#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2011 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μας θέλουν μετανάστες στην ίδια την χώρα μας(Ανανεωμένο) Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν ανοιχτή στη δημιουργία «ειδικών οικονομικών ζωνών» σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ως ένα μέσο βελτίωσης των επιχειρηματικών συνθηκών στη χώρα, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν. Σε γραπτή του απάντηση προς ερώτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε πως οι ζώνες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν εμπορικά προνόμια, αποτελούν μια «ενδιαφέρουσα ιδέα» που ενδέχεται να βοηθήσει τη χώρα να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, ωστόσο, όπως λέει, δεν έχει συζητηθεί με την ΕΕ ή τις ελληνικές αρχές. Μία ειδική οικονομική ζώνη θα απαιτούσε την προσεκτική εξέταση πολιτικών, ρυθμιστικών, φορολογικών και επιχειρηματικών παραγόντων, προσέθεσε.

Ειδικές οικονομικές ζώνες με εργάτες – παρίες, με μισθούς χαμηλότερους και από τους υπάρχοντες κατώτερους και με... γερμανική παρακολούθηση, δρομολογεί λοιπόν η ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι, με τη Γερμανία φυσικά στην πρώτη γραμμή, θέλουν μια Ελλάδα ανοικτή για να κάνουν τις δουλίτσες τους. Ζητούν μια χώρα παραδομένη άνευ όρων που θα ξεπουλάει την περιουσία της, κινητή και ακίνητη και που θα έλθουν οι ξένοι να «επενδύσουν», έτσι το λένε τώρα. Όμως, θα πρέπει να επενδύσουν και με τους δικούς τους όρους, σε... ειδικές ζώνες που θα εφαρμόζονται και ειδικοί κανόνες.

Για παράδειγμα, στο σχέδιο «Ήλιος» που οι Γερμανοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εργασιακοί κανόνες που θα επιβάλλονται από τις γερμανικές εταιρείες οι οποίες φυσικά θέλουν πιο... ανταγωνιστική την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να δίνουν χαμηλούς μισθούς, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και διεκδικήσεις, χωρίς προνόμια και χωρίς πολλές φωνές. Γκασταρμπάιτερ στην ίδια μας τη χώρα δηλαδή.

Αυτό είναι το νόημα των ειδικών ζωνών, όσο κι αν κάποιοι επιθυμούν να το περάσουν ως μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Μην ξεγελιέστε, δεν είναι... ΑΟΖ. Ενα κόλπο είναι για να βρουν φθηνά εργατικά χέρια, παραβιασμένες τις θύρες της χώρας και εύκολη λεία για τα χέρια των επιχειρηματιών που θα έλθουν να... αναστηλώσουν τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 31/10/2011 15:29:40

  ο νηστικός καρβέλια και ελληνικό χρυσό ... ονειρεύεται ..

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 31/10/2011 15:36:40

  Καλώς ήλθατε στην κινεζοποιημένη ελληνική αγορά εργασίας του μνημονίου...

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 31/10/2011 15:47:36

  Η θέσπιση ειδικών ζωνών (μειωμένης εθνικής οικονομικής κυριαρχίας) είναι ευθέως αντισυνταγματική και αντίκειται και στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Τέρμα η συζήτηση. Χρειάζεται αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος. Όποιος τις τολμήσει χωρίς αναθεώρηση απλά ξεπουλάει παράνομα τη χώρα. Χωρίς περιστροφές.

  • Christos Apostolidis avatar
   Christos Apostolidis @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 31/10/2011 16:30:52

   Μιλάς για το Σύνταγμα της Ελλάδος ή το Σύνταγμα ΠΑΣΟΚ?
   Όσο για την ποτάνα την Ευρώπη αυτή δίνει και λω-κο για λεφτά, με συνθήκες θα ασχολούμαστε τώρα? 'Άσε που όσο να'ναι, οι φίλοι μας οι Γερμανοί μας αγαπάνε και θέλουν το καλό μας, ξέρουν δεν να εφαρμόζουν συνθήκες ραμένες στα μέτρα τους αλλού και οι ίδιοι να παραμένουν στο απυρόβλητο.. σε ποια ευρωπαική χώρα θα γινόταν λογιστικό λάθος 55 δις ευρωστραγαλια και η κυβέρνηση θα παρεμενε όρθια με τον βιετκογκ να κόβει βόλτες σε νεες αποικίες??

