#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/01/2010 19:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Ισραήλ τιμά την Ελληνική Γενοκτονία;

 Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, με το με Α.Π. 76756/23-12-2009 «Εξαιρετικά Επείγον» έγγραφό του προς τους Νομάρχες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Ευβοίας, Κέρκυρας, Δωδεκανήσου, με θέμα «Εκδηλώσεις για την 27η Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος», επιτάσσει «…την οργάνωση των σχετικών εκδηλώσεων … ώστε να δοθεί στον εορτασμό της ημέρας αυτής η πρέπουσα λαμπρότητα».

 Ο Υπουργός εφαρμόζει τον Νόμο 3218/2004.  Ερωτάται και αυτός και όλο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα :

 Πότε η Ελληνική Πολιτεία θα τιμήσει «με την πρέπουσα λαμπρότητα» τα εκατομμύρια των Ελλήνων μαρτύρων και ηρώων της Ελληνικής Γενοκτονίας;

Και πότε θα απαιτήσει από το κράτος του Ισραήλ, δεδομένου ότι ενώ τυπικά τιμούνται μόνο οι Έλληνες Εβραίοι-θύματα ουσιαστικά τιμάται η Γενοκτονία όλου του εβραϊκού πληθυσμού, στη βάση της αμοιβαιότητας να τιμήσει αντίστοιχα τα θύματα της Ελληνικής Γενοκτονίας;

 Τι συνιστά Ελληνική Γενοκτονία

 
 
 
 «Genocide is the deliberate and systematic destruction, in whole or in part, of an ethnic, racial, religious, or national group».

1948 United Nations Convention on Genocide (UNCG)

Ελληνική Γενοκτονία υπήρξε ο συστηματικός και μεθοδικός βασανισμός, σφαγιασμός και εθνοκάθαρση εκατομμυρίων Ελλήνων, που διαπράχθηκε από τους Τούρκους στην Μικρά Ασία, στην Κωνσταντινούπολη, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στην Ανατολική Θράκη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο.

Η πλειοψηφία των θυμάτων σφαγιάστηκε μεταξύ του 1895 και του 1955. Εκτιμάται ότι περίπου 2.000.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά Ελληνικής καταγωγής θανατώθηκαν την περίοδο αυτή.

 Κατά τον George Horton («Η Μάστιγα της Ασίας»): «Η εξόντωση των Χριστιανών της Τουρκίας ήταν μια οργανωμένη σφαγή, η οποία έγινε σε μεγάλη κλίμακα και διαπράχθηκε πολύ πριν από την αποβίβαση Ελληνικών στρατευμάτων στην Σμύρνη».

 Η Ελληνική Γενοκτονία εντάθηκε μετά το 1908, όταν οι Νεότουρκοι διακήρυξαν πως «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» και υποτίθεται «έληξε» με την ανταλλαγή πληθυσμών βάσει της Συνθήκης της Λοζάννης το 1923.

 Όμως, η Ελληνική Γενοκτονία συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες μας με τις πολιτικές του Τουρκικού Κράτους κατά των Ελλήνων της Τουρκίας.
Ειδικά μέτρα και νόμοι του επίσημου τουρκικού κράτους που στόχευαν την Ελληνική (και άλλες) μειονότητες, η επιστράτευση Ελλήνων για υποχρεωτική εργασία το 1942 (ενώ η Ελλάδα πάλευε την Ναζιστική κατοχή), οι οργανωμένες λεηλασίες, οι βιασμοί, οι σφαγές και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη το 1955 και το 1964, οι Κύπριοι «αγνοούμενοι» τού 1974 είναι όλα μέρος μιας συνεχιζόμενης Ελληνικής Γενοκτονίας.

 Τα τελευταία χρόνια Τούρκοι Ακαδημαϊκοί όπως ο Τανέρ Ακτσάμ (Taner Akçam) έχουν αναγνωρίσει τον ρόλο που έπαιξε η «Ειδική Οργάνωση» (Teşkilat-Mahsusa), η πρώτη Τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών στον 20ο αιώνα, στη Γενοκτονία του χριστιανικού πληθυσμού. Η «Ειδική Οργάνωση» υπήρξε η μητρική οργάνωση της Τουρκικής μυστικής υπηρεσίας (MİT). Οι Νεότουρκοι αποφυλάκισαν εγκληματίες και τους οργάνωσαν υπό  την επίβλεψη της «Ειδικής Οργάνωσης».

 Κατά σύμπτωση;, παρόμοιες πρακτικές ακολουθεί το σημερινό κράτος του Ισραήλ, φίλος και σύμμαχος του Τουρκικού κράτους, έναντι των Παλαιστινίων που βρίσκονται σε εδάφη που έχει καταλάβει παραβιάζοντας αποφάσεις του ΟΗΕ, ενώ όμως απαιτεί από την παγκόσμια κοινότητα να επιβάλλει με νόμους ποινές φυλακίσεως σε όσους αρνούνται το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα στον 2ο ΠΠ.

 Είναι αξιοσημείωτο ότι η παγκόσμια κατακραυγή και καταδίκη για τις Γενοκτονίες περιορίζεται μόνο σε εκείνη των Εθνικοσοσιαλιστών Γερμανών κατά των Εβραίων, και εν μέρει την Αρμενική, ενώ οι άλλες του 20ου αιώνα μένουν ιστορικά απαρατήρητες και χωρίς συνέπειες.

 Πως αντιμετωπίζει η σημερινή Ελληνική Πολιτεία τις Γενοκτονίες

Η Ελληνική Βουλή με το Νόμο 3218/2004 έχει καθιερώσει την 27η Ιανουαρίου κάθε έτους, ως ημέρα μνήμης όλων των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος του Β΄ ΠΠ και η Ελληνική Πολιτεία έχει ανεγείρει για αυτά τα θύματα Μνημείο.

Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει επίσημα την Ελληνική Γενοκτονία, δεν έχει καθορίσει ενιαία ημέρα ετήσιας μνήμης του συνόλου των θυμάτων της και δεν έχει αναγείρει κοινό Μνημείο για όλα ανεξαιρέτως τα θύματα της Ελληνικής Γενοκτονίας, ήτοι των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας κλπ.

Το Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» ( ΦΕΚ 207/Α/21-9-2001), το οποίο μετά τριετείς δισταγμούς εκδόθηκε το 2001 σε εφαρμογή του Νόμου 2645/1998, ορίζει την 14η Σεπτεμβρίου κάθε έτους ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας από το Τουρκικό Κράτος μόνο των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και υποβαθμίζει τις εκδηλώσεις σε επίπεδο Νομαρχιών.
Χαρακτηριστικό δείγμα της νυσταλέας αντιμετώπισης εδώ

http://www.anaitolika.gr/article.php?artro=6292

Με τον Νόμο 2193/1994 που ψήφισε η Βουλή στις 24-2-1994 (ΦΕΚ32/Α/94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Στα μνημόσυνα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος παρίστανται συνήθως υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως και των Κομμάτων. Οι ίδιοι συνήθως απουσιάζουν από τις εκδηλώσεις μνήμης για τα αμέτρητα θύματα της Ελληνικής Γενοκτονίας, που έχει συντελεσθεί σε γηγενείς Ελληνικούς πληθυσμούς εδαφών ελεγχομένων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία παλαιότερα, στη συνέχεια από την Τουρκία και πάντοτε υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση της εκάστοτε κεντρικής Οθωμανικής ή Τουρκικής εξουσίας.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επίσης επιδείξει επιλεκτική ευαισθησία στη Γενοκτονία των Εβραίων. Επιμελήθηκε και χρηματοδότησε την συγγραφή και έκδοση βιβλίου με τίτλο “Documents on the History of Greek Jews”. Εν τούτοις παραμέλησε και δεν ασχολείται με την διάδοση στοιχείων που αναφέρονται στις κατά καιρούς Γενοκτονίες χριστιανικών και Ελληνικών πληθυσμών, τα οποία σπανίζουν στις Βιβλιοθήκες των ανά την Ελλάδα και τον κόσμο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Διπλωματικών Αποστολών.

Ύστατη «επιτυχία» της επίσημης Πολιτείας η αυτοχειριαστική απόπειρα διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας με φυσικό αυτουργό την κα Ρεπούση και ηθικό αυτουργό τον νυν Πρωθυπουργό που υπέγραψε Νόμο για «απαλοιφή των ιστορικών ακροτήτων από τα εγχειρίδια ιστορίας», στη βάση συμφωνίας του –ερήμην του Ελληνικού Λαού- με τον «φίλο του» τ. Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.

Ενώ η Ελλάδα παραβλέπει και υποβαθμίζει την Ελληνική Γενοκτονία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με Ψήφισμά του τον Νοέμβριο του 2000 και η Γαλλία με τον Νόμο 2001-70 αναγνώρισαν την Αρμενική Γενοκτονία, χάρις στις συστηματικές ενέργειες και την ενημέρωση της κοινής γνώμης σε Ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα από τους Αρμένιους.

Συντέθηκε με στοιχεία από

http://www.hellenicgenocide.org/

http://www.umd.umich.edu/dept/armenian/bts

http://pontosworld.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Genocide

http://pontosandaristera.wordpress.com/2008/01/25/25-1-2008/

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_23/02/01_I7064898=I7064898=|01&01-0201!cod230201$36006.html

 Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 23/01/2010 20:16:55

  Προφήτη,
  θέλω να συνδέσω την εξαιρετική, όπως πάντα, ανάρτησή σου με την συζήτηση για τις Μεταμορφώσεις της Ταυτότητας που γίνεται στο Πόντος και Αριστερά, και συγκεκριμένα με το απόσπασμα ετούτο:

  "ι αντιεθνικιστές προσπαθούν να τονίσουν τις ελληνικές αγριότητες κατά τη διάρκεια της νεοελληνικής ιστορίας, λ.χ. στην Τριπολιτσά, στη Μικρά Ασία, στην Κύπρο, στη Μακεδονία. Ο σκοπός τους είναι η απόδοση ίσων ευθυνών για τα γεγονότα σε Έλληνες και Τούρκους ή (για το μακεδονικό) σε Έλληνες και Βουλγάρους. Τέτοιος σκοπός, αν κάναμε μια αντιστοίχηση με τη δικαιοσύνη, θα συνεπαγόταν πως ο φονιάς 1 ή 2 ατόμων θα έπρεπε να κατηγορηθεί το ίδιο με τον φονιά 10 ατόμων. Οι αναθεωρητές αντιεθνικιστές δε θα μπορούσαν με τίποτε να παρουσιάσουν τα εγκλήματα των δύο πλευρών ως ισάριθμα ή ίδιας ποιότητας – παρά την προσπάθειά τους να εξιδανικεύσουν την Οσμανική αυτοκρατορία. Γιατί αυτός ο οποίος διώκεται, ως υπόδουλος επί αιώνες, δε θα μπορούσε, ακόμη και να το ήθελε, να διαπράξει ισόποσα εγκλήματα ίδιας αγριότητας, παρά μόνο αν συγκριθεί σε μικρά χρονικά διαστήματα με τον καταπιεστή.

  Έτσι, αναφορικά προς τις αγριότητες του ελληνικού στρατού στη Μ. Ασία, η παράθεσή τους είναι σωστή μόνον όταν ταυτόχρονα αναφέρεται π.χ.

