#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2011 16:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παπαδήμος παζαρεύει το ελληνικό δίκαιο των ομολόγωνΣτο τραπέζι βάζει και επίσημα, για πρώτη φορά, ο Λουκάς Παπαδήμος το θέμα της μετατροπής των ελληνικών ομολόγων από το ελληνικό δίκαιο στο αγγλικό το οποίο επιτρέπει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής των χρεών.

Μέχρι τώρα το λέγαμε και το γράφαμε και κανείς δεν μας το διέψευδε, σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Είπε ότι όλα συζητούνται με τους δανειστές μας και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών της που θέλουν η νέα δανειακή σύμβαση να διέπεται από το αγγλοσαξονικό δίκαιο.  Ωστόσο,σημείωσε πως «είναι ένα από τα αιτήματα που θα συνεκτιμηθεί στο σύνολο της συμφωνίας» τονίζοντας όμως «ότι η κυβέρνηση μάχεται για το συμφέρον της χώρας».

Αναγνώρισε λοιπόν ότι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ξένους στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το συμφέρον της χώρας, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το συγκεκριμένο ζήτημα συνδέεται άμεσα με το συμφέρον της Ελλάδας αλλά και ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση στην προσπάθεια της να διατηρήσει ακέραιο το πλεονέκτημα αυτό της χώρας.

Το καλύτερο προφανώς για τον πρωθυπουργό είναι ότι προς το παρόν δεν έχει συμφωνήσει για την αλλαγή στο αγγλικό δίκαιο αλλά το σκέφτεται.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση μάχεται με τον τρόπο αυτό για τη χώρα τότε πάμε σίγουρα για φούντο. Διότι η μεταφορά των ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο θα είναι το χειρότερο αντάλλαγμα για τη δανειοδότηση της χώρας. Κι εν πάση περιπτώσει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με βραχύ βίο δε νομιμοποιείται να υπογράψει κάτι τόσο σοβαρό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 02/12/2011 16:18:02

  Άλλη μια ευκαιρία για τη ΝΔ να σηκωθεί να φύγει από την κυβέρνηση. Η θέση της στο ζήτημα αυτό ποιά είναι αλήθεια;

 2. unfair avatar
  unfair 02/12/2011 16:18:39

  Ώστε είναι υπό διαπραγμάτευση το ελληνικό δίκαιο; παζάρι δηλαδή.
  Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
  Δεν υπάρχουν ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ βαμμένες με αίμα;
  Αν θέλει κάτι καλύτερο, όχι μόνον ο ΜΗ εκλεγμένος πρωθυπουργός τους! ...να μιλήσει για ανάπτυξη ...όχι βέβαια "πράσινων" ιδεών!
  Αντώνη Σαμαρά, πάρε θέση.

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/12/2011 16:24:20

  Η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο μπορεί να αποφευχθεί εάν βρούμε συμμάχους στα νοτιοευρωπαϊκά κράτη μέλη της Ε.Ε. και στην Ιρλανδία και ιδίως όσες χώρες έχουν Μνημόνιο. Όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε ότι δεν μπορεί να υποθηκεύεται υπέρμετρα το μέλλον των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους. Στο κάτω κάτω, αν θέλουν πιο σίγουρες εγγυήσεις μπορούμε χωρίς να υπαχθούμε στο αγγλοσαξωνικό δίκαιο, να ορίσουμε κάποια συγκεκριμένα και σαφώς καθορισμένα δικαιώματα προς εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας χωρίς όμως απώλεια ιδιοκτησίας (κυριότητας). Για παράδειγμα μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους δανειστές ότι αν τυχόν δεν τους πληρώσουμε το χρεωστούμενο ποσό τότε αυτοί θα μπορούν αντιστοίχως να εκμεταλλευτούν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το δικαίωμα π.χ. εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας σε μια συγκεκριμένη δημόσια έκταση (που εμείς θα ορίσουμε) για τα επόμενα 10 χρόνια ώστε να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις μας. Δηλαδή να τους δώσουμε ως εγγύηση την κεφαλαιοποίηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων τα οποία όμως θα είναι σαφώς καθορισμένα και κοστολογημένα ώστε και να μην είναι επαχθής η συμφωνία και να μην νιώθουμε ότι μας κλέβουν. Χρωστάμε και δεν μπορούμε να πληρώσουμε ένα δάνειο; Ο.Κ. Να καταπέσει η εγγύηση αλλά λελογισμένα και όχι αόριστα να ζητείται η άρση της εθνικής ασυλίας με δικαίωμα κατάσχεσης ως και του Παρθενώνα όπως ο απαράδεκτος από όλες τις απόψεις Γ. Παπανδρέου και ο φιλαράκος του Γ. Παπακωνσταντίνου αποδέχθηκαν με την δανειακή σύμβαση του πρώτου Μνημονίου που δεν τόλμησαν να φέρουν ούτε στη βουλή.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/12/2011 16:40:27

