Άρση ασυλίας για Μπούκουρα, Μίχο, Γερμενή και Αλεξόπουλο
07/05/2014 12:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρση ασυλίας για Μπούκουρα, Μίχο, Γερμενή και Αλεξόπουλο

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενή και Ν.Μίχου, καθώς και των ανεξάρτητων πλέον βουλευτών Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενή και Ν.Μίχου, καθώς και των ανεξάρτητων πλέον βουλευτών Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, αποφάσισε η Βουλή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 220 βουλευτές και ψήφισαν:

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 183 ναι, 25 όχι, 12 παρών.

Νίκος Μίχος: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.

Γιώργος Γερμενής: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.

Στάθης Μπούκουρας: 182 ναι, 26 όχι, 12 παρών

Προηγουμένως, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εισήλθαν στις 12:12 στη Βουλή οι δύο βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας.

Η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τα αυτοκίνητα της αστυνομίας εισήλθαν στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής από την πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας. Στη συνέχεια οι δύο βουλευτές, συνοδευόμενοι από την φρουρά της Βουλής πλέον, εισήλθαν στο κτίριο από την υπόγεια είσοδο πίσω από τη λεωφόρο Β. Σοφίας, από την οποία συνήθως εισέρχονται τα σχολεία που επισκέπτονται τον χώρο. Οι αστυνομικοί δεν άφησαν δημοσιογράφους να πλησιάσουν τους δύο βουλευτές, ενώ προσωρινά αποκλείστηκε και η εσωτερική είσοδος προς το περιστύλιο.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Ευστάθιος Μπούκουρας, οι οποίοι δεν μετέχουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής κάθισαν στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών.

Ο Γιώργος Γερμενής κάθισε στα έδρανα της ΧΑ, τον πλησίασε η συνάδελφός του Ελένη Ζαρούλια η οποία τον ασπάστηκε.

Άργησα να αποστασιοποιηθώ

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Αλεξόπουλος ο οποίος έκανε αυτοκριτική, παραδεχόμενος ότι άργησε να αποστασιοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, η οποία, όπως είπε, προέβη σε παράνομες ενέργειες.

Ισχυρίσθηκε πως όταν έγινε η δολοφονία Φύσσα είχε αρχίσει να αποστασιοποιείται, ενώ για το βίντεο της συζήτησης Μπαλτάκου - Κασιδιάρη τόνισε πως «αποδεικνύει ότι υπήρχε κρυφή ατζέντα από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που αποσιωπούσε από τα μέλη και τους βουλευτές της».

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής σήκωσαν τα χέρια τους κρατώντας χαρτονομίσματα, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε «άριστα Αλεξόπουλε».

Όσον αφορά την εμπλοκή του στην δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι ήταν εγγεγραμμένος υποστηρικτής, όχι μέλος του κόμματος και ότι δεν υπάρχουν πράξεις ή λόγοι του που να τον συνδέουν με τις κατηγορίες.

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν είχε δυνατότητα να παρέμβει όταν έβλεπε παράνομες ενέργειες, ενώ υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή μετατράπηκε από κατήγορος του συστήματος σε κατηγορούμενη για εγκληματικές ενέργειες».

Με λυγμούς η ομιλία Μπούκουρα στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του προφυλακισμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια και λυγμούς απευθύνθηκε στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση για την άρση ασυλίας του. Για τον ίδιο λόγο απευθύνθηκαν στην Ολομέλεια και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Νίκος Μίχος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

«Τι έχω κάνει και είμαι προφυλακισμένος; Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Παλεύω κι αγωνίζομαι για' αυτόν τον τόπο. Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει; Πείτε μου! Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Το ξέρετε; Το γνωρίζετε; Δεν έχω να δώσω απάντηση στα παιδιά μου γιατί είμαι εκεί μέσα. Οι βουλευτές της Κορινθίας με γνωρίζουν. Δεν προκύπτουν στοιχεία. Προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ κι εγώ και η οικογένειά μου. Ποτέ δεν είχα ακραίες συμπεριφορές. Ο Ανδρέας ο Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Η Ελλάδα στους Έλληνες, έλεγε. Μικρό παιδάκι ήμουνα και κρέμαγα σημαίες, γιατί πιστεύαμε στην Αλλαγή» είπε μεταξύ άλλων

Ο βουλευτής Ν.Μίχος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη εις βάρος του.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ Γ.Γερμενήςτόνισε ότι «σήμερα θα γραφτεί ιστορία, καθώς για πρώτη φορά ήρθε βουλευτής με χειροπέδες από τον Κορυδαλλό».

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο προεδρεύων του Σώματος Χρ.Μαρκογιαννάκης, ο οποίος αντέτεινε στον βουλευτή της ΧΑ ότι κατά την ενημέρωσή του ουδέποτε μπήκαν χειροπέδες στους βουλευτές κατά την μεταφορά τους στο κοινοβούλιο, ωστόσο ο κ. Γερμενής επέμεινε, λέγοντας ότι οι χειροπέδες βγήκαν αφού είχαν μπει στην αίθουσα.