  (α) ότι δεν υπήρχε σχέδιο γενοκτονίας/εθνοκάθαρσης από τις ελληνικές δυνάμεις κατοχής ή την ελληνική κυβέρνηση, ενώ αντίθετα η Νεοτουρκική και κεμαλική κυβέρνηση είχε επίσημα αποφασίσει και πραγματοποιήσει γενοκτονία και εθνοκάθαρση,

  (β) ότι οι ελληνικές αγριότητες ποσοτικά είναι ελάχιστες μπροστά στις τουρκικές,

  (γ) ότι αυτές συνέβησαν κυρίως κατά την άτακτη οπισθοχώρηση προς τη Σμύρνη, ενώ πριν από αυτήν οι άτακτοι Τσέτες επιδίδονταν σε αγριότητες προς τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό στην ίδια την Ιωνία στα 1920-1, επιβάλλοντας τη χρήση αντιποίνων

  (δ) ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα αντίποινο εναντίον των Τουρκομουσουλμάνων των Νέων Χωρών, ως απάντηση στις σφαγές, μετά το 1918, ούτε στα 1922

  (ε) ότι οι Μικρασιάτες είχαν μόλις προ ολίγων ετών εκδιωχθεί και εθνοκαθαρθεί. Οι αντιεθνικιστές φαντάζονται ότι οφείλουν να αναιρέσουν κάποια εικόνα την οποία νομίζουν ότι έχει ο μέσος Έλληνας για τη Μικρασιατική Εκστρατεία, ότι υπήρξε πόλεμος με ροδοπέταλα ως όπλα εκ μέρους των Ελλήνων ή ότι οι Έλληνες δεν μιμήθηκαν (σε μικρή κλίμακα και αποτυχημένα) τις βάρβαρες μεθόδους των Τούρκων, τις οποίες οι δεύτεροι πρωτοεφάρμοζαν τόσο στο μακρινό παρελθόν όσο και κατά τη δεκαετία του 1910-20. Αλλά, αν δεν απευθύνονται σε παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού, τότε η παραπάνω πρόφασή τους είναι ανούσια."
  http://pontosandaristera.wordpress.com/2009/11/25/3-11-2009/

  ΥΓ: αφιερώνεται στα γνωστά κοράκια που μόλις οσμισθούν "σάρκα" πλακώνουν...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ B.K.Σ. 23/01/2010 22:21:51

   Βασιλική, είχα μιλήσει με παππούδες, πολεμιστές στη Μικρά Ασία. Ζωντανή ιστορία. Άδολη περιγραφή, χωρίς φιοριτούρες αλλά και χωρίς υστεροβουλία, ιστορίες από τα νιάτα τους αφηγούνταν.

   Τους είχα ρωτήσει για τη συμπεριφορά των ελληνικών στρατευμάτων.
   Κανένας δεν ανέφερε σφαγές Τούρκων.
   Μεμονωμένα επεισόδια κακοποιήσεων μπορεί υπήρξαν - πόλεμος ήταν. Οργανωμένη και μεθοδική σφαγή, όπως από τους Τούρκους ΟΧΙ - ΠΟΤΕ.

   Μιλούσαν μόνο για "χαριτωμένες" βαρβαρότητες απέναντι στα κορίτσια, τις Ελληνίδες της Σμύρνης και της Ιωνίας, που από χαρά και ευγνωμοσύνη τους καλούσαν σε έξοδο.
   "Αχ παιδί μου, οι κοπέλλες ήταν μαθημένες σε ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία. Εμείς ήμασταν ζαγάρια, αγροίκοι κατεβασμένοι απ' τα βουνά. Θεωρούσαμε ότι για να βγαίνουν ραντεβού ήταν πρόστυχες, πέφταμε σαν νηστικοί, τις προσβάλλαμε και έφευγαν κλαίγοντας".
   Άλλοι είχαν μιλήσει για "τσιγάρα" και αργιλέδες που έμαθαν να καπνίζουν εκεί - και κάποιοι δεν έκοψαν τη συνήθεια.

   Το παραμύθι "κομπολόγια από ρώγες από Τουρκάλες" που δήθεν συνέλεγαν οι εύζωνες το κυκλοφόρησε η κεμαλική προπαγάνδα και φυσικά το ανέσυραν και το διακινούν λιακορεπούσηδες και ιοί, και εννοείται τα διαδικτυακά παπαγαλάκια τους, τύπου ροΐδοεμμονές κτλ.

   ==
   Το ζήτημα είναι ότι το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα έχει γίνει η "ιερή αγελάδα" του πλανήτη. Εύλογη η τίμησή του αλλά γιατί η παγκόσμια κοινότητα και κυρίως η Ελληνική Πολιτεία να μην τιμά λαμπρά τα εκατομμύρια των Ελλήνων νεκρών και να μην τα προβάλλει ως αυτό που υπήρξαν, θύματα της Τουρκικής θηριωδίας.

  • Liebknecht avatar
   Liebknecht @ B.K.Σ. 24/01/2010 15:14:02

   Το συγκεκριμένο σχόλιο καταδεικνύει ξεκάθαρα, διαλύοντας κάθε πιθανή αμφιβολία, ότι το άρθρο σου, αγαπητέ Προφήτη, δεν γράφτηκε με βασικό γνώμονα ό,τι θέτει ως κεντρικό ζήτημα (την αναγνώριση δηλ. της ελληνικής γενοκτονίας από το Ισραήλ και την υπερτίμηση των εκατομμυρίων νεκρών Εβραίων από το ελληνικό κράτος), αλλά με ελατήρια εμπάθειας και μίσους προς τους Εβραίους. Από που να ξεκινήσει κανείς:
   1. Από την παντελώς ανιστόρητη άποψή σου για τον Αβραάμ Μπεναρόγια και το ρόλο που έχει παίξει στην ιστορία της Φεντερασιόν και του ΣΕΚΕ? Δεν έχεις καν την ελάχιστη ευαισθησία να αναγνωρίσεις το ρόλο αυτού του ατόμου (ας ξεχάσουμε ότι είναι Εβραίος, γιατί δεν διεκδίκησε ό,τι ζητούσε ως Εβραίος, αλλά ως εργάτης προ παντός) στην ιστορία του εργατικού κινήματος και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.
   2. από την έλλειψη σεβασμού προς κάποιον ο οποίος έχασε τη ζωή του πολεμώντας για την πατρίδα του («για τον Μαρδοχάϊ Φριζή μάς τάχουν ζαλίσει, σίγουρα δεν ήταν ο πρώτος νεκρός, είναι πιθανόν αληθινό περιστατικό απώλειας, ίσως και όχι.
   Σε κάθε περίπτωση δεν χρωστάμε τίποτα σε αυτούς αλλά στους παππούδες μας. 500.000 απώλειες είχε ο Ελληνισμός στον 2ο ΠΠ.»). Το σχόλιο σου κινείται στα επίπεδα εφημερίδας ΣΤΟΧΟΣ και λοιπών ακροδεξιών εντύπων. Δηλ., με άλλα λόγια, αν ο Εβραίος δεν σκοτωθεί για την πατρίδα του, τότε είναι εχθρός αυτής και δεν τον ενδιαφέρει. Αν σκοτωθεί, και πάλι σιγά τα ωά, στους δικούς χρωστάμε τις θυσίες. Αν μη τι άλλο, ο Φριζής απέδειξε εμπράκτως τι εστί θυσία, χάνοντας τη ζωή του για τη σημαία της πατρίδας του και όχι παίζοντας το κομάντο που υπηρετεί στη Ρεντίνα ή δήθεν πολεμιστής...
   3.« Αυτοί μάς χρωστάνε περίθαλψη και προστασία από την καταδίωξη των Γερμανών». Αυτοί, ποιοι δηλ. και σε ποιον? Άπαντες οι Έλληνες Εβραίοι σε εμάς τους καθαρόαιμους? Μήπως πρέπει να είναι ευγνώμονες στους Χίτες και τους Γερμανοτσολιάδες του Τσολάκογλου? Αμφιβάλλω πάντως αν εσύ θα έκρυβες Εβραίους τότε. Και όσοι βοήθησαν Εβραίους, ήταν πάνω απ' όλα άνθρωποι, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και κοινωνικής τάξης.
   4. Και το πλέον όμορφο... «Τα περί κοινοτήτων “αρχαίων ελλήνων εβραίων” είναι πέραν της γελοιότητος, αυτά δε τα περί γνησιότερης καταγωγής από όσους ταλαίπωρους δηλώνουμε “γηγενείς” ανάξια σχολιασμού. Τόση συμπυκνωμένη ανακρίβεια έχω χρόνια να δω». Είσαι νυχτωμένος αγαπητέ, και μάλιστα βαθιά. Στο ιερό νησί της Δήλου υπάρχει η αρχαιότερη συναγωγή στη διασπορά, που έχει χρονολογηθεί ήδη τον 1ο αι. π.Χ. Για διάβασε κάτι άλλο, εκτός από κατάπτυστα εθνικόφρονα έντυπα και Τα Πρωτόκολλα των Σοφών τις Σιών...

   Αναφορικά με το θέμα της γενοκτονίας, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου: μήπως η άρνηση του Ολοκαυτώματος θα θέσει βάσεις για την αναγνώριση της δικής μας γενοκτονίας? Τι σχέση έχει εξάλλου η πολιτική ενός κράτους, το οποίο αναμφίβολα διαπράττει κατ' εξακολούθηση εγκλήματα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με ένα αναμφίβολο ιστορικό γεγονός, όπως η Τελική Λύση? Μάς λες δηλ., ότι κακώς δίδεται τέτοιο βάρος στο Ολοκαύτωμα, ενώ δεν αναγνωρίζονται άλλες γενοκτονίες?
   Τις ανοησίες αναφορικά με τους dönme Εβραίους και τις θεωρίες συνωμοσίας δεν θα τις σχολιάσω καν, είναι ανάξιες σχολιασμού.
   Θα πρότεινα να κάνεις μία επίσκεψη στο Άουσβιτς και να προσπαθήσεις να σκεφτείς πρώτα απ’ ως άνθρωπος, όχι ως κατ’ επίφασιν πατριώτης. Προφανώς το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται και στην Ελλάδα και πρέπει να το εμποδίσουμε εν τη γενέσει.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ B.K.Σ. 24/01/2010 16:55:19

   Liebknecht
   Συκοφαντείς, λασπολογείς και παραπλανείς.

   Ούτε θέλεις ούτε μπορείς να επιχειρηματολογήσεις.
   Αυτό που επιδιώκεις είναι να "δαιμονοποιήσεις", να καταστήσεις τον γράφοντα με χαρακτηρισμούς αναξιόπιστο και περίπου "ναζιστή", ώστε όποιος αισθανθεί ταύτιση με αυτά που γράφονται να αναριγήσει έντρομος ότι "ταυτίζεται" με μίασμα.

   Μου «καταλογίζεις» «ελατήρια μίσους και εμπάθειας για τους εβραίους».
   Γνωστή και αποκλειστικά σιωνιστική η πρακτική.
   ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ εκφέρει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για χαρακτηριστικά ή πρακτικές του Κράτους του Ισραήλ και των σιωνιστών χαρακτηρίζεται αμέσως "αντισημίτης" και σε ορισμένα κράτη όπου το εβραϊκό λόμπυ διαθέτει ισχύ ώστε να θεσμοθετήσει κατάπτυστους "νόμους" κλείνεται στη φυλακή.

