15/06/2012 19:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταστροφικό παιχνίδι Βενιζέλου

Πανικό, αγωνία, αλλά και αυξημένο βαθμό πολιτικής εγωκεντρικότητας προδίδουν οι τελευταίες προεκλογικές τοποθετήσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, γύρω από την πιθανότητα συμμετοχής του, στην νέα κυβέρνηση που θα αναδείξει η μεθαυριανή εκλογική μάχη.

Ο ηττοπαθής ισχυρισμός ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα μικρό κόμμα το οποίο δεν μπορεί να επωμίζεται μεγαλύτερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούν», δεν υπόκειται στους κανόνες της λογικής. Για αν μη τι άλλο το ΠΑΣΟΚ, με την συμμετοχή του σημερινού αρχηγού του, φέρει τεράστιες ευθύνες για το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η χώρα και δεν μπορεί να βγάζει σήμερα την ουρά του απ΄έξω...

Αντιθέτως, αν υπάρχει την Δευτέρα μία ελπίδα σωτηρίας, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έναντι της ιστορίας και της ελληνικής κοινωνίας οφείλει να «θυσιαστεί» και να αγνοήσει το πολιτικό κόστος συμβάλλοντας με τις δυνάμεις του, μικρές έστω, στη συγκρότηση μιας βιώσιμης κυβέρνησης. Πολιτικό κόστος και μάλιστα τεράστιο, ας μην ξεχνάμε ότι θα έχει και η Νέα Δημοκρατία που θα αναγκαστεί να συμπράξει μαζί του, αντί να οδηγήσει στην δικαιοσύνη συγκεκριμένα στελέχη του που βαρύνονται με εγκληματική αμέλεια(στην καλύτερη περίπτωση)για την διάλυση της ελληνικής οικονομίας.

Τις τελευταίες μέρες δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος μοιάζει με ένα δύστροπο παιδί που επειδή γνωρίζει ότι δεν μπορεί  να περάσει το δικό του, επιχειρεί να κάνει δύσκολη την ζωή των διπλανών του. Η τακτική που επιλέγει παραπέμπει στον ορισμό του «καταστροφικού παιχνιδιού» σε μία ώρα που η πατρίδα έχει ανάγκη από τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό προσφοράς και αυταπάρνησης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι με την τακτική αυτή θωρακίζεται έναντι περαιτέρω φθοράς στο πρόσωπο του και στο κόμμα του οποίου ηγείται. Στην ουσία επιλέγει έναν ρόλο...ανευθυνο-υπεύθυνου, απαιτώντας από την μία την ανέφικτη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία φιλοευρωπαική κυβέρνηση με βασικό εταίρο την Νέα Δημοκρατία, ενώ ο ίδιος διευκρινίζει ότι δεν θα συμμετέχει και θα στηρίζει παρακολουθώντας την κατάσταση ως...παρατηρητής.

Προχθές μόλις, δήλωσε ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να στηρίξει την νέα  κυβέρνηση, αν δεν συμμετέχει σε αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ. Με μαθηματική ακρίβεια, αυτή η τοποθέτηση οδηγεί σε ναυάγιο των διερευνητικών εκλογών και τρίτη προσφυγή στις κάλπες!  Και ασφαλώς την ευθύνη για αυτό το τραγικό αδιέξοδο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χρεωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αφελώς(;)ισχυρίζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ας αντιληφθεί λοιπόν, έστω και αργά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ότι στην κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα, ούτε προαπαιτούμενα είναι σε θέση να εκβιάζει, ούτε τον μετεκλογικό παρατηρητή μπορεί να παριστάνει...

Γιώργος Χαρβαλιάς στον Τύπο της Κυριακής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 15/06/2012 20:19:37

  O Βαγγέλης Βενιζέλος και άλλα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και έχουν εμπειρίες πρέπει να αποδείξουν ότι εμπράκτως και ειλικρινώς πλέον είναι σε θέση να τις θέσουν στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, από οποιοδήποτε μετερίζι τους τάξει ο ελληνικός λαός, όχι ως κόμμα πλέον αλλά ως πολίτες αυτής της χώρας που τιμήθηκαν με αξιώματα (και έρριξαν τη χώρα στα βράχια).

