Άνθρακες ο θησαυρός και για τη λίστα Λαγκάρντ
03/04/2015 14:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άνθρακες ο θησαυρός και για τη λίστα Λαγκάρντ

Μας φλόμωσαν στο ψέμα και στον εντυπωσιασμό και τώρα τα παίρνουν πίσω.

Ένας ακόμη υπουργός της κυβέρνησης αποδεικνύεται... "φούσκα". Ο λόγος για τον Παναγιώτη Νικολούδη, υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς ο οποίος θα... γέμιζε τα ταμεία με λεφτά από τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες. Μας φλόμωσαν στο ψέμα και στον εντυπωσιασμό και τώρα τα παίρνουν πίσω.

«Στα τέλη του 2012, ο ίδιος ως πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, και οι συνεργάτες μου, ζήτησαν από όλες τις τράπεζες καταλόγους με τους καταθέτες που έχουν κινήσει ποσά μεγαλύτερα από 200.000 ευρώ. Ζήτησαν ακόμη λίστες με όσους έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό αλλά και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ασφαλισμένων, αφού υπήρξαν περιπτώσεις που ασφαλιζόμενος δήλωνε εισόδημα 25.000 ευρώ και είχε ασφαλιστικό συμβόλαιο ύψους 17.000 !

Ελέγχθηκαν ακόμη και οι φορολογικές δηλώσεις από το 2000 και μετά. Τι απέδειξε ο έλεγχος; 3500 περιπτώσεις κραυγαλέας δυσαναλογίας μεταξύ δηλωθέντων και πραγματικών εσόδων», κραυγαλέα φοροδιαφυγή όπως είπε ο κ. Νικολούδης, ύψους 7 δις ευρώ, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία ύψους 2 δις ευρώ!! «Και όμως αυτούς τους φακέλους» είπε ο Παναγιώτης Νικολούδης, «δεν είχαμε τι να τους κάνουμε. Δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε αυτόν τον πακτωλό χρημάτων, ούτε από το ΣΔΟΕ ούτε από τις εφορίες».

Αυτά είχε πει και είχε βγει μάλιστα σε ελληνικά και ξένα μέσα ως άλλος... Ζορό που θα έφερνε πίσω λεφτά και θα έσωζε την οικονομία φορολογώντας τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό.

Έρχεται σήμερα για να διαψεύσει τον εαυτό του, τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Απαντώντας για τη λίστα Λαγκάρντ σε ερώτηση του Κασιδιάρη τονίζει: «Ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ είναι εξαιρετικά δύσκολος διότι οι Ελβετοί θεωρούν ότι τα στοιχεία αυτά έφυγαν με παράνομο τρόπο και έτσι αρνούνται να δώσουν πληροφόρηση».

Ο κ. Νικολούδης άφησε κάποιο παράθυρο ανοικτό να υπάρξουν αποτελέσματα από τον παράλληλο έλεγχο των καταθέσεων, των μετοχών αλλά και των ακινήτων των ατόμων που βρίσκονται στις λίστες ώστε να καταρτιστεί ένα συνολικό φορολογικό προφίλ το οποίο και θα αντιπαραβληθεί με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι ελεγχόμενοι «διαφορετικά θα είναι λάθος να εξετάσουμε μόνο ό,τι εμφανίζεται στις λίστες» είπε ο κ. Νικολούδης.

Αναφερόμενος στον έλεγχο των off shore εταιριών. «Είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν. Σας το λέω διότι έχω εμπειρία».

Με λίγα λόγια... πάπαλα τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή. Άνθρακες ο θησαυρός και η κυβέρνηση είναι έκθετη για όλα όσα υποσχόταν τόσο καιρό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 03/04/2015 15:08:11

  Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε και δικά του "παιδιά" στην λίστα Λαγκάρτ ;;;; Τα τελευταία 5 χρονια ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε, προπηλακίζοντας όποιον είχε αλλη αποψη, ότι απο τις διάφορες λίστες και ειδικά απο την λίστα Λαγκάρτ, θα λύνονταν το οικονομικο πρόβλημα της Ελλάδας. Τώρα τι ειναι αυτα που λέει ο Αρμόδιος Υπουργός.. Μάλλον βρήκαν και δικά τους λαμόγια μέσα στην λίστα και άρχισαν να τα μασάνε ...... Δώστε την λίστα στην δημοσιότητα ΤΩΡΑ!!!! <<Ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς εμφανίστηκε απαισιόδοξος σε ότι αφορά την αξιοποίηση των λιστών με στόχο την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και τον εντοπισμό των φοροφυγάδων. «Ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ είναι εξαιρετικά δύσκολος διότι οι Ελβετοί θεωρούν ότι τα στοιχεία αυτά έφυγαν με παράνομο τρόπο και έτσι αρνούνται να δώσουν πληροφόρηση» δήλωσε ο υπουργός στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.>>

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 03/04/2015 15:19:58

  Τρίχες, Νικολούδη, μας φλόμωσες στο ψέμα και στην απάτη, βγάλατε τον Σαμαρά προδότη του έθνους διότι δήθεν συναλλάχθηκε με την διαπλοκή και δεν αξιοποιούσε την περίφημη λίστα. Και τώρα ούτε καν ντρέπεστε. Τι να πει κανείς, όταν χαθεί το φιλότιμο χάνονται τα πάντα.

 3. ΒΑΓΓΕΛΗΣ avatar
  ΒΑΓΓΕΛΗΣ 03/04/2015 21:09:53

  ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ O k. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ , ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΤΟ 2012 ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ : ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΕΝΩ ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΑ . ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΚΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ . ΠΧ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν. Δ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ

  • ΓΒΚ avatar
   ΓΒΚ @ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 04/04/2015 10:29:22

   Αριστεροί και κουμπάροι πολιτεύονται πλέον. Τα φωτεινά μυαλά δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Εργάζονται σκληρά ή φεύγουν στο εξωτερικό γιατί εκεί αναγνωρίζονται. Εδώ μένουν και κάνουν καριέρα πολιτικού μόνο κάτι 50νταρηδες επαγγελματίες αριστεριστές ντουντουκοφόροι. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα άλλωστε. Ας ξεκινήσουμε από τον πρωθυπουργό.

 4. dim avatar
  dim 04/04/2015 00:28:26

  5 χρόνια λάσπη, 5 χρόνια μιλάνε για δοσίλογους, για προδότες, για προσκυνημένους.... Και τωρα ξαφνικά ο πολύς κύριος Νικολούδης, 2 μόλις μήνες από την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων, παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί η λίστα λαγκάρντ... Καμιά συγνώμη θα ζητήσετε τώρα αναρχοαριστεροί λαϊκιστές μπαχαλάκηδες?? Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριται… Νομίζατε ότι η διακυβέρνηση ενός έθνους είναι εύκολη υπόθεση? Άντε να διοικήσετε καμία κατάληψη και κανένα δεκαπενταμελές σχολείου, και αφήστε τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας σε δυνάμεις υπεύθυνες, εργατικές, που βάζουν το συμφέρον του εθνους και των επόμενων γενεών πάνω από το συμφέρον του κόμματος τους…

 5. това́рищ Θόδωρος avatar
  това́рищ Θόδωρος 04/04/2015 10:47:25

  Εε, άμα δεν το 'κανε και η "πρώτη φορά Αριστερά", πάει δεν γίνεται τίποτις!.. Άτιμη κενωνία! Που άλλους τους ανεβάζεις... Χα, χα, χα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.