   1. Αυτά που γράφεις δήθεν σαν αξιωματική αλήθεια για τον Μπεναρόγια είναι ΔΙΚΗ σου άποψη. Εντελώς δημοκρατικά αρνείσαι στον άλλον να έχει ριζικά αντίθετη γνώμη για ένα ιστορικό πρόσωπο.
   Θα σού διαφεύγει ο ρόλος της Bund στις αρχές του 20ου Αιώνα. Και το ότι πολλά κινήματα που μετεξελίχθηκαν σε κομμουνιστικά πήγασαν από τις κλειστές εβραϊκές κοινότητες, από την ασφυξία που αυτές προκαλούσαν στα μέλη τους, που υφίσταντο διπλή καταπίεση : μία από τους νόμους του κράτους στο οποίο ζούσαν και δεύτερη, βαρύτερη, από την κλειστή δομή και το δικαίωμα ζωής ή θανάτου του ραββίνου και των προκρίτων της εβραϊκής κοινότητας πάνω τους. Ούτε θα ξέρεις ότι πολλά από αυτά τα καταπιεσμένα άτομα έγιναν ολικοί αρνητές των κοινωνιών και καταστροφείς «επαναστάτες». Αντί να διαβάζεις για τη Φεντερασιόν και το ΣΕΚΕ διάβασε τους «Δαιμονισμένους» του Ντοστογιέφσκι.

   2. Σε ποιο επίπεδο κινείται το σχόλιο μου και το ότι ταυτίζεται με το ΣΤΟΧΟ ποιος το κρίνει; Ποιος είσαι εσύ; Αυτός που μοιράζει πιστοποιητικά δημοκρατικότητας μόνο σε αυτούς που του αρέσουν οι απόψεις τους; Ή νομίζεις θα με «τρομοκρατήσεις»;

   Η πιπίλα με τον Μαρδοχάϊ Φριζή, του οποίου «ελληνοποιούν» το όνομα σε «Μαρδοχαίο», έχει κουράσει. 15, νομίζω, χρόνια τώρα κατακλυζόμαστε από επιστολές σε εφημερίδες σε κάθε περίσταση που κάτι ψιθυρίζεται περί Εβραίων.
   Αμέσως, όπως εσύ, «ξιφουλκούν» κάποιοι : «δεν ντρέπεστε παλιοέλληνες που ο Φριζής πέθανε για χάρη σας κι εσείς τολμάτε να μιλάτε για τους Εβραίους».

   Προσπάθεια δημιουργίας ενοχικού συνδρόμου έναντι των Εβραίων. Ε, χώνεψέ το, κι εσύ κι αυτοί που σε βάζουν να γράφεις. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. Στην οικογένειά μου μόνο είχαμε έναν νεκρό, έναν ανάπηρο και ένα τραυματία, στην Αλβανία.

   Εδώ δεν είναι Αμερική. Τo Israel Lobby, εδώ δεν κάνει κουμάντο. Ακόμα τουλάχιστον.

   3. Χάρη χρωστάει ο ανώνυμος Εβραίος στον ανώνυμο Έλληνα που τον περιέθαλψε, τον στέγασε, τον έκρυψε, τον προφύλαξε από την μανία των Γερμανών. Οι συκοφαντικές προεκτάσεις περί Τσολάκογλου και γερμανοτσολιάδων δείγμα της λασπολογίας σου.

   4. Δεν υπήρξε διασπορά. Οι Εβραίοι δεν διεσπάρησαν από τον Τϊτο μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ. Οι κοινότητες προέκυψαν από τον επιθετικό προσηλυτισμό αλλοεθνών. Βερβερίνων και Χαζάρων μεταξύ άλλων. Διάβασε έναν επιζώντα του Άουσβιτς που επικαλείσαι : Ισραήλ Σαχακ.

   Οι υπόλοιπες συκοφαντικές κρίσεις, δυσφημιστικά συμπεράσματα για μένα, «παραινέσεις» και «συμβουλές», στην κρίση των υπολοίπων.

   Όσο για την ακροτελεύτια «προειδοποίηση», ποιοι είστε «εσείς» που θα «εμποδίσετε την εκκόλαψη του (ανύπαρκτου στην Ελλάδα)) αυγού του φιδιού» ;

  • Liebknecht avatar
   Liebknecht @ B.K.Σ. 24/01/2010 18:26:01

   Κατά τη συνήθη πρακτική της Σχολής αυτής που εκφράζεις, των επιθετικών δηλ. Εθνικοφρόνων, που ιδιοποιούνται το ρόλο του εξεγερθέντος σωτήρα ο οποίος κατέχει την αλήθεια και γνωρίζει τι συμβαίνει, ο μη ακραίος - ο Άλλος - πρέπει να είναι «Σιωνιστής», «κομμουνιστής», «προδότης», «εγκάθετος». Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς και διατηρώ το δικαίωμα να είμαι περήφανος για την ελληνική μου καταγωγή, τη γλώσσα μου και την ιστορία του έθνους μου. Ο πατριωτισμός δεν μπορεί να ιδιοποιείται από τους απανταχού επιθετικούς εθνικιστές, εκπροσωπούντες την banality of Evil. Αναφορικά με το ποιος με βάζει να γράφω, σε διαβεβαιώνω ότι κανείς δεν κρύβεται από πίσω, παρά μόνο ο εαυτός μου. Ας μην γλυστρίσουμε σε παραληρήματα και συνωμοσιολογικές θεωρίες επιπέδου μπυραρίας Μονάχου του ‘20.
   Η διαφωνία μου δεν τίθεται σε προσωπικό επίπεδο, ούτε και αμφισβητώ ό,τι γράφεις για τους συγγενείς σου, οι οποίοι προς τιμήν τους θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Ούτε ναζιστή σε αποκάλεσα, ούτε μίασμα.
   Ό,τι εσύ ορίζεις ως «Εβραίοι» δεν είναι ομοιογενές σύνολο. Ποιοι δηλαδή: οι αστοί Εβραίοι, οι Σιωνιστές, οι εργάτες, οι φτωχοί, οι μορφωμένοι, οι Ραββίνοι? Λανθασμένα δημιουργείται η εντύπωση ότι εγώ ξιφουλκώ κρίνοντας άπας Εβραίος είναι καλός.

   Σε πληροφορώ δε ότι ούτε η Bund μού διαφεύγει, ούτε ακούω πρώτη φορά ότι όσοι δεν αποδέχονται την καθεστηκυία τάξη είναι «ολικοί αρνητές των κοινωνιών και καταστροφείς επαναστάτες». Άπας συντηρητικός ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις. Η Bund του Βίλνιους ενώ έχει κοινά στοιχεία με τη Φεντερασιόν, σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται. Η Φεντερασιόν εξελίχθηκε σε υπερεθνικό οργανισμό, μέσα σε μία πολυεθνική Θεσσαλονίκη. Οι Έλληνες, Τούρκοι, Σλάβοι, Λαντίνο Εβραίοι που προσχώρησαν στη Φεντερασιόν, δεν ταυτίζονται με τους Εβραίους Σοσιαλιστές εργάτες που συνένωσε η βαλτική Bund. Και εν τέλει, είναι απόλυτα φυσιολογικό μία εθνοτική ομάδα που ζει στο Pale of Settlement να προσπαθεί να διεκδικήσει το ελάχιστο των δικαιωμάτων της. Η Bund εξάλλου, αντιτάχθηκε σφόδρα στο Σιωνισμό, ο οποίος προσπάθησε να χτίσει μία Εβραϊκή συνείδηση πάνω σε αυτό που μίσησε και πολέμησε τον Εβραϊσμό.

   Αναφορικά με το άλλο σχόλιο σου «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ», δεν ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο, αλλά σκέφτομαι πρωτίστως ως άνθρωπος. Αν και δεν οφείλουμε, έχουμε κάτι να χωρίσουμε? Ουδείς οφείλει τίποτα στον άλλον. Το Ισραήλ είναι ένα κράτος, άρα διαθέτει και το μονοπώλιο άσκησης βίας. Το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα εναντίον αμάχων κατ εξακολούθησιν, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο post. Ούτε θέση υπερ του Ισραήλ πήρα, ούτε προσπάθησα να υπερασπιστώ το κράτος. Διαχωρίζω το Ολοκαύτωμα από το Ισραήλ και δεν ταυτίζω τον Ισραηλινό με τον Ισραηλίτη. Το Ισραήλ θα πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά θα το πετύχουμε αυτό αρνούμενοι τη σοβαρότητα του Ολοκαυτώματος και ξεχνώντας τα εκατομμύρια των ψυχών που θυσιάστηκαν άδικα?

   Για τον Τσολάκογλου και τους Γερμανοτσολιάδες, ποια είναι η λασπολογία? Αναφέρομαι σε κάτι που έβγαλα από το μυαλό μου? Θα μού πεις μήπως ότι δεν υπήρξαν Ταγματασφαλίτες?

   Τέλος, όταν λέω «εμείς» δεν αφήνω εσένα απ' έξω: η αποσόβηση του μισαλλόδοξου κινδύνου και της έξαρσης βίας αφορά όλους τους ανθρώπους, δεν θεωρώ ότι υπάρχει άνθρωπος που διαθέτει Kultur και Bildung και θα ήθελε να επαναληφθούν θηριωδίες και καταστροφές εναντίον συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος. Η λογική και ο ανθρωπισμός είναι κάτι που όλοι μας έχουμε, μπορούν άραγε να πρυτανεύσουν?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ B.K.Σ. 24/01/2010 18:52:37

   Αυτό που καταλαβαίνω εγώ ότι εννοεί ο Προφήτης όταν λέει ότι "η Ελλάδα δεν οφείλει τίποτα", εννοεί ότι δεν είναι Γερμανία, π.χ., που συνέλαβε οργαγνωμένο σχέδιο εξόντωσης των Εβραίων. Η Γερμανία οφείλει, εμείς δεν οφείλουμε. Και η αντίδραση στα περί Τσολάκογλου σημαίνει ότι δεν πρόκειται να χρεωθούμε ως χώρα και ως λαός αυτά που έκαναν οι δοσίλογοι, που τα έκαναν πρώτα εναντίον των Ελλήνων και μετά εναντίον των Εβραίων εκείνων που λόγω ενδεχόμενων σιωνιστικών πεποιθήσεων δεν είχαν ελληνική εθνική συνείδηση. Συνεπώς, όπως δεν απολογούμαστε για όσα έκαναν οι δοσίλογοι εναντίον των Χριστιανών Ελλήνων ή των Εβραίων Ελλήνων, έτσι και δεν απολογούμαστε για όσα έκαναν εναντίον των Ελλήνων υπηκόων, αλλά μη ελληνικής συνείδησης Εβραίων.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ B.K.Σ. 24/01/2010 21:11:40

   Η επιχειρηματολογία σου συνοψίζεται σε μειωτικούς προσδιορισμούς, επί προσωπικού.
   Συνεχίζεις με επιθετικό εθνικόφρονα, συντηρητικό (σαν να ήταν λοιμώδες νόσημα) και έμμεση ναζιστική μομφή.
   Μιας και ανέφερες όμως τις μπυραρίες του Μονάχου το 20, δεν σε απασχόλησε ποτέ γιατί ο Γερμανικός λαός πείσθηκε από τους φασίστες;
   Ή όταν βολεύει ο λαός είναι "μεγαλειώδης" και όταν δεν βολεύει είναι "παρασυρμένη πλέμπα";

   Ακόμα και παιδιά του Δημοτικού γνωρίζουν την έννοια των εισαγωγικών. Άλλο ο καταστροφέας "επαναστάτης", μπορείς να βρεις τέτοια σκουπίδια στους antifa που κατέστρεφαν με βαριοπούλες το Κτίριο Γκίνη του ΕΜΠ, και άλλο ο επαναστάτης.

