Ζάεφ: Ο Τσίπρας μού είπε ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία
07/09/2018 22:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζάεφ: Ο Τσίπρας μού είπε ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία

Τη διαβεβαίωση τουΑλέξη Τσίπρα ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών έλαβε ο Ζόραν Ζάεφ. Ο σκοπιανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε και ο ίδιος βέβαιος για το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει τη συμφωνία.


Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων, έπειτα από τη συνάντηση του με τον με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος επισκέφθηκε τα Σκόπια και προεδρεύει και του συμβουλίου της ΕΕ ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι «ακόμη κι αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοιστην Ελλάδα αντιδρούν στη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση πως μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ (έγκριση της συμφωνίας στο δημοψήφισμα και συνταγματική αναθεώρηση), το ελληνικό κοινοβούλιο θα προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας.

Την πεποίθησή του πως «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ορόσημο και θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω θετικές εξελίξεις στην περιοχή», εξέφρασε και ο Σεμπάστιαν Κουρτς.«Η Αυστρία είναι φίλη της ‘’Μακεδονίας’’ και θέλει να κτίσει ένα κοινό μέλλον μαζί της… Η ΕΕ δεν θα είναι ολοκληρωμένη χωρίς τη ‘’Μακεδονία’’ και χώρες της περιοχής» σημείωσε .

Πηγή: skai.gr