#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλβανία, Τουρκία και Πακιστάν κυριαρχούν στη διακίνηση ναρκωτικών 

Δυσάρεστα νέα για τους τελευταίους, ειλικρινείς διεθνιστές.

Στην πλέον εμπεριστατωμένη μελέτη που έγινε ποτέ η Europol, αστυνομία της ΕΕ, εκθέτει ότι η Αλβανία, η Τουρκία και το Πακιστάν κυριαρχούν στη διακίνηση ναρκωτικών, ιδιαίτερα της ηρωίνης (Σελίδες 11 και 17).

Η Έκθεση αναφέρει ότι 3.600 ομάδες οργανωμένου εγκλήματος δραστηριοποιούνται σήμερα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ των ομάδων αυτών, οι αλβανικές ομάδες κυριαρχούν και αποτελούν την ηγετική δύναμη στην διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων, εκτός από περιοχή «τράνζιτ», είναι ταυτόχρονα και σημαντική πηγή όπλων για την διακίνηση των ναρκωτικών.

 

Η κοκαΐνη, προοριζόμενη για τέσσερα εκατομμύρια χρήστες πανευρωπαϊκά, εισάγεται κυρίως από την Κολομβία, μέσω της Ιβηρικής Χερσονήσου.

 

Όσον αφορά την κάνναβη, το Μαρόκο παραμένει ο πρώτος παραγωγός και εξαγωγέας, μέσω Ισπανίας, στη Δυτική Ευρώπη των εικοσιτριών εκατομμυρίων χρηστών, αλλά σταδιακά εκτοπίζεται από τον άλλο μεγάλο παραγωγό, το Αφγανιστάν, που τη στέλνει μέσω των βαλκανικών χωρών.

 

Ενδιαφέρον στην αγορά της κάνναβης αποτελεί η πρόβλεψη ότι η Ολλανδία θα παραμείνει ο κύριος παραγωγός σπόρων και τεχνογνωσίας ανάπτυξης του ναρκωτικού (Σελ. 19).

 

Ναι, η αυστηρή δημοσιονομικά Ολλανδία, από όπου προέρχεται ο νέος επικεφαλής του Eurogroup Νταιζελμπλουμ.

 

Η Ολλανδία, μαζί με το Βέλγιο αποτελούν επίσης «παραδείσους» παραγωγής και διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών (σελ. 20), που επίσης παράγονται, πάμφθηνα, σε Αφρική και Ασία με προορισμό την Ευρώπη. Εβδομήντα νέα «σκευάσματα» βγήκαν στην αγορά μόνο τον τελευταίο χρόνο.

 

Σε κοινωνίες όπου σοβεί οικονομική κρίση αυξάνεται η χρήση ναρκωτικών. Εν μέρει αυτό δεν αποκρούεται με την δριμύτητα που θα όφειλε : συστημικά, είναι προτιμητέα η απόδραση της συνείδησης σε χημικές παραισθήσεις από την συνειδητή αντίσταση στις γενεσιουργές αιτίες της κρίσης.

 

Ταυτόχρονα η αποτελεσματικότητα της κρατικής καταστολής εξασθενεί, καθώς η αυξημένη διακίνηση ναρκωτικών δημιουργεί όλο και ισχυρότερες εγκληματικές ομάδες που είναι και διαρκώς δυσκολότερο να εξαρθρωθούν, ώσπου γίνονται απρόσβλητες.

 

Στην Αργεντινή, που με το ξέσπασμα της κρίσης η κατανάλωση εκτοξεύθηκε , οι ναρκοσυμμορίες ελέγχουν τμήματα της υπαίθρου. Και συνοικίες του Μπουένος Άϋρες είναι πλέον γκέττο, παιδιά ξεκινούν την κατανάλωση από τα 8 τους χρόνια, με ελάχιστες προοπτικές να φτάσουν στην εφηβεία.

 

Για φυτικά ναρκωτικά καταναλωτέα στην Ελλάδα οι συλλήψεις-κατασχέσεις πλέον γίνονται με τον τόνο . Για δε τα χημικά, με τα κιλά. Τα γραμμάρια δεν απασχολούν. Γίνεται αντιληπτό τι ποσότητες διακινούνται.

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 27/03/2013 09:58:38

  Στίς κοινωνίες ὅπου ὑπάρχει βαθειά οἰκονομική κρίση,θά περίμενε κανείς νά μειωθεῖ ἡ χρήση ναρκωτικῶν καί δή τῶν ἀκριβῶν.
  Ὅμως,σίγουρα ἡ ὑψηλή ἀνεργία παίζει καταλυτικό ρόλο στή διάδοσή τους.
  Ἰδίως ἑάν συνδιάζεται ἡ διακίνηση μέ τή χρήση ἀπό τά ἴδια ἄτομα.
  Καί σίγουρα αὐξάνεται ἡ διακίνηση νοθευμένων οὐσιῶν,πού αὐξάνουν πολύ περισσότερο τόν κίνδυνο τῆς θνησιμότητας..