   Αν κρίνω από το nick, μού επιτρέπεις ε - μην βγάζεις μόνο εσύ "συμπεράσματα", έχεις ενστερνιστεί ως Απόλυτη Αλήθεια τη φιλολογία της δικαίωσης του ηττημένου που κυριάρχησε στην μεταπολεμική περίοδο με μετωπική δύναμη μια πνευματική ιντελλιγκέντσια προσκείμενη λιγότερο ή περισσότερο στην Αριστερά, και όλη την κουλτούρα της αντιμετώπισης των πολιτικών & κοινωνικών & ιστορικών θεμάτων που αυτή η φιλολογία επέφερε ιδίως μετά την Μεταπολίτευση.

   Για να μην εκτραπώ, μετά από τόσες προσβολές, σε αφήνω στο πεδίο ενός διάσημου Εβραίου, Βιεννέζου.

   Και επαναφέρω το βασικό αρχικό ερώτημα :
   Οι Εβραίοι υπέστησαν τη Γενοκτονία τους. Αναγνωρίστηκε. Τιμούνται.
   Πότε θα αναγνωριστεί με τον βαθμό που επιτάσσει το μέγεθος της απώλειας η Ελληνική Γενοκτονία και τι θα κάνουμε γι’ αυτό οι Έλληνες πολίτες;

 2. Ι Δ. avatar
  Ι Δ. 23/01/2010 22:12:08

  Πρέπει να κάνουμε μνεία του γεγονότοs ότι οι νεότουρκοι ήταν ντονμέδεs όπωs και ο Ισμαήλ Τζέμ δηλαδή εξισλαμισθέντεs Εβραίοι.

 3. karenin avatar
  karenin 23/01/2010 22:42:58

  Προφήτη, το μέλλον των ελλήνων της Μ.Α. είχε προδιαγραφεί, με την αποβίβαση του ελληνικού στρατού στην περιοχή. Αν νικούσαμε θα γινόνταν μέρος του τότε ελληνικού κράτους, αν χάναμε ήταν αδύνατον να παραμείνουν. Δυστυχώς είναι ελάχιστα τα παραδείγματα στην παγκόσμια πολεμική ιστορία που οι νκητές επέδειξαν προς τους ηττημένους ανθρωπισμό και έλεος.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ karenin 23/01/2010 22:55:56

   karenin, δεν θα διαφωνήσω στο ιστορικό μέρος του ζητήματος που θέτεις, αν και δεν είναι απόλυτα έτσι. Οι Σύμμαχοι, στον 2ο ΠΠ, προελαύνοντας προς την Γερμανία δεν σφαγίασαν τους Γερμανούς.

   Αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα. Άλλα είναι εδώ τα μείζονα :
   α) γιατί η Ελληνική Πολιτεία δεν τιμά με λαμπρότητα πρωτίστως τη δική μας Γενοκτονία
   β) γιατί δεν την προβάλλει συστηματικά στην παγκόσμια κοινότητα και δεν ζητά να αναγνωριστεί και να τιμάται, όπως και το να καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορική μνήμη η τουρκική θηριωδία
   γ) γιατί δεν ζητά από το Ισραήλ να τιμήσει τους δικούς μας νεκρούς.

   Επ' αυτών τι λες;

  • ΙΑΒΕΡΗΣ 84 avatar
   ΙΑΒΕΡΗΣ 84 @ karenin 24/01/2010 04:54:44

   Δεν ισχύει αυτό που μερικοί λέτε οτι η Ελληνική Γενοκτονία έγινε λόγω της σύγκρουσης με τους Τούρκους και την ήττα του 1922.Όπως πολύ σωστά λέει ο προφήτης οι σφαγές είχαν ξεκινήσει οργανωμένα απο τους Νεότουρκους με την αρωγή των Γερμανών το 1908.Ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο εξαφάνισης των Ελληνών απο τη Μικρά Ασία.Μην ξεχνάτε επίσης τα αμελέ ταμουρού ή τάγματα εργασίας όπου στέλνονταν οι Έλληνες κατά χιλιάδες στα βάθη της Ανατολής και πέθαιναν απο τις κακουχίες κ τις στερήσεις,κυρίως όμως μην ξεχνάτε στο όνομα του δήθεν διεθνισμού την Ιστορία μας.Όλοι εμείς οι απόγονοι αυτών των ανθρώπων που σφαγιάστηκαν και εκδιώχθηκαν απο τις πατρογονικές ρίζες τους,ζητάμε δικαίωση έστω ηθική.Γίνονται εδώ και πολλά χρόνια προσπάθειες απο σοβαρούς ανθρώπους και επιστήμονες να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων και των Μικρασιατών σε διεθνές επίπεδο.Ξέρετε ποιά χώρα αντιδρά και δεν δέχεται να συζητηθεί το θέμα;Η ΕΛΛΑΔΑ! Ναι η ΕΛΛΑΔΑ.Τα συμπεράσματα δικά σας....

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/01/2010 23:08:42

  Ειχα σχολιασει επι του θεματος οατν γινοταν η αλλαγη server και θα τα επαναλαβω περιληπτικα.
  Η "ελληνικη γενοκτονια" δεν αναγνωριζεται απο καμμια αλλη χωρα του κομσου εκτος απο την Ελλαδα και την Κυπρο.
  Ο λογος ειναι οτι απο τη στιγμη που οτι εγινε εγινε μετα απο επεμβαση ελληνικου στρατου η κατηγορια αδυνατιζει και τιθεται ζητημα απλως βιαιοτητων σε καθε πολεμο.Εγραψα επισης οτι κατα την αποψη μου οι οργανωσεις Μικρασιατων και Ποντιων πρεπει να κολλησουν στους Αρμενιους για αναγνωριση γενοκτονιας χριστιανων της Μ.Ασιας.Αυτο ειναι το μεγιστο που μπορει να πετυχουν.
  Η γενοκτονια των Αρμενιων αναγνωριζεται απο πολλες χωρες,οχι ομως επισημα απο τις ΗΠΑ και το Ισραηλ.Στο Ισραηλ και την εβραικη κοινοτητα των ΗΠΑ υπαρχει διχογνωμια για την αναγνωριση της με τους πιο ιδεαλιστες να το ζητουν και τους ρεαλιστες να τονιζουν τη σπουδαιοτητα της Τουρκιας που αντιδρα παντου.
  Το Ολοκαυτωμα εκτος απο τα μοναδικα του χαρακτηριστικα εχει το προσον οτι δεν υπαρχει κρατος που να αντιδρα στην αναγνωριση του και μαλιστα η Γερμανια πρωτοστατει στις εκδηλωσεις.Αρα σε αντιθεση με αλλες περιπτωσεις δεν υπαρχει πολιτικος αντιπαλος εκτος απο νεοναζιστικες οργανωσεις.
  Το Ισραηλ εχει στειλει κατα καιρους διπλωματες σε τελετες εκτελεσμενων απο τους Γερμανους οπως στα Καλαβρυτα,το Διστομο κλπ.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 23/01/2010 23:35:22

   Αν μιλήσουμε με ιστορικούς όρους το Ολοκαύτωμα είναι μια παρωνυχίδα στην ιστορική ροή.
   Είναι η ειδική θέση του εβραϊκού λόμπυ στην διαμόρφωση της αμερικανικής (και της παγκόσμιας...) πολιτικής που το επέβαλε σαν κάτι το πρωτοφανές.

   Ποιος μέτρησε πόσους έφαγε ο Ταμερλάνος;
   Πόσες δεκάδες; εκατομμύρια Ινδιάνων αφάνισαν οι Αγγλοσάξονες στην Βόρεια Αμερική και οι Ισπανοί στην Νότια;

   Η Ελληνική Γενοκτονία (και όχι“ελληνική γενοκτονία”) είχε αποφασισθεί από τους Νεότουρκους από το 1908, με εισήγηση των Γερμανών στρατιωτικών συμβούλων, για να εκκαθαρίσουν και τελικά να ελέγξουν ένα "τουρκικό κράτος", το οποίο ήταν αδύνατο με τους Έλληνες και τους Αρμένιους να ελέγχουν την οικονομική ζωή.

   Οι Γερμανοί διέθεταν πάντα "τεχνογνωσία" εθνοκαθάρσεων, και η Τουρκική εμπειρία χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί.
   Χίτλερ, το 1941, για το σχέδιο αφανισμού των Εβραίων : "(ας προχωρήσουμε) ποιος θυμάται την Αρμενική Γενοκτονία (του 1915) σήμερα ;

   Η αναγνώριση είναι μόνο ζήτημα θέλησης και ας πούμε "εθνικού τσαγανού".
   Βεβαίως και επιβάλλεται, αλλά πρέπει να "πατηθούν κάλοι", της Τουρκίας, της Γερμανίας, του Ισραήλ( προνομιακού φίλου της Τουρκίας). Και αυτό το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν το αντέχει.
   Ούτε βέβαια να ζητήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γερμανούς για να "ρεφάρει" τα δάνεια, κι ας λένε οι Γερμανοί ότι το "έκλεισαν" με τον Καραμανλή το 1959.

   Είναι λοιπόν μόνο ζήτημα ελέγχου της ελληνικής πολιτικής τάξης, κατά βάση, από ξένο παράγοντα. Και όχι ότι "δίκαια" σφαγιαστήκαμε επειδή υπήρξαμε εισβολείς. Είχαμε εντολή των νικητών του 1ου ΠΠ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 23/01/2010 23:52:03

   Kαθε γεγονος κρινεται στη εποχη του.Αλλη εποχη του Ταμερλανου και αλλη η δικη μας.
   Το Ολοκαυτωμα εχει τις εξης ιδιαιτεροτητες που το κανουν μοναδικο :
   1. Εγινε απο ανεπτυγμενη βιομηχανικα χωρα.
   2. Τα θυματα δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα για να γλυτωσουν.Οι Ελληνες επι τουρκοκρατιας μπρουσαν να εξισλαμισθουν και να γλυτωσουν.
   Γενικα σχεδον ολα τα θυματα σφαγων και πολιτικων διωξεων εαν προσχωρησουν στην εξουσια σωζονται.Αυτο δεν ισχυε με τους Εβραιους επι Χιτλερ που ηταν καταδικασμενοι οτι και αν εκαναν.
   3. Τα θυματα δεν ειχαν αναπτυξει καποιο ενοπλο κινημα κατα του καθεστωτος που τα εξοντωνε.Γινοταν αποκλειστικα για ιδεολογικους λογους.
   4. Τα θυματα δεν ηταν μονο σε μια χωρα αλλα παντου οπου εμπαιναν Γερμανοι.Η σκοπευση ηταν παγκοσμια,για πρωτη φορα ενα κρατος αποφασισε να εξοντωσει τους οπαδους μιας θρησκειας παντου στον κοσμο.
   Για τους λογους αυτους θεωρειται μοναδικο.Φυσικα και το Ισραηλ και οι ΗΠΑ το χρησιμοποιουν στην εξωτερικη τους πολιτικη αλλα αυτο δεν αλλαζει τη παγκοσμια αναγνωριση.Ο "ανταγωνισμος" με αυτο κατα την αποψη μου δεν οδηγει πουθενα ποσο μαλλον που η Ελλαδα ηταν με τους συμμαχους στον πολεμο αυτο δηλ δεν εχουμε ιδιαιτερο λογο να δυσφορουμε.Για τα μικρασιατικα ειπα την αποψη μου οτι το καλυτερο ειναι η συνεργασια με τους Αρμενιους.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ψυχραιμια 24/01/2010 00:21:33

   1. Και ο Ταμερλάνος στην εποχή του ήταν το πλέον αναπτυγμένο κράτος, μάλιστα οι Μογγόλοι είχαν πρώτοι εκδώσει χαρτονόμισμα. Απλά τότε δεν υπήρχε κινηματογράφος και τηλεόραση, δηλαδή τρόπος αναπαραγωγής και κατασκευής εικόνων που μπορεί να διαμορφώσει μαζικά το προσωπικό συναίσθημα των μαζών στην κατεύθυνση που επιθυμείται. Αν κάποιος στη Μεσοποταμία είχε δημιουργήσει τη "Λίστα του Ταμερλάνου", όπως τη "Λίστα του Σίντλερ", θα υπήρχε παγκόσμια συγκίνηση που θα στήριζε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ πράξη της αναγνώρισης του "Μεσοποταμικού Ολοκαυτώματος" από τους Μογγόλους.

