Ζάεφ για ονοματολογικό: Τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι πολίτες
29/04/2018 21:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζάεφ για ονοματολογικό: Τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι πολίτες

"Πεπεισμένος" ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜεμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, σημειώνοντας πάντως, σύμφωνα με το Radio Free Europe/Radio Liberty, στο οποίο μίλησε, πως οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή θα πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του το RFU/RL, σε συνέντευξή του ο κ. Ζάεφ είπε πως ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα μπορούσε να διενεργηθεί ταυτόχρονα με ένα δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε.

Πιο αναλυτικά, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε πως η Ελλάδα ζητά "αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας μας αναφορικά με την αλλαγή του ονόματος".

"Το πιθανότερο είναι πως η τελική απόφαση [για την αλλαγή του ονόματος] θα συνδεθεί με την ψήφο των πολιτών της "Μακεδονίας" για την παράδοση μέρους της κυριαρχίας της στην Ε.Ε., για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. -κάτι που επιθυμούμε" ανέφερε.

Ο κ. Ζάεφ δήλωσε πεπεισμένος ότι "με δημιουργικότητα μια λύση μπορεί να βρεθεί".

"Αλλά είναι ένα πολιτικό ζήτημα, γιατί και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση" σημείωσε και πρόσθεσε ότι στο τέλος ο ίδιος μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ και της χώρας "μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, αλλά είναι οι θεσμοί και οι πολίτες των δύο χωρών που θα έχουν τον τελευταίο λόγο και θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις".

capital.gr