:45:03

  Εξαιρετικό Προφήτη !

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 30/12/2014 15:05:38

  Προφήτη , για άλλη μία φορά , εξαιρετικός !!!

 4. christof avatar
  christof 30/12/2014 15:20:29

  Εξαιρετικος οπως παντα.Δυστυχως δεν ψηφιζουν μονο οι νοημονες

 5. blackunder avatar
  blackunder 30/12/2014 16:03:17

  Προφήτη, υποτιμάς τον αριθμό των φαύλων. Μην ξεχνάς το 40αρι που ψήφισε ΓΑΠ (πασόκοι, βλάκες αλλά και πάρα πολλοί φαύλοι). Πάμε σταθερά με φόρα στον τοίχο. Προσδεθείτε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ blackunder 30/12/2014 18:03:11

   Επειδή και το 2012 σε διπλή εκλογή ο λαός έστω και οριακά ήταν σωστός, ελπίζω τώρα με εμφανή τα θετικά αποτελέσματα του συμμαζέματος του κράτους και με ανάκαμψη του ΑΕΠ να σκεφτούμε πάλι ώριμα. Δεν είναι δύσκολο αρκεί να βγούμε έξω από το κάδρο και να δούμε σφαιρικά και ψύχραιμα το πράγμα. Κάναμε μαραθώνιο να φτάσουμε εδώ αναρριχώμενοι και τρυματισμένοι για να ρισκάρουμε να πέσουμε στο κενό χωρίς σχοινί επειδή έμειναν λίγοι μήνες προσπάθειας;

 6. panas avatar
  panas 30/12/2014 16:15:56

  Να συμπληρώσω και εγώ: Μη βάζετε σταυρό προτίμησης σε αυτούς που τάζουν ρουσφέτια, γιατί πρώτα από όλα θα εξαπατηθείτε και επιπλέον θα στείλετε ανίκανους στη βουλή. Τον σταυρό σε όσους έχουν αποδείξει πως ξέρουν να συντηρήσουν μια οικογένεια σαν εργαζόμενοι και κυρίως δεν είναι προίόντα μόνο κομματικής ευνοιοκρατίας.

 7. βαγόνι avatar
  βαγόνι 30/12/2014 16:29:03

  ...θα πρέπει να σου αναγνωριστεί ένα βασικό επιχείρημα... βρίσκονται εκτός"ισοζυγίου ισχύος"...! ακόμη και η κυρίαρχη"συνιστώσα",που προτίθεται να συνδιαλλαγεί κατα τον ρούν των επερχομένων...και ο συμβιβασμός είναι μιά περίπλοκη υπόθεση που απαιτεί συγκρότηση που δεν διαθέτουν...ειδικά, μετά το '89-'90, όταν δεν υπάρχει και το ελάχιστο διεθνές αποκούμπι.... Αυτό,βέβαια,πόρρω απέχει απο το να δικαιώνει την αντίπερα όχθη που εμφάνισε,την τελευταία πενταετία, δομική ανεπάρκεια, με όλες τις δυνατές παραλλαγές της...απλώς, παίζουν σε πιό οικείο γήπεδο!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ βαγόνι 30/12/2014 18:05:33

   Στην αντιπέρα όχθη καταλογίζω επίσης πάρα πολλά, με κύριο το ότι η ανεπάρκειά της επί Κατοχής θέριεψε την Αριστερά προκαλώντας έτσι ανεπανόρθωτο έκτοτε εσωτερικό διχασμό. Ακριβώς όμως όπως λες με διαφορετική διατύπωση, παρά τις ανεπάρκειες, δεν προκάλεσαν μοιραίες εθνικές καταστροφές. Αν και η πλήρης είσοδος στην ΕΟΚ, αντί μιας ειδικής σχέσης, μάλλον αποδεικνύεται μοιραία για οικονομία και κατ' επέκταση κοινωνία & εθνική ύπαρξη.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Προφήτης 30/12/2014 18:38:33

    Η πολύ κακή για την ανέτοιμη οικονομία μας για τόσο βαρύ νόμισμα είσοδος στο ευρώ, η προετοιμασία και οι απίστευτες σπατάλες των ΟΑ 2004 και το χρηματιστήριο ήταν κατορθώματα Σημίτη. Και προσθέτω Ίμια και Οτσαλάν ως επιστεγάσματα μιας πολιτικής παραπληροφόρησης και μεγάλων προδοσιών.

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 30/12/2014 16:46:41

  ..“ο φόβος είναι ίδιον της φύσης τού ζώου”.. “O φόβος σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο πόλεμος.” 4**** Αμερικανός Στρατηγός Τζωρτζ Πάττον (1885-1945) και δεινός Διοικητής των Συμμαχικών Στρατιωτικών Δυνάμεων στον Παγκόσμιο Πόλεμο ΙΙ, με ειδικότητα στη Διοίκηση Τεθωρακισμένων και Μηχανοκίνητων Μονάδων. *Fear kills more people than war*

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ η Dimi 31/12/2014 10:36:31

   Μεγάλος Στρατηγός ο George S. Patton μερικοί τον θεωρούν ισάξιο του μεγάλου αντιπάλου του Erwin Rommel. Αλλά ως εκεί ! Στην πολιτική τα έκανε θάλασσα όπως εξάλλου και όποιος Στρατηγός επιχείρησε να ανακατευτεί με αυτήν. (Douglas MacArthur) Μοναδική εξαίρεση ο αείμνηστος Dwight D. Eisenhower ο οποίος από Γενικός Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη εξελέγη και Πρόεδρος των Η.Π.Α. και μάλιστα για δυο τετραετίες (1953 - 1961)

 9. Tmjd avatar
  Tmjd 30/12/2014 17:09:28

  "εκπροσωπώντας τη λύσσα του πληβείου να αποκτήσει εξουσία που δεν δικαιούται" Κε προφήτη, η φεουδαρχία έχει καταργηθεί ή όχι; Απίστευτες φράσεις διαβάζουμε τελευταία. Ποιός είναι ο πληβείος σήμερα και ποιός από τους πολίτες της Ελλάδος δεν δικαιούται εξουσία;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Tmjd 30/12/2014 23:12:01

   Επιφυλάσσομαι για άρθρο σχετικά.

 10. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 30/12/2014 19:35:39

  Δέν υπάρχει στόν τόπο μας ιδεολογία. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερή. Πόσο μάλλον δέ κεντρώα. Υπάρχουν μόνον ιδεολογικά περιτυλίγματα, τά οποία κρύβουν επιμελώς τήν προσδοκία ολονών. Η δέ ταύτη προσδοκία είναι αυτό πού η λαϊκή ρύση στήν άναρχη ελευθεριακή της αφέλεια διατυμπανίζει:
  «Δούλεψε νά φάς καί κλέψε νάχεις.»

 11. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 30/12/2014 22:18:55

  "...Το 2011 ο απερίγραπτος ΓΑΠ πίστεψε ότι μπορούσε να επιβάλει, σε μια ραγδαία ενδυναμωθείσα εντός της ΕΕ Γερμανία, δημοψήφισμα το οποίο, τότε, έθετε σε κίνδυνο τον πρωτεύοντα παράγοντα της γερμανικής οικονομικής ισχύος, την Ευρωζώνη..." Δράττομαι της επισήμανσης και θα 'θελα να παρατηρήσω ότι αν ο ΓΑΠ κάνει το δικό του κόμμα, ίσως δεν θα'ναι και τόσο άσχημα τελικά..

 12. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 31/12/2014 05:49:39

  «τη λύσσα του πληβείου να αποκτήσει εξουσία που δεν δικαιούται» Δημοκρατικότατη ☻☻☻ άποψη! για την Νότια Αφρική του Apartheid ίσως ;;; ή ακόμη για την πολιτεία Missouri των Ηνωμένων Πολιτειών το 1800;;; Νομίζω ότι ενόψει των εκλογών έχει χαθεί το μέτρο.

  • ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
   ο εμπεσών εις τους ληστάς @ Γιάννης Κιαπέκος 31/12/2014 12:03:19

   Κόψε κάτι!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Γιάννης Κιαπέκος 31/12/2014 12:18:48

   Νομίζω ότι η φαυλοκρατία & κλεπτοκρατία που εγκαθίδρυσε η πληβειοκρατία όταν έγινε εξουσία από το 1981 και εντεύθεν, αλλοίωσε ανεπανόρθωτα το αξιακό σου σύστημα.
   Πέτρος Κωστόπουλος, ένας απ' αυτούς : "Οι ξυπόλητοι όταν έρχονται στην εξουσία δεν κάνουν σοσιαλισμό, κάνουν πλιάτσικο".
   Καλή Χρονιά να έχεις.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Γιάννης Κιαπέκος 02/01/2015 15:18:35

   Σε ένα σύστημα κοινωνικής αξιοκρατίας, υποτίθεται ότι οι συνθήκες δημοκρατίας θα επιτρέψουν την άνοδο στην εξουσία των ικανοτέρων. Η εξουσία, βέβαια, νοείται υπό όλες τις μορφές της και όχι μόνον ως πολιτική εξουσία. Η αναξιοκρατία που επέβαλε ο Ανδρέας το 1981, προκειμένου να "φτιάξει" πιστό εις το διηνεκές εκλογικό ακροατήριο, είναι η έκφανση ακριβώς αυτού που αναφέρει ο Προφήτης. Αναξιοκρατία παντού, αναξιοκρατία σε όλα. Ας δούμε π.χ. τον ελληνικό κινηματογράφο. Παρακολουθούμε ακόμη ταινίες του '50 και του '60, έως αρχών '70. Διαχρονικά αριστουργήματα. Τι έβγαλε το '70 μετά τη μεταπολίτευση; Τίποτα. Μετά ήρθε το '80 και ο Ανδρέας. Τι άρχισε να βγαίνει τότε; Τα γελοιωδέστατα δημιουργήματα των "βιντεοταινιών" που τα ξαναπροβάλει σήμερα μεν η τηλεόραση, αλλά ως έκφραση "νοσταλγικής υποκουλτούρας" για τα νεανικά χρόνια των σημερινών σαραντάρηδων-πενηντάρηδων. "Καμ γουιθ μη για να τη βρεις, να γλεντήσουμε τουγκέδερ, η ανάμνηση απ' τη Γκρης, θα σου μείνει για φορέεεεβερ". Αυτό είναι όταν ο πληβείος αποκτά "εξουσία που δεν δικαιούται". Όταν π.χ. ο γονιός που είναι "τίγκα" το μαύρο χρήμα λαδώνει την ομάδα του βλασταριού του για να παίζει το ατάλαντο βλαστάρι του, ενώ ταλαντούχοι νέοι χωρίς τέτοιες δυνατότητες κάθονται στον πάγκο, απογοητεύονται και αποχωρούν. Όταν ο άχρηστος που έγινε καθηγητής πανεπιστημίου, Κύριος οίδε πώς, "θάβει" τους καλύτερους φοιτητές του για να μην έχουν ποτέ ακαδημαϊκή άνοδο και διακινδυνεύσουν την φανέρωση της αχρηστίλας του ίδιου. Όταν η τρίτη εξουσία, που εξ ορισμού δεν εκλέγεται, θέλει στις κατώτερες βαθμίδες της πειθήνια όργανα που δεν θα διακινδυνεύσουν την ομαλότητα της εξάρτησης των ανώτατων δικαστών από την πολιτική εξουσία. Και "θάβουν" έτσι κάθε ίχνος δικαστικής ανεξαρτησίας σε όλες τις βαθμίδες. Όταν οι πολιτικοί αναδεικνύουν ως νεώτερη γενιά πολιτικών, βλαστάρια, όχι απλώς ίδια με αυτούς, αλλά πολύ χειρότερη, για να μπορεί να είναι πειθήνια και "ακίνδυνη". Διαλύοντας έτσι την ελπίδα για το μέλλον του τόπου. Όταν οι παραγωγικές επιχειρήσεις αυτής της χώρας έκλεισαν και θριάμβευσαν και πλούτισαν οι εισαγωγείς. Και όταν οι καλύτεροι μεταξύ των νέων μας, αφού πρώτα ειχαν για όραμα το... ΑΣΕΠ, σήμερα έχουν για όραμα τη μετανάστευση. Ε, τότε, εάν είστε εσείς οι τυφλωμένοι από την αριστερή προπαγάνδα τόσο τυφλοί ώστε να μην καταλαβαίνετε τι γίνεται, τότε δεν μπορούμε να παρά να διερωτηθούμε εάν πράγματι κι εσείς ανήκετε στους πληβείους που απέκτησαν εξουσία που δεν δικαιούνταν. Όπερ και το πιθανότερο...

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Διογένης 05/01/2015 21:50:22

    Εννοείται προσυπογράφω. Εξαιρετική η αναφορά στην πολιτισμική διαφορά των δυο περιόδων μέσω της σύγκρισης στον ελληνικό κινηματογράφο. Οι γιαγιάδες μας το έλεγαν "παιδάκι μου, καθένας δίνει ό,τι έχει"

 13. Ανδρεόπουλος Σ. avatar
  Ανδρεόπουλος Σ. 31/12/2014 09:51:36

  Σωστά αγαπητέ Προφήτη. Απο πού και ως πού οι πληβείοι, ο λαουτζίκος δηλαδή, δικαιούται εξουσία? Αυτή είναι εκ Θεού αποκλειστικό προνόμιο των πλουσίων που σιχαίνονται την δουλειά=δουλεία...

 14. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 31/12/2014 11:38:12

  Καλή χρονιά φίλε Προφήτη. Προσυπογραφή άνευ σχολίου

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 31/12/2014 12:12:25

   Καλή Χρονιά Γιάννη.
   Θα τα πούμε

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/12/2014 13:02:04

  Μεσιέ Πρόφετ. Το 1944 η αριστερά δεν πίστεψε τίποτα από όσα λές. Διετάχθη να κάνει αντιπερισπασμό για να διευκολυνθεί ο πατερούλης Στάλιν να επιβάλλει την εξουσία του στην Ανατολική Ευρώπη.Και ο αντιπερισπασμός ήταν αποτελεσματικός για τα όσα τότε επεδίωκε η Μόσχα. Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί αλλά ο διάδοχος του πατερούλη έχασε τον πόλεμο στην Ουκρανία.Στα σημεία βέβαια αλλά πάντως έχασε.Έμεινε με την Κριμαία και δύο ανατολικές επαρχίες ενώ το 80% και όχι η μισή όπως υπολόγιζε τραβάει για την ΕΕ. Επομένως χρειάζεται έναν αντιπερισπασμό.Αυτά και κάτι άλλο : είναι άδικο για τους ανατολικοευρωπαίους να τους πουλήσει πάλι η Δύση για να σώσει την αχάριστη Ελλάδα.Αυτή τη φορά ο καθένας πρέπει να πάει εκεί που επιθυμεί.

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ ψυχραιμια 31/12/2014 13:58:53

   «Έμεινε με την Κριμαία και δύο ανατολικές επαρχίες» Αν είχες μυρωδιά από διεθνή πολιτική θα γνώριζες ότι αυτό ήθελε η Ρωσία (τον ναύσταθμο) και τίποτα άλλο. Όσο για το ποιος κέρδισε κάνε υπομονή να σφίξουν τα κρύα και θα σου εξηγήσω πόσα "απίδια πιάνει ο σάκος". Τα άλλα περί αντιπερισπασμού είναι ανάξια σχολιασμού.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ψυχραιμια 31/12/2014 15:09:27

   Αν δεν απατώμαι, τον πραγματικό αντιπερισπασμό για λογαριαμό των πετρελαιο-ολιγαρχών και του προέδρου τους θα τον κάνει η Μαρίν. Έχει και τη χώρα με κατάλληλο εκτόπισμα, και την ιδεολογική συγγένεια. Τα εγχώρια πολιτικά σχήματα και η Ελλάδα ολόκληρη, οιουδήποτε χρώματος, σε σύγκριση με το βάρος των τεκταινομένων στην παλιά ΕΣΣΔ είναι σαν τον Καραμήτρο: που να πατήσουν και που να πάνε τα έρμα;

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ψυχραιμια 31/12/2014 15:14:11

   Μάλλον μαζί με την ωραία Μαρίνα θα είναι στον αντιπερισπασμό και το δεξιο-ευρωσκεπτικιστικό AfD της Γερμανίας (Εναλλακτικοί) με την Pe-gida τους και με τα γίδια τους. Έχουν ανοίξει τα κανάλια επικοινωνίας: συχνές πυκνές συσκέψεις με Ρώσους διπλωμάτες της πρεσβείας του Βερολίνου έχουν οι ηγέτες των Εναλλακτικών. "Για να κάνουν διαβουλεύσεις στρατηγικής", ομολογούν οι ίδιοι.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 31/12/2014 16:08:36

   @ψυχραιμια, πρώτον κομμένα τα «μεσιέ», αλλά τουλάχιστον μην μπερδεύεις γλώσσες σαν πληβείος : ή Μεσιέ Προφέτ ή Μίστερ Πρόφετ.

   Δεύτερον και βασικό, συνήθως μεταφέρεις μονομερείς μεν αλλά σχετικά ακριβείς ιστορικές καταγραφές. Το 1941 η Αριστερά πήρε εντολή για αντιπερισπασμό στην Επιχ. "Μπαρμπαρόσσα". Το 1941-43 πήρε εγγλέζικες χρυσές λίρες για "τον αγώνα". Όμως το 1944 βρέθηκε στη θέση η ηγεσία να έχει καλλιεργήσει στη μάζα προσδοκίες εξουσίας ανέφικτες από τη συγκυρία και τις σχέσεις ισχύος, αλλά το κίνημα που εν πολλοίς είχαν δημιουργήσει να πιέζει για κατάληψή της. Έτσι, "σύρθηκαν" στον Δεκέμβρη. Το ότι ο Τσωρτσιλ είχε εξαγοράσει την πλειοψηφία της ηγεσίας τους, κάτι Τσιριμώκους και σια, γνωστό.

   Τρίτον, το ότι ο Βλαδίμηρος είναι η μεγαλύτερη αγκίδα στο μάτι σας, επίσης γνωστό. Αν δεν υπήρχε, η Ρωσσία θα ήταν ήδη καμιά εικοσαριά κρατίδια, σε κάθε ένα από τα οποία θα κυβερνούσε από μια αμερικάνικη πολυεθνική απομυζώντας τους φυσικούς της πόρους και εφαρμόζοντας, με πείνα και φτώχεια, γενοκτονία εξαφάνισης του ρωσσικού στοιχείου χειρότερη από αυτή που είχε κατά νου ο Χίτλερ. Αν η Ρωσσία αντέξει, ο Πούτιν θα γραφτεί στην Ιστορία ως μεγαλύτερος από τον πατερούλη. Όσο για ήττα στα σημεία και 80%-20%, αν και αμερικάνος δεν γνωρίζεις από Rock. Rolling Stones :
   You can’ always get what you want
   But if you try sometime, you just might find
   You get what you need

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 01/01/2015 16:44:41

    Kαλά εντάξει.Και στο δικό σου μάτι είναι,αλλά δεν το καταλαβαίνεις.Η ρωσοφιλία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την αριστερά στην Ελλάδα.Έδωσαν το αίμα τους για τη χώρα αυτή και εις βάρος της Ελλάδος ακόμη και δεν ήσαν θεωρητικοί οπαδοί μόνο.Μην αναρωτιέσαι γιατί έχει επιρροή στην Ελλάδα η αριστερά όσο προωθείς τη ρωσοφιλία.Οι δεξιοί ρωσόφιλοι είναι καταδικασμένοι σε δορυφορικούς ρόλους : είτε θα βλέπουν να τους καίνε την πόλη και θα λένε ότι σέβονται και τιμούν αυτούς που την καίνε γιατί δεν είναι αυτοί αλλά κάποιοι άλλοι από το διάστημα ή θα τρώνε και ξύλο σαν τον Καμμένο και θα λένε ότι τους έδειραν οι τροικανοί.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ ψυχραιμια 01/01/2015 23:40:07

     @ψυχραιμια, μη γίνεσαι αστείος από ζόρι που τραβάτε με τον Πουτιν. Ο Καποδίστριας, που δολοφονήθηκε από όργανα των Άγγλων ως ύποπτος "φιλορωσσισμού", και ο Κολοκοτρωνης που φυλακίστηκε και παραλίγο να εκτελεστεί από άλλα όργανα των Άγγλων για "συνωμοσία υπέρ της Ρωσσίας", δεν ήταν αριστεροί. Άσχετο, ούτε ο Μεταξάς, που επίσης δολοφονήθηκε από τους Άγγλους, ηταν αριστερός.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Προφήτης 02/01/2015 11:17:03

      Όλα αυτά που αναφέρεις Προφήτη έγιναν πριν το 1917. Το 1917 έγινε επανάσταση στη Ρωσία.Το 1991 μετεξέλιξη του καθεστώτος.Στη Γαλλία,στην Ιταλία,στη Γερμανία προυπήρχε αριστερά (ο Μαρξ ήταν Γερμανός). Στην Ελλάδα όχι,είναι αποκλειστικά ρωσικό δημιούργημα.Όποιος Έλληνας πολιτικός αποφασίσει να παίξει το παιγνίδι της Ρωσίας αναγκαστικά θα γίνει υποχείριο της αριστεράς.Θα το καταλάβεις αργά ή γρήγορα.Προς το παρόν σου παραθέτω τους παρατηρητές που κάλεσαν οι Ρώσοι στις εκλογές τους στην Α.Ουκρανία.Δες ποιά κόμματα κάλεσαν από τις άλλες χώρες και ποιά από την Ελλάδα. http://euromaidanpress.com/2014/11/01/fake-monitors-observe-fake-elections-in-donbas/

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ψυχραιμια 02/01/2015 14:53:36

      Ο Καραμανλής, που θέλοντας ενεργειακή απεξάρτηση της Ελλάδας "έπαιξε" με τον ρωσσικό παράγοντα, έγινε "υποχείριο της Αριστεράς"; Το ότι ανέχτηκε το Δεκέμβρη δεν ήταν το καλύτερο, όμως από την άλλη ΔΕΝ πρόσφερε άλλους 2-3 Αλέξηδες στην Αριστερά, η οποία θα τους έκανε μάρτυρες και εικονίσματα για να παρασέρνει με την επίκληση της "θυσίας" τους κι άλλα παιδάκια.
      Σοσιαλιστές, σοσιαλίζοντες και κοινωνιστές υπήρχαν και στην Ελλάδα πριν το 1917. Απλά, στην Ελλάδα δεν υπήρξε βιομηχανική επανάσταση, δεν υπήρχε (προ 1917) εργατική τάξη, όπως στις προηγμένες χώρες που αναφέρεις, για να υπάρχει αριστερό κίνημα. Η Αριστερά στην Ελλάδα, όπως και στη Ρωσσία, υπήρξε δημιούργημα Ιουδαίων. Η χρονική στιγμή ίδρυσής της περίπου συνέπεσε με την Ρωσσική επανάσταση και έκτοτε λόγω ιδεολογικώνκαι άλλων "μυστηρίων" συμπλεύσεων έγινε το όργανο της άσκησης επιρροής από τον Ρωσσικό παράγοντα στα ελληνικά πράγματα.
      Η πραγματική συζήτηση είναι η εξ υπαρχής υποτέλεια του ελληνικού κράτους-προτεκτοράτου. "Η Ελλάδα θα είναι ή Αγγλική ή Ρωσσική. Και επειδή, βεβαίως, το να είναι Ρωσσική είναι εξωφρενικό, οφείλει να είναι Αγγλική". Το είπε κάποιος λόρδος που δεν θυμάμαι τώρα, κάπου το 1880. Σίγουρα τον/το γνωρίζεις

 16. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 31/12/2014 15:04:07

  Αγαπητέ Προφήτη καλή Χρονιά, ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν είναι πληβείος. Χλεχλές είναι. Χλεχλές λαϊφστυλίστας με τα όλα του. Μη μπερδεύουμε τα πράγματα Λαϊφστυλίστας και πληβείος είναι ιδιότητες ασύμβατες: ή το ένα ή το άλλο. Φιγούρα πληβείου στη show biz είναι π.χ. ο Τζιμάκος. Ή ο παλιός καλός Τραμπάκουλας του Χάρρυ Κλυν. Και κατεξοχήν ο Χλέμπουρας, του Αρκά. Και ο Βαγγέλης του. Διάκριση χρειάζεται. Οι παλιοί σωστοί μάγκες τα ξεχώριζαν αυτά με πριόνι, δυστυχώς μετά το ατύχημα με το τρένο, οι γενιές μας τη χάσανε την ικανότητα...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Uncle Stgm 31/12/2014 15:32:59

   Θείε, Καλή Χρονιά.
   Διαφωνώ με την κοινωνική αποτίμηση. Ο ΠΚ είναι ο ορισμός του πληβείου. Φαίνεται ότι όπως υπήρξε φασαρία μεγάλη και καβγάς για τον όρο "εθνική αστική τάξη" θα έχουμε τα ίδια με τους "πληβείους", όρεξη να 'χουμε. Έχω σκέψεις για κάτι στα σκαριά, σχετικά..

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Προφήτης 31/12/2014 17:23:15

    Αναμένω. Του λόγου μου όλο και περισσότερο επιστρέφω στις παραδοσιακές "απολιτικές" (πολιτικότατες !) διακρίσεις: Όπως π.χ. χλεχλές-κύριος, μάγκας-κουραδόμαγκας (ή σκαδόμαγκας), "πούτης" (μεταφορικά)-σπαθί και τα ανάλογα...

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Uncle Stgm 31/12/2014 18:01:42

     Συμφωνώ. Φυσικά πολιτικότατες, αφού εκφράζουν κοινωνικό αντίκρυσμα. Η ανθρωπολογία και η κοινωνιολογία εξηγούν περισσότερα από ό,τι η Πολιτική. Α, πρέπει να επαναφέρουμε και την συμπυκνωμένη σοφία+εμπειρία, τις παροιμίες.

