#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2013 17:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Οι ναζί κατέστρεψαν την Ελλάδα"Eκτενές άρθρο που φιλοξενείται σήμερα στην εφημερίδα TagesSpiegel του Βερολίνου περιγράφει με συγκεκριμένους αριθμούς τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. «Καμιά άλλη χώρα κατοχής δεν κατέστρεψε τόσο την Ελλάδα όσο η Γερμανία», αναφέρει το άρθρο.

Όπως γράφει, «130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών, 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατάσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν».

Στο άρθρο περιγράφεται και το δίλημμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση παραιτηθεί από τις αξιώσεις της, τότε στην Ελλάδα θα προκληθούν κύματα αγανάκτησης. Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει τις σχέσεις του με τη Μέρκελ, τις οποίες με τόσο κόπο αποκατέστησε τελευταία, ζητώντας της δισεκατομμύρια ευρώ. Η άποψη ότι με αυτό το ποσό θα μπορούσε να ξεπληρώσει η χώρα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους της είναι ελκυστική, αλλά ελάχιστα ρεαλιστική. Τη στιγμή μάλιστα που όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες διεκδίκησης αποζημιώσεων με αγωγές Ελλήνων ενώπιον γερμανικών, ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων, έχουν αποτύχει».

Η ελληνική κυβέρνηση σπρώχνει μακριά αυτό το ευαίσθητο θέμα. Μετά το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα ζητήσει την άποψη των νομικών του κράτους. Θα κρατήσει σε μάκρος η υπόθεση, καταλήγει η εφημερίδα.

tagesspiegel

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/04/2013 18:04:03

  Και μόνο που βρήκαμε πόσα χρωστούν και ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απόδειξη αποζημίωσης είναι τεράστιο βήμα. Οι προηγούμενοι εδώ και 50 χρόνια τι έκαναν; Θα έρθει η ώρα της πληρωμής κε Σόιμπλε. Και με τους τόκους!

 2. Αιρετική avatar
  Αιρετική 11/04/2013 18:07:14

  Πάλι καλά που παραδέχονται οτι μας χρωστάνε κι ελπίζουνε στις χρονοβόρες διαδικασίες του ελέγχου των εμπειρογνωμόνων. Ευκαιρία λοιπόν να τους αποδείξουμε οτι όταν εμείς αποφασίζουμε να εργασθούμε ταχύτατα και αποτελεσματικά, για πλάκα το καταφέρνουμε!
  και γιατί παρακαλώ, θα ...χαλάσουν οι σχέσεις μας; Δε βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό;

 3. νεφέλη avatar
  νεφέλη 11/04/2013 19:07:01

  ...και συνεχίζουν, ακόμη και σήμερα να την καταστρέφουν!

 4. tak avatar
  tak 11/04/2013 19:24:26

  Κύριε Πρωθυπουργέ, Αντώνη Σαμαρά, έχετε δύο υποχρεώσεις... Τη μία απέναντι στο απέραντο νεκροταφείο και τη δυστυχία, που άφησαν πίσω τους οι πρόγονοι του Σόιμπλε... Δεν γράφω οι "ναζί", γιατί δε θέλω να περιορίσω τον κύκλο ευθύνης...
  Την άλλη υποχρέωση την ξέρετε καλύτερα από μένα... Είναι καθαρά δική σας υπόθεση...
  Θέλω να βλέπω στο πρόσωπό σας τη "δικαίωση του αίματος" του λαού που σας εμπιστεύτηκε την τύχη του και που περιμένει υπομονετικά τη στιγμή της λύτρωσης...
  Μην αποστρέψεις το πρόσωπό σου από το κάλεσμα της μοίρας...

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ tak 11/04/2013 20:15:34

   Αγαπητέ Τακ τι κάνεις; τα σχόλιά σου είναι πάντα διεισδυτικά αλλά πιο σπάνια.