 2. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 27/03/2013 10:02:32

  Αγαπητέ Προφήτη
  1)Οι Σκοπιανοί διατηρούν ανεπίσημα 2 μονάδες παραγωγής ηρωίνης στα Σκόπια και στο Κουμάνοβο. Προμηθευτής τους σε χημικά αντιδραστήρια είναι ένα εργοστάσιο που κατασκεύασαν οι Γερμανοί στο Μοναστήρι

  2)«Η παγίδα του Κοσόβου» έχει σφυρηλατηθεί στις ΗΠΑ (http://greek.ruvr.ru/2012_11_07/93798486/) "Το όπιο, που έχει καλλιεργηθεί στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, το επεξεργάζονται στη Τουρκία, και μετά, μέσω του Κοσόβου και της Τσεχίας το στέλνουν σε άλλες περιοχές της ηπείρου. Η μαφία του Κοσόβου έχει δυνατές θέσεις στο λιμάνι του Καλέ της Γαλλίας, μέσω του οποίου η Βαλκανική Διαδρομή περνά στη Μεγάλη Βρετανία. Διασυνδέεται με την τουρκική και την βουλγαρική μαφία, χρησιμοποιεί Τσέχους μεταφορείς για την μεταφορά της ηρωίνης σε άγγλους διανομείς. Οι λαθρέμποροι έχουν σχηματίσει συμμαχίες με τους εγκληματικούς εταίρους τους στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης και της Соsa Nostra."
  ...Με αυτόν τον τρόπο, όλη η περιοχή – η Αλβανία, το Κόσοβο και η Δυτική Μακεδονία – αποτελούν σήμερα μια μεγάλη αποθήκη ναρκωτικών, στην οποία όλοι μπορούν να κερδίσουν χρήματα.

  3)«Άντρο» του οργανωμένου εγκλήματος το Μαυροβούνιο
  ...Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Μαυροβούνιο είναι μια σχετικά μικρή αγορά, αλλά αποτελεί χώρα διέλευσης, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, του γεγονότος ότι είναι παραθαλάσσια χώρα και επειδή βρίσκεται πολύ κοντά σε τμήμα της λεγόμενης «βαλκανικής οδού» των ναρκωτικών.http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=98072&catID=4

 3. Aspetos avatar
  Aspetos 27/03/2013 11:18:51

  Αυτό είναι το επίπεδο πολιτισμού του Νταιζελμπλουμ και της χώρας του, όπως και των άλλων "σωτήρων" της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

 4. kosvag avatar
  kosvag 27/03/2013 16:25:43

  διακινητής=μεταφορέας
  παραγωγός=καλύπτει μια ανάγκη
  καταναλωτής=η ζήτηση είναι η κινητήρια δύναμη
  ΟΚ πιο σύνθετα είναι τα πράγματα στα ναρκωτικά αλλά όσο υπάρχει ζήτηση θα καλυφθεί με κάποιο τρόπο.

 5. tasos1 avatar
  tasos1 27/03/2013 17:23:10

  Κρίμα! Ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα παίζει εδώ και οι περισσότεροι σχολιαστές, δεν το "είδαν"!
  Δεν ξέρω τι να υποθέσω...

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 27/03/2013 23:10:40

  Απορία 1: Ο ολλανδός που πρότεινε κούρεμα καταθέσεων λέτε να είχε κάνει κανέναν μπάφο νωρίτερα από αυτούς που στην χώρα του είναι τόσο διαδεδομένοι;

  Απορία 2: Τελικά γιατί δεν έχουμε ελεύθερα ναρκωτικά στην Ελλάδα; Δεν υπήρχε ένας πρωτοπόρος πολιτικός με τέτοιες ιδέες;

  Απορία 3: Αλβανοί, τούρκοι, πακιστανοί.... Ποιος να το φανταζόταν! Μιλάμε για παιδιά από σόι!

  Απορία 4: Ξέρετε ποιές χώρες δεν έχουν καθόλου πρόβλημα ναρκωτικών;

 7. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 27/03/2013 23:14:02

  Για καθαρα οικονομικους λογους πρεπει να νομιμοποιηθουν ολα τα ναρκωτικα και φυσικα να φορολογουνται.
  Δεν θα αυξηθει η χρηση τους, θα μειωθει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.