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/12/2014 16:02:19

  Θείε και το ΚΚΓ του Μωρίς Τορέζ είχε μεγαλύτερο εκτόπισμα από το ΚΚΕ το 1945 αλλά εμφύλιο πόλεμο δεν έκανε.Και υπάρχει πόλη Τορέζ σήμερα στην Ουκρανία ενώ δεν υπάρχει ούτε χωριό με όνομα Ζαχαριάδης. Άλλοι είναι για υψηλού επιπέδου αντιπερισπασμούς και άλλοι εντελώς ηλίθιοι για απόσπασμα αυτοκτονίας.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ψυχραιμια 31/12/2014 17:24:00

   Σύμφωνοι.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ ψυχραιμια 01/01/2015 10:05:02

   ...με μία διαφορά: η Γαλλία είχε τον Ντε Γκώλ το '44-'45, που συνέτριβε τους "collabos" και ενσωμάτωνε θεσμικά το σύνολο των αντιστασιακών δυνάμεων....εμείς, είχαμε εγκάθετους που ενσωμάτωναν "συνεργάτες", γιατί ο Τσώρτσιλ ήθελε όλο το μαγαζί....! Αυτό δεν απαλλάσσει τους Ζαχαριαδικούς απο τις χοντράδες και τις αστοχίες που διέπραξαν, δίνει όμως ένα μέτρο των συνεπειών,που ακόμη πληρώνουμε ώς απόηχο...της ανεπάρκειας μας ! Καλή χρονιά και λίγο πιό αντικειμενικός εύχομαι!

 18. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 31/12/2014 18:52:14

  Στην αντίθεση, στην πολυμορφία, στη διαφορετικότητα, μέσα στη σύγκρουση, στην ανομοιογένεια, στην αμφισβήτηση, πάντα ενυπάρχει η κρυφή αρμονία. Αυτό είναι η ζωή και σταθερά αντιτίθεται στη μονομέρεια, όσο κι αν ενοχλούνται ορισμένοι.... Θα υπάρχουν πάντα, ΟΛΑ τα χρώματα. Θα υπάρχει το γοητευτικό μυστήριο σκοτάδι, μα και το ζωογόνο φως! Θα υπάρχει πάντα ο ήχος, για να ...πληγώνει τη σιωπή! Θα υπάρχει η λύπη, για να προετοιμάζει την ανέλπιστη χαρά. Η σιγουριά θα καταντάει βαρετή, χωρίς την έκπληξη της ανατρεπτικής επέμβασης. Η ….παντογνώστρα λογική χωρίς την αμφισβήτηση της δημιουργικής φαντασίας, καταντάει πνιγηρή καταδίκη! Όσοι δεν τα κατανοούν και δεν τα αποδέχονται εκείνα τα ανεκτίμητα ''τα πάντα ρεί'' και ''παν μέτρον άριστον'' των αρχαίων προγόνων, όσοι επιμένουνε αυτοκαταναγκαστικά στο ένα και γκρίζο, όσοι περιορίζονται στους μονοδρόμους και στ΄αναθέματα, θα έρχεται αργά ή γρήγορα η ζωή να διαψεύδει τις βολικές εμμονές και να διαλύει τις εύθραυστες ιδεοληψίες τους. Κανείς δε θα τους φταίει που απογοητεύονται κι αισθάνονται προδομένοι..... Αδίκως θα θυμώνουν με τον εαυτό τους. Το 2015, ας είναι η χρονιά της Ανάστασης των ψυχών, της πατρίδας και της πληγωμένης μας περηφάνιας . Τα όνειρα, ήρθε η ώρα να πάρουνε εκδίκηση. Οι φόβοι, τα δεσμά, οι απειλές κι οι κάθε είδους προσβολές, καιρός να γίνουν στάχτη! Καλή χρονιά σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ..... Ας ορθώσουμε ανάστημα, έτσι όπως μας αξίζει!

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/01/2015 16:26:29

  @ Προφήτης Ο πρεσβευτής της Αγγλίας στην Ελλάδα το 1841 το είπε αυτό.Στο 19ο αιωνα στην Ελλάδα τα λαικά στρωματα ήσαν συσπειρωμένα γυρω από την Εκκλησία και ήσαν ρωσόφιλα.Ησαν η λαική δεξιά της εποχής,κατι σαν το κόμμα του Ερντογαν στην Τουρκία στο ορθοδοξο χριστιανικό.Οι εμποροι,ειδικά οι καραβοκύρηδες των νησιων και οι φιλελευθεροι διανοουμενοι με το αγγλικο κόμμα.Η αριστερά ως λαική κινηση δεν υπήρχε,μονο ενώσεις διανοουμενων.Δοξα τω Θεω η Ελλάδα είχε αδιαταρακτη κοινοβουλευτικη δημοκρατια επι Γεωργιου Α΄και μπορεις να δεις όλα τα αποτελέσματα των εκλογων.Την εποχή που ανθουσε η σοσιαλδημοκρατια της Α΄Διεθνους στην Ευρωπη,μεχρι και σε άλλες βαλκανικές χώρες υπήρχαν σοσιαλιστικά κόμματα,στην Ελλάδα υπάρχει η λαική δεξια του Δηληγιαννη και οι αγγλόφιλοι φιλελευθεροι του Τρικουπη απ οπου ξεπηδησε μετα ο βενιζελισμος. Καμμια άλλη αριστερά στην Ευρωπη δεν εβαλε τα συμφεροντα της Ρωσιας σε τετοιο σημειο πανω από τα δικα της.Η πρωτη διαμαχη ΚΚ εγινε για την Τεργεστη όπου το ιταλικο ΚΚ αντιταχθηκε στην προσαρτηση της στη Γιουγκοσλαβια του Τιτο που τοτε τον στηριζε ο Σταλιν.Και βεβαια ουτε Ιταλοι ουτε Γαλλοι σκεφθηκαν ποτε να κανουν εμφυλιο πολεμο για το "διεθνιστικό τους καθήκον". Ας ερθουμε στο σημερα : ναι ο Καραμανλης αναγκασθηκε να λειτουργησει ως δούρειος ιππος της αριστερας.Γιατι δεν ηταν αρκετο να τους αφησει να κανουν επεισοδια,δεν ηταν αρκετο να πηγαινει στον Αη-Στρατη,δεν ηταν αρκετο να καταψηφιζει αντικομμουνιστικα ψηφίσματα στην Ευρωπη,δεν ηταν αρκετο να διατηρεί ένα στρατο προπαγανδιστών στην ΕΡΤ,οφειλε και να εχει ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ στον προυπολογισμο γιατι εάν επαιρνε μετρα θα ξεσηκωνονταν και ετσι προετοιμασε την κριση.Για τους ΑΝΕΛ δεν χρειαζονται λογια. Η εξελιξη των γεγονοτων θα τα δειξει όλα καλυτερα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 02/01/2015 20:43:15

   Η Ιστορία δεν είναι μονοσήμαντη. Και βέβαια ούτε Ιταλοί ούτε Γάλλοι σκεφθηκαν ποτέ να κάνουν εμφύλια πόλεμο για το "διεθνιστικό τους καθήκον". Και πουθενά όμως αλλού δεν υπογράφηκε μια Συμφωνία της Βάρκιζας η οποία με συνειδητή επιλογή της Αγγλίας δεν τηρήθηκε. Πιθανότατα για να ωθηθεί η χώρα σε εμφύλιο και να μην διεκδικήσει την Κύπρο, ίσως απλά λόγω αυτοκρατορικής νοοτροπίας πλήρους επιβολής. Μόλις πρόσφατα ο Independentομολόγησε ότι τα θύματα της «λευκής τρομοκρατίας» κατά των αριστερών, Μαρτ. 1945-Ιουν. 1946, εκτιμούνται σε περίπου 1.200, δηλαδή βάλε τουλάχιστον 2.000. Συνεπώς δίνεται βάση στο επιχείρημα της Αριστεράς ότι κάποιοι δεν μπορούσαν να ζήσουν από τις διώξεις και κατέφυγαν στο βουνό, όπου με τον τυχοδιωκτισμό του Ζαχαριάδη έγιναν στρατός κατά της χώρας. Ούτε βέβαια ομολογείται ότι ο Τσώρτσιλ ήθελε λυσσαλέα να επαναφέρει τον Γεώργιο διότι ήταν για τη Βρετανία το όργανο ελέγχου της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα. Η Υποτέλεια, ξανά.

   Τον 19ο Αιώνα δεν υπήρχε Αριστερά στην Ελλάδα και μέχρι το 1922 το ΣΕΚΕ-ΚΚΕ ήταν ασήμαντο γιατί οι Έλληνες είναι κατά βάση συντηρητικοί. Το ΚΚΕ θέριεψε από το προσφυγικό στοιχείο.

   Ο νέος Καραμανλής παραλαμβάνοντας τη βόμβα του χρέους και επιδιώκοντας κοινωνική ειρήνη ήρθε σε συνεννόηση με την Αριστερά, δίνοντας ανταλλάγματα. Η Παπαρρήγα τηρούσε τη συμφωνία. Το πράγμα το χάλασε ο Αλαβάνος, που ενσωμάτωσε όλα τα αναρχοαριστερίστικα στοιχεία στον ΣΥΡΙΖΑ και με όργανο αυτούς το Δεκέμβριο 2008 εκτέλεσε το σχέδιο για το οποίο πληρώθηκε από τους Αμερικάνους. Ο Καραμανλής «πριονίστηκε» και μετά 10 μήνες ο άνθρωπός τους, ο «George owes us», έγινε πρωθυπουργός. Πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ακυρώσει τη συμφωνία Μπουργκάς-Αλεξ/λη. Κατόπιν, να φέρει το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Περιττό να καταγράψω τα υπόλοιπα. Η Υποτέλεια, ξανά. Τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ τα δημιούργησε ο γέρος Καραμανλής, που διέλυσε το δεξιό παρακράτος και άφησε την Αριστερά να καταλάβει τα πανεπιστήμια το 1974-81, και ο Αντρέας, που με όλους αυτούς ακολούθους έγινε εξουσία το 1981 και καταχρέωσε τη χώρα για να δημιουργήσει το κομματικό κράτος των πασοκοαριστερών. Με το οποίο συνεργάστηκε και συνεργάζεται άψογα η οικογένεια Μητσοτάκη.

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/01/2015 06:14:25

  Η συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφηκε μία ημέρα μετά τη διάσκεψη της Γιάλτας όπου οι Αγγλοαμερικανοί δέχθηκαν τις απαιτήσεις του Στάλιν για την Πολωνία και την Α.Ευρώπη.Το αντάλλαγμα ήταν η Ελλάδα. Για τα τωρινά υπάρχει κατανομή ρόλων : η μεν Παπαρήγα στο ρόλο του νομιμόφρονα,ο δε Αλαβάνος στο ρόλο του επαναστάτη.Είναι αστείο να λέμε ότι ένας άνθρωπος που σε όλη τη ζωή του ήταν στο ΚΚΕ ξαφνικά έγινε πληρωμένος από τους Αμερικάνους.Έχει και θητεία στο ευρωκοινοβούλιο πρόσφατη όπου μπορείς να δεις τις ερωτήσεις του.Απλά ήταν απαραίτητα τα επεισόδια καθώς ούτε ο Καραμανλής ούτε πολύ περισσότερο το κόμμα της ΝΔ ήταν έτοιμα όχι απλώς να κάνουν κάποιες συμφωνίες αλλά να αλλάξουν συμμαχίες. Εάν δεν υπήρχε αυτή η αμερικανομανία που φθάνει να χαρακτηρίζει παλιούς κομμουνιστές αφοσιωμένους ρωσόφιλους ανθρώπους των αντιπάλων τους θα τα έβλεπες πιο καθαρά. Το πιθανότερο είναι ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει πάλι να ανταλλάξει την Αθήνα με το Χάρκοβο.Αφήστε μας τα δικά μας για να μην κάνουμε σκηνικό με την ευρωζώνη. Αλλά θα είναι άδικο η Δύση για δεύτερη φορά να πουλήσει ανθρώπους που διαδηλώνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες ότι θέλουν να ενταχθούν σε αυτήν για την Ελλάδα που δεν τη θέλει.Δεν είναι σωστό μια νέα Γιάλτα.Αυτη τη φορά ο καθένας θα πάει εκεί που επιθυμεί.Μπορούν να γίνουν και ανταλλαγές.400 αγάλματα του Λένιν γκρέμισαν στην Ουκρανία,μπορούν να μας τα στείλουν τζάμπα να τα βάλει κάπου η κυβέρνηση της αριστεράς.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 03/01/2015 21:12:21

   Συλλογιστική του 1950. Εμφανώς δεν έχεις ιδέα για το πώς σκέφτεται και ενεργεί η Αριστερά στην Ελλάδα μετά το 1974. Η Παπαρρήγα μισεί τον Αλαβάνο περισσότερο από ό,τι εσύ τον Πούτιν. Ο Κουτσούμπας χαρακτήρισε «πρωταπριλιάτικο αστείο» την πρόταση Λαφαζάνη για ψήφο ανοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ βρίσκεται σε συμφωνία με το Καραμανλέϊκο από το 1974, όταν τους νομιμοποίησε, τους έδωσε κρατικές επιχορηγήσεις και το ρόλο να αποτελούν μια δήθεν επαναστατική βαλβίδα ασφαλείας, που θα εκτονώνει την κοινωνική αγανάκτηση σε σταθερό καθεστώς εναλλαγής του δικομματισμού στην εξουσία. Ρώτα όποιον θέλεις αν πιστεύει ότι το ΚΚΕ θα κάνει ποτέ επανάσταση. Παράλληλα τους έδωσε και το ρόλο της φύλαξης του αστικού συστήματος, ή δεν θυμάσαι πόσες φορές το ΠΑΜΕ έπαιξε το ρόλο περιφρούρησης για να μην μπουκάρειο κόσμος στη Βουλή. Πλέον, η ιδεολογία της εθνικοφροσύνης, που καλλιέργησαν μεταπολεμικά οι ΗΠΑ με την σύμπνοια του ελληνικού πολιτικού κόσμου ως αντίβαρο στον κομμουνισμό, δεν εξυπηρετεί τα σχέδια των Αμερικανών. Τους εξυπηρετεί αυτό που λένε νεοταξίτικη Αριστερά, δηλαδή η Αριστερά που έχει ξεκοπεί από τον μαρξισμό-λενινισμό αλλά έχει κρατήσει το πολωτικό χαρακτηριστικό του στείρου αντιεθνικισμού. Δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί.

   Κατά τα λοιπά λες ακατανόητα, όπως «ήταν απαραίτητα τα επεισόδια καθώς ούτε ο Καραμανλής ούτε πολύ περισσότερο το κόμμα της ΝΔ ήταν έτοιμα όχι απλώς να κάνουν κάποιες συμφωνίες αλλά να αλλάξουν συμμαχίες», δεν απαντάς σε τίποτα ουσιώδες, όπως συνήθως όταν βγαίνουν οι πομπές των νταβατζήδων μας, και πετάς τη μπάλα στο Χάρκοβο.

   Οι Ουκρανοί δεν είναι χώρα, δεν είναι έθνος, δεν είναι γένος, δεν είναι τίποτα άλλο από μια ρωσσική επαρχία. Οι μισοί, Πολωνο-Ουγγρο-Γερμανο-Λιθουανοί , πεινασμένοι γυρεύουν στη Δύση φαί, ενωμένοι από τον Αντιρωσσισμό. Οι άλλοι μισοί, Ρώσσοι που θέλουν τη Ρωσσία. Η πιο έντιμη πρόταση ήταν του Πούτιν στον Πολωνό «ελάτε να την μοιράσουμε». Αλλά τα αμερικανικό πρακτοράκι ονειρευόταν αναβίωση του Βασιλείου της Πολωνίας-Λιθουανίας και προέκταση του ΝΑΤΟ μέχρι το μαλακό υπογάστριο της Ρωσσίας. Αν πήγαινε ο Πούτιν να πάρει το μισό Τέξας τι θα έλεγες;

   Νομίζεις ήταν ηλίθιοι οι Αγγλοαμερικανοί όταν έδωσαν στον Στάλιν όλη την Ανατ. Ευρώπη και κράτησαν την Ελλάδα, το πετράδι του στέμματος;

   Δεν απαντάς σε τίποτα, απλά κάνεις τη γνωστή σου προπαγάνδα. Οι Αμερικάνοι 1) επεχείρησαν να δολοφονήσουν & 2) παρακολουθούσαν και υπέκλεπταν συνομιλίες του εκλεγμένου Έλληνα πρωθυπουργού. Ο εισαγγελέας έχει τα στοιχεία, το όνομα του τύπου, το μαγαζί στον Πειραιά από όπου πήρε τα καρτοκινητά, τα πάντα. Απλά η Ελλάδα δεν έχει αεροπλανοφόρα να στείλει έξω από τη Νέα Υόρκη με ultimatum : Motherfuckers, παραδώστε σε 5 ώρες αυτούς που παρακολουθούσαντον πρωθυπουργό μας για να τους δικάσουμε. Ενώ ο Αμερικάνος πρέσβης φώναζε τον Μάρτιο του 2009 στο Φώλια «αν υπογράψεις, πέφτετε». Έπεσαν. Ξανάκουσες από τότε τον Φώλια;

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/01/2015 01:13:01

  Mόνο από το μαρξισμό λενινισμό δεν έχει αποκοπεί ο σύριζα.Ο σύριζα δεν είναι η συνέχεια του παλιού εσωτερικού.Συνέχεια αυτού είναι η Δημάρ που έφαγε πόρτα.Ο σύριζα πλην ελαχίστων κατασκευάσθηκε από στελέχη του ΚΚΕ που διεγράφησαν από την Παπαρηγα. Το με ποιον είναι προτιμω να το βλεπω από τις θεσεις του κομματος για τα διεθνη θεματα : από Λατινική Αμερική έως Μέση Ανατολή στηρίζει τους συμμάχους της Ρωσίας.Στο debate των ευρωεκλογών ο Τσίπρας ήταν ο μόνος που πήρε καθαρά ρωσικές θέσεις.Εναλλακτική αριστερά ήταν η Πράσινη υποψήφια και όχι αυτός. Περι Καραμανλή : Ήθελε συμφωνίες με Ρωσους και Κινέζους χωρίς ποτέ όμως να θέσει σε αμφισβήτηση τη θεση της Ελλάδος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.Είναι άλλο αυτό και άλλο αυτό που θέλει η αριστερά. Περί ουκρανικου : το τι είναι οι Ουκρανοι και τι θελουν το ξερουν καλυτερα οι ιδιοι.Εκατονταδες χιλιαδες διαδηλωναν με σημαιες της ΕΕ για την ένταξη τους σε αυτήν την ιδια στιγμή που εδώ εβριζαν τους "τοκογλύφους".Επειδή λοιπον οι καιροι εχουν αλλάξει αυτή τη φορα πρεπει ο καθενας να παει εκει που θελει. Όχι εκ του ασφαλους να διαμαρτύρεσαι εναντιον αυτων που σε επιδοτουν και να λες ότι δεν σε αφηνουν.Γιαυτο υπαρχουν οι εκλογες.Εαν γουστάρεις ψηφισε κομμα που θα σε βγαλει από ΕΕ και ΝΑΤΟ.Γιατι χτυπιέσαι τοτε για τον συριζα που απλα θα σε βγαλει από την ευρωζωνη; Θαπρεπε να τον πιεζεις να σε βγαλει και απο τα υπολοιπα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 05/01/2015 01:22:17

   Η "αυτοδιάθεση των λαών" είναι η μέθοδος των αμερικανικών πολυεθνικών για να δημιουργούν αγορές από ομογενοποιημένους καταναλωτές απαλλαγμένους από χαρακτηριστικά εθνικότητας, θρησκείας, γλώσσας, καταγωγής, το είδος του ισοπεδωμένου ανθρώπου της ανοιχτής οικονομίας που τις ευνοεί αποκλειστικά.
   Ούτε οι «Ουκρανοί» έχουν «δικαιώματα», ούτε οι εγκληματίες UCKδες Αλβανοί φίλοι σας έχουν «δικαιώματα» στο Κοσσυφοπέδιο.
   Ούτε οι γυφτοσκοπιανοί που πατρονάρετε έχοντας εκεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο ντρόγκας για να πουσάρετε στη Δυτική Ευρώπη έχουν δικαίωμα στο όνομα «Μακεδονία».

   ΔΕΝ υπήρξαν ποτέ εκατοντάδες χιλιάδες ουκρανοί που ανέμιζαν σημαίες της ΕΕ,
   -υπήρξαν εκατοντάδες ναζιστές, που στην Ουρανία τους γουστάρεις πουλάκι μου ενώ στην Ελλάδα δεν τους γουστάρεις, οπλισμένοι με όπλα αγορασμένα από δολλάρια,
   - υπήρξαν δεκάδες βουλευτές εξαγορασμένοι με αμερικανικά δολλάρια που ψήφισαν στην ουκρανική βουλή την ανατροπή του Γιανούκοβιτς,
   -υπήρξαν εκατοντάδες ακτιβιστές για την τελευταία και ημιεπιτυχημένη «πορτοκαλί» επανάσταση πληρωμένη όπως και οι προηγούμενες δυο από τον Σορος
   -υπήρξαν καμιά 50ρια χιλιάδες είτε παρασυρμένοι είτε δυτικόφρονες Ουκρανοί, οι ίδιοι άνθρωποι που προμηθεύουν τις ΗΠΑ με πουτάνες
   -υπήρξαν 5 δις δολλάρια που διαθέσατε για το πραξικόπημα
   -υπήρξε ο Διευθυντής της CIA που βρισκόταν μόνιμα στο Κίεβο
   -υπήρξε η “Fuck the European Union” Υφυπ Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Ντούλαντ που είχε κάνει το Ουάσινγκτον-Κίεβο, Κολιάτσου-Παγκράτι.
   -υπήρξαν σύνολο, να το αφήσω στο ζύγι, 60.000 σε σύνολο 40.000.000 που υλοποίησαν το πραξικόπημα των ΗΠΑ κατά της Ρωσσίας στην Ουκρανία.

   Για την οποία ο ίδιος ο Σταινμάγιερ είπε ότι «κάποιοι να εγκαταλείψουν τα σχέδια για Ουκρανία στο ΝΑΤΟ».
   Δεν έχετε καμιά δουλειά στην Ουκρανία. Δρόμο! Αλλοιώς να πάρει ο Πούτιν την Αλάσκα, να πάρει το Μεξικό την Καλιφόρνια, να γίνει δημοψήφισμα στο Τέξας για αυτοδιάθεση και η Φλόριντα να ενωθεί με την Κούβα.

   «Περί Καραμανλή : Ήθελε συμφωνίες με Ρώσους και Κινέζους χωρίς ποτέ όμως να θέσει σε αμφισβήτηση τη θεση της Ελλάδος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Είναι άλλο αυτό και άλλο αυτό που θέλει η αριστερά».
   Και άλλο αυτό που ήθελαν οι Αμερικανοί, τη φυσική του εξόντωση.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 05/01/2015 08:47:48

    Στην Ουκρανία έγιναν και προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.Κανείς δεν τις αμφισβήτησε,ούτε η Ρωσία. Στις προεδρικές βγήκε ο Ποροσένκο με 57%.Στις βουλευτικές είχαμε παρόμοιο σκορ με τα υπολείμματα του κόμματος Γιανούκοβιτς να πιάνουν ένα 10%. Μπορεί φυσικά να τις αμφισβητήσεις εσύ από την Αθήνα αλλά δεν υπάρχει κανείς άλλος,ούτε ο Πούτιν. Όσο για τους κατοίκους άλλων χωρών και περιοχών Αμερικής,Καναδά κτλ δεν τους εμποδίζει κανείς να επαναστατήσουν.Όπως δεν εμποδίζει κανείς και τους Έλληνες να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα που στο debate των ευρωεκλογών ήταν ο μόνος υποψήφιος από τους τέσσερις συνομιλητές που τάχθηκε υπέρ της Ρωσίας.Ελπίζω να το είδες. Και ερχόμαστε σε όσα μας αφορούν : εάν η ένταξη στην ΕΟΚ ήταν λάθος ποιό είναι το πρόβλημά σου με τον σύριζα σε περίπτωση μερικής απένταξης (δραχμή) ή και ολικής;Εάν επίσης οι Αμερικάνοι είναι τόσο κακοί δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα με τις νύξεις για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ στελεχών του σύριζα.Ανησυχείς για τον Ταγίπ - πασά;Μα και αυτός κάθε μέρα τα βάζει με το "λομπυ των επιτοκίων" - έτσι ονομάζει τους εδώ αποκαλούμενους "τοκογλύφους" και είναι μια χαρά φίλος του Πούτιν.Προχθές αγανακτισμένος ο Βαλδίμηρος από την κωλυσιεργία της Βουλγαρίας πήγε στην Τουρκία και είπε ότι θα περάσει από εκεί τους αγωγούς του μέχρι τα ελληνικά σύνορα όπου μάλλον θα περιμένει τη συριζοκυβέρνηση. Ανησυχείς για τη γερμανική αντίδραση;μα δεν υπάρχει γερμανικός στρατός στην Ελλάδα.Το πολύ πολύ να κόψουν τα λεφτά.Ε,και λοιπόν;Eθνική ανεξαρτησία δεν θέλουμε-τι να τα κάνουμε τα ξένα λεφτά. Οπότε πράγματι δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχεις με τον σύριζα.Τα αντιρατσιστικά που λένε;Μα γιαυτό υπάρχει λύση.Πας με τον συνοδοιπόρο του Πάνο Καμμένο που έχει όλο το συριζοπρόγραμμα συν πατρίδα,θρησκεία,οικογένεια.Ο τέλειος συνδυασμός. Απορώ τι ασχολείσαι ακόμη με τη Νέα Δημοκρατία που επιμένει με νύχια και δόντια να μεινουμε στην ευρωζώνη,την ΕΕ και το ΝΑΤΟ τοκογλύφων και ιμπεριαλιστών.Αστην για μας τους "νεοταξίτες".