  Αν για κάτι βαρύνονται είναι ότι αντί να αντιδράσουν και να ενεργήσουν έγκαιρα, δεν ανέλαβαν το κόστος της δικής τους αξιολόγησης των πραγμάτων και των πράξεων που απαιτούνταν για να μπει το καράβι σε μία άλλη τροχιά.

  Όλες οι δικαιολογίες μπορεί να είναι με το μέρος τους, αλλά το ότι δεν προσπάθησαν έγκαιρα να αλλάξουν τον ρού των πραγμάτων και ιδίως να μας ενημερώσουν για τις διακυβεύσεις, είναι συγχωρήσιμο ανθρώπινα αλλά όχι πολιτικά και αξιοκρατικά αποδεκτό

 2. φαρμακογλωσσα avatar
  φαρμακογλωσσα 15/06/2012 20:49:31

  «το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα μικρό κόμμα το οποίο δεν μπορεί να επωμίζεται μεγαλύτερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούν»

  δηλαδη, μεχρι τωρα το ΠΑΣΟΚ μας εκανε τη χαρη κι επωμιζοταν μεγαλυτερες ευθυνες;

 3. sitting duck avatar
  sitting duck 15/06/2012 20:54:16

  Ας τολμήσει να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Σαμαρά και μετά ας ψάξει να βρεί ελικόπτερο που να τον χωράει...

 4. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 15/06/2012 21:46:41

  Εάν επαρκούν οι εδρες, (βλ. Κουβέλη) θα ήταν καταστροφικό για τον Αντώνη Σαμαρά να συνεργασθεί με το (τελειωμένο) Πασοκ. Η κοινωνία "ξέβρασε" το Πασοκ και επ´ ουδενί αξίζει να το ξαναζωντανέψει ο ΑΣ γιατί τότε θα καταρεύσει μαζί του. Ήταν λάθος που ουδείς διέψευσε την Ντόρα Μητσοτακη που μίλησε για συνεργασία ΝΔ - Πασοκ - Δημαρ. Ας ελπίσουμε ότι ο Αντώνης θα ακούσει τη φωνή όλου του κόσμου που λέει "ποτέ πια Πασοκ" και δεν θα πέσει στην παγίδα που του στήνουν οι εχθροί του.

 5. alex23 avatar
  alex23 15/06/2012 22:16:20

  μεγαλοστομιες που σκοπο εχουν το καλυτερο παρασκηνιακο παζαρεμα για ασυλια για οσα εχουν κανει οι δικοι του..μονο ετσι θα τους κρατησει στο μαντρι του πασοκ, μεχρι να δει η διαπλοκη πως παει το πειραμα του συρ-πασοκ..

 6. airman avatar
  airman 16/06/2012 01:33:30

  Εάν ο κ. Βενιζέλος, του μικρού αυτού κόμματος που φέρει τεράστιες ευθύνες διότι ως μεγάλο οδήγησε την Πατρίδα σε αυτό το σημείο, θέλει να προσφέρει μια χρήσιμη υπηρεσία στον τόπο, ένα πράγμα μπορεί να κάνει. Αφού το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μικρό ως κόμμα, ας πάρει την απόφαση να βάλει μια τελεία στην πορεία του. Ούτως ή άλλως πρόκειται για κάτι αναπόφευκτο από τη στιγμή που το ''βαθύ ΠΑΣΟΚ'' πήγε ΣΥΡΙΖΑ.
  Ας το κάνει λοιπόν μια ώρα αρχύτερα. Ο ίδιος δεν μπορεί να έχει καμία προσδοκία, είτε κατορθώσει να πάρει διψήφιο ποσοστό είτε όχι.
  Για μικρό κόμμα είναι η καλύτερη επιλογή.
  Όχι για να εξιλεωθεί, για ''καλή ψυχή''!

 7. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 16/06/2012 14:17:35

  Ολα τά "παιχνίδια" γίνονται καθ΄υπαγόρευση τών "αφεντικών - νταβατζήδων". Επειδή δέ , αύτό δέν πρόκειται νά αλλάξει , μήν περιμένουμε ΤΙΠΟΤΕ !!!!

 8. kostis avatar
  kostis 17/06/2012 16:41:22

  Το ΜΠΑΤΣΟΚ δεν ειναι ενα μικρο κομα ,ειναι ενα παρα πολυ μικρο κομα !!
  Εναι ενα Αποκομμα φαντασμενων και εγωπαθων, ανικανων νανων, που κατεστρεψαν ενα Εθνος και εναν λαο!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.