#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2011 13:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζεται το βόλεμα των κομματικών φίλων και συγγενών του ΠΑΣΟΚΣυνεχίζοντας και σήμερα τις καταγγελίες για την μεθόδευση της εφεδρείας, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Ρέππας, αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους. Αντί να συγκαλύπτει παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Επειδή, όμως, προσποιείται άγνοια και αμνησία, του θυμίζουμε:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Η τελευταία έκθεση της Ε.Ε. (στη σελ. 50) αναφέρει ότι, ενώ “καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, έπρεπε να είχαν επιτραπεί 5.333 προσλήψεις, παρόλα αυτά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ο αριθμός των προσλήψεων υπολογίζεται σε 10.862”.

      Συνιστούν – ναι ή όχι; - οι προσλήψεις αυτές παραβίαση του νόμου που ψήφισε η ίδια κυβέρνηση και προκαλούν – ναι ή όχι; -βλάβη του δημόσιου συμφέροντος;

Συνέβαλαν – ναι ή όχι;- στον εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού;

Είναι ή δεν είναι ανήθικες, αφού εξαιτίας τους γίνονται τώρα μαζικές απολύσεις με το φερετζέ της εφεδρείας;

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

      Την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου (από 4 έως 11 Νοεμβρίου) μόνο στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν οχτώ πολιτικοί διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων: Τέσσερις στο γραφείο του κ. Οικονόμου, μία στο γραφείο του κ. Βενιζέλου και τρεις στο Σ.Ο.Ε. (Επισυνάπτονται οι οκτώ σχετικές αποφάσεις).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΑΠΟ ΕΦΕΔΡΕΙΑ:
Ο κ. Ρέππας σε εγκύκλιό του στις 31.10.2001, αναφέρει: “Προκειμένου ο αναπληρωτής προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης να εξαιρεθεί από τις διατάξεις των υποπαραγράφων 1β και 1γ του άρθρου 33 του ν.4024/2011, περί αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, θα πρέπει ο ορισμός τους να έχει γίνει με πράξη του αρμοδίου προς τούτο οργάνου”.

Η ίδια εγκύκλιος κατά παράβαση των νόμων προβλέπει την τοποθέτησή τους   με απόφαση του Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης.

Παραβιάζεται – ναι ή όχι – ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που προβλέπει μόνον κατ΄ ανάγκη αναπλήρωση;

Ποιος γίνεται επικίνδυνος αγνοώντας και καταστρατηγώντας τους νόμους;

Και τέλος:

Ποια άλλη απόδειξη εξαίρεσης από την εφεδρεία θέλει ο κ. Ρέππας πέρα από τη δική του εγκύκλιο;

ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ:  

Μερικά μόνο από τα πολλά, αλλά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, με το ΦΕΚ 460/7.6.2010, διορίζει την κουνιάδα του ως γραμματέα του. Με το ΦΕΚ 1303/ 31.12.2010, μετατάσσει τη σύζυγό του από το “Παρατηρητήριο Α.Ε.” που καταργείται, στον ΟΑΕΔ που δεν καταργείται. Και με το ΦΕΚ Γ297/2.5.2011 τη μετατάσσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι υψηλότερες.

Είναι ή δεν είναι οι αποφάσεις αυτές ρουσφετολογικές;

Αφαιρούν – ναι ή όχι – βόλεμα των δικών τους και διάσωση από την εφεδρεία;ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vtheod avatar
  Vtheod 02/12/2011 15:06:58

  Συλλυπητήρια για τους φορολογούμενους που πληρώνουν τους φόρους για να μας κλέβουν τα πάσης φύσεως πράσινα λαμόγια. Αλήθεια ο Παπαδήμος τι ρόλο έχει στην ορχήστρα? θα γλυτώσει από τα πράσινα λαμόγια ή θα γίνει όμοιός τους και ένα άβουλο πλάσμα?

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/12/2011 16:31:16

  Μπράβο Μιχελάκη!

