Άλλα σαράντα χρόνια Αριστερά;
14/03/2015 09:27
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλα σαράντα χρόνια Αριστερά;

Ξυπνήστε!

Αποτελεί χιλιοειπωμένο στερεότυπο πλην όμως και παντοδύναμη, συνεχώς επιβεβαιωνόμενη, πραγματικότητα : η Πολιτική είναι η διαχείριση των συμβολισμών.


Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, διόρισε τον κ. Γιώργο Θαλάσση στη θέση του γενικού γραμματέα του Κοινοβουλίου.

Ένα επιγραμματικό όσο και περιεκτικό βιογραφικό του κ. Θαλάσση είναι «δάσκαλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Νίκου Ρωμανού».

Των δυο προσώπων που σηματοδοτούν την νεο-Μυθολογία της νεο-Αριστεράς.

Η Αριστερά λειτουργεί με τρία συγκοινωνούντα δοχεία :
Πρώτον, «μαρτυροκοπτική», δημιουργία προτύπων ιδίως από νεκρούς οι οποίοι εξιδανικεύονται.
Δεύτερον, ακόλουθοι με αδύναμη ψυχοπνευματική συγκρότηση.
Τρίτον, κυριαρχία του θυμικού και του συναισθηματισμού.

Τα πρότυπα απαιτούνται για να πυροδοτούν ισχυρότατες συναισθηματικές -και μόνο - αντιδράσεις στις αδύναμες νοήσεις και να τις ωθούν στην τυφλή ιδεολογικοπολιτική υποστήριξη της Αριστεράς, παραλύοντας κάθε απόπειρα ορθολογικής εξήγησης των κοινωνικών γεγονότων, χωρίς στη διαδικασία να υπεισέλθει η βάσανος της ψύχραιμης πολιτικής ανάλυσης.

Όταν με την πάροδο του χρόνου το «Πολυτεχνείο» ως μεταπολιτευτικό τοτέμ της Αριστεράς άρχισε να φθείρεται, όταν οι γενιές που είχαν ζωντανή αναφορά στο ιστορικό γεγονός και μπορούσαν να συγκινηθούν πρωτογενώς από τον μύθο του άρχισαν να γερνούν, όταν για τις νεώτερες γενιές είχε γίνει μια άχρωμη επέτειος-ευκαιρία κοπάνας, γι’ αυτές τις γενιές έπρεπε να δημιουργηθεί ο «νέος μύθος».

Το καταλυτικό εξεγερτικό γεγονός που θα συνέγειρε τα άγουρα μειράκια και θα τα στράτευε εσαεί στην Αριστερά για τη μετέπειτα ζωή τους, όπως τους νεαρούς της Μεταπολίτευσης το «Πολυτεχνείο».

Το «γεγονός» βρέθηκε στο τραγικό συμβάν. Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου υπήρξε τυχαίο γεγονός που οφειλόταν σε απώλεια ψυχραιμίας. Η ευθύνη βαρύτατη, ο κολασμός αντίστοιχα. Ουδείς όμως ισχυρίστηκε ότι ο Κορκονέας ξεκίνησε από το σπίτι του για να πάει στα Εξάρχεια να δολοφονήσει. Και ο δράστης δικάστηκε με καθοριστική τη μαρτυρία Ρωμανού, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Συνήγοροι πολιτικής αγωγής η οικογένεια Κωνσταντόπουλου, πατέρας και κόρη.

Το δικαστήριο δίκασε ποινικά, εκεί εξαντλείτο η αρμοδιότητα του. Όμως η κοινωνία δεν δίκασε ηθικά και πολιτικά, όπως είχε υποχρέωση, με βάση το ερώτημα: «τι γύρευαν δυο 15χρονοι βράδυ στα Εξάρχεια να πετάνε κουτάκια στους αστυνομικούς, ποιος έχει την ευθύνη που βρίσκονταν εκεί και «έπαιζαν» τους εξεγερμένους του «Πολυτεχνείου» στη δική τους εκδοχή;».

Το ερώτημα ουδέποτε τέθηκε γιατί η απάντηση θα ήταν ότι το περιστατικό θα μπορούσε να θεωρηθεί ατύχημα μεν αλλά εκ προμελέτης, με ηθικό αυτουργό την Αριστερά και τις ιδέες που αφέθηκε να σπείρει στους νεανικούς εγκεφάλους, και επίσης υπευθύνους για αμέλεια επίβλεψης ανηλίκου τους κηδεμόνες. Οι ευθύνες δεν αποδόθηκαν ποτέ, η Αριστερά κέρδισε σχηματίζοντας άλλο ένα ιστορικό σημείο αναφοράς, άλλη μια μυθολογία προς πολιτική εκμετάλλευση.

Έτσι, πριν λίγες ημέρες, η κα Κωνσταντοπούλου, αναγγέλλοντας στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο την εκλογή του από τη Βουλή, του απευθύνθηκε εξαίροντας ως «κορυφαία στιγμή στην πολιτική σας πορεία όταν δοκιμάστηκε η Δημοκρατία: το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ενεργοποιήθηκαν μιντιακοί, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί για τη συγκάλυψη της δολοφονίας, ήσασταν εκείνος που με αποφασιστικότητα και με αίσθημα δημοκρατικού καθήκοντος σταμάτησε τα σκοτεινά γρανάζια».

Βεβαίως και δοκιμάστηκε η Δημοκρατία, αλλά από τους σύγχρονους συμμορίτες οι οποίοι ουδέποτε καταδικάστηκαν από την Αριστερά και ουδέποτε τιμωρήθηκαν, ευθύνη του σημερινού ΠτΔ. Αυτούς που τότε λεηλάτησαν ασύλληπτοι την Αθήνα στο όνομα του Γρηγορόπουλου και σήμερα (χθες) την καταστρέφουν
στο όνομα ενός καταδικασμένου ληστή τραπεζών, για το «δικαίωμά» του να διαφεύγει την έκτιση της ποινής με πρόσχημα σπουδές που προφανώς, ουδόλως σκεφτόταν όταν ακολουθούσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό Κουφοντίνα-Ξηρού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τής «Η» ο κ. Θαλάσσης υπήρξε επί χρόνια διευθυντής ιδιωτικού σχολείου, ενώ είχε καταθέσει και στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Πρόσφατα, ο ίδιος υποστήριξε ότι απομακρύνθηκε από το σχολείο όπου δίδασκε για περίπου 30 χρόνια για τις θέσεις που εξέφραζε και ήταν υποστηρικτικές προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Ο Μέγας Αλέξανδρος έλεγε «στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στο δάσκαλο μου το ευ ζην». Δεν γνωρίζω τί ακριβώς δίδασκε ο κ. Θαλάσσης στους Γρηγορόπουλο-Ρωμανό, πιθανόν ο άνθρωπος δεν έχει ουδεμία σχέση ούτε με την πορεία τους ούτε με τα «μυαλά» τους. Πάντως αν δεχόμουν την αλήθεια του ρητού θα έλεγα ότι μάλλον δεν έφτασαν στο «ευ ζην». Και, στην υποθετική περίπτωση που βρισκόμουν εγώ στη θέση του θα ένοιωθα οικτρά αποτυχημένος σαν δάσκαλος για τους μαθητές μου, με τον ένα στο χώμα και τον άλλο στη φυλακή. Όμως, προφανώς η κα Κωνσταντοπούλου έχει λόγους να τον θεωρεί επιτυχημένο.

Σε αυτόν τον κύριο-σύμβολο για την Αριστερά, λοιπόν, δάσκαλο νεκρών και ζωντανών συμβόλων της, παραδόθηκαν τα κλειδιά του υπέρτατου θεσμού-συμβόλου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Και έτσι συνδέονται και κλείνουν σαν κύκλος γεγονότα και πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να στοιχειοθετηθεί η νέα, επί το αριστερότερον, μετάλλαξη-εκτροπή του καθεστώτος.

Δεκέμβριος 2008,
Γρηγορόπουλος-θύμα,
Ρωμανός-συμμέτοχος-μάρτυρας-ληστής,
Πλιάτσικο-νυν καθαγιασμένη εξέγερση νεολαίας,
Αριστεροί κουκουλοφόροι-νυν αγωνιστές,
Συνήγορος στη δίκη-νυν Πρόεδρος της Βουλής
Ήπιος υπουργός-νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Δάσκαλος αμφιλεγόμενων εφήβων-Γ.Γ. Βουλής

Έχουμε διατυπώσει την, σαφώς επισφαλή, πρόβλεψη ότι ο Ρωμανός μετά την αποφυλάκισή του θα διεκδικήσει ηγετική πολιτική θέση στην Αριστερά. Δεν γνωρίζουμε αν το μέλλον θα μας επιβεβαιώσει, μπορεί να γίνει και αυτός σαν το δάσκαλό του απλά ένας γενικός γραμματέας του Κοινοβουλίου.

Αλλά με την ολοκληρωτική παράδοση κάθε πτυχής και κάθε μηχανισμού του καθεστώτος στην Αριστερά, βλέπουμε δύσκολο ο επόμενος Τσίπρας να αναδειχθεί από τη Δεξιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Πετρόπουλος avatar
  Νίκος Πετρόπουλος 14/03/2015 10:37:20

  Τουλάχιστον. Ας μην τα ξαναλέμε, ο Σαμαράς σπατάλησε την μεγαλύτερη ευκαιρία, να ξεκινήσει διάλογος, με όρους διαλεκτικής και όχι κραυγών. Όταν το έγραφα, με αποκαλούσαν συριζαίο. Μετά από 5 χρόνια δημαγωγίας, ακόμη δεν έχουμε καταλάβει, ότι η χώρα πτώχευσε κυρίως λόγω Καραμανλή (70-30), ότι το μνημόνιο είναι ένα εργαλείο δουλειάς (κακοσχεδιασμένο, αλλά εργαλείο), ότι δεν απέτυχε αυτό αποδεδειγμένα, αλλά αυτοί που δεν το εφάρμοσαν, ότι ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ είναι η μόνη πραγματική αριστερή παρέμβαση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Ά, και ότι έχουμε την πιο αναποτελεσματική δεξιά και την πιο αναχρονιστική αριστερά, all over. Καλό κουράγιο. Το μόνο καλό, ότι κατάφερε και εξαφάνισε το ΠΑΣΟΚ..http://nikosletter.blogspot.gr/2015/02/blog-post_22.html Ας τους λουστούμε..

  • Fotini avatar
   Fotini @ Νίκος Πετρόπουλος 14/03/2015 12:28:36

   ᾿Εμμονές μέ τόν ΚΚ;; ῾Ο γιωργάκης στό ἀπειρόβλητο, αὐτός ὁ δακρύβρεκος καί εἰσαγωγέας τοῦ μνημονίου καί τῆς καταστροφῆς τῆς χῶρας;;

   • Νίκος Πετρόπουλος avatar
    Νίκος Πετρόπουλος @ Fotini 14/03/2015 18:29:12

    Καθόλου εμμονικός. Πραγματιστής..

  • Fotini avatar
   Fotini @ Νίκος Πετρόπουλος 14/03/2015 12:31:31

   ᾿Εξαφάνησε τό πασοκ;; Δέν κοιτᾶς λίγο ἀριστερώτερα; ᾿Εδῶ εἶναι ντυμένο στά ροζούλια τοῦ 36%!!!

   • Νίκος Πετρόπουλος avatar
    Νίκος Πετρόπουλος @ Fotini 14/03/2015 18:28:32

    Σωστή, αλλά και μόνο που βλέπω τον ήλιο να δύει, χαίρομαι..

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Νίκος Πετρόπουλος 14/03/2015 17:43:27

   Καλα ειναι σοβαρα αυτα η ΓΑΠιες? Ποτε προλαβαν να δανεια του Κ.Κ να αρχισουν να πληρωνονται? Τωρα μολις πληρωνουμε τα δανεια του Α.Π και της πολιτικης του Τσοβολα δωστα ολα. Τωρα πληρωνουμε τα συνδικατα , τις ΔΕΚΟ , τα εφαπαξ , τις μαιμου συνταξεις σε ολους αυτους που απο πρασινοι εγιναν ροζ

   • Νίκος Πετρόπουλος avatar
    Νίκος Πετρόπουλος @ Ρεαλιστης 14/03/2015 18:30:44

    Τα δάνεια του ΚΚ, συμμετέχουν στο λόγο χρέους/ΑΕΠ. Η οικονομία μετρά δείκτες, το cash flow είναι άλλο θέμα. Δεν μπορώ να διδάξω οικονομικά, εδώ μέσα.

  • airman avatar
   airman @ Νίκος Πετρόπουλος 14/03/2015 17:47:39

   "... η χώρα πτώχευσε κυρίως λόγω Καραμανλή ..." Γεννηθήκατε πριν ή μετά το 1970;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Νίκος Πετρόπουλος 14/03/2015 18:30:51

   @Νίκο, 17 καθηγητές-οικονομολόγοι έγραψαν το βιβλίο "Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000-2010", εκδ. Λιβάνη. Καταρρίπτουν αποκλειστικά με οικονομικά στοιχεία, χωρίς καμμία πολιτική νύξη, τα παραμύθια περί χρεωκοπίας λόγω ευθύνης ΚΚ.