   2. Οι Εβραίοι υπήρξαν ο μόνος λαός στην Ιστορία που σφαγιάστηκε χωρίς αντίσταση, εκτός από την εξέγερση στο Γκέττο της Βαρσοβίας το 1944. Στη Θεσσαλονίκη ο ίδιος ο ραββίνος τους τούς συγκέντρωσε σε συνεργασία με τις Γερμανικές αρχές. Θύμα εξαπάτησης; Μπορεί, αλλά πανευρωπαϊκά το ίδιο έγινε. Παντού έμπαιναν στα τραίνα, σαν πρόβατα επί σφαγή. Και αν οι πρώτοι εξαπατήθηκαν, μετά κυκλοφόρησε. Οι Έλληνες, γιατί το 1943 ματαίωσαν με αιματηρές διαδηλώσεις την μαζική μεταφορά Ελλήνων στη Γερμανία, για να δουλέψουν στα εργοστάσια;

   3. Όλα τα υπόλοιπα που ισχυρίζεσαι ότι ίσχυσαν στο Εβραϊκό Ολοκαύτωμα ισχύουν ταυτόσημα για τη σφαγή των Ελλήνων από τους Τούρκους. ΟΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΦΑΓΙΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
   Προσθέτεις επιχειρήματα τεκμηρίωσης της Ελληνικής Γενοκτονίας.

   4. ΟΛΟΙ, φίλοι μας και μη, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την Ιστορία(*). Και όλοι γνωρίζουν ότι τον 20ο Αιώνα έγιναν 3 γενοκτονίες :
   η Εβραϊκή, η Αρμενική και η Ελληνική.
   Αλλά δεν ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την Ελληνική.
   Κυρίως επειδή εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε το αίμα των προγόνων μας.

   (*)δεν έχω κρατήσει παλιό τεύχος του TIME που έγραφε για την "πρώτη μεγάλη σφαγή και εθνοκάθαρση του 20ου Αιώνα", με φωτογραφία από τη Σμύρνη.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 24/01/2010 00:35:48

   δυστυχώς Προφήτη η εποχή μας είναι η αθλιότερη όλων. η αλαζονικότερη από της υπάρξεως του ανθρώπου, νομίζουμε πως είμαστε το κέντρο και η κορύφωση της ιστορίας. και δεν είμαστε παρά μια κουτσουλιά της πορείας του ανθρωπίνου είδους. Αλλά η φύση όλα τα συγχωρεί, όπως είπε και η φίλη μου η Μαρία, ένα δε συγχωρεί κι αυτή κι ο άνθρωπος, την αλαζονεία.
   όπως το είπες ακριβώς: δεν σεβόμαστε το αίμα των προγόνων μας.
   μόνον που αυτό το σέβας που ποτέ δεν τό ΄χαν οι πολιτικοί μας εμείς το χάσαμε τα τελευταία χρόνια. μέχρι προχθές το είχαμε, το θυμάμαι..................

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/01/2010 23:15:09

  Δεν με απασχολεί πρωτίστως το θέμα, αν το Ισραήλ τιμά την Ελληνική γενοκτονία και αν ανταποδίδει ισότιμα υποστηρίζοντας την Ελλάδα στο θέμα της αναγνώρισης των Ελληνικών Γενοκτονιών.
  Με απασχολεί μόνο τι [δεν] έκανε η Ελλάδα μέχρι σήμερα για να αναγνωριστουν οι οι Ελληνικές Γενοκτονίες, όπως έχει αναγνωριστεί το Ολοκαύτωμα.
  Στη διάρκεια της κατοχής η αλληλεγγύη των Ελλήνων προς τους συμπολίτες τους Έλληνες Εβραίους το θρήσκευμα ήταν δεδομένη. Οι εκδηλώσεις τιμής δεν λαμβάνουν εξάλλου χώρα για πρώτη φορά. Όλα τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν εκδηλώσεις.

  Το Ισραήλ τιμά τους νεκρους του Ολοκαυτώματος και πολύ καλώς πράττει. Υπερασπίζεται άριστα τα συμφέροντά του και τις υποθέσεις του.
  Τιμά τα σύμβολά του, τη θρησκεία του και τη σημαία του, τα οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ φυσικά θα διανοείτο να υποστείλει.

  Αντίθετα, η αντιμετώπιση του Ελληνικού θέματος από το Ελληνικό κράτος ως σήμερα ήταν πλαδαρή όπως αναφέρεται εδώ. Στο άμεσο μέλλον ίσως να αδρανοποιηθεί εντελώς, κρίνοντας από την εντατική σπουδή και τη διάθεση ΑΠΟ-ελληνοποίησης που επικρατεί.
  Υπ' αυτό το πρίσμα λοιπόν και εφόσον το επίσημο Ελληνικό κράτος -καλώς- έχει θεσπίσει εκδηλώσεις τιμής στο Ολοκαύτωμα ή σε οποιεσδήποτε άλλες αντίστοιχες επετείους άλλων λαών, πως πρέπει να λογίζεται εφεξής η οποιαδήποτε απόπειρα ή πράξη υποστολής, αφαίρεσης, κατεβάσματος, κατάργησης ή ξηλώματος των Ελληνικών Συμβόλων -δλδ σημαία, εθνόσημο, σταυρό- από παρελάσεις, σχολικές αίθουσες, δημόσια κτίρια, στολές ή στρατόπεδα αν όχι εθνικά μειοδοτική?

  Πολύ φοβούμαι ότι ο @Προφήτης αλλά και όλοι εμείς μάλλον θα περιμένουμε αρκετό καιρό στο ακουστικό για να αναγνωριστούν οι Ελληνικές Γενοκτονίες όπως αρμόζει.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ αλλενάκι 24/01/2010 12:13:13

   αλλενάκι, συμφωνώ απολύτως μαζί σου για το θέμα των συμβόλων, και νομίζω ότι είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ με τη συζήτηση για το μεταναστευτικό να συνδεθεί και το θέμα της γενοκτονίας, σε επίπεδο αναφορών στο διαδίκτυο, εφόσον έτσι ενισχύεται η διαλεκτική σχετικά με την εθνική ταυτότητα και τις αντίστοιχες διεκδικήσεις.

 6. thespieys avatar
  thespieys 23/01/2010 23:15:40

  Για το συνωστισμό στη προκυμαία της Σμύρνης δεν έχει εκδηλώσεις;

 7. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 23/01/2010 23:25:18

  SA-RAGOSI
  Ζουμε ημερες αγριας χαρας,ηδονης,επαρσης και υβρεως.
  Αλλο ομως ΚΑΤΑΛΗΨΗ και αλλο ΚΑΤΟΧΗ.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Aris lalidis 23/01/2010 23:34:53

   Ίσως να πάμε και εμείς προς Ellis island, για αναζήτηση καλύτερης τύχης.

 8. karenin avatar
  karenin 23/01/2010 23:43:00

  Μέ κάλυψε πλήρως ο ψυχραιμία.
  Οσο για την παγκόσμια κοινότητα, έχουμε ήδη θέματα για συμπαράσταση κυπριακο, μακεδονικό, Τουρκια.
  Αν πρσθέσουμε ένα ακόμη θέμα θα ηταν καθαρός μαξιμαλισμός.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ karenin 24/01/2010 00:12:54

   γραικύλε...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ karenin 24/01/2010 12:17:31

   καθόλου ανεξάρτητα δεν είναι μεταξύ τους, άρα μιλάμε για ΕΝΑ θέμα με διαφορετικές πλευρές τεκμηρίωσης, όσο πιό πολλές τόσο καλύτερα

 9. Μιχαλιός avatar
  Μιχαλιός 24/01/2010 00:00:27

  Οι Έλληνες Εβραιοι δεν ηταν Ισραηλινοί, ήταν Έλληνες, διαφορετικού θρησκεύματος. Οι Εβραικές κοινότητες έχουν παρουσία στην Ελλάδα από την αρχαιότητα (σε ποιούς νομίζετε έβγαζε λόγους ο Απ. Παύλος στην Αθήνα και τη Μακεδονία;). Και μάλιστα, λόγω του ότι ήταν κλειστές κοινότητες μπορούν να ισχυριστούν πολύ πιο εύκολα βιολογική συνέχεια με τους αρχαίους Έλληνες Εβραίους από ότι μπορούμε πολλοί από εμάς.


  Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος νεκρός του έπους του '40 ήταν ο Χαλκιδιώτης Εβραίος Μαρδοχαίος Φριζής, ενώ και τα πρώτα σκιρτήματα του Ελλαδικού εργατικού κινήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον Εβραισμό της Θεσσαλονίκης (Αβραάμ Μπεναρόγια κλπ). Με λίγα λόγια, ο Ελληνικός Εβραισμός ήταν και είναι οργανικό κομμάτι του Ελληνισμού και για αυτό θα έπρεπε το Κράτος να το τιμά όπως τιμά και τα υπόλοιπα αναξιοπαθούντα τμήματα (όπως τους Μικρασιάτες, τους Ποντίους κλπ).

  Το να παραλληλίζετε λοιπόν τις εκδηλώσεις μνήμης για την καταστροφή αυτού του οργανικού και πανάρχαιου τμήματος του Ελληνισμού με τυχόν αμοιβαιότητες ενός άλλου κράτους είναι τουλάχιστον άτοπο, για να μην πω προσβλητικό για την Ελληνική Εβραική κοινότητα, που όπως έγραψα νωρίτερα έχει αδιάσειστα πιστοποιητικά Ελληνικότητας. Αν μη τι άλλο, έπρεπε μόνοι μας να έχουμε τέτοιες εορτές μνήμης για τον Ελληνικό Εβραισμό εδώ και δεκαετίες.