 4. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 31/10/2011 16:38:27

  Πιστεύω ότι είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί εξαρχής απλά κι αυτό όπως και τα υπόλοιπα το παρουσιάζουν σιγά σιγά. Να γιατί το ΦΑ.ΣΟ.Κ δεν θέλει να πειράξει το δημόσιο τομέα. Ο στρατός του στο δημόσιο και όλοι οι άλλοι στην ζώνη... Και ο στρατός μπορεί να έχει μειωμένο εισόδημα πλέον αλλά δεν θα συγκρίνεται με τους μισθούς της ζώνης άρα πάλι καλά θα λένε... Η Νέα Παγκόσμια Τάξη είναι εδώ. Ρε μπας και ο Κίσινγκερ δεν έλεγε μπούρδες κι όντως κάνουν το πείραμα πρώτα σε εμάς και μετά στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο;

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ H pena tis orghs 01/11/2011 08:43:14

   Ακριβως ετσι ειναι.
   Το πασοκ εξαθλιωνει τους μη ΔΥ ελληνες γιατι δεν ειναι οι ψηφοφοροι του.

 5. k. avatar
  k. 31/10/2011 17:36:51

  Δηλαδή αν δίνουν καλούς μισθούς και δεν πληρώνουν φορολογίες στο Κράτος, όλα καλά θα είναι;;;

 6. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 31/10/2011 17:45:12

  Ο γιώργος παπαδρέου επί 2 χρόνια εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό με την στήριξη των ματ.
  Είχε την ευκαιρία, στη διάρκεια των 2 χρόνων να παραδώσει την εξουσία και να αρχίσει την ειρηνική μετάβαση προς την δημοκρατία.
  Του δώσαμε αυτήν την ευκαιρία και δεν την εκμεταλλεύτηκε.
  Προφανώς θέλουμε να τον απομακρύνουμε ειρηνικά από την εξουσία για να λογοδοτήσει για τις προδοτικές ενέργειες, αλλά μια βίαιη ανατροπή θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα στους οικονομικούς και κοινωνικούς δολοφόνους σε όλον τον κόσμο για το ό,τι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν ελεύθεροι και οι ηγέτες πρέπει να σέβονται τις επιθυμίες τους.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/10/2011 18:33:31

  Μπάαα... Ούτε καν αυτό. Που τέτοια τύχη. Μας θέλουν εργατικό δυναμικό εκεί που το έχουν σχεδιάσει και αποφασίσει εδώ και καιρό, και εδώ θα έχουν τους αλλοδαπούς που υπαγόρευσαν στον ΓΑΠ να εγκρινει με το που ανέλαβε. Ο κόσμος χανόταν, και ο ΓΑΠ έφερνε αλλοδαπούς. Με τίνος στήριξη; Περιεργες ΜΚΟ, χρηματοδοτημένες από πράσινα και παρδαλά προγράμματα.

  Το Πρότζεκτ Χέλιος δεν χρειάζεται εργάτες. ΓΗ χρειάζεται. Χώρο. Δεν έχουν άλλο χώρο εκεί, θα τα στείλουν εδώ. Και μην εκπλαγείτε πολύ εάν δείτε παραγματικά χοντρά καλώδια να φεύγουν προς τα πάνω και κανένα ...πυρηνικό σε καμία "Ειδική Ζώνη".

  Οι μάγκες σχεδίαζαν την εισβολή στην Γαλλία στον Α' ΠΠ για 30 ολόκληρα χρόνια. Τον Β' ΠΠ τον σχεδίασαν πιο βιαστικά και για αυτό στο παρά τσακ τον έχασαν. Τον αναίμακτο Γ' ΠΠ τον σχεδιάζουν από τουλάχιστον το 1985 (1965 με 1975 σας λέω εγώ με το που άρχισε να φαίνεται το "θαύμα", και με το που έγινε ο πόλεμος Γιομ Κιπούρ και το Ιρανικό εμπάργκο. 50+ χρόνια απαλλαγμένοι από το Τοίχος που τους χαλούσε.

  ΜΟΝΟ η Θατσερ τους είχε μυριστεί. Η κακή, η αντεργατική, η νεοφιλελεύθερη (μπας και ήταν εβριομασόνα;) Θάτσερ.

  ΕΜΕΙΣ, καλά θακάνουμε να βάλουμε όποιον έχει μυαλό να σκέφτεται πώς θα τους ξεφωρτωθούμε. Θα είναι δύσκολο. Θα μας εκβιάζουν σερί με ρευστότητα για ...παροχές. Cloward-Piven και δεν το έφτιαξε η ...ΕΣΣΔ. (Δείτε τις λέξεις στο γκουγκλ)

 8. sofia or8h avatar
  sofia or8h 31/10/2011 19:50:26

  Για διαβάστε εδω!!
  http://www.google.com/reader/view/#stream/feed%2Fhttp%3A%2F%2Fgatzoli.blogspot.com%2Ffeeds%2Fposts%2Fdefault

 9. mx avatar
  mx 01/11/2011 01:40:49

  i ellada exei to perisotero aerio kai petrelaio sti EE to opoio den prokeitai na bgei an den xreokopisei prwta i xwra.
  kata ta alla fate psaria mnimonio

  • Αναξαγόρας avatar
   Αναξαγόρας @ mx 02/11/2011 15:24:14

   Γιατί γράφεις greeklish; Σου φαίνονται παρακατιανά τα ελληνικά;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.