   • tak avatar
    tak @ Νίκος Αργεάδης 11/04/2013 20:30:12

    Γεια σου Νίκο! Καλό είναι να λέμε όταν έχουμε να πούμε κάτι σωστό και δυστυχώς τον καιρό των αφορισμών, η φωνή της λογικής πνίγεται!
    Εν προκειμένω η αγωνία μου για την πατρίδα, της οποίας ο λαός στραγγαλίζεται καθημερινά και από την άλλη η καρδιά μου δεν μπορεί παρά να συμπάσχει μ' αυτόν, που δε θέλει τίποτα περισσότερο από το να προσφέρει και να κάνει το χρέος του!
    Δύσκολη θέση, αλλά όταν παρουσιάζονται ρωγμές, πρέπει να χώνεις βαθιά τις ρίζες σου...
    Και ό,τι ήθελε προκύψει εν τέλει...

 5. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 11/04/2013 19:53:39

  “Οι ναζί κατέστρεψαν την Ελλάδα”

  Και οι Ευρωναζί συνεχίζουν....

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 11/04/2013 19:58:43

  Την φωτογραφία αυτή θα πρέπει να την μελετήσουν σε βάθος πολλοί σχολιαστές του Antinews, που θεωρούν τη Γερμανία φίλη μας και τους φορολογούμενους πολίτες της ...θύματα της Ελληνικής τεμπελιάς και κουτοπονηρίας!
  Ειλικρινά πιστεύω ότι αρκετοί από αυτούς φαίνονται αξιόλογοι, με παιδεία και ευφυΐα πάνω από το μέτριο, πλην όμως παρασύρονται από στιγμιαίες εντυπώσεις ή γενικεύσεις κακών κατά καιρούς πεπραγμένων από ανάξιους γηγενείς , που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.
  Αλλά ταυτόχρονα κατέχονται και από το σύνδρομο της ..ξενοφιλίας και ειδικότερα (και εδώ είναι το χειρότερο) της Γερμανολαγνίας !
  Έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι , ό,τι κάνουν οι Γερμανοί είναι καλώς καμωμένο, ξεχνώντας ότι τα περισσότερα των δεινών μας οφείλονται στις δικές τους έμμεσες ή άμεσες ενέργειες .
  Ενέργειες που αν ήταν αυτοί οι τέλειοι όπως θέλουν να δείχνουν θα έπρεπε πρώτοι αυτοί να ντρέπονται, όπως οι πολεμικές επανορθώσεις, το κατοχικό δάνειο,SIEMENS,υποβρύχια, τανκς Leopard, λεόντειες συμφωνίες στα μεγάλα έργα και τόσα άλλα !!!

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ ΝΤΙΝΟΣ 11/04/2013 21:07:29

   Η Γερμανία δεν είναι φίλη μας.

   Τα δεινά μας όμως οφείλονται στο στραβό μας το κεφάλι. Ας προσέχαμε να μη μας τη φέρνανε οι Γερμανοί τόσα χρόνια. Οι Γερμανοί το συμφέρον τους κοιτούν, το στραβό μας το κεφάλι φταίει που δεν κοιτάμε κι εμείς το συμφέρον μας.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Περικλής 13/04/2013 12:19:16

    Τα δεινά μας δεν οφείλονται και στο στραβό μας το κεφάλι και τους γερμανούς, τους τούρκους κτλ.

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 11/04/2013 21:19:11

  Φίλε Περικλή,
  Το κεφάλι σου μπορεί να φταίει, το κεφάλι μου όμως όχι.
  Συνεπώς γιατί να πληρώνω εγώ τις κακές σου επιλογές;
  Εκτός αν και εσύ δεν φταις αλλά βάζεις έτσι και τον εαυτόν σου, συνέπεια της πλύσης εγκεφάλου που σου έχουν κάνει οι διάφοροι Γερμανοί και Γερμανόφιλοι!!!!

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 11/04/2013 22:06:41

  Αυτό που προκύπτει απο την ανάγνωση του γερμανικού τύπου ως την παραθέτει η Deutsche Welle είναι μια προσπάθεια της Γερμανικής διπλωματίας να δείξει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα και δή η Κυβέρνηση της, η οποία απο την μία πλευρά εαν παραιτηθεί από τις αξιώσεις, θα προκαλέσει θύελλα εντός της Ελλάδας της οποίας η κοινωνία διαβρώνεται συνεχώς ενω αν επιμείνει θα προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις με την Γερμανική Κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ οι οποίες και είναι απαραίτητες προκειμένου η Ελλάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της για έξοδο απο την οικονομική κρίση (κρίση δημοσιονομική και κρίση χρέους)

  Προτείνετε δέ στην Ελληνική κυβέρνηση να ακολουθηθεί μια παρελκυστική πολιτική επι του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων.

  Αντιστρέφοντας τις γερμανικές θέσεις έχουμε να επισημάνουμε ότι η ανακίνηση του θέματος, η διατήρηση του στην πολιτική ατζέντα, η ενδυνάμωση της Ελληνικής θέσης μέσα απο συνεχή σθεναρή θέση βασιζόμενη στην αναβάθμιση του ζητήματος, η προβολή του σε διεθνές επίπεδο μέσα απο κατάλληλους επικοινωνιακούς χειρισμούς προκαλεί σημαντικό πονοκέφαλο στον κυβερνητικό συνασπισμό ενόψει των επικειμενων γερμανικών εκλογών.Δύναται να επηρεάσει σημαντικά την γερμανική πολιτική σκέψη καθως ξυπνά εκ νέου το αίσθημα της συλλογικής ηθικής και πολιτικής ευθύνης και ενοχής το οποίο και είνια διάχυτο εντός της γερμανικής κοινωνίας

  Απο την αλλη πλευρά είναι αναγκαίο το ζήτημα να απεγκλωβιστεί απο την μεταρρυθμιστική προσπάθεια η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα μας.Να μην συνδεθούν τα δύο αυτά ζητήματα ώστε να μην αποκτήσει τον χαρακτήρα εκβιαστικού διλήμματος.Παράλληλα και οι οποίες δράσεις αναληφθούν είναι αναγκαίο να διαφανεί οτι στοχεύουν στην διατήρηση της Ευρωπαικής συνοχής και ότι δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση την Γερμανική ισχύ.

  Η Γερμανία ως ηγεμονική δύναμη εντός της Ευρωπης και της Ευρωζώνης έχει αναγκη να περιβληθεί απο τον μανδύα μιας χώρας η οποία σέβεται το Διεθνές δίκαιο και η οποία τον πιο έλεγχο ασκεί τον ασκεί στην βάση της δημιουργικής εξουσίας.

  Θα αποτελέσει κατά συνέπεια ισχυρό πλήγμα στο γόητρο της-ανεξάρτητα απο την οποία στάση υιοθετήσει αρνητική ή θετική- η διατήρηση του υπαρκτού αυτού ζητήματος στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας . Παράλληλα όμως αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη οι διακρατικές σχέσεις να καταστούν σχέσεις ισότιμες.

 9. Πάνος Κατεβας avatar
  Πάνος Κατεβας 12/04/2013 12:03:33

  Τι είχε σχεδιάσει ο Κισινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις


  Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)

  μετάφραση από το αγγλικό κείμενο (το πρωτότυπο ακολουθεί)

  “Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση. Η μόνη παρηγοριά για τους Ελληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας”

  Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κισινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)

  το πρωτότυπο κείμενο

  At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction.

  (CONFIDENTIAL ESSAY, GERMANY, 1983)

 10. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 12/04/2013 15:16:04

  Πάνο.
  Αυτά που εκθέτεις είναι σοβαρότατα και ένα καλό στήριγμα για περαιτέρω διπλωματικές ενέργειες.
  Αρκεί βέβαια να αποδειχθεί ότι οι πηγές σου να είναι έγκυρες και όχι Δημοσιογραφικά φληναφήματα!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.