  Προσοχή, δεν λέω ότι το Ισραήλ δεν θα έπρεπε να τιμά την γενοκτονία που υπέστημεν, αλλά, ρεαλιστικά αν το δούμε, εδώ δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα την πολύ σημαντικότηερη γενοκτονία των Αρμενίων, για καθαρά γεωπολιτικούς λόγους...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Μιχαλιός 24/01/2010 02:22:25

   Οι Εβραίοι δεν υπήρξαν ποτέ οργανικό κομμάτι καμιάς εθνικής ομάδας, αλλά κλειστό πληθυσμιακό σύνολο, παρένθετο σε κρατικές μορφές.
   Είναι ο μοναδικός πληθυσμός στη Γη και στην Ιστορία που αυτο-προσδιορίζονται βάσει θρησκεύματος και όχι βάσει εθνικής καταγωγής.
   Διάβασε σχετικά έναν Εβραίο, τον Ισραήλ Σαχακ, στο "3000 χρόνια μύθων - Εβραϊκή Ιστορία και Θρησκεία", Εναλλακτικές Εκδόσεις.
   Εγώ, αν θελήσω να ασπαστώ τον Εβραϊσμό γίνομαι δεκτός μετά βαΐων και κλάδων στο κράτος του Ισραήλ και επιδοτούμαι με 20.000 δολλάρια, ας μην ξέρω γρι εβραϊκής γλώσσας.

   Συνεπώς δεν υπάρχουν Έλληνες Εβραίοι αλλά Εβραίοι διαβιούντες στην Ελλάδα πολίτες. Για τον Μαρδοχάϊ Φριζή μάς τάχουν ζαλίσει, σίγουρα δεν ήταν ο πρώτος νεκρός, είναι πιθανόν αληθινό περιστατικό απώλειας, ίσως και όχι.
   Σε κάθε περίπτωση δεν χρωστάμε τίποτα σε αυτούς αλλά στους παππούδες μας. 500.000 απώλειες είχε ο Ελληνισμός στον 2ο ΠΠ.
   Αυτοί μάς χρωστάνε περίθαλψη και προστασία από την καταδίωξη των Γερμανών.
   Ενοχικά σύνδρομα έναντι των Εβραίων οι Έλληνες δεν έχουν.

   Ο Μπεναρόγια ήταν μια σκοτεινή (έως άθλια) προσωπικότητα που μαζί με τον Τρότσκι και μια άλλη σκοτεινή προσωπικότητα του διεθνούς σιωνιστικού και σοσιαλδημοκρατικού κινήματος των αρχών του 20ου Αιώνα, τον Πάρβους, "έστησαν" το "Μακεδονικό Ζήτημα" σε βάρος της Ελλάδος, με συνέχεια που φτάνει ως τις μέρες μας.
   Είχε επίσης καθοριστικό ρόλο, μήπως αποστολή;, στο να υποσκάψει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτών στο Μικρασιατικό Μέτωπο, με διαλυτική προπαγάνδα των "πυρήνων" του κομματικού προδρόμου του ΚΚΕ.
   Θάφτηκε στο Τείχος της Ιερουσαλήμ, αν αυτό λέει κάτι για το ποια αισθανόταν πατρίδα του.

   Τα περί κοινοτήτων "αρχαίων ελλήνων εβραίων" είναι πέραν της γελοιότητος, αυτά δε τα περί γνησιότερης καταγωγής από όσους ταλαίπωρους δηλώνουμε "γηγενείς" ανάξια σχολιασμού. Τόση συμπυκνωμένη ανακρίβεια έχω χρόνια να δω.

   Αν υπήρξες αυτόπτης μάρτυς όταν δίδασκε ο Απόστολος Παύλος στους "αρχαίους έλληνες εβραίους" και το λες με τόση βεβαιότητα, πάω πάσσο.

  • Eastrader avatar
   Eastrader @ Μιχαλιός 24/01/2010 13:42:54

   Συμφωνω σε καποια με τον Προφητη.Θα συμπληρωσω μονο οτι μπερδευεις αγαπητε Μιχαλιε τους Ρωμανιοτες με τους Ισπανοεβραιους.Οι πρωτοι ειναι αυτοι που εχουν μακραν σχεση με την Ελλαδα και ακομη και οταν μεταναστευσαν στις ΗΠΑ ιδρυσαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Εβραικη Συναγωγη,ενω καθε χρονο οργανωνουν επισκεψεις στα Ιωαννινα.Διατηρουν ακομα ελληνικα ονοματα και μιλουν την γλωσσα.Η υπευθυνη της συναγωγης στην ΝΥ λεγεται Οικονομουλος Μαρισα

 10. karenin avatar
  karenin 24/01/2010 00:29:22

  ???

 11. Τάκης avatar
  Τάκης 24/01/2010 01:57:05

  Άλλαξε ο Μιχαλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς!

 12. ΙΑΒΕΡΗΣ 84 avatar
  ΙΑΒΕΡΗΣ 84 24/01/2010 04:59:01

  Συγχαρητήρια για το άρθρο.Ξυπνάει συνειδήσεις και βοηθάει στο να μάθουν όλοι οι Έλληνες την ιστορία τους.Ότι πραγματικά έγινε μέσα απο ζωντανές αφηγήσεις και όχι στα αισχρά βιβλία της Ρεπούση και του κωλοσυστήματος.Και πάλι μπράβο

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 24/01/2010 09:44:44

  Η γενοκτονια τους, εδωσε στους Εβραιους αναξαντλητο πολιτικο κεφαλαιο που σε συνδιασμο με την ενοχη των Γερμανων, τους επετρεψε να αντλουν απο αυτο οποτε το απαιτουν τα συμφεροντα τους.
  Προφητη, πως ειναι δυνατον ανθρωποι με απλωμενα τα χερια της επαιτειας, δλδ οι Ελληνες πολιτικοι, να υπερασπιστει την Ελλαδα οταν πολλοι ειναι στο πεϊρολ ξενων υπηρεσιων; Τωρα τα σκουληκια της διεθνοφασιστικης παρακμης, με κυριους εκπροσωππους τους δηθεν ιστορικους, μας τρωει εν των ενδον. Πολεμαμε σε δυο μετωπα και ενας χρυσος κανων της στρατηγικης λεει οτι η διασπορα των δυναμεων σε πολλα μετωπα ειναι συνταγη ηττας.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Νίκος 24/01/2010 12:28:34

   Νίκο, θα πω και σε σένα, όπως είπα και πιο πάνω, ότι το μέτωπο στην ουσία είναι ΕΝΑ, και η όποια προσπάθεια καταβάλλουμε για να ενισχύσουμε το εσωτερικό μέτωπο απέναντι στον μηδενισμό της ιστορίας μας είναι ταυτόχρονα ενίσχυση των θέσεών μας διεθνώς.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Νίκος 24/01/2010 12:55:29

   Έχεις δίκιο, ΕΝΑ είναι το θέμα και απλά χρειάζεται σύσταση και στελέχωση στο υπουργείο ενός τμήματος Ελληνικών Γενοκτονιών -αν δεν υπάρχει ήδη, δεν γνωρίζω- με μερικά ικανά άτομα, διπλωμάτες νομικούς και όποιους επιβάλλεται, για να το τρέξουν.
   Ας αποσπάσουν από άλλα τμήματα λιγότερο παραγωγικά και κρίσιμα.

 14. Νίκος avatar
  Νίκος 24/01/2010 10:03:31

  Ρωτηστε επισης τα εντος ων τοιχων ξενοπληρωμενα διεθνοσκουληκα που εχουν ανοιξει τρυπαρες στον εθνικο κορμο γιατι θελουν την Ελλαδα αποεθνικοποιημενη αλλα δεν βγαζουν μιλια για το "Εβραϊκο" κρατος. Γιατι το βατικανο μπορει να ειναι κρατος -εν κρατει (Ιταλια)- και τους ενοχλουν οι εικονες στις αιθουσες μας.

 15. Νίκος avatar
  Νίκος 24/01/2010 14:11:36

  B.Κ.Σ., το κυριοτερο ειναι οως οτι η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ. εν τουτοις, οι γραικυλοι συγκρινουν ελαχιστα περιστατικα αγριοτητων με οργανωμενες γενοκτονιες των Τουρκων. Ε, αυτο με εξοργιζει πιο πολυ απ' ολα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Νίκος 24/01/2010 14:20:12

   Θα πρεπει να εχετε υποψιν σας οτι η Βουλη της Αλβανιας εχει ανακηρυξει την 24η Ιουνιου ως ημερα γενοκτονιας των Τσαμηδων απο τους "Ελληνες σωβινιστες" -εννοουν τον ΕΔΕΣ.Γενικα η "βιομηχανια γενοκτονιων" ειναι σε πληρη αναπτυξη.

 16. Λ.ΛΑΜΒΔΑΣ avatar
  Λ.ΛΑΜΒΔΑΣ 24/01/2010 14:38:15

  Κατ΄αρχή σας συγχαίρω για το άρθρο και τη δημοσιοποίηση του εγγράφου. Η συζήτηση όμως πιστεύω ότι ξεφυγε, και ήρθε στα μέτρα των εντολοδόχων του Ραγγούση και της Ρεπούση. Δεν είδατε στο κείμενο την αγωνιώδη προσπάθεια να περαστεί στους Δημόσιους Υπαλλήλους το ότι το ολοκαύτωμα των Πολωνοαιβραίων είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗ; (αμάν ΕΘΝΙΚΗ είπα; πιπέρι στο στόμα μου). Πως το φτάσατε το θέμα σε ΄΄Ελληνικές θηριωδίες΄΄; Φάκτορα, προσοχή τα πρακτοριλίκια που διεισδύουν. Προφήτη, μην τσιμπάς και συνεχίζεις συζήτηση εκτός θέματος. Ο Ραγγούσης πήρε ήδη συγχαρητήρια από την πρεσβεία του Ισραήλ και εξασφάλισε πρόσκληση για το ρεβεγιόν της 4ης Ιουλίου από την άλλη αδελφή πρεσβεία.

 17. Jasmin avatar
  Jasmin 24/01/2010 16:24:04

  Με κάλυψαν τα κατατοπιστικότατα παραπάνω σχόλια.
  Μία μόνο απάντηση στον εντελώς άστοχο και προβοκατόρικο τίτλο του άρθρου:
  "Το Ισραήλ τιμά την Ελληνική Γενοκτονία;"

  Κύριε "Προφήτη", η Αλήθεια είναι Ιερή. Και η Αλήθεια είναι ότι κανένα Ισραήλ δεν ζήτησε από την Ελλάδα να τιμηθεί η Ημέρα Μνήμης. Αποτελεί απόφαση του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών:

  January 27 marks the anniversary of the liberation of Auschwitz-Birkenau, the largest Nazi death camp. In 2005, the United Nations General Assembly designated this day as International Holocaust Remembrance Day (IHRD), an annual day of commemoration to honor the victims of the Nazi era. Every member nation of the U.N. has an obligation to honor the memory of Holocaust victims and develop educational programs as part of an international resolve to help prevent future acts of genocide. The U.N. resolution that created IHRD rejects denial of the Holocaust, and condemns discrimination and violence based on religion or ethnicity.