Ο κ. Γερμενής συνέχισε λέγοντας: «Μας τιμωρεί η Δημοκρατία, γιατί την πίτα που μας πρόσφερε η διαπλοκή της την πετάξαμε στα μούτρα», ενώ αποκάλεσε «χούντα» την κυβέρνηση.

Ποιοι βουλευτές δεν ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των τεσσάρων

Tα ονόματα των βουλευτών που δεν συμφώνησαν με την εισαγγελική πρόταση για άρση της ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών και πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έχουν ως ακολούθως:

Για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο και Γιώργο Γερμενή, κατά της άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης, Ηλ. Παναγιώταρος, Ελ. Ζαρούλια, Αντ. Γρέγος, Π. Ζησιμόπουλος, Μ. Αρβανίτης, Δ. Κουκούτσης, Ν. Κούζηλος, Α. Ματθαιόπουλος, Η. Κασιδιάρης, καθώς και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, Ν. Μίχος και Γ. Γερμενής.

Εκτός των παραπάνω, με την εισαγγελική πρόταση διαφώνησαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, Πάνος Χαϊκάλης, Μαρίνος Ουζουνίδης και Κώστας Δαμαβολίτης.

«Παρών» για τους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψήφισαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, όπως επίσης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος. «Παρών» δήλωσε και ο κατηγορούμενος ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Για τους ανεξάρτητους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα κατά της άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούσης, Ηλ. Παναγιώταρος, Ελ. Ζαρούλια, Αντ. Γρέγος, Π. Ζησιμόπουλος, Μ. Αρβανίτης, Δ. Κουκούτσης, Ν. Κούζηλος, Α. Ματθαιόπουλος, Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος και Γ. Γερμενής.

Κατά της πρότασης ψήφισαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος και Τάνια Ιακωβίδου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Μιχάλης Κασσής και Γιώργος Ντόλιος, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, Κώστας Δαμαβολίτης, Πάνος Χαϊκάλης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς και ο ίδιος ο κατηγορούμενος βουλευτής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

«Παρών» για τους κ.κ. Αλεξόπουλο και Μπούκουρα, δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Δεικτάκτης, Ηλίας Βλαχογιάννης και Δ. Κυριαζίδης, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά, Μίκα Ιατρίδη και Παναγιώτης Μελάς, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πάρις Μουτσινάς, Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Κουράκος.

«Παρών» δήλωσε για τον Στάθη Μπούκουρα και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κόλλιας, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης τάχθηκε κατά της άρσης της ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα και δήλωσε «παρών» σε ό,τι αφορά τον Χρ. Αλεξόπουλο.
Ο ίδιος ο κατηγορούμενος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας απείχε της ψηφοφορίας.

Δείτε τα δάκρυα του Μπούκουρα:

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aegean times avatar
  Aegean times 07/05/2014 13:41:45

  Οταν θα βγούμε από την κρίση και η ΧΑ θα έχει επιστρέψει στα προηγούμενα ποσοστά της του 1% άντε 2% να μην τους χαλάσουμε το χατίρι, τότε θα αναπολούμε όλες αυτές τις ανοησίες με θλίψη.

  • jack noris avatar
   jack noris @ Aegean times 07/05/2014 18:27:14

   εσυ θα αναπολεις με θλιψη τις ανοησιες που λες στις επερχομενες εκλογες οπου θα δεις το ποσοστο τις Χ.Α καπου στο 15-18 %

  • Άντριου ΠαπαΒοκτάς avatar
   Άντριου ΠαπαΒοκτάς @ Aegean times 07/05/2014 20:45:00

   Σε πάμπολλες περιπτώσεις κατηγορούμενοι με βαριες κατηγορίες τελικά στη δίκη αθωώθηκαν παμψηφί. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τους κατηγορούμενους. Το ότι κάποιοι κάπου, που δεν είναι καν μέλη ενός κόμματος, έκαναν κάποιες ενέργειες ενεργώντας αυτοβούλως, δεν είναι δυνατόν να καθίζει ολόκληρο κόμμα στο σκαμνί. Πολύ σύντομα θα γίνει η δίκη και θα ξεκαθαρίσουν όλα.

 2. Jimakos avatar
  Jimakos 07/05/2014 13:55:13

  Το οτι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ το είπε για ελαφρυντικό;

 3. sofokles avatar
  sofokles 07/05/2014 14:07:16

  Είναι τελικά brutal μεν αλλά ευαίσθητα αγόρια δε.

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 07/05/2014 14:18:19

  Λέτε κι ο συχωρεμένος ο Αντρέας να ήταν κρυπτοχρυσαυγίτης;

 5. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 07/05/2014 19:00:44

  Ντροπή, μωρέ! Κλαίνε τα παλικάρια?! Έτσι θα πάρουμε την Πόλη?!.. Πατριώτες της φακής!

 6. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 07/05/2014 21:44:43

  http://www.matrix24.gr/2014/05/pion-dikeose-o-samaras-gia-ti-chrisi-avgi/ Κατα τα άλλα σας φταίει ο Παπαμιμίκος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.