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ ψυχραιμια 05/01/2015 20:29:09

     Ωραία, βγαίνουν βεβαίως τα εισαγωγικά για να δηλωθεί η πραγματικότητα και πλέον μπορούμε να συνεννοηθούμε. Λοιπόν, νεοταξίτη:

     -Αφού η ΝΔ είναι το κόμμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ γιατί επιχειρήσατε να δολοφονήσετε τον πρόεδρό της και εκλεγμένο Έλληνα πρωθυπουργό;

     -Αφού ο Καραμανλής ήθελε απλά ανοίγματα σε με Ρώσσους-Κινέζους, χωρίς ο άνθρωπος να επιδιώκει έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ, γιατί παρακολουθούσατε κάθε συνομιλία του;

     -Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαρξιστές-λενινιστές λάβροι κατάΕΕ-ΝΑΤΟ γιατί βάζετε τον ΓΑΠ να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας και τα δυο κομμάτια του κάτω από 3%, και φέρνετε τον ΜαδουροΤσίπρα αυτοδύναμο στην εξουσία, γιατί πριμοδοτείτε έναν υποψήφιο δυναμιστιστή της ΕΕ και αρχηγό του κόμματος που χαϊδεύει την τρομοκρατία στην Ελλάδα;

     Τιμοσένκο, Γιουρτσένκο, Γιανουκόβιτς είναι τα ίδια κουμάσια. Όμως ο Γιανουκόβιτς ήταν πρόσφατα, νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος με εκλογές που δεν είχαν αμφισβητηθεί από όλη τη Δύση όταν διεξήχθησαν. Η ανατροπή του ήταν πληρωμένο από εσάς πραξικόπημα. Ο Ομπάμα έχει νόμιμη θητεία μέχρι το τέλος του 2016. Είναι νόμιμο να τον ανατρέψει το Κογκρέσσο ή άλλο νομοθετικό σώμα, ή ακόμα περισσότερο ένα εξωνομοθετικό σώμα, μια ομάδα οπλισμένων από τον Πούτιν κομμουνιστών-διαδηλωτών που θα έστηναν οδοφράγματα στην Πενσυλβάνια Αβενιου και θα απαιτούσαν με πυροβολισμούς και μάχες με τις δυνάμεις ασφαλείας την απομάκρυνση του Ομπάμα;
     Το πόσο πήρε στις μετέπειτα εκλογές, με το κλίμα που δημιουργήθηκε, το κόμμα Γιανουκόβιτς ουδεμία σημασία έχει. Η ΝΔ το 1974 πήρε 55% και τον Μάιο του 2012 πήρε 17%. Λοιπόν; BTW, η ΝΔ δεν σου ανήκει για να ορίζεις ποιος ασχολείται μαζί της.

     • βαγγέλας avatar
      βαγγέλας @ Προφήτης 05/01/2015 20:38:51

      Καλά τώρα, πες μας ότι πιστεύεις τις μπαρούφες περί απόπειρας δολοφονίας του ΚΚ!! Είπε ένας FSBίτης μια χαζο-μπαρούφα, στάνταρ αποπροσανατολιστική "βόμβα καπνού", σε κλασική εφαρμογή του τυφλοσούρτη των εγχειριδίων, που τα λένε για να τα λένε, ξέροντας ότι κανείς δεν "τσιμπάει" στην πραγματικότητα, και κάποιοι εδώ στη χώρα της φαιδρότητας το κάνανε σημαία.. Ούτε ο Λιακόπουλος δε λέει τέτοια...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ βαγγέλας 05/01/2015 20:47:11

      Κι όμως είναι αλήθεια. Αυτό μόνο μπορώ να πω κι όποιος θέλει ας μην με πιστέψει κι άς πιστέψει εσένα.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ βαγγέλας 05/01/2015 20:51:02

      Συγγνώμη αλλά έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη εδώ και καιρό με το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή και παρά το ότι έχει περάσει πολύς χρόνος, δεν έχει αποφανθεί ότι δεν έτρεχε τίποτα. Γιατί; Αν ήταν αέρας κοπανιστός, δεν θα είχε βγει να πει "τίθεται στο αρχείο"; Το γεγονός ότι δεν το είπε και δεν έχει τεθεί στο αρχείο μέχρι σήμερα σημαίνει ότι υπάρχει η συνήθης ατολμία της δικαιοσύνης να αγγίξει θέματα που κάνουν "τζιζ". Τι, να πει η Ελλάδα ότι "οι ΗΠΑ είχαν σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού"; Εντύπωση κάνει επίσης ότι παρά το ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα ένα σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού, όλα τα κατεστημένα μέσα έκαναν την πάπια και δεν πολυ-ασχολήθηκαν. Όπως λέτε κι εσείς "ούτε ο Λιακόπουλος" δεν είπε τίποτα. Γιατί;;; Δεν είναι αφύσικο; Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον ο Λιακόπουλος να πλιατσικολογήσει στο πολιτικό κουτσομπολιό που αναμφίβολα δημιουργεί μια τέτοια ιστορία; Και όμως δεν το έκανε; Όπως δεν το έκανε και κανένας άλλος. Γιατί; ΜΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!! Σου λέει, αν έβαλαν στο μάτι ολόκληρο πρωθυπουργό, άσε καλύτερα βούλωστο, πού να μπλέκεις τώρα. Αλλά οι συνωμοσίες έχουν διπλό τρόπο να αμύνονται. Η πρώτη είναι να πείσουν ότι δεν υπάρχουν. Η δεύτερη να πείσουν ότι είναι πανίσχυρες. Εσείς τώρα σπεύσατε σε χρόνο μηδέν να πείτε ότι "όχι, δεν υπάρχει η συνωμοσία". Αποδεικνύοντας ότι ενεργοποιήθηκε ήδη το πρώτο μέρος της αυτοάμυνας κάθε καλής συνωμοσίας.

     • βαγγέλας avatar
      βαγγέλας @ Διογένης 05/01/2015 21:40:52

      Η μη έκδοση πορίσματος από τη δικαιοσύνη, μάλλον δείχνει την ανυπαρξία σοβαρών στοιχείων. Οι πληροφορίες ήταν εξ αρχής μάλλον μη σοβαρές, όπως και το έγγραφο της ΕΥΠ υπονοοούσε, άλλα "για καλό και για κακό" συνιστούσε προσοχή. Κι από κει οι γνωστοί συνωμοσιολόγοι και όσοι επιθυμούσαν αγιοποίηση και πολιτικά οφέλη πήραν τη σκυτάλη. "....3.Επισημαίνεται ότι για τις συγκεκριμένες πληροφορίες η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί. Η καταγραφή των “αντικειμενικών στοιχείων” (τοποθεσίες, ονόματα χώρων,αποστάσεις κ.λ.π) και η σύνθεσή τους θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ.Πρωθυπουργού. Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται -ότι δηλαδή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ.Πρωθυπουργού ,στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις όπως π.χ Βατοπαίδιο,τρομοκρατία κ.λ.π- γεννά στην υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται συνεπώς οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων . 4.Σε κάθε περίπτωση, παρέλκει να επισημάνουμε, από σκοπιάς Υπηρεσίας μας, την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας του κ.Πρωθυπουργού".

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ βαγγέλας 05/01/2015 21:59:42

      @βαγγελας, συνετή η γλώσσα που χρησιμοποιεί η Δικαιοσύνη. Αλλά, απάντησε μου ειλικρινά, πιστεύεις ότι ύψιστα γεωπολιτικά ζητήματα και διεθνείς συνωμοσίες μπορεί να τα επιλύσει η Δικαιοσύνη; Η Δικαισύνη ενεργεί, αυστηρά, βάσει στοιχείων (και νόμων). Στη δολοφονία Πάλμε δεν έχει βρεθεί 30 χρόνια τίποτα από αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Αυτό σημαίνει ότι η δολοφονία δεν έγινε;;;!!

     • βαγγέλας avatar
      βαγγέλας @ Προφήτης 05/01/2015 22:10:08

      Πάντως, έχει αναφερθεί και η διάσταση του ροκανίσματος των μυστικών κονδυλίων από τμήμα της ΕΥΠ, δια της μεθόδου της δήθεν χρηματοδότησης "αξιόπιστων" πηγών, λαμόγιων στην πραγματικότητα, που έπαιρναν "πληροφορίες" από site στο internet, τις χρυσοπλήρωναν στα τρωκτικά της ΕΥΠ οι οποίοι με τη σειρά τους τις ανακύκλωναν (δήθεν επιβεβαιώνοντάς τες με τον τρόπο αυτό) με διαρροές στον Τύπο. Άστα, βρώμικες ιστορίες και εκεί φαγοπότι κρύβεται... Είναι όμως τόσο γελοίες οι λεπτομέρειες του παραμυθιού, που δεν στέκουν σε κριτική θεώρηση.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ βαγγέλας 05/01/2015 22:22:20

      @βαγγελας, τα γνωρίζω, δεν αποκλείονται πυροτεχνήματα συνωμοσίας για να καλυφθεί διασπάθιση κονδυλίων, αλλά θα θέσω το ερώτημα : Από το 1974 μέχρι σήμερα υπήρξαν 10 πρωθυπουργοί σε μια σταθερά ταραγμένη από διάφορα ζητήματα για την Ελλάδα περίοδο. Γιατί μόνο για τον ΚΚ Β' ανέκυψε ζήτημα πιθανής δολοφονία ;

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ βαγγέλας 05/01/2015 22:13:45

      Αγαπητέ βαγγέλα είναι απλό. Η δικαιοσύνη δεν πρόλαβε να βγάλει πόρισμα γιατι είχε να ασχοληθεί εν πλήρει συνθέσει με τα μισθολογικά της και με τα αναδρομικά της. Όταν τα διασφαλίσει πλήρως θα το κάνει. Ας έχουμε υπομονή, θα βγεί πόρισμα: θα βγεί, μαζί με το πόρισμα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της φορολογικής δικαιοσύνης για τη Λίστα Λαγκάρντ...

 22. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 04/01/2015 01:40:55

  Συγγνώμη αγαπητοί, διαμαρτύρομαι: Έχουμε αφήσει 40 χρόνια ανενόχλητους τους παρακμιακούς Έλληνες πολιτικάντηδες να κάνουν την Ελλάδα μπουρδέτο, αλλά τώρα θα τσακωθούμε για το τι είναι και τι δεν είναι οι Ουκρανοί ή οι Ρώσοι; Θα τσακωθούμε για τα όμορφα μάτια του Πούτιν ή του Ποροσένκο ενώ ζούμε σε failed state; Δική τους δουλειά των Ουκρανών και Ρώσων είναι να βρούν τι είναι και τι δεν είναι. Δική μας δουλειά ως πολίτες, είναι πρωτα-πρώτα, να καταλάβουμε ότι με τούτα και με κείνα, με τις αντιδυτικές ψυχώσεις και τις άκριτες ρωσοφιλίες, αμερικανοφιλίες κτλ (το ίδιο και με τον άκριτο αντιρωσισμό, αντιαμερικανισμό, αντιουκρανισμό ή άλλα αντ....), το μόνο που καταφέραμε ήταν να φτιάξουμε αποτυχημένη κοινωνία και αποτυχημένο κράτος. Κι αφού το καταλάβουμε, άς προσπαθήσουμε να επανορθώσουμε, άν μπορέσουμε. Αρκετά μαλλιοτραβηχτήκαμε για τα γλυκά μάτια "άπιστων εραστών"...

 23. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 04/01/2015 02:11:21

  'Ελεος πια. Αντί να κυττάμε τα χάλια του αποτυχημένου κράτους και πως θα τα διορθώσουμε, συνεχίζουμε να πουλάμε μαραμένα λαχανικά στο μανάβη, σάπια ψάρια στον ψαρά και μπόμπες στον μπάρμαν. Μας πήραν χαμπάρι όλοι εν τω μεταξύ...

 24. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/01/2015 10:26:23

  Μπορείς να διαμαρτύρεσαι οσο θέλεις Θείε.Δεν μπορείς να ακυρώσεις την συζήτηση για την ελληνικη ιστορία,τη διαπλοκή της με όσα συμβαίνουν έξω από τα σύνορά μας και τις ιδεολογίες που έρχονται απέξω και μας επηρεάζουν εδώ μέσα.Το άρθρο προσπαθεί να αποσυνδέσει την πολιτική της ελληνικής αριστεράς από τη μεγάλη δύναμη που την πατρονάρει και να υποστηρίξει ότι όσα έκανε τα έκανε σε αντίθεση με τη γραμμή που ερχόταν.Και αυτό γίνεται την ώρα που η ιστορία επαναλαμβάνεται.Η Ρωσία είναι σε κοντρα με την ΕΕ για την Ουκρανία και ψάχνει κάποιους ηλίθιους να κάνουν αντιπερισπασμό για να την πλήξει και να κερδίσει πόντους αλλά εμείς πρέπει να μην το λέμε. Ο Προφήτης έχει κατακρίνει πολλάκις την ένταξη στην ΕΟΚ που προώθησε ο Καραμανλής.Εάν το πιστεύει αυτό θα έπρεπε να είναι και αυτός ευρωσκεπτικιστής και να ζητάει την αποσύνδεση οπότε δεν θα έπρεπε να έχει κανένα πρόβλημα με το σύριζα.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ψυχραιμια 04/01/2015 12:59:53

   Αγαπητέ δεν θέλω ούτε και μπορώ να ακυρώσω αυτή την συζήτηση. Απεναντίας: προσπαθώ να πώ ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει: Όμως όχι με όρους ιδεολογικής επιλογής "αφεντικού" και "εχθρού" ("καλή Ρωσία, κακές ΗΠΑ" και τούμπαλιν), αλλά με στάθμιση κοινων συμφερόντων. Αυτό είναι πολιτική, τα λοιπά είναι ιδεολογίες, μάλλον ιδεολογήματα. Λοιπόν στην επιλογή συμφωνούμε, με στάθμιση κοινων συμφερόντων, ο σωστός ήταν ο Καραμανλής: Ανήκομεν εις την Δύσιν, και ειδικά στην ευρωπαική "κοινή μοίρα". Έστω και ως οριακή Ευρώπη/όριο της Ευρωπης, αλλά και έτσι ακόμη δεν είμαστε μόνοι. Στο "μεγαλο χάρτη", γεωπολιτικό, ιστορικό και γεωοικονομικό, είμαστε ό,τι και η Βουλγαρία, η Σερβία, η Κροατία, η Ρουμανία, άν θέλεις ότι και η Ιταλία. Τίποτε λιγότερο, σχεδόν τίποτε περισσότερο. Δεν είμαστε ούτε ομφαλός της γής ούτε ομως και "τρύπα στη γεωγραφία" (όπως στο "Διδυμότειχο μπλούζ"). "Αδελφή πλατεία" της Συντάγματος δεν είναι η Ταχρίρ αλλά η Καλέμεγκνταν στο Βελιγράδι και η Πιάτσα ντι Σπάνια στη Ρώμη... Όμως και οι άλλοι Ευρωπαίοι έτσι μας βλέπουν. Προοπτικά. Ξέρουν αυτό που δεν ήξερε ο Μπίσμαρκ το 1870: ξέρουν ότι χωρίς Βαλκανική χερσόνησο δεν υπάρχει Ευρώπη ή θα είναι τόσο κολοβή που δεν θα ειναι κάν ήπειρος. ¨Οπως ακριβώς δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ιβηρική. Τώρα άν εμείς έχουμε μείνει στην εποχή του Μπισμαρκ, δικό μας πρόβλημα είναι, όχι των άλλων...

 25. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 04/01/2015 13:52:34

  Ελλάδα, Ευρώπη και πατριωτισμός (από τον ιστότοπο aftercrisis, Φεβρουάριος 2013)
  Ένα μόνιμο ερώτημα και πηγή σταθερής διαφωνίας στη νεότερη Ελλάδα, η σχέση της χώρας μας με την λοιπή Ευρώπη, τίθεται πιό έντονα σε εποχές κρίσης, όπως η τωρινή. Αφορά την ιδεολογική, φαντασιακή σχέση μας με την Ευρώπη ως όλον. Αλλά κατ' επέκταση είναι ερώτημα περί της ταυτότητας, της εθνικής ταυτότητας. Ωστόσο, το ζήτημα της πραγματικής σχέσης είναι μάλλον λυμένο απο το 1981 (για να μην πούμε απο το 1827, δηλαδή από την ναυμαχία του Ναυαρίνου). Πριν μερικούς μήνες, με την πολιτική επιβεβαίωση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη (έστω και ως ταλαιπωρημένου, οικονομικά και πολιτικά αδύναμου "ασθενούς"), φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε αυτή η λύση, για μια φορά ακόμη.
  Άν και υπάρχουν πολλές ενδιάμεσες αποχρώσεις, στον ένα πόλο της διαφωνίας βρίσκονται όσοι ισχυρίζονται πως η χώρα αυτή είναι οργανικό μέρος μιας Ευρώπης – work in progress, ένας σταθερός συνοδοιπόρος της διαδρομής και της περιπέτειάς της, μιας διαδρομής που η κατάληξή της δεν είναι σίγουρη και δεδομένη. Ανήκει σε μια συντροφιά χωρών και εθνών που μαζί πορεύονται. Άν και δεν λείπουν οι διαφορές στα συμφέροντα των συνοδοιπόρων, άν και οι συγκρούσεις μέσα στη συντροφιά είναι συχνές και έντονες, άν και το μέλλον είναι αόρατο, ωστόσο υπάρχει μια κοινή μοίρα που δένει. Άς προσθέσουμε όμως, πως παρ’ όλα αυτά, παρ’ όλο που “ανήκομεν εις την Δύσιν”, είμαστε επίσης “καθ’ ημάς Ανατολή”. Με την έννοια και το δεδομένο ότι η Ελλάδα, χώρα κατεξοχήν Βαλκανική και Μεσογειακή, είναι “οριακή Ευρώπη” και “στα όρια της Ευρώπης”. Δεν είναι η μόνη. Ένα παράδειγμα πολύ διαφορετικής ιστορικής διαδρομής αλλά με παρόμοιο ρόλο, δίνει ο συγγραφέας Miroslav Krleža, και για την δική του Ρωμαιοκαθολική, αλλά εξίσου οριακή και Βαλκανική Κροατία, αντίπερα της γραμμής στον ποταμό Δρίνο που διαίρεσε την Ρωμαική Αυτοκρατορία σε Ανατολική και Δυτική. Είναι χώρα που βρέθηκε για 400 χρόνια όχι στην Οθωμανική αλλά στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία των Αψβούργων: Τις αποκαλεί χώρες έξω απο τα τείχη της Χριστιανικής Ευρώπης (Αntemurale Cristianitatis), χώρες τοποθετημένες “πρό των τειχών”, που προστάτευσαν την Ευρώπη σαν πρώτη γραμμή άμυνας. Η πλούσια Ευρώπη των μεγάλων εθνών δεν θ' άντεχε στην ιστορική της διαδρομή, χωρίς την μικρή και φτωχή περιφερειακή της ζώνη, στη Βαλκανική ή στη Μεσόγειο.
  Στην άλλη πλευρά βρίσκονται όσοι επιμένουν ότι η Ελλάδα είναι κάτι άλλο, διαφορετικό από την Ευρώπη, ακόμη και σε αντιπαλότητα μαζί της. Ποτέ όμως δεν ορίζουν τι είναι, με θετικούς όρους. Αποφεύγουν επίσης τον προσδιορισμό η Ελλάδα είναι χώρα της Βαλκανικής, αφού η Βαλκανική Χερσόνησος είναι εξ ορισμού Νοτιονανατολική Ευρώπη και η εξίσωση γίνεται ταυτοτική.
  Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι, ότι οι υποστηρικτές της απόλυτης διαφορετικότητας συχνά βλέπουν τα Μεσανατολικά δρώμενα με ματιά σχεδόν από μέσα, σαν να είναι και η χώρα μας μέρος του Μεσανατολικού χάους. Επίσης έχουν εμμονή με την γεωπολιτική, η οποία είναι όντως σημαντικό προσδιοριστικό στοιχείο ταυτότητας, αλλά την βλέπουν μονόπλευρα και μόνον τη μισή: Γι αυτούς η Ελλάδα δεν είναι μέρος του Βαλκανικού γεωπολιτικού συνεχούς, από το Αιγαίο μέχρι τον Δούναβη, με ολοφάνερο το νήμα που μας συνδέει με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Δεν υπάρχουν γι' αυτούς τα “γεφύρια του Ιονίου”, η σύνδεσή μας με τον Δυτικό Μεσογειακό κόσμο, μια βασική γεωπολιτική διάσταση από την Ελληνική αρχαιότητα. Υπάρχουν μόνον οι προς Ανατολάς και Νότον γραμμές φυγής (απο την πραγματικότητα).
  Η μεγαλύτερη αδυναμία της άποψης πως η Ελλάδα είναι κάτι “εντελώς άλλο”, δεν είναι η απροσδιοριστία της, η “αρνητική διαλεκτική” της (να προσπαθούμε να ορίσουμε τι είμαστε λέγοντας απλώς τι δεν είμαστε). Ούτε και εκείνη η ψευδής εξωευρωπαϊκή συνείδηση του νησιώτη σ' ένα μοναχικό νησί (η αντίστοιχη Βρετανική απάρνηση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας δεν είναι εντελώς ψευδής, αφού η Βρετανία είναι όντως νησί στον ωκεανό). Μεγαλύτερη αδυναμία είναι η έλλειψη ιστορικής αυτογνωσίας, η ελλιπής συνείδηση του ιστορικού βάθους και ταυτόχρονα η άρνηση να βλέπει την ιστορία με επίκαιρο βλέμμα. Υπάρχει μια προσκόλληση στα τετελεσμένα της Οθωμανοκρατίας και του όψιμου Βυζάντιου, όταν ξόδευε τα τελευταία αποθέματα της αντοχής του σε εσωτερικές διαμάχες και στο Σχίσμα των εκκλησιών. Για να μη μακρηγορούμε: Στη νεότερη εποχή, ακόμη και πριν υπάρξει νέο Ελληνικό κράτος, οι τότε κάτοικοι της Ελλάδας έβλεπαν την Ελλάδα ως Ευρώπη, αλλά και οι λοιποί Ευρωπαίοι τους έβλεπαν ως υπόδουλους και φτωχούς συγγενείς μέν, μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας δε. Κατά τον 19ο αιώνα, οι τότε ισχυρές χώρες της Ευρώπης (Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία), οι ίδιες χώρες που έβλεπαν την Μέση Ανατολή, την Αφρική ή την Κεντρική Ασία ως τόπους προς αποικισμό, καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία διαλυόταν (το Ανατολικό ζήτημα), αντιμετώπισαν τη Βαλκανική Χερσόνησο εντελώς διαφορετικά. Την αντιμετώπισαν ως Ευρώπη, φτωχή και καθυστερημένη μεν, Ευρώπη δε. Η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Σερβία, ακόμη και η Αλβανία, έγιναν και πάλι ανεξάρτητες κατά τον 19ο αιώνα ή τις αρχές του 20ού, ακολουθώντας το Ευρωπαϊκό ρεύμα των αντιαπολυταρχικών και εθνικών επαναστάσεων μετά την Γαλλική Επανάσταση. Αλλά βοηθήθηκαν και επειδή η Ευρώπη έβλεπε τις Βαλκανικές χώρες, όπως και την Ιταλία, που τότε ενοποιήθηκε εθνικά, ως συστατικό μέρος της, και όχι ως “κάτι άλλο”, κατάλληλο για αποικισμό (όπως είδε τη Μέση Ανατολή του Λώρενς της Αραβίας). Αναπτύχθηκαν βέβαια αμέσως δεσμοί εξάρτησης και ανισότητας μεταξύ πλούσιων και φτωχών συγγενών, και οι παλιοί πλούσιοι ειρωνευόταν πάντα τους νέους φτωχούς Ευρωπαίους για τη “Βαλκανοποίηση” τους, για “salade Macedoine” κτλ - αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία. Ούτε η πλειοψηφία των Ελλήνων (όπως επίσης των Σέρβων, Βουλγάρων κτλ), ούτε όμως και η λοιπή Ευρώπη θα δεχθεί να είναι η Ελλάδα (ή η Σερβία κτλ) “κάτι άλλο”, έξω απο την κοινή Ευρωπαïκή μοίρα. Είναι το ένστικτο αυτοσυντήρησης: Οι μέν δεν θέλουν την (αυτο)εξορία από τον ευρύτερο τόπο τους, οι δε, ακόμη και όταν μιλούν για “τεμπέληδες” Νότιους ή για φιλέριδες Βαλκάνιους, δεν θέλουν τον ακρωτηριασμό. Για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτό που ενώνει τόσο διαφορετικά Ευρωπαϊκά έθνη σε κοινή μοίρα, δεν είναι μόνον μια συνείδηση πολιτισμικής και ιστορικής συγγένειας, αλλά κυρίως κοινά συμφέροντα, που είναι πιό πολλά και πιό κρίσιμα απο τα αντιμαχόμενα συμφέροντα.
  Διαφαίνεται ήδη εν μέσω της κρίσης, πώς το μέλλον της Ευρωπαïκής Ένωσης θα φέρει υβριδικές μορφές κυριαρχίας: Θα μοιάζουν πιό πολύ με Ένωση ανεξάρτητων εθνικών κρατών, αλλά θα εμπεριέχουν αρκετά στοιχεία φεντεραλισμού, που θα συνδέουν τα επιμέρους κράτη με δίκτυα Ομοσπονδίας, δηλαδή πολυεθνικού κράτους. Τίθενται λοιπόν με νέο τρόπο τα ερωτήματα, τι σημαίνει να μιλά κανείς για πατριωτικό Ευρωπαïσμό και για την Ευρωπαïκή διάσταση ως στήριγμα για την εθνική συνέχεια και την μακροπρόθεσμη διατήρηση της Ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας, για Ευρωπαïκή ενότητα μέσω της πολυμορφίας, εθνικής και γεωγραφικής. Απο μια ευρύτερη σκοπιά, το ερώτημα τι μπορεί να είναι σήμερα ένας πραγματικός (και όχι προσχηματικός) πατριωτισμός, είναι ερώτημα προς όλους τους πολιτικούς χώρους. Και μάλιστα τίθεται για την δική μας χώρα υπό έκτακτες συνθήκες, συνθήκες αποτυχημένου κράτους (failed state) και πολιτικού σκηνικού σε αναβρασμό με έντονη αναδιάταξη. Σε κάθε περίπτωση, είναι ερώτημα πολύ κρίσμο για τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις, που δεν είχαν κυβερνητική ευθύνη για όσα οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται, και τώρα καλούνται να δώσουν δείγμα γραφής γι' αυτά που δεν μπόρεσαν οι άλλες, αυτές που έρριξαν το κάρο στη χαράδρα.
  Η απάντηση που έρχεται, φαίνεται μονοσήμαντη: Ιδιαίτερα στις συνθήκες αυτές, είναι αδύνατο ν' ανακτήσουμε έναν πατριωτισμό άν δεν αυτοδεσμευόμαστε και στην Ευρωπαϊκή κοινή μας μοίρα και άν δεν αισθανόμαστε συνυπεύθυνοι για αυτήν, στο μέτρο που μας αναλογεί.
  Άς μη ξεχνάμε πάντως, πως η κοινή μοίρα δεν είναι προαποφασισμένη. Το Ευρωπαϊκό εγχείρημα μπορεί να πετύχει, μπορεί όχι. Εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, αλλά κατά πολύ από τους συμμετέχοντες στην κοινή πορεία. Αφού σημειώσαμε πόσο πιεστικά τίθεται σήμερα, ιδιαίτερα για τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις, το ερώτημα περί πατριωτισμού και Ευρώπης, άς θυμίσουμε ότι ένα κεντρικό υποερώτημα, η συζήτηση για τη σχέση έθνους και πολυεθνικού, ομοσπονδιακής μορφής κράτους, ήταν στις απαρχές της μια έντονη ενδο-αριστερή συζήτηση και διαμάχη. Η συζήτηση έμεινε ημιτελής από το 1914, με την διαφωνία του Karl Kautsky και του Αυστρομαρξιστή Otto Bauer, όπως επίσης του Λένιν με την Ρόζα Λούξεμπουργκ. Μετά το 1950 και αφού μεσολάβησε η καταστροφή της Ευρώπης από 2 παγκόσμιους πολέμους, το άλυτο ζήτημα επανήλθε, συνοδεύει την Ευρωπαïκή Ένωση απο τα πρώτα της νηπιακά βήματα. Μπορεί όμως να ανατρέξει κανείς τώρα σε ποικίλους πολιτικούς χώρους και πολλές προσωπικότητες, αρχίζοντας από τους θεμελιωτές της Ένωσης Robert Schuman και Jean Monnet.

