Χρυσόγονος: Οδυνηρά και τα επιπλέον μέτρα 5,4 δισ. ευρώ
03/05/2016 13:52
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρυσόγονος: Οδυνηρά και τα επιπλέον μέτρα 5,4 δισ. ευρώ

Την ελπίδα για συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΙ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, προειδοποιώντας όμως ότι θα είναι οδυνηρά όπως στις προηγούμενες συμφωνίες. Όπως προέβλεψε θα συμφωνηθούν προληπτικά μέτρα μέσα σε ένα «γενικό πλαίσιο», τα οποία δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν.


Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε δε ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο, όταν αναφέρει ότι πλεόνασμα 3,5% δεν είναι ρεαλιστικό σε μακροπρόθεσμη βάση. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βάθος χρόνου σε 3,5% πλεόνασμα» ξεκαθάρισε.

«Τα επιπλέον μέτρα (ύψους 3,5 δισεκ. ευρώ) θα γραφτούν, ελπίζω όμως ότι δεν θα εφαρμοστούν τελικώς, αλλά και τα 5,4 δισεκ. ευρώ μέτρα θα είναι οδυνηρά» διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από ουτοπικά αισιόδοξες οι προβλέψεις του ΔΝΤ έγινε ουτοπικά απαισιόδοξες» τόνισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσόγονος περισσότερα, σημαίνουν περισσότερη φορολογία, και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί μένουν στο φορολογικό απυρόβλητο όσοι έχουν λεφτά σε θυρίδες στις τράπεζες, ενώ αιμορραγούν οι καταθέτες. Πρέπει να δικαιολογείται η προέλευσή τους» τόνισε, ενώ άφησε αιχμές και κατά του ΥΠΟΙΚ δηλώνοντας ότι «χθες έπρεπε να είχαν διασυνδεθεί οι ταμειακές μηχανές με το TAXISnet». Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, η κυβέρνηση πρέπει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.
Και πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα είναι η ψήφιση επιπλέον μέτρων, υπονομεύεται η οικονομική δραστηριότητα, αλλά και οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορεί να παρουσιάσουν διαρροές προειδοποίησε.

«Καλώς η κυβέρνηση αντιστέκεται στις πιέσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα» διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής.

«Δεν θα έλεγα και για εκτόξευση (της οικονομίας) εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, ανάκαμψη χρειάζεται για να δημιουργηθούν νέες εργασίες ειδικά για τους νέους» παρατήρησε μάλιστα.

imerisia.gr