   Για την πράξη τους αυτή να αποδεχτούν έστω και μόνοι τους τη αποικιοκρατική λεόντιο δανειακή σύμβαση εν όψει του πρώτου Μνημονίου θα πρέπει Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου να κάτσουν στο σκαμνί. Κι ας αποφασίσει το Ειδικό Δικαστήριο αν ενέργησαν σύμφωνα με το συμφέρον της χώρας ή όχι. Αν κριθούν ένοχοι για εκ προθέσεως ζημία τότε θα πρέπει να μπουν φυλακή. Αν κριθούν ένοχοι για εξ αμελείας ζημία της χώρας τότε θα πρέπει τουλάχιστον να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα και να δημευθεί η προσωπική τους περιουσία όχι για να αποκατασταθεί η ζημία που είναι ύψους εκατοντάδων δις ευρώ αλλά τουλάχιστον για συμβολικούς λόγους για να μην το ξανακάνει κανείς πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών στο μέλλον.

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 03/12/2011 06:50:36

   Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι θα ξεχρεωσουμε????
   Στους FT εγραφε πριν καιρο "παιρνουν ναρκωτικα οι Ελληνες αν νομιζουν οτι θα ξεχρεωσουν".
   Ο νοων νοειτω.

 4. Orestios avatar
  Orestios 02/12/2011 16:36:48

  Αυτός ο πατριωτισμός των Σοσιαλιστών είναι ανυπόφορος

  • avanti avatar
   avanti @ Orestios 02/12/2011 17:25:52

   Είναι σοσιαληστής ο Παπαδήμος?

   • Orestios avatar
    Orestios @ avanti 02/12/2011 20:01:25

    Όχι βρε. Καρατζαφερικός βαμένος.

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/12/2011 16:37:41

  Λυπάμαι για την όποια κατάντια του Έθνους μας..τέτοιες δηλώσεις δεν πρέπει να περνούν έτσι...

 6. gio23 avatar
  gio23 02/12/2011 17:05:36

  Για ποια δικαιοσύνη ομιλούμε?Αυτή που ακόμα δεν έχει εκδόσει απόφαση για το μνημόνιο ,παρα μόνο αφησε να διαρρέυσει ποια θα ήταν η ετυμηγορία της αλλα, από τις αντιδράσεις δεν έχει εκδοθεί ακόμα.Στην μόνη χώρα που πήγε το ΔΝΤ και το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έβγαλε το μνημόνιο παράνομο.Έτσι θα προχωρήσει η κοινωνία?με αυτή τη άξια και έμπιστη δικαιοσύνη.Α ρε καημένε Έλληνα τι σε περιμένει ακόμα και συ ακόμα ελπίζεις.

 7. avanti avatar
  avanti 02/12/2011 17:23:57

  Αυτό το ότι η κυβέρνηση μάχεται για το συμφέρον της χώρας, πραγματικά με πόνεσε. Δεν χρειαζότανε να το πεί, το έχουμε διαπιστώσει ....... ΄Εκανε όμως μια μικρή παράλειψη, δεν είπε για ποιά χώρα ... και με ζώνουνε τα φίδια.

 8. ασχετούλα avatar
  ασχετούλα 02/12/2011 17:37:30

  Τί θα έπρεπε να κάνει η Βουλή τη στιγμή που υπάρχει επώνυμη καταγγελία και μάλιστα Ελβετού βουλευτή για το θέμα των καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία; Η πιο απλή επιλογή λέγεται δήλωση του νόμου 105! Όλοι οι βουλευτές να δηλώσουν υπεύθυνα ότι δεν έχουν καταθέσεις σε τράπεζες εκτός Ελλάδος. Ή, αν έχουν, να γράψουν πού και πόσα. Τόσο απλά. Και για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους στο να προασπιστεί το κύρος της Βουλής, να συμπληρώσουν αυτοβούλως τη φράση: σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η παρούσα βεβαίωση είναι ψευδής, παραιτούμαι της βουλευτικής μου ιδιότητας και δεσμεύομαι να παραχωρήσω το σύνολο του ποσού, που θα ευρεθεί κατατεθειμένο σε τράπεζες του εξωτερικού, στο Ελληνικό Δημόσιο.

 9. manos avatar
  manos 02/12/2011 17:41:23

  Γιατί ακριβώς πανηγυρίζουν τα χαμαντράκια της φωτογραφίας?

