Το ταπεινωτικό τέλος ακόμη ενός… λαοπρόβλητου πρωθυπουργού

Του Αδέξιου Δεξιού

Αντικειμενική ανάλυση της αντικειμενικής πραγματικότητας.

Χρειάστηκαν μόλις εννιά μήνες μετά από την αποκαθήλωση του Τσίπρα για να ξεγυμνωθεί πλήρως ο βασιλιάς.

Πολιτικό έγκλημα του Κυριάκου η εξόντωση του Αλέξη.

Ήταν ο ιδανικός σύμμαχος προς κάλυψη των ανομημάτων και της ανεπάρκειάς του.

Καθώς ως γνωστόν ο φόβος φυλάει τα έρμα.

Από τη στιγμή που έμεινε μονάχος η κατάρρευση του μύθου του δεινού ηγέτη ήταν δεδομένη.

Νόμισε ο δόλιος ο… παραλίγο Μωυσής ότι ένεκα της επίπλαστης κυριαρχίας του θα μπορούσε να κυβερνάει εσαεί μετατρέποντας την Ελλάδα σε φέουδό του.

Το γράψαμε τις προάλλες: Όποιος δεν κατέχει τη δύσκολη τέχνη της πολιτικής πάει σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες.

Η ιστορία θα γράψει ότι μια χαροκαμένη μάνα κατάφερε να δώσει πίσω στη χώρα τη χαμένη της τιμή.

Συνθλίβοντας μονάχη τον πολυδαίδαλο προπαγανδιστικό – χυδαίο μηχανισμό του Μαξίμου. Είδατε πώς κονιορτοποιούνται εν ριπή οφθαλμού τα δήθεν κραταιά συστήματα εξουσίας;

Τελικά μπορεί η δημοκρατία να λαβώθηκε βαριά από τον νεομητσοτακισμό, αλλά άντεξε.

Αποδεικνύοντας ότι το τέλος των τυράννων, όσο κι αν την τραυματίσουν, είναι προδιαγεγραμμένο.

Κακά τα ψέματα, τα Τέμπη είναι οι Πρέσπες του Μητσοτάκη.

Με την ηρωίδα μάνα να δίνει το έναυσμα για ένα εκκωφαντικό… ΩΣ ΕΔΩ!!!

Ήταν η ματωμένη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της διαφθοράς, της σήψης, της διαπλοκής, των σκανδάλων, της μειοδοσίας, της φτωχοποίησης και του αυταρχισμού.

Θυμάστε προφανώς πώς τελείωσε εν μία νυκτί ο Τσίπρας μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Με τον λαό απεγνωσμένο και τσακισμένο από τη μαυρίλα που του προκάλεσε, μην αντέχοντας άλλο, να ξεχύνεται οργισμένος στους δρόμους ζητώντας πίσω τη ζωή και την πατρίδα του.

Όσο κι αν πάσχιζε ο άλλοτε… λαοπρόβλητος να αντιστρέψει την πραγματικότητα τόσο έσκαβε τον λάκκο της ήττας του με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σε ανάλογη παγίδα έχει πέσει κι ο Κυριάκος.

Το παραδέχτηκε άθελά του ο ίδιος όταν στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας επιχείρησε να αντιγράψει το πατρικό know-how λέγοντας ότι οικονομικά συμφέροντα επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης.

Γελάνε και τα τσιμέντα.

Καλύτερα να βρει άλλη τακτική γιατί όπως θα θυμάται δεν απέδωσε τα προσδοκόμενα.

Υπενθυμίζουμε ότι η νεοφιλελεύθερη – εθνομηδενιστική κυβέρνηση του Κώστα Μητσοτάκη είχε πάρει ήδη την κατιούσα, πριν δεχτεί το τελειωτικό χτύπημα. Αφορμή της πτώσης ήταν τα αλισβερίσια της με την τότε διαπλοκή για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Η δυσαρεστημένη πλευρά των ενδιαφερόμενων αγοραστών δηλαδή εκμεταλλεύτηκε την κυβερνητική φθορά επιταχύνοντας την κατακρήμνισή της.

Αν όντως ήταν ισχυρή η κυβέρνηση του Κώστα Μητσοτάκη, εξυπακούεται ότι οι ολιγάρχες της εποχής δε θα πετύχαιναν τον στόχο τους.

Η νεοφιλελεύθερη – εθνομηδενιστική κυβέρνηση του Κυριάκου ωστόσο είναι σε απείρως δυσμενέστερη θέση, με την πτώση της να προμηνύεται ηχηρότερη.

Η εκτόξευση του χρέους και η πενία σε συνδυασμό με τη μειοδοσία στα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό, καθώς και την εθελοδουλία απέναντι στους Αμερικανούς όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία περί του αντιθέτου.

Επίσης, ο πατέρας του δεν είχε να αντιμετωπίσει… μπαζώματα και μονταρίσματα όπως των Τεμπών.

Και κυρίως τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που κατηγορούσε δεν ήταν κουμπάροι της οικογένειας, ούτε τον στήριζαν νυχθημερόν από τα μέσα τους.

Επιπρόσθετα, δεν είχε αποπέμψει… νύχτα στενούς του συνεργάτες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ομιλία του στη Βουλή προς αναχαίτηση πρότασης δυσπιστίας.

Στην εξίσωση βάλτε και την ακύρωση της επίσκεψης στις ΗΠΑ. Τι τρέχει άραγε και οι «σύμμαχοι» αποφάσισαν να στρώσουν κόκκινο χαλί μόνο στον Ερντογάν; Μήπως αντιλήφθηκαν ότι ο Μητσοτάκης δε μπορεί να περάσει τα συνυποσχετικά και επιδιώκουν συγκυβερνήσεις για να πετύχουν τους σκοπούς τους;

Τυχαία άραγε και η αναμενομένη επανακυκλοφορία της «Ελευθεροτυπίας» από τον κουμπάρο που θα στηρίξει την ευρύτερη κεντροαριστερά, όπως και η τοποθέτηση της Ντόρας περί συναινέσεων στα εθνικά;

Κάντε μια σούμα και βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα.

Πάντως αν μετά από την επικείμενη κατραπακιά στις ευρωεκλογές ο Κυριάκος προκηρύξει εθνικές εκλογές, όπου με όπλο τη λίστα θα προσπαθήσει να φτιάξει δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα, μην απορήσετε.

Είναι ο τελευταίος άσος στο μανίκι του μπας και αποφύγει τη μοίρα του πατέρα του.

Οι μύδροι εντούτοις και των λοιπών οικονομικών συμφερόντων που τον στήριζαν με ζέση, προεξοφλούν ότι το παιχνίδι έχει ήδη τελειώσει.

Δυστυχώς, αυτή είναι η μεταπολιτευτική Ελλάδα που τάχα θέλει να πολεμήσει ο Μητσοτάκης όπως μας είπε ανερυθρίαστα και δη από το βήμα της Βουλής.

Ένα ατέρμονο νταραβέρι διαπλοκής – πολιτικών με θύματα τον λαό και την ίδια.

Καληνύχτα και καλή τύχη κύριε Μητσοτάκη.

Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η κατάρρευση στο τέλος θα είναι παταγώδης…

Όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες -και εντός της Βουλής- με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τη...

Πώς ερμηνεύεται η πρόταση μομφής

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές συζητείται στη Βουλή η πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Μια πρόταση...

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος λίγο πριν πέσει ακυβέρνητο στη γέφυρα της Βαλτιμόρης και την γκρεμίσει πρόλαβε...

«Μνημόνιο Κατανόησης» Ελλάδας και Ουκρανίας

Η Ελλάδα και η Ουκρανία διαπραγματεύονται επί του τελικού κειμένου ενός «Μνημονίου Κατανόησης» -και όχι διακρατικής σύμβασης αυξημένης ισχύος-...