18/01/2009 22:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η καταστροφή της «Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης»

Λάβαμε από το «psi-action», που ενδιαφέρεται για θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση την εξής διαμαρτυρία: «Την Παρασκευή 16/1/2009 συζητήθηκε στη Βουλή η επερώτηση είκοσι οκτώ Βουλευτών, σχετικά με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλος απουσίαζε. Οι απαντήσεις του νέου Υφυπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά δεν μας έπεισαν ότι γνωρίζει το θέμα και θα θέλαμε να ζητήσουμε κάποιες διευκρινήσεις. Όχι ότι θα πάρουμε απάντηση, αλλά θα μπορούσε τουλάχιστον να τις μελετήσει, γιατί δεν πιστεύουμε ότι το όνειρο του είναι να γίνει "ο νέος Κωνσταντόπουλος" του Υπουργείου» (http://psi-action.blogspot.com/2009/01/blog-post_18.html)

Ακολουθεί το σχόλιο μας:

Ότι και να απαντήσει ο Αβραμό δεν θα είναι αλήθεια....Έχει διαλύσει πλήρως την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, δεν δίνει δραχμή εδώ και έξι μήνες σε όλες τις δομές αποασυλοποιήσης με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι-πού δεν αμείβονται και πλουσιοπάροχα-να είναι απλήρωτοι και οι ασθενείς πού εδώ και κάποια χρόνια έχουν φύγει από τα άσυλα και ζουν σε αξιοπρεπείς χώρους που βρίσκονται σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο ή να επιστρέψουν πίσω.

Ο Αβραμό δεν δίνει ούτε καν τα νόμιμα χρήματα πού αφορούν σε Ξενώνες πού έχουν και επίσημα Άδεια Λειτουργίας από το Κράτος. Δίπλα του έχει άσχετους συμβούλους για την Ψυχική Υγεία και μεταξύ αυτών και τον γνωστό τηλεψυχίατρο που παραβιάζει καθημερινά την Ιατρική Δεοντολογία. Η κατάσταση είναι οικτρή.

Αυτό που φημολογείται είναι πώς απώτερος στόχος είναι να κουραστούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ξενώνων, να παραδώσουν τα κλειδιά ούτως ώστε αυτοί να δοθούν σε «ημέτερους» με τον νέο Πρωτόκολλο Χρηματοδότησης της Ε.Ε. Τούς πρώτους 18 μήνες οι Ξενώνες και τα Προστατευόμενα σπίτια χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. ,αλλά εν συνεχεία είναι υποχρεωμένο το εγχώριο Υπουργείο Υγείας να συμβάλλει στην Χρηματοδότηση σύμφωνα με τις επιταγές τής Ε.Ε. Τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί ή στην καλύτερη περίπτωση δίνεται το 1/6 των χρημάτων που το μόνον που μπορεί να καλύψει είναι οι εισφορές των εργαζομένων για το Ι.Κ.Α.

Πού να εμφανιστεί λοιπόν ο Αβραμό στην Βουλή και τι να πει, αφού κανείς από τούς δικούς του στο υπουργείο δεν έχουν ιδέα; Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται στην υπηρεσία Marketing τής προσωπικής προβολής τού Υπουργού του. Και ταυτόχρονα αντιγράφει πλήρως την πολιτική Ρέιγκαν των Η.Π.Α πού διέλυσε κάθε Ψυχιατρική Δομή στο όνομα τού «Νεο-Φιλελευθερισμού», με αποτέλεσμα οι ψυχικά πάσχοντες να μετατραπούν σε άστεγους και να ζουν κάτω από τις γέφυρες.

Η Ώρα τής Αθλιότητας πλησιάζει και στην Ελλάδα....

«Σπύρος»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 19/01/2009 02:19:16

  Θα τους βόλευε να γίνεται αφελής συζήτηση περί "αδυναμιών" και "ελλείψεων".

  Όχι.
  Ό,τι συμβαίνει είναι αποτέλεσμα ψυχρής επιλογής τους.
  Δηλαδή Πολιτική.
  Ο Σπύρος ξεσκεπάζει την πραγματικότητα.

  Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση ξηλώνεται.
  Η Δημόσια Υγεία αφήνεται να αργοπεθάνει.
  Ταμειακά όντως "δεν υπάρχουν χρήματα". Αυτά που δανειζόμαστε σήμερα με κόπο και υψηλό επιτόκιο πηγαίνουν για να ξεπληρώσουν τα χρέη που δημιούργησε ο παπατζής από τη δεκαετία ακόμα του 80, τον εξωφρενικό λογαριασμό της Εργολαβικής Ολυμπιάδας 2004 και τη σπατάλη για να χορτάσουν οι επί 20ετία στην πείνα ΝΔκρατες.

