Άραγε με όλα αυτά ποιος είναι περισσότερο Γερμανοτσολιάς;
10/07/2015 17:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άραγε με όλα αυτά ποιος είναι περισσότερο Γερμανοτσολιάς;

Οι αριστεροί ή οι δεξιοί;

Πριν από μερικές ημέρες ο Βαρουφάκης καρατομήθηκε γιατί... το ζήτησαν οι ξένοι. Ο ίδιος το είπε και δεν είναι δική μας εκτίμηση. Τον έδιωξαν δια της παραιτήσεως.

Λίγες ημέρες μετά οι δανειστές, δηλαδή η τρόικα, μια λέξη που τη χρησιμοποιεί τελευταία και ο Τσίπρας, ζήτησαν νέα μέτρα ή για να ακριβολογούμε, νέο Μνημόνιο. «Memorandum» όπως λένε και στο χωριό απαίτησαν με συγκεκριμένα μέτρα πολύ σκληρότερα από αυτά που θα μπορούσαν να πετύχουν πριν από μερικές ημέρες. Απαίτησαν και μείωση των αμυντικών δαπανών και μείωση συντάξεων και πολλούς φόρους. Και η κυβέρνηση απλά τα έκανε χωρίς κουβέντα. Τουμπεκί που λένε και στην Τρούμπα.

Φυσικά η κυβέρνηση υπό το βάρος της εθνικής καταστροφής έδωσαν το νέο Μνημόνιο, γιατί το απαίτησαν οι ξένοι.

Το κείμενο της συμφωνίας ήρθε στη Βουλή στα... αγγλικά όπως και επί των προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε με σφοδρότητα κι έβγαζε τον κόσμο στους δρόμους. Γιατί, λέει, οι προηγούμενοι ήταν υποταγμένοι στους δανειστές και γι' αυτό χρησιμοποιούσαν την αγγλική γλώσσα. Τώρα που και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στα αγγλικά το κείμενο άραγε τι λέει; Και τι λένε οι επίσημοι της Κουμουνδούρου που η Ζωή τους λέει να το μεταφράσουν πριν το καταθέσουν;

Η προηγούμενη κυβέρνηση εβάλλετο από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί λέει... κυβερνούσε με e-mail. Χθες έστειλε με e-mail στους δανειστές το τρίτο μνημόνιο και με e-mail θα πάρει πίσω τις απαντήσεις.

Χθες η κυβέρνηση πήρε εντολή από τους δανειστές να ζητήσει εξουσιοδότηση από την ελληνική Βουλή για διαπραγμάτευση. Ουσιαστικά ζήτησε την υπογραφή και των υπολοίπων κομμάτων στην πρόταση για συμφωνία. Επειδή το απαίτησε η τρόικα και ο Αλέξης έσκυψε το κεφάλι στους... εγκληματίες όπως έλεγε. Θα την πάρει την εξουσιοδότηση αλλά μόνο για συμφωνία κι όχι για τα μέτρα. Αυτά ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός τα χρεώνεται και αυτός θα υποστεί τις συνέπειες.

Η υποταγή στους ξένους είναι δική του υπόθεση.

Άραγε με όλα αυτά ποιος είναι περισσότερο Γερμανοτσολιάς; Οι αριστεροί ή οι δεξιοί; Ποιος υπέστη πολυετές πολιτικό και κοινωνικό μπούλινγκ και τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το δάχτυλο και ταυτόχρονα να σπάει τη μέση;

Είναι άραγε το τέλος του διχασμού που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος προκάλεσε εμφύλιο, κοινωνική έκρηξη, καμμένη την Ελλάδα και πολιτική απαξίωση; Πολύ φοβούμαστε ότι αυτή η αριστερά θα βρει κι άλλους τρόπους να προκαλέσει διχασμό.