  Ως θύματα του Ολοκαυτώματος δεν θεωρούνται μόνο οι Εβραίοι.
  During the era of the Holocaust, German authorities also targeted other groups because of their perceived "racial inferiority": Roma (Gypsies), the disabled, and some of the Slavic peoples (Poles, Russians, and others). Other groups were persecuted on political, ideological, and behavioral grounds, among them Communists, Socialists, Jehovah's Witnesses, and homosexuals.

  Επειδή κάθε χώρα τιμά τα δικά της θύματα, προφανώς η Ελλάδα τιμά τις ελληνικές απώλειες, δηλαδή των Ελλήνων Εβραίων.
  Ως πηγή για τα παραπάνω χρησιμοποίησα την ιστοσελίδα του United States Holocaust Memorial Museum.
  Στην οποία θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και για δράσεις ενάντια σε σύγχρονες γενοκτονίες. Διότι, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα συμβαίνουν γενοκτονίες. Και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν όσο κάποιοι αρνούνται να συνετιστούν από τις γενοκτονίες του Παρελθόντος...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Jasmin 24/01/2010 16:38:14

   Γιασμίν, η όπως σε λένε. Αν ξαναχαρακτηρίσεις αρθρα συνερταων του antinews "προβοκατόρικα" θα ξαναμπείς εδώ μέσα τον Κόκκινο Μάη; Δεν θα το ξαναπω.

 18. Jasmin avatar
  Jasmin 24/01/2010 17:18:33

  Ευχαρίστως, να πάρω πίσω τον δικό μου χαρακτηρισμό και να πω ότι η ανακρίβεια περί Ισραήλ που επιβάλλει στην Ελλάδα την Ημέρα Μνήμης
  έγινε από άγνοια και αφέλεια του συντάκτη. Που δεν μπήκε στον κόπο να βρει την απόφαση των UN και "υπέθεσε", "επινόησε", "φαντάστηκε" εμπλοκή-παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ, πως να το πω κομψά; δεν ξέρω.

  Δυστυχώς, όμως, όπως και να το χαρακτηρίσω εγώ, το λάθος παραμένει λάθος και το ψέμα παραμένει ψέμα. Κανένα Ισραήλ δεν επέβαλε στην Ελλάδα την Ημέρα Μνήμης. Είναι απόφαση του Γενικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.
  http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=16431&Cr=holocaust&Cr1

  Και δυστυχώς, Φάκτορα, ότι και να πω εγώ, η παγκοσμίως άγνωστη Jasmin ή "όπως αλλιώς με λένε",
  δεν έχει καμιά αξία, διότι αυτό που αυτο-χαρακτηρίζει ένα άρθρο είναι η εγκυρότητα και η προσήλωσή του στην Αλήθεια.
  Πάντως μου κάνει εντύπωση, ότι εσύ μιλάς έτσι. Εσύ που είσαι από τους ελάχιστους που αποδεικνύουν ότι υπάρχει στην Ελλάδα μάχιμη δημοσιογραφία, με το "τρέξιμο", την επιμονή στις πρωτογενείς πηγές και στις αποκαλύψεις, τη σοβαρότητα και την εγκυρότητα. Εσύ που δεν κάνεις δημοσιογραφία από το γραφείο μέσω κινητού και δημόσιες σχέσεις, αλλά που είσαι κοντά στην καρδιά των γεγονότων, από πρώτο χέρι... Εσύ που ξέρω καλά ότι και τη λέξη που γράφεις την έχεις τριπλοτσεκάρει από πρώτο χέρι. Και ποτέ εσύ δεν θα έγραφες άρθρο έχοντας οποιαδήποτε τύπου άγνοια.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Jasmin 24/01/2010 21:37:54

   Jasmin ή “όπως αλλιώς σε λένε”, αγαπητό μου μυωπικό κορίτσι ή αγόρι, ίσως έχει θητεύσει λίγο στην μειωτική προπαγάνδα αλλά δεν είσαι έξυπνη/ος κατ' αποκλειστικότητα.

   Πού διάβασες ότι το Ισραήλ μάς επέβαλε τον εορτασμό του Ολοκαυτώματος και βιάστηκες να χύσεις ερασιτεχνικό δηλητήριο περί «άγνοιας» και «αφέλειας» του συντάκτη;
   Δεν αναφέρει η ανάρτηση ότι «Ο υπουργός εφαρμόζει τον Νόμο 3218/2004»;
   Βρες την Εισηγητική Έκθεση του νομοσχεδίου.

   Άλλο είναι το το ερώτημα και είναι απλό :
   Οι Εβραίοι υπέστησαν τη Γενοκτονία τους. Αναγνωρίστηκε. Τιμούνται. Γνωστό και αποδεκτό, χωρίς "δάκτυλο" που φαντάζεσαι ότι φαντάζομαι.
   Πότε θα αναγνωριστεί με τον βαθμό που επιτάσσει το μέγεθος της απώλειας η Ελληνική Γενοκτονία και τι θα κάνουμε γι’ αυτό οι Έλληνες πολίτες;

   Με την ευκαιρία, μήπως σού βρίσκονται οι πολλαπλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζουν το Ισραήλ για βίαιη και αιματηρή κατάληψη παλαιστινιακών εδαφών, για δολοφονίες αμάχων, παιδιών και ανυπεράσπιστων ατόμων, για καταστροφές παραγωγικών δομών και εν συντομία για όλα τα εγκλήματα που περιλαμβάνει το Διεθνές Δίκαιο;

 19. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 24/01/2010 19:24:55

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΡΑΣΗ -ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ(ΠΑΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟ),ΠΑΡΕΝΘΕΤΟ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ.
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ. ΤΟ 324 ΜΧ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΙΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ "Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ.ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΝΕΑ ΡΩΜΗ,ΝΕΑ ΣΙΩΝ,ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.Ο ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΧΟΥ Δ'ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΗ ΝΑ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΟ 170 ΠΧ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ(Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ).ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ" ΚΑΙΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ"ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΤΙ ΗΘΟΣ,ΙΔΑΝΙΚΑ,ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ?
  Υ.Γ.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ(ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ)ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ(ΠΡΩΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΨΙΑ)ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.

 20. Νίκος avatar
  Νίκος 24/01/2010 19:25:06

  Δρομε, συμφωνω, αλλα δε μπορουμε να μιλαμε για ενισχυση του εσωτερικου, επομενως και του εξωτερικου μετωπου, αν δεν αφοπλιστουν και εξουδετερωθουν πολιτικα και ιδεολογικα οι εντος των τοιχων ιδεολογικοι γκαουλαϊτερ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Νίκος 24/01/2010 19:47:12

   Φυσικά. Αυτό ονομάζω "προσπάθεια ενίσχυσης του εσωτερικού μετώπου απέναντι στον μηδενισμό της ιστορίας μας": την ιδεολογική υποστήριξη, σε όλα τα επίπεδα, με υπενθύμιση-απαρίθμηση των γεγονότων και σχετικό διάλογο. Υπάρχει άλλος τρόπος αφοπλισμού και εξουδετέρωσης ?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Νίκος 24/01/2010 20:10:51

   Για να πετυχει ομως αυτο -μαζι σου και εγω - θα πρεπει να ξεχωρισεις τις αδικες κατηγοριες,την ανευ αντικειμενου προπαγανδα απο τα πραγματικα γεγονοτα ωστε να μην εκτιθεσαι.
   Εν προκειμενω δεν καταλαβαινω τη δυσανεξια στο ζητημα του Ολοκαυτωματος τη στιγμη που η Γερμανια εχει αποδεχθει το εγκλημα και η Ελλαδα ηταν στο αντιθετο στρατοπεδο.Και γιατι ακριβως εμεις δεν πρεπει να εχουμε καλες σχεσεις με το Ισραηλ;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Νίκος 25/01/2010 11:14:59

   Καλημέρα ψυχραιμία. Νομίζω ότι ο ανοικτός διάλογος εξασφαλίζει τη δυνατότητα αντίκρουσης των τυχόν παρερμηνειών. Τη δυσανεξία για το Ολοκαύτωμα πού την είδες ? Βαρυέμαι να ξαναδιαβάσω όλα τα σχόλια, απ' όσο θυμάμαι το ζήτημα που τέθηκε ήταν ακριβώς το ανάποδο, γιατί κι εμείς να μην προβάλουμε ευθαρσώς το θέμα της ελληνικής γενοκτονίας, και γενικότερα τις αλήθειες της ιστορίας μας. Αυτό, κατά μια έννοια, είναι καλώς εννοούμενες "καλές σχέσεις", στα σημεία όπου αναγνωρίζουμε το δίκαιο των άλλων και διεκδικούμε κατά συνέπεια να μας αποδοθεί και το δικό μας.

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 24/01/2010 19:48:08

  Ιασμινη, οι περισσοτεροι, κατα κεφαλην, righteous gentiles στο μουσειο "ολοκαυτωματος" yad vasem(;) ειναι Ελληνες. Αυτο για μενα τα λεει ολα.

 22. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/01/2010 21:14:06

  ΠΟΥΘΕΝΑ στην κεντρική ανάρτηση του @Προφήτη δεν αφήνεται να εννοηθεί ότι το κράτος του Ισραήλ επιβάλλει ή απαιτεί στην Ελλάδα εκδηλώσεις την ημέρα της επετείου του Ολοκαυτώματος.
  Αναφέρεται μόνο στην αμοιβαιότητα και στην ανταπόδοση των εκδηλώσεων.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 24/01/2010 21:15:56

   Περιττά και διαστρεβλωτικά επομένως τα περί "προβοκατόρικου τίτλου" ή "αφέλειας" ή "άγνοιας" του συντάκτη.

   Ελληνικά γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι εδώ μέσα.

 23. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 25/01/2010 00:30:55

  Ωραία όλα αυτά, αλλά πρωτίστως θα πρέπει να τιμάμε εμείς την ελληνική γενοκτονία.

  Δυστυχώς όμως συμβαίνει το αντίθετο. ¨Ηδη ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την αποκατάσταση των ενοχών της Μικράσιατικής Κατστροφής.

  Παραθέτω ένα εύστοχο απόσπασμα από τον Π&Α:

  "Με τον τίτλο “Η παλαιά Ελλάδα χρεοκόπησε“ ο Ν. Ξυδάκης σχολιάζει τη σημερινή μεγάλη οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη Ελλάδα. Δεν μπορούσε να βρει καλύτερο τίτλο!!! Γιατί την ώρα που η παλαιά Ελλάς καταρρέει, ο Άρειος Πάγος σε μια απίστευτη εκδήλωση κυνικότητας και αμοραλισμού αποδέχεται τις μεθοδεύσεις κάποιων ανήθικων κύκλων που αναθεωρούν την ιστορία και επιχειρούν την αθώωση των μεγαλύτερων εγκληματιών και πραγματικών εθνοπροδοτών που ανέδειξε αυτός ο τόπος: τους ηγέτες τους Λαϊκού Κόμματος και της “εθνικόφρονος παράταξης” ,που διαχειρίστηκαν την μικρασιατική πρόκληση από το Νοέμβριο του 1920 έως τον Αύγουστο του 1922.