  Μετά από αυτά τα προαπαιτούμενα, εκκρεμούν τα μεγάλα ερωτήματα για τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη: Για τους αγώνες των κοινωνικών τάξεων μέσα στον όψιμο καπιταλισμό και για την διεκδίκηση της πολιτικής ηγεμονίας μέσα στη δημοκρατία, για τον ρόλο των εργαζομένων και για το κοινωνικό κράτος, για την κρισιμότητα της οικολογικής οπτικής στην εποχή της περιβαλλοντικής κρίσης. Τέλος, για τη θέση της ηπείρου μας σ' έναν κόσμο πολυπολικό, όπου συμβαίνουν ραγδαίες μεταβολές στην κατανομή οικονομικής και πολιτικής ισχύος.

 26. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 04/01/2015 14:02:56

  Νομίζω οτι η παρακμιακή μεταπολεμική Ελληνική πολιτική τάξη "δεξια", "κεντρώα" και "αριστερή" (με εξαιρέσεις ελάχιστες - μεταδικτατορικός Κ. Καραμανλής, Μιχ. Παπαγιαννάκης, Τάσος Γιαννιτσης) αδιαφορούσε και αδιαφορεί εντελώς για τα διακυβεύματα που συνδέονται με την νεότερη Ελληνική ιστορία και με την πραγματική γεωπολιτική.

 27. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 05/01/2015 14:08:56

  Δυστυχώς στην Ελληνική "δεξιά" (αλλίμονο, και στο "κέντρο" και στην "αριστερά") υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ιδεολογικοπολιτικής ασυμμετρίας. "Παιδιόθεν". Από την εποχή που τα κόμματα ονομαζόταν "αγγλικό", "ρωσικό" και "γαλλικό" (τώρα ποιο από εκείνα ήταν το "δεξιό", ποιό το "κεντρώο" και "ποιό το "αριστερό", θα σας γελάσω, άν και η Γαλλική Επανάσταση είχε ήδη ηλικία σχεδόν 100 χρόνων. Θα σας γελάσω και τώρα. Οι Αγγλοσάξωνες που είναι οι πιο μεθοδικοί στην πολιτική επιστημη έχουν επιστημονικό όνομα γι αυτή την ασυμμετρία ή σύγχυση (υπάρχει και στη λογοτεχνία, στην τέχνη, γενικά στις δραστηριότητες του πνεύματος): την αποκαλούν pathetic fallacy και είναι η αντίδραση των ανθρώπων να αποδίδουν ανθρώπινες-ατομικές ιδιότητες σε αντικείμενα που δεν είναι άνθρωποι, ακόμη και σε ολόκληρες χώρες ή έθνη. Έτσι προκύπτει η απίστευτη σχεδόν ταύτιση των εθνικιστών Ελλήνων ακόμη και με τους ισλαμιστές του ΙSIS ή με το βαθύ "τουρκικό βάθος" στην πίστη ότι οι ΗΠΑ είναι αυτοπροσώπως το "κακό στον κόσμο"... Pathetic fallacy pure. Καλή ή κακή πολιτική σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο κάνουν οι πολιτικές τάξεις, τα πολιτικά πρόσωπα, τα πολιτικά κόμματα και στο βάθος οι κοινωνικές τάξεις και στρώματα που εκπροσωπούν. Οι χώρες και τα έθνη δεν κάνουν πολιτική. Απλώς υπάρχουν, συγκροτημένα απο αντιμαχόμενες κοινωνικές τάξεις και εκλέγουν (ή δεν εκλέγουν και απλώς τους υφίστανται) μια πολιτική τάξη, ένα πολιτικό προσωπικό, έναν πολιτικό ηγέτη για να κάνει πολιτική. Που αλλάζει. Οι ΗΠΑ του Ρούσβελτ το 40-44 μαζί με την ΕΣΣΔ του Στάλιν (!) τη Βρετανία του Τσώρτσιλ και με άλλους, έσωσαν την Ευρώπη απο το ναζισμό. Οι ΗΠΑ του Τρούμαν - αμέσως μετά - έκαναν 2 απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρώπινης ιστορίας (Χιροσίμα, Ναγκασάκι): αυτό είναι πολιτική, αλλά αυτών που ασκούν πολιτική. Δεν την ασκούν τα έθνη, αλλά τα υποκείμενα πολιτικής. Ο "διάβολος ΗΠΑ" είναι η ισχυρή έμμονη ιδέα του ελληνικού εθνικισμού ("αριστερού" και "δεξιού") μετά το 1974. Ο αδύναμος διαβολάκος "κακή Γερμανία" ποτέ δεν θα μπορέσει να εκθρονίσει τον μεγάλο μας μεταδικτατορικό "Βεεελζεβούλ".. Καταλάβατε γιατί η ελληνική πολιτική και ο ελληνικός δημόσιος λόγος μετά το 1950 έφτιαξε αποτυχημένο κράτος και δυσαρμονική κοινωνία;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Uncle Stgm 05/01/2015 14:38:56

   Το αγγλικό κόμμα Θείε ήταν το κόμμα των νησιωτών,των εμπορων και κυριως των καραβοκυρηδων,προπλασμα των κατοπινων εφοπλιστων.Το ρωσικο κομμα ήταν το κομμα των λαικων αγροτικων στρωματων δεμενων με την εκκλησια. Το γαλλικο κομμα ήταν το κόμμα των λιγων διανοουμένων και μορφωμενων της εποχης.Μπορεις να τα κατατάξεις τωρα εσυ σε δεξια,κεντρωα και αριστερα. Για τα σημερινα : ο αντιαμερικανισμος μετα το 74 ήταν το άλλοθι για τις μαλακιες που εκαναν οι κρατουντες και οδηγησαν στη διχοτομηση της Κυπρου.Οπως και τωρα εαν συμβει το Grexit θα φταιει μονο η Μερκελ και οι Γερμανοι και οχι οσοι ειχαν ελλειμματικους προυπολογισμους χρονια.Απο ενα σημειο και περα εγινε αυτιστικος,δεν καταλαβαινει τιποτα. Στο χωρο της δεξιας ήταν καταπιεσμενος λογω του φοβου του κομμουνισμου και εκδηλωθηκε με σφοδροτητα μολις αυτος κατερρευσε.Η παρακρουση εφθασε στο σημειο που πολλοι δεν μπορουν πια να κανουν πισω.Ξεκινησαν να κατηγορουν το πασοκ για φιλοαμερικανικο και οταν αυτο εξαφανισθηκε λογω μνημονιου διοτι διερρηξε τις σχεσεις του με την ιδεολογια των ψηφοφορων του και τη θεση του πηρε ο συριζα,ενα κομμα απο τεως στελεχη του ΚΚΕ δεν ξερουν πως να το αντιμετωπισουν - το λενε και αυτο φιλοαμερικανικο,ειναι να γελαει ο κοσμος. Εάν αυτα που συμβαινουν σημερα στην Ουκρανια γινονταν πριν 25 χρονια επι ΕΣΣΔ ολοι οι δεξιοι θα τα ανεφεραν ως δειγμα της αποτυχιας της αριστερας. Επι Βαλεσα ολοι οι σημερινοι πουτινοφιλοι δεξιοι ειχαν παρει στο ψιλο τους κνιτες που μιλουσαν για 10 εκατομμυρια πρακτορες του ιμπεριαλισμου που ησαν τα μελη της "Αλληλεγγυης". Τωρα πεφτουν τα αγαλματα του Λενιν και θλιβονται γιατι νομιζουν οτι ειναι αγαλματα των Ρομανωφ. Λες και ο καθε ουκρανος που εχει μαθει πια για το Χολοντομορ που εζησαν οι παππουδες του και εχει δει την Πολωνια να τριπλασιαζει το βιοτικο της επιπεδο ενω ησαν μαζι πριν 25 χρονια πρεπει να λαβει υπ οψιν του τις ευαισθησιες των ελληνων δεξιων που απο αντικομμουνιστες εγιναν πουτινικοι ενω γιαυτον ειναι το ιδιο καθεστως εναντιον του οποιου ξεσηκωνεται.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ψυχραιμια 05/01/2015 15:08:55

    Δεν διαφωνώ. Γιατί όμως πήγε περίπατο (στη χώρα της σιωπής) ο διαφωτισμός της δεξιάς κοινωνικής βάσης από τους έχοντες γνώση, πολιτική πείρα και φαιά ουσία δεξιούς, κεντροδεξιούς ή και κεντρώους πολιτικούς, διανοούμενους κτλ; Γιατί δεν τολμούν να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να κάνουν λίμπα το δηλητηριώδες γεύμα; Ο ισχυρός χαρακτήρας φαίνεται στα δύσκολα. Ακόμη και ο Κ. Μητσοτάκης που μπορεί να μην είναι καθόλου ηθικός, ευφυής όμως είναι, σέρνονταν στα γόνατα πίσω απο τον Κάρατζιτς. Έπρεπε να είχε καταλάβει ότι είναι πάνω σε εντελώς σάπιο σανίδι, δεν έπρεπε; Δεν είμαι βέβαιος αλλά νομίζω ότι οι δεξιοί, το ίδιο και οι αριστεροί, πολιτικοί και διανοούμενοι έχουν επηρεασθεί απο την μαλθακότητα και παρακμή των λοιπών "ευκαταστατων" στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Φοβούνται, κυττάνε τη βολή και την καλοπέρασή τους. Λένε στις "μάζες" αυτά που εκείνες θέλουν να ακούσουν. Σέρνονται πίσω απο το "μαύρο χρήμα".

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Uncle Stgm 05/01/2015 20:59:37

     "Γιατί όμως πήγε περίπατο (στη χώρα της σιωπής) ο διαφωτισμός της δεξιάς κοινωνικής βάσης από τους έχοντες γνώση, πολιτική πείρα και φαιά ουσία δεξιούς, κεντροδεξιούς ή και κεντρώους πολιτικούς, διανοούμενους κτλ;"
     Γιατί αγαπητέ Θείε μετά το 1974 η Αριστερά επέβαλε την ιδεολογικοπολιτική της ηγεμονία. Τελεία. Δεν "παράγονται" κεντροδεξιοί διανοούμενοι. Και γιατί στο δημοσιογραφικό χώρο ο φαρμακοχέρης Μήτσος, εξ ονόματος της Αριστεράς, "καθάρισε" τη δεκαετία του '80 τα δεξιά συγκροτήματα τύπου. Νομίζεις κάποιοι, έξυπνοι, κεντροδεξιάς ροπής, που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στην ιδεολογική διαμάχη, δεν το ξανασκέφθηκαν; Ο φόβος είναι ισχυρό συναίσθημα, ιδίως για οικογενειάρχες.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Προφήτης 05/01/2015 21:13:34

      Ας πω Προφήτη (ρητορικά και μόνον, για να πάμε παρακάτω), ΟΚ για τους δεξιούς διανοούμενους και διαμορφωτές γνώμης. Τότε γιατί και οι κατεστημένοι και επιδραστικοί αριστεροί και κεντρώοι διαμορφωτές γνώμης και διανοούμενοι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδίως γεωπολιτικής, γεωοικονομίας και γεωστρατηγικής, λέγανε και λένε τα ίδια μα ακριβώς τα ίδια, με τους "φοβισμένους" δεξιούς; Πίσω από τον Κάρατζιτς και τον Μιλοσεβιτς έτρεχαν σαν υπνωτισμένοι ο Μητσοτάκης και ο Αλαβάνος, ο Πάμπλο και ο Βύρωνας. Και αυτό είναι μόνον ένα απο δεκάδες παραδείγματα που θα μπορούσα να γράψω. Γιατί επι δεκαετίες η Ελληνική πολιτική, δεξιά, κεντρώα και αριστερή δεν αναγνώριζε το Ισραήλ; Ας τα να πάνε. Βρωμάει αφόρητα (λαθραίο και φοροδιαφεύγον, "ναυτικό" γαρ) πετρέλαιο, και μόνο που το σκέφτομαι βλέπω εικόνες με τάνκερ, τράπεζες, διυλιστήρια...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ψυχραιμια 05/01/2015 15:16:25

    Ο Λένιν, μπορει να ήταν σε πολλά ανιστόρητος, ελεεινός και τρισάθλιος, αλλά έγραψε και κάτι πολύ σοφό: "Η συνείδηση εισάγεται στις μάζες εκ των έξω". Αυτός είναι ο ρόλος του πολιτικού ως statesman (που λένε οι Αμερικάνοι..), αλλά και του διανοουμένου, του πνευματικού ανθρώπου (ακόμη και του θρησκευόμενου και του καλού λειτουργού της εκκησίας) φυσικά και του καλού δημοσιογράφου: εκτός των άλλων, πρέπει να διαφωτίζει, να λειτουργεί ως φως που διαλύει το σκότος, να καθοδηγεί. Πολλοί δικοί μας συνήθως συσκοτίζουν (όταν δεν ψεκάζουν κιόλας)

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Uncle Stgm 05/01/2015 21:05:30

     Συμφωνώ απολύτως.
     Τώρα, για τους "συσκοτιστές", θεωρώ ότι μάς αδικεί το να μιλάμε λες και προέκυψαν "εκ Θεού". Αμειβόμενη αποστολή εκτελούν. Από ισχυρά συμφέροντα. Είναι λαναθασμένο να ανάγεις τα πάντα στην κοινωνία σε ταξικές διαφοροποιήσεις αλλά εξίσου λανθασμενο να μην αποκαλύπτεις τις υπόγειες διαδρομές των συμφερόντων, αποδίδοντας τα φαινόμενα σε ατομικές δράσεις.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Προφήτης 05/01/2015 21:20:42

      Ακριβώς απο πάνω, επανορθώνω την ασάφεια με το παράδειγμα περί Ισραήλ. Φυσικά και εκτελούν αμειβόμενη αποστολή. Το ζήτημα είναι γιατί προτιμούν σαν λιγούρια το χρήμα και φτύνουν σαν ένα τίποτε τη δόξα. Ο υπερήφανος statesman παλαιότερων εποχών, ασφαλώς δεν θα "έφτυνε" το χρήμα, θα κρατούσε όμως μια κάποια ισορροπια... Αυτό το μονόπλευρο ακριβώς αποκαλώ μαλθακότητα, παρακμή και εγωιστικό ηδονισμό (παραπέμποντας στον "Τελευταίο Ανθρωπο στο κλουβί του καπιταλισμού" - του Μαξ Βέμπερ)

 28. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/01/2015 22:47:32

  @ Προφήτης Προσπαθώ να έλθω σε επικοινωνία αλλά είναι δύσκολο. Εάν εμένα κάποιοι προσπαθούσαν να με δολοφονήσουν μπορεί να μην το κατήγγειλα εάν δεν με συνέφερε αλλά σιγουρα δεν θα τους καλούσα σε δείπνο στο σπίτι μου. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί ο Καραμανλής κάλεσε προ μηνών σε δείπνο στο σπίτι του τον αρχηγό διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη;Για να τον ρωτήσει πότε θα γίνει η επόμενη απόπειρα εναντίον του; Ας έλθουμε στο ζήτημα Γιανουκόβιτς : Ο Γιανουκόβιτς εξελέγη με ρητή υπόσχεση ότι θα υπογράψει τη σύνδεση με την ΕΕ.Οι διαδηλώσεις εναντίον του άρχισαν όταν αθέτησε τη ρητή υπόσχεσή του.Μπορεί εσύ να θεωρείς την ΕΕ τοκογλύφους και να θεωρείς αστείο ένα παρόμοιο λόγο διαδηλώσεων αλλά στο Κίεβο έχουν άλλη γνώμη.Εάν ο κάθε πολιτικός αθετεί βασικές υποσχέσεις του και έχει την απαίτηση να το δέχονται αυτό οι ψηφοφόροι τότε κακώς εμφανίσθηκαν οι "Αγανακτισμένοι" στην πλατεία Συντάγματος.Ο Παπανδρέου ήταν εκλεγμένος και κακώς ζητούσαν την παραίτησή του επειδή άλλα έλεγε πριν τις εκλογές. Η διαφορά Παπανδρέου και Γιανούκοβιτς είναι ότι ο πρώτος έριξε δακρυγόνα στους αγανακτισμένους ενώ ο δεύτερος σφαίρες που προκάλεσαν πάνω από 100 νεκρούς.Φαντάζεσαι τι θα γινόταν εδώ εάν σκότωναν στο ψαχνό καμμιά εκατοστή αγανακτισμένους; Βέβαια εσύ θεωρείς ότι τις σφαίρες δεν τις έριξε η ειδική μονάδα αστυνομίας Μπερκούτ όπως νομίζουν οι Ουκρανοί αλλά πράκτορες της CIA.Άλλα νομίζουν όμως οι κάτοικοι εκεί.Δυστυχώς στο μετασοβιετικό χώρο ο κακός δεν είναι στη λαική αντίληψη η Αμερική αλλά η Ρωσία.Καθείς και η ιστορία του. Θα πρέπει να μάθεις να αντιλαμβάνεσαι κάθε λαό και κάθε περιοχή με τις προκαταλήψεις του.Στη Λατινική Αμερική - και στην Ελλάδα περισσότερο - οι υποψίες πάντα πέφτουν στη CIA.Στο μετασοβιετικό χώρο στην KGB. Πρέπει επίσης να αποτιμάς κάθε λαικό κίνημα ακόμη και εάν θεωρείς ότι δεν συμφέρει την Ελλάδα. Ας πάμε σε μια πιο κοντινή σε μας χώρα που νομίζω θα συμφωνήσουμε,την Αιγυπτο.Στην Αιγυπτο λοιπόν έγιναν εκλογές και βγήκαν οι ισλαμιστές του προέδρου Μόρσι. Ο στρατηγός Σίσι έβγαλε τα τανκς,έπνιξε στο αίμα τους ισλαμιστές και έβαλε τον Μόρσι φυλακή.Κανονικός χουνταίος.Αλλά ένας χουνταίος που συμφέρει την Ελλάδα στο θέμα της ΑΟΖ.Γιαυτό Σαμαράς,Βενιζέλος και Αναστασιάδης πήγαν στο Κάιρο και έκαναν συμφωνίες με τη χούντα.Καλά έκαναν λέω εγώ.Δεν ξέρω τι λες εσύ. Εγώ όμως επίσης λέω ότι εάν αύριο γίνει εκεί επανάσταση και ξεναφέρει τους ισλαμιστές θα πω εγινε επανάσταση και χάσαμε.Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν θα πω ότι έκαναν την επανάσταση πέντε πράκτορες της Τουρκίας.Όχι ότι δεν μπορεί να μην αναμιχθούν πέντε πράκτορες της Τουρκίας αλλά δεν γίνονται επαναστάσεις ΜΟΝΟ από πράκτορες.Πρέπει να τις θέλει και ο λαός. Στο μετασοβιετικό χώρο λοιπόν υπάρχει προκατάληψη κατά της Ρωσίας.Αυτήν την είχες και εσύ πριν το 1990 ως Έλλην δεξιός επί ΕΣΣΔ.Αποφάσισες επειδή άνοιξαν οι εκκλησίες και ξαναήλθε ως έμβλημα ο δικέφαλος αετός των Ρομανώφ εκτός από το σφυροδρέπανο ότι από εδώ και πέρα είναι "δικοι μας".Δικαίωμά σου.Αυτοί όμως που έζησαν τη σοβιετική εξουσία βλέπουν την πουτινική ως συνέχειά της.Τόσο απλό είναι. Και τελικά πολιτική με φήμες δεν γίνεται.Πολιτική γίνεται με θέσεις.Εάν θέλεις να πολεμήσεις το σύριζα δεν μπορείς να το κάνεις λέγοντας ότι είναι πράκτορες αυτών που καταγγέλλουν και εσύ επίσημα τους στηρίζεις αλλά ανεπίσημα λες ότι θέλουν να σε σκοτώσουν.Έτσι γίνεται τραγέλαφος.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 06/01/2015 19:49:08

   Καραμανλής-Αρχηγός ΝΑΤΟ.
   Κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου ακόμα πιο κοντά.
   Κίεβο-100 νεκροί.
   Λες 100 νεκροί. Και μετά το Πολυτεχνείο έλεγαν 900-1000. Τελικά ήταν 24. Και έλεγαν ότι τους σκότωσε ο Παπαδόπουλος. Τελικά ο στρατός δεν σκότωσε κανέναν, φοιτητής δεν σκοτώθηκε κανένας, μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανένας. Από ποιον; Σίγουρα από ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες. Ποιος τους έβαλε; Ιωαννίδης, Μοσάντ (επειδή ο Παπ. αρνήθηκε μεταστάθμευση αμερικανικών αεροπλάνων για αραβοισραηλινό πόλεμο), CIA; Αδιευκρίνιστο. Πάντως ο Παπ. έπεσε. Τα ίδια κάνατε το 73 στην Αθήνα, τα ίδια κάνατε το 2014 στο Κίεβο

   Αυθεντική η συνομιλία Πάετ - Άστον για τους ελεύθερους σκοπευτές Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 Ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Ούρμας Πάετ επιβεβαίωσε σήμερα ότι το περιεχόμενο της υποκλαπείσας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας για το θέμα της Ουκρανίας είναι αυθεντικό. Στη συνομιλία αυτή, που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, ο Πάετ άφηνε να εννοηθεί ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της ουκρανικής αντιπολίτευσης, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου ενδέχεται να μην ήταν άνθρωποι του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς αλλά να έπαιρναν εντολές από "κάποιον από το νέο (κυβερνητικό) συνασπισμό". "Ο υπουργός Εξωτερικών Ούρμας Πάετ λυπάται πολύ για τη διαρροή αυτής της συνομιλίας με την εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, όμως επιβεβαιώνει την αυθεντικότητά της", δήλωσε η εκπρόσωπός του, Μίνα-Λίνα Λιντ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πάετ και της Άστον έγινε στις 26 Φεβρουαρίου. Την προηγούμενη ημέρα, ο Πάετ είχε επισκεφθεί το Κίεβο για να συναντηθεί με μέλη της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, μετά τις βίαιες ταραχές, υπεύθυνος για τις οποίες κρίθηκε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Ο Εσθονός υπουργός είπε στην Άστον ότι, σύμφωνα με τις πηγές του στο Κίεβο, "οι ίδιοι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν ανθρώπους και από τις δύο πλευρές" — δηλαδή τόσο τους διαδηλωτές, όσο και τους αστυνομικούς. "Εκεί πέρα (σ.σ. στην Ουκρανία) πιστεύουν ολοένα και περισσότερο ότι δεν κρυβόταν ο Γιανουκόβιτς πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές αλλά κάποιος από το νέο συνασπισμό. Είναι πολύ ανησυχητικό που ο νέος συνασπισμός δεν θέλει να ερευνήσει για το τι συνέβη πραγματικά", πρόσθεσε.
   h**p://www.newsbomb.gr/diethnh/story/413518/aythentiki-i-synomilia-paet---aston-gia-toys-eleytheroys-skopeytes Κίεβο- Ο Λόγος:
   «Με δεδομένο το ειδικό γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Γερμανίας και της Πολωνίας για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, είναι πολύ πιθανό ότι η Ουκρανία θα περιληφθεί βαθμιαία στην ειδική γαλλο-γερμανο-πολωνική σχέση. Το 2010 η γαλλο-γερμανο-πολωνική πολιτική συνεργασία, που αφορά περίπου 230 εκατομμύρια ανθρώπους θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σχέση εταίρων, ενισχύοντας έτσι το γεωστρατηγικό βάθος της Ευρώπης(βλ χάρτη)". "Η Μεγάλη Σκακιέρα" Zbigniew Brzezinski, 1997, σελ 132. Σίσι
   Ο Σαμαράς έπρεπε να τον φέρει για λίγο στην Αθήνα

 29. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/01/2015 23:00:25

  Και κάτι άλλο μια που το ανέφερες : ο φαρμακοχέρης Μήτσος για ποιόν δούλευε; Διότι εδώ κάποιοι προπαγάνδιζαν ότι δούλευε για τα θύματά του.Κανείς ποτέ δεν ανέφερε την πλέον εύλογη εκδοχή,ότι δούλευε για το αντίπαλο στρατόπεδο,δηλαδή για να τα λέμε όπως είναι για την υπηρεσία του Βλαδίμηρου.Γιατί όμως; Θα σου πω εγώ γιατί.Φαντάζεσαι πριν το 1974 να υπήρχε η οργάνωση αυτή και να έκανε τους φόνους αυτούς και με τις προκηρύξεις αυτές τι θα λεγόταν; Ξέρεις πολύ καλά πως θα αποκαλείτο η 17Ν πριν το 1974 : Κομμουνιστοσυμμορίτες που ξεκίνησαν τον τέταρτο γύρο κατ εντολήν της Μόσχας.Αυτό θα έλεγαν ολοι οι δεξιοί για να μην πω και οι κεντρώοι. Αλλά μετά το 1974 δεν το είπε κανείς.Γιατί;Διότι εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο.Δηλαδή επειδή εισέβαλαν οι Τούρκοι,η KGB έπαψε να είναι KGB και η 17Ν έπαψε να είναι η νέα ΟΠΛΑ.Αυτή είναι η λογική του οργουελικοί παραλόγου : επειδή αλλάξαμε πολιτική γραμμή αλλάζουμε και την ιστορία και στα άσχετα.Έτσι φυσικά διευκολύνεις το φαρμακοχέρη στο έργο του αφού δεν λές αυτό που είναι.Και άλλους πολλούς.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 06/01/2015 19:24:30

   Διαβάζεις; Παραπάνω το έγραψα, ο φαρμακοχέρης καθάρισε τον δεξιό Τύπο εξ ονόματος, δηλαδή για λογαριασμό, της Αριστεράς, για να εδραιώσει την ιδεολογικοπολιτική της ηγεμονία, για να μην υπάρχει αντίλογος στην προπαγάνδα της. Φοβίζοντας όποιον ικανό, δεξιόστροφο ή συντηρητικό, αναλυτή θα μπορούσε να λάβει μέρος στη διαμάχη. Γι’ αυτό οι αριστερές ιδέες κυβερνούν αδιάλειπτα από το 1981, γι’ αυτό ο Τσίπρας μπορεί να προβάλλει ως αυριανός πρωθυπουργός λέγοντας μπαρούφες.