 10. SABI avatar
  SABI 02/12/2011 18:42:20

  Αφου οι πολιτικοί μας (και ο Σαμαράς) δεν μας ενημερώνουν, παρ' όλο που είναι υποχρεωμένοι και πληρώνονται πλουσιοπάροχα απο τον καταχρεωμένο λαό, είναι προφανές οτι πολλα και σημαντικά θέματα τα κατέχουμε καλύτερα απ' αυτούς και προπάντων έχουμε κάνει πολύ σωστότερες προβλέψεις και προτάσεις χωρίς να πληρωνόμαστε δεκάρα, δικαιούμαστε να υποθέτουμε ό,τι θεωρούμε σωστό...Προσωπικά, είχα υποθέσει οτι ο βασικός όρος που ο Βενιζέλος απεδέχθη στις 27/10 στις Βρυξέλλες ήταν οτι για να πάρουμε την 7η δόση , όλο το χρέος στο εξής περνάει στο Αγγλικό δίκαιο και γι' αυτό ο George κώλωσε και μη ξέροντας τι να κάνει έρριξε το δημοψήφισμα. Αν τώρα ο Παπαδήμος δεν λέει ψέμματα, τίποτα δεν πέρασε ακόμα στο Αγγλικό δίκαιο και αυτό θα γίνει μόνον αν το ψηφήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου-Καρατζαφέρη. Αν λοιπόν αυτή τη φορα ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ , το Αγγλικό δίκαιο πάει περίπατο. Συμφωνείτε ή κατάλαβα λάθος? Επομένως αν μας διώξουν απο το Ευρώ δεν θα πάρουν δεκάρα,όπως δεν πήραν και απο την Ισλανδία. Τώρα λοιπόν θα φανεί αν ο Σαμαράς είναι με το λαό ή με το κεφάλαιο όπως τον κατηγορεί το ΚΚΕ.

  • manos avatar
   manos @ SABI 02/12/2011 19:10:57

   Η αγωνία τους όπως και του υπαλληλάκου που μας κάτσανε στο σβέρκο, είναι να μας πάρουν τα σώβρακα όπως και να'χει.
   Αποψή μου είναι ότι προσπαθούν να βρουν την φόρμουλα ώστε είτε με Αγγλικό είτε με Ελληνικό δίκαιο, να φάνε την χώρα.
   Η Ισλανδία ήταν ένα μάθημα γι'αυτούς και δεν θα αφήσουν να επαναληφθεί αλλού.
   Γι'αυτό και οι ΓΑΠ της Ευρώπης πήραν πόδι, και ανέλαβαν τραπεζίτες, "τεχνοκράτες" όπως τους λέει ο φίλος μας ο ΣΚΑΙ.
   Πράγματι τώρα είναι η ώρα του Σαμαρά.

  • NM avatar
   NM @ SABI 02/12/2011 22:51:08

   +1000

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/12/2011 19:08:59

  Ετσι είναι...
  Καλύπτει τον Πάγκαλο
  Καλύπτει το χαράτσι
  Διορίζει συμβούλους έως τον Μάιο
  Δεν "ακούει" για εκλογές

  Στο δίκαιο θα κολλήσουμε;

  Στηρίζεται και από τη ΝΔ πέρα από το ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΜΜΕ και λοιπούς πρόθυμους.
  Γιατί να μην κάνει ότι θέλει; Πρωθυπουργός δεν είναι;

  ΥΓ

  Να δω την στάση των σοφών της ΝΔ στο νέο νομοσχέδιο σκούπα (φορολογικό, ασφαλιστικό κλπ ) που έρχεται.

 12. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 02/12/2011 22:49:48

  Δείτε με προσοχή την φωτογραφία.
  Παρατηρήστε τον χαιρετισμό.
  Έτσι για να μην έχουμε αμφιβολία ποιοι μας κυβερνάνε

 13. a.p. avatar
  a.p. 03/12/2011 02:50:40

  Αυτο πρεπει να ειναι κοκκινη γραμμη και αφορμη για εκλογες ,γιατι διαφορετικα τα πραγματα γινονται πολυ επικυνδινα .......

 14. jimmys avatar
  jimmys 03/12/2011 08:37:50

  ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ?? ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ????
  ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ .. ΚΑΠΟΤΕ ΦΟΡΑΓΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ...ΤΩΡΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ..........
  ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ .. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .....
  ΠΑΝΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΥΜΝΑΕΙ .....

 15. jimmys avatar
  jimmys 03/12/2011 08:44:05

  ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ !! ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΙΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ???????
  ΕΔΩ ΘΑ ΠΩ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ :::::
  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ !!! ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΝΑ ΥΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ... ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ?? ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !! ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ....

 16. βισάλτης avatar
  βισάλτης 03/12/2011 19:31:00

  Στην δημοκρατία δεν κάνει ότι γουστάρει ένα κομματικό συνοθύλευμα χωρίς να έχει την λαική εντολή..ή όταν είναι πέρα από κάθε αμφιβολία η δυσαρμονία μεταξύ εκλεγμένων πολιτευάμενων και λαικής βούλησης..Υπάρχουν και θεσμοί όπως η δικαιοσύνη που καλείται επιτέλους να αποδείξει ότι δεν είναι εξαρτημένα τζουτζέκια της εκτελεστικής που κάνουν άλματα για να αρπάξουν κανα κόκκαλο που τους πετούν και ακολουθούνπειθήνια τις εντολές τους με το μυαλό τους κολλημένο στο εφάπαξ και τις συντάξεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.