  Μερικοί καλής θελήσεως άνθρωποι προσβλέπουν σε κυβερνητική αλλαγή για βελτίωση των πραγμάτων.
  Όπως έγραψε παλιά ένας φίλος : "ποιος μωρέ θα κάνει κάθαρση ; τα καθάρματα;"

 2. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/01/2009 02:33:59

  Προφήτη@3
  Είναι οντως Ψυχρή Πολιτική Επιλογή.
  Και το site πού μάς παραπέμπουν τά παιδιά τού antinews αναφέρει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό,που ίσως διαφεύγει..
  Ζητούν απο τούς Ξενώνες που παλεύουν να επιβιώσουν να απευθυνθούν στον Ο.Γ.Α ή στο Ι.Κ.Α οπου οι περισσότεροι ασθενείς ειναι ασφαλισμένοι(και κυρίως στον Ο.Γ.Α)καί να διεκδικήσουν το περίφημο ΄Νοσήλειο΄δηλαδή μιά μικρή επιδότηση απο τά συγκεκριμένα Ταμεία.
  Η Συγκεκριμένη επιδότηση δεν επαρκεί παρά για ελάχιστα έξοδα τών ασθενών(και οταν μιλάμε για Ξενώνες ,συμπεριλαμβάνεται το ενοίκιο,οι εκδρομές των ασθενών ,η επαφή τους με την Κοινότητα,το θέατρο ή ο κινηματογράγος που θα πάνε,η αξιοπρεπής διατροφή τους και πολλά άλλα που συμβάλλουν στην κοινωνικοποίησή τους).
  Eπίσης επιβαρύνονται τά εν λόγω ήδη επιβαρυμένα Ταμεία.
  Στόχος είναι να απαλλαγεί πλήρως το Υπουργείο Υγείας απο τίς ευθύνες του.
  Και φυσικά οι ασθενείς πού είναι ανασφάλιστοι θα έχουν τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν θα επιδοτούνται κατ΄ελάχιστον.
  Ηδη γίνονται αποπειρες για το πενιχρο επίδομα τής Πρόνοιας αλλά και γι΄αυτό δημιουργούνται εμπόδια.
  Η κατάσταση είναι δραματική.
  Γιά περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Κυρία Τροχάνη υπευθυνη για τέτοια θέματα..
  Αμα βγάλετε άκρη γράψτε μου.

 3. anonymous avatar
  anonymous 19/01/2009 03:00:43

  Παράλληλα, με όσα σωστά λένε οι πιό πάνω, μην ξεχνάμε τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές που θησαυρίζουν, καθώς και τις αντίστοιχες φαρμακοβιομηχανίες που παρέχουν αυτά τα πολύ επικίνδυνα φάρμακα για τις παρενέργιές τους, όπως βέβαια και το καθεστώς πιά κάθε οικογένεια να θεωρεί φυσιολογικό να εξαρτάται από τον ψυψολόγο ή ψυχίατρό της!

  ΩΡΑΙΑ! ..όλα χύμα και τυχαία, δηλαδή!

 4. KaryID avatar
  KaryID 19/01/2009 08:00:11

  Άλλη μια παράπλευρη παράμετρος : αποδυναμώνεται το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". Οι συνέπειες πλήττουν κυρίως ηλικιωμένους γέροντες και γερόντισες στον προθάλαμο γεροντικής άνοιας και του Alzheimer. Αυτό θα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα (και λόγω υπογεννητικότητας) που θα κληθούμε ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε σε χρονικό ορίζοντα 30 ετών. (Οι προβλέψεις που έχουν κάνει ευρωπαϊκοί αρμόδιοι φορείς είναι τραγικές).

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 19/01/2009 11:07:19

  "Πρώτο μέτρο του νέου υπ. Παιδείας : κατέθεσε τροπολογία με την οποία επιτρέπει στις επιτροπές των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης να αναθέτουν τη μεταφορά μαθητών με αναπηρία απευθείας σε ιδιώτες, αλλά και να συνάπτουν συμβάσεις μέχρι την πλήρωση των προβλεπομένων θέσεων οδηγών και συνοδών μαθητών με ειδικές ανάγκες."
  [...μέχρι την πλήρωση = του Αγίου...]

  Τι συνδέει την παραπάνω είδηση με το θέμα της ανάρτησης ;
  Το "φωνάξτε το ιδιώτη επιχειρηματία".