   Η αποστολή σου είναι να θίξεις τον πραγματικό σας αντίπαλο, τον Πούτιν και τη Ρωσσία, κι έτσι φτιάχνεις ένα τουρλουμπούκι θεωριών και αναληθών ιστορικών αναφορών, μη αναφέροντας το σπουδαιότερο και καθοριστικό.

   Η 17Ν ήταν το Παρακράτος της Αριστεράς. Με αυτό η Αριστερά εδραίωσε την κυριαρχία της στο Κράτος, την εξουσία της. Αλλά αυτός που της επέτρεψε να το κάνει αυτό ήταν ο γέρος Καραμανλής! Αυτός κυνηγούσε συνέχεια το 1974-80 "σταγονίδια". Αυτός διέλυσε έτσι το δεξιό Παρακράτος, συμπλήρωμα του Κράτους. Η πρώτη ενέργεια της 17Ν ήταν τον Δεκέμβριο του 1975, ενάμιση περίπου χρόνο μετά τη "μεταπολίτευση". Μέχρι τότε περίμεναν και έβλεπαν. Όταν η Αριστερά είδε ότι πλέον δεν έχει αντίπαλο να φοβάται, κάλυψε το κενό με το δικό της Παρακράτος και έτσι μπόρεσε να γίνει εξουσία το 1981 – κι έκτοτε συνεχώς. Αυτό λοιπόν που μου λες είναι ότι η KGBέβαλε τον ΚΚ να διαλύσει το Δεξιό Παρακράτος ώστε να μπορέσει να φτιάξει η Αριστερά το δικό της. Χαιρετίσματα

 30. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/01/2015 21:02:19

  Εκείνο που προσθέτεις με την εκδοχή αυτή είναι ότι και ο πρώτος Καραμανλής συνεργαζόταν μετά το 1974 με την αριστερά και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν όπως και ο δεύτερος.Και εάν για τον δεύτερο μπορείς να έχεις αμφιβολίες ότι η ρωσοφιλία και το "σεβομαι και τιμώ τους αγώνες της αριστεράς" πάνε πακέτο εσωτερική και εξωτερική πολιτική επειδή δήθεν έγιναν οι αριστεροί δυτικόφιλοι για τη δεκαετία του 70 δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία : ο κομμουνισμός μεσουρανούσε στην ΕΣΣΔ και όλη η αριστερά προς τα εκεί πρόσβλεπε.Όταν λοιπόν εσύ πιστεύεις ότι ο Καραμανλής Α΄δημιούργησε το αριστερό παρακράτος αυτό δεν μπορεί να έγινε με τη βοήθεια άλλης δύναμης από αυτήν στην οποία αναφέρονταν όλοι οι αριστεροί. Άλλωστε και η σύλληψή τους έχει όλα τα ίχνη παράδοσης και κλεισίματος κάποιου γύρου όπως η Βάρκιζα ήλθε μετά τη Γιάλτα. Οι επιθέσεις της 11/9 στη Νέα Υόρκη θεωρήθηκαν από τη Ρωσία ευκαιρία να μπει στην αντιτρομοκρατική συμμαχία που συγκροτούσε ο Μπους.Μπορεί στην Ελλάδα οι ανεγκέφαλοι να πανηγύριζαν αλλά στη Ρωσία είδαν χρυσή ευκαιρία να βγουν από τη διπλωματική απομόνωση.Για να γίνει όμως αυτό έπρεπε να κλείσουν όλες οι παλιές εκκρεμμότητες.Έτσι λίγο μετά άρχισαν να κυκλοφορούν στην Αθήνα φήμες για τους αντιστασιακούς που ξεκίνησαν την ιστορία - Γιωτόπουλος κτλ - και τελικά από μια "τυχαία" έκρηξη τους έπιασαν. Πολλά γράφηκαν τότε για το ότι κάποιος ήξερε και δεν μίλαγε για 27 χρόνια και μίλησε τότε.Ποιός ήταν αυτός; 1. To βαθύ ελληνικό κράτος.Εάν το πιστεύεις αυτό τότε δεν ισχύει ότι αυτό το κράτος ελέγχεται από τους Αμερικανούς όπως νομίζεις. 2. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί που δολοφονούσαν τους δικούς τους.Αυτή ήταν η πιο διαδεδομένη άποψη στην Ελλάδα,παραγνωρίζει όμως τις πραγματικές διαδικασίες στις αμερικανικές υπηρεσίες όπου κάτι παρόμοιο είναι αδύνατον να μείνει κρυφό για τρεις δεκαετίες και συνεπάγεται καταστροφή για τη ζωή και την καριέρα όποιου το επιχειρήσει.Είναι απλά η γνωστή συνωμοσιολογία. 3. Η αντίπαλη υπηρεσία που τότε αν όχι τώρα ήλεγχε τον αριστερό χώρο. Βλέπεις λοιπόν που οδηγεί η λογική περί 17Ν.Εάν απορρίψεις ότι οι ίδιοι οι Αμερικανοί σκότωναν τους εαυτούς τους και τους καλύτερους φίλους τους στην Ελλάδα πρέπει να διαλέξεις μεταξύ των εκδοχών του βαθέος ελληνικού κράτους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ και εχθρικού προς της Δύση ή της αντίπαλης υπηρεσίας.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 06/01/2015 23:09:46

   Στις διαφημιστικές εταιρείες όταν κάνουν πρώτη παρουσίαση καμπάνιας στον πελάτη έχουν στήσει 3 προτάσεις, με τέτοιον τρόπο ώστε να απορρίψει τις δυο και να «επιλέξει», υποτίθεται ο ίδιος, την πρόταση που είναι βολική και αποδοτική για τους διαφημιστές. Το ίδιο κι εσύ.
   Δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι τρεις εκδοχές.

   Ενώ για τους Αμερικανούς λες συνεχώς ότι πέφτουν θύματα συνωμοσιολογίας, συνωμοσιολογείς κατά των Ρώσσων, ότι με «τυχαία» έκρηξη αποκάλυψαν την 17Ν. Διαψεύδεσαι από τα γεγονότα. Το ρολόϊ το αγόρασε ο ίδιος ο Σάββας Ξηρός, έχει καταθέσει επ’ αυτού και είπε ότι ήταν λάθος του. Όσο και βλάκας να είναι, δεν θα έστηνε μηχανισμό που θα του έσκαγε στα χέρια, όπως και έγινε, αφήνοντάς τον οικτρά ανάπηρο.

   Οι Αμερικανοί μπορεί να μην σκότωσαν τους ανθρώπους τους. Αλλά.
   Το 1974-75 δολοφονούνται τρεις από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του Κυπριακού.
   Ο Γουέλς, ενώ κανένας στην Ελλάδα δεν γνώριζε ούτε τον όρο «σταθμάρχης της CIA», πόσω μάλλον ποιος ήταν και πού έμενε, και ενώ ο φαρμακοχέρης αναλαμβάνει μετά το 1981, η δε περίοδος 1975-1980 της 17Ν μένει απολύτως στο σκοτάδι.
   Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκωσία, από μια σφαίρα που πέρασε εντελώς τυχαία από ένα κλειστό παράθυρο και τον βρήκε κατευθείαν στο κεφάλι.
   Ο αρχηγός Στρατού τις μέρες του Κυπριακού, Δ. Ζαγοριανάκος, σε «τροχαίο» στη Ν. Γαλλία.

   Λίγο αργότερα μας αφήνει χρόνους, επίσης εντελώς τυχαία, άλλος ένας κορυφαίος της ταραγμένης περιόδου, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια της Δικτατορίας, Χένρι Τάσκα.

   Όλους αυτούς, ποιος τους σκότωσε;
   Εδώ σε θέλω διαφημιστή μου.

   Α, και που ‘σαι. Ο Ιωαννίδης στη μοναδική συνέντευξη που έδωσε δήλωσε : «Δεν μιλάω, γιατί άμα μιλήσω το 90% των Ελλήνων θα γίνουν κομμουνιστές».
   Α, και ο Καλούσης, εισαγγελέας που έκανε φυλακή για το παραδικαστικό, έχει δηλώσει «άμα γράψω αυτά που μου είπε ο Ντερτιλής για το Κυπριακό θα διαλυθεί όλο το πολιτικό σκηνικό".

   Όσο για την πρόταση «1» και το ανεξάρτητο βαθύ ελληνικό κράτος, διάβασε Wikileaks. Καλή ανάγνωση

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/01/2015 00:43:31

  Eπιτέλους βρήκαμε κάποια σημεία που συμφωνούμε.Συμφωνούμε ότι η 17Ν ήταν το αριστερό παρακράτος και ότι ήταν κομβικής σημασίας για τη μεταπολίτευση.Εάν όμως ψάξουμε το πως και το γιατί μόνο αυτές τις τρεις παραλλαγές θα βρούμε.Και εσύ βασικά με υπονοούμενα την κρατούσα λαική εκδοχή υπαινίσσεσαι : ότι οι Αμερικανοί σκότωναν τους δικούς τους,τους φίλους τους στην Ελλάδα εκδότες και επιχειρηματίες ,δύο Τούρκους διπλωμάτες και έναν Άγγλο.Και αναγκαστικά πηγαίνει εκεί γιατί ακριβώς η εναλλακτική είναι είτε ένα δυνατό ελληνικό βαθύ κράτος που μπορεί να τα κάνει αυτά το οποίο εσύ δεν πιστεύεις ότι υπάρχει είτε μια άλλη μεγάλη αντίπαλη υπηρεσία που δεν θέλεις καν να το σκεφθείς γιατί δεν αρέσουν τα συμπεράσματα.Αλλά κάθε Έλληνας δεξιός πριν τον Ιούλιο του 74 αυτό θα σκεφτόταν.Δεν άλλαξε ο κόσμος το καλοκαίρι εκείνο.Η ΕΣΣΔ ότι ήταν το Μάιο ήταν και το Σεπτέμβριο.Άλλαξε η θέαση των Ελλήνων από ανοησίες που οι ίδιοι έκαναν. Βάζεις όμως επί πλέον και τη συνενοχή του Καραμανλή και δέχεσαι ότι ήταν το αριστερό παρακράτος. Άρα μεσούντος του ψυχρού πολέμου οι Αμερικανοί και ο Καραμανλής οργάνωσαν κομμουνιστική τρομοκρατική οργάνωση για να σκοτώνει τους φίλους τους στην Ελλάδα.Ενδιαφέρουσα άποψη.Μόνο μην πούμε τίποτα για το ξανθό γένος. Τώρα να ασχοληθεί κανείς με το μυαλό ενός ατόμου σαν τον Ιωαννίδη που έχει μυαλό σημερινού "αντιμνημονιακού" δεν έχει νόημα. Ούτε νόημα έχει η συζήτηση εάν πιστεύεις ότι άλλη δουλειά δεν έχουν οι Αμερικάνοι από το να φτιάχνουν οργανώσεις που τους δολοφονούν.Μόνο αν πιστεύεις ότι κάποιος άλλος από τα θύματα οργάνωσε τις δολοφονίες μπορούμε να ψάξουμε ποιος ήταν αυτός και γιατί μπορούσε να μένει ασύλληπτος 3 δεκαετίες έχοντας σκοτώσει Αμερικανούς,Τούρκους,Έλληνες και έναν Άγγλο. Υ.Γ. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λευκωσία σκοτώθηκε αμέσως μετά την εισβολή κατά τη διάρκεια ένοπλης αντιαμερικανικής διαδήλωσης εξαγριωμένων Κυπρίων,λογικό εάν σκεφθείς το πνεύμα που υπήρχε τότε.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 07/01/2015 01:28:32

   Βασική σου επιδίωξη στη συζήτηση είναι να εξαχθούν συμπεράσματα που ενοχοποιούν τη Ρωσσία, όταν είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι πεδίο ανηλεούς ανταγωνισμού ξένων δυνάμεων και μυστικών υπηρεσιών.

   Την ελληνική τρομοκρατία την οργάνωσε βασικά η Στάζι και ο Κάρλος. Να διαβάζεις Φάκτορα. Και όλοι τους ήταν συγκοινωνούντα δοχεία. Το ποιος ενίοτε τους χρησιμοποίησε άλλο θέμα, όπως οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τις ΕΤ για να δολοφονήσουν τον Μόρο ώστε να μη γίνει ο ιστορικός συμβιβασμός, μπει το ΚΚΙ στην κυβέρνηση και μάθει απόρρητα του ΝΑΤΟ από το ιταλικό Υπ. Αμύνης.

   Δεν υπονοώ ποτέ. Οι Αμερικανοί δεν σκότωναν τους δικούς τους. Για την εξάρθρωση της 17Ν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι Αγγλικές υπηρεσίες που ήρθαν για τον Σοντερς, αλλάζοντας την προσέγγιση των ερευνών από ιδεολογικοπολιτική αντιμετώπιση σε εγκληματική αντιμετώπιση.

   Τα περί ελέγχου του Καραμανλή από τους Ρώσσους είναι γελοία. Αυτό που είναι σοβαρότατο αλλά την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια από το θέμα είναι ο Ιωαννίδης, ο οποίος ελεγχόταν από το γαμβρό του Ζακ (Ιάκωβο) Αλαζράκη, εβραϊκής καταγωγής, και ο ρόλος τους στα αλληλένδετα Πολυτεχνείο-Κυπριακό. Λίγο μετά το 1974 οι βασικοί πρωταγωνιστές του Κυπριακού έφυγαν μυστηριωδώς από τη ζωή ή σιώπησαν οριστικά – γιατί δεν έγραψε βιβλίο ο Παπαδόπουλος; Περιμένω απάντηση στο ερώτημα το ποιος τους καθάρισε, που είναι και το μόνο ουσιώδες, τα άλλα που λες είναι φούμαρα. Ο Ντειβις σκοτώθηκε ενώ καθόταν στο γραφείο του στη Λευκωσία από σφαίρα που μπήκε από το παράθυρο αριστερά του και τον πέτυχε ακολουθώντας τεθλασμένη τροχιά σχήματος Π. Άστο. Είπαμε έχετε το Χόλλυγουντ για να κρατάτε ζώα του αμερικανούς αλλά εδώ είναι Βαλκάνια.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 07/01/2015 09:47:06

    Γαμπροί και κουμπάροι όταν όλα είναι ξεκάθαρα. Ο Ιωαννίδης από καιρό πίστευε ότι έπρεπε να ανατρέψει το Μακάριο.Δεν είχε πάρει οριστική απόφαση μέχρι που τον έσπρωξε στο δίλημμα ο ίδιος ο Μακάριος. Στις 2 Ιουλίου έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Γκιζίκη και ζητούσε την αποχώρηση των Ελλήνων αξιωματικών από την Κύπρο.Τότε δεν υπήρχαν Κύπριοι αξιωματικοί και αποχώρησή τους σήμαινε ουσιαστικά διάλυση της Εθνικής Φρουράς.Θα έμεναν σώματα τύπου Εφεδρικό και παραστρατιωτικοί του Λυσσαρίδη για να ελέγξει πλήρως την Κύπρο ο Μακάριος. Η χούντα έστειλε τον εκδότη του "Ελευθερου Κοσμου" Σάββα Κωνσταντόπουλο με πρόταση να φύγουν κάποιοι αξιωματικοί και να αντικατασταθούν από άλλους που εμπιστευόταν ο Μακάριος.Απέρριψε και την πρόταση αυτή.Αριστερές κυπριακές εφημερίδες άφηναν υπονοούμενα ότι μπορεί να εγκατασταθεί και ελληνική εξόριστη δημοκρατική κυβέρνηση στην Κύπρο. Η χούντα πλέον βρέθηκε προ διλήμματος.Ή απέσυρε τους αξιωματικούς και έχανε κάθε έλεγχο στην Κύπρο ή έκανε το πραξικόπημα.Οι μακαριακοί λυσσαριδικοί που περίμεναν το δεύτερο παραφύλαγαν έξω από τα σπίτια των αξιωματικών όλη νύχτα μήπως τους δουν να βγαίνουν.Επειδή οι χουντικοί τους πήραν είδηση αποφάσισαν να κάνουν το πραξικόπημα ημέρα.Έτσι τη Δευτέρα το πρωί πήγαν κανονικά στο ωραριό τους και έβγαλαν τα τανκς σε απευθειας μετάδοση με τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου. Κλασικές ελληνικές μαλακίες τύπου σκισίματος μνημονίων που παρακολουθούμε τώρα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 07/01/2015 03:23:13

   Αγαπητέ ψυχραιμία, μου κάνει μεγάλη εντύπωση η αβασάνιστη αποδοχή δυτικών (=αμερικανικών) κλισέ εκ μέρους σας, σε βαθμό ώστε να αγνοείτε την πραγματικότητα για σειρά ζητημάτων. Με τον τρόπο αυτό δικαιώνετε, όμως, την τάση του συνομιλητή σας να σας θεωρεί εκπρόσωπο της συγκεκριμένης υπερδύναμης. Διότι μπορεί ο διεθνής τύπος να επιμένει σε συγκεκριμένες πτυχές των γεγονότων, γνωρίζουμε όμως καλά όσοι ενδιαφερόμαστε για την ενημέρωση, ότι η εστίαση σε (υπαρκτά ή ψεύτικα) γεγονότα σε συνθήκες κατ' ουσίαν πολεμικές, δεν είναι τίποτε άλλο παρά (θεμιτή, ως ένα βαθμό) πολεμική προπαγάνδα. Πέραν του ζητήματος των νεκρών των διαδηλώσεων στο Κίεβο, που η διαρροή της συνομιλίας που περιέγραψε παραπάνω ο Προφήτης απέδειξε αυτό που ήδη πολλοί από προηγουμένως υποψιαζόταν, υπάρχουν πολλά άλλα τέτοια θέματα. Όσοι π.χ. επιμένουμε να σκεφτόμαστε και όχι να καταπίνουμε αμάσητα όσα μας λένε, δεν μπορούμε παρά να μένουμε άναυδοι με τη δυτική σιωπή για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους, τώρα που οι Άγγλοι υποτίθεται έχουν διαβάσει τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. Τι λένε τα μαύρα κουτιά; Γιατί δεν το λένε ανοικτά να το μάθουμε όλοι; Επιβεβαιώνουν τις αρχικές δυτικές θέσεις ότι καταρρίφθηκε από τους φιλορώσους; Πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα θα βρούμε στον δυτικό τύπο. Πρέπει να έχουμε δηλαδή συνεχώς κατά νου πως ό,τι αφορά τη Ρωσία στη Δύση και αντίστροφα αποτελεί σε μεγάλο βαθμό διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας. Η αβασάνιστη αναπαραγωγή αυτής της διαστρεβλωμένης εικόνας, οπωσδήποτε δεν κολακεύει αυτόν που το κάνει. Στο ζήτημα της "τρομοκρατίας" και ειδικώς της 17Ν. Οι Αμερικανοί γνώριζαν καλά τις επιπτώσεις που θα είχε για τους ίδιους στην Ελλάδα η συμμετοχή τους στο άθλιο έργο της εισβολής, κατοχής και εθνοκάθαρσης της μισής Κύπρου. Για το λόγο αυτό, επί δέκα χρόνια προετοίμαζαν τη λύση του Κυπριακού με τους όρους που "λύθηκε" το 1974. Η Κύπρος ήταν τόσο σημαντική για αυτούς, που θα ρίσκαραν ακόμη και τη θέση τους στην Ελλάδα, προκειμένου να τη θέσουν υπό τον έλεγχό τους. Και αφού δεν κατάφεραν να το κάνουν μέσω της Ένωσης με την Ελλάδα το 1964 (λόγω Μακαρίου, που απέτρεψε τις αμερικανικές προτάσεις ακόμη και καθαρής Ένωσης τον Αύγουστο του 1964, μετά την απόρριψη από τους Τούρκους της ενοικίασης βάσης από την Τουρκία για 50 χρόνια) στην τελευταία σύσκεψη της περιόδου εκείνης που καταγράφουν τα δημοσιευμένα σήμερα απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ, καταγράφεται σαφώς η προώθηση της επιδίωξης ΝΑΤΟποίησης της Κύπρου μέσω του τουρκικού στρατού, αφού απέτυχαν μέσω του ελληνικού στρατού. Όμως απορρίφθηκε τότε αυτό, διότι δεν ευνοούσαν οι συνθήκες, είπαν. Και μετά σιωπή από τα αποδεσμευθέντα έγγραφα. Να υποθέσουμε ότι εγκαταλείφθηκε η ιδέα; Αν είναι ποτέ δυνατόν. Όχι. Πρώτα έπρεπε να έλθει κυβέρνηση πιο φιλική προς αυτούς και λιγότερο αποφασισμένη για την Ένωση. Προσπάθησαν πρώτα με τα Ιουλιανά. Μετά ήρθε η Χούντα, την οποία γρήγορα μπόρεσαν να ελέγξουν, αφού η αμερικανική στήριξη ήταν άκρως σημαντική για αυτήν. Τον Νοέμβριο του 1967 μπόρεσαν να βάλουν τη χούντα να διώξει τη Μεραρχία και μετά ο δρόμος είχε ανοίξει. Αυτό που έμενε ήταν να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν την Ελλάδα, μετά την μη δυνάμη να αποκρυβεί στήριξή τους στην Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο. Εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας "Καραμανλής" και εν συνεχεία "Ανδρέας Παπανδρέου". Ο Καραμανλής είχε αποδειχθεί πειθήνιος και υπάκουος. Τον ήλεγχαν με τρόπο που δεν γνωρίζουμε. Πάντως εγώ πάντοτε αναρωτιόμουν, πώς ζούσε τέλος πάντων 11 χρόνια στο πανάκριβο Παρίσι ο αείμνηστος. Ποιος του έκανε τα έξοδα; Ο Κίσινγκερ επέβαλε την ανάθεση της πρωθυπουργίας σε αυτόν την 23η Ιουλίου 1974, μετά το γνωστό τηλεφώνημα Αβέρωφ και το Κυπριακό θάφτηκε με αδιαφανή τρόπο που κανένας δεν τόλμησε ποτέ να σκαλίσει. Παράλληλα άρχισε να ενισχύεται με αφύσικο τρόπο μια κομμουνιστολαγνεία στην Ελλάδα. Ενώ ο κόσμος ψήφισε το 1974 με ποσοστό πάνω από 80% τα αστικά κόμματα (ΝΔ και ΕΚ), εντούτοις όλα γινόταν φιλικά προς την αριστερά, ξαφνικά. Σοσιαλμανία Καραμανλή στην οικονομία, υιοθέτηση αριστερών αντιλήψεων και θέσεων σε ένα σωρό πράγματα, πριμοδότηση του ΠΑΣΟΚ, ω ναι του ΠΑΣΟΚ, έναντι της ΕΚ. Να ήταν απεξάρτηση από τις ΗΠΑ; Αντιθέτως! Η ελληνική πολιτική έδειχνε πλήρη υποταγή στα εκ δυσμών κελεύσματα. Μόνον τη συμφωνία της Βέρνης για την de facto ακύρωση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας να σκεφθεί κανείς και την άθλια πρόταση για "διζωνική - δικοινοτική" ομοσπονδία στην Κύπρο, αυτά το 1976 και το 1977, φθάνει για να δει κανείς την τεράστια και σχεδόν αυτόματη επιρροή των ΗΠΑ στην ελληνική εξωτερική πολιτική. Βασικά, ο Καραμανλής έκανε ό,τι ήθελαν οι ΗΠΑ. Τότε γιατί η τόση αριστεροσύνη; Γιατί η κατεδάφιση του δεξιού παρακράτους, μέσω του οποίου το ελληνικό κατεστημένο και οι ΗΠΑ ήλεγχαν την Ελλάδα; Μια εκδοχή είναι η σχιζοφρένεια. Όχι πολύ πιθανή. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι οι ΗΠΑ είχαν επίγνωση ότι ο ρόλος τους ήταν πλέον πολύ αντιπαθής στην Ελλάδα, μετά το Κυπριακό, οπότε δυσφημήστηκε η δεξιά, η παράταξή τους στην Ελλάδα. Οπότε ο έλεγχος της Ελλάδας από τις ΗΠΑ έπρεπε να πάρει πια αριστερό πρόσημο. Έτσι οι ΗΠΑ θα εξακολουθούσαν να ελέγχουν την Ελλάδα χωρίς να φαίνονται καθόλου ή σχεδόν καθόλου. Στα κατασκοπικά, οι άνθρωποι που έχουν έναν ρόλο δήθεν υπέρ ενός κάποιου, αλλά τελικά εξυπηρετούν έναν άλλον, λέγονται "διπλοί πράκτορες". Να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν; Ή ότι μια σειρά από ανθρώπους που εμφανίζονταν σε συγκεκριμένους κύκλους ως "αριστεροί" στην πραγματικότητα ήταν πράκτορες των ΗΠΑ; Επίσης, κάποια στιγμή διεξήχθη στις ΗΠΑ μια ανεξάρτητη έρευνα, η οποία έδειχνε ότι η CIA έβαζε φαινομενικά εχθρικές οργανώσεις να "καθαρίζουν" ανεπιθύμητους δικούς της. Δεν αφορούσε την Ελλάδα αυτή η έρευνα, αλλά όταν την διαβάζεις λες "γιατί όχι και η Ελλάδα, ίδιες φαίνονται οι μεθοδεύσεις". Άρα, το προφανές είναι ότι ο Καραμανλής, που ήταν κάθε άλλο παρά σχιζοφρενής και που έκανε πάντοτε ό,τι του έλεγαν οι ΗΠΑ, επέτρεψε την δημιουργία αριστερού παρακράτους, με την βεβαιότητα ότι αυτό θα ελεγχόταν κάπως από "εκεί που έπρεπε" και το "εκεί που έπρεπε" ήταν αυτοί που του έδωσαν την εντολή να το επιτρέψει: Οι ίδιες οι ΗΠΑ. Άντε τώρα να το καταλάβεις αυτό, όταν ο πρώτος νεκρός της 17Ν ήταν Αμερικανός. Ασφαλώς και δεν ήταν όλοι οι της 17Ν πράκτορες των ΗΠΑ. Δεν θέλεις πάνω από 2-3 πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά για να ελέγξεις το επιχειρησιακό σκέλος μιας τέτοιας οργάνωσης. Προξενεί όμως ιδιαίτερη εντύπωση ότι επί 27 χρόνια, όλες οι απόπειρες των σωμάτων ασφαλείας να συλλάβουν μέλη της Οργάνωσης, κατέληξαν σε εντυπωσιακά φιάσκα. Μα τόσο ανίκανοι ήταν αστυνομικοί και τόσο αστέρια οι της 17Ν; Και τώρα για ποιο λόγο συλλαμβάνονται τόσο εύκολα ένα σωρό τρομοκράτες ενώ πριν το 2002 δεν συλλαμβάνονταν κανένας; Μάθαμε τώρα να συλλαμβάνουμε τρομοκράτες ενώ πριν δεν ξέραμε; Η δική μου εκδοχή είναι λοιπόν η ακόλουθη: Η 17Ν αφέθηκε να δημιουργηθεί από πραγματικούς αριστερούς, πλην με πρωτοβουλία και έλεγχο (διπλών) πρακτόρων των ΗΠΑ και τη διακριτική υποστήριξη Καραμνλή. Έτσι, η Στάζι και ο Κάρλος ήταν μεν σε άμεση επαφή τουλάχιστον με το επιχειρησιακό σκέλος κάποιων οργανώσεων (ο ΕΛΑ θεωρούνταν η "μήτρα" όλων των επιμέρους οργανώσεων, όχι τυχαία), αλλά ο πραγματικός πολιτικός έλεγχος ήταν από αλλού και κάπου εκεί προφανώς έχανε τα νήματα το αντίπαλο στρατόπεδο. Τα δεδομένα άλλαξαν οι Ολυμπιακοί αγώνες και νομίζω όχι η δολοφονία Σοντερς. Πιθανόν, η εμπλοκή των Άγγλων να βοήθησε και αυτοί, η γνώμη μου είναι πάντως ότι εάν δεν υπήρχε "άνωθεν" πολιτική βούληση για αποκάλυψη - εξάρθρωση της 17Ν, από τους ίδιους που τόσον καιρό αρνούνταν να τους συλλάβουν και οδηγούσαν τους αστυνομικούς από το ένα φιάσκο στο άλλο, δεν θα γινόταν τίποτε. Βασικά, ούτε στις ΗΠΑ μπορούσε να δικαιολογηθεί η ανοχή/έμμεση υποστήριξη σε μια οργάνωση που σκοτώνει Αμερικανούς, με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορεί σήμερα να δικαιολογηθεί η σαφής υποστήριξη των ΗΠΑ στο "Ισλαμικό Κράτος" που επίσης σκοτώνει Αμερικανούς. Το πώς οι ΗΠΑ ευνοούν οργανώσεις που σκοτώνουν Αμερικανούς το βλέπουμε σήμερα μπροστά στα μάτια μας, αλλά αυτά αυτά δεν είναι για τον "κοσμάκη" στις ΗΠΑ και τα γνωρίζουν εκεί πολύ λίγοι, ακόμη και στις κρατικές υπηρεσίες. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει. Για εμάς, στον υπόλοιπο κόσμο, είναι πολύ εμφανές. Κάπως έτσι έγινε και με τη 17Ν, όπως σήμερα γίνεται με το Ισλαμικό Κράτος. Είναι η ίδια πρακτορίστικη τεχνογνωσία, που την έχουν στις ΗΠΑ. Όταν λοιπόν ήρθαν οι Ολυμπιακοί, γεννήθηκε η ανάγκη της "εξάρθρωσης" της τρομοκρατίας. Δυο χρόνια πριν το 2004 λοιπόν και εκεί που δεν μπορούσαν να πιάσουν κανέναν έως τότε, ξαφνικά τους έπιασαν "όλους". Όλους; "Εξαρθρωθηκε" η 17Ν, μας είπε τότε ο Σημίτης. Σοβαρά; Και πίσω από την οργάνωση ήταν τελικά ο Γιωτόπουλος; Σε πιστέψαμε! Αυτό το εμφανές ψέμα έδειχνε ότι η παράδοση (περί αυτού επρόκειτο) του μεγαλύτερου τμήματος του επιχειρησιακού κλάδου της 17Ν υπήρχε εξαρχής σαφής πρόθεση να εμφανιστεί ως "ολική εξάρθρωση". Ενώ αυτό ήταν προφανές ότι δεν ίσχυε. Το ("αριστερό"), πλην καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ παρακράτος συνέχισε βέβαια να υπάρχει ανώνυμο, μέσα στις "αναρχικές" οργανώσεις, που θα αναλάμβαναν είτε το κάψιμο της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2008, είτε το κάψιμο των δασών μας το καλοκαίρι του 2007. Το βλέπουμε και σε άλλες χώρες, η Ουκρανία είναι πρώτης τάξεως παράδειγμα, αλλά και στην Τουρκία, που έχει σοβαρό κράτος, είδαμε την Πλατεία Ταξίμ περύσι, που κατάφερε ο Ερντογάν να την καταπνίξει: Η "πορτοκαλί" τεχνογνωσία δημιουργίας "επαναστάσεων" πάντοτε βρε παιδί μου κατά σύμπτωση για το συμφέρον των ΗΠΑ, υπάρχει και χρησιμοποιείται γενικώς. Δεν έχει λοιπόν η ελληνική περίπτωση κάτι το παράλογο ή διαφορετικό από παρόμοιες επιχειρήσεις ελέγχου χωρών και λαών. Είναι μια εξελιγμένη αμερικανική στρατηγική, που σκοπό έχει να κερδίζει παραπλανητικά λαϊκή υποστήριξη υπέρ φορέων εξουσίας που ελέγχουν οι ΗΠΑ.

