Ζάεφ: Είμαστε "Μακεδόνες", μιλάμε "μακεδονικά" και δεν θα το αμφισβητήσει κανείς ξανά
07/12/2018 14:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζάεφ: Είμαστε "Μακεδόνες", μιλάμε "μακεδονικά" και δεν θα το αμφισβητήσει κανείς ξανά

Επανήλθε στις διατυπώσεις περί "μακεδονικής" ταυτότητας και γλώσσας των πολιτών της ΠΓΔΜ ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για εκμάθηση των "μακεδονικών" στην Ελλάδα – για τις οποίες αργότερα τα Σκόπια εξέφρασαν τη λύπη τους επειδή οι δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δήλωσε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων:

"Είμαστε "μακεδόνες" και μιλάμε "μακεδονικά" και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά αυτό". Μάλιστα, ανέβασε σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του σε βίντεο στο Facebook.

Παράλληλα, ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι η ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", όπως ορίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι "μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός".

"Έχουμε ένα πρόθεμα, το "Βόρεια" αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MakFax.

Ο Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες της πΓΔΜ δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί "στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της "μακεδονικής" γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας".

"Η "μακεδονική" ταυτότητα και η "μακεδονική" γλώσσα προστατεύονται (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) όσο ποτέ άλλοτε" τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: capital.gr