  Κάθε ανάγκη και εκδήλωση της ανθρώπινης ύπαρξης μετατρέπεται σε επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό κάποιος να βγάζει απ' αυτή κέρδος.

  Καταργήστε την συλλογικότητα της κρατικής διαχείρισης κοινωφελών υποθέσεων.

  Τσακίστε τη νοοτροπία των πολιτών να αναμένουν αρωγή από το κράτος, θεσμό για τον οποίο οι ίδιοι πλήρωσαν (και μάτωσαν).

  Αυτά συνιστούν το μισητό "Δόγμα" του νεοφιλελευθερισμού.

  Κατ' επιταγήν του "δόγματος", αν έχεις ή άνθρωπός σου έχει ψυχικό πρόβλημα λύστο μόνος σου ή γίνε ένα περιφερόμενο ράκος μέχρι να σβήσεις σε κάποια γωνιά ένα παγερό βράδυ.

  Κατ' επέκταση, απολύουμε τις καθαρίστριες, η καθαριότητα των κρατικών νοσοκομείων γίνεται "εργολαβία", ο "ιδιώτης επιχειρηματίας" (παρακρατικός της εκάστοτε εξουσίας) αναλαμβάνει με σκλάβες μετανάστριες, κι αν κάποια τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες : βιτριόλι.

 6. acv avatar
  acv 19/01/2009 22:12:52

  Ο Συνήγορος του Πολίτη τον Νοέμβριο 2008 έστειλε επιστολή στον Αβραμόπουλο, μόλις έγινε η αναστολή λειτουργίας ξενώνα εφήβων
  http://psi-action.blogspot.com/2008/11/blog-post_6331.html

  Στο κείμενο που δημοσιεύετε ο νέος υφυπουργός διαψεύδει ότι έκλεισε ο ξενώνας ! Ενώ το Έθνος γράφει σε άρθρο του "Ανέστειλε τη λειτουργία του ο μοναδικός στη χώρα μας θεραπευτικός ξενώνας εφήβων με ψυχικά και ειδικά οικογενειακά προβλήματα Ιρις, επειδή οι εργαζόμενοι από πέρσι τον Ιούλιο έμεναν απλήρωτοι"
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=9283&pubid=2172862#

  Από ότι βλέπω σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη ξαναστέλνει επιστολή στην Γ. Γραμματέα Μαρία Τροχάνη και αναφέρει "καταπάτηση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών"
  http://psi-action.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html

  Όποιος παρακολουθήσει το θέμα θα καταλάβει ότι πρόκειται για πρωτοφανή εμπαιγμό και μάλιστα εις βάρος συνανθρώπων μας που δεν μπορούν να αντιδράσουν.

  Ποντάρουν στο ότι δεν θα μαθευτεί το θέμα ή ότι θα ξεχαστεί, γιατί ποιός ασχολείται με τέτοια θέματα... Δεν εξηγείται αλλιώς. Αν καταφέρετε και το διαδώσετε κάτι μπορεί να γίνει, αλλιώς τους ξαναβλέπω κλεισμένους στα ιδρύματα

 7. LEON avatar
  LEON 20/01/2009 16:30:54

  Τί πρέπει νά γίνει ακόμα γιά νά ξυπνήσουμε??
  Μήπως όταν ό εφιάλτης χτυπήσει καί τήν δικιά μας πόρτα..νά είναι πλέον πολύ αργά??
  Πότε επιτέλους θά τολμήσουμε νά γκρεμίσουμε τήν ψευδαίσθηση τής προσωπικής μας καναπεδάτης ασφάλειας καί αυτοεπιβεβαίωσης καί νά κοιτάξουμε στά μάτια τόν Συνάνθρωπο, τόν Πάσχοντα, τόν Άλλον...εν τέλει τόν Εαυτό μας στόν καθρέπτη χωρίς άλλοθι..
  Δέν υπάρχει κοινωνία άμοιρη ευθυνών γιά τά όποια δεινά της...
  Κανένα "Κράτος" (εικόνα μας είναι άλλωστε)) δέν θά ενδιαφερθεί γιά τόν αναξιοπαθούντα άνθρωπο...πόσο μάλλον οί διάφοροι επιχειρηματίες τής συμφοράς καί οί παρδαλές ΜΚΟ..
  Τό Κενό μέσα μας πρέπει νά γεμίσουμε ώστε νά ανακαινηθεί ό Κόσμος..

  Μέ αυτοκριτική διάθεση σήμερα
  Φιλικά LEON.

 8. fantomas avatar
  fantomas 20/01/2009 19:20:39

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ.