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ Διογένης 07/01/2015 09:18:57

    Αισχρή και οικτρή η συνεχιζόμενη προσπάθειά σου, να σπιλώσεις, συκοφαντήσεις, υβρίσεις την προσωπικότητα και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μεταφέροντάς μας αυτούσια την μαύρη προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, των εναπομεινάντων χουντοβασιλικών σταγονιδίων, των φασιστοειδών και των λοιπών τεθλιμμένων συγγενών. Με ασύστολα ιστορικά ψεύδη και ανακρίβειες, με επιχειρήματα έωλα, σαθρά, γελοία και ανάξια απαντήσεων, δεν θα μπορέσεις ποτέ να ακουμπήσεις με τη λάσπη σου τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν πρόκειται ποτέ να φέρεις στα σπιθαμιαία πολιτικά μέτρα της ακροδεξιάς, τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ίδρυσε και αυτοστιγμεί γιγάντωσε. Υ.Γ1: Τόσο πολύ πληγωθήκατε, από το τηλεφώνημα που ακόμα περιμένει ο Κοκός, κατά τη δική του ανόητη και απολιτική εκδοχή; Υ.Γ2: Ύποπτος ο ρόλος όποιων, παραμονές εκλογών, προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια στο κόμμα της Ν.Δ, που δίνει τον αγώνα του και διεκδικεί το μέγιστο δυνατό εκλογικό ποσοστό.

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ ΙΚΟ 07/01/2015 10:06:00

     Η πλήρης ανυπαρξία επιχειρημάτων οδηγεί σε αφορισμούς, ως συνήθως, αλλά ήδη πλέον και σε παραλήρημα. Ο ρόλος της Χ.Α. δεν είναι άλλος, παρά να σπιλώσει την αλήθεια και το σωστό. Βάζουν επίτηδες, όσοι σχεδιάσαν την υποταγή της Ελλάδας, να λέει ορισμένες αλήθειες ένα εμφανώς απεχθές κόμμα, ώστε όταν πουν και άλλοι τα ίδια πράγματα να λένε "να, αυτά τα λένε οι νεοναζί". Αλλά η ανυπαρξία άλλων επιχειρημάτων εκ μέρους σου αποδεικνύει ότι η πραγματικότητα είναι αυτή, και όχι η μεσσιανική αντίληψη περί του ενός ή του άλλου πολιτικού που θέλεις εσύ. Το αστείο είναι ότι, εκτός από βασιλικό (πώς το έμαθες ρε μεγάλε; Γνωριζόμαστε κι από χθες;) με αποκαλείς και "χουντικό" απαντώντας σε ένα σχόλιό μου, όπου ευθέως λέω ότι η χούντα έπαιξε το παιχνίδι των Αμερικανών για την Κύπρο. Τόσο... "χουντικός" είμαι. Αλλά ο άθλιος ρόλος της χούντας δεν ακυρώνει τον εξίσου ή και περισσότερο άθλιο ρόλο του Καραμανλή. Τέλος, για να μην μένουν παρερμηνείες: Όταν κάποιος έχει ως πολιτική του προμετωπίδα την αληθινή εθνική ανεξαρτησία, δεν μπορεί να ταυτίζεται με έναν θεσμό, αυτόν της βασιλείας, ο οποίος στην Ελλάδα ταυτίστηκε με την υποτέλεια στον ξένο παράγοντα. Την υποτέλεια την αφήνω σε εσάς τους καραμανλικούς, που την εθνική ξεφτίλα του "Εθνάρχη" να μας εντάξει στην ΕΟΚ ώστε "άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάν τα σύνορά μας" την έκανε εθνικό ιδεώδες. Αναγόμενος έτσι σε ιδεώδη κυβερνήτη του προτεκτοράτου "η ωραία Ελλάς". Να τον χαίρεστε. Εμείς θα ονειρευόμαστε τον επόμενο Περικλή, τον επόμενο Λεωνίδα, τον επόμενο Ιουστινιανό, τον επόμενο Ηράκλειο, τον επόμενο Παλαιολόγο, τον επόμενο Υψηλάντη, τον επόμενο Κολοκοτρώνη. Κρατήστε εσείς τον Καραμανλή σας και ψηφίστε τον ως τρίτη μεγαλύτερη προσωπικότητα του Ελληνισμού όλων των εποχών. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ο καθένας ταυτίζεται με αυτούς που διαλέγει να ταυτιστεί.

     • ΙΚΟ avatar
      ΙΚΟ @ Διογένης 07/01/2015 10:30:44

      Δεν κατάλαβες;! Η ανοησία ως ανίκητη, δεν επιδέχεται επιχειρηματολογίας, απλώς αφορίζεται.

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ Διογένης 07/01/2015 17:18:42

      Εγω Διογενη, μετα απο οσα διαφωτιστικα διαβασα, αναρωτιεμαι γιατι οι Αμερικανοι που κινουσαν και κινουν ολα τα νηματα παγκοσμιως, αφησαν τον Καραμανλη να μας βαλει στην ΕΟΚ και αυτο να το αναγαγει σε εθνικο ιδεωδες; Εκτος και αν μου πεις οτι ως σιγουρο "προτεκτορατο" που θεωρουμαστε γνωριζαν οτι μπορουσαν να μας χρησιμοποιουν ως Δουρειο ιππο κατα της ΕΕ, που ομως τοτε ουτε ευρωζωνη υπηρχε ουτε αυτο το απλωμα που εχει σημερα σε αριθμο χωρων. Δηλαδη οι ασκησεις επι χαρτου των CIA and NSA boys ξεπερνουν τις προβλεψεις 25ετιας; Που παμε λοιπον βρε Καραμητρο που λεει και το ανεκδοτο; ισα να ξοδευομαστε με εκλογες και επιφαση δημοκρατικων κορωνων; Αφου και καποιο "σχισιμο" της Ιστοριας να συμβει και να ξεφυγει κατι αληθινο, αμεσως θα "διορθωθει" στο επομενο restart......

     • ΙΚΟ avatar
      ΙΚΟ @ Ρηνα 07/01/2015 23:52:57

      Πόσο διαφωτιστικό μπορεί να είναι, παραδείγματος χάρη, το συνωμοσιολογικό υπονοούμενο "Οι Αμερικανοί φρόντισαν για την διαβίωση του Καραμανλή, στο Παρίσι"; Λες και δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ο, καθ' όλες τις μαρτυρίες, ασκητικός βίος του, από την εύπορη σύζυγό του, μέχρι του διαζυγίου τους ή από τα λίγο έως πολύ εύπορα, τέσσερα αδέλφια του ή στο τέλος-τέλος από την πολύ φιλική του οικογένεια Γουλανδρή; Ελεος!

     • KM avatar
      KM @ Ρηνα 08/01/2015 10:23:02

      Οι ΗΠΑ ποτέ δεν έβλεπαν την ΕΟΚ/ΕΕ ως χώρο «Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», «Ευρώπη των λαών» κλπ, που ήταν πώς η ίδια διαφημιζόταν σε μας, πριν την μετατροπή της σε χώρο γερμανικής οικονομικής κυριαρχίας. Για τις ΗΠΑ, η ΕΟΚ (μετέπειτα ΕΕ) πάντοτε θα είναι ένα «ευρωμαντρί», κάτω από σχετική επιρροή δική τους (όπως βλέπουμε και τώρα με το Ουκρανικό), προκειμένου όσοι είναι μέσα να μην μπορούν να αλληθωρίσουν οπουδήποτε αλλού. Γι'αυτό μας θέλαν μέσα (όχι ως δούρειο ίππο) και δεν υπάρχει αντίφαση.

 32. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/01/2015 01:00:14

  Κι αν η 17N ήταν απλώς τρομοκράτες; Όπως π.χ. η RAF στη Γερμανία ή η Directe Action στη Γαλλία λίγα χρονια πριν; Δεν συμπεριλαμβάνω τις ιταλικές Ερυθρές Ταξιαρχίες γιατι δεν έχει αποδειχθεί τι ακριβώς ήταν και στην Ιταλία υπήρχε τότε αναμιγμένη Μαφία, Στοές με παρατράπεζες, τερατωδών διαστάσεων πολιτική διαφθορά, οπότε καλύτερα κανείς να σιωπά. Όμως οι 2 οργανώσεις που ανέφερα ήταν κλασικές αυτογενείς τρομοκρατικές...

 33. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/01/2015 03:36:48

  Σίγουρα μόνο στα Βαλκάνια κάποιος θα έκανε διάκριση ανάμεσα στη Στάζι και στα αφεντικά της.Με απόλυτη φυσικότητα μου λες ότι την ελληνική τρομοκρατία την οργάνωσε η Στάζι λες και είπα εγώ κάτι άλλο,λες και έχει κάποια διαφορά η Μόσχα από το Ανατολικό Βερολίνο. Θείε και απλώς τρομοκράτες να ήσαν το γεγονός ότι δεν κατονόμαζαν την ιδεολογία των τρομοκρατών ούτε τα θύματά της λέει πολλά. Το θέμα της 17Ν φωνάζει,είναι κραυγαλέο. Για τρεις δεκαετίες κάποιοι αποδεκατιζουν δολοφονώντας το συντηρητικό κόσμο και μια ολόκληρη παράταξη κλείνει τα μάτια στο προφανές,δεν λέω για μια ολόκληρη κοινωνία που αντιστέκεται στις έρευνες,που προσπαθεί να κλείσει το θέμα ,να το θεωρήσει μη υπάρχον γιατί έχει αποφασίσει να το αγνοήσει. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. Τι ψάχνεις μετά για Μιλόσεβιτς κλπ;Τον Ιουλιο του 74 στην Ελλάδα αποφάσισαν ότι εχθρός είναι οι έως τότε σύμμαχοι επειδή τα έκαναν θάλασσα στην Κυπρο. Φίλοι όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα Ευρώπης,Αφρικής και Ασίας που είναι αντιαμερικάνικα,από Τσαουσέσκου έως Καντάφι.Και όσο αυτά τα καθεστώτα κατέρρεαν για δεκαετίες τόσο λύσσαγαν περισσότερο.Το γιουγκοσλαβικό ήταν απλά ένα από τα επεισόδια.Μετά τους φταίει τώρα ο σύριζα που είναι φυσικό αποτέλεσμα τεσσάρων δεκαετιών προπαγάνδας και διαστροφής. Προφήτη δεν μπορώ να δώσω ερμηνείες σε φαντασιώσεις του καθενός.Κάθε αυτοκινητιστικό ατύχημα μπορείς να το ερμηνεύσεις ως μη ατύχημα και μάλιστα ως ενδουπηρεσιακή δολοφονία.Μπορείς να πιστέψεις ότι όταν τελειώνει η υπηρεσία των Αμερικανών πρέσβεων και οι προιστάμενοί τους δεν είναι ευχαριστημένοι τους καθαρίζουν,δεν μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό.

 34. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/01/2015 03:55:16

  @ Διογένης Το Ισλαμικο Κρατος και οι ισλαμιστές γενικά είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση.Η διφορούμενη στάση ή και η στηριξη των ΗΠΑ σε αυτούς οφείλεται στο ότι αντίπαλος τους είναι τα αριστερά αραβικά καθεστώτα (Μπααθ) που είχαν και έχουν δεσμούς με τη Ρωσία. Εδώ δεν υπάρχει κάτι παράξενο,μόνο ανεξέλεγκτες ακροδεξιές ομάδες - αυτό είναι στην Αραβία οι ισλαμιστές - που προσπαθούν να τις ελέγξουν. Γράφεις ότι ο διεθνής τύπος στρεβλώνει την αλήθεια.Όχι τόσο ο ελληνικός που την στρεβλώνει στην αντίθετη κατεύθυνση.Εάν κάποιος επί Γιουγκοσλαβικού έβλεπε ελληνική τηλεόραση και ξένη θα έβλεπε δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.Στην Ελλάδα αντιπολεμικές διαδηλώσεις γίνονταν προκαταβολικά για αυτούς που ΘΑ πολεμούσαν και όχι για αυτούς που ήδη πολεμούσαν. Οι σφαγές άρχισαν το 1991 και ο πρώτος βομβαρδισμός από το ΝΑΤΟ έγινε το 1995.Στην Ελλάδα οι διαμαρτυρίες ήσαν κατά των προβλεπόμενων λόγω των σφαγών βομβαρδισμών που ακόμη δεν είχαν γίνει τα τέσσερα αυτά χρόνια.Πολλά από αυτά που διαβάζεις στον ελληνικό τύπο δεν υπάρχουν ή είναι ειδήσεις που διαψεύσθηκαν έξω.Η στρέβλωση πάντα είναι προς τα αριστερά και αντιαμερικανικά.Δεν ξέρω εάν και αυτό το κανονίζουν οι Αμερικάνοι που θέλουν την αριστερά στην Ελλάδα όπως νομίζεις αλλά πάντως στη διαφώτιση αυτά πάνε μαζί. Εν πάσει περιπτώσει εγώ σου λέω ένα πράγμα μια και από αλλού ξεκινήσαμε : με τέτοιες προυποθέσεις είναι χαμένος κόπος να αγωνιάς και να αγωνίζεσαι για το σύριζα ή την τρομοκρατία.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 07/01/2015 10:40:48

   Ασφαλώς και υπήρχαν και μεροληπτικές θέσεις στον ελληνικό τύπο υπέρ Σερβίας, Ρωσίας κλπ. Αυτό συμβαίνει, όμως, όχι απαραίτητα ως ευθεία διαστρέβλωση, αλλά ως αποτέλεσμα της πολιτιστικής συμπάθειας προς τους λαούς αυτούς, που εύστοχα ονομάζονται ακόμη έως σήμερα "Βυζαντινή Κοινοπολιτεία". Η Ελλάδα ήταν το μόνο μέρος όπου μπορούσες να δεις και τις δυτικές θέσεις και τις ρωσικές-σερβικές θέσεις, κατά περίπτωση, άρα, μπορούσε να έχει κανείς αντικειμενική ενημέρωση. Είναι εντελώς αστείο να λέει κανείς ότι εδώ δήθεν υπήρχε χειρότερη διαστρέβλωση από αυτή που υπήρχε στη Δύση. Δεν θα ξεχάσω μια Νατοϊκή επίθεση το 1999 σε νοσοκομειακά κλπ. ιατρικά οχήματα που είχαν πάει να περιθάλψουν τραυματίες και να μαζέψουν νεκρούς σε ένα σημείο μετά από βομβαρδισμό. Ήταν και ένα κανάλι κάποιου ελληνικού σταθμού εκεί και είδαμε τότε στην Ελλάδα live την τρομακτική νέα επίθεση κατά των γιατρών και των νοσοκόμων, κατά παράβαση κάθε διεθνούς συνθήκης. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ωρύονταν και με το δίκιο τους για την αισχρή αυτή επίθεση, που προκάλεσε απώλειες μεταξύ του σερβικού ιατρικού προσωπικού και έγινε αφορμή οργής σε όλη την Ελλάδα και φυσικά την Σερβία. Όταν το ανεφερα αυτό μετά σε Γερμανό φίλο μου, η απάντησή του ήταν "πότε έγινε αυτό;". Αλλά το είχαμε παρακολουθήσει live στην Ελλάδα και δεν ετίθετο θέμα περί του αν έγινε ή όχι. Απλώς, "φυσικά", κανένα δυτικό μέσο δεν το ανέφερε (πολεμική προπαγάνδα γαρ), ενώ στην Ελλάδα είχαμε, εκτός από τις αναφορές του ελληνικού τύπου στο δυτικό πολεμικό ρεπορτάζ, και απευθείας πρόσβαση σε όλες τις δυτικές πηγές ενημέρωσης. Ως προς το ισλαμικό κράτος: Δεν μιλούμε για την αρχική υποστήριξη ως δήθεν "συριακή αντιπολίτευση". Μιλούμε για τη σημερινή υποστήριξη, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δουλεύει ψιλό γαζί όλο τον αμερικανικό λαό θέτοντας ως δήθεν "εχθρό" το "Ισλαμικό Κράτος", ενώ και μόνο που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλεί την εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση Islamic State και Islamic State και ξανά Islamic State όλη την ώρα της δίδει νομιμοποίηση κράτους, αναιρώντας την κρατική κυριαρχία στις περιοχές που ελέγχει το "Ισλαμικό Κράτος, όχι μόνον της φιλορωσικής Συρίας, αλλά κυρίως του κατακτημένου το 2003 αμερικανικού προτεκτοράτου, του Ιράκ! Να μην πούμε ότι αυτή η λαγνεία κρατικής αναγνώρισης προς την τρομοκρατική αυτή οργάνωση "ξύπνησε" στις ΗΠΑ μετά που επεκτάθηκε η εν λόγω οργάνωση στο ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ Ιράκ! Τόσο "αντιρωσικά" κινούνται οι ΗΠΑ, που διαλύουν μέχρι και τα δικά τους προτεκτοράτα από ψευτοεχθρούς που οι ίδιες έστησαν! Βέβαια, η βαθύτερη πολιτική στόχευση είναι να ενισχυθεί η μόνιμη διαίρεση μεταξύ σουνιτών και σιιτών και να ξυπνήσουν τα εχθρικά αισθήματα που κατέστησαν εφικτό τον ιρανο-ιρακινό πόλεμο του 1980-1988, επί άλλου υποβάθρου τώρα, δίνοντα το "καρότο" της υποστήριξης τώρα πια στο Ιράν, που αφού είδαν κι απόειδαν ότι δεν μπορούν στρατιωτικά να εισβάλουν με εγγυήσεις επιτυχίας (δεν είναι όλοι Μεγαλέξανδροι, βλέπετε...), αποφάσισαν να το προσεταιριστούν "χαρίζοντας" την αμερικανική συμμαχία εναντίον ενός κοινού εχθρού, που όμως οι ΗΠΑ έφτιαξαν! Μακιαβελικό; Ε, ναι, μακιαβελικό! Σιγά το πράγμα. Θυμάμαι την εποχή του Σαντάμ που γινόταν 2000 έξοδοι την ημέρα από τα αμερικανικά αεροσκάφη και τώρα κατά του "Ισλαμικού κράτους" μας λένε με ένταση και ενθουσιασμό κάθε τρεις και λίγο τα δυτικά ΜΜΕ "σήμερα έγιναν 8 έξοδοι αεροσκαφών του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους". Σώωωωπα, τους σπάσατε το ηθικό με οκτώ εξόδους! Δηλαδή με οκτώ αεροπλάνα που έριξαν βόμβες για μία φορά. Και να μην ντρέπονται να λένε ότι πολεμούν τάχα το ισλαμικό κράτος. Απλώς, ήθελε η Δύση (οι ΗΠΑ) να κρατήσουν οι Κούρδοι, με πολύ χλιαρή αεροπορική υποστήριξη, χωρίς να διαλυθεί η εύθραυστη νεότευκτη πολεμική μηχανή του "Ισλαμικού Κράτους", το οποίο παρεξετράπη πέρα από τη συμφωνηθέντα, αλλά δεν είχε κάνει ακόμη τη βασική δουλειά του, που είναι να γίνει σάκος του μποξ για τη Δύση και το Ιράν, ώστε να θεμελιώσει την αμερικανοϊρανική συμμαχία και να επιτρέπει τον σταδιακό έλεγχο του Ιράν από τις ΗΠΑ, στο όνομα του "κοινού εχθρού". Αμερικανικά όπλα, αποσύνδεση από τη Ρωσία, αμερικανικές εταιρίες για την εξόρυξη και την πώληση (στην Ευρώπη φυσικά) του ιρανικού αερίου αντί για το ρωσικό, ώστε να γεμίσει και ο έρμος αγωγός TAP που τόσα δις θα ξοδευτούν για χάρη του, ώστε να περάσει δήθεν το ελάχιστο, για τις ευρωπαϊκές ανάγκες, αζέρικο αέριο. Όλα γίνονται για τον έλεγχο του ιρανικού αερίου. Χιλιάδες άνθρωποι, η αφρόκρεμα της αμερικανικής στρατιωτικής και πρακτορίστικης μηχανής, εργάζονται μεθοδικά για να παίξουν οι ΗΠΑ αυτόν τον διπλό ρόλο, είτε αυτοτελώς είτε μέσω της συμμάχου Τουρκίας. Και οι έρμοι οι Αμερικανοί εξεγείρονται για τις εκτελέσεις Αμερικανών πολιτών, ενώ το ισλαμικό κράτος φτιάχτηκε ακριβώς για αυτό: για φοβέρα και για "σάκκος του μποξ". Κάθε ένας με τον ρόλο του. Ναι, οι Αμερικανοί δεν διστάζουν να σκοτώσουν και δικούς τους, εάν αυτό εξυπηρετεί τη μεγάλη μπλόφα. Από τότε που ο αντιαμερικανισμός άρχισε να είναι εμπόδιο στις ευθείες πολιτικές παρεμβάσεις, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ. Αλλά, τι να κάνουμε, είναι αρκετά προφανή για όποιον δεν θέλει να τα δει. Για όποιον δεν θέλει, μπορεί να συνεχίσει να καταπίνει αμάσητη ή να αναπαράγει την αμερικανική πολεμική προπαγάνδα. Τέλος, περί ΣΥΡΙΖΑ και περί τρομοκρατίας: Σας είπα καθαρά παραπάνω ότι, εάν ήθελαν οι ΗΠΑ, ο Καραμανλής τουλάχιστον, που δέχθηκε δύο καθαρά προδοτικές συμφωνίες με ελάχιστη αμερικανική πίεση το 1976 και το 1977 (Βέρνη και διζωνική), θα είχε εξαρθρώσει τη 17Ν εν τη γενέσει της. Αλλά τον πείραζε δήθεν να αξιοποιήσει τα χουντικά αρχεία, λες και το κράτος δεν είχε συνέχεια. Και όπου έτεινε να τους ακουμπήσει τους ξε-ακουμπούσε. Να είχε φιλορωσική πολιτική, να ήταν αριστερός, να πω μάλιστα. Αλλά όταν στα σημαντικά για τον Ελληνισμό θέματα έκανε το ένα χατήρι των ΗΠΑ μετά το άλλο και ειδικά στην τρομοκρατία άφηνε τη 17Ν να σκοτώνει Αμερικανούς, οι δε ΗΠΑ περιορίζοντας σε φραστική καταδίκη και πέραν τούτου ουδεμία παρέμβαση, ε τότε αυτό φανερώνει ότι η τρομοκρατία δεν ήταν μόνον αριστερή υπόθεση. Ήταν ιδεολογικά αριστερή, αλλά με ανεξήγητη αμερικανική και επίσημη ελληνική ανοχή, όχι μόνον επί επαράτου Ανδρέα, αλλά και επί δεξιών κυβερνήσεων. Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, η δεξιά δεν μπορεί να χαρίσει την πολιτική συμπάθεια προς τους σλαβικούς και λοιπούς λαούς της "βυζαντινής κοινοπολιτείας". Αυτό που μπορεί να κάνει, είναι να σταθμίσει σωστά τα ελληνικά συμφέροντα και να ταχθεί όπου πρέπει και συμφέρει τη χώρα με την Δύση. Αυτό είναι άλλο και το να καταπίνουμε αμάσητη την δυτική πολεμική προπαγάνδα είναι άλλο.

