Π. Σκουρλέτης: Έμπρακτη πολιτική ευθύνη η προσπάθεια διακρίβωσης των αιτιών της ανείπωτης τραγωδίας

«Έμπρακτη πολιτική ευθύνη είναι η προσπάθεια διακρίβωσης των αιτιών της ανείπωτης τραγωδίας» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» και θέτει το ερώτημα εάν θα μπορούσαν να εξελιχθούν αλλιώς τα πράγματα στις δεδομένες συνθήκες: «Οι ακραίες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τον οικιστικό λαβύρινθο πόσο περιθώριο άφηναν να έχουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα; Είναι δύσκολο να απαντηθεί αυτό, οφείλουμε όμως να το επιχειρήσουμε, ώστε να αποδοθούν τελικά οι οποίες ευθύνες. Όλα αυτά συνιστούν ανάληψη της ευθύνης στην πράξη και όχι στα λόγια, αυτή είναι η έμπρακτη συγγνώμη».

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει πως όταν «θα ολοκληρωθεί η αποτίμηση της όλης κατάστασης, θα καταλογισθούν και οι όποιες ευθύνες» ενω μετά την παραίτηση του Ν. Τόσκα και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για παραίτηση και του ίδίου, ο υπουργός Εσωτερικών απαντά: «Η αντιπολίτευση επιζητούσε μια παραίτηση για να την κραδαίνει ως πολιτικό λάφυρο. Ενδεχομένως κάτι τέτοιο να λειτουργήσει εκτονωτικά, το ζητούμενο, όμως, σήμερα είναι, εκτός από την απόδοση ευθυνών, να αναζητήσουμε και τις βαθύτερες αιτίες, διαχρονικές και μη, που οδήγησαν σε αυτόν τον πολύ μεγάλο αριθμό απωλειών και κατέστησαν αναποτελεσματικό τον οποιονδήποτε σχεδιασμό».

«Μού προκαλεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι, εκ μέρους των προπαγανδιστικών κέντρων της αντιπολίτευσης, επιχειρείται να θεωρηθεί επικοινωνιακός αντιπερισπασμός της κυβέρνησης η αναφορά στην άναρχη δόμηση και στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ως προς την τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου» προσθέτει ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης θυμίζει εξάλλου πως στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» προβλέπονται διατάξεις που αφορούν σε θέματα πολιτικής προστασίας και συντονισμού των ΟΤΑ και των αρμοδιοτήτων τους, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Και προαναγγέλλει πως τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί ο εθνικός σχεδιασμός στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Απόφαση-σοκ για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Άνοιξε η «κερκόπορτα» για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα...

Το Μαξίμου επιδιώκει τον έλεγχο του περιφερειακού Τύπου

Τον απόλυτο έλεγχο του περιφερειακού Τύπου προσπαθεί να αποκτήσει η κυβέρνηση...

Ιωάννης Φιλιππάκης: Δωρεά στο Νοσοκομείο Λάρισας

Σε μια εποχή κατά την οποία οι δημόσιες δομές Υγείας καλούνται να ανταποκριθούν σε...

Ανανέωσαν τη συνεργασία τους «δημοκρατία» και «People’s Daily»

Η ενίσχυση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης βρέθηκε...