 9. ΠΑΠ avatar
  ΠΑΠ 09/02/2009 15:41:57

  Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ!!!!!!

 10. ΠΑΠ avatar
  ΠΑΠ 09/02/2009 16:05:44

  ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΡΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΕΡΓΟ....... ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΤΟ!!! ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΕ 6-7 ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 25.000-30.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!! ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ , ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΗΛΩΝΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ???? Η ΔΗΛΩΝΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???? 12-13 ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ 24 ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!!!!! ΟΥΕ ΚΑΙ ΟΥΕ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ!!!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΑΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ-ΨΥΧΙΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!!!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΣΗΚΟΥΑΝΑΣ!!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ .... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ????? 15 ΜΕΡΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ????? ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!! ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ!!!!!

 11. G!!!!!! avatar
  G!!!!!! 09/02/2009 17:13:38

  ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ .... ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠ?????? Α ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ !!!!!!!!

 12. Ο ΚΑΒΛΑΝΤΕΣ!!!!!!! avatar
  Ο ΚΑΒΛΑΝΤΕΣ!!!!!!! 21/02/2009 15:47:00

  ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΑΝΤΕΨΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΥΙΖ: Ψ-------Ι:ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΣΗ........ΣΤΗΝ ΚΩΛΑΡΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. rap avatar
  rap 02/11/2009 21:05:23

  Factorx: Γιατί επιμένεις;

 14. νοικοκυρης avatar
  νοικοκυρης 07/12/2013 18:13:03

  καλως

 15. αρχηγος avatar
  αρχηγος 09/12/2013 11:44:51

  ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΝΑΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ! ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!

 16. αρχηγος avatar
  αρχηγος 26/07/2014 08:02:54

  στα παραπανω μηνυματα αυτο που θελω να συμπληροσω ειναι οτι γραψαμε πανω στην ιστορια των ιωαννινων στα πανεμορφα ιωαννινα στη γενετειρα πατριδα του προεδρου της δημοκρατιας της ελλαδος 21/ 2

 17. o νιοραντες avatar
  o νιοραντες 04/09/2014 16:10:46

  21 φεβρουαριου 1913 η απελεθερωση των ιωαννινων

 18. σφαλαγγι avatar
  σφαλαγγι 06/09/2014 15:38:32

  ωραια η παγιδα ψυχιατροι?? σας αρεσε????

 19. κερκυραιος avatar
  κερκυραιος 12/09/2014 12:52:31

  μια νικη για κερκυρα και μια ηττα για κερκυρα!!!!!

 20. kerkyraios avatar
  kerkyraios 12/10/2014 13:39:02

  αυτο το στεμμα εχει η κερκυρα της καταστροφης και της σωτηριας ηρθε στην ελλαδα;

 21. kerkyraios avatar
  kerkyraios 22/10/2014 17:06:46

  AΠΟ ΠΑΝΩ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 22. kerkyraios avatar
  kerkyraios 22/10/2014 17:24:15

  ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΗΘΕΛΑ ΕΓΩ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!!! 1 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ 2 ΕΚΚΛΗΣΙΑ 3 ΣΤΡΑΤΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 4 Μ Μ Ε ΚΑΙ ΤΑΛΟΙΠΑ

 23. κερκυραιος avatar
  κερκυραιος 18/04/2015 18:19:23

  ηρθε το δωρο της κερκυρας στην ελλαδα; ατοφιο χρυσαφι και με διαμαντια το 12 και το 21!!!!!!!

 24. κερκυραιος avatar
  κερκυραιος 27/10/2015 12:40:44

  πολιτικη χωρις την καταστροφη και την σωτηρια δεν υπαρχη ελλαδα!!!!!!!!!!!!!

 25. ΚOYΛΟΧΕΡΙΣ avatar
  ΚOYΛΟΧΕΡΙΣ 08/11/2015 20:06:38

  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΑΣ

 26. ΚOYΛΟΧΕΡΙΣ avatar
  ΚOYΛΟΧΕΡΙΣ 08/11/2015 20:08:59

  ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΕΙς ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 27. ΚOYΛΟΧΕΡΙΣ avatar
  ΚOYΛΟΧΕΡΙΣ 08/11/2015 20:10:57

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ Ο ΕΝΑς ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟς ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

 28. ΚOYΛΟΧΕΡΙΣ avatar
  ΚOYΛΟΧΕΡΙΣ 08/11/2015 20:12:52

  ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ

 29. Ο ΚOYΛΟΧΕΡΙΣ avatar
  Ο ΚOYΛΟΧΕΡΙΣ 09/11/2015 16:12:05

  ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.