 3. Bohemian avatar
  Bohemian 02/12/2011 18:32:10

  1.200 καινούργιους εδικούς φρουρούς πήραμε
  αυτοί είναι κυρίως οι διορισμοί

 4. factorx avatar
  factorx 02/12/2011 19:18:49

  Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Ρέππα. «Η Αντισυμπολιτευόμενη ψευδολογία της Ν. Δ. δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «αφού απέχει από τις αρχές της ευθύνης, της σοβαρότητας και της ειλικρίνειας που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας».
  Το υπουργείο παραθέτει εκ νέου τα στοιχεία για τις προσλήψεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011. Σύμφωνα μ΄ αυτά προκύπτουν τα εξής:

  α) Για τα έτη 2010 και 2011 εκδόθηκαν μόλις 7.385 εγκρίσεις νέων προσλήψεων τακτικού προσωπικού (5.190 για το 2010 και 2.195 για το 2011), έναντι περίπου 80.000 αποχωρήσεων.

  β) Ο αριθμός των συμβασιούχων (έργου, ορισμένου χρόνου και stage) το 2009 ανήρχετο σε περίπου 120.000 απασχολούμενους και σήμερα ανέρχεται σε 35.000, δηλαδή έχουμε μείωση 70%!

  γ) Από το 2009 έως σήμερα ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, μειώθηκε κατά 200.000 άτομα περίπου.

  δ) Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «έχει παγώσει» περισσότερους από 7.500 διορισμούς μονίμων, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ ή από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

  ε) Όλες οι διαδικασίες προσλήψεων από τότε που ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γίνονται με το νόμο του ΑΣΕΠ.

  «Οσον αφορά τους αναπληρωτές γενικούς διευθυντές», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «επαναλαμβάνουμε ότι κρίθηκαν σε προγενέστερο ανύποπτο χρόνο σύμφωνα με το νόμο και για θέσεις όπου δεν υπήρχε γενικός διευθυντής».

  Παράλληλα, πετά και το... γάντι στη ΝΔ για τους μετακλητούς υπαλλήλους. «Για δε τους μετακλητούς υπαλλήλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «καλείται η Ν. Δ. να πει αν προτείνει την κατάργησή τους, οπότε μπορεί εύκολα με βουλευτές της να φέρει την ανάλογη πρωτοβουλία της στη Βουλή».  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, ανταπάντησε ως εξής;

  «Στη 40σέλιδη απολογία του ο κ. Ρέππας δεν λέει ούτε μια κουβέντα για όσα καταγγέλλονται ο ίδιος και η κυβέρνηση Παπανδρέου.
  Ούτε για τις παράνομες προσλήψεις που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και επισημαίνονται στην έκθεση της Ε.Ε.,
  ούτε για τις μεθοδεύσεις που εμπνεύστηκαν, για να εξαιρέσουν από την εφεδρεία κομματικούς τους φίλους.
  Το γεγονός ότι επικαλείται άλλα αντ’ άλλων είναι αποκαλυπτικό των ενοχών τους.
  Επειδή, ωστόσο, τα όσα τους βαραίνουν αφενός είναι παράνομα και αφετέρου προκαλούν βλάβη του Δημοσίου, θα περιμένουμε μια απάντηση επί της ουσίας, ελπίζοντας ότι ο κ. Ρέππας δεν θα ρέπει μονίμως στην υπεκφυγή

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ factorx 02/12/2011 19:26:07

   ε) Όλες οι διαδικασίες προσλήψεων από τότε που ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γίνονται με το νόμο του ΑΣΕΠ.....;

   Με ποια διαδικασία γίνεται η μετάταξη προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο στενότερο δημόσιο τομέα;

   Γιατί αν μπορεί ο μηχανοδηγός και ο σταθμάρχης να μπει σε νοσοκομεία και μουσεία ....έχει δίκαιο ο Υπουργός.

   -Τι λέει η εγκύκλιος και πως έχουν επιλεγεί ορισμένοι αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές;

   -Αφού "Από το 2009 έως σήμερα ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, μειώθηκε κατά 200.000 άτομα περίπου" ... πως ανακαλύφθηκε η εφεδρεία για να γλιτώσουμε την χρεοκοπία;
   Μπορεί να μας πει και την μισθολογική μείωση;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.