Παρ' ότι είναι κι αυτοί στα τέσσερα και ο γερμανοτσολιαδισμός τους δεν έχει προηγούμενο, θα βρουν τρόπους να προκαλέσουν πρόβλημα, να φιμώσουν τις αντίθετες φωνές, να επιβάλουν την κυριαρχία τους. Ακόμη κι αν είναι οι πιο δουλικοί που υπάρχουν.

Ο ελληνικός λαός, αυτός που ψήφισε πλανημένος κι αυτός που ψήφισε αντιλαμβανόμενος τι κάνει, άραγε τι λέει για όλα αυτά;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 10/07/2015 18:29:12

  είπαν πάρα πολλά ψέματα. το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ελπίζουμε ότι ο Τσίπρας θα κινηθεί με τη λογική από εδώ και εμπρός. προτιμώ Παπαδήμο παρά Grexit. Ο κόσμος κουράστηκε και θέλει σταθερότητα. Δεν νομίζω ότι είναι πολλοί οι Δον Κιχώτηδες που θέλουν δραχμή. χρειαζόμαστε και νέες παρατάξεις με καινούρια πρόσωπα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό τζάκι. Ίσως ο Σαμαράς έπρεπε να ήταν πιο επιθετικός στα τζάκια μετά το 2010. Η πιο ασφαλής δημοσκόπηση μπορεί να γίνει στα .. λογιστίκα γραφεία.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/07/2015 20:43:35

  Αφήστε τον φίλοι του Αντινιούζ,να υπογράψουν πρώτα μην τον ερεθίζετε και μετανοιώσει. Έχουμε όλο τον καιρό μετά να του τα κοπανάμε αλύπητα...

  • Αστακιωτης avatar
   Αστακιωτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/07/2015 07:07:30

   Σωστα

 3. kromanos avatar
  kromanos 10/07/2015 22:37:52

  ..δεν ξέρω για γερμανοτσολιάς, αλλά για πρωταπριλιάς ξέρω.. http://wp.me/p5N5EW-bv

 4. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 10/07/2015 23:08:45

  Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιός είναι περισσότερο.

 5. Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
  Χωρίς αιδώ κι εκεί 12/07/2015 08:44:13

  Εγώ βλέπω πως καταφέραμε τελικά να βρεθούμε δεμένοι χειροπόδαρα.

 6. ΒΜ avatar
  ΒΜ 13/07/2015 11:01:02

  Άλλο Γερμανοτσολιάς κι άλλο Γαλλοτσολιάς, έχει διαφορετική ποιότητα. Το δεύτερο δεν έχει την κατάμαυρη ιστορική φόρτιση του πρώτου και επιπλέον, αποκτά μια πρόσθετη καταξίωση από το ότι σε κατατάσσει και πάλι στο στρατόπεδο των δυνάμεων της Ευρώπης που καταπολεμούν και το νέο Γερμανικό Άξονα.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΒΜ 13/07/2015 14:01:47

   Σιγά την άγρια καταπολέμηση! Και δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να επαφιέμεθα σε τρίτους να μας βγάλουν από τα αδιέξοδά μας, γιατί ο καθένας τη δουλειά του κάνει (ασχέτως του άν θα της βγει σε καλό η σύμπλευση με τη Γερμανία, της Γαλλίας). Απλώς, δεν βλέπω ακόμα σοβαρή αντίσταση από πουθενά στον Νέο Άξονα, και αυτό το λέω απλώς ως παρατήρηση, όχι απαραιτήτως ώς μομφή για τη Γαλλία, που τουλάχιστον δεν είναι εχθρική προς εμάς αυτή τη στιγμή.

  • Ντάμα Σπαθί avatar
   Ντάμα Σπαθί @ ΒΜ 13/07/2015 14:21:55

   Δεν τον καταπολεμούν όσο χρειάζεται, ούτε στο χρόνο που απαιτείται. Απλά πήραν το μήνυμα πως όπου να΄ναι χτυπάει η καμπάνα και γι αυτούς και αφυπνίστηκαν, μετά από και από τις πειστικότατες παραινέσεις των Αμερικανών. Το έργο πάντως, είναι σε εξέλιξη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.