«Άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει το Μνημόνιο»
23/03/2015 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει το Μνημόνιο»

Το κόμμα που κυβερνά και αυτοί που είναι υπουργοί σήμερα έκαναν καριέρα πάνω στο μνημόνιο. Η θεωρία του αντιμνημονίου ήταν αυτή που τους έδωσε λεφτά, επαγγελματική ανέλιξη και πολιτική αναγνώριση φέρνοντάς τους μέχρι τους υπουργικούς θώκους.

Μέσα σε μόλις 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα αφασίας έγινε κόμμα εξουσίας. Από 4% έφτασε κοντά στο 40%, διόλου άσχημα ο δεκαπλασιασμός των ποσοστών του και η ανάληψη της εξουσίας. Ασφαλώς ένα μέρος το οφείλει στον Τσίπρα, στο ότι είναι νέος, άφθαρτος, φεύγει από τα στενά πολιτικά κοστούμια. Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καμιά ιδεολογική κυριαρχία στην ελληνική κοινωνία, απλά με ηγέτη τον Τσίπρα μπήκε όπως λέει ο λαός «καβάλα στο κύμα».

Η εκτίναξη του ποσοστού του και η πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς δεν οφείλεται στο ότι η κοινωνία ξαφνικά αποφάσισε να στρίψει. Ο βασικός λόγος ονομάζεται «Μνημόνιο». Είναι ο καταλύτης των εξελίξεων που οδήγησαν αφενός στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου στη μείωση του ποσοστού της ΝΔ. Και βεβαίως στη δημιουργία της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς με τη βοήθεια των ψεκασμένων. Αλλά ακόμη και τώρα φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις προτιμήσεις των πολιτών, ίσως γιατί είναι νωρίς να κριθεί.

Αλλά αν θέλουμε να πούμε πραγματικές αλήθειες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και η λοιπή παρέα αυτό που έκαναν ήταν να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή οργή για το Μνημόνιο το οποίο εσφαλμένα και σκόπιμα λένε κάποιοι ότι έφερε την κρίση.

Η κρίση ήταν αυτή που έφερε το Μνημόνιο αν και θα ήταν καλύτερη η κατάσταση εφόσον η κυβέρνηση Παπανδρέου λειτουργούσε πιο επαγγελματικά και κυρίως πιο ελληνικά, πιο πατριωτικά.

Το κόμμα που κυβερνά και αυτοί που είναι υπουργοί σήμερα έκαναν καριέρα πάνω στο μνημόνιο. Αρχικά έκαναν επαγγελματική καριέρα και στη συνέχεια πέρασαν στον πολιτικό στίβο. Η θεωρία του αντιμνημονίου ήταν αυτή που τους έδωσε λεφτά, επαγγελματική ανέλιξη και πολιτική αναγνώριση φέρνοντάς τους μέχρι τους υπουργικούς θώκους. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Ο Κατρούγκαλος που είναι στη επικαιρότητα τι ήταν; Ένας δικηγόρος που ανήκει στη λεγόμενη «φάμπρικα των εργασιακών». Μια ομάδα δικηγόρων – εργατολόγων που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κι έκαναν καριέρα, έβγαλαν λεφτά και έγιναν τηλεμαϊντανοί βρίζοντας το Μνημόνιο. Τους έμαθε ο κόσμος, χρησιμοποίησαν τα δικαστήρια και μεταπήδησαν στην πολιτική. Ποιος θα ήξερε τον Κατρούγκαλο, ποιος θα ήξερε τον Ρωμανιά, ποιος θα ήξερε τον Ρομπόλη και κυρίως ποιος θα γνώριζε τον Αλέξη Μητρόπουλο; Και η «φάμπρικα των εργατολόγων» δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Πώς έκανε νομίζετε καριέρα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και μετά τον διαδέχθηκε η Ζωή;

Έχουμε κι άλλους που έγιναν φίρμες και έχουν οφίτσια. Ο Χρυσόγονος στην Ευρωβουλή, ο Στρατούλης ο συνδικαλιστής, διαπρύσιος αντιμνημονιακός κήρυκας. Ο ίδιος ο Βαρουφάκης, ο Τσακαλώτος ή η Νάντια Βαλαβάνη. Τηλεαστέρες που έκαναν πολιτική καριέρα στα παράθυρα του Αυτιά και του Παπαδάκη καταγγέλλοντας το μνημόνιο το οποίο οι ίδιοι τώρα υπηρετούν.

Όπως θα έλεγε και ο λαός: «Άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει το Μνημόνιο». Στην περίπτωση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ απλά επιβεβαιώθηκε η λογική του τίποτε που γίνεται κάτι. Του έσχατου που γίνεται πρώτος, αφού βεβαίως βγάλει λεφτά, εκμεταλλευτεί το λαό και εκμαυλίσει την κοινή γνώμη.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι σύμμαχοί του στους ΑΝΕΛ. Ανύπαρκτοι, οι περισσότεροι ανεπάγγελτοι που έκαναν καριέρα πουλώντας πατριωτισμό και εθνικό νταβατζιλίκι. Θα έρθει η ώρα τους. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 23/03/2015 08:40:19

  "Θα έρθει η ώρα τους." Μάλλον κοντοφτάνει! Ας επιστρέψει με το καλό ο Πρωθυπουργός από τη Γερμανία, να κάνουμε την παρέλαση και μετά γοργά-γοργά να αρχίσουν να "κλείνουν" οι εκκρεμότητες! Υ.Γ. Ευτυχώς για την Ευρώπη ο άνεμος που φύσηξε στη Γαλλία δεν ήταν και τόσο "ούριος" για κάποιους που είχαν μια κρυφή κι ανομολόγητη προσδοκία!

  • Fotini avatar
   Fotini @ airman 23/03/2015 13:26:19

   ῎Ε ὄχι καί νά τοῦ δίνης τόση ἀξία τοῦ τσίπρα, "Πρωθυπουγός" μέ π κεφαλαῖο!

   • airman avatar
    airman @ Fotini 23/03/2015 13:45:13

    Και κάποιος άλλος ήταν Πρόεδρος μέχρι πρόσφατα με "Π" κεφαλαίο. Το πρώην γράφεται με "π" μικρό! Στο πρώην Πρωθυπουργός μάλλον θα συμφωνήσουμε!

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 23/03/2015 13:27:41

  Η εκτίναξη του ποσοστού του και η πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς δεν οφείλεται στο ότι η κοινωνία ξαφνικά αποφάσισε να στρίψει. Ο βασικός λόγος ονομάζεται «Μνημόνιο». Είναι ο καταλύτης των εξελίξεων που οδήγησαν αφενός στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου στη μείωση του ποσοστού της ΝΔ. Μια παρατήρηση: καταλύτης και αιτία διαφέρουν. Επίσης, ένα γεγονός μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Το Μνημόνιο δεν εξηγεί γιατί ο Έλληνας διάλεξε το σύριζα ως κυβέρνηση. Εξηγεί, εν μέρει τουλάχιστον και σε βραχυπρόθεσμη ματιά, τον κλονισμό του πολιτικού συστήματος αλλά όχι τον τρόπο αντίδρασης του Έλληνα ούτε τη συμπεριφορά του μετά τις εκλογές.

  • Δον Κιχώτης avatar
   Δον Κιχώτης @ Παράξενος 23/03/2015 14:36:14

   Στροφή υπάρχει προς τα αριστερά , είτε το θέλουμε είτε όχι. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ , ΑΝΤΑΡΣΥΑ 43% μαζί.Από αυτό οι μισοί και πάνω του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισαν ως αριστερά αλλά ως αντιμνημόνιο.Και πάλι ένα 25% παρόμοιο με το ποσοστό της ΕΔΑ κάποτε ψήφισε αριστερά. Στροφή υπάρχει και προς τη καθαρόαιμη δεξιά που εκφράζει η Χρυσή Αυγή πλέον.Το Κέντρο παραμένει κυρίαρχο, οι περισσότεροι Έλληνες δηλώνουν κεντρώοι ή κεντρόδεξιοαριστεροί σε ποσοστά 75 % αλλά εκλογικά πλέον έχει περτιοριστεί στη ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ.ΚΙΔΗΣΟ,Ε.Κ. δηλαδή 40 % περίπου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.