Χρυσαυγίτης βουλευτής «στρατολογούσε» μαθητές μέσα στη Βουλή!
31/03/2017 16:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρυσαυγίτης βουλευτής «στρατολογούσε» μαθητές μέσα στη Βουλή!

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο βουλευτής, στις 28 Μαρτίου, επιχείρησε να διανείμει υλικό της Χρυσής Αυγής (φυλλάδια, ημερολόγιο, στυλό και μπρελόκ του κόμματος) σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα προσπάθησε να κάνει «στρατολόγηση» μαθητών σχολείου καθώς τους προσέγγισε και τους μοίρασε μπρελόκ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.

Αυτό, έγινε αντιληπτό από την αστυνομική φρουρά της Βουλής, που «έκοψε» την δράση του Χρυσαυγίτη Βουλευτή. Σχηματίσθηκε έκθεση από τον Φρούραρχο και για το θέμα ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Πέλλας της Χρυσής Αυγής «μοίρασε» προπαγανδιστικό κομματικό υλικό σε σχολείο της Αλμωπίας Πέλλας που επισκεπτόταν τη Βουλή των Ελλήνων. Ο βουλευτής φέρεται να είχε σε μια μπλε σακούλα μπρελόκ της Χρυσής Αυγής, ενημερωτικά έντυπα του εθνικιστικού κόμματος και όταν είδε το σχολείο από την εκλογική του περιφέρεια, που προφανώς γνώριζε για την επίσκεψή του, προσέγγισε τους μαθητές και τους μοίρασε το υλικό. Αυτό έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς συνοδούς των μαθητών. Οι μαθητές επέστρεψαν στην φρουρά το υλικό, ενώ σχηματίσθηκε έκθεση από τον Φρούραρχο.

Κοινοβουλευτικές πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά και με άλλους βουλευτές και μαθητές σχολείων των εκλογικών τους περιφερειών που ξεναγούνται στην Βουλή και ενημερώνονται για το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και έργο. Ενδιαφέρον έχουν οι θέσεις που θα αναπτυχθούν σχετικά και στην Διάσκεψη των Προέδρων που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Το θέμα αποκάλυψε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας την Διάσκεψη των Προέδρων ανέφερε πως είναι "κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγνδιστικού υλικού εντός του κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη, πολλλώ δε μάλλον υλικό που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας. Για το θέμα νομίζω ότι πρέπει να λάβη γνώση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, που είναι αρμόδια να επιληφθεί επί σχετικών ζητημάτων, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που ψηφίσαμε πρόσφατα…"

Η Χρυσή Αυγή σχολίασε το περιστατικό, με τρόπο... λακωνικό. "Η Χρυσή Αυγή χαρίζει αναμνηστικά και βιβλία στους Έλληνες μαθητές την ώρα που ο Σύριζα τους χαρίζει ένα σκοτεινό μέλλον ανασφάλειας και ανεργίας."

imerisia.gr