Οι πρόεδροι της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής στο Κίεβο-Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε πως κατηγορεί τον Πούτιν για «γενοκτονία»

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και οι ομόλογοί του της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Κίεβο όπου θα συναντηθούν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του Ντούντα. 

Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε πως κατηγορεί τον Πούτιν για «γενοκτονία»

Πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν επισκεφθεί την ουκρανική πρωτεύουσα μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Ο καγκελάριος της Γερμανίας αναμένεται στο Κίεβο.

http://www.amna.gr/home/article/639330/O-kagkelarios-tis-Germanias-anamenetai-sto-Kiebo

«Κατευθυνόμαστε στο Κίεβο με ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής στήριξης και στρατιωτικής βοήθειας», έγραψε σήμερα στο Twitter ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα μαζί με μια φωτογραφία των τεσσάρων προέδρων δίπλα σε ένα τραίνο.

Στη διάρκεια της «συμβολικής» αυτής επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τη στήριξη που μπορεί να δοθεί στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πάβελ Σροτ επικεφαλής του γραφείου του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα στο Polsat News.

Τα γραφεία των τεσσάρων προέδρων αρνήθηκαν να δώσουν άλλες λεπτομέρειες για την επίσκεψή τους για λόγους ασφαλείας.

Εξάλλου ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ σχεδίαζε να επισκεφθεί μαζί με τους τέσσερις ομολόγους του το Κίεβο «για να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης της Ευρώπης προς την Ουκρανία», αλλά δεν ήταν ευπρόσδεκτος στην Ουκρανία, επισήμανε ο ίδιος χθες, Τρίτη.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση του Σταϊνμάιερ λόγω των στενών σχέσεων που είχε αυτός με τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια και τη στήριξή του στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.  

Η Παγκόσμια Τράπεζα ετοιμάζει πακέτο 1,5 δισ. δολαρίων για να στηρίξει την Ουκρανία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.