  • George N avatar
   George N @ ψυχραιμια 08/01/2015 08:02:02

   "Η στρέβλωση πάντα είναι προς τα αριστερά και αντιαμερικανικά" Και τα δύο ισχύουν αλλά είναι επιφαινόμενα. Η στρέβλωση είναι....αντιδυτική. Γιατί αντιδυτικό είναι το υπόβαθρο. Όχι όμως όπως στη Μόσχα ή στο Βελιγράδι που θα βρεις Ρώσους/Σέρβους αντιδυτικούς γιατί υπάρχει γεωπολιτική αντιπαλότητα ή αντικρουόμενα συμφέροντα (δλδ δικαιολογημένα) αλλά άλογα όπως στις μουσουλμανικές πρώην επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (δλδ ακόμα και κόντρα στο ίδια συμφέροντα).

 35. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/01/2015 11:06:16

  Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά τα σχολικά βιβλία του κράτους της δεξιάς μέχρι το 1974 ονόμαζαν τον σλαβισμό το μεγαλύτερο εχθρό του ελληνισμού. Αυτά για τις συμπάθειες.Ένα άλλο σημείο είναι η εντύπωση που έχεις όπως πολλοί άλλοι στην Ελλάδα ότι η πολιτική της Τουρκίας υπαγορεύεται από την Αμερική και εάν δεν ήθελαν αυτοί δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.Μετά την εισβολή στην Κύπρο το Κογκρέσσο επέβαλε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.Παρ όλα αυτά το 1976 οι Τούρκοι έβγαλαν στο Αιγαίο το "Χόρα". Ο Παπανδρέου είπε βυθίστε το.Ο Καραμανλής είπε πάμε στη Χάγη και οι Τούρκοι αρνήθηκαν.Τότε με μεσολάβηση των ΗΠΑ φθάσαμε στη Βέρνη.Χωρίς τη Βέρνη απλά οι Τούρκοι θα έβγαζαν κάθε λίγο και λιγάκι το "Xόρα" στην ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως τώρα βγάζουν το "Μπαρμπαρός" και είτε θα πηγαίναμε σε πόλεμο στο τέλος είτε θα κατοχύρωναν δικαιώματα στο Αιγαίο.Μπορείς να κατηγορήσεις τον Καραμανλή ότι δεν ήθελε πόλεμο και για τίποτε άλλο. Οι Αμερικανοί ποτέ δεν θα χτυπήσουν σύμμαχο του ΝΑΤΟ.Άλλο αυτό και άλλο ότι αυτοί είπαν στους Τούρκους να βγάλουν το "Xόρα".Oι σύμμαχοι έχουν αυτοδύναμη πολιτική.Όπως εσύ εμποδίζεις την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ παρ ότι θέλουν οι Αμερικάνοι να μπουν μέσα γιατί έχεις δικαίωμα βέτο ή παλιότερα επί Ανδρέα τους κάνεις εμπάργκο έτσι και οι Τούρκοι βγάζουν το "Χόρα" και μόνο η Ελλάδα θα μπορούσε με πόλεμο να τους σταματήσει. Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα μετά το 1974 ήταν το εξής : όλο το πολιτικό σύστημα αναζήτησε στο ανατολικό στρατόπεδο αφελώς κάποιο αντίβαρο εναντίον της Τουρκίας και έδωσε πεδίο δράσεως σε αντάλλαγμα στο εσωτερικό.Αντίβαρο δεν ήλθε ποτέ και βεβαίως οι Σοβιετικοί και μετεπειτα Ρώσοι εκμεταλλεύθηκαν το πεδίο δράσεως για τους δικούς τους σκοπούς και για να βοηθήσουν τους δικούς τους ανθρώπους που ήδη είναι προ της εξουσίας. Με βάση το γεγονός ότι και ο Ερντογάν στην Τουρκία είναι αμφιρρέπων αντιδυτικός μη σε παραξενέψει τα ελληνοτουρκικά στο μέλλον να λυθούν με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και όχι της Δύσης.Και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος και αυτοί που φαντάζονται ότι θα αναστηθεί η Μεγάλη Αικατερίνη θα βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 09/01/2015 08:28:00

   Όταν η συζήτηση αρχίζει να βασίζεται στην διαστρέβλωση των λεγομένων του άλλου συζητητή, τότε αυτό σημαίνει α) ότι η συζήτηση καταστρέφεται και β) ότι ο διαστρεβλώνων έχει ξεμείνει επιχειρημάτων. Όταν λοιπόν έχετε ανάγκη να πείτε ότι είπα εγώ τάχα ότι η Αμερική είπε στους Τούρκους να βγάλουν το Χόρα, τότε αδικείτε τον εαυτό σας. Τόσο πολύ σας πειράζει να παραδεχτείτε ότι έχει δίκιο η άλλη πλευρά; Το Χόρα βγήκε για να επιτευχθεί ο στόχος του να μην κάνουμε εμείς έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας. Και χάρη στη Βέρνη, στην οποία μας έσυραν οι Αμερικανοί, ο στόχος επετεύχθη. Η Ελλάδα είχε υπεροπλία τότε και ασφαλώς και έπρεπε να αντιδράσει πολεμικά. Με δεδομένο και το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία που το ελληνο-αμερικανικό λόμπυ είχε πετύχει τότε από το Κογκρέσο, παρά τη θέληση της αμερικανικής κυβέρνησης, η Τουρκία δεν θα άντεχε ούτε μερικές ώρες σε πόλεμο με την Ελλάδα. Οι Αμερικανοί βέβαια το ήξεραν αυτό και ήθελαν πάση θυσία να αποτρέψουν μια ελληνική άμυνα των παραβιαζομένων κυριαρχικών δικαιωμάτων επί του Αιγαίου της υφαλοκρηπίδας τους, που έστειλαν τον Καραμανλή στη Βέρνη, όπου οι Τούρκοι αποδέχθηκαν (και δεν απέρριψαν) λεκτικά τη Χάγη, πλην, δεν υπέγραψαν συνυποσχετικό, άρα άνθρακες ο θησαυρός της "ειρήνης". Χάσαμε και το πετρέλαιο και έγινε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για τη γκριζοποίηση του Αιγαίου. Ο Μάρτιος του 1987 ήταν απλή επιβεβαίωση της Βέρνης. Ας μην μιλήσουμε για το Νταβός, ούτε βέβαια για τα Ίμια. Την επόμενη χρονιά οι Αμερικανοί, τρομοκρατημένοι από το τι θα μπορούσε να είχε γίνει το 1976 από την τουρκική βλακεία να θέλουν και "μαγκιές" στο Αιγαίο, πίεσαν την Ελλάδα να δεχτεί επί της αρχής τη διζωνική, δηλαδή τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της κατοχής, πράγμα που "φυσικά" η Ελλάδα έπραξε αμέσως και χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα! Όχι μόνον δεν πήρε αντάλλαγμα, αλλά μετά η κυβέρνηση των ΗΠΑ (Κάρτερ, που είχαν υποδεχθεί την εκλογή του με... κωδωνοκρουσίες οι Κύπριοι!) πήγε στο Κογκρέσο και είπε "ε, να, τώρα όπου να 'ναι θα λυθεί το Κυπριακό, ας άρουμε το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία που έχουμε και τη Σοβιετική Ένωση ως βασικό εχθρό απέναντί της", πράγμα που έπεισε, φυσικά, το Κογκρέσο. Και έτσι έμεινε η καραμανλική εξωτερική πολιτική των ετών 1976-77 αιώνιο υπόδειγμα άθλιας, υποταγμένης εξωτερικής πολιτικής, χωρίς να πάρει ούτε ένα αντάλλαγμα. Και τώρα ο Σαμαράς εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα. Τους είπε, εντάξει, δεν θα κάνω τον αγωγό με τον Πούτιν. Αλλά τους είπε, εσείς τι θα κάνετε για εμένα; Μήπως αντί να κάνετε τον Nabucco που παρακάμπτει την Ελλάδα, να κάνετε έναν αγωγό που θα περνάει από την Ελλάδα; Και έτσι εγεννήθη ο TAP, που εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα καλύτερα από τον Nabucco και, φυσικά, εξυπηρετεί και τα ελληνικά συμφέροντα. Κάπως έτσι κάνεις σοφή εξωτερική πολιτική και όχι σαν τον "Εθνάρχη".

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Διογένης 09/01/2015 09:09:55

    Δεν ήθελα να διαστρεβλώσω τίποτα.Άρα κατά τη δική σας λογική οι Τούρκοι έβγαλαν το "Χόρα" στο Αιγαίο όχι επειδή τους προέτρεψαν οι Αμερικανοί αλλά από μόνοι τους και το έκαναν αυτό σε εποχή που ήξεραν ότι η Ελλάδα μπορούσε να το βυθίσει γιατί είχε υπεροπλία. Παρακάτω παραδέχεστε ότι θα θέλατε να γίνει ακριβώς αυτό (να αντιδράσει πολεμικά).Άρα η κατηγορία κατά του Καραμανλή είναι ότι δεν αντέδρασε πολεμικά.Η Βέρνη ήταν η μόνη εναλλακτική αφ ης στιγμής απέφυγε τον πόλεμο.Όμως απο αυτή την ανάλυση διαφεύγει το γεγονός ότι ο πόλεμος δεν θα περιοριζόταν στο Αιγαίο όπου κατά τη γνώμη σας είχαμε υπεροπλία.Δεν είχαν λόγο να τον περιορίσουν εκεί οι Τούρκοι.Θα επιτίθονταν και πάλι στην Κύπρο για να αποσπάσουν περισσότερα εδάφη ή ίσως και ολόκληρη.Γενικώς η υπόλοιπη Κύπρος είναι όμηρος της Τουρκίας σε όλες τις ελληνοτουρκικές κρίσεις στο Αιγαίο. Στρατιωτικός τρόπος ανατροπής της κατάστασης στην Κύπρο δεν υπάρχει.Τη διζωνική ομοσπονδία τη δέχθηκε ο Μακάριος και ήταν φυσικά μια διζωνική ομοσπονδία χωρίς τότε τον όρο της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων,πολύ διαφορετική από το σχέδιο Ανάν. Με βάση τη συμφωνία αυτή ήρθη το εμπάργκο και υπεβλήθη το σχέδιο ABC (Αμερική,Βρεταννία,Καναδάς) που περιελάμβανε μια τέτοια συμφωνία.Το σχέδιο αυτό απερρίφθη από την ελληνοκυπριακή πλευρά που το είχε ζητήσει γιατί ως συνήθως δεν είχαν το θάρρος να παρουν αποφάσεις.Αργότερα επί Ανδρέα θα απορριψουν και άλλο σχέδιο και το 1983 θα φθάσουμε στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους.Μετά θα κωλυσιεργήσουν και άλλο και θα έλθουν οι ιδέες Γκάλι και η πολιτική ισότητα.Ίσως στο μέλλον όταν ο τουρκικός πληθυσμός στην Κύπρο είναι μεγαλύτερος από τον ελληνικό να ζητούν οι δικοί μας το σχέδιο Ανάν και να μη το δέχονται οι Τούρκοι. Ας επανέλθουμε όμως στο προκείμενο : συμφωνούμε ότι το 1976 οι επιλογές ήσαν Βέρνη ή πόλεμος και ο Καραμανλής προτίμησε τη Βέρνη.

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ ψυχραιμια 10/01/2015 06:10:29

     Το κώλυμα των Τούρκων να καταλάβουν την Κύπρο το 1974 ήταν πολιτικό και το ίδιο κώλυμα υπήρχε και το 1976 και σήμερα. Οι Άγγλοι δεν θέλουν τουρκικό έλεγχο στο νησί, θέλουν "ισοτιμία" των δύο "κοινοτήτων" και διαίρεση και διχόνοια μεταξύ τους για να έχουν αυτοί το πάνω χέρι. Το έκαναν πολλές φορές, θα έτεινα πω: παντού, στις πρώην αποικίες τους (το παράδειγμα Ινδίας-Πακιστάν είναι ένα μόνον, το μεγαλύτερο). Άρα, στην Κύπρο δεν ετίθετο ζήτημα επίθεσης, διότι ήταν πολιτικώς δυσχερής. Και έτσι ακόμη εάν ήταν, τι σημαίνει αυτό; Ως πού πρέπει να σταματήσει να υπάρχει ελληνική άμυνα, λόγω της στρατιωτικής ομηρίας της Κύπρου; Ας υποθέσουμε ότι οι Τούρκοι επιτίθενται αύριο στον Έβρο: Θα πρέπει να μην αμυνθούμε διότι θα υπάρχει ενδεχομένως πρόβλημα στην Κύπρο; Ας υποθέσουμε ότι επιχειρούν να καταλάβουν ένα νησί. Θα πρέπει να μην αμυνθούμε διότι υπάρχει πρόβλημα στην Κύπρο; Το ίδιο ακριβώς είναι και με την υφαλοκρηπίδα. Δεν παύει και αυτή να είναι ένα κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, επέκταση και προέκταση της πλήρους κυριαρχίας που έχει στα χωρικά της ύδατα. Η διαφορά είναι ότι η υφαλοκρηπίδα (όπως και η ΑΟΖ) αποτελούν μερική κυριαρχία επί των διεθνών υδάτων και όχι ολική, όπως επί των χωρικών υδάτων. Όταν όμως βγαίνει το γειτονικό κράτος και σου την παραβιάζει, σου παραβιάζει κυριαρχία όπως ακριβώς και εάν σου παραβιάσει κυριαρχία σε χωρικά ύδατα ή σε έδαφός σου: Κάνει πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνει παρά μόνον το κράτος-ιδιοκτήτης. Η ψευτο-"ειρηνόφιλη" αυτή στάση που προωθείτε και προβάλλετε θέτει το αμείλικτο ερώτημα: Ποια είναι τα όρια του "μη πολέμου", κατά την ιστορική φράση του μέγα παραπλανητή Ανδρέα Παπανδρέου; Απάντηση: Δεν υπάρχουν. Αν το πάρεις απόφαση ότι δεν θα κάνεις πόλεμο, ο άλλος σιγά σιγά θα σου τα πάρει όλα. Και αυτό ακριβώς κάνει και η Τουρκία. Παίρνει δυναμικά όλο και περισσότερα, μέχρι που θα επιδιώξει στο τέλος να τα πάρει όλα. Το "Βέρνη η πόλεμος" πρέπει να το δούμε σωστά. Να το δούμε στο πλαίσιο "παραίτηση από την κυριαρχία ή πόλεμος". Ο πόλεμος εδώ δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση. Υποχρέωση κάθε σοβαρού κράτους. Και τα περί στρατιωτικής ομηρίας της Κύπρου είναι ανάξια ενός σοβαρού κράτους. Ας θυμηθούμε τα Φώκλαντς, όπου η Αγγλία απέδειξε πόσο σοβαρό κράτος είναι, μετά από μερικές δεκαετίες παρακμής. Έστειλε η Αγγλία το στόλο της στην άλλη άκρη του κόσμου για να υπερασπιστεί νησιά, που δεν τα είχε στο κάτω κάτω ούτε ιδιαίτερη ανάγκη, ούτε ζούσε γηγενής αγγλικός πληθυσμός. Χωρίς να έχει καλές βάσεις ανεφοδιασμού, χωρίς να φεισθεί κόστους, χωρίς να έχει καμία βεβαιότητα στρατιωτικής επικράτησης. Αλλά η Αγγλία θεώρησε τον εαυτό της υποχρεωμένη να το πράξει και δεν αποδέχθηκε τον εξευτελισμό από την Αργεντινή, μεγάλη χώρα και όχι ανίσχυρη στρατιωτικά. Και τα κατάφερε και επικράτησε διότι έδειξε σθένος. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στη δική μας περίπτωση. Για τα δυο-τρία χρόνια που ίσχυσε το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου οι Τούρκοι τα χρειάστηκαν. Τους ανέτρεπε πλήρως τον σχεδιασμό που είχαν μέχρι τότε. Ο οποίος σχεδιασμός ήταν απλός: Ότι η Ελλάδα δεν θα αμύνονταν σε περίπτωση επίθεσης κατά της Κύπρου, όπως ακριβώς συνέβη το 1974! Εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να συμπεριλάβει την Κύπρο στον αμυντικό σχεδιασμό της, η στρατιωτική ομηρία της Κύπρου ανατρεπόταν πλήρως, όπως και είχε ανατραπεί εκείνα τα χρόνια και θα είχε ολοκληρωθεί κιόλας, εάν είχαν εγκατασταθεί οι S-300 στην Κύπρο και όχι στην Κρήτη. Αν λοιπόν το 1976 ο "Εθνάρχης" είχε την Κύπρο στην ίδια εγκατάλειψη που την είχε και το 1974, ήταν ακριβώς διότι είχε αποφασίσει απο πριν να μην κάνει ποτέ και για κανέναν λόγο πόλεμο με την Τουρκία. Όταν λες "αποφεύγω τον πόλεμο" ως αυτοσκοπό η μόνη εναλλακτική είναι η παράδοση στον εχθρό. Αυτό στην περίπτωση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ονομάστηκε "Βέρνη", αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για πλήρη παράδοση της υφαλοκρηπίδας μας στη "γκριζοποίηση" που εκείνη τη στιγμή ήταν ο αντικειμενικός στόχος της Τουρκίας με βάση τον μακρόπνοο σχεδιασμό τους. Αν ο Καραμανλής είχε ως εναλλακτική την πολεμική δράση και εάν ήθελε έναν πραγματικά επωφελή συμβιβασμό για την Ελλάδα, θα είχε απαιτήσει την επιτόπια υπογραφή του συνυποσχετικού για τη Χάγη. Οι Τούρκοι είπαν "εντάξει, θα το υπογράψουμε", αλλά φυσικά οταν εξέλιπε πια ο σοβαρότατος πολεμικός κίνδυνος για αυτούς, έγραψαν μετά τη δέσμευσή τους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Αλλά ο Καραμανλής ποτέ δεν είχε την πολεμική εναλλακτική στο μυαλό του, διότι δεν άφηνε ο θείος Σαμ. Εδώ έρχεται η υποτέλεια, η πλήρης υποτέλεια. Αν έλεγε "δεν θέλω να σας δημιουργήσω πρόβλημα, αλλά αν δεν υπογράψει επιτόπου η Τουρκία συνυποσχετικό, θα σας δημιουργήσω", με διπλωματικότερο τρόπο βέβαια, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα του γινόταν το χατήρι. Και με τα δεδομένα της εποχής εκείνης είναι βέβαιο ότι στην Χάγη θα κερδίζαμε. Αλλά πολύ απλά δεν τον ένοιαζε. Σκοπός του ήταν να διατηρήσει την εύνοια του διεθνούς παράγοντα (ΗΠΑ) και όχι να προασπίσει τα ελληνικά συμφέροντα. Την Κύπρο την είχε παρατημένη στρατιωτικά, το Αιγαίο δεν το είχε στρατιωτικά παρατημένο, αλλά το είχε πολιτικά παρατημένο και αυτό το ονομάσαμε "Βέρνη". Αν είχαμε και τότε έναν Σαμαρά στο ΥΠΕΞ δεν θα γινόταν, αλλά δεν είχαμε. Και τώρα πληρώνουμε την καραμανλική αφροσύνη και προδοσία (περί αυτού πρόκειται) εκείνης της περιόδου. Όσο για την ανοησία ότι τάχα δεν υπήρχε πρόβλημα με τη διζωνική διότι δεν υπήρχε ο "μεταγενέστερος" όρος της πολιτικής ισότητας, μην μπερδεύεστε με τον μιθριδατισμό που έχουμε έκτοτε υποστεί στο θέμα "διζωνική". Πώς θα είναι "διζωνική" η "διζωνική", εάν υποθέσουμε ότι επέστρεφαν όλοι οι Έλληνες πρόσφυγες; Δεν θα ήταν διότι και η Τ/Κ ζώνη θα είχε ελληνική πλειοψηφία. Άρα, η "διζωνική" για να λειτουργήσει θα προϋπόθετε νομιμοποίηση της εθνοκάθαρσης που συντελέστηκε στα κατεχόμενα το 1974. Δεν αντιλαμβάνεστε πόσο πολύ και πόσο πλήρης ήταν η αποδοχή τετελεσμένων με την αποδοχή της διζωνικής; Το αποκλείω για έναν σχολιαστή της δική σας ευφυΐας, οπότε μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει, όπως σας κατηγορεί και ο Προφήτης. Η έκταση της παραχώρησης που έγινε το 1977 χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα μόνον με την εκ του μη όντος παραχώρηση της Ανατολικής Θράκης στους Τούρκους, χωρίς πολεμική απειλή (ο Κεμάλ δεν είχε στόλο για να περάσει απέναντι, εμείς είχαμε) μπορεί να συγκριθεί, με μόνη την απαίτηση του "διεθνούς παράγοντα" και πάλι, της Αγγλίας, τότε. Κρατήστε εσείς οι "σώφρονες" τις ατελείωτες προδοσίες των ταγών του νεοελληνικού κράτους στην προθήκη των τροπαίων της "σωφροσύνης" σας και αφήστε εμάς τους "πολεμοχαρείς" να πονούμε και να θλιβόμαστε για την "δωρεάν" παραχώρηση ελληνικών εδαφών και ελληνικής κυριαρχίας, για τα οποία χύσαμε το αίμα μας, χωρίς να πέφτει ούτε μια τουφεκιά. Όσο για το ABC σχεδιό σας, το σχέδιο εκείνο πολύ απλά απέδειξε πόσο κορόιδο ήταν η ελληνική πλευρά, που έδωσε πολιτική άφεση αμαρτιών στην Τουρκία χωρίς να πάρει προηγουμένως τίποτα. Φυσικά, με το σχέδιο αυτό αποκαλύφθηκε απλώς η έκταση της άφεσης αμαρτιών και της αφροσύνης της "δωρεάν" υποχωρητικότητας. Τώρα μας ρίχνετε και την ευθύνη! Ευθύνη ελληνική υπάρχει μόνον διότι πιάστηκαν κορόιδα εν γνώσει τους (με άλλα λόγια: πρόδωσαν). Αλλά με τον τρόπο που το χειρίστηκαν κατάφεραν να μην φταίνει αυτοί απέναντι στο λαό, αλλά οι "κακοί ξένοι". Κάτι παρόμοιο μας λέτε και εσείς, ενισχύοντας όμως το φταίξιμό τους, διότι δεν ολοκλήρωσαν κιόλας την προδοσία αποδεχόμενοι και de jure τη διζωνική! Ωραία νοοτροπία! Δεν φταίνε που πρόδωσαν μία φορά, φταίνε επειδή δεν πρόδωσαν και δεύτερη! Αν οι ευφυέστεροι μεταξύ ημών έχουν τέτοια νοοτροπία, μπορεί κανείς να καταλάβει για ποιο λόγο φθάσαμε στο σημερινο κατάντημα...

 36. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/01/2015 14:23:01

  Ένα από τα συμπεράσματα: Η απόρριψη εκ μέρους πολλών αυθεντικών Ελλήνων δεξιών του πολιτικού- προμετωπίδα και "ιδεολογικού παγοθραυστικού" της μετεμφυλιακής δεξιάς , Κ. Καραμανλή του Πραγματικού, δείχνει ένα πράμα: Η αποσάθρωση της δεξιάς με τη μετεμφυλιακή και μεταπολιτευτική μορφή που την ξέραμε - με κορμό τη ΝΔ - είναι οριστική και αμετάκλητη. Μετά τα "Ζάππεια" ήρθε για να μείνει. Τα σημερινα σχήματα η κολοβωμάνμη ΝΔ, το συρρικνωμένο ΛΑΟΣ, οι ΑΝΕΛ, η ακρότατη πλήν ακροδεξιά ΧΑ, είναι προσωρινά συντρίμμια, μη βιώσιμα μορφώματα της μεταβατικής "εποχής των τεράτων". Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλο το ελληνικό κομματικό σύστημα, έχουμε ακραία ρευστότητα και στο δεξιό του μέρος. Όταν η κατάσταση σταθεροποιηθεί, μαζί με το νέο κομματικό σύστημα που θα γεννηθεί, ένας νέος αστερισμός δυνάμεων της ελληνικής δεξιάς θα προκύψει. Πως και τι δεν γνωρίζουμε ακόμη. Ο καιρός θα δείξει. Αργά ή γρήγορα - και "μεταξύ κύλικος και χειλέων πολλά πέλει".

  • ΙΚΟ avatar
   ΙΚΟ @ Uncle Stgm 07/01/2015 14:36:22

   Κάνεις το λάθος να πιστεύεις ότι η ακροδεξιά ρητορεία εκφράζει τη Ν.Δ και τους φίλους της και έτσι οδηγείσαι σε λανθασμένα συμπεράσματα. Οι σχολιαστές που εκφράζονται αντικαραμανλικά δεν έχουν σχέση με τη Ν.Δ, κινούνται δεξιότερά της, έως την ακροδεξιά. Δεν το έχουν κρύψει, άλλωστε.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΙΚΟ 08/01/2015 15:14:02

    Apropos, o κ. Μπαλτάκος πως βρέθηκε σε τέτοια θέση; Καλά ...λάθος. Όμως ο κ. Σαμαράς δεν ήξερε; Δεν ρώταγε;

    • ΙΚΟ avatar
     ΙΚΟ @ Uncle Stgm 08/01/2015 19:39:36

     Η περίπτωση, με επιβεβαιώνει. Το "πώς;", είναι ολόκληρη ιστορία, άστη.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Uncle Stgm 07/01/2015 15:26:09

   Ποτέ η αυθεντική δεξιά δεν οριζόταν βάσει του γερο-Καραμανλή, του οποίου προϋπήρχε. Άλλωστε, ο τύπος ήταν ουρανοκατέβατος, τον επέβαλε βλακωδώς το παλάτι. (Ας πρόσεχε, γιατί λίγα χρόνια μετά, ο ίδιος τύπος νομιμοποίησε δια δημοψηφίσματος τα πολιτειακά τετελεσμένα των Χουνταίων.) Όσο για αυτά που του καταλογίζει ο Διογένης, έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά είναι απολύτως κατανοητό εσύ να τον λιβανίζεις γιατί κατέστησε κρατική ιδεολογία την αριστερίστικη δηθενιά και την ευρωμειονεξία.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΚΜ 07/01/2015 15:47:27

    Ήταν νομίζω η "φυσική" συνέχεια του Παπάγου και η ΕΡΕ του Συναγερμού, ειδικά στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Το διευκρινίζω παρακάτω. Και αποδείχθηκε μακροχρόνια, βιώσιμη και αξιόπιστη επιλογή για τα παραταξιακα συμφέροντα της ελληνικής Δεξιάς. Η αποχώρησή του το 1963 (λόγω της πολιτικής μυωπίας της "παλατιανής φράξιας" του κόμματος) αποδείχθηκε καταστροφική για την παράταξη αυτή - δυστυχώς, τελικά και για ολόκληρη τη χώρα.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΚΜ 07/01/2015 15:58:13

    Η πολιτική Καραμανλή, με καλό ή κακό τρόπο, εξασφάλιζε την ηγεμονία της δεξιάς στο πολιτικό σύστημα. Μια δημοκρατία, είτε καλής ή είτε κακής ποιότητας, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ηγεμονία: η εναλλακτική λύση είναι είτε ένα κομματικό σύστημα - αναρχομπάχαλο (όπως το σημερινό), είτε στη χειρότερη περίπτωση δικτατορία ή και εμφύλιος. Προτιμώ λοιπόν να εξασφαλίζει ηγεμονία η αντίπαλη παράταξη, παρά μακροχρόνιο κενό ηγεμονίας. Η εναλλαγή στις δημοκρατίες και οι αναπόφευκτες (και ευκταίες) αλλαγές ηγεμονίας πρέπει να γίνονται με τις διαδικασίες της δημοκρατίας. Όχι με αναρχομπάχαλα. Γι αυτό άν και τον θεωρούσα πάντα αντίπαλο, ήταν δημοκρατικά χρήσιμος πολιτικός ο Καραμανλής: ένας μη (αυτο)καταστροφικός δεξιός. Όπως καταλαβαίνεις, δεν τον λιβανίζω (πολλά τα λάθη του), προσπαθώ όμως να τον δώ ως ιστορικό πολιτικό πρόσωπο, όχι ως φραξιάρχη όπως άλλοι.

 37. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/01/2015 14:29:57

  Σε κάθε περίπτωση, ο "Πολικός αστέρας" που μπορεί να καθοδηγήσει μια μη αυτοκαταστροφική πορεία των νέων ελληνικών κομμάτων, δεξιών, κεντρώων, αριστερών ή ό,τι άλλο, είναι ΕΝΑΣ και ΚΟΙΝΟΣ: Υπό τις σημερινές "έκτακτες συνθήκες, συνθήκες αποτυχημένου κράτους (failed state) και πολιτικού σκηνικού σε αναβρασμό με έντονη αναδιάταξη..., είναι αδύνατο ν' ανακτήσουμε έναν πατριωτισμό άν δεν αυτοδεσμευόμαστε και στην (μη προαποφασισμένη) ευρωπαϊκή κοινή μας μοίρα και άν δεν αισθανόμαστε συνυπεύθυνοι γι' αυτήν, στο μέτρο που μας αναλογεί..." (απο το κείμενο Ελλάδα, Ευρώπη και Πατριωτισμός, που ήδη ανέβασα) Τα λοιπά; Ιδεολογίες, με τη μαρξική έννοια, δηλαδή αέρας κοπανιστός, αρωματισμένος είτε με βότκα είτε με μπέρμπον.

 38. βαγόνι avatar
  βαγόνι 07/01/2015 14:37:31

  Οι Γάλλοι συνηθίζουν να υπενθυμίζουν, όταν υπάρχει σύγχυση : il faut designer l'adversaire..."περιγράψτε τον αντίπαλο"...μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo, οι άχρηστες διαμάχες είναι πολυτέλεια....! Υπάρχει κοινός παρονομαστής,απο τίς East Coasts μέχρι τα Ουράλια και την Ευρασία...αυτό, πρέπει να το κατανοήσουν και οι δύο πλευρές... και ο Πούτιν,τα όρια του και οι Δυτικοί τα δικά τους,στην ξέφρενη αναζήτηση "ζωτικού χώρου"...έδωσαν τη δυνατότητα στο μουσουλμανικό ιντεγκρισμό να απειλεί...! Η διαμάχη αυτή δεν μπορεί να μεταφέρεται στην καθ' ημάς εκδοχή της...είναι αναχρονιστική γελοιογραφία... σαν να μή μας φτάνουν τα δικά μας παραστρατήματα...! Ως νεαρός σιγοτραγουδούσα, με την ίδια άνεση, την Kalinka και το Jeepers Creepers του Sinatra, μετά τη Συνεφιασμένη Κυριακή βέβαια...! ....Ήρεμα, λοιπόν.... Μπαίνουμε σε ταραγμένους καιρούς!

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ βαγόνι 08/01/2015 01:12:48

   Έτσι. Λίγος πραγματισμός και ευκρινής θέαση της πραγματικότητας σε καμμιά περίπτωση δεν κάνει κακό. Αρκετά με τους βαρειά αρωματισμένους πυκνούς καπνούς των "ιδεολογιών" (δηλαδή ιδεοληψιών) που δεν αφήνουν να δεί κανείς τη μύτη του. Στην Ελλάδα δυστυχώς κόβεται με μαχαίρι το προιόν αυτών των καπνογόνων.

 39. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/01/2015 14:44:05

  ...είναι και κάτι άλλο, απλό. Άς το δούμε ως νοητικό πείραμα: Πριν τον Καραμανλή και την ΕΡΕ ήταν ο Παπάγος και ο Συναγερμός. Στην εξωτερική πολιτική, ο Καραμανλής ακολούθησε την πολιτική του Παπάγου. Άν άλλαζε άρδην αυτή την πολιτική - είτε το 1956, είτε το 1962 είτε το 1974 (τότε απλώς και σωστά την διόρθωσε ισορροπιστικά) - η Ελλάδα θα γινόταν ο άπιστος φίλος της παρέας του ΝΑΤΟ. Ο μοναδικός. Καμμιά άλλη χώρα δεν το έκανε, με εν μέρει εξαίρεση τη Γαλλία, χώρα με πυρηνικά, αεροπλανοφόρα και στόλο 2000 τζέτ, και χωρίς καμμιά αντιπαλότητα γύρω της. Και τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να βρεθεί στους Αδέσμευτους, στην καλύτερη περίπτωση δίπλα στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο και στην Αυστρία του Σοσιαλιστή Κράισκυ - ή ακόμη πιό δύσκολα, λόγω γειτνιασης με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, δίπλα στη φινλανδοποιημένη Φινλανδία, οιονεί προτεκτοράτο της ΕΣΣΔ στον ψυχρό πόλεμο. Το διανοείσθε φίλοι δεξιοί; Δεκτές ειλικρινείς απαντήσεις μόνον.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Uncle Stgm 08/01/2015 08:46:49

   Οι σημερινοί αντιδυτικοί δεξιοί αυτό θα προτιμούσαν.Μερικοί είχαν και ανώτατες θέσεις π.χ. Μπαλτάκος δίπλα στο Σαμαρά. http://www.agioritikovima.gr/arthra/item/51110 Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο, όχι Δυτική Ευρώπη και το Βυζάντιο εμπεριέχει την Αρχαία Ελλάδα ως πρωτογενή ύλη της Ορθοδοξίας. Η Ελλάδα είναι Ορθοδοξία , όχι καθολικισμός, προτεσταντισμός ή οποιαδήποτε άλλη εκτροπή από την Ορθοδοξία. Πολιτιστικά δεν υπάρχει καμία σχέση με τον Δυτικό κόσμο.Αλλο οι συμμαχίες, άλλο η πολιτιστική μας ταυτότητα. Στην Ορθόδοξη Ανατολή έχουμε τα αναμφισβήτητα πνευματικά πρωτεία, ενώ στην εκτραπείσα Δύση είμαστε ουραγοί. Αυτή είναι η διαφορά μας από την Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο βασικός κορμός της διακήρυξής μας. Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο, εκεί είναι οι ρίζες της και επί των ριζών αυτών και μόνο μπορεί να οικοδομηθεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον λαό μας. Λέει ο τέως σύμβουλος.Μόνο που τη δεκαετία του 50 δεν υπήρχε κανένα Βυζάντιο.Όλες οι ορθόδοξες χώρες είχαν γίνει κομμουνιστικές με επικεφαλής τη μεγαλύτερη και η μόνη που σώθηκε ήταν η Ελλάδα χάρις στους αιρετικούς προτεστάντες της Αμερικής.Αυτοί που ζούσαν τότε και πολλοί είχαν νεκρούς στον εμφύλιο ήξεραν ότι εάν έκαναν κανένα αστείο μπορεί να έχαναν και το δικό τους κεφάλι όπως άλλωστε και μερικά κεφάλια έπεσαν μετά το 74 από τη 17Ν,άλλο ότι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν από ποιόν έπεσαν. Απλώς τώρα και αφού οι αιρετικοί οδήγησαν τον κομμουνισμό σε κατάρρευση νομίζουν ότι ήλθε πάλι η ώρα του .....Βυζαντίου εξ ου και τα κονέ με τη Χρυσαυγή που βέβαια δεν είναι Βυζάντιο αλλά Γ΄Ράιχ αλλά πάντως στην αγάπη προς τον τσάρο συμφωνούν.

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ ψυχραιμια 08/01/2015 09:41:19

    Δεν έχουμε σοβαρότερα πολιτικά θέματα να ασχοληθούμε, να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε; Γιατί τόση σπατάλη φαιάς ουσίας για γραφικότητες;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΙΚΟ 08/01/2015 11:19:59

     Διότι αφορά τον προσανατολισμό της παραταξης και τελικα της χωρας. Μια μεγαλη μεριδα της παραταξης θεωρει οτι απο τη στιγμη που στη Μοσχα υψωθηκε εκτος απο το σφυροδρεπανο και ο δικεφαλος αετος εμεις πρεπει να αλλαξουμε συμμαχους.Το "ανηκομεν εις την Δυσιν" πρεπει να εγκαταλειφθει οπως και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να συμμαχησουμε με τη Ρωσια.Οι πιο φανατικοι το λενε ανοιχτα και αλλοι καλυμμενα.Και η διασπαση με ΧΑ,ΑΝΕΛ και άλλους περιεργους,ριζες ή μη εχει και εκει την αιτια της. Το κωμικοτραγικο στοιχειο στην υποθεση αυτή ειναι οτι στην Ελλάδα υπαρχει η φιλορωσικη παραταξη απο παλια και ειναι η αριστερα οποτε οι νεοκοποι ρωσοδεξιοί προσπαθουν τώρα να την παρουσιασουν ως φιλοαμερικάνικη και είναι για ανεκδοτα.

     • Σπαθάριος avatar
      Σπαθάριος @ ψυχραιμια 08/01/2015 12:46:58

      Το κείμενο που παρέθεσες αναφέρει ξεκάθαρα ότι άλλο οι συμμαχίες άλλο η πολιτιστική ταυτότητα. Άρα η διατήρηση της πολιτιστικής διαφορετικότητας μας από την Δύση δεν συνεπάγεταιότι Το "ανηκομεν εις την Δύσιν" πρέπει να εγκαταλειφτεί όπως και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να συμμαχήσουμε με τη Ρωσία. Άλλωστε η ΝΔ, αναφέρει ότι αγωνίζεται για : “Μιαν υπερήφανη Ελλάδα μέσα σε μιαν Ενωμένη Ευρώπη! Συμμετέχουμε ισότιμα σε μια σύγκλιση λαών, εθνικών κρατών, εθνικών πολιτισμών και εθνικών συμφερόντων. Αυτό είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Όχι η ισοπέδωση των διαφορετικών εθνών. Ενωμένη Ευρώπη είναι εθελοντική σύγκλιση με ελευθερία και δημοκρατία, χωρίς απεμπόληση της εθνικής μας ιδιαιτερότητας.” Ο προσανατολισμός της παράταξης λοιπόν είναι ξεκάθαρος. Η ομογενοποίησηκαι η αλλοίωση του Ελληνικού πνεύματος από τα Δυτικά πρότυπα και τις αξίες είναι ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ της ΝΔ ( αφού προσκρούει στις παραπάνω επίσημες θέσεις της) να αποτραπεί. Η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκούς και Ατλαντικούς φορείς πρέπει να διασφαλιστεί, αλλά ταυτόχρονα, να γίνει και ξεκάθαρο ότι τίποτε που να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά μας δεν μπορεί να επιβληθεί στον λαό μας.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 08/01/2015 13:09:33

      http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19116:rosia&catid=81:kivernisi&Itemid=198

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ψυχραιμια 08/01/2015 14:49:29

    Στη γλώσσα της διεθνούς πολιτικής: Οι σημερινοί αντιδυτικοί "δεξιοί" (το ίδιο και οι αντιδυτικοί "αριστεροί") δεν καταλαβαίνουν τι είναι soft power και πολυπολισμός και πως λειτουργεί ο σημερινός, ο πραγματικός πολυπολικός κόσμος. Έτσι βλέπουν να υπάρχουν στον πλανήτη μόνον 2 αυτοκρατορίες. Στην πραγματικότητα ΗΠΑ και Ρωσία είναι όντως αυτοκρατορίες, αλλά δεν είναι πια οι μόνοι πόλοι στον κόσμο: Ο ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Οι σημερινοί αντιδυτικοί "δεξιοί" (το ίδιο και οι αντιδυτικοί "αριστεροί") θεωρούν π.χ. την Κίνα ΜΟΝΙΜΟ σύμμαχο της Ρωσίας και πολλές φορές την Γερμανία "όργανο" και "πρακτορείο" των ΗΠΑ στην Ευρώπη (βλέπε την άποψή τους για τα Ουκρανικά). Πρόκειται για τερατώδη λάθη απλής λογικής. Οι εγκυκλοπαιδικές γνώσεις του κ. Μπαλτάκου και πολυάριθμων άλλων πολιτικών ή αναλυτών περί Βυζαντίου κτλ είναι ωραιότατες για παπάδες, για φιλοσόφους και για σκηνοθέτες, όμως εντελώς άχρηστες για σημερινούς διπλωμάτες, ενεργούς πολιτικούς και πολιτικούς επιστήμονες.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Uncle Stgm 08/01/2015 14:53:02

     ...ναι, εξαιρετικές για σκηνοθέτες! Θυμάται κανείς το "Δοξόμπους"; Φοβερή ταινία, αποθεώθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Δοξόμπους λοιπόν...

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Uncle Stgm 08/01/2015 15:03:57

     Ως χώρα, έχουμε κολλήσει με ψαρόκολλα στη δεκαετία του 1980. Είναι απίστευτο πόσο ακίνητο έχει μείνει το ιδεολογικό κλίμα. Τόσο lifestyle, τόση βλαχογκλαμουριά, τόσες Γιάννες, Χρηματιστήρια, Αράχωβες, Γκστάαντ, "ισχυρές Ελλάδες" και απέραντες συνοικίες ολόκληρες γεμάτες μεζονέτες, δεν άλλαξαν τίποτε σε μερικά τσερβέλα. Ασάλευτοι σαν βάλτοι... "Δοξόμπους" λοιπόν, forever! http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/watchlist/ferte-pisw-to-doksompoys.2500900.html

    • MCA avatar
     MCA @ Uncle Stgm 10/01/2015 18:28:43

     Soft power χωρίς μία hard power από δίπλα δεν μπορεί να υπάρχει. Η μαλακή Γερμανία είναι το τυράκι για την ενοποίηση της Ευρώπης.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ψυχραιμια 08/01/2015 15:16:44

    Σοβαρά τώρα. Την απλή και πρακτική απορία μου την έγραψα παραπάνω, την ξαναγράφω μήπως και υπάρχει εξήγηση: Περίπτωση κ. Μπαλτάκου, ο κ. Σαμαράς δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Uncle Stgm 08/01/2015 18:13:58

     Ο Μπαλτάκος διενεργούσε κατασκοπεία εις βάρος των Χρυσαυγιτών και καλώς έκανε, αλλά κακώς πιάστηκε στην παγίδα τους (κάμερα).

 40. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/01/2015 06:37:55

  @ Διογένης Τα όρια του μη - πολεμου είναι ευνόητα : περιλαμβάνουν αμφισβητήσεις υφαλοκρηπίδας ή εναέριου χώρου αλλά όχι κατάληψη εδάφους ή απευθείας επίθεση.Θα έλεγα ότι είναι και λιγότερο ελαστικά από τα όρια που είχε καθορίσει η Ελλάδα του 1940 έναντι της Ιταλίας που έκανε το κορόιδο και σε κατευθείαν πολεμική ενέργεια όπως την βύθιση πολεμικού πλοίου. Παρόμοιες διαμάχες υπάρχουν και αλλού στο σημερινό κόσμο π.χ. τα νησιά Σπρατλυ και η γύρω περιοχή στην Κινεζική Θάλασσα που διεκδικούνται από Κίνα,Ιαπωνία και Κορέα αλλά κανείς δεν περιμένει σύντομα πόλεμο για αυτά. Όσον αφορά το Σαμαρά,κατά δήλωσή του πρότυπο του είναι ο Ευάγγελος Αβέρωφ που ήταν βασικός συνεργάτης του Καραμανλή και τότε υπουργός Αμύνης. Εν πάσει περιπτώσει η ιστορία του "Χόρα" επαναλαμβάνεται με τώρα με το "Μπαρμπαρός" και είναι άξιο απορίας όλοι όσοι μιλούσαν τόσο καιρό για ΑΟΖ χωρίς τον ξενοδόχο.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 10/01/2015 16:06:01

   Άρα, για τα Ίμια έπρεπε να κάνουμε πόλεμο; Άρα με τη λογική σας να παρατήσουμε την υφαλοκρηπίδα και τον εθνικό μας πλούτο; Εξοργίζομαι και μόνον στη σκέψη ότι υπάρχουν "Έλληνες" - ψευτοέλληνες, στην πραγματικότητα - αυτού του νοσηρού τρόπου σκέψης. Αλλά εν πάση περιπτώσει: Για τα Ίμια τι να κάναμε; Για τη Γαύδο που επίσης αμφισβητείται; Για το Φαρμακονήσι αύριο; Πρόκειται για αισχρό και αναίσχυντο τρόπο σκέψης, που ξεπερνάει τα όρια της προδοσίας. Είναι αυτά για τα οποία εξοστράκιζαν οι αρχαίοι Αθηναίοι τους συμπολίτες τους. Αυτά για τα οποία τυφεκίζονται οι ηττοπαθείς σε καιρό πολέμου. Στο Μπαρμπαρός, σε αντίθεση με το Χόρα, η Ελλάδα έπραξε κάτι θαυμάσιο: Αποχώρησε από τις "συνομιλίες" (έτσι λένε το παζάρι για τα πόσα θα κρατήσουν τελικώς οι Τούρκοι από αυτά που άρπαξαν το 1974) για το Κυπριακό. Η Κύπρος δηλαδή, αλλά με τη σαφή όσο και διακριτική στήριξη της Ελλάδας. Εδώ δεν αποχώρησαν οι αλήτες με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, αλλά ο Σαμαράς τώρα αποχώρησε. Και πολύ καλά έκανε. Οι Τούρκοι έχουν λυσσάξει, διότι ξέρουν την αξία της ελληνικής αποχώρησης. Αν το είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή, πολλά θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, ακόμη και στη διάρκεια του Αττίλα. Αλλά πού να το κάνει αυτό ο Καραμανλής. Ευτυχώς που ο Σαμαράς δεν έχει πρότυπό του σε όλα τον Αβέρωφ. Να π.χ. πώς μπορείς να κάνεις σοβαρή εξωτερική πολιτική, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ντουντούκες, χωρίς να είσαι Ανδρέας Παπανδρέου: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/01/blog-post_217.html Αν είσαι αποφασισμένος, πολλά μπορείς να πετύχεις, ακόμη και από θέση θεωρητικής αδυναμίας. Αρκεί να μην έχει την αρρωστημένη και μειοδοτική νοοτροπία που προδίδουν οι θέσεις σας. Λυπούμαι ειλικρινώς που κάνω τέτοιους χαρακτηρισμούς, αλλά είναι αναπόφευκτοι.

 41. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/01/2015 17:07:41

  Πως αμφισβητείται η Γαύδος;Στα λόγια;Διότι εγώ ξέρω ότι στη Γαυδο ζουν ανθρωποι και μαλιστα διαμαρτύρονται για τις πτησεις ελληνικων πολεμικων αεροσκαφών που τους ενοχλουν. Και τι ακριβως εγινε στα Ίμια έχετε καταλάβει;Οι Τούρκοι έδωσαν μια διακοίνωση.Ο Σημίτης μεγαλοποίησε το γεγονός και προκάλεσε την κρίση για να κάνει μια τρυπα στο νερό. Πανηγυρίζετε επειδή διακόπηκαν οι συνομιλίες για το κυπριακό.Αυτό όμως είναι ουδετερο.Οσο διαστημα κανουν ερευνες οι Κυπριοι θα κανει και το "Μπαρμπαρός".Και εάν επιχειρησουν οι Κυπριοι να βγαλουν πετρελαιο πολύ πιθανον να βαλουν πλατφορμα οι Τουρκοι και να βγαλουν και αυτοι.Τιποτε δεν λυθηκε και ουτε προκειται να λυθει.Οι Τουρκοι θα ακολουθησουν σε ολες τις περιπτώσεις τη μεθοδο "Χορα".Δεν προκειται να πυροβολησουν αυτοι πρωτοι. Θα πανε παραδίπλα και θα περιμενουν να πυροβολήσεις εσυ.Το ιδιο ως ένα σημειο εγινε και στα Ιμια με τη διπλανη βραχονησιδα.Να δουμε ποιος θα το κανει. Δεν με πειραζει πως με αποκαλειτε.Το παρατσουκλι "ψυχραιμια" το πηρα λογω αυτων των αποψεων που προκαλεσαν παρομοιες αντιδράσεις.Με αναζητηση "προδοτων" δεν παμε πουθενα.Η αποψη που εχω είναι ότι δεν πρεπει η Ελλαδα να ελθει σε πολεμο παρα μονο εάν δεχθεί απευθειας επιθεση τυπου 1940.Οχι για εναεριους χωρους και υφαλοκρηπίδες.Η αποψη αυτή στηρίζεται στο κοστος/οφελος ενός πολεμου στη σημερινη εποχη.Εαν δεν μπορούμε να βρουμε λυση καλυτερα με διαφορες Βερνες και Νταβος να παγωσουν τα θεματα.Όποιος πιστευει στον πολεμο μπορει να το γραφει επισης βεβαια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.