  Έτσι λοιπόν, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ενδυόμενη το ένδυμα του Πόντιου Πιλάτου αποδεχόταν την εισήγηση Κονταξή και επί της ουσίας συναινούσε στην αθώωση των Έξι εγκληματιών της Παλαιάς Ελλάδας, οι οποίοι βαρύνονται με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη συγκεκριμένη γεωπολιτική διαμόρφωση του μεταοθωμανικού κόσμου. Δηλαδή με την οριστική κυριαρχία του πνεύματος της Μικράς πλην Εντίμου, με την μετατροπή των κοσμοπολιτών αστών της Ιωνίας σε εξαθλιωμένους προλετάριους του βαλκανικού Νότου -έρμαια στη διάθεση του κάθε Γεωργίου Βλάχου ή ΣΕΚΕ, με την οριστική υποθήκευση της δυνατότητας εκσυγχρονισμού και απόκτησης αστικής τάξης στο νεοελληνικό μας Βασίλειο!

  Είναι σα να φτύνουν με την απόφαση αυτή στους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών μας στη γη της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

  Είναι σα να θέλουν να πουν στο 1/4 του ελληνικού λαού που αποτελούν σήμερα οι γόνοι των προσφύγων του ‘22, ότι ακόμα είναι φιλοξενούμενοι και ανεπιθύμητοι.... " Και στη συνέχεια περιλαβαίνουν κανονικά και τον "Ιό".

  http://pontosandaristera.wordpress.com/2010/01/24/areios-pagos-ios/

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ανδρέας 25/01/2010 00:52:44

   Απο που συμβαινει το αντιθετο;Ενας εγγονος των καταδικασθεντων ζητησε αναψηλαφιση της δικης των 6 και ο Αρειος Παγος δεχθηκε να γινει.Δεν εκαναν αυτοι τη γενοκτονια,αυτοι ειναι ή δεν ειναι ενοχοι της στρατιωτικης ηττας και αυτο ειναι το αντικειμενο της δικης.
   Τη γενοκτονια την εκαναν ή δεν την εκαναν οι Τουρκοι.

 24. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 25/01/2010 01:23:09

  Συνένοχοι της γενοκτονίας ήταν!

  έχουν γραφεί αναλυτικά οι λόγοι. Αν ψάξεις θα τους βρεις. Και μόνο ότι δεν επέπτρεψαν τους Ίωνες να εξοπλιστούν, ότι δεν έστειλαν ούτε μια σφαίρα στους αντέρτες στον Πόντο, ότι αποφάσισαν να φύγουν από τη Μικρά Ασία και παράλληλα ψήφισαν νόμο που απαγόρευαν τον πληθυσμό να φύγει, δηλαδή συνειδητά τον παρέδιδαν στον Κεμάλ και πολλά άλλα.

  Πάνω απ' όλα γιατί οδήγησαν με την άφρονα πολιτική τους στην ήττα 250.000 Ελλήνων στρατιωτών από 120.000 Τούρκους του Κεμάλ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ανδρέας 25/01/2010 01:33:51

   Δε μπορείς να χρεώνεις τα πάντα σε ανθρώπους που ανέλαβαν μόνο για ένα χρόνο ενώ τα πάντα τα ήλεγχαν οι Βενιζελικοί.
   Κατά την πάγια τακτική αυτής της παράταξης Βενιζελικοί-Ένωση Κέντρου-ΠΑΣΟΚ συνήθως τα σκατώνουν και τα παρατάνε βάζοντας τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Αν τα καταφέρουν είναι ήρωες. Αν όχι χαρακτηρίζονται ως προδότες κι εκτελούνται.

   Η ήττα είχε προβλεφθεί από το Μεταξά και τους άλλους. Λόγω των Βενιζελικών δε μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα. Δηλ. να μαζέψουν τον πληθυσμό στο Βιλαέτι της Σμύρνης να υποχωρήσουν και να οχυρωθούν όλοι εκεί. Μόνο έτσι σώζονταν η κατάσταση και αν διότι οι Δυτικοί μας πούλησαν για να καταστραφούμε.

 25. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 25/01/2010 02:25:49

  "Η ήττα είχε προβλεφθεί από το Μεταξά και τους άλλους"


  Ανοησίες που διαδίδουν οι φιλομεταξικοι. Ο Μεταξάς έχει τεράστιες ευθιύνες για τη Μικρασιατική ήττα. Ακόμα και το κάθαρμα, ο Γεώργιος Βλαχος τον αποκάλεσε ανθρωπάκι "ο μικρός άνθρωπος". Την άποψή τους αυτή για τη Μικρά Ασία ο Μεταξάς την είχε γράψει σε Υπόμνημα όπου προέβλεπε ο φωστήρας νίκη τωνΚεντρικών Δυνάμεων, δηλαδή νίκη της Γερμανίας στον Α'΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Για δύο χρόνια οι φιλομοναρχικοί αντιμικρασιάτες που πήραν την εξουσία με το σύνθημα "ΜΙΚΡΑ ΠΛΗΝ ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΛΛΑΣ", διαχειρίστηκαν με τον άθλιο τροπο τους τον πόλεμο.΄Εβαλαν πάνω απ' όλα το θρόνο και τον κωλο-βασιλιά τους.

  Απορώ πώς είναι δυνατόν ακόμα να συζητάμε για τις τρομερές ευθύνες εκείνης της συμμορίας, που εξαιτίας της φτιάχτηκε η σημερινή Τουρκία.

  Καλά, δεν έχετε δει το πρόσφατα δημοσιευμένο στην Ελλάδα πρωτοσέλιδο μιας τουρκικής εφημερίδας του Αυγούστου του 1922, που είχε τα κεφάλια του Γούναρη και του Στράτου και από πάνω έγραφε σε τουρκικά με αραβικούς χαρακτήρες βέβαια:

  "ΓΟΥΝΑΡΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ"

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Ανδρέας 25/01/2010 13:21:27

   Ούτε ο Μεταξάς ήταν αλάνθαστος ούτε κανένας άλλος. Θα μπορούσαμε ώρες να αναλύουμε τι έκανε λάθος ο ένας και τι ο άλλος. Για τη βενιζελική πλευράξ μπορούμε, πολύ περιληπτικά, να πούμε ότι λάθος ήταν ο διχασμός (που οι ίδιοι προκάλεσαν, λόγω της επιμονής του Βενιζέλου να υποστηρίζει τα γαλλικά συμφέροντα), λάθος ήταν οι αρχικές προσπάθειες του Βενιζέλου να πείσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου να παραχωρήσουμε την Καβάλα στη Βουλγαρία, που συνάσπισαν τον πολιτικό κόσμο εναντίον του, λάθος ήταν η διαπραγμάτευση πριν την έξοδο της Ελλάδας στον πόλεμο, που δεν κατοχύρωσε με συνθήκη τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, λάθος ήταν που ποτέ δεν ζήτησε την Κωνσταντινούπολη, λάθος ήταν η προκήρυξη εκλογών εν μέσω της Μικρασιατικής εκστρατείας, λάθος ήταν που η προέλαση προς την Άγκυρα δεν έγινε το 1920 από το Βενιζέλο (και θα ήταν παιχνιδάκι τότε, διότι δεν είχε προλάβει να συγκροτήσει στρατό ο Κεμάλο), αλλά έγινε το 1921 υπό πολύ δυσμενέστερες συνθήκες, χώρια τις συνθήκες διχασμού στο βενιζελικό στράτευμα, λάθος ήταν η εκστρατεία στην Ουκρανία που ώθησε το Λένιν να βοηθήσει τους Τούρκους (10 εκ. χρυσές λίρες έδωσε στους Τούρκους, που η όλη πολεμική τους προσπάθεια κόστισε πολύ λιγότερο), λάθος ήταν το έγκλημα των πλοίων μας που έβλεπαν τη Σμύρνη να καίγεται και δεν έριξαν ΜΙΑ κανονιά να σταματήσουν τη σφαγή (είχαν άλλη δουλειά, να κάνουν επαναστατική κυβέρνηση στην Ελλάδα), λάθος ήταν που έδωσε την Ανατολική Θράκη χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά (κάτι για το οποίο παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος από το θρόνο, παραιτήθηκε δηλαδή επειδή έλεγαν οι Βενιζελικοί ότι η παρουσία του εμποδίζει να κρατήσουν την Ανατολική Θράκη - σήμερα αποσιωπείται εντελώς ο λόγος παραίτησης του Κωνσταντίνου) και πολλά άλλα. Αυτά ήταν τα βασικότερα.

   Για τη Μικρασιατική καταστροφή φταίμε όλοι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχει επικρατήσει φανατισμός από τη φιλοβενιζελική πλευρά ότι ο Βενιζέλος τους δεν φταίει καθόλου. Αν το αναλύσετε ψύχραιμα, χωρίς πολιτικά πάθη, θα δείτε ότι φταίει τουλάχιστον όσο και όλοι οι άλλοι.

 26. Z avatar
  Z 25/01/2010 10:35:49

  Oντως έχουν γραφεί πολλά για την ξεαχασμένη εκείνη εποχή. Να σας προτείνω δύο υποβοηθητικά κείμενα. Το πρώτο αφορά τα ιστορικά γεγονότα και το δεύτερο τα συμπεράσματα από την απόφαση του Άρειου Πάγου:

  http://kars1918.wordpress.com/2009/12/03/3-12-2009/

  http://kars1918.wordpress.com/2009/12/28/28-12-2009/

 27. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 25/01/2010 12:37:14

  Επειδή,διάβασα μόλις σήμερα τό πρωί,τά σχόλια αυτής τής αναρτήσεως,θά ήθελα νά ρωτήσω τόν/τήν Liebknecht,σέ ποιό αρχαίο σύγγραμμα,βρήκε ότι στό Ιερό νησί τής Δήλου υπάρχει ή αρχαιότερη (10ος αιών) συναγωγή στή διασπορά;
  1ον.Η διασπορά είναι κάτι πολύ νωρίτερα,δλδ μετά Χριστόν.
  2ον.Αν δέν τό αναφέρη κάποιος αρχαίος συγγραφεύς,τότε απλώς είναι εφεύρεσις,καί αδυνατώ νά τό πιστέψω.
  Ας απάντήση ό/ή Liebnkecht,ή οποιοσδήποτε άλλος είναι γνώστης τού θέματος.
  Εγώ,οπωδήποτε θά τό ψάξω.

  • Liebknecht avatar
   Liebknecht @ Kὀριννα 25/01/2010 20:36:55

   Οι ανασκαφές στη Δήλο (όταν ήρθε στο φως η συναγωγή) Κόριννα έγιναν από τον André Plassart στις αρχές του 20ου αιώνα.
   Όταν λες "αρχαίο σύγγραμμα" τι ακριβώς εννοείς, να σού φέρω πάπυρο του Θουκυδίδου?
   Πρβλ σχετικά:
   http://www.pohick.org/sts/delos.html.
   Καθώς και στο βιβλίο
   The Ancient Synagogue: The First Thousand Years, Lee I. Levine, Edition: 2, Yale University Press, 2005,

   Από άρθρα βλ. της Monika Trümper στο Hesperia, Vol. 73, No. 4 (Oct. - Dec., 2004).

 28. christos avatar
  christos 26/01/2010 19:42:52

  den mas armozei na parakaloume kanenan gia tipota !!!!
  arkei emeis na gnorizoume tin istoria mas kai na TIMOUME TOUS NEKROUS KAI TOUS HROES MAS OPOS PREPEI !!!!

 29. ερση avatar
  ερση 25/09/2011 23:13:54

  μηπως θα πρέπει να πατε και λιγο πιο πισω και να διαβάσετε και Fallmerayer;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.