   Μεταφέρω μόνο δυο στοιχεία. Με συμπαιγνία Σημίτη Goldman Sachs, που οργάνωσε και το swap του 2002, είχε κανονιστεί να πληρώσει ο Σημίτης λίγα και τα πολλά να επιβαρύνουν τον επόμενο (ΚΚ). Συγκεκριμένα, την 5ετία 1998-2003 πληρώθηκαν για τοκοχρεωλύσια 139 δις €, ενώ την 5ετία 2004-2009 πληρώθηκαν αντίστοιχα 194 δισ €, δηλ 40% παραπάνω.

   Επιπλέον, στον ΚΚ έπεσε να υλοποιήσει τάχιστα, με υπερβάλλον κόστος λόγω χρονικής πίεσης, τα ολυμπιακά έργα, όλη δηλαδή τη διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ.

   Με αυτά και με πολλά άλλα η βόμβα του χρέους έσκασε στα χέρια του ΚΚ, ενώ είχε ξεσπάσει και η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-8, και ενώ τον Μάρτιο 2009 φώναξε όλα τα κόμματα και ζήτησε συναίνεση για λήψη ήπιων μέτρων - δεν δέχθηκε κανένας.

   Αφήνω την παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ από τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου ακριβώς για να "φουσκωθεί" το έλλειμμα και να επιρριφθούν όλες οι ευθύνες στον ΚΚ. Προφανώς, σε σένα έπιασε.
   Κάποιος λοιπόν που δηλώνει ότι "η χώρα πτώχευσε κυρίως λόγω Καραμανλή (70-30)" είναι ή αδαής ή συριζαίος ή παλαιοπασόκος.

   Βεβαίως ο ΚΚ έχει τεράστιες ευθύνες : που δεν έστειλε όλο το ΠΑΣΟΚ φυλακή.

   • Νίκος Πετρόπουλος avatar
    Νίκος Πετρόπουλος @ Προφήτης 14/03/2015 21:49:50

    Παλαιοπασόκος. Ικανοποιήθηκες;

    • airman avatar
     airman @ Νίκος Πετρόπουλος 15/03/2015 14:54:23

     Άρα γεννηθήκατε πριν το 1970 και μάλλον πριν το 1960!

     • Νίκος Πετρόπουλος avatar
      Νίκος Πετρόπουλος @ airman 16/03/2015 06:49:35

      1964.

     • airman avatar
      airman @ Νίκος Πετρόπουλος 16/03/2015 12:04:48

      Προφανώς λοιπόν κατά την κρίση σας η κατάντια μας δε σχετίζεται με την εποχή του Σημίτη πόσο μάλλον με την εποχή του Αντρέα. Για παλαιοπασόκος - όπως δηλώσατε - μια χαρά κρίση τη βρίσκω. Αλλιώς θα υπεισέρχονταν ο παράγοντας ευήθεια.

  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ Νίκος Πετρόπουλος 15/03/2015 08:33:47

   όσον αφορά τον δανεισμό που έγινε στην περίοδο 2004-2009, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το συνολικό ποσό που δανείσθηκε είχε ανέλθει σε 125 δις ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής:
   Τα 45 δισ αφορούν «αναχρηματοδότηση» του παλαιότερου χρέους. Δηλαδή έληγαν κάποια προηγούμενα δάνεια και δανείστηκε η Ελλάδα να τα εξοφλήσει.

   Από τα υπόλοιπα 80 δισεκατομμύρια ευρώ.

   - το 62,5% (50 δισ.) πήγαν για τόκους προηγουμένων ετών. Δηλαδή για να εξυπηρετηθεί παλαιότερο χρέος, που το βρήκε η Νέα Δημοκρατία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (του ΠΑΣΟΚ).

   -το 12,5% (10 δισ. ) πήγε για πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, που επίσης είχαν παραγγείλει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

   - το 8,95% (7,2 δισ. περίπου) πήγε για πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης - στα Ταμεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΙΚΑ - που επίσης είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, για την χρηματο9δότηση των ταμείων από το Κράτος


   - και το 3,3% (2,6 δισ. περίπου ) για χρέη νοσοκομείων που ήταν απλήρωτα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

   Τέλος ένα ακόμα 4% (3,2 δισ.) πήγε για «λοιπές χρεώσεις» που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
   Δηλαδή τα 73 δις ευρώ από τα 80 ήταν υποχρεώσεις που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια το πρόσθετο χρέος των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας για τα πεντέμισι χρόνια που έμεινε στην εξουσία, ήταν γύρω στα 7 δις ευρώ.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/03/2015 11:21:19

  Άψογος Προφήτη! Γιατί δεν δικάστηκαν για παραμέληση ανηλίκων οι γονείς των καλόπαιδων που ήταν ανήλικοι και βρέθηκαν κοντά σε εστίες επεισοδίων νυχτιάτικα; Αν έκανε τη δουλειά ο γονέας, το παιδί θα ήταν ζωντανό και ο Ρωμανός εκτός φυλακής. Τόσο απλά. Και ο Κορκονέας ότι και να έγινε εκείνο το βράδυ, πρώτη φορά πυροβόλησε. Πράγμα που σημαίνει ότι κάτι έγινε που προκάλεσε την αντίδρασή του. Δεν δικαιολογώ τη δολοφονία με τίποτα αλλά αναρωτιέμαι για το τι έκαναν οι πιτσιρικάδες που ώθησαν αστυνομικό με προϋπηρεσία ετών να αντιδράσει τόσο ακραία απέναντι σε νεαρά παιδιά. Πάντως ότι η Κωνσταντοπούλου διόρισε το δάσκαλο του αναρχικού στη Βουλή δείχνει πάρα πολλά για τα άρρωστα μυαλά που ψηφίσαμε να μας κυβερνήσουν, και επομένως και για τα πολλά άρρωστα μυαλά των ψηφοφόρων. Δυστυχώς...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Γεώργιος Τ. 14/03/2015 18:35:01

   Γιατί αν δικαζόντουσαν οι γονείς η ηθική καταδίκη θα βάραινε την Αριστερά, ο μύθος που στήθηκε τότε θα είχε καταρρεύσει και οι έφηβοι δεν θα είχαν εικόνισμα το Γρηγορόπουλο.

   • Berlusconication avatar
    Berlusconication @ Προφήτης 14/03/2015 23:01:07

    Όπως τα λές. Και κάτι ακόμα περί της ηθικής του φούμαρου. Η επιλογή του ήρωα, είχε σκοπιμότητα. Εαν θυμάσαι, την ίδια περίοδο, υπάρχει ένας συμπολίτης μας που ήρθε σε πραγματικό αδιέξοδο και αφαίρεσε με δραματικό τρόπο τη ζωή του στο Σύνταγμα. Τα περιστατικό θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει έντονα και μακροχρόνια σαν κοινωνία... Θυμάται κανείς το όνομά του; Ίσως, λίγοι. Κι όμως! Παρά το ότι άφησε ένα πολιτικό σημείωμα, με φορτισμένο περιεχόμενο η Κουμουνδούρου δεν το ανέδειξε. Ήταν εμπρηστικό για το σχεδιασμό και εκτός target group...

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 14/03/2015 11:32:41

  Ωχ, Προφήτη, ετοιμάσου να δεχτείς την ιερή αγανάχτηση των λαϊκών αγωνιστών της Ελλάδας!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Παράξενος 14/03/2015 18:36:17

   Καλοδεχούμενοι, αλλά δεν τους βλέπω

 4. Eva avatar
  Eva 14/03/2015 11:39:10

  Εξαιρετικό το άρθρο σας. Για την Αριστερά είναι ακριβως όπως τα λέτε.( Εννοείται οτι κανείς δεν θεωρεί αριστερά τους κυβερνώντες).

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Eva 14/03/2015 18:37:29

   Κι όμως, ο έστω και ψευδής αυτο-προσδιορισμός γεννά πολιτική ταυτότητα

  • Ίδας avatar
   Ίδας @ Eva 15/03/2015 17:33:02

   Γιατί η αριστερά γενικά, είναι κάτι άλλο;

   • Eva avatar
    Eva @ Ίδας 16/03/2015 14:24:25

    Δεν θεωρώ την κυβέρνηση αριστερά διοτι στηρίζεται απο τους ΑΝΕΛ που δεν είναι αριστερά. Οι ψηφοφόροι που έφεραν τον συριζα δεν είναι αριστεροί (εκτος του 4-5%), είναι παλαιοπασόκοι, και ΑΔΕΔΥτες που ψήφισαν για να πάρουν πίσω τα επιδόματά τους και να μονιμοποιηθούν.

 5. ΤΤ avatar
  ΤΤ 14/03/2015 12:12:03

  Μεταπολίτευση δεν γίνεται χωρίς Αττίλα. Θα καταλάβει ο Έλληνας ότι δεν είναι δυνατόν να ψηφίζει κομμουνιστές με σφυροδρέπανα το 2015, αλλά θα είναι πολύ αργά, μόνο μετά από εθνική τραγωδία (δεν μιλάω για το νόμισμα).

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ ΤΤ 14/03/2015 12:17:30

   Παράδειγμα: 3 υπουργοί της κυβέρνησης, οι 2 ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν για τζιχαντιστές μεταξύ των παρανόμων, απειλώντας την Γερμανία με αποστολή τους εκεί. Για την Γερμανία απειλή οι τζιχαντιστές, για την Αθήνα όμως οκ;

   • toxo avatar
    toxo @ ΤΤ 14/03/2015 20:41:26

    Όταν τρομοκράτες αυτοκτονούν με δύο βολίδες περιστρόφου στον αυχένα το ίδιο πρωϊ σε πολλές φυλακές κάποιας χώρας,υπάρχει περιθώριο γιά δράση και άλλων τρομοκρατών σε χώρα ίδιας νοοτροπίας;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΤΤ 14/03/2015 18:42:23

   Θέλω να ελπίζω πως δεν θα υπάρξει νεος Αττίλας, αλλά φοβάμαι, ο μη γένοιτο, πως ούτε τότε θα καταλάβει...Αυτή τη στιγμή ίσως πάνω από το μισό του ελληνικού λαού σκέφτεται με τη λογική Τσίπρα-ΓΑΠ και λοιπών

 6. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 14/03/2015 12:28:44

  «…η Πολιτική είναι η διαχείριση των συμβολισμών.» Πράγματι πολύ εύστοχη παρατήρηση! Βλέποντας χθες τον Παυλόπουλο να βαδίζει ανέκφραστος, στριμωγμένος μεταξύ της Κωνσταντοπούλου και του Τσίπρα στη Βουλή, που χαμογελούσαν ως επικυρίαρχοι νικητές, το μήνυμα ήταν σαφές: Είμαστε οι νικητές και επιβραβεύουμε όλους εκείνους από την άλλη πλευρά «της επάρατης δεξιάς», που μας προσκύνησαν, αυτούς που παραιτήθηκαν μπροστά στην ιδεολογική μας κυριαρχία, επιβραβεύουμε τους ηττημένους που παρεδόθησαν χωρίς μάχη, τους στυλοβάτες της θεωρίας του μεσαίου χώρου, την ηγεσία της δεξιάς που ποτέ δεν πάλεψε για την ιδεολογία της, που κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο. Οι συμβολισμοί όμως πάνε και πιο πέρα. Παρακολουθήστε τις συνεχείς δηλώσεις και αναφορές του Καμένου υπέρ του Κωστάκη Καραμανλή, τον πρόεδρο Παυλόπουλο και το μήνυμα που μεταφέρει στην κοινωνία: είμαστε συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καραμανλή, χωρίς βέβαια την φυσική παρουσία του ίδιου του Καραμανλή. Σε όλα αυτά, τους συμβολισμούς που αναφέρει ο Προφήτης κι αυτά που αναφέρω παραπάνω, συνδυάστε και τις δηλώσεις του Δένδια περί ακροδεξιών γκρουπούσκουλων, του Στυλιανίδη περί μεσαίου χώρου πάλι και βγάλτε συμπέρασμα γιατί σε αυτή τη χώρα κυριαρχεί η αριστερή ιδεολογία του 19 ου αιώνα, γιατί η χώρα παραμένει η τελευταία Σοβιετία στην Ευρώπη με το κράτος να ελέγχει το 60% της οικονομίας, γιατί η καινοτομία είναι άγνωστη λέξη σε αυτή τη χώρα, και τέλος γιατί σαν χώρα δεν δημιουργούμε τίποτα αλλά αντίθετα στέλνουμε τα καλυτέρα μυαλά μας στο εξωτερικό. Η απάντηση είναι απλή, η δεξιά παράταξη στη χώρα μας και οι ηγεσίες της, συνέχεια των κοτζαμπάσηδων εγκατέστησαν στη χώρα μια κληρονομική ολιγαρχία για να μπορούν να διαιωνίζονται στην εξουσία χωρίς να έχουν καμιά σχέση, συνάφεια αλλά και συμπάθεια με τα πραγματικά «προοδευτικά» δυτικά ρεύματα του φιλελευθερισμού, της βασικής δεξιάς ιδεολογίας που μπόρεσε να αυξήσει τα εισοδήματα των πολιτών του δυτικού κόσμου, να αυξήσει το προσδόκιμο χρόνο ζωής, να προσφέρει θέσεις εργασίας με σεβασμό στην άνθρωπο και στο περιβάλλον.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Κώστας Σταματάκης 14/03/2015 18:46:45

   Εξαιρετική τοποθέτηση, συμφωνώ σε όλα. Ο Παυλόπουλος, στα πλάνα στους διαδρόμους της Βουλής ήταν σαν αμήχανος μουσαφίρης που όλο "έκανε τόπο" να περάσουν οι νοικοκυραίοι, οι οποίοι, μεγαλόθυμα, του υποδείκνυαν (ότι οφείλει) να προηγηθεί.

  • 40doctor avatar
   40doctor @ Κώστας Σταματάκης 14/03/2015 23:13:50

   Πολύ καλή άποψη. Συμφωνώ και προσαυξάνω. Και εγώ χρησιμοποιώ τον όρο Σοβιετία. Δύστυχως στην Ελλάδα ο κρατισμός βολεύει την ολιγαρχία ανεξαρτήτως ιδεολογικής ταμπέλας. Στο θέμα: Όταν ο Χαρακόπουλος βγαίνει και λέει ότι η ΝΔ έχασε διότι διολίσθησε σε "νεοφιλελεύθερες" πολιτικές, τότε τί να πει κανείς για έναν ημιμαθή, που εκτός του ότι δεν ξέρει τι σημαίνει ο όρος, υιοθετεί άκριτα το λεξιλόγιο και τις θέσεις του Σύριζα. Αν έχουμε τέτοιους βουλευτές....Φυγόμαχοι. "Πολιτική είναι η τέχνη της διαχείρισης των συμβόλων", είχε πει ο Μιτεράν. "Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού", είχε πει ο Μόλτκε. Μόνο που τα σύμβολα δεν τρώγονται. Η ανάπτυξη δεν έχει μόνο την οικονομική πλευρά της, η χώρα μας πρέπει να αναπτυχθεί κοινωνικά και πολιτικά. Αυτό θα ήταν εφικτό αν το ήθελαν οι κοτζαμπάσηδες.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/03/2015 15:22:33

  H διαφορα με το πολυτεχνείο είναι ότι εδώ δεν έχει καθορισθεί ο εχθρός.Στο πολυτεχνείο οι κακοί ήσαν ο Παπαδόπουλος,ο Ιωαννίδης και οι Αμερικάνοι.Στα γρηγοροπουλιανά ποιος ήταν;Ο Παυλόπουλος δεν μπορεί να ήταν αφού τον κάνανε πρόεδρο.Ούτε ο Καραμανλής άνθρωπος του οποίου είναι ο Παυλόπουλος. Άρα ποιός είναι ο κακός;Ο Κορκονέας μόνος του; Θα σας πω εγώ ποιοι είναι οι κακοί αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούν να τους κατονομάσουν.Προφανώς είναι αυτοί που ζήτησαν σκληρή αντιμετώπιση των αλητών.Και αυτοί είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που στη σύσκεψη το βράδυ εκείνο ζήτησε άμεση επέμβαση της αστυνομίας,ο Μαρκογιαννάκης που ανέλαβε ένα μήνα μετά και άρχισε επι τέλους να πέφτει ξύλο.Ίσως να είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αρνήθηκε να ψηφίσει για πρόεδρο τον Παυλόπουλο για τον ίδιο λόγο που τον ψήφισε ο σύριζα και η Κωνσταντοπούλου. Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και για το Δεκέμβριο 2008 έγραψα πολλά εδώ στο παρελθόν.Πραγματικοί αντίπαλοι της αριστεράς και όχι στα λόγια ήσαν και είναι αυτοί που τότε ήθελαν να σπάσουν τους αλήτες στο ξύλο.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 14/03/2015 18:53:59

   "οι κακοί που δεν μπορούν να τους κατονομάσουν";
   Αυτοί, Ντόρα και σια είναι γνωστοί.
   Άγνωστοι είναι οι ορδές προβακατόρων που δεν ήταν ούτε από τα Εξαρχεια ούτε λαθρομετανάστες, αλλά ;;;...

 8. airman avatar
  airman 14/03/2015 15:53:39

  Τι να πει κανείς για την Τσαρίνα Ζωή! Φαινόμενο! Κάπου είδα ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο με τη Ζωή καθήμενη σε γραφείο και πίσω της στον τοίχο το πορτραίτο του Χαρ. Τρικούπη. "Ανθ' ημών Γουλιμής"; "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"; Και τα δύο;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ airman 14/03/2015 18:54:56

   Το ενάμισυ. Γουλιμής και μισή πτώχευση.

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 14/03/2015 17:19:47

  Βιώνουμε τους τελευταίους σπασμούς του μεταπολιτευτικού θηρίου. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει σπαταλήσει ήδη το ένα τέταρτο του χρόνου που της έδωσε ο Σόιμπλε συνεχίζοντας το ίδιο βιολί ή, μάλλον, χειρότερα έως πολύ χειρότερα, διότι στις 20 Φεβρουαρίου υποσχέθηκε στην Ευρώπη να πάρει σκληρά μέτρα και να κυβερνήσει σωστά, όμως αμέσως μετά αυτή την υπόσχεση την "ξέχασε". Δεν την "ξέχασε" από μόνος του, αλλά δεν την άφησε το κόμμα του να μην την "ξεχάσει": Όταν η τροπολογία της "Αριστερής πλατφόρμας" στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψηφίζεται από τα 108 εκ των 200 μελών της, ενώ καταψηφίζεται μόνον από 92 εκ των 200 μελών της (διέσωσαν τον Τσίπρα οι 35 απόντες και τα 5 λευκά από την τυπική καταψήφιση), αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι ο Τσίπρας δεν ελέγχει σήμερα το κόμμα του και δεν μπορεί να περάσει την "κωλοτούμπα" από το κόμμα του. Με διάθεση αυτοπροβολής θα θυμίσω πάλι αυτό: http://www.antinews.gr/Antitheseis/giati-o-tsipras-den-tha-mporesei-na-ulopoiisei-apolutos-tipote/ το άρθρο, το οποίο περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει σήμερα. Πού πάμε λοιπόν; Δεν νομίζω να πηγαίνουμε σε "άλλα σαράντα χρόνια αριστερά". Το αντίθετο. Οι σημερινοί είναι οι "Ιωαννίδηδες της μεταπολίτευσης, οι ιδεολογικοί και επιχειρησιακοί μπάστακες της μεταπολίτευσης, οι πολιτικοί πυλώνες του αριστερού παρακράτους που έστησε η 17Ν και οι διάδοχές της οργανώσεις. Η ανάδειξη του κ. Θαλάσση σε γ.γ. της Βουλής είναι απολύτως ενδεικτική του ποιοι μας κυβερνούν. Κάτι τέτοια συνέβαιναν και επί Ιωαννίδη από την αντίστροφη. Τώρα λοιπόν το μεταπολιτευτικό καθεστώς, μη έχοντας άλλες εφεδρείες, έφερε αναγκαστικά στην επιφάνεια αυτούς που το διοικούσαν από την αφάνεια όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να διαχειριστούν τα πράγματα, κόντρα σε όλα όσα διεκήρυτταν όλα τα προηγούμενα σαράντα χρόνια. Πώς θα το κάνουν; Η χθεσινή αποκάλυψη ότι ο Βαρουφάκης απέρριψε την προσφορά Σόιμπλε για βοήθεια στην έξοδο από το ευρώ, είναι ενδεικτική της τρικυμίας εν κρανίω. Κάπου διάβασα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν ότι "μετά τον Απρίλιο αρχίζει ο τουρισμός, άρα, δεν θα έχουμε πρόβλημα". Αν σε αυτό ελπίζουν, οι άνθρωποι είναι για γέλια και η χώρα για κλάματα. Ο τουρισμός είναι ήδη προϋπολογισμένος στον Προϋπολογισμό του 2015 και τα έσοδα που θα φέρει δεν θα είναι περισσότερα από αυτά που ελπίζουν να εισπράξουν. Αν πάλι δεν είναι αυτό, είναι απορίας άξιο σε τι ελπίζει ο Τσίπρας. Εάν δεν έχει σκοπό να συμφωνήσει με τους εταίρους, τότε έχει κάθε λόγο να συμφωνήσει με τον Σόιμπλε, να πάμε ομαλά στη δραχμή με γερό "κούρεμα" ή αναστολή πληρωμής του χρέους μας, χωρίς να χρειάζεται να γίνουμε Ζιμπάμπουε. Γιατί δεν διερευνά την "αντιμνημονιακή" αυτή προοπτική; Η παραίνεση "μην πληρώσετε μισθούς για 1-2 μήνες" είναι, από την άλλη, ενδεικτική δύο καταστάσεων. Η πρώτη, ότι αυτά τα λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί όντως δεν υπάρχουν (αλλιώς δεν θα υπήρχε η συζήτηση και τα "ντροπή" του Βαρουφάκη μπορεί να ακουγονται ωραία στο εκστασιασμένο πόπολο, αλλά τι θα κάνει ο Βαρουφάκης εάν όντως είναι έτσι;) και η δεύτερη ότι δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να μας δανείσουν ούτε ένα ευρώ για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Άρα, το παγόβουνο πλησιάζει ή μάλλον πλησιάζουμε ταχύτατα προς το παγόβουνο. Με την πρώτη φορά που θα πληρώσει το κράτος "έναντι" θα γίνει χαμός. Σε όλα τα επίπεδα. Τι θα κάνουν; Η καταστροφή που θα έρθει θα είναι τρομακτική και ανυπολόγιστη. Ορισμένοι (καθόλου λίγο) λένε "'ντάξει μωρέ, φέτα και λάδι θα έχουμε ούτως ή άλλως", αλλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Για να παραχθεί η φέτα και το ελαιόλαδο χρειάζονται διάφορα εισαγόμενα πράγματα, από ζωοτροφές και κτηνιατρικά είδη για τα πρόβατα, μέχρι φυτοφάρμακα για την δακοκτονία και τις λοιπές ασθένειες της ελιάς. Και βέβαια, πετρέλαιο για τα μεταφορικά μέσα που θα μεταφέρουν τα προϊόντα! Για να μην πούμε ότι, ακόμη και να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις παραγωγής, οι παραγωγοί θα προτιμήσουν να τα εξάγουν παρά να τα δίνουν (δωρεάν;) για να ταϊστεί το πόπολο που στηρίζει Αλέξη και Πάνο. Πάμε δηλαδή για συνολική αποσάθρωση των πάντων. Η κυβέρνηση παίζει με το χρόνο νομίζοντας ότι έως το τέλος του χρόνου θα γίνει "κάτι", από το να πείσουν οι Αμερικανοί τη Μέρκελ να τον στηρίξει άνευ όρων, μέχρι να του δώσουν λεφτά οι Κινέζοι. Όμως το πραγματικό πρόβλημα τον ΗΠΑ, να το πούμε κυνικά, είναι ότι αν τυχόν και αρχίσει τα "κόλπα" με τη Ρωσία ο Αλέξης και ο Πάνος, θα πρέπει να στείλουν στρατό εδώ για τη "σταθεροποίηση" της χώρας και θα πρέπει α) να βρουν αφορμή και β) να ξοδέψουν ένα κάρο λεφτά και κυρίως γ) να βάλουν πολύ μεγάλο μπελά στο κεφάλι τους. Το ότι ίσως χρειαστούν "διεθνή στρατεύματα προστασίας" δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου, αλλά το διάβασα στις 10 Ιουνίου 2012 στην F.A.Z. εδώ: http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/griechenland-eine-schicksalswahl-11754500.html Έτσι όμως όπως είναι τα πράγματα, οι Γερμανοί είναι αδύνατον να δώσουν χρήματα χωρίς να πέσει η δική τους κυβέρνηση. Όσο και να μας φαίνεται εδώ παράξενο, η Ρωσία τους φοβίζει λιγότερο από την Ελλάδα, διότι η κρίση με τη Ρωσία είναι διαχειρίσιμη, ενώ μια κατάρρευση του μοντέλου τους δια της Ελλάδας δεν θα είναι διαχειρίσιμη. Άρα, θα επιμείνουν μέχρι τέλους. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Όσο και εάν πιέζουν οι ΗΠΑ. Όταν ο Αλέξης δει ότι οι ΗΠΑ τον αδειάσουν (πάλι, όπως και στις 20 Φεβρουαρίου, που δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε για να αποτρέψουν την ταπεινωτική συνθηκολόγησή του, άλλο ότι την πούλησε εδώ στους ιθαγενείς για "επιτυχία"), τότε θα έλθει και πάλι ενώπιος-ενωπίω με το κόμμα του και την πολύ σκληρή πραγματικότητα. Και χωρίς καμία δυνατότηα, πλέον, να κερδίσει άλλο χρόνο. Διότι, εφόσον δεν θα έχει επιτευχθεί συμφωνία έως τις 30 Απριλίου (δεν θα έχει επιτευχθεί), τότε δεν θα του δώσει κανένας καμία μέρα παραπάνω. Και η παράταση που τη νομίζει αυτός ότι είναι μέχρι τέλος Ιουνίου θα λήξει άδοξα δύο μήνες νωρίτερα... Φυσικά θα προσπαθήσει να τα ρίξει στους προηγούμενους, αλλά αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Ο κόσμος δεν έχει την ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε με το ΠΑΣΟΚ και ήταν έτοιμος να πιστέψει την κάθε ανοησία που του έλεγαν ότι τάχα "φταίει ο Καραμανλής" για το Μνημόνιο. Συν τοις άλλοις, ο Σαμαράς είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης και είναι η ζωντανή, πολιτικά, απόδειξη ότι υπήρχε και άλλος δρόμος - ενώ ο Καραμανλής δεν ήταν ζωντανή πολιτικά απόδειξη άλλους δρόμου, διότι είχε αναστείλει κάθε πολιτική δράση. Και ο Ιωαννίδης είναι βέβαιο ότι πολύ θα ήθελε να τα ρίξει αλλού, αλλά η εισβολή στην Κύπρο και η παράλυση του στρατού του που προκάλεσαν μερικοί ξένοι πράκτορες ήταν αρκετά για να καταρρεύσει αυτός και μαζί με αυτόν το κράτος της δεξιάς. Η νομιμοποίηση του ΚΚΕ που επήλθε στη συνέχεια και για την οποία μιλούσες στο προηγουμενο άρθρο σου, ήταν φυσική ανάγκη του Καραμανλή ο οποίος χρειαζόταν ερείσματα πέρα απο την παραδοσιακή δεξιά, που την είχε ήδη "πουλήσει", τόσο στο ιδεολογικό πρόσωπο της εθνικοφροσύνης, λόγω Κύπρου, όσο και στο πολιτικό πρόσωπο του βασιλιά, που αποτελούσε έως τότε την ιδεολογική νομιμοποίηση των δεξιών και της παράταξής τους. Σήμερα το τέλος της μεταπολίτευσης θα επέλθει μέσω της παταγώδους κατάρρευσης των ιδεοληψιών που υιοθέτησε ένας ολόκληρος λαός, υπό την ιδεολογική καθοδήγηση αυτού που είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνέπειες θα είναι εξίσου και περισσότερο τρομακτικές, αλλά ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να μην χάσουμε εθνικό έδαφος και να μην θρηνήσουμε νεκρούς από την (πραγματική, τώρα πια) ανθρωπιστική κρίση που θα ξεσπάσει.

  • aris. aold avatar
   aris. aold @ Διογένης 14/03/2015 18:34:51

   Διογένη Θυμάσαι πόσοι βουλευτές του Σύριζα αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο;; Αμα πέσουν και τρεις με τέσσερις βουλευτικοί μισθοί βλέπουμε πόσο όρεξη θα έχουν να ρίξουν την κυβέρνηση τους, Ολα δείχνουν μεγάλο συμβιβασμό και μεγάλη κωλοτούμπα. H ανάδειξη του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και οι απειλές Σοιμπλε για Grexit δίνουν τα κατάλληλα όπλα σε Μέρκελ και Τσίπρα να προχωρήσουν στον μεγάλο συμβιβασμό, πείθοντας τους αντιδρώντες στο εσωτερικό των δύο χωρών. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ο Αλέξης και η Μέρκελ συναντηθούν για να επισφραγίσουν τον μεγάλο συμβιβασμό που ήδη έχει ψηθεί.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ aris. aold 14/03/2015 18:53:57

    Όποιος μιλάει έτσι δεν έχει ιδέα πώς σκέφτονται οι Γερμανοί. Παρουσιάστηκε χθες μια είδηση με βάση "ανώνυμες" πηγές που ήταν "ανώτεροι αξιωματούχοι" γερμανικού υπουργείου. Τρίχες δηλαδή. Τέτοιες στημένες ανακοινώσεις είχαμε κάθε τρεις και λίγο πριν από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Θυμάμαι που είχε βγει ότι δήθεν είχε εκπονήσει "νέο πρόγραμμα" η Κομισιόν και αναγκαζόταν να βγαίνει ο ίδιος ο Σόιμπλε κάθε τρεις και λίγο για να το διαψεύδει. Αν λοιπόν εδώ οι Συριζαίοι κάνουν "κρα" για ένα αυτοκίνητο, η Μέρκελ κάνει επίσης "κρα" να παραμείνει στην εξουσία, διότι αν κάνει παραχωρήσεις στην Ελλάδα δεν θα παραμείνει στην εξουσία. Ο κίνδυνος για τη Γερμανία από την Ελλάδα, εάν περάσει του Τσίπρα, είναι πολύ σοβαρός και δεν είναι καθόλου αμελητέος: Στην ουσία η Γερμανία θα χάσει το νομισματικό μοντέλο της, που έκανε τόσο ελκυστικό το μάρκο και κόντεψε να κάνει το ευρώ παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα το 2008-2009, όταν οι Αμερικανοί αναγκάστηκαν να αποφασίσουν να τυπώσουν άνω των 5 τρις δολάρια (5,1 τρις με τους δικούς μου υπολογισμούς, ίσως και περισσότερα). Η Γερμανία αποκλείεται να δεχθεί τους όρους του Τσίπρα. Δεν θα τους δεχθεί, πάει και τελείωσε. Όσοι προβλέπουν ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, πολύ απλά δεν έχουν ιδέα από Γερμανία. Το να πάρει κανείς ένα αυτοκίνητο είναι κάτι. Το να υπερψηφίσει κανείς μείωση συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ και ίσως και νέα μείωση μισθών, είναι κάτι άλλο. Εδώ κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ όπου έτρωγαν όλοι με διπλές και τριπελές μασέλες, οι Συριζαίοι θα κολλήσουν σε ένα αυτοκίνητο και ένα μισθό; Μου κάνει τεράστια εντύπωση η ευκολία με την οποία διακινούνται τέτοιες απόψεις σε χώρους εκτός του ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται, ευκολία που δείχνει σαφή άγνοια του τι πραγματικά συμβαίνει και γιατί η Ελλάδα εξαναγκάστηκε από τη Γερμανία να ακολουθήσει το πρόγραμμα που ακολουθεί. Αν η Γερμανία σκεφτόταν με όρους ΗΠΑ, θα έλεγε "ας χάσουμε και μερικά δις, δεν πειράζει, το θέμα είναι να ελέγχουμε εδώ αυτό το κομβικό σημείο του πλανήτη". Αλλά δεν σκέφτεται με όρους ΗΠΑ, σκέφτεται πολύ πιο επαρχιώτικα. Και έχει σε μεγάλο βαθμό (όχι πλήρως αλλά έχει) δημοκρατία. Δεν αποφασίζει μόνη της η Μέρκελ. Είναι σχεδόν αδύνατον. Εξάλλου, η Alternative für Deutschland καραδοκεί. Και να μην υπήρχε, είναι βέβαιό ότι αν ενέδιδαν στον Τσίπρα θα δημιουργούνταν την άλλη στιγμή.

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ Διογένης 16/03/2015 01:56:39

     ..η Γερμανία να ενδώσει? όπως λές ούτε μία στο εκατομύριο.. συζήτηση γίνεται για το Αν θα μπορουσε να επέλθει συμφωνία σε μία απο τις 50 αποχρώσεις του γκρί (όπου και πάλι ξύλο θα τρώγαμε) .. και αυτό είναι το πολύ rosy σενάριο .. το θεωρώ απίθανο..

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Διογένης 14/03/2015 20:19:37

   @Διογένη 1. Η Γερμανία μας έχει βαρεθεί αλλά δεν θα επιτρέψει να φύγουμε από το €, διακυβεύονται πολλά για την ίδια. 2. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει αυτά που θέλει ο Τσίπρας. 3. Ο δήθεν απειλητικός Σόιμπλε είναι ο "κακός μπάτσος". Έδωσε μάχη στην Γερμανική Βουλή να περάσει την ελληνική συμφωνία. 4. Αν ήθελαν να μας διώξουν θα το είχαν κάνει ήδη, δεν θα περίμεναν 1,5 μήνα. Θα είχε κόψει από τις αρχές Μαρτίου ο Ντράγκι τα λεφτά, ούτε ELA ούτε αύξηση 600 εκ. 5. Αυτό που (φαίνεται) θα γίνει είναι να μην μας στραγγαλίσουν μεν, αλλά να μας κρατούν με την ρευστότητα υπό ένα διαρκές καθεστώς ελεγχόμενης ασφυξίας. Δίνω λίγα-κάντε αυτό. Το κάνατε; Δίνω άλλα λίγα. Αυτό θα «πουλιέται» αντίστοιχα στο εσωτερικό της Γερμανίας.

   6. Σε μια τέτοια κατάσταση, εφόσον δεν γίνει το «κραχ» και το πράγμα έστω «τσουλάει», ο Τσίπρας θα λέει στο εσωτερικό διάφορα, «έκανα αντίσταση, μας είχαν δέσει οι προηγούμενοι, προσπαθούμε, δεν χρεωκοπήσαμε, δεν βγήκαμε από το Ευρώ κλπ» και θα πορεύεται, με ανοχή.

   7. Πολλά θα κρίνονται όχι στο ουσιαστικό αλλά στο επικοινωνιακό επίπεδο κι εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρόν, υπερτερεί. Έρχονται αποκαλύψεις σκανδάλων.

   8. Αν αυτά που ζητηθούν είναι σκληρά μέτρα, Τρίτο Μνημόνιο, δεν θα δαπανήσει προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο σαν το Σαμαρά για να τα ψηφίσει, έχει αυτοπεποίθηση και θα πάει σε εκλογές λέγοντας στο λαό δώστε μου εντολή να το κάνω.

   9. Ούτε ο Λαφαζάνης ούτε κανένας συριζαίος δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ρίξει τον Τσίπρα. Η ποινή είναι θάνατος. Πολιτικός σίγουρα, ίσως και φυσικός. Όσοι γνωρίζουν τον χώρο το γνωρίζουν αξιωματικά.

   10. Όλα θα παιχτούν στην πραγματική οικονομία, που ήδη είναι ημιθανής. Αν δεν καταρρεύσει, με άγνωστες κοινωνικές εξελίξεις, η ΝΔ πολιτικά βρίσκεται αντιμέτωπη με στρατηγικό αδιέξοδο.

   • aris. aold avatar
    aris. aold @ Προφήτης 14/03/2015 20:55:19

    Αν ο Τσίπρας ήθελε πραγματικά να τα σπάσει δεν θα έβαζε υπουργό οικονομίας τον Βαρουφάκη ο οποίος πολιτικά θα φορτωθεί και τον επώδυνο πολιτικό συμβιβασμό. Θα συμφωνήσω ότι από το μόνο που κινδυνεύει ο Τσίπρας είναι από το κραχ της πραγματικής οικονομίας από την κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα όπου πλέον δεν είναι 2008 δεν έχει άλλες αντοχές και έχει κάψει όποιο λίπος είχε. Εαν συνεχιστεί αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση Διαβλέπω κατάρρευση μεγάλων επιχειρήσεων εκτίναξη κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Για την Νδ ο μόνος δρόμος που τις μένει αλλά κατά την γνώμη μου είναι και ουσιαστικός είναι να πιέσει τον Σύριζα να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί. Για παράδειγμα αντί να έχει εγκλωβιστεί σε μια τακτική αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση ήδη θα έπρεπε να έχει πιέσει τον Σύριζα να φέρει στην βουλή τον νόμο για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες , τον νόμο για το χτύπημα των ολιγοπωλίων, τον νόμο για την διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες κλπ. Αντί να σχολιάζει τους μετεωρισμούς του Βαρουφάκη θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον εκσυχρονισμό του πολιτικού συστήματος κλπ. Με αυτόν τρόπο αν γίνουν οι απαραίτητες τομές η κοινωνία θα αναγνωρίσει στην ΝΔ την επικοδομητική της προσπάθεια ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα αναδείξει τον πολιτικό φαρισαισμό της κυβέρνησης.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Προφήτης 14/03/2015 21:09:35

    Δηλαδή αγαπητέ Προφήτη θα έχουμε θεάματα αλλά όχι άρτον;

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Ρηνα 15/03/2015 00:44:01

     Ναι αγαπητή Ρηνα, το Κολοσσαίο άνοιξε, τα λιοντάρια αναμένονται. Τίποτα δεν είναι διαφορετικό από τη Ρώμη 2000 χρόνια πριν. Πρέπει όμως να πω ότι και εδώ το είχαμε πει αλλά και πολλοί άλλοι αναλυτές : λεφτά δεν θα έχει για να δώσει, θα έχουμε show

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Προφήτης 16/03/2015 11:45:44

    Προφήτη, η αναλυτική σου ικανότητα είναι εξαιρετική (να αναλύεις δηλαδή τα γεγονότα), όμως η συνθετική σου (το να βγάζεις δηλαδή τα σωστά συμπεράσματα από τα γεγονότα) πάσχει. Ασφαλώς και δεν θέλει η Γερμανία να μας διώξει από το ευρώ. Αλλά και δεν θα διστάσει να μας διώξει, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει στο μοτίβο "δεν θα τολμήσετε να με διώξετε", ένα μοτίβο που υιοθετείς τόσο εσύ, όσο και ο Άρης. Θα εκπλαγείτε πολύ όταν δείτε ότι θα συμβεί ακριβώς αυτό. Λες ότι η Γερμανία θα πάει στο μοτίβο "δίνω λίγα - κάντε αυτό". Δηλαδή έχει φάει ήδη τόσο δούλεμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάει στο μοτίβο πρώτα να του "δώσει" και μετά να "κάνει"; Μα αυτό είναι αδύνατον. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ "πάρει", μετά δεν πρόκειται να κάνει τίποτε. Ο Σόιμπλε το ξέρει, όλοι οι Γερμανοί το ξέρουν, το ξέρει και ο Τσίπρας και σε αυτό υπολογίζει. Γι' αυτό λέει "θα το θέσω πολιτικά" στη Σύνοδο Κορυφής και εννοεί φυσικά να πάρει χρήματα χωρίς να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε με το e-mail Βαρουφάκη στις 23 Φεβρουαρίου. Άρα, το σκηνικό δεν θα είναι "πάρε για να κάνεις", αλλά "κάνε για να πάρεις". Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει, ή δεν δείχνει πρόθεση - ικανότητα να κάνει, άρα δεν θα πάρει. Και δεν δείχνει καμία πρόθεση να κάνει, διότι ο Τσίπρας ξέρει ότι δεν περνάει τίποτε από την κοινοβουλευτική του ομάδα, που έχει πιστέψει στο σύνολό της (και όχι μόνον η Αριστερή Πλατφόρμα) τα προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι "αποκαλύψεις σκανδάλων" και αυτές φαίνονται προς το παρόν επικοινωνιακές μπαρούφες, αδέξια στημένες (που είναι εκείνο το ασύλληπτο χάρισμα των Πασόκων! Των γνήσιων Πασοκων, όχι των διαδόχων τους) που μάλλον αποδεικνύουν την ένδεια οικονομικής πολιτικής. Έβγαλε ο Χαρδούβελης τα λεφτά του στο εξωτερικό και κάτι έγινε. Αυτό ήταν, τελείωσε αυτό το πυροτέχνημα. Ψάχνουμε τη Βάσω και το Λαλιώτη και τρίχες κατσαρές. Δεν νομίζω να συγκινήθηκε κανένας. Πάνε οι εποχές του Βατοπαιδίου. Όλα τώρα θα κριθούν στην οικονομική πολιτική. Δεν δημιουργείται το κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι αντίπαλοι του Καραμανλή το 2008, όσο και να προσπαθούν τώρα οι Συριζαίοι. Καμία σχέση με τότε. Ο Λαφαζάνης δεν πρόκειται να ρίξει τον Τσίπρα, διότι πολύ απλά δεν θα φέρει τίποτε που θα αναγκαστεί να καταψηφίσει ο Λαφαζάνης. Ακόμη και ο Λαπαβίτσας σήμερα που μίλησε για δραχμή και κουπόνια καυσίμων και τροφίμων είπε μετά "ναι, αλλά δεσμεύομαι από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ". Πώς θα έρθουν στη Βουλή πράγματα αντίθετα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Η Ζωή "αγρυπνεί" μην τυχόν και έρθει αντιμνημονιακός νόμος προς ψήφιση. Και το 92/200 που είναι το σκορ (μη) στήριξης του Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ "ουκ εά αυτόν καθεύδει". Οι άνθρωποι, ως "καλοί" αριστεροί παραμένουν πεισματικά εκτός πραγματικότητας. Μέχρι τέλους. Αν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πρασγματικότητα. Ο Τσίπρας είναι όμηρος του αντιμνημονιακού κύματος που καβάλησε και τον έφερε στην εξουσία. Δεν διαπαιδαγώγησε τον λαό όπως έπρεπε όταν ήλθαν στην επιφάνεια οι μνημονιακές επιτυχίες της διετίες 2012-2014 και το κύμα αυτό παρέμεινε ισχυρό, αλλά έμεινε πλέον σε προφανή διάσταση με την πραγματικότητα. Και τώρα θέλει να ξεφύγει, αλλά δεν μπορεί, διότι έχει πει ότι σε όλους ότι έχει το μαγικό ραβδάκι, αλλά το μαγικό ραβδάκι δεν το έχει τελικά και φοβάται τώρα πια να το πει ανοικτά. Οπότε συνεχίζει να λέει ψέματα ότι τάχα το έχει. Και το χειρότερο όλων είναι ότι τον πιστεύουν, ίσως άθελά τους, και ευφυείς αναλυτές της από δω πλευράς. Μιλώ για εσένα και για τον Άρη. Η ημιθάνεια της πραγματικής οικονομίας δεν νομίζω να ήταν ποτέ μέρος της στρατηγικής της ΝΔ. Νομίζω ότι μάλλον η πιστωτική ασφυξία του δημόσιου τομέα, σε συνδυασμό με τις γερμανικές αγκλυώσεις, που εσύ τώρα αμφισβητείς ότι υπάρχουν, ήταν η στρατηγική της. Αυτό ήταν το σενάριο της αριστερής παρένθεση που επιχειρεί ακόμη να ξορκίσει ο Τσίπρας, αλλά δεν το έχει ξορκίσει και μάλλον χειρότερα τα έκανε. Ας ελπίσουμε να έρθει η ασφυξία του δημοσίου πριν πεθάνει εντελώς η πραγματική οικονομία. Διότι τότε θα είναι πολύ αργά για πολλά που θα μπορούσαν να γίνουν υπό διαφορετικές συνθήκες. Τέλος, ως προς τις εκλογές: Το σενάριο αυτό δεν υπάρχει, διότι θα είναι ξεκάθαρη παραβίαση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Ο Τσίπρας εκεί δεσμεύθηκε να πάρει μέτρα. Θα του τραβήξουν τον αναπνευστήρα πριν προλάβει να ανακοινώσει τις εκλογές. Το ξέρει και γι' αυτό είπε ότι "δεν θα δραπετεύσουμε". Αλλά και να μην του τραβήξουν τον αναπνευστήρα, οι εκλογές αυτές θα γίνουν με όρους χειρότερους από αυτούς του 2012 και χωρίς την εσωκομματική συναίνεση που του έδιδε το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης". Αλήθεια, με τι πρόγραμμα θα κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα πια, εάν γίνουν αυτές οι εκλογές; Πρόγραμμα σκληρών μέτρων; Και θα το υπερψηφίσει η 92/200 Κεντρική Επιτροπή; Ούτε ένας από τους 92 που τον στήριξαν δεν θα υπερψηφίσει. Οι 92 δεν θα ξέρουν τι να ψηφίσουν και οι 108 θα πουν να πάμε σε δραχμή. Κι εκεί να δούμε τι θα πει ο σοφός λαός... Αν ψηφίσει Αλέξη με προγραμμα δραχμή, τότε, πάει καλά, θα πάμε στη δραχμή. Μάλλον όμως τότε θα πάμε με κλειστές τράπεζες μέχρι τις εκλογές, διότι κανένας δεν θα αφήσει τα λεφτά του στις τράπεζες, εάν το κυβερνών κόμμα πει "δραχμή" για τις επερχόμενες εκλογές. Κάτσε και σκέψου τι θα σημαίνει αυτό για την ικανότητά του να κάνει εκλογές...

 10. aris. aold avatar
  aris. aold 14/03/2015 17:20:14

  Στην εταιρεία μας χρειάσθηκε να κάνουμε άμεση πρόσληψη και αποφασίσαμε να πάρουμε άτομο από ανταγωνιστική εταιρεία που έχει μπει σε φάση παρακμής. Οι ικανότητες της νεοπροσλαμβανόμενης (που ήταν το βαρύ πυροβολικό του ανταγωνισμού) αντιστοιχούν στο 1/10 των ικανοτήτων του δικού μας στελέχους. Έτσι μου λύθηκε και η απορία γιατί η άλλη εταιρεία έχει μπει σε τέτοιας έκτασης παρακμή. Το μέγεθος επιτυχίας των οργανισμών, εταιρειών κομμάτων, είναι ανάλογο του μεγέθους της αποτυχίας των ανταγωνιστών τους. Ο σοφός λαός το αποδίδει καταπληκτικά με την παροιμία στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Ο Σύριζα αυτή την στιγμή στελεχώνεται με ένα σημαντικό αριθμό νέων ανθρώπων δικής του παραγωγής που διψούν για διάκριση και προσπάθεια και με επιλεγμένες πασοκικές μεταγραφές όπου έχει ελλείψεις. Σε αυτήν την μάχη από την άλλη πλευρά η ΝΔ σε φρέσκο και ορεξάτο έμψυχο δυναμικό τι έχει να αντιπαραθέσει;; Τίποτα. Τα τελευταία περίπου τριάντα χρόνια η ΔΑΠ ως φυτώριο ανάδειξης κομματικών στελεχών πρωταγωνιστεί στα πανεπιστήμια. Που είναι τα στελέχη της ΔΑΠ που αναδείχθηκαν στα αμφιθέατρα σήμερα;; Πουθενά. Το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι ως βαθιά οικογενειοκρατικό κόμμα δεν δίνει ευκαιρίες ανάδειξης νέων και ταλαντούχων πολιτικών στελεχών. Η τελευταία ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό έγινε το 1989, από εκεί και πέρα το απόλυτο μηδέν. Ποιος σήμερα θα παράξει πολιτική θα κάνει αντιπολίτευση θα δημιουργήσει συμμαχίες θα υπερασπιστεί ιδέες απέναντι στους "μαχητές των δρόμων" που φέρνει στην εξουσία και στο προσκήνιο ο Σύριζα. Αναμενόμενο είναι αν δεν συμβεί ατύχημα από το εξωτερικό να μπαίνουμε σε περίοδο Συριζαίκης πολιτικής παντοκρατορίας. Και μια και το έφερε η κουβέντα παρατηρώντας την πολιτική δραστηριότητα της ΝΔ να θέσω τρεις προβληματισμούς: α) Αν υποθέσουμε ότι το ερώτημα των επόμενων εκλογών είναι το αναπόφευκτο μνημόνιο που έρχεται ποιος θέλετε να το διαχειριστεί ο Σϋριζα ή η ΝΔ τι πιστεύουμε ότι θα απαντήσει το εκλογικό σώμα. β) Από το 28% που πήρε η ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές αν πάμε σε νέες εκλογές χωρίς τον φόβο της εξόδου από το ευρώ και χωρίς τον φόβο του bank run πόσο περιμένουμε να πάρει η ΝΔ. γ)Η ΝΔ αντιπολιτεύεται τον Σύριζα εξαιτίας της στροφής του σε ποιο φιλομνημονιακές πολιτικές. Με δεδομένο ότι το 35% αυτών που ψήφισαν Σύριζα νοιώθουν ανακουφισμένοι που ακολουθεί φιλοευρωπαική πολιτική έχουν αναρωτηθεί στην ΝΔ μήπως αντί να του κάνουν κακό με μια τέτοια αντιπολιτευτική τακτική τελικά του κάνουν καλό αφού διαφημίζουν την επιστροφή στον ρεαλισμό του Σύριζα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ aris. aold 14/03/2015 18:57:10

   Για να έχεις πλήρη εικόνα, όμως, πρέπει να βάλεις στο παράδειγμά σου ότι αυτός που ήταν σε καλύτερη κατάσταση, ήταν και αεριτζής, αρχιψεύτης, δεν έπαιζε ποτέ με τους κανόνες, άκρως αμοραλιστής και αδίστακτος στο να λειτουργεί εις βάρος του συνόλου. Και ότι τραβούσε καλύτερο κόσμο, διότι χάρη σε όλες αυτές τις τακτικές είχε πολύ περισσότερο χρήμα να προσφέρει στους δικούς του. Τώρα που άλλαξαν οι κανόνες του παιχνιδιού, να δούμε που θα μείνει η "καλή" εταιρία με το "καλό" προσωπικό. Δεν λέω, χάλι μαύρο Στυλιανίδης και σία, αλλά οι απέναντι... μιλούμε για τον Παπά και τον Σακελλαρίδη;;; Έλεος, τόσος πολύ κρυπτοσυριζαϊσμός (ίσως κρυφός και από εσένα τον ίδιο) μου κάθεται στο στομάχι...

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Διογένης 14/03/2015 19:38:41

    Διογένη, δεν γίνεται ο Άρης κρυπτοσυριζαίος αποτυπώνοντας την πραγματικότητα. Είναι που οι αρχές σου και οι αρχές μου μετά το 1974 βαθμιαία κατέστησαν μειοψηφικές στην ελληνική κοινωνία. Για παράδειγμα οι αστικές αρχές της συνέπειας και της αξιοπρέπειας σήμερα σημαίνουν κάτι άλλο. Αξιοπρέπεια δεν σημαίνει να είσαι ξεχρέωτος, όρθιος και ελεύθερος, σημαίνει να είσαι σκυφτός επαίτης αλλά να υψώνεις δήθεν το ανάστημα στη Μέρκελ ενώ της ζητάς να συνεχίσει να σου δίνει δανεικά για να συνεχίσεις να πληρώνεις (κατά βάση) την κομματική σου ΔΥ πελατεία. Οι επικρατούσες αρχές είναι που δημιουργούν πολιτικές πλειοψηφίες. Αυτό είναι η ηγεμονία.

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ Προφήτης 16/03/2015 10:50:52

     Κρυπτοσυριζαϊσμός είναι να ζηλεύεις τον αμοραλιστή αντίπαλο ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτός τα καταφέρνει καλύτερα καταστρατηγώντας κάθε έννοια πολιτικού ήθους. Το ζητούμενο δεν είναι μόνον η πολιτική ηγεμονία, αλλά ΠΟΙΑ πολιτική ηγεμονία. Ο Καραμανλής ο Β΄ προσπάθησε να μιμηθεί εν μέρει το ΠΑΣΟΚ και το μόνο που κατάφερε ήταν να κατηγορήσουν τελικα αυτόν για τον πασοκιμσό 30 ετών που κατέστρεψε τη χώρα - ενώ οι δικές του ευθύνες, εάν υπήρχαν (κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχαν) ήταν πολύ μικρότερες έως μηδαμινές. Ο Καραμανλής ο Β΄ ήταν κρυπτοπασόκος. Δεν του άρεζαν οι αρχές και οι αξίες που έφερνε η ΝΔ, διότι δεν υπόσχονταν πολιτική ηγεμονία στη ΝΔ. Έφερε λοιπόν μια λογική στην οικονομία αρκετά διαφορετική από αυτή που ήταν π.χ. η πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών του θείου του, προκειμένου να καβαλήσει το κύμα της πολιτικής ηγεμονίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν του βγήκε διότι μεσολάβησε η διεθνής κρίση και η συνεργασία με τη Ρωσία, που ιδίως η τελευταία του στοίχισε μια άνευ προηγουμένου μεταπολιτευτικώς υπονόμευση. Τον Άρη τον λέω κρυπτοσυριζαίο με την ίδια λογική που αποκαλώ τον Καραμανλή κρυπτοπασόκο.

     • Σωκράτης avatar
      Σωκράτης @ Διογένης 16/03/2015 11:32:10

      Αγαπητέ Διογένη Δυστυχώς !!!! ..συμφωνώ με τις απόψεις που εκφράζεις για το κόμπλεξ των ΝεοΔημοκρατών, ηγετών και οπαδών-ψηφοφόρων, απέναντι στις ψευδοπροοδευτικές απόψεις της αριστεράς. Μας κατηγόρησαν και μας κατηγορούν για όλα τα κακά του τόπου κι εμείς με την απολογητική και ητοπαθή συμπεριφορά μας προσπαθούσαμε να δικαιολογίσουμε τα αυτονόητα και να αποσπάσουμε το πιστοποιητικό "δημοκρατικής νομιμότητας" από τον καθένα που δήλωνε "αριστερός" Δυστυχώς, με την αποσυσπείρωση που καλλιεργείται στη ΝΔ, αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και δεν βλέπω πως θα αλλάξει.

  • Λιψ avatar
   Λιψ @ aris. aold 14/03/2015 18:57:40

   Είμαι απόλυτα σύμφωνος μαζί σου. Και ειδικά να τονιστούν δύο σημεία: 1. Η ΝΔ πάσχει από στελέχη, γιατί όλοι οι άξιοι του συντηρητικού χώρου πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα και μόνο (χωρίς να θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά) ή στο εξωτερικό, 2. Η ΝΔ κάνει λάθος που παρουσιάζει τον Σύριζα όψιμα φιλοευρωπαϊκό για να τον αποδομήσει. Θα ήταν καλύτερα να τονίσει την ανικανότητά του για ο,τιδήποτε, φιλομνημονιακό ή αντιμνημονιακό, και κυρίως τη ροπή του προς την αποδόμηση των πάντων. Σε άλλη χώρα, το βάψιμο του ΕΜΠ θα αποτελούσε λόγο άγριου και διαρκούς σφυροκοπήματος της κυβέρνησης. Είχε προταθεί παλιότερα να γίνει το ΕΜΠ παράρτημα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που ασφυκτιά και δεν έχει χώρο ούτε για περιοδεύουσες εκθέσεις. Το πόσο σημαντικές είναι σήμερα οι περιοδεύουσες εκθέσεις για ένα μουσείο, δεν χρειάζεται να το περιγράψω. Η ΝΔ επένδυσε σε τάφους δήθεν Μεγαλέξανδρου, ενώ το προφανές να κάνει και να επενδύσει ήταν λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Κοινοβούλιο.

  • airman avatar
   airman @ aris. aold 14/03/2015 19:12:37

   "Η ΝΔ αντιπολιτεύεται τον Σύριζα εξαιτίας της στροφής του σε ποιο φιλομνημονιακές πολιτικές." Είναι γεγονός ότι έτσι ακούγεται πολύ βολικό. Η αλήθεια που κάθε μέρα αποκαλύπτεται ή καλύτερα το ψέμα που κάθε μέρα επιβεβαιώνεται από που ακούστηκε, είναι ηλίου φαηνότερο ποιον "πονάει". Πρώτα θα αδειάσει το πικρό ποτήρι και μετά θα συζητήσουμε για αντιπολιτευτικό λόγο. Χρειάζεται χρόνος για να μάθεις την υπομονή, να εκτιμήσεις την επιμονή και να αναγνωρίσεις/αποτιμήσεις την προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αρχή ακόμα. Υπομονή.

 11. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 14/03/2015 18:21:11

  Μπράβο , Προφήτη !

 12. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 14/03/2015 19:12:42

  Σωστά μιλάτε Προφήτη μου. Θα μπορούσε πράγματι να υπάρχει μόνο μία οπτική, μόνο μία ''ιδεολογία'', μόνο ένα σωστό, μόνο ένα αποδεκτό, ό,τι θα ήτανε …δεξιό. Θα μπορούσαμε επίσης να έχουμε μόνο ένα μάτι, μόνο ένα χέρι, μόνο ένα πόδι, φυσικά το δεξί :-) . Και ο άνεμος, θα μπορούσε να φυσάει μονάχα από το Βορρά. Και να μας φώτιζε μπορούσε μόνο ο ήλιος, να μηνυπήρχε διόλου το …παλιοφεγγάρι. Και οι εποχές. Γιατί να έχουμε τέσσερις; Μία μονάχα αξίζει. Η Άνοιξη. Μία γνώμη, να είχαμε όλοι. Να υπήρχε μόνο η συμφωνία, να μας ήτανε άγνωστη εντελώς η διαφωνία. Να είχαμε μόνο οδηγό τη λογική να μας υποχρεώνει και καθόλου συναισθήματα και φαντασία να μας απογειώνουν. Θα μπορούσε να υπάρχει μονάχα ένα χρώμα. Το γκρι. Σε τι βοηθάει άραγε το ουράνιο τόξο; Τζάμπα σπατάλη… Τα πράγματα όμως πολύ ευτυχώς, είναι απλούστερα πέραν των εμμονών, των φοβιών και των ιδεοληψιών τις οποίες ο καθένας ‘’επιλέγει’’ ως ασπίδες, για ν’ αμυνθεί απέναντι σε όλα εκείνα, που καθημερινά ζορίζεται ν΄αποδεχτεί.Ειρήνη εντός του αρκεί μονάχα να φροντίσει να επικρατεί, ώστε να πάψει να γεννά, να κυνηγά, να τρέφει, πλαστούς εχθρούς, μάγισσες και φαντάσματα. Τα πάντα εν Σοφία ποιήθηκαν!Η ισορροπία, η ποικιλία, η πολυμορφία, επικρατούν. Νοερή ή φυσική πορεία ενάντια στη φύση, άδικη σπατάλη δυνάμεων…. Θα υπάρχει πάντα Αριστερά, όσο θα υπάρχει και Δεξιά. Δε θα είναι λιγότερο …ιερή, ούτε περισσότερο ένοχη από το αντίθετό της. Τα υπόλοιπα, λέγονται …προπαγάνδα, που πια ακούγεται μονάχα ως αστείο. Δεν χρησιμεύει σε τίποτε αγαπητέ. Σε απολύτως τίποτε όμως :-), εκεί που έχουμε φτάσει. Στον πάτο δηλαδή. Μόνη ελπίδα, η υπέρβαση του παρελθόντος εαυτού. Δεν μένει, παρά να ωριμάσει κανείς και να το αποδεχτεί. Δεν πρόκειται ΠΟΤΈ να έρθει αυτός ο κόσμος στα μέτρα του. Eίναι αυτό που είναι και ισορροπεί μέσα απ' τις αντιθέσεις του. Ας συμφιλιωθούμε λοιπόν το συντομότερο δυνατό με το ''αντίθετό μας'' το οποίο εμπεριέχουμε, όσο και αν κραυγάζουμε έξαλλα πως τάχα το ...μισούμε. Καλό βράδυ Προφήτη.

  • airman avatar
   airman @ Άλυτη Εξίσωση 14/03/2015 19:26:42

   "Θα μπορούσε να υπάρχει μονάχα ένα χρώμα. Το γκρι." Σε πόσες αποχρώσεις; "Μόνη ελπίδα, η υπέρβαση του παρελθόντος εαυτού." Αυτή την ελπίδα περιμένουμε πλέον; Η άλλη τί έγινε; "Ας συμφιλιωθούμε λοιπόν το συντομότερο δυνατό με το ''αντίθετό μας'' ..." Make love not war ή κατά το χριστιανικό "Αγαπάτε αλλήλους"! Εκτός κι αν το προχωρήσουμε λίγο στρέφοντας και το άλλο μάγουλο όταν δεχτούμε ράπισμα στο ένα (το δεξί)! Εδώ που φτάσαμε ο Θεός βοηθός λοιπόν!

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ airman 14/03/2015 20:08:28

    Αφού έχετε ερωτήματα, ας σας απαντήσω, για να μην απαντάτε εσείς για μένα, αυθαιρέτως : 1)"Θα μπορούσε να υπάρχει μονάχα ένα χρώμα. Το γκρι." Σε πόσες αποχρώσεις; Απ.: Κρίμα να σπαταλάτε την ώρα σας παρακολουθώντας κακόγουστα κινούμενα σχέδια στερούμενα φαντασίας :-). 2) "Μόνη ελπίδα, η υπέρβαση του παρελθόντος εαυτού." Αυτή την ελπίδα περιμένουμε πλέον; Η άλλη τί έγινε; Απ.: Δεν με χωράνε οι ...ελπίδες γενικώς, προτιμώ την ΠΊΣΤΗ που πατάει στα πόδια της. Εδώ η λέξη ελπίδα, έχει την έννοια της ευχής. 3) "Ας συμφιλιωθούμε λοιπόν το συντομότερο δυνατό με το ''αντίθετό μας'' ..." Make love not war ή κατά το χριστιανικό "Αγαπάτε αλλήλους"! Απ.: Είσαστε εντελώς χαμένος στη μετάφραση αγαπητέ. Το βαφτιζόμενο ''αντίθετό μας'' στην περίπτωση, είναι το αρνητικό του ειδώλου μας. Συμφιλίωση με τον εαυτό μας λοιπόν, που θα μας κάνει αυτόματα ανεκτικούς και ανοικτούς ώστε να εννοήσουμε και να κατανοήσουμε πως αντιμαχόμενοι τον εαυτό μας επί της ουσίας, επιμελώς, ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΡΕΦΟΜΑΣΤΕ. Στο ο Θεός βοηθός, είναι το μόνο που συμφωνούμε, έτσι κι αλλιώς....

    • airman avatar
     airman @ Άλυτη Εξίσωση 15/03/2015 16:01:33

     1) Κάτι είχα ακούσει για τις αποχρώσεις του γκρι, αλλά φαίνεται ότι έχετε εντρυφήσει ενδελεχέστερα εμού, οπότε δεν μπορώ να σας αντικρούσω. 2) Σκέφτομαι για να μπορώ και να ελπίζω. Εάν ελπίζω/εύχομαι για να μη σκέφτομαι τότε μάλλον βρίσκομαι στο πρώτο στάδιο της μοιρολατρείας. 3) Όποιος έχει καταφέρει να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του μόνο κέρδος έχει αποκομίσει. Γι' αυτό και αξίζει καθένας να το προσπαθήσει. Ο Θεός είναι μεγάλος. Και σε αυτό πιστεύω να συμφωνούμε!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ airman 16/03/2015 08:53:05

      1) ''οπότε δεν μπορώ να σας αντικρούσω''. Aυτό όμως, θα έπρεπε να το είχατε συνειδητοποιήσει εξ αρχής. Δεν μιλάμε γι αυτά που ΔΕΝ κατέχουμε. 2) Σκέφτομαι, αναλύω, κατανοώ, αποφασίζω και ενεργώ, όταν έχω προσωπικά τη δυνατότητα. Εύχομαι, όταν επιθυμώ να συμβούν αυτά που θεωρώ σωτήρια, αλλά δεν είναι στο χέρι μου να τα προκαλέσω. 3) Σπατάλη λόγων. 4) Επανάληψη. 5) Καλημέρα :-)

     • airman avatar
      airman @ Άλυτη Εξίσωση 16/03/2015 09:39:06

      Σας εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο λοιπόν! Καλή βδομάδα!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Άλυτη Εξίσωση 14/03/2015 20:32:48

   "Μόνη ελπίδα, η υπέρβαση του παρελθόντος εαυτού"
   Βεβαίως. Ακριβώς εκεί διαφωνώ με την Αριστερά, επειδή το εμποδίζει. Σχεδιάζω να γράψω κάτι σχετικά.

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Προφήτης 15/03/2015 09:50:25

    Αγαπητέ Προφήτη, όποιος κι αν είναι αυτός που παρεμποδίζει τη φυσιολογική ροή και την εξέλιξη του ''ανάπηρου'' κι ''ελαττωματικού'' σε άρτιο και πλήρες (διαφωνούμε φυσικά ως προς το ...ονοματεπώνυμό του), θα τον αφήσει πίσω της η Ιστορία. Θα τον ξεράσει η αναγκαιότητα των καιρών, η πραγματικότητα θα τον μηδενίσει. Παράδειγμα πρόσφατο το άθλιο απαξιωμένο Πασόκ, το απονευρωμένο ΚΚΕ-παραδουλεύτρα του συστήματος και έπεται συνέχεια.... Το ψέμα, ο φανατισμός, η ψύχωση, δεν τους αντέχουν πια τόσους απελπισμένους ακροβάτες. Θα σωριαστούνε τάχιστα.

 13. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/03/2015 21:33:50

  Εντύπωση μου προξενεί,πώς δεν αναδείχθηκε τότε το γεγονός της απομάκρυνσης του Θαλἀσση από τη θέση του Διευθυντή,με αφορμή το θέμα της απεργίας πείνας Ρωμανού... Γνώμη μου πάντως είναι ότι,ο κύκλος της εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ του συμβολισμού των Δεκεμβριανών 2008,είχε τη δυναμική που επιθυμούσαν όσο ήταν ακόμη στο 4%. Με τον ερχομό στο προσκήνιο των πρωταγωνιστών των γεγονότων εκείνων,θα αρχίσει και η σταδιακή απομυθοποίηση των συμβολισμών.Ρόλο ουσιαστικό θα παίξει και η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα,αλλά και στην ολοένα αυξανόμενη απαίτηση των αναρχοαυτόνομων για την αποφυλάκιση του Σ.Ξηρού,θέματα που αναλόγως την εξέλιξή τους,θα κρίνουν και το αν οι παρόμοιοι συμβολισμοί θα εξακολουθήσουν να βολεύουν πολιτικά την Αριστερά που τώρα πιά κυβερνά...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/03/2015 00:54:46

   Αμέσως αριστερά από το Κέντρο μέχρι τους αναρχοαυτονομους είναι ο ίδιος χώρος, και κυρίως οι ίδιοι άνθρωποι. Τελικά, τα βρίσκουν. Οι διαφωνίες τους είναι σαν οικογενειακοί καυγάδες. Προχθές που κατέλαβαν τα γραφεία της Αυγής στη Θεσ/κη ο διευθυντής της δεν είπε "να πάνε τα ΜΑΤ να τους τσακίσουν και να τους πετάξουν έξω". Δήλωσε "η κατάληψη είναι ανυπόστατη πολιτικά".

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Προφήτης 15/03/2015 09:56:33

    Σημασία έχει, αποχώρησαν ησύχως χωρίς ''απώλειες'', αναίτια βία και σαματά; Αυτός δεν είναι ο στόχος όταν εμφανίζονται ''ταραξίες''; Η επίδειξη...δύναμης ροπαλοφόρων που ''ικανοποιεί'' τους κοντόφθαλμους, αναπαράγει τα συμπτώματα και ανατροφοδοτεί τις εντάσεις. Όλα τα έχει η Μαριωρή (Ελλάδα), οι εσωτερικές συγκρούσεις ανάμεσα στα...σαλεμένα της τέκνα την μάραναν :-).

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Άλυτη Εξίσωση 15/03/2015 13:33:21

     Αποχώρησαν "ησύχως χωρίς 'απώλειες' ", επειδή ακριβώς ήταν το σπίτι τους. Στα πανεπιστήμια, στις εστίες σε ό,τι άλλο έχουν καταλάβει τα έκαναν Γης Μαδιάμ. Όταν κατέλαβαν τη ΓΣΕΕ για συμπαράσταση στον ληστή Ρωμανό, προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, ρήμαξαν ό,τι προμήθειες βρήκαν, από χαρτί μέχρι εκτυπωτές ΚΑΙ βούτηξαν ένα αρνί (!) που φύλαγε στο ψυγείο ένα στέλεχος (τού το είχε στείλει η οικογένεια του από το χωριό). Κουκουλοφόροι και σια είναι σκουπίδια. Τελεία. Αγνοείς γεγονότα. Τα δήθεν "κινήματα" υπέρ των φυλακισμένων χρηματοδοτούνται από πλούσιους έγκλειστους, εννοείται από ληστείες, «Πυρήνες» και ποινικούς. Πληρώνουν ένα τσούρμο πρεζόνια ή παραπλανημένα να δημιουργούν θόρυβο ώστε να πιέσουν την κοινωνία να ελαφρώσει τον κολασμό τους και να κάνει πιο εύκολη την παραβατικότητά τους. Πρώτο αίτημα των καθαρμάτων που κατέλαβαν τη Νομική ήταν "κατάργηση του DNA", αυτό καίει σήμερα όλους τους τρομοκράτες και ποινικούς, από αυτό προκύπτουν τα αδιάσειστα τεκμήρια ενοχής τους. Ο περιορισμός τρομοκρατών, δολοφόνων, ληστών, δεν είναι "εσωτερικές συγκρούσεις" αλλά κοινωνική γαλήνη και ευνομία. Πολλοί είχαν δύσκολη παιδική ηλικία. Άλλοι έγιναν πρώτοι νοικοκύρηδες, άλλοι δολοφόνοι. Όπως είπε ένας Γάλλος υπουργός, δεν υπάρχει εξήγηση ούτε χρειάζεται ανάλυση γιατί ένα τέρας είναι τέρας.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Προφήτης 16/03/2015 09:13:50

      :-) Τίποτε δεν αγνοώ και τίποτε δεν παραβλέπω. Απλά τυχαίνει να έχουμε διαφορετική θεώρηση και μην θορυβείστε, δεν είμαστε οι μόνοι επάνω σ΄ετούτη τη γη. Το ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟ, ΔΕΝ υπάρχει. Το οτι ο κάθε βουρλισμένος, υποκινούμενος ή ελαφρώς ψυχοπαθής, ''πιέζει'' για να προωθήσει απαιτήσεις-αιτήματα ποινικών ή αριστεριστών, δεν σημαίνει οτι αν δεν ανακυκλώσει η πολιτεία μέσω άγριας επίθεσης ροπαλοφόρων ταγμάτων τη βία, θα υποχωρήσει και θα ...ηττηθεί ολόκληρη η κοινωνία. Αντιθέτως. Η κρατική άσκηση βίας πρέπει να είναι ελεγχόμενη πλήρως, ασκούμενη αναλόγως της απειλής, και πάντα ψύχραιμα αποφασιζόμενη. Η βία επιλέγεται από την πολιτεία, όταν δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος άμυνας-συνεννόησης και μόνον. Δεν είναι ...σπορ η βία ούτε μονόδρομος, μα ούτε κι επίδειξη ....δύναμης το να να πανικοβάλλεσαι, να παρασύρεσαι και να προσφέρεις στους κάθε μορφής σαλεμένους την αφορμή που ζητούν, για να σε σύρουν σε ''πόλεμο''. Η οργανωμένη, δημοκρατική και ισχυρή πολιτεία, δεν ποδηγετείται από εξτρεμιστικές προκλήσεις, διατηρεί την αυτοκυριαρχία της, κατευθύνει τις εξελίξεις και δεν λειτουργεί σπασμωδικά...κατά παρεγγελίαν. Αυτό πιστεύω.

     • Fotini avatar
      Fotini @ Άλυτη Εξίσωση 16/03/2015 10:08:25

      Μόνο μήν ἀλλάξετε γνώμη ὅταν οἱ λαθροεισβολεῖς σᾶς ληστέψουν ἤ ἀπειλήσουν τήν ζωή σας!

     • πΔπ avatar
      πΔπ @ Fotini 16/03/2015 11:39:02

      Αγαπητή Φωτεινή, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούϊ. Δεν το έκανε ο Κούνδουρος, δεν το έκανε ο Μάϊνας, δεν το έκανε η Μεντή, δεν θα το κάνει κανένας ΣΥΡΙΖΑίος. Κρυφός η φανερός. Την επίσκεψη να δεχτούν με τις περαιτέρω "αβρότητες" κι εμένα μου είναι αρκετό!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Fotini 16/03/2015 13:18:53

      Μήπως είσαστε εκτός θέματος; Τώρα μιλάμε για τους ντόπιους προβληματικούς-ταραξίες και την αντιμετώπισή τους. Οι λαθραία εισερχόμενοι άνθρωποι, θα έπρεπε να επαναπροωθούνται (όσοι δεν είναι πολιτικοί πρόσφυγες), αυτομάτως στα σπίτια τους. Αλλά αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν το κατάφερε μέχρι σήμερα το αυτονόητο, ας μην εμβαθύνουμε αναμασώντας τα συνήθη παράπονα επί ματαίω....

     • Fotini avatar
      Fotini @ Άλυτη Εξίσωση 16/03/2015 14:08:35

      ᾿Επιλεκτικά βάζετε τό θέμα, ἐγώ συνολικά. ῎Αλλη ἀστυνομία καί μέτρα γιά τούς ἀναρχομπαχαλάκηδες καί ἀνοχή τῆς ἀστυνομίας γιά τίς "ἀνθρώπινες ψυχές" ὅπως τούς ἀποκαλεῖ ἡ ψευτοαριστερά τῶν β. προαστείων τούς λαθροεισβολεῖς;

 14. greg avatar
  greg 14/03/2015 21:49:52

  Η Αριστερά πάντα έκανε τή δουλειά της. Καί τήν έκανε άριστα, υπηρετώντας πιστά καί προπαγανδίζοντας χωρίς συμβιβασμούς καί εκπτώσεις, τήν όποια ιδεολογία της, διαπλάθοντας μέ υπομονή τό ακροατήριο πού θά τής έδινε τήν ευκαιρία πού ψάχνει γιά δεκαετίες. Η Δεξιά τί έκανε; Ή μάλλον τί όφειλε νά κάνει καί τί έκανε; Οταν επί 40 χρόνια, εκχωρείς Εκπαίδευση, Πολιτισμό, Δημόσια Διοίκηση στήν Αριστερά, μέ αντάλλαγμα μιά χάρτινη (όπως αποδείχτηκε τό 2008) κοινωνική ειρήνη. Οταν αποδέχεσαι μονόπλευρα καί ενοχικά τήν ιστορική λήθη ή καί παραποίηση γιά νά δείξεις τάχα ανεκτικός. Οταν, αντί νά χτίσεις μεθοδικά μιά πλατιά πατριωτική, υπεύθυνη, αληθινά προοδευτική, σοβαρή τάξη, ατμομηχανή τής πατρίδας, συνειδητοποιημένη, ζυμωμένη μέ πολιτικό ήθος καί διαρκείς αξίες, όπου θά χωράνε όλοι πλήν γραφικών καί ακραίων, χτίζεις ατομικές ή οικογενειακές πολιτικές καριέρες καί περιουσίες. Οταν, ενώ έχεις νά κάνεις μέ μιά βαθειά ριζωμένη αντίληψη ενός ιδιότυπου "αντιεξουσιαστικού (στίς υποχρεώσεις) κρατισμού (στά δικαιώματα)" σέ όλα τά επίπεδα τής κοινωνίας, όχι μόνο δέν τήν πολεμάς, αλλά συμβιβάζεσαι καί τήν διαιωνίζεις. Οταν ζηλεύοντας τή δόξα αυτών πού καθιέρωσαν τήν παραπάνω αντίληψη, τούς μιμείσαι γιά νά εξασφαλίσεις, ανώδυνα, τήν πολιτική σου επιβίωση. Οταν αποποιείσαι ώς παρωχημένες, πολιτικές αξίες πού σού έδιναν τό ηθικό πλεονέκτημα, γιά νά ποντάρεις στό λαϊκισμό, αντιγράφοντας τά αριστερά πρότυπα γιά νά τό παίξεις προοδευτικός. Οταν μετά από τόσα χρόνια δεξιάς ιδεολογικής απουσίας καί αριστερής πλύσης εγκεφάλου, έχει φτάσει πιά τό αριστερό ιδεολόγημα νά ταιριάζει απόλυτα στόν ψυχισμό τού νεοέλληνα (καί αντίστροφα), ενώ τό δικό σου μοιάζει μέ σενάριο πρωϊνάδικου. Οταν έχεις επιτρέψει νά γίνουν όλα αυτά, όταν αφήνεις τήν Αριστερά νά παίζει μόνη, ή ακόμη χειρότερα, όταν προσπαθείς νά παίξεις στό δικό της γήπεδο, όπου φυσικά δέν παίζεται. Ε, τότε έχεις καταντήσει μιά πολιτική σούπα, πού απλά κρύωσε καί δέν τρώγεται. Τότε έχεις αυτοακυρωθεί καί αυτοαναιρεθεί, παύεις νά αποτελείς αξιόπιστη καί συνειδητή πολιτική επιλογή καί απλά παρακολουθείς μέ δέος, ανήμπορος αλλά καί (κρυφά) γοητευμένος, τήν απόλυτη πολιτική επικράτηση τής αριστεράς χωρίς νά αντιλαμβάνεσαι κάν τούς λόγους.
  Kαί φυσικά μπροστά στό πρωτότυπο, ποιά τύχη μπορεί νά έχει καί στό μέλλον μιά κακή απομίμηση;

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/03/2015 21:52:09

  Για όσους λένε ότι δεν έχει η ΝΔ στελέχη.Όντως δεν έχει αλλά περισσότερο δεν έχει ανθρώπους που να πιστεύουν στην ιδεολογία της.Ποιός συριζαίος έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει τον Γεωργιάδη πραγματικά;Kανείς. Ωστόσο δεν υπάρχει στρατηγικό αδιέξοδο.Η οικονομία δεν μπορεί να συντηρηθεί με το σταγονόμετρο και δεν υπάρχει αριστερή πολιτική μέσα στην ευρωζώνη.Ούτε και σε όλο τον πλανήτη θα έλεγα. Αλλά εδώ προκύπτουν ευθύνες της ΝΔ του Καραμανλή Β΄.Η αριστερή ιδεολογία είχε υποχωρήσει λόγω της κατάρρευσης του κομμουνισμού και της εξ αυτής ανόδου Σημίτη.Ο Σημίτης έκανε ιδιωτικοποιήσεις,υποχρεώθηκε να αποκηρύξει όλο τον παλαιοπαπανδρεισμό,μέχρι και να συλλάβει τη 17Ν. Και ποιά ήταν η αντίδραση του Καραμανλή;Να αγκαλιάσει αυτός την αριστερά γιατί θεώρησε αντίπαλο το μεταλλαγμένο εξευρωπαισμένο Πασόκ. Η σημερινή κυβέρνηση σανέλ (να μη ξεχνάμε τον Καμμένο) φτιάχθηκε στη βάση της ιδεολογίας που διακίνησε η δεξιά μεταψυχροπολεμικά πολλά χρόνια ότι αντίπαλος δεν είναι η αριστερά αλλά ο δυτικός κόσμος και οι θεσμοί του με διάφορα ονόματα (παγκοσμιοποίηση,νεοφιλελευθερισμός κλπ). Δεν γίνεται να ζητάς από το λαό να σε ακολουθήσει επειδή δήθεν "οι ιδέες μας επικρατούν σε όλο τον πλανήτη" και να βγάζεις μια απέχθεια για αυτό που επικρατεί στον πλανήτη.Εάν δεν σου αρέσει σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι οι ιδέες σου που επικρατούν στον πλανήτη αλλά άλλα πράγματα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 15/03/2015 01:46:11

   1. Το μεταπολιτευτικο καθεστώς που παρέλαβε ο ΚΚ2 είχε δημιουργηθεί επί ΚΚ1. Δεν πάλεψε το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, επειδή το χρησιμοποίησαν υψηλοί ΝΔκρατες για να κάνουν δουλειές, πεινασμένοι μετά 11 χρόνια.

   2. Η παγκοσμιοποίηση και ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι θεσμοί.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 16/03/2015 11:41:16

    Δεν πειράζει.Με την επιλογή Παυλόπουλου ως "περικεφαλαίας του εαμικού κράτους" όπως θα έλεγε κάποιος παλιός εσύ τουλάχιστον Προφήτη ξέρεις άσχετα με τι γράφεις.Αυτό αρκεί.

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/03/2015 07:30:54

  Kαι τι έκανε ο ΚΚ2.Για πες; Γιατί καταψήφισε το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα εγκλήματα του κομμουνισμού,μόνο η ΝΔ από όλα τα κόμματα του ΕΛΚ; Γιατί γύρναγε στον Αη - Στράτη και άλλα μέρη τοτέμ της αριστεράς και έλεγε ότι σέβεται και τιμά τους αγώνες; Γιατί αρνήθηκε κάθε περαιτέρω διερεύνηση της 17Ν; Γιατί άφησε πάλι να αναπτυχθεί ο αναρχικός χώρος που κατέληξε στα όσα έγιναν το 2008. Άστα Προφήτη και μην τον αθωώνεις.Ο ΚΚ2 παρέλαβε από το Σημίτη εξαρθρωμένη τη 17Ν,αποδεκτή τη συνεργασία με Αμερικάνους για την τρομοκρατία από την κεντροαριστερά και απολύτως αστυνομευόμενη χωρα λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.Μέσα σε λίγους μήνες άρχισαν πάλι επί πρωθυπουργίας του να γίνονται επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα,να περνάνε αβέρτα λαθρομετανάστες και να διαλύονται τα πάντα.Και όλα αυτά επειδή θεωρήθηκε - και από εσένα,ω ναι - εχθρός το "εκσυγχρονισμένο" Πασόκ,οι Αμερικανοι,η ΕΕ κτλ και όχι η αριστερά.Λοιπόν αρκετά με την υποκρισία. Ο Καμμένος δεν είναι παρά η φυσική κατάληξη του ΚΚ2. Και δεν είναι τόσο μειοψηφία η δεξιά ιδεολογία όσο λες.Εάν ψάχνεις για κάποιον που την εκπέμπει σήμερα υπάρχει : Άδωνις Γεωργιάδης λέγεται.Τον βλέπεις στα κανάλια κάθε μέρα γιατί έχει ζήτηση.Γιατί έχει ζήτηση; Διότι υπάρχει κόσμος που θέλει πραγματική δεξιά και ορθολογισμό.Άλλοι δεν θέλουν.Οι καραμανλοπαυλόπουλοι που είχαν αποκληθεί και "γαλάζια σφυροδρέπανα".

  • Fotini avatar
   Fotini @ ψυχραιμια 15/03/2015 13:13:47

   Πάντως ἡ ἐλπίδα σου καί τῆς ντόρας ΣΟΥ πεθαίνει τελευταῖα. ῎Αχτι ἀκόμα;; Περαστικά σας, κάποτε θά τό χωνέψετε: ἡ βάση δέν ἤθελε/θέλει τό μητσοτακέικο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Fotini 15/03/2015 13:17:51

    Kανένα άχτι.Εάν δεν έχεις καταλάβει ότι το μνημόνιο ήταν σούπερ μητσοτακισμός δεν χρειάζονται επεξηγήσεις. Ας το εφαρμόσουν άλλα πρόσωπα,δεν πειράζει.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ ψυχραιμια 15/03/2015 16:19:14

     Όχι βέβαια. Το Μνημόνιο ήταν ένα μείγμα από μέτρα αυτονόητα, που όφειλαν να έχουν ληφθεί από μας τους ίδιους χωρίς καν Μνημόνιο, όπως η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, με μέτρα-κατευθυνσεις δημοσιονομικού αποτελέσματος τα οποία αφηνόταν να εξειδικεύσει η (όποια) ελληνική κυβέρνηση, όπου έγινε η σφαγή των μικρομεσαίων χάριν ισχυρών συμφερόντων. Το τελευταίο, είναι καθαρός μητσοτακισμός. Αυτό έκαναν και το 1990-93, άκομψα και ευνοιοκρατικά, χωρίς πρόνοια για τη μεγάλη πλειοψηφία, τους μίσησε ο λαός μέσα σε ένα χρόνο και έφεραν το ραμολί Ανδρέα πάλι θριαμβευτή και το ΠΑΣΟΚ 11 χρόνια μονοκρατορία. Μετά, έριξαν την ευθύνη στον Σαμαρά.

     • Naruto avatar
      Naruto @ Προφήτης 15/03/2015 21:23:00

      Ακριβώς έτσι είναι , τα μνημόνια έπρεπε να τα εφαρμόσουμε προ του euro , να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις
      και να μπούμε στν ευρωζώνη με σταθεροποιημένη την οικονομία και το χρέος . Η κυβέρνηση του Κ.Κ2 με μέτρια στελέχη έβλεπε την επιταχυνόμενη κατάρρευση παγωμένη απο τον φόβο και ο ίδιος ο Κ.Κ2 προσπαθούσε απο το 2007 να δραπετεύσει . Δεν αποκλείεται όμως το φυτίλι της βόμβας για την χρεοκοπία να το άναψε ο Αλογοσκούφης με την απογραφή που έβγαλε τα άπλυτα του ΠΑΣΟΚ στη φόρα . Η εκδίκηση ήρθε εξ χρόνια αργότερα με το φούσκωμα του ελλείμματος απο τον ΓΑΠ που δεν κατάλαβε τι ασκό άνοιγε . Όπως και να έχει το πράγμα πάντως η ανεπάρκεια πολιτικών ανδρών και πολιτεύματος μας παρασέρνει στον βυθό και μακάρι η καταστροφή να περιοριστεί στην οικονομία .

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Naruto 16/03/2015 16:25:02

      Δηλαδή φίλε Naruto αν είχαν γίνει αυτά που λες, και μπαίναμε στην ευρωζώνη με σταθεροποιημένη την οικονομία και το χρέος, πιστεύεις σοβαρά οτι δεν θα ήμασταν ένα απο τα PIIGS? Θα χρεωκοπούσαν αυτοί και η Ισλανδία και εμείς λόγω σταθεροποιημένης οικονομίας θα ήμασταν κάτι σαν Δανία του Νότου? Αν το κράτος μας δεν είχε φορτώσει τις τράπεζές μας με δικά του τοξικά ομόλογα, πως είσαι βέβαιος οτι αυτές δεν θα γέμιζαν με τοξικά ιδιωτών, όπως οι τράπεζες της Ιρλανδίας που είχε την καλύτερη οικονομία στην ΕΕ?

 17. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. 15/03/2015 19:34:16

  Mάλλον αγαπητέ Προφήτη το άρθρο σου είναι προφητικό. Δυστυχώς πάμε για άλλα 40 χρόνια Αριστερά όπως δείχνουν τα πράγματα. Η Δεξιά δεν ξέρει να φτιάχνει ήρωες ...

  • Fotini avatar
   Fotini @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. 16/03/2015 10:03:23

   Wishful thinking!

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. avatar
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. @ Fotini 16/03/2015 12:44:01

    Whishful ξε-wishful και σύ αγαπητή Φωτεινή το ξέρεις οτι αυτά που λέει κι ο Προφήτης είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Η Δεξιά δεν είναι ικανή να κατασκευάζει ήρωες. Μόλις παίρνει την εξουσία, ασχολείται ΜΟΝΟ με το χρήμα και ΠΟΤΕ με τις Ιδέες...Εντάξει, μπορεί να μην είναι 40 χρόνια αλλά θα ξεκινήσει με 4+4 και θα το παλαίψει για +άλλα 4. Τότε ο Σαμαράς θα είναι 73 ετών και η ΕΕ είτε ομοσπονδία αλλά ΗΠΑ, είτε διαλυμένη όπως πριν το 1981...

    • Fotini avatar
     Fotini @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. 16/03/2015 17:46:58

     Μᾶς ἔχουν γεννήσει ἐνοχές. ᾿Απέβαλε της καί θά εἴμαστε αὐτοί πού θά βοηθήση στήν ὀρθοπέδωση (οἰκονομική) γιατί γιά τήν πολυπολιτισμότητα πού μᾶς ἐπιβάλουν, ἔχομε σηκώσει ψηλά τά χέρια! Αὐτό εἶναι τό καρκίνωμα τῆς ῾Ελλάδας καί ὄχι ἡ οἰκονομία.

 18. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 16/03/2015 20:52:02

  ο ρόλος της δεξιάς, όπως την φτιάξαμε εμείς στο ελλαδιστάν μας τελείωσε στην Ελλάδα μετά την πτώση του Βερολίνου. Η αριστερά άρχισε το παιχνίδι το 1943 και τελείωσε στο 1947 όταν αρνήθηκε την ενσωμάτωση στο μεταπολεμικό σύστημα. Από το 1990 και μετά έχουμε ένα ωραίο φρενοκομείο χωρίς ρόλους και προοπτική. Το σιδηρούν παραπέτασμα έπεσε, το δικό μας όμως ποτέ...Παραμένουμε εκεί , στο 1947.Ούτε η ΜΟΜΑ δεν μπορεί να μας κουνήσει. Ούτε δεξιά έχουμε, ούτε αριστερά, ούτε καν ένα